|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Innym też dziękuję za wypowiedzi na ten temat. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Odnośnie różków, to ja się z kupnem wstrzymam, bo siostra ma mi dostarczyć po swojej córeczce i zobaczę w jakim jest stanie. Jeśli będzie trzeba to kupię, bo mój mąż na początku na pewno będzie się bał trzymać bejbiska bez rożka. Pamiętam, bo tak było u siostry. |
|
|
|
|
#1652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
zdradzisz gdzie są fajne rzeczy dla kobietek z brzuszkiem? Ja już niestety zaczynam boleśnie odczuwać, że nie mam pomału co na siebie włożyć... Dodatkowym "problemem" jest jeszcze praca, nie mogę wszystkiego włożyć, więc część odpada. Chyba jakieś większe zakupy mnie nie ominą, bo teraz mam wrażenie że chodzę non stop w tych samych ciuchach![]() Cytat:
Zawsze to jednak lepiej niż w szpitalu, no i masz kochaną mamę, która ma na Ciebie oko.Cytat:
To moje pierwsze dziecko i doszłam do wniosku, że jednak cholernie trudno tak ocenić, co będzie na pewno przydatne a co nie. Więc postanowiłam się tym już w ogóle nie stresować. Zwłaszcza, że nawet opinie innych mamuś są jak się okazuje nieprzydatne, bo co kobieta to inne zdanie
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś na obiedzie z okazji rocznicy komunii mojego chrześniaka i stwierdzam, że jednak 30 stopniowy upał i 2o osób przy stole to kiepskie połączenie dla mnie w obecnym stanie. Było mi gorąco, duszno, wkurzał mnie hałas, a po powrocie do domu nie mogłam zdjąć sandałków, tak mi nogi spuchły. Dopiero po zimnym prysznicu i godzinie leżenia w ciszy z nogami w górze poczułam się lepiej. Źle znoszę te upały
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mam jeszcze do was pytanie- bo wiem że większość z was już jest po badaniu obciążenia glukozą- mnie ta przyjemność czeka w poniedziałek
![]() zakupiłam glukozę, ale nie wiem czy mam ją jakoś wcześniej przygotować z wodą? czy na miejscu zrobi to pielęgniarka?
|
|
#1655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pielegniarka robi z woda glukoze radze cytrynke zabrac
|
|
|
|
|
#1656 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do prania, ja piorę w normalnym persilu a potem robię podwójne płukanie bez płynu. Potem prasowanie mega gorącym żelazkiem. Rożki mam dwa, jeden cieńszy i jeden gruby, ale wydaje mi się, że będzie mi wygodniej w kocyku. Dziewczyny poradźcie mi coś, nadal nie mam stanika do karmienia, moje cycki się zrobiły jakieś nieforemne i nie mogę sobie znaleźć nic co by na mnie pasowało. Ratunku.
|
|||
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1658 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Do prania kupilam dzieciecego Bialego Jelenia plyn i platki mydlane.
Plynu do plukania nie bede uzywala dla dziecka. Cytat:
.Nie wiem czy kupie rozek, pomysle z Tz. Dzis czuje sie tak zle ze z rana Tz chcial mnie wiezc do szpitala. Gdyby nie fakt ze mialam przeczucie ze mnie tam znow zostawia a ja chce pobyc z nim choc troszke to bym pojechala. Niby czuje sie troche lepiej ale nie wyszlam dzis z lozka nawet i boli mnie brzuch Nie mam juz sily na to wszystko. Mielismy jechac na lake, polozyc kocyk bym mogla polezec poza domem, na powietrzu ale nie nadaje sie nawet do tego :ryczy: sie wyzalilam ech Poczytalam o objawach ostatniej llipcowki ktora urodzila i jednak od jutra biore sie za wyprawke. Myslalam ze kupie na miejscu wszystko, poogladam w sklepie ale nie da rady. Szkoda. Tak samo jak w odstepie 6 dni na usg wyszla rozna plec...i nie wiemy co kupowac. Zdazylismy kupic granatowy kocyk, spodenki, pajace, niebieskiego misia i koszulki z napisem Synek mamusi-Synek tatusia, gdy powiedzieli nam ze bedzie dziewczynka To teraz kupie i rozowe i niebieskie rzeczy bo juz nie mam sily do tego. Najwyzej czesc ubranek zostanie i bedzie dla nastepnego dziecka...Ale kupic juz rzeczy trzeba bo jak zaczyna sie bol to boje sie ze urodze a nawet lozeczka nie bedzie dla dziecka Wolalabym sie tym nie stresowac |
|
|
|
|
#1660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ubranek to ja nie chciałam znać płci, bo dla mnie nie ma znaczenia i tak będę kochała najmocniej na świecie, ale każdy ma inne zdanie na ten temat. Na razie kupuję neutralne rzeczy, ale i tak mam ich niewiele. |
|
|
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ale sie diametralnie pogoda zmienila u nas..od wczoraj wieczora pada i burze od czasu do czasu.. Ja zamierzam prac w Dzidziusiu. Kupilam proszek i plyn,xobacze co mi bardziej podpasi tak btw to bede chyba prac ostatnia teraz trwa remont i bez sensu prac bo bym musiala ciuszki spowrotem do workow badz kartonow klasc..koniec remontu gory planowany jest na koniecc czerwca wiec wtedy zaczne prac i ukladac Dla Malego mam na razie otulaczek,ale planuje kupic jeszczcze rozek :tak: Optymistka- nie smuc sie, szczesliwa Mama to szczesliwe dziecko wszystko bedzie dobrze!![]() Ps. Tez poczytalam o lipcowce co urodzila i troche sie przestraszylam, bo mi brzuch takze twardnieje i to kilka/kilkanascie razy dziennie. Na szczescie nie boli..juz raz pojechalam do ginekolog bo twardnial i bolal przez 2dni ale musialo to byc wtedy spowodowane stresem bo mialam ciezki egzamin..dostalam luteine i no-spe i bole minely..staram sie nie nakrecac bo wiem ze to nic dobrego..oby wszystko bylo ok wazne ze czuje Malego i to czesto :tak:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam dużo rzeczy rozowych no bo jak nam pielegniarka powiedziała ze będzie dziewczynka to moja szwagierka nam oddala trochę po swojej corce do tego ja tez dokupiłam, a ostatnio jak je prasowałam to mowie do mojego chłopaka ze ale by był numer jeśli by się jednak chlopiec urodzil |
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Nie kazali mi lezec - ma byc bez dzwigania, oszczedny ale w miare normalny tryb zycia i krotki spacer moze byc. Ale i tak sama z siebie przez wiekszosc dnia leze - nie mam na chodzenie ani sily ani odwagi.
Mam magnex 3x2 , Luteine 2x2, i jeszcze costam ale nospy nie kazali mi stale brac tylko doraznie. Wzielam dzis rano i wieczorem a wstawalam tylko do wc. Z plcia mi obojetne jaka bedzie ale podobaja m isie bardziej rzeczy takie po ktorych widac czy sa chlopiece czy dziewczece. Poza tym nie wiem co uprac z tego co dostalam - upiore i poprasuje wszystko bo cos widze ze z usg to my sie prawdy szybko nie dowiemy Ostre kompletowanie wyprawki obiecalam sobie wychodzac ze szpitala. Lipcowka i moj brzuch mnie mobilizuje jeszcze bardziej. Jutro cos wybiore i kupie przez neta. Wole powoli i na spokojnie wszystko kupic. |
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej kupić uniwersalnie, tak jak ja robię ![]() kurczę cały dzień twardnieje mi brzuch, macie taki dziewczyny? A ruchy czuję więcej niż zwykle, cały dzień maluch jest aktywny
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-24 o 23:24 |
|
|
|
|
#1665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() praclam w jakims specjalnym jakas niemiecka nazwa wiec z glowy nie pamietam Cytat:
jak sie dalej bedziesz zle czula to moze jednak warto pojechac do szpitala przeciez nie ma co sie meczyc ale z drugiej strony rozumiem ze chcesz pobyc z Tz Cytat:
|
|||
|
|
|
#1666 |
|
Rozeznanie
|
Optymistka26- przypomnij mi ktory to u Ciebie tydzien?? A moze to wina lekarza (brak doswiadczenia), ze nie moze rozpoznac plci??
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skonczony 27 tc |
|
|
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ma mnie wprowadzic w błąd,m to lepiej jak dowiem sie po porodzie ![]() A rozmawiałam z poznaną dziewczyna na poczekalni, która też u niego była( to w 28 tyg pierwszy raz podał jej pleć, że dziewczynka, a za 4 tyg ze chłopiec....Ale wydaje mi sie że ten sprzęt usg jest średnio dobrej jakości....bo nie widać wszystkiego perfekcyjnie ![]() a tak w ogóle to dzień dobry w ten piekny poranek! Dziś mam lepszy nastrój, wczoraj miałam dzień płaczu, nie do końca znałam jego przyczynę....Byłam zdołowana i miałam wszystkiego dośc, pojechaliśmy z moim tz-tem do do nowego baru...Nie4 to że jedzenie nie zbyt dobre to i ceny nie adykwatne do smaku.. Żałowaliśmy potem ze nie pojechaliśmy tam gdzie było w pierwszej wersji na zestaw- kebab do sprawdzonej knajpki i tam byśmy sie najedli, a to mój chickenroll był na jeden zab i tak samo meża chickenburger z serem...A tak w ogóle od wczoraj mój maluszek chyba przestał spać non stop mnie kopie, wczoraj calutki dzień, a dziś już wczesnym rankiem zaczął
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-25 o 07:11 |
|
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam Was, że nie znacie płci i jesteście takie spokojne. Ja bym nie mogła żyć w takiej niewiedzy.
![]() Nie śpię od 6.30 i widzę, że zapowiada się piękny dzień. ![]() Witam się w 30 tygodniu. |
|
|
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo, że na początku chciałam mieć córkę, tak teraz jest mi to obojętne będzie niespodzianka ![]() gratki za 30 tydzień
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardziej by mnie uwierał dyskomfort psychiczny, nie lubię niespodzianek i innych niezapowiedzianych i niedopowiedzianych kwestii. Ja to pewnie bym łaziła od lekarza do lekarza i kazała się doszukiwać i dopatrywać. Stąd podziwiam ten spokój
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też było by ciężko, szczególnie że znając płeć można się jednak zwracać do brzuszka jakoś tak bardziej osobowo
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
halinka, też na początku miałam teaki plan, ale potem stwierdziłam, że lekarz nie bedzie pewien i sie bardziej zdenerwuje, albo raz mi powie że dziewczynka ja sie nastawię, a potem zmieni zdanie że chłopak
Słuchajcie dziewczyny wy już brałyście listy ze szpitala co u was potrzebne jest? Bo chciałam już częśc rzeczy przez neta zamówić, ale z reguły wszystko pewnie sie powtarza, nie? |
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Moni, ty świadomie czekasz na niespodziankę? Podziwiam, ja wiem od 12 tygodnia (potem potwierdzane przy każdym usg, mam takie zdjęcie przyrodzenia, że nie ma mowy o pomyłce) tak jak Gosia pisze, najbardziej się cieszę, że mogę po imieniu do synka mówić. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze jak czytam Twoja czy Optymistki sytuacje zwiazana z plcia dziecka, to zaczynam sie zastanawiac czy u mnie to pewne. Juz kiedys pisalam, ze na poczatku pani dr mowila, ze dziewczynka, a na ostatnim usg, powiedziala, ze chlopiec... Psychicznie juz sie przyzwyczailam do mysli, ze w brzuszku mieszka maly facet i mowie do niego syneczku, a co jak tam jest jednak kobietka?? |
|
|
|
|
#1677 |
|
Wtajemniczenie
|
optymistka trzymaj się w dwupaku jak najdłużej..nie lekcewarz też boli brzuszka tylko w razie coś się będzie działo smigaj do szpitala
![]() piszecie o proszkach,ja kupiłam wczesniej polecane przez mamuske środki Fairy. Do prania kapsułki i do tego plyn do płukania,ale użyje go minimalnie lub wcale,zależy chyba też od rzeczy,nie chce zeby później bodziaki po praniu i prasowaniu były za sztywne. Jade za chwilę na USG 3/4D. Ale mam wrażenie,ze mój maluszek się nie pokaże. Do wczoraj rano czułam mocne kopniaki z prawej strony,myślę ze był ułożony w poprzek, a od wczoraj wieczora czuje tylko delikatne musniecia na dole brzucha,jakby był ułożony kończynami w dół i jeszcze tyłkiem do mojego brzucha. Oby tylko to się nie potwierdziło,bo nie mogę się doczekać kiedy zobaczę jego buźkę
|
#1678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) potem nie zapytałam, a teraz na złość nie miałam robionego usg, wiec moge powiedzieć że tak jakoś wyszło....ale jak będe miała teraz usg to sie zapytam , jak mi nie powie to trudno, nic na siłę.. Do innych lekarzy nie będe chodziła... już tyle wytrzymałam to 2 miesiace mnie nie zbawia specjalnie ![]() kurczę a u mnie na stronie własnie nie ma ;( musze sie przejsc do szpitala... a bierzecie do szpitala jedna torbę czy dwie, bo gdzies na forum czytłam, z ektóras z dziewczyn jedna brała dla dziecka a druga dla siebie...ale to nie przesada? a i pytanie do dziewczyn które kupiły butelki? Jaką wybrałyscie pojemnośc, bo nie wiem czy ta mała wystarczy, czy lepiej zainwestować w ta 260 ml ? ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() A zapomniałam sie pochwalić..ostatnio udało się przechytrzyć maluszka i tatuś poczuł małego kopniaczka! Jego mina bezcenna
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-25 o 10:44 |
||
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Moni z tego co czytałam to najpierw wystarczy ta mała 150ml, większe dopiero później.
|
#1680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojej kumpeli znajoma tak miała, do samego końca lekarz mówił że dziewczynka Mama nawet wózek różowy jej kupiła No cóż jak urodził sie chłopiec, to był w takim to wózku wożony i nawet na różowo ubierany |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Kupiłam sobie sukienkę, spódnicę, trzy pary spodenek i dwie koszulki. Wydałam 250 zamiast ponad 400 złotych. Kocham rabaty i zniżki pracownicze.
zdradzisz gdzie są fajne rzeczy dla kobietek z brzuszkiem?

To teraz kupie i rozowe i niebieskie rzeczy bo juz nie mam sily do tego.
Najwyzej czesc ubranek zostanie i bedzie dla nastepnego dziecka...
) potem nie zapytałam, a teraz na złość nie miałam robionego usg, wiec moge powiedzieć że tak jakoś wyszło....ale jak będe miała teraz usg to sie zapytam , jak mi nie powie to trudno, nic na siłę.. Do innych lekarzy nie będe chodziła... już tyle wytrzymałam to 2 miesiace mnie nie zbawia specjalnie