|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Berenika, Troppo trzymam mocno kciuki żeby sie udało szybko, sprawnie i jeszcze dzisiaj to piękna data i prezencik odrazu
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
mi też się tak wydaje
w nocy raz, że jesteśmy w domu a dwa, że tżet jest obok![]() na samą myśl robi mi się słabo
|
|
|
|
#2133 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi jak puchły to jakoś symetrycznie i głównie do kostek... za tydzień i spakowaną torbę ![]() Cytat:
Kochany synuś posłuchał życzenia mamusi Cytat:
U mnie w aptekach też nigdzie nie było liści malin, ale w zielarskim na szczęście dostałam.Cytat:
za nowy miesiąc i torbę Fajny mieliście wypad i super, że coś ruszyło TŻta Oby to był początek większych zmian
|
||||
|
|
|
#2134 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
za tydzień. Super, że wyjazd udany i ,że przeżyłaś te 600 km![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz do miasta, później lekarz i po 17 gdzieś może dopiero dojadę spowrotem do domu. Nooo w ostateczności jeśli nie w nocy to w gabinecie lekarskim mogą mi odejść
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to tez stresuje. Jak juz bede na porodowce to odetchne z ulga
|
|
|
|
|
#2137 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() zophiee Dzięki za odpowiedź Nawet dwa ![]() za kolejny tydzień![]() Cytat:
![]() A Berenika pisała wczoraj, że z rana do Rossmanna się wybiera. Plany planami... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję i nawzajem Cytat:
Mi też teraz do wizyty czas się strasznie dłuży...
|
|||
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepszy sposob na porod to zapelnic sobie kalendarz planami lub prosic malenstwo zeby chwile poczekalo bo teraz mamusi nie pasuje. U mnie sie sprawdzilo
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
a tak serio serio co robić , gdy wody odejdą nagle w miejscu, w którym tego sobie najmniej życzyłybyśmy np. w sklepie?
![]() boziu, ciągle bym jadła i jadła
|
|
|
|
#2140 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale emocje od rana. Po przeczytaniu wiadomości że Troppo wody odeszły sama trochę spanikowałam i ogarnął mnie strach. Ale damy rade ![]() Cytat:
Szkoda by było żebyś później żałowała. Cytat:
Tym razem synek Bereniki posłuchał, a tak się bała że znów przenosi. Ja byłam odebrać wyniki GBS- wynik ujemny. Zaliczyłam lumpka, Rossmana- nie czekam już na promocje kupiłam Pampersy zielone 1 i chusteczki Pampers bo tylko chusteczki dla Małego do szpitala potrzebne. I tępa strzała wczoraj wieczorem uświadomiłam sobie że moja torba to faktycznie pobieżnie spakwana. Dziś sumiennie ją poprawie.
|
|
#2141 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za kolejny tydzień![]() Cytat:
Ja na dzień matki mam do przedszkola przynieść jakiś słodki poczęstunek, ale albo zrobię coś bardzie "ciastowego" (bez galaretki i śmietany w tą pogodę ![]() Cytat:
![]() No właśnie! Ja ciągle się boję, że w środę w przedszkolu z wrażenia mi odejdą... I wczoraj w kościele też o tym myślałam![]() Kakusia fajnie, że dziewczyny będą miały prawie równo urodziny Idę coś dla mojej mamy kupić
|
|||
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem na mieśce na zakupach zastanawiam się, jakby mi wody odeszły i przyszłoby mi całe miasto z mokrym tyłkiem wracać się do domu ![]() Ale ja to najchętniej chciałabym żeby wody odeszły z samego rana albo nawet nad ranem żeby w nocy nie budzić córki ![]() Troppo, Berenika kciuki mocno trzymam!!!! Ale nowiny no Troppo wczoraj pisała że synek by Jej największy prezent zrobił wyjściem a Berenika że pewnie znowu przenosi - a tu proszę! ![]() A ja dziś byłam u dermatologa i trochę się zestresowałam bo muszę jak najszybciej usunąć znamię bo oczywistych widocznych zmian nie widać ale możliwe że już się coś w środku zaczyna rozwijać także po porodzie muszę szybko zgłosić się do poradni chirurgicznej, mam ogromną nadzieję, że nie zdążył się tam rozwinąć czerniak ![]() Pytam ponownie bo nikt nie zauważył mojego posta Czy są jakieś niebezpieczeństwa jeśli nie zdążyłam ściągnąć biżuterii z palca?
|
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu jak widać takie sytuacje wcale nie są rzadkie ![]() Uff trochę nadrobiłam Was Wczoraj byliśmy na chrzcinach mojego bratanka. Dobrze, że TŻ i babcia biegali za Izą, bo bym się wykończyła przy tym moim szalonym dziecku. Ona nawet minuty nie usiedzi na miejscu I całe szczęście, że chrzest nie był w czasie mszy, bo na pewno tyle czasu by nie wytrzymała w kościele. I tak przez te 15 min, które tam spędziliśmy zdążyła przebiec cały kościół i na ołtarz się już się pchała Przy okazji zaliczyliśmy spacerek nad morzem, chociaż w moim przypadku więcej było siadania na ławeczkach, bo mały strasznie uciskał mi na pęcherz. Ledwo chodziłam, a krocze mam strasznie obolałe i jeszcze takie kłucie w szyjce czuję...wiem, że u którejś z Was takie kłucie oznaczało skracanie się szyjki i chociaż wiadomo, że na tym etapie powinna już się powoli skracać, to mam nadzieję, że jeszcze ze 2 tygodnie wytrzyma...na ostatnim usg miała 35 mm, więc myślę, że jeszcze da radę Dzisiaj mały też mocno się wciska w miednicę, więc jakiegoś dłuższego spacerku znowu nie będzie ![]() No i wczoraj przez te chrzciny moją dietę szlag trafił, bo nie dość, że z regularnością posiłków było kiepsko to jeszcze kilka zakazanych rzeczy jadłam...biały makaron do rosołu, jakaś surówka ze śmietaną, karkówka w sosie, w którym był cukier jak się później dowiedziałam, i o zgrozo kawałek ciasta Wiem,że należy mi się Ale dzisiaj już wracam na dobre tory i mam nadzieję, że ten wczorajszy wyskok za dużo szkód nie narobił.
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć, bo nie wiem ![]() Kakusia, a może jutro rano wymocz dłonie w zimnej wodzie, i spróbuj ją zdjąć smarując dłonie czymś śliskim? rano opuchlizna jest podobno najmniejsza |
|
|
|
|
#2145 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem zmęczona tym czekaniem i własnym niepokojem.Cytat:
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze niedawno potrafiłam się powstrzymywać i np. w święta wielkanocne byłam na 100% diecie i od 3 m-cy nie jadłam nic słodkiego czy zakazanegoa teraz? każdy dzień to walka ) zwłaszcza jak dostałam insulinę jest mi trudniej utrzymać siebie w ryzach...nie wiem skąd ten dziki apetyt się pojawił
|
|
|
|
|
#2147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przerażające z tym znamieniem oby to nie było nic poważnego![]() Cytat:
A tak serio to jak wody odejdą to nie powinno się zbyt długo zwlekać z przyjazdem do szpitala, bo jak pęknie pęcherz to już nie ma bariery chroniącej dziecko i jest ryzyko infekcji...Jak ja byłam na ip w pierwszej ciąży to akurat przyjechała dziewczyna, której wody odeszły w autobusie i ona od razu wsiadła w drugi autobus i przyjechała do szpitala, a dopiero po jakimś czasie przywieźli jej torbę i dokumenty...ale wydaje mi się, że spokojnie można wrócić do domu po torbę i dopiero do szpitala... |
||
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
gratuluję ujemnego wyniku
Dziewczyny macie może kartę rossnę w rossmanie? bo teraz z okazji dnia mamy jest taka promocja - 20% na kartę rossne (szczegóły w załączniku) |
|
