W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-23, 21:53   #1621
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
a jakież przepisy kryją się za takim tytułem?

Tylko wielu dziadków nadal pracuje i nie ma na to czasu. A żłobków i przedszkoli za mało!

Dzięki za radę !
Moja mama też mi już zapowiedziała, że może zostać z dzieckiem np. na dwie godziny, żebyśmy mogli sobie wyskoczyć do kina Aż mi się słabo zrobiło jak to usłyszałam... Na szczęście mój tata i teściowe są bardzo chętni do pomocy.
Ja też bym płaciła dziadkom za taką opiekę na cały lub pół etatu

Moni ludzie są bez serca! Dobrze, że dopytałaś. Czy to jakaś zbrodnia?
Współczuję przeżyć.. Ale pracę straciłaś z nerwów?
Przy kupnie trzeba dobrze obserwować relacje w rodzinie. Moi rodzice sprzedawali mieszkanie, ale tylko mama jeździła na spotkania, mimo, że mieszkanie było na ojca, ale on był obrażony, że sprzedajemy. W dniu podpisywania umowy ojciec się rozmyślił i symulował stan przedzawałowy Na szczęście mój mąż to przeczuwał i tak przygotował umowę, żeby żadna strona nie była stratna.

Angelika widzisz, ja mieszkam już sama, ale rodzice też mnie załamują! Twoi widzę, że też potrafią osłabić. Ty powinnaś jakiś urlop wziąć od wspólnego mieszkania i chociaż na weekend gdzieś z TZ wyjechać i się wyluzować
Uśmieję się, jak Ci powiedzą, że meble jednak mogą zostać

Mnie wyskoczyły dwa na udzie.. i nie wiem co z nimi robić..

Mieszkam nad przedszkolem, które dziś zorganizowało festyn z okazji Dnia Mamy. Fasolki na fulla Swoją drogą to prawdziwy fenomen! Przez tyle lat nie wymyślono nic lepszego od Fasolek, Kukulskiej, Jeżowskiej
Hormony ciążowe mi zaszalały i krojąc cebulę do mizerii popłakałam się przy piosence "A ja wolę moją mamę"
Dla niej chyba była zbrodnia Nie to nie przez to, ja nie wnoszę problemów do pracy...Umiem to rozdzielić Zreszta przy pracy z dziecmi nie mozna sobie na to pozwolić..Po prostu moja byla szefowa wprost mi powiedziała, ze musi zaoszczedzic i weźmie osobe z posredniaka stażystke na moje miejsce, ale na pomoc a nie na nauczyciela...Bo raptem 3 nauczycielkji to za dużo, w pore sie obudziła a ze pierwszej konczyła sie umowa mi to mi podziekowała...
Akurat z tymi ludzmi było ciezko, bo na nasze warunki sie nie zgadzali ciagle kase chcieli od nas wyciagac brak słów

Jejku, chyba sie przejadłam zjadłam na kolację obiad, bo niedawno wróciłam ze szkoły...a i 25 dg krówek(tak miałam ochote )o matko zgłupiałam ale nie mogłam sie oprzeć

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-23 o 23:04
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 22:04   #1622
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Lilka to książka Gwyneth Paltrow o ta: http://www.empik.com/coreczka-tatusi...RT56uJLZLw_wcB ale jeszcze nie miałam czasu jej przejrzeć
Stary 2014-05-23, 22:33   #1623
Optymistka26
Zadomowienie

Hej,
w domu czas leci mi wooolniej. Moj pierwszy po szpitalu 15minutowy wczorajszy spacer zakonczyl siebolem brzucha i jego twardnieniem. Dzisiejszy spacer skonczyl sie tym ze prawie zemdlalam i mama ciagnela mnie do domu Czuje sie jak totalny złom odciety od swiata. Dobrze ze mama gotuje bo bym nie dala rady. uff

Dopadlo mnie jeszcze dzis mocne rozwolnienie wiec jestem nie do zycia. Mysle tylko by sie nie odwodnic. Od powrotu ze szpitala nie mam sily, caly dzien leze...ale przyjechal Tz wiec przynajmniej nie tesknie tak.

