W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 09:53   #1771
kamilast
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Dzień dobry mamuśki. Melduję się w nadal w wielopaku. U mnie powoli do przodu czyli brzuch coraz większy, przerażona jestem jak pomyślę że ma urosnąć jeszcze drugie tyle. Ciepłolubna jestem więc upał mi jakoś szczególnie nie dokucza, zwłaszcza jak siedzę na plaży zamiast w pracy. Staram się nie narzekać bo najgorsze jeszcze przede mną
Wyprawka jakoś mi się zaczęła sama kompletować, przejżałam "dary dla powodzian", wpuściłam mamę na stronę sklepu pinokio i temat ubrankowy z grubsza zamknięty. Po synku tych pierwszych ubranek mam sporo firmy ewa klucze, przez pierwszy miesiac miałam 5 zestwów w kółko w użyciu a wyglądają jak nowe. Jak ktoś jeszcze poszukuje to polecam.
Dziewczyny powiedzcie o co chodzi z tymi ubrankami na wyjście ze szpitala? Po nas mąż przyjechał, przyszedł z fotelikiem na oddział, zapakowaliśmy młodego, nakryliśmy kocykiem i pojechaliśmy do domu.
A tu artykuł który trafiłam wczoraj w kontekście powrotu do formy po porodzie: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...odpocznij.html
Stary 2014-05-26, 09:54   #1772
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

mam po weekendzie tak zje... nastrój, że chyba zaraz wyjdę i nie wrócę...
albo dopada mnie huśtwaka hormonalna (wątpię) albo po prostu muszę odpocząć od wszystkiego, męża, domu, pracy...mam dość.
a tu dziś taki pracowity dzień się zapowiada...mimo, że w tamtym tygodniu nadrabiając, pracowałam nawet do północy przez 2 dni...chyba to już nie na moje nerwy. Mąż ma mało czasu żeby mi pomóc, choć robi co może a ja po prostu już nie umiem tak szybko działać i myśleć...mało nie zawaliłam przetargu...nie wiem co by wtedy było.

wyżaliłam się

pozdrawiam Was i mam nadzieję, że za parę dni będę mieć trochę więcej czasu...dobrze, że mała w brzuchu szaleje i nie muszę się martwić. Wizyta dopiero za 3yg także jeszcze poczekam żeby się z nią zobaczyć

miłego dnia!!
Życzę lepszego samopoczucia w III trymestrze mogą nam wrócić wahania nastrojów.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Na 15.30 idę do przedszkola na dzień mamy i taty, niestety mój tz nie może, musi być na działce, bo okna nam wstawiają

Zosia dzisiaj rano zaśpiewała mi taką piosenkę i się popłakałam, moja kochana córeczka http://www.tekstowo.pl/piosenka,arka_noego,kiedy.html
Piosenka wykonana przez własne dziecko

Mój synek raczej jeszcze nie wie, że dziś Dzień Matki a i tak rano wyprzytulał mnie w łóżku i powiedział "mama totam"
Stary 2014-05-26, 10:03   #1773
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Hej kobietki

Jak tam samopoczucia w takie upały? U mnie masakra, leżę i płynę

Tż pojechał na mecz a ja się nudzę, pewnie pójdziemy na jakiś spacerek jak wróci

Tak sobie myślę, że za miesiąc to już będę myślała z każdym bólem i skurczem, że rodzę

Co do torby do szpitala to ja pewnie też wezmę dwie... Dla małej cała paka pampersów, chusteczki i rożek to zajmie już dużo miejsca a gdzie jeszcze ja
Muszę się wkońcu wziąć za kupowanie wyprawki do mnie do szpitala bo prawie nic nie mam

A co do różków to ja dostałam 4 od kuzynki ale wszystkie są jakieś mega cienkie, chcę kupić jeszcze 1 z usztywniaczem
Nam położna mówiła, że dzieci lubią być zawinięte w rożki, w otulacze albo kocyki i to czasem nawet ciut ciaśniej niż nam się wydaje Niby wtedy czują się bezpieczniej jak są całe otulone bo w brzuszkach też miały ciasno w worku

No i ja myślałam, że czuję cały czas kopniaczki a to jednak boksowanie jest Cieszę się, że mała jest ułożona główką w dół
Ja tez mam rozki i otulacze, wlasnie ze wzgledu na to, ze takie maluszki lubia poczuc sie jak w brzuszku!!! Jest to skuteczne gdy maluszek bardzo placze.... Owija sie go takim otulaczem i przytula do siebie i czesto, to pomaga (wcale tu nie chodzi o cieplo tylko wlasnie "ciasnote").

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć.
Czