|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2
Zamawiał ktoś stanik "bezszwowy " dobrze wykonany i zgodny z wymiarami?
generalnie ja jestem bardzo zadowolona z tego, ale wymiary się kompletnie nie zgadzają, mam 87 z biuście i 32C ma za duże miseczki. Boję się zamawiać 32 B bo wiadomo jak tam bedzie, jak chińczyk wmawia mi ze wymiary się zgadzają z opisem. Cytat:
"błeee, pstrokata to jest jakoś rażąco chamskie czy niekulturalne? jakby napisała, że torebka wygląda jak gówno albo coś takiego.. |
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kliknęłam eskalację sporu i teraz mam czekać? czy mam gdzieś coś napisać do ali ? Przeszukałam google i ten wątek ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.Czy jak kliknę eskaluj to jeszcze powinnam gdzieś dodać jakąś wiadomość? Bo u mnie nigdzie tego nie ma ://
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sądziłam ze panuje tu nieco inna kultura, widocznie się myliłam i się ulotnie z tą moją nadwrażliwością na chamstwo
Edytowane przez MBRabbiton Czas edycji: 2014-05-25 o 20:15 |
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Konto usunięte
|
ja założyłam spór o kolor butów. pierwszy spór sprzedający mi odrzucił, modyfikowałam i tym razem nic z nim nie zrobił i spór zakończył się na moją korzyść. drugi spór miałam założony, ale tutaj byla informacja, ze jak czas się skończy to spór się automatycznie eskaluje, więc nie wiem czy czasem ali nie zmieniło polityki dotyczącej sporów.
|
|
|
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2014-05-26 o 06:31 |
|
|
|
#4151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie czekam razem z Tobą na paczkę i relację
|
|
#4154 | ||
|
CORELIPS
|
Może czas nauczyć się wyrażać bardziej konstruktywnie swoją krytykę niż pisać, że pstrokacizna i kwiatki mi się nie podobają, btw, jakoś w mojej karierze na wizażu nikt mi nie zarzucił CHAMSTWA, ale co ja tam wiem
![]() .. i im ocenić czy mi się warn należy Cytat:
Idąc twoim tokiem myślenia, też łamiesz niepisane zasady kultury. Nieodpowiadanie komuś na post to też chamstwo itd? Eh, napisałam przecież - "jeśli uraziło to Cię przepraszam". Kończę ten ot bo z Tobą się i tak nie dogadam.Cytat:
Ja na razie czekam na jakieś 10, chociaż głównie z ebaya
Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2014-05-26 o 01:14 |
||
|
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
@sylvia_doll
Fajnie sobie dopowiadasz. Zresztą skończyłam już z Tobą dyskusje dawno
|
|
|
|
#4156 |
|
CORELIPS
|
Spinasz się cały czas więc nie zauważyłam żebyś skończyła. Kolejny post skierowany do mnie też niezbyt wybitnie o tym świadczy
Życzę więcej dystansu do siebie - i to byłoby z mojej strony na tyle ![]() Dziewczyny, ja zakochana... http://www.aliexpress.com/item/Semi-...743774767.html ! Na irecommend też się nieźle prezentuje
Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2014-05-26 o 08:45 |
|
|
|
#4157 |
|
Raczkowanie
|
Haha to że napisałam że kończę rozmowę to znaczy że się spinam? Przestań w końcu prowokować. Bo widzę, że masz kompleks aby za wszelką cenę udowodnić, że to ja tu jestem niemiła i niekulturalna, ale jakbym taka była to uwierz mi naprawdę już byś to odczuła. Na ten czas jesteś mi tak bardzo obojętna, że nie zamierzam taka być. Po prostu odpowiadam w ten sam sposób w jaki zostałam potraktowana. A co do dystansu do siebie to życzę tego samego, bo widocznie tego Ci brak skoro uważasz swój gust za wyrocznie modową na tyle żeby wyśmiewać czyjś. To tyle, prowokuj dalej ja nie zamierzam już odpisywać, mów do ręki (masz argument aby się uczepić, tu jestem trochę niemiła). Przepraszam Was dziewczyny za spam ale czasami nie da się z kimś skończyć inaczej dyskusji
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii biustonosza: na mnie na poczcie czeka http://www.aliexpress.com/snapshot/6073366075.html
Jak odbiorę, dam znać. Już się boję ![]() Dziś/jutro powinien też dojść http://www.aliexpress.com/snapshot/6073472660.html dziewczyny, chill out każdy kto pyta o radę, wrzuca link (w domyśle "co o tym sądzicie?") chyba nie liczy że zawsze przeczyta tylko ohy i ahy? nie ma nic niestosowanego w wyrażeniu swojego zdania. napisane że coś wygląda tandetnie, pstrokato etc. nie jest obraźliwe, nie przesadzajmy. obraźliwe byłoby napisanie że ktoś jest bezguściem etc. w końcu po to się pyta o radę, żeby ktoś ewentualnie ostudził nasz zapał do zakupu czegoś. ja nie raz się na coś napaliłam,a le przeanalizowałam zdanie innych i faktycznie przyznałam rację, że mój entuzjazm był przesadny i szkoda kasy
Edytowane przez tenebris Czas edycji: 2014-05-26 o 09:11 |
|
|
|
#4159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakość jest świetna tylko rozmiary się nie pokrywaja-mój 32C ma większe miseczki niż w wymiarach, mnie własnie interesuje 32B jak bedzie wymiarowo ewentualnie. A może ktoś ma 32B z tego biustonosza w kolorze shrimp pink i jest na niego za mały w miseczkach i chciałby wymienić na 32C ? ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
@ Up
Pisała jakbym spytała o radę w sprawie torebki, więc napisałam że to nie o to chodziło. Więc o czym Ty mówisz konkretnie? Edit; Dobra weźcie się. Bo widzę, że się obława robi. Zapewne z powodu tego, że koleżanka ma dłuższy staż tutaj. Napisałam, że koniec tematu, próbowałam załagodzić i napisałam, że to wina różnic charakteru zapewne a Wy dalej ciągniecie to jako spinę jakąś "spoko" Edytowane przez MBRabbiton Czas edycji: 2014-05-26 o 09:34 |
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Rotkohl, ja zamówiłam 32A, bo mam mały biust, mam nadzieję, że uda mi się go dziś odebrać.