Jak bylam w szpitalu obejrzalam porodowke i oddzial polozniczy. Widzialam wszystko - w tym 2 lozka porodowe, stanowisko noworodka, inkubatory itd Mam dobre wrazenia, az polozna sie dziwila ze mi sie podoba mimo ze mieli przepelnienie i sie naogladalam kobiet z maluszkami na korytarzach

Polozna tez mi w szpitalu mowila by rzeczami typu Sudocrem smarowac tylko gdy jest odparzenie itp i ze on mocno wysusza. Polecala niebieski Alantan.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 22:41   #1624
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Hej,
w domu czas leci mi wooolniej. Moj pierwszy po szpitalu 15minutowy wczorajszy spacer zakonczyl siebolem brzucha i jego twardnieniem. Dzisiejszy spacer skonczyl sie tym ze prawie zemdlalam i mama ciagnela mnie do domu Czuje sie jak totalny złom odciety od swiata. Dobrze ze mama gotuje bo bym nie dala rady. uff

Dopadlo mnie jeszcze dzis mocne rozwolnienie wiec jestem nie do zycia. Mysle tylko by sie nie odwodnic. Od powrotu ze szpitala nie mam sily, caly dzien leze...ale przyjechal Tz wiec przynajmniej nie tesknie tak.

Jak bylam w szpitalu obejrzalam porodowke i oddzial polozniczy. Widzialam wszystko - w tym 2 lozka porodowe, stanowisko noworodka, inkubatory itd Mam dobre wrazenia, az polozna sie dziwila ze mi sie podoba mimo ze mieli przepelnienie i sie naogladalam kobiet z maluszkami na korytarzach

Polozna tez mi w szpitalu mowila by rzeczami typu Sudocrem smarowac tylko gdy jest odparzenie itp i ze on mocno wysusza. Polecala niebieski Alantan.
super że juz jesteś w domku oj biedulko dobrze że mama czuwa
Stary 2014-05-24, 08:30   #1625
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Hej,

ojjj 'Ty to sie nameczysz
to lepiej odpoczywaj, nie ma co kusic losu
super ze Tz juz jest na pewno poczujesz sie od razu lepiej w jego obecnosci

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 08:54   #1626
justa_1978
Rozeznanie

Dzien dobry! Mialam dzisiaj sie poopalac w lesie, do ktorego sie wlasnie wybieramy, a tu jakies burzowe chmury . Trudno, piersi z kurczaka zamarynowane na grilla, kielbaski kupione, wiec jedziemy... w najgorszym wypadku bedziemy siedziec w domku (taki lesny domek)... tylko gorzej bedzie utrzymac w nim moja mala 4,5 letnia iskiereczke! Musze jej zabrac kalosze i ewentualnie pelerynke...

Co do pielegnacji pupy maluszka, to chyba jednak kupie Alantan z lanolina, bo podobno czesciej dochodzi do odparzen u dziewczynek, niz u chlopcow. No ale cos za cos, bo u chlopcow jest w wiekszosci przypadkow jest problem ze stulejka.... Najchetniej to bym malego obrzezala, ale w Polsce nie ma takiego zwyczaju...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:08   #1627
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Spelnienia marzen!

ale sie usmialam, to mi jakos worek plodowy nie pekl choc mam orgazm zawsze Sex bez orgazmu nie ma przeciez sensu! Moze ten lekarz, lubi jakies extremalne sytuacje w sprawach lozkowych i pomylil czlonek z wiertarka, albo mlotem udarowym??? Hahahah Wiem, ze porod mozna wywolac poprzez meskie nasienie, ale to juz pod koniec ciazy, bo w tymze nasieniu znajduja sie m. in. enzymy ktore rozluzniaja szyjke macicy!

Hihi, moze on mysli ze ja lubie po 10 na raz
Ale boje sie teraz przez to co powiedzial...

