|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dzień dobry mamuśki. Melduję się w nadal w wielopaku. U mnie powoli do przodu czyli brzuch coraz większy, przerażona jestem jak pomyślę że ma urosnąć jeszcze drugie tyle
. Ciepłolubna jestem więc upał mi jakoś szczególnie nie dokucza, zwłaszcza jak siedzę na plaży zamiast w pracy . Staram się nie narzekać bo najgorsze jeszcze przede mną![]() Wyprawka jakoś mi się zaczęła sama kompletować, przejżałam "dary dla powodzian", wpuściłam mamę na stronę sklepu pinokio i temat ubrankowy z grubsza zamknięty. Po synku tych pierwszych ubranek mam sporo firmy ewa klucze, przez pierwszy miesiac miałam 5 zestwów w kółko w użyciu a wyglądają jak nowe. Jak ktoś jeszcze poszukuje to polecam. Dziewczyny powiedzcie o co chodzi z tymi ubrankami na wyjście ze szpitala? Po nas mąż przyjechał, przyszedł z fotelikiem na oddział, zapakowaliśmy młodego, nakryliśmy kocykiem i pojechaliśmy do domu. A tu artykuł który trafiłam wczoraj w kontekście powrotu do formy po porodzie: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...odpocznij.html |
|
|
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Mój synek raczej jeszcze nie wie, że dziś Dzień Matki a i tak rano wyprzytulał mnie w łóżku i powiedział "mama totam"
|
|
#1773 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Dziewczyny wlasnie zobaczylam, ze mam totalnie ciazowy kalafior... napisalam herbata przez ch
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-26 o 10:03 |
||||
|
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z ta herbata nawet nie zauważyłam ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1775 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
widze ze nie tylko u mnie weekend byl do kitu ja jestem taka ociazala ciezko mi a moj Tz o niczym nie mysli mamy taki syf w domu ze musze sama dzisiaj wszystko zrobic, jak zwykle zreszta Cytat:
nie dziwie sie ze sie poplakalas ![]() co do poscieli widac na zdjeciu ze jest ekstra Cytat:
a dziekuje Cytat:
Cytat:
jak ktos dba to wiekszosc rzeczy wyglada jak nowe ![]() tez bym sobie posiedziala na plazy
|
|||||||
|
|
|
#1776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już sie nie moge doczekać kiedy u mnie tak bedzie ![]() Sara i ja pewnie tez bym sie popłakała, zazdroszczę, ja też już tak chcę Zresztą ja zawsze się wzruszałam, jak dzieci w przedszkolu sie do mnie przytulały, albo jak mówiły ciociu kocham Cie A jak moje dziecko mi to powie, to już w ogóle |
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Przez ten kiepski weekend zaczelam pic rano kawe
jestem na siebie zla dzwonilam do mamy i byla strasznie zdziwiona ze pojawily sie mi zylaki bo u nas w rodzinie nikt nigdy ich nie mial ja to mam pecha
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, jestem taka wściekła, mój mąż ma od jutra urlop, po wizycie mieliśmy wyjechać sobie do niedzieli na działkę, tyle czasu siedzę sama w domu, upał, a jak jutro mamy jechać, to widzę, że będzie załamanie pogody :/ deszcz i 15 stopni mniej :/
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to zawsze tak jest ja mamy urlop, wolny weekend to pogoda się psuje . Ale zawsze spędzicie te chwile razem i to jest duży pozytyw
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
przyszła, zdjęcie wyżej. Pościel super, naprawdę warto zamówić.
Cytat:
daj znać co Ci powie, pewnie w każdym szpitalu jest inaczej. ![]() Cytat:
Zdjęcia musieliśmy przełożyć, bo koleżanka się rozchorowała. Umówiliśmy się, że pojedziemy w tygodniu, a widzę że pogoda ma się popsuć i znowu lipa ;/
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego mamuśki !!!Super pogoda, zaraz zabieram się za obiadek, czekam na tż-ta i ruszamy na miasto Szkoda, że od środy ma się zepsuć i ma być zimniej...U mnie samopoczucie nawet dobre, oprócz tego, że na brzuchu z dnia na dzień pojawiają mi się kolejne rozstępy i już nie wiem co z tym robić Nie mogę patrzeć na ten mój brzuch |
|
|
|
#1782 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Sara, ja na tym tablecie to nie widze zadnych zdj. Glupi tapatalk.
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Dzis idziemy na warsztaty Mamo to ja!!!! A gdzie kupilas koldre? Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-05-26 o 11:21 |
|
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() W piątek wróciłam ze szpitala ciśnienie mi się obniżyło do 110/70 nie zwiększając dawki leków ,pewnie dlatego ,że w szpitalu cały czas leżałam a w domu to zawsze się coś porobi.No i powtórzyli mi test obciążenia glukozą i wyszła mi nietolerancja a jeszcze w 24 tyg miałam robiony i było wszytko ok No i staram się jak najwięcej odpoczywać ponieważ jak dużo pochodzę to później pobolewa mnie brzuch przy wstawaniu albo zmianie pozycji ![]() Zaczęłam 30 tc i biorę się za wyprawkę |
|
|
|
#1784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie martwi coś innego. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że mam zimny brzuch mimo, że reszta ciała się gotuję, nie wiem czy to coś niepokojącego, a wizyta dopiero za tydzień we wtorek. Ale jest tak zimny, że dziś w nocy jak TŻ go dotknął to mnie budził i pytał czy wszystko w porządku. Macie lub miałyście coś takiego?? |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się brzuszek na razie uchował od rozstępów, ale biust ehhhh szkoda mówić.
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do brzucha to mój też jest zimny Ale jakoś się tym nie przejęłam, nie popadajmy w przesadę
|
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taka nadzieje z zylakami a zobaczymi co bedzie a jak nie zejdzie no to jakies zabiegi bo niewyobrazam sobie w wieku 21 lat chowac nog ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
za 30 tcoj to niedobrze ze mam cukrzyce ale najwazniejsze kochana ze wszystko masz pod kontrolna no i sie oszczedzaj jak nawiecej bo teraz juz nie ma zartow |
||
|
|
|
#1788 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki! Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta.
Cytat:
![]() Ja też idę! ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że nagrzewa się wolniej bo ma inną strukturę wewnętrzną niż reszta ciała i trudniej mu nabrać jednolitej temperatury.
|
||
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję połączenia cukrzycy i nadciśnienia często musisz mierzyć jedno i drugie? Ja ciśnienie mierzę trzy razy dziennie. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
Witam
wiem że parę z Was ma problem z ostuda ciążową (tak jak ja). chciałam Wam polecić bardzo fajny filtr do twarzy - Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF45. Kupiłam go pare dni temu i jestem zachwycona. Co najwazniejsze nie jest biały i nie bieli twarzy tak jak większość "wysokich"filtrów, nie pozostawia tłustej powłoki - ładnie się wchłania, skóra po nim jest lekko rozświetlona. Spędziłam dużo godzin na słoncu w ostatnich dniach i nic nowego się nie pojawiło na mojej twarzy. W Sephorze zapłaciłam za 30ml - 95 zł. Ale jest wydajny i z pewnością do porodu wystarczy. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-05-26 o 12:04 |
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1792 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja rozstepow nie mam. Cellulit mam taki jaki mialam czyli prawoe wcale. Smaruje sie oliwka z rossmanna babydream fur mama na przemian z lirene bede mama na rozstepy. Reszte ciala niivea q10... H4linka do zobaczenia idziesz z tztem? Moj sie spozni przez prace :-(
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
daisy dot idę sama, mąż w pracy do 19
ale może to i lepiej, on lubi robić wieś na takich wydarzeniach.
|
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wklejam zdjęcie brzucha 29tc zrobiłam sobie mała przerwę i pstryknęłam fotkę, bo w końcu nie będę mieć żadnych zdjęć z ciąży...
|
||
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie mam na obciazeniu glukoza 50 wyswzlo mi 142 a norma byla 135 skierowali mnie do diabetologa i mialam robiony 75 i wyniki byly idealne wiec nie mam z czego sie bardzo ciesze bo i tak za duzo rzeczy mnie meczy juz w tej ciazy super brzusio, zgrabniutki chudzinka z Ciebie
|
|
|
|
|
#1797 | |||
|
Zadomowienie
|
Co do rozstępów to u mnie już jakiś czas temu pojawiły się na brzuchu pomimo smarowania
na początku strasznie to przeżywałam ale teraz przywykłam , mam nadzieję , że zbledną po porodzie a w zamian będę miała cudownego synusia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zVenus -ale śliczny brzuszek , ja to przy tobie wyglądam jakbym miała lada moment rodzić tez muszę sobie zrobić zdjęcie bo nie mam ani jednego ciążowego zdjęcia
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-05-26 o 12:35 |
|||
|
|
|
#1798 |
|
Wtajemniczenie
|
zVenus śliczny brzusio ;-)
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie juz nie mam sily ..
wzielam sie za sprzatanie kuchni bycie szafek lodowki i juz nie mam sily musze czesto robic przerwy bo wydaje mi sie ze brzuch mi sie stawia ![]() ale jezeli ja tego nie zrobie to kto
|
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdzie te Twoje 9kg + się pochowało?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

. Ciepłolubna jestem więc upał mi jakoś szczególnie nie dokucza, zwłaszcza jak siedzę na plaży zamiast w pracy
. Staram się nie narzekać bo najgorsze jeszcze przede mną

Niby wtedy czują się bezpieczniej jak są całe otulone bo w brzuszkach też miały ciasno w worku
Cieszę się, że mała jest ułożona główką w dół
czekam az młodszy wstanie i musze do lekarza podjechac bo strasznie słabiutki jest.
dla zaczarowanej, nie dość, że taka ładna dziewczyna z Ciebie to jeszcze ładnie Ci w tej ciąży

to zawsze tak jest ja mamy urlop, wolny weekend to pogoda się psuje 

idziesz z tztem? Moj sie spozni przez prace :-(