Bałam się czy nie będzie mikroskopijny jakiś, ale skoro wypada troszkę więcej to może będzie ok. ![]() Cena fajna, najwyżej zamowię drugi. Jak oglądałam w sklepach, to mało jest ładnych gładkich biustonoszy, jakieś albo MEGApushupy albo jakies takie brzydko wykończone zwyklaczki za 150zł
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje marzenie to ten http://www.groszki.pl/groszki/56,112...qua_V_,,7.html ale nie powiem szkoda mi tyle kasy na stanik. Niby 30zł nie dużo, ale i tak szkoda mi topić kasy w nietrafiony rozmiar tym bardziej, że nie mam go ani komu opchnąć ani sprezentować, bo siostry mają mniejszy biust a mama ma większy obwód. |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zeszłym roku na wyprzedazy za jakies chyba 40zł jeden i leza super
|
|
#4165 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
) i w sumie aaaż tyle to nie wie czy on jest warty. Nie można mu odmówić mega wytrzymałości - jest po prostu niezniszczalny ale w tanich modelach biust C naprawdę może wyglądać jeszcze lepiej!
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Przyczajenie
|
Witam . Jestem nowicjusz tu na forum jak i na ali. Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały torebki np. Zamówiłam torebkę Korsa 1 szt ale juz 5 dni mi przetwarza zamówienie. Płatnośc zaakceptowana i czekam. Czy jest możliwośc że wyślą mi paczkę czy bede tak czekać i czekać. niby zostało 2 dni jeszcze czasu na to przetwarzanie
zależy mi na czasie. napisałam również do sprzedawcy żeby paczkę oznaczył jako gift. jest szansa że nie otworzą Dla siostry chciałam zamówić LV ale przy torebce z logo chyba każdej jest napisane This product has stopped seling. I tak przy kazdej LV np. To oznacza że mam dać sobie spokój bo jak zapłace a nie bedzie wysłane zamówienie to się wkurzę . Pisałam do sprzedawcy a ten odp że śmiało moge zamówić. Hmm ,podpowiedzcie coś może.
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę odesłać paczkę do chin i mam zagadkę
Chcę wysłać listem poleconym priorytetowym. Wiadomo musze zaadresować paczkę, czy mam wypełniać taki sam druczek jak na polecone krajowe? czytam o jakichś deklaracjach celnych (co to i skąd to wziąć?). Wysyłała któraś coś??
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam dziś tą bluzkę, http://www.aliexpress.com/snapshot/6086012216.html jeśli ktoś będzie chciał to wrzucę foto
![]() materiał całkiem fajny, trochę elastyczny. ale muszę ja pomierzyć bo dość krótka jest |
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę zapłacić 150zł za stanik jeśli jest za co. Ale jak widzę jakieś zwyklaka niezbyt reprezentacyjnego (;p) za taką kasę, to
Ja jeszcze noszę 65B/60C więc znaleźć coś w tych rozmiarach w ogóle graniczy z cudem najczęściej. Czasem w Oysho cos dorwę ale np. teraźniejsza kolekcja jest wg mnie niezbyt ciekawa...
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Sądziłam ze panuje tu nieco inna kultura, widocznie się myliłam i się ulotnie z tą moją nadwrażliwością na chamstwo

Ja na razie czekam na jakieś 10, chociaż głównie z ebaya
Życzę więcej dystansu do siebie - i to byłoby z mojej strony na tyle 

) i w sumie aaaż tyle to nie wie czy on jest warty. Nie można mu odmówić mega wytrzymałości - jest po prostu niezniszczalny ale w tanich modelach biust C naprawdę może wyglądać jeszcze lepiej!