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
odkad wstalam mecza mnie
wiec juz mam dosc tego dnia
licze juz godziny do powrotu Tz z pracy niech mnie przytuli

zjadlam sucha bulke moze to troche uspokoi moj zoladek bo czasami mi to pomaga

a w lodowce mam koktajl z truskawek
musze poczekac az mi przejdzie to wtedy wypije

Biedactwo. Trzymaj sie
A swoja droga to jak bylam w szpitalu to tez bylla kobieta co non stop wymiotowala i chudla przerazliwie i jej dawali jakies leki.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
mi jak jest kolano to z drugiej strony
trzymam nogi na poduszce nosze kompresy uciskowe ale to chba nic nie daje
boje sie ze mi to nie zejdzie
Powinny zejsc a jak nie to mozna sprobowac pozniej zamrazania zyl.

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:22   #1628
Moni 26
Zadomowienie

Hej laseczki Ja dziś spedze poł dnia na uczelni na szczęście dopiero na 13 mam zajecia, ale pewnie ok 20 dopiero się skończa. Jakiś podły mam dzis nastrój...No ale cóż.. Miłego dzionka Trzymajcie się !
Stary 2014-05-24, 09:33   #1629
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Ale gorąco.. moja koleżanka będzie miała piękną pogodę na ślub

Jadę balować i głosować

Udanego i ciepłego weekendu

Aaa... jeszcze zapytam - kupujecie puder (talk)?

Polecam jeszcze koszulki nocne na ramiączkach z Pepco za 14,99zł. Wczoraj kupiłam różową, a dziś dokupię jeszcze szarą i niebieską
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:43   #1630
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry.

Dziewczyny muszę kupić rożek, ale nie chcę wydawać dużo kasy, bo mam wrazenie, że jest niepotrzebny. Moja córka może 2x użyła. Po pierwsze w szpitalu było tak gorąco, że leżała w pieluszce, a w domu na początku tylko szybko zrobiło się gorąco, a te rożki są z wypełnieniem.

poza tym w sierpniu będą upały to jak trzymać maluch a w czymś takim?

Kolejna sprawa usztywniany czy mięki? Mieki można użyć jako kołderki do wózka zimą, lub jako kocyk.

Co o tym myślicie?
Mam na oku ten:
http://allegro.pl/rozek-rozki-beciki...250399429.html

Powinien wystarczyć. Nawet jak użyję 2x.

Miętowe sówki.

Co do pościeli to jest problem z zmówieniem tej co pokazywałam wcześniej. I dobrze, bo przestała mi się podobać.

W zamian wezmę tą: bawełna satynowa - super jakość materiału.
http://guguland.pl/Posciel-dziecieca-Klups-Kokardka-C3

Będzie pasowała do łóżeczka, bo własnie takie mam.

i tą polecaną przez Sarę:

http://dolly.com.pl/pl/p/NC-POSCIEL-LIMONKOWE-PASKI/247

lub ten kolor:
http://dolly.com.pl/pl/p/NC-POSCIEL-ROZOWE-GWIAZDKI/237

Ta limonka bardziej do mnie przemawia.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 09:53   #1631
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.

Dziewczyny muszę kupić rożek, ale nie chcę wydawać dużo kasy, bo mam wrazenie, że jest niepotrzebny. Moja córka może 2x użyła. Po pierwsze w szpitalu było tak gorąco, że leżała w pieluszce, a w domu na początku tylko szybko zrobiło się gorąco, a te rożki są z wypełnieniem.

Kolejna sprawa usztywniany czy mięki? Mieki można użyć jako kołderki do wózka zimą, lub jako kocyk.

Co o tym myślicie?
Mam na oku ten:

Miętowe sówki.

Co do pościeli to jest problem z zmówieniem tej co pokazywałam wcześniej. I dobrze, bo przestała mi się podobać.

lub ten kolor:

Ja kupiłam jeden rożek taki najzwyklejszy za chyba 19 zł. I jak mama moja go zobaczyła to się zapytała po co mi to, jak ona mnie może nauczyć w kocyk tak zawijać i nie wiem, czy na lato nie będzie to praktyczniejsze... ale dwie dychy nie majątek
Stary 2014-05-24, 10:01   #1632
pentuerka
Rozeznanie

też zamierzam coś taniego kupić, 30 pln nie majątek.

ten jest usztywniany, z wyjmowaną wkładką i wydaje się być cieńszy
http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-b...215365402.html

tylko czy lepszy miękki czy usztywniany?
Stary 2014-05-24, 10:06   #1633
zVenus
Zakorzenienie

ja mam jeden rożek z usztywnieniem w środku i pewnie więcej nie będę kupować...nie wiem czy to taki potrzebny gadżet...przecież w kocyku można nosić spokojnie, albo w pieluszce bo lato będzie gorące
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:10   #1634
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam w sumie termin na 29 dopiero i planuję dwa te usztywniane rożki, mam też kocyk minky no i do nakrywania ten, który sama zrobiłam. Bo to będzie prawie wrzesień w sumie, może być 30 stopni, ale i 15 nie będzie niczym niezwykłym... Chociaż ja to w sumie i tak planuję noszenie w chuście głównie.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:20   #1635
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam jeszcze koszulki nocne na ramiączkach z Pepco za 14,99zł. Wczoraj kupiłam różową, a dziś dokupię jeszcze szarą i niebieską
nie kupuję

Cytat:
Dzień Dobry.

Co o tym myślicie?
Mam na oku ten:

Miętowe sówki.

lub ten kolor:

ja mam 3 rożki po Zosi, nie wiem czy teraz się przydadzą jak będą takie upały. Miałam dwa usztywniane i jeden zwykły, te usztywnienia od razu wyjęłam, nie wygodnie mi było z nimi, więc ja polecam bez.

Co do pościeli to ta różowa jest teraz w promocji http://dolly.com.pl/pl/p/ZESTAW-ROZOWE-GWIAZDKI/258

moja dojdzie w poniedziałek, nie mogę się już doczekać wzięłam jeszcze 3 serca i dużego misia

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 10:40   #1636
pentuerka
Rozeznanie

Dzięki Dziewczyny za rady. Sara daj znać jak dojdzie pościel. Jestem bardzo ciekawa. I zórób pls zjęcie.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
nie kupuję

ja mam 3 rożki po Zosi, nie wiem czy teraz się przydadzą jak będą takie upały. Miałam dwa usztywniane i jeden zwykły, te usztywnienia od razu wyjęłam, nie wygodnie mi było z nimi, więc ja polecam bez.

Co do pościeli to ta różowa jest teraz w promocji http://dolly.com.pl/pl/p/ZESTAW-ROZOWE-GWIAZDKI/258

moja dojdzie w poniedziałek, nie mogę się już doczekać wzięłam jeszcze 3 serca i dużego misia
Kurcze nie ma już tych pościeli w tym większym rozmiarze, ani różu ani mięty. ;-(
Stary 2014-05-24, 10:50   #1637
sara 85
Zakorzenienie

Napisz do Dolly, może uszyje większą o ile będzie miała materiał. Dla mnie serca i misia szyła na specjalne zamówienie dostałam jeszcze 10% rabatu

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-05-24, 10:53   #1638
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Dzień Dobry.

Co o tym myślicie?
Mam na oku ten:

Miętowe sówki.

lub ten kolor:

mi ta limonka tez badziej się podoba

Cytat:
też zamierzam coś taniego kupić, 30 pln nie majątek.

ten jest usztywniany, z wyjmowaną wkładką i wydaje się być cieńszy
http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-b...215365402.html

tylko czy lepszy miękki czy usztywniany?
a z tych usztywnianych zawsze można wyjac wkladke jak ci nie będzie pasowala , ja mam 1 i więcej nie kupuje
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 11:06   #1639
pentuerka
Rozeznanie

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie dotyczące laktatorów ręcznych.

Od kilku dni śledzę opinie i już mam mętlik w głowie. Miałam elektryczny już nie pamiętam jakiej firmy (pożyczony od przyjaciółki)

Ten http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...212887238.html

ma słabe opinie, ale nie chce wydawać ponad 100 pln na taki sprzęt, bo mam zamiar karmić naturalnie tylko okazjonalnie odciągac pokarm, jak będę musiała wyjść i zostawić męża samego. I na nawał też może być przydatny, bo u mnie był nie taki straszny, ale myślę, że ten sprzęt uratował mnie przed zapalaniem.

Macie jakieś godne polecenie?

Na lipcowych mamach wyczytałam, że ten jest super:

http://allegro.pl/lovi-dwufazowy-lak...246307120.html

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Napisz do Dolly, może uszyje większą o ile będzie miała materiał. Dla mnie serca i misia szyła na specjalne zamówienie dostałam jeszcze 10% rabatu
A ile w sumie zapłaciłaś? Super, że dostałaś rabat ;-)

Pati- dobry pomysł. A ja wezmę chyba te dwa różki. Bo jeden mi się podoba, a drugi jest usztywniany z wyjmowanym wkładem. 60 PLN za 2 to nie majątek na przydadzą się tez jako podkładka.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Hej laseczki Ja dziś spedze poł dnia na uczelni na szczęście dopiero na 13 mam zajecia, ale pewnie ok 20 dopiero się skończa. Jakiś podły mam dzis nastrój...No ale cóż.. Miłego dzionka Trzymajcie się !
Moni trzymaj sie ;-)

Cytat:
Ale gorąco.. moja koleżanka będzie miała piękną pogodę na ślub

Jadę balować i głosować

Udanego i ciepłego weekendu

Ja tez bede imprezowac i glosowac.

Dzieki za info o koszulacg
Stary 2014-05-24, 11:23   #1640
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Dzień Dobry.

Co o tym myślicie?
Mam na oku ten:

Miętowe sówki.

lub ten kolor:

wg mnie rozek sie przydaje na początku , zwłasczza jesli to pierwsze dziecko, po prostu dziecko w nim jest takie sztywniejsze, do noszenia, główka sie trzyma na miejscu itd.

ja kupie 1 rozek, ale myśle ze ze wzgledu na temperature bede raczej uzywac czegos takiego do trzymania małej:

https://www.google.com/search?q=otul...ml%3B300%3B300
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:22   #1641
agatka553
Rozeznanie

Witam wszystkie mamuśki w tak piękny dzionek

Mam kilka pytań, może mi pomożecie. A mianowicie:
wszystkie rzeczy to znaczy: ciuszki, pościel, ręczniki, itd. będziecie prały?? i w jakim proszku i kiedy??
Znajoma mi powiedziała, że ona prała wszystko, ale w zwykłym proszku, takiego co ona używa, ale nie zmieniała go, bo chciała przyzwyczaić dziecko, żeby później nie było uczuleń. Co Wy na to??
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:26   #1642
kasia_ruda
Zakorzenienie

Agatka wszystko trzeba uprać, to czego się nie da uprać, należy wywierzyć (łóżeczko, wózek). Co do proszków, to jest kilka szkół, niektórzy piorą od razu w normalnych, ja będę prała w proszku dla dzieci, a płukała wodą, bex płynu do płukania. Dziewczyny polecały tu bloga Sroki, wejdź na niego, tam masz fajny test wszystkich proszków dla dzieci, mi dużo rozjaśniła jej analiza.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 12:34   #1643
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie dotyczące laktatorów ręcznych.

Od kilku dni śledzę opinie i już mam mętlik w głowie. Miałam elektryczny już nie pamiętam jakiej firmy (pożyczony od przyjaciółki)

Ten http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...212887238.html

ma słabe opinie, ale nie chce wydawać ponad 100 pln na taki sprzęt, bo mam zamiar karmić naturalnie tylko okazjonalnie odciągac pokarm, jak będę musiała wyjść i zostawić męża samego. I na nawał też może być przydatny, bo u mnie był nie taki straszny, ale myślę, że ten sprzęt uratował mnie przed zapalaniem.

Macie jakieś godne polecenie?

Na lipcowych mamach wyczytałam, że ten jest super:

http://allegro.pl/lovi-dwufazowy-lak...246307120.html

A ile w sumie zapłaciłaś? Super, że dostałaś rabat ;-)
wiesz co ja miałam ten laktator, jak dla mnie ok, ale ja używałam go od czasu do czasu. Jak ktoś zamierza karmić dłużej i odciągać mleko to zdecydowanie polecam elektryczny.

pościel+ ochraniacz+ duży miś+ 3 duże serca z rabatem i przesyłką zapłaciłam 300 zł.

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość

wszystkie rzeczy to znaczy: ciuszki, pościel, ręczniki, itd. będziecie prały?? i w jakim proszku i kiedy??
Znajoma mi powiedziała, że ona prała wszystko, ale w zwykłym proszku, takiego co ona używa, ale nie zmieniała go, bo chciała przyzwyczaić dziecko, żeby później nie było uczuleń. Co Wy na to??
ja piorę w płynie dla dzieci i tak zamierzam robić przez pierwszych kilka miesięcy. Niemowlaki jednak mają delikatną skórkę i boję się prać w zwykłym proszku. A wszystkie rzeczy będę prała w przyszłym tygodniu.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-05-24, 13:03   #1644
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej hej , cholerka Pocytowalam i mi znikło :'(

ZUKEN po pierwsze DZIEKUJE ZA WIERSZYK wyobraź sobie ze wygrał konkurs ;-) zestaw wit dla mnie i dla małej z Dha
Bardzo dziękuję ;-) i zapraszam na koktaj z truskawek.

Na warsztatach było fajnie. Choć dużo powtorek było z Bezpiecznego Malucha, ale jeśli ktoś nie był to polecam.
Dużo probek dostalam min skarpetki , pieluszki, smoczek Tommy , probki kosm Palmersa .
Bylo o pielęgnacji maluszka, o fotelikach u bezpiecznym transporcie. O banku krwi pepowinowej. A o chustowaniu bylo ciekawie naprawdę ;-). Fajnie bo na szkole rodzenia tez będę miała zajęcia z tego a bardzo bym chciała chustowac jak najszybciej się da;-)to taka bliskość z dzieckiem.

Malutka sto lat kochana ja dzień wcześniej skonczylam 31 :'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pokazywali wiązania i można było spróbować, czy tylko teoria?
Cytat:
Witam
mam pytanie czy chodzicie do szkoły rodzenia??
Bo ja nie i nie wiem czy dużo tracę...
Chodziłam w 1 ciąży i w sumie tylko dla aerobiku, wiedza to nic nowego.
Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
ja również nie chodzę. Ale za to czytam sporo książek +prasa dla przyszłych mam
Dodatkowym wsparciem jest dla mnie siostra, która ma dwie córeczki, więc od niej wiem sporo rzeczy, związanych np z pielęgnacją noworodka.

A dlaczego nie chodzisz do szkoły rodzenia jak można wiedzieć?

dzięki, spróbuję tej maści z arniką pewnie można ją dostać w aptece bez recepty?

Dziewczyny wielokrotnie był poruszany temat kremów na rozstępy, a czy oprócz takich kosmetyków stosujecie jeszcze jakieś inne dedykowane właśnie kobietom w ciąży? Mam na myśli właśnie żele/kremy do nóg Ostatnio widziałam kilka w Rossmanie z różnych firm, zastanawiam się właśnie czy sobie takiego nie sprawić.
Ja mam Lotion Babydream dla mam i fajny jest, rozstępy się zmniejszyły
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie kosmetyki na początek będziecie kupować do pielęgnacji maluszka.
Do kąpieli do pupci do ciała, jakie proszki bo ja już zgłupiałam ??????
Ziajka płyn do kąpieli od 1 dnia
Ziajka oliwka (mój synek miał super skórkę po nim)
Patyczki do uszu
Woda morska do noska
Octenisept na pępek
Sól fizjologiczna do oczek
Do prania Gaga płyn + zwykły do płukania
Stary 2014-05-24, 13:17   #1645
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Dzień Dobry.

Co o tym myślicie?
Mam na oku ten:

Miętowe sówki.

lub ten kolor:

Co matka, to opinia Nasza córka bardzo lubiła rożek, uzywaliśmy chyba z 9 mies ale ona drobniutka była. Miałam jeden rożek z usztywnieniem,które mozna było wyciagnąć. My woleliśmy z usztywnieniem. Potem taki rożek mógł pełnić funkcję małej kołderki na dalszym etapie,ale ja nie miałam potrzeby tak go uzywać. Z kolei u nas nie sprawdził sie kompletnie śpiworek, córka nie lubiła w nim leżeć, non stop trzeba było wyciagać do karmienia czy zmiany pieluszki, więc szybko poszedł w odstawkę!

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Mialam dzisiaj sie poopalac w lesie, do ktorego sie wlasnie wybieramy, a tu jakies burzowe chmury . Trudno, piersi z kurczaka zamarynowane na grilla, kielbaski kupione, wiec jedziemy... w najgorszym wypadku bedziemy siedziec w domku (taki lesny domek)... tylko gorzej bedzie utrzymac w nim moja mala 4,5 letnia iskiereczke! Musze jej zabrac kalosze i ewentualnie pelerynke...

Co do pielegnacji pupy maluszka, to chyba jednak kupie Alantan z lanolina, bo podobno czesciej dochodzi do odparzen u dziewczynek, niz u chlopcow. No ale cos za cos, bo u chlopcow jest w wiekszosci przypadkow jest problem ze stulejka.... Najchetniej to bym malego obrzezala, ale w Polsce nie ma takiego zwyczaju...
Justa, to udanego wyjazdu,może pogoda sie poprawi a nawet jak nie, to i tak takie wyjazdy to super sprawa! Chatka w lesie, grill...no czego chcieć więcej? zazdroszczę!

Myślę, ze w kwesti pielęgnacji pupy maluszka i odparzania,to sprawa indywidualna u każdego dziecka. Nasze się nie odparzało w ogóle, aż do momentu rozszerzenia diety a była dziewczynką. Z kolei z opowiadań Teściowej wiem, ze brat Tż odparzał się okropnie, wystarczyło żeby poleżał w pieluszce 5 minut

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Pokazywali wiązania i można było spróbować, czy tylko teoria?

Chodziłam w 1 ciąży i w sumie tylko dla aerobiku, wiedza to nic nowego.

Ja mam Lotion Babydream dla mam i fajny jest, rozstępy się zmniejszyły

Ziajka płyn do kąpieli od 1 dnia
Ziajka oliwka (mój synek miał super skórkę po nim)
Patyczki do uszu
Woda morska do noska
Octenisept na pępek
Sól fizjologiczna do oczek
Do prania Gaga płyn + zwykły do płukania
Ten płyn Gaga to jakaś nowość?

U nas pogoda paskudna.wieje i leje od rana, zapowiada się dzień w domu. Mały spacerek już był, ale w deszczu

Naszła mnie ochota na ruskie pierogi, chyba zrobię bo ser biały mam tylko muszę skoczyć do sklepu po ziemniaki
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 13:18   #1646
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry.

Co o tym myślicie?
Mam na oku ten:

Miętowe sówki.

lub ten kolor:

Ja nie planowalam kupowac rozka, ale te sówki mi się bardzo podobaja, wiec moze sie skusze i siostra mi go przywiezie. Chociaz z drugiej strony mam ten kocyk minky z wypelnieniem i on jest taki sztywniejszy, mysle, ze by sie nadal jako rozek. Hmm..

Tez nie wiem czy w sierpniu dziecko sie nie zaparzy w takim rożku, tym bardziej, ze ja mam gorącooo w domu caly rok.

O tych otulaczach tez myslalam, ale mi szkoda tych dzieciaczków jak tak patrze na nie, takie biedne, pozawijane, zero ruchu rączką
Stary 2014-05-24, 14:09   #1647
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

ja nie używam w ogóle proszków do prania tylko płynów, dla małego Misia będę ciuszki prała najpierw w persil żelu (1 pranie juz zrobiłam) a potem w czerwcu/lipcu wypiorę w dziecięcym - Biały Jeleń lub Lovela - musze tylko poczytać o Loveli. Biały Jeleń jest na pewno ok. Żadnych zmiękczaczy nie użyję bo to chemia.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Co matka, to opinia Nasza córka bardzo lubiła rożek, uzywaliśmy chyba z 9 mies ale ona drobniutka była. Miałam jeden rożek z usztywnieniem,które mozna było wyciagnąć. My woleliśmy z usztywnieniem. Potem taki rożek mógł pełnić funkcję małej kołderki na dalszym etapie,ale ja nie miałam potrzeby tak go uzywać. Z kolei u nas nie sprawdził sie kompletnie śpiworek, córka nie lubiła w nim leżeć, non stop trzeba było wyciagać do karmienia czy zmiany pieluszki, więc szybko poszedł w odstawkę!

Ten płyn Gaga to jakaś nowość?

Naszła mnie ochota na ruskie pierogi, chyba zrobię bo ser biały mam tylko muszę skoczyć do sklepu po ziemniaki
1. super, że Wasza Córeczka lubiła rożki.
Ja kupiłam 2 - jeden cienki drugi grubszy, obydwa były ok 30-50 zł
2. Znam tylko chusteczki nawilżane Gaga i mają mnóstwo chemii.
3. pierooooooooooooogi też chcę!
Stary 2014-05-24, 16:15   #1648
anius_7
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Pisałyście o rożkach, ja akurat dostałam 3 i z nich zamierzam korzystać. Wszystkie mam bez usztywnienia. Myślę, że ten najładniejszy będę później wykorzystywać jako kołderkę do wózka.

A my ciągle mamy dylemat czy robić oddzielny pokoik dla Małej czy się wstrzymać. Wiemy na pewno, że na początku wstawimy łóżeczko do sypialni i będzie spała z nami, ale poza łóżeczkiem to już nic więcej tam nie zmieścimy. Te najbardziej potrzebne rzeczy moglibyśmy trzymać w naszej szafie, ale reszta ciuszków, kosmetyki, zapas pieluch, zabawki też muszą mieć swoje miejsce. A znów robić pokoik i wstawić tam tylko komodę i jakąś małą szafę albo regał, bo łóżeczko i tak będzie u nas, to też tak dziwnie. Eh, dylematy...

Nagotowałam dziś gar rosołku i mam go zamiar jeść 3 dni a w całym domu tak nim pachnie, że aż mi się buźka cieszy!

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 16:39   #1649
chilanes
Zakorzenienie

ewelajna25 Gaga to płyn do prania z Tesco
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
ja nie używam w ogóle proszków do prania tylko płynów, dla małego Misia będę ciuszki prała najpierw w persil żelu (1 pranie juz zrobiłam) a potem w czerwcu/lipcu wypiorę w dziecięcym - Biały Jeleń lub Lovela - musze tylko poczytać o Loveli. Biały Jeleń jest na pewno ok. Żadnych zmiękczaczy nie użyję bo to chemia.

1. super, że Wasza Córeczka lubiła rożki.
Ja kupiłam 2 - jeden cienki drugi grubszy, obydwa były ok 30-50 zł
2. Znam tylko chusteczki nawilżane Gaga i mają mnóstwo chemii.
3. pierooooooooooooogi też chcę!
Życzę aby w Persilu i innych płynach czy chusteczkach nie było absolutnie żadnej chemii

Co do rożków, to mam 2 po synu jeszcze, ale nie sądzę bym wyjęła je chociaż z szafy, bo w sierpniu nie wyobrażam sobie opatulać dziecka. Syn w grudniu ledwo w nim wytrzymywał, używane były tylko w szpitalu.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-05-24 o 16:41
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-24, 17:08   #1650
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ewelajna25 Gaga to płyn do prania z Tesco

Życzę aby w Persilu i innych płynach czy chusteczkach nie było absolutnie żadnej chemii

Co do rożków, to mam 2 po synu jeszcze, ale nie sądzę bym wyjęła je chociaż z szafy, bo w sierpniu nie wyobrażam sobie opatulać dziecka. Syn w grudniu ledwo w nim wytrzymywał, używane były tylko w szpitalu.
No jest chemia w persilu dlatego to bedzie tylko pierwsze pranie a potem bialy jelen bo to jeden z lepszych plynow znaczy jeden z mniejsza iloscia chemii. Ja takie wybieram szukam czytam i biore te gdzie jest najmniej skoro jest wybor to z niego korzystam.
Co co do gagi to istna chemia porownaj to chocoazby z chusteczkami netto. Nie musisz mi zyczyc braku chemii sama umiem wybrac dla dziecka te produkty ktore maja jej najmniej. To ja zycze Tobie abys byla bardziej swiadoma.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Dodam ze swoje pranie plucze w plynach do plukania. Ja tu mowilam tylko o dzieciaczkowych ciuszkach.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości