Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-25, 19:57   #4141
Rotkohl
Zakorzenienie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2

Zamawiał ktoś stanik "bezszwowy " dobrze wykonany i zgodny z wymiarami?
generalnie ja jestem bardzo zadowolona z tego, ale wymiary się kompletnie nie zgadzają, mam 87 z biuście i 32C ma za duże miseczki. Boję się zamawiać 32 B bo wiadomo jak tam bedzie, jak chińczyk wmawia mi ze wymiary się zgadzają z opisem.

Cytat:
Napisane przez MBRabbiton Pokaż wiadomość
Mówię o sposobie w jaki to napisała, wiedziałabyś to czytając wcześniejsze posty. Dlatego zapewne nie rozumiesz
hmm

"błeee, pstrokata i w kwiotki.. "

to jest jakoś rażąco chamskie czy niekulturalne? jakby napisała, że torebka wygląda jak gówno albo coś takiego..
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 19:58   #4142
mogg
Zakorzenienie

dziewczyny kliknęłam eskalację sporu i teraz mam czekać? czy mam gdzieś coś napisać do ali ? Przeszukałam google i ten wątek ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.Czy jak kliknę eskaluj to jeszcze powinnam gdzieś dodać jakąś wiadomość? Bo u mnie nigdzie tego nie ma ://
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 20:03   #4143
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
dziewczyny kliknęłam eskalację sporu i teraz mam czekać? czy mam gdzieś coś napisać do ali ? Przeszukałam google i ten wątek ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.Czy jak kliknę eskaluj to jeszcze powinnam gdzieś dodać jakąś wiadomość? Bo u mnie nigdzie tego nie ma ://
ali samo się do Ciebie zgłosi po jakimś czasie.
Stary 2014-05-25, 20:04   #4144
dariapaulina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martolek Pokaż wiadomość
Który kolor wzięłaś?
czarno-białe
dariapaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 20:12   #4145
MBRabbiton
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość

"błeee, pstrokata i w kwiotki.. "

to jest jakoś rażąco chamskie czy niekulturalne? jakby napisała, że torebka wygląda jak gówno albo coś takiego..
Jakoś odebrałam to podobnie, zarówno dzięki emotce w stylu "co jest" równie dobrze jak dla mnie mogła napisać że wygląda jak gówno. Sądziłam ze panuje tu nieco inna kultura, widocznie się myliłam i się ulotnie z tą moją nadwrażliwością na chamstwo

Edytowane przez MBRabbiton
Czas edycji: 2014-05-25 o 20:15
MBRabbiton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 20:19   #4146
Kissulka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakoś odebrałam to podobnie, zarówno dzięki emotce w stylu "co jest" równie dobrze jak dla mnie mogła napisać że wygląda jak gówno. Sądziłam ze panuje tu nieco inna kultura, widocznie się myliłam i się ulotnie z tą moją nadwrażliwością na chamstwo
Niekulturalne zachowanie można zgłosić moderatorom
Cytat:
Napisane przez dariapaulina Pokaż wiadomość
http://www.aliexpress.com/item/HOT-p...486401019.html
zdecydowałam się na tą i już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak będą wyglądać
dziękuję koniecznie wrzuć zdjęcia jak przyjdą
Kissulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 20:48   #4147
owocufka5
Raczkowanie

Cytat:
Mówię o sposobie w jaki to napisała, wiedziałabyś to czytając wcześniejsze posty. Dlatego zapewne nie rozumiesz
Och ja głupia, wybacz
owocufka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 21:34   #4148
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

ja założyłam spór o kolor butów. pierwszy spór sprzedający mi odrzucił, modyfikowałam i tym razem nic z nim nie zrobił i spór zakończył się na moją korzyść. drugi spór miałam założony, ale tutaj byla informacja, ze jak czas się skończy to spór się automatycznie eskaluje, więc nie wiem czy czasem ali nie zmieniło polityki dotyczącej sporów.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 22:12   #4149
larhali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uncover Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam czarne w rozmiarze M. Przy 170 cm dają radę. Mogłyby być trochę dłuższe, ale nie ma tragedii.
no pięknie. Ja kupuję te rzeczy niby wg tych ich centymetrów i biorę na wszystko Ski.. teraz sie boje ze wszystko za male kupilam
larhali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 22:17   #4150
lianeska
Zakorzenienie

.