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie będę musiała nikogo za to przepraszać w ogóle brzuch mi coraz bardziej ciąży i pobolewa a jak patrzę na moje spuchnięte stopy to w sumie mogłabym już niedługo rodzić ![]() no, ale skoro dopiero zaczęłam dziś 37 tc to jeszcze za wcześnie
|
|
|
|
|
#2150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że powinnaś się postarać i ściągnąć tą obrączkę, ona uciska i na pewno Ci nie służy, żeby ją ściągnąć to ja bym wymoczyła ręce w zimniej wodzie, a później jakimś kremem smarowała i jakoś to ściągnęła... Cytat:
nie mam pojęcia co robić, chyba bym szła taka mokra i śmiała się sama do siebie, bo cóż począć ![]() I mam tak samo jak Ty, tylko jeść i jeść... Najgorsze jest to, że przez tydzień przytyłam ponad kilo, a wcale więcej nie jem bo na prawdę się pilnuję, wydaje mi się, że to ta woda i opuchnięcia robią swoje... |
||
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za info o ekuponie rossne! już powiązałam - będzie na pieluchy i kosmetyki bo rozumiem, że 20% rabatu odejmie mi za całokształt dziecięcych zakupów? (czyli jeśli wezmę pampersy, żel hipp i balsam np)Karolina właśnie tego precinania obrączki chciałabym uniknąć... Dzięki za kciuki przydadzą się
|
|
|
|
|
#2152 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A rabat 20% w Rossmanie obejmuje wszystkie produkty, nie tylko dzieciowe, bo już dzisiaj go wykorzystałam
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
info od Bereniki:
" O 10 urodził się nasz synek Aleksander, 3750g, 54 cm, poród sn "Dziękuje za nasze kciuki oraz trzyma również kciuki za Troppo
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Berenika gratuluję !!! |
|
|
|
|
#2156 |
|
Rozeznanie
|
Berenika GRATULACJE! A jednak Aleksander, ładne |
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super,ze tak szybko poszłoWysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
Berenika serdeczne gratulacje
witamy AleksandraWyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Berenika ogromnie gratulujemy!!!
|
|
|
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
Berenika, Eweden - GRATULACJE!!
Troppo ![]() Super że macie dzieciaczki już koło siebie ![]() Niestety u mnie wizyta kontrolna dziś, teraz chodze co tydzień w związku z tym puchnięciem i drętwieniem rąk. Leki które dostałam przestały działać.. Jestem załamana bo zostało mi 3 tygdnie mam nadzieję że u mnie coś szybciej też się ruszy. Kakusia - Podziwiam że do tego momentu wytrwałaś jeszcze z obrączką na ręce, szok. Ja musiałam zdjąć w 5 miesiącu. Co do zdjęcia pewnie zrobiła bym tak jak dziewczyny radzą, obłożyła lodem i chłodziła przez długi czas palec a potem na jakąś wazelinę ściągała.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

w nocy raz, że jesteśmy w domu 
za tydzień i spakowaną torbę
ciekawe czy któraś mamusia się rozpakuje jutro w Dzień Matki
Kochany synuś posłuchał życzenia mamusi 
a ja nadaję się do kąpania.
za wizytę

Wszystkim świeżo upieczonym i tym podwójnym Mamom - najlepsze życzenia 

także po porodzie muszę szybko zgłosić się do poradni chirurgicznej, mam ogromną nadzieję, że nie zdążył się tam rozwinąć czerniak
liczę, że młoda się ze mną zgadza i grzecznie poczeka chociaż te 10 dni
jeszcze niedawno potrafiłam się powstrzymywać i np. w święta wielkanocne byłam na 100% diecie i od 3 m-cy nie jadłam nic słodkiego czy zakazanego