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2014-05-26 o 06:31
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 22:37   #4151
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik85 Pokaż wiadomość
tył i rękawy są bardzo elastyczne i przyjemne. ten przód z nadrukiem nie.

Cytat:
Napisane przez malami34 Pokaż wiadomość
nie kupuj u tego sprzedawcy:

http://www.aliexpress.com/snapshot/6063983827.html

wzięłam l a przysłał mi xs z napisem l
Pamietam jak o tym pisalas, ale jestem w szoku, ze na metce byl taki napis

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-25, 22:47   #4152
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
ali samo się do Ciebie zgłosi po jakimś czasie.
bardzo dziękuję za info )
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 00:46   #4153
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dariapaulina Pokaż wiadomość
czarno-białe
W takim razie czekam razem z Tobą na paczkę i relację

Martolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 01:12   #4154
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez owocufka5 Pokaż wiadomość
Och ja głupia, wybacz
Może czas nauczyć się wyrażać bardziej konstruktywnie swoją krytykę niż pisać, że pstrokacizna i kwiatki mi się nie podobają, btw, jakoś w mojej karierze na wizażu nikt mi nie zarzucił CHAMSTWA, ale co ja tam wiem

Cytat:
Napisane przez Kissulka Pokaż wiadomość
Niekulturalne zachowanie można zgłosić moderatorom
.. i im ocenić czy mi się warn należy

Cytat:
Czego ja się tu uczę Idąc twoim tokiem myślenia, też łamiesz niepisane zasady kultury. Nieodpowiadanie komuś na post to też chamstwo itd? Eh, napisałam przecież - "jeśli uraziło to Cię przepraszam". Kończę ten ot bo z Tobą się i tak nie dogadam.

Cytat:
Napisane przez Pysiulka33 Pokaż wiadomość
Nie no ja nie moge tu wchodzić ... Świetne te spodenki z koronka chyba wezmę czarne a miałam narazie nic nie kupować, czekam na ponad 20 paczek
A najgorsze są te powiadomienia, że coś w Twojej wish jest teraz w promocji Ja na razie czekam na jakieś 10, chociaż głównie z ebaya

Edytowane przez sylvia_doll
Czas edycji: 2014-05-26 o 01:14
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 08:26   #4155
MBRabbiton
Raczkowanie

@sylvia_doll

Fajnie sobie dopowiadasz. Zresztą skończyłam już z Tobą dyskusje dawno
Stary 2014-05-26, 08:42   #4156
sylvia_doll
CORELIPS

Spinasz się cały czas więc nie zauważyłam żebyś skończyła. Kolejny post skierowany do mnie też niezbyt wybitnie o tym świadczy Życzę więcej dystansu do siebie - i to byłoby z mojej strony na tyle

Dziewczyny, ja zakochana... http://www.aliexpress.com/item/Semi-...743774767.html !
Na irecommend też się nieźle prezentuje

Edytowane przez sylvia_doll
Czas edycji: 2014-05-26 o 08:45
Stary 2014-05-26, 09:07   #4157
MBRabbiton
Raczkowanie

Haha to że napisałam że kończę rozmowę to znaczy że się spinam? Przestań w końcu prowokować. Bo widzę, że masz kompleks aby za wszelką cenę udowodnić, że to ja tu jestem niemiła i niekulturalna, ale jakbym taka była to uwierz mi naprawdę już byś to odczuła. Na ten czas jesteś mi tak bardzo obojętna, że nie zamierzam taka być. Po prostu odpowiadam w ten sam sposób w jaki zostałam potraktowana. A co do dystansu do siebie to życzę tego samego, bo widocznie tego Ci brak skoro uważasz swój gust za wyrocznie modową na tyle żeby wyśmiewać czyjś. To tyle, prowokuj dalej ja nie zamierzam już odpisywać, mów do ręki (masz argument aby się uczepić, tu jestem trochę niemiła). Przepraszam Was dziewczyny za spam ale czasami nie da się z kimś skończyć inaczej dyskusji
Stary 2014-05-26, 09:10   #4158
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

W kwestii biustonosza: na mnie na poczcie czeka http://www.aliexpress.com/snapshot/6073366075.html
Jak odbiorę, dam znać. Już się boję

Dziś/jutro powinien też dojść http://www.aliexpress.com/snapshot/6073472660.html

dziewczyny, chill out każdy kto pyta o radę, wrzuca link (w domyśle "co o tym sądzicie?") chyba nie liczy że zawsze przeczyta tylko ohy i ahy? nie ma nic niestosowanego w wyrażeniu swojego zdania. napisane że coś wygląda tandetnie, pstrokato etc. nie jest obraźliwe, nie przesadzajmy. obraźliwe byłoby napisanie że ktoś jest bezguściem etc. w końcu po to się pyta o radę, żeby ktoś ewentualnie ostudził nasz zapał do zakupu czegoś. ja nie raz się na coś napaliłam,a le przeanalizowałam zdanie innych i faktycznie przyznałam rację, że mój entuzjazm był przesadny i szkoda kasy

Edytowane przez tenebris
Czas edycji: 2014-05-26 o 09:11
tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 09:16   #4159
MBRabbiton
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
W kwestii biustonosza: na mnie na poczcie czeka http://www.aliexpress.com/snapshot/6073366075.html

Dziś/jutro powinien też dojść http://www.aliexpress.com/snapshot/6073472660.html

dziewczyny, chill out każdy kto pyta o radę, wrzuca link (w domyśle "co o tym sądzicie?") chyba nie liczy że zawsze przeczyta tylko ohy i ahy? nie ma nic niestosowanego w wyrażeniu swojego zdania. napisane że coś wygląda tandetnie, pstrokato etc. nie jest obraźliwe, nie przesadzajmy. obraźliwe byłoby napisanie że ktoś jest bezguściem etc. w końcu po to się pyta o radę, żeby ktoś ewentualnie ostudził nasz zapał do zakupu czegoś. ja nie raz się na coś napaliłam,a le przeanalizowałam zdanie innych i faktycznie przyznałam rację, że mój entuzjazm był przesadny i szkoda kasy
Kochana tu nie chodzi o to, kolejna osoba nie czytała od początku i nawet nie wie od czego się zaczęło :P bez obrazy ale tu nie chodziło o wyrażanie opinii na temat torebki. Próbowałam pomóc a w zamian dostałam według mnie chamską i lekceważącą odpowiedź (tak, to blee uważam za lekceważące , zresztą jak i ton posta). Skończmy już na tym, że koleżanka przeprosiła i tyle. Może inaczej odbieramy takie rzeczy i stąd nieporozumienie. Nieważne, nie ma sensu się chyba dalej kłócić
Stary 2014-05-26, 09:24   #4160
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
ale to dokładnie ten sam co ja mam

Jakość jest świetna tylko rozmiary się nie pokrywaja-mój 32C ma większe miseczki niż w wymiarach, mnie własnie interesuje 32B jak bedzie wymiarowo ewentualnie.

A może ktoś ma 32B z tego biustonosza w kolorze shrimp pink i jest na niego za mały w miseczkach i chciałby wymienić na 32C ?

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Kochana tu nie chodzi o to, kolejna osoba nie czytała od początku i nawet nie wie od czego się zaczęło :P bez obrazy ale tu nie chodziło o wyrażanie opinii na temat torebki. Próbowałam pomóc a w zamian dostałam według mnie chamską i lekceważącą odpowiedź (tak, to blee uważam za lekceważące , zresztą jak i ton posta). Skończmy już na tym, że koleżanka przeprosiła i tyle. Może inaczej odbieramy takie rzeczy i stąd nieporozumienie. Nieważne, nie ma nsensu się chyba dalej kłócić
jak ktos uważa że przesadzasz to od razu musiał nie czytać od początku? Dobra mogła napisać "Dzięki za chęci, ale taka w kwiatki mi się nie podoba", ale ja wypowiedzi Sylwii za chamską nie uważam i uważam, że robisz z igły widły. Zapewne zaraz usłyszę, że jestem chamska niekulturalna i bezczelna, że śmiem tak napisać, ale skończcie już dziewczyny tą sprzeczkę. Niby już miał koniec być, ale i tak dalej ciągniecie temat.
Stary 2014-05-26, 09:32   #4161
MBRabbiton
Raczkowanie

@ Up
Pisała jakbym spytała o radę w sprawie torebki, więc napisałam że to nie o to chodziło. Więc o czym Ty mówisz konkretnie?

Edit; Dobra weźcie się. Bo widzę, że się obława robi. Zapewne z powodu tego, że koleżanka ma dłuższy staż tutaj. Napisałam, że koniec tematu, próbowałam załagodzić i napisałam, że to wina różnic charakteru zapewne a Wy dalej ciągniecie to jako spinę jakąś "spoko"

Edytowane przez MBRabbiton
Czas edycji: 2014-05-26 o 09:34
Stary 2014-05-26, 09:40   #4162
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Rotkohl, ja zamówiłam 32A, bo mam mały biust, mam nadzieję, że uda mi się go dziś odebrać. Bałam się czy nie będzie mikroskopijny jakiś, ale skoro wypada troszkę więcej to może będzie ok.
Cena fajna, najwyżej zamowię drugi. Jak oglądałam w sklepach, to mało jest ładnych gładkich biustonoszy, jakieś albo MEGApushupy albo jakies takie brzydko wykończone zwyklaczki za 150zł

Stary 2014-05-26, 09:56   #4163
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Rotkohl, ja zamówiłam 32A, bo mam mały biust, mam nadzieję, że uda mi się go dziś odebrać. Bałam się czy nie będzie mikroskopijny jakiś, ale skoro wypada troszkę więcej to może będzie ok.
Cena fajna, najwyżej zamowię drugi. Jak oglądałam w sklepach, to mało jest ładnych gładkich biustonoszy, jakieś albo MEGApushupy albo jakies takie brzydko wykończone zwyklaczki za 150zł
w reserved są ładnie wykończone bezszwowe i one w outlecie 35zł kosztują, ale nigdy nie mogę trafić na odpowiedni kolor w moim rozmiarze.
Moje marzenie to ten
http://www.groszki.pl/groszki/56,112...qua_V_,,7.html
ale nie powiem szkoda mi tyle kasy na stanik. Niby 30zł nie dużo, ale i tak szkoda mi topić kasy w nietrafiony rozmiar tym bardziej, że nie mam go ani komu opchnąć ani sprezentować, bo siostry mają mniejszy biust a mama ma większy obwód.
Stary 2014-05-26, 10:09   #4164
Goffka
Zakorzenienie

GG do Goffka

Cytat:
w reserved są ładnie wykończone bezszwowe i one w outlecie 35zł kosztują, ale nigdy nie mogę trafić na odpowiedni kolor w moim rozmiarze.
Moje marzenie to ten
ale nie powiem szkoda mi tyle kasy na stanik. Niby 30zł nie dużo, ale i tak szkoda mi topić kasy w nietrafiony rozmiar tym bardziej, że nie mam go ani komu opchnąć ani sprezentować, bo siostry mają mniejszy biust a mama ma większy obwód.
w intimissimi kupiłam 2 gładkie czarny i ten w kolorze skóry w zeszłym roku na wyprzedazy za jakies chyba 40zł jeden i leza super
Goffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:11   #4165
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Moje marzenie to ten
Rotkohl, miałam przyjemność z tym z Triumph'a (to był prezent, gdzież bym sama taki drogi sobie kupiła ) i w sumie aaaż tyle to nie wie czy on jest warty. Nie można mu odmówić mega wytrzymałości - jest po prostu niezniszczalny ale w tanich modelach biust C naprawdę może wyglądać jeszcze lepiej!
Stary 2014-05-26, 10:25   #4166
monira76
Przyczajenie

Witam . Jestem nowicjusz tu na forum jak i na ali. Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały torebki np. Zamówiłam torebkę Korsa 1 szt ale juz 5 dni mi przetwarza zamówienie. Płatnośc zaakceptowana i czekam. Czy jest możliwośc że wyślą mi paczkę czy bede tak czekać i czekać. niby zostało 2 dni jeszcze czasu na to przetwarzanie zależy mi na czasie. napisałam również do sprzedawcy żeby paczkę oznaczył jako gift. jest szansa że nie otworzą Dla siostry chciałam zamówić LV ale przy torebce z logo chyba każdej jest napisane This product has stopped seling. I tak przy kazdej LV np. To oznacza że mam dać sobie spokój bo jak zapłace a nie bedzie wysłane zamówienie to się wkurzę . Pisałam do sprzedawcy a ten odp że śmiało moge zamówić. Hmm ,podpowiedzcie coś może.
monira76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:29   #4167
bzyczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny muszę odesłać paczkę do chin i mam zagadkę
Chcę wysłać listem poleconym priorytetowym. Wiadomo musze zaadresować paczkę, czy mam wypełniać taki sam druczek jak na polecone krajowe? czytam o jakichś deklaracjach celnych (co to i skąd to wziąć?). Wysyłała któraś coś??

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:35   #4168
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goffka Pokaż wiadomość
w intimissimi kupiłam 2 gładkie czarny i ten w kolorze skóry w zeszłym roku na wyprzedazy za jakies chyba 40zł jeden i leza super
ja w intimissimi jeszcze nietrafiłam na odpowiadajacy mi biustonosz, za to majtki uwielbiam i tylko tam kupuje

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Rotkohl, miałam przyjemność z tym z Triumph'a (to był prezent, gdzież bym sama taki drogi sobie kupiła ) i w sumie aaaż tyle to nie wie czy on jest warty. Nie można mu odmówić mega wytrzymałości - jest po prostu niezniszczalny ale w tanich modelach biust C naprawdę może wyglądać jeszcze lepiej!
tylko, że ja szukam tylko bezszwowych biustonoszy i w tych tańszych ciężko takie znaleźć niestety ja sama też bym za tyle nie kupiła biustonosza, co jest paradoksem bo na podkład za 200zł mi nie szkoda, ale na biustonosz za 120 już tak, który de facto bardziej mi się przyda. To ze jest nizniszczalny to tym bardziej działa na plus
Stary 2014-05-26, 10:44   #4169
badziabadzia
Zakorzenienie

dostałam dziś tą bluzkę, http://www.aliexpress.com/snapshot/6086012216.html jeśli ktoś będzie chciał to wrzucę foto
materiał całkiem fajny, trochę elastyczny. ale muszę ja pomierzyć bo dość krótka jest wg rozmiar S/M.
Stary 2014-05-26, 10:48   #4170
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

ja mogę zapłacić 150zł za stanik jeśli jest za co. Ale jak widzę jakieś zwyklaka niezbyt reprezentacyjnego (;p) za taką kasę, to
Ja jeszcze noszę 65B/60C więc znaleźć coś w tych rozmiarach w ogóle graniczy z cudem najczęściej. Czasem w Oysho cos dorwę ale np. teraźniejsza kolekcja jest wg mnie niezbyt ciekawa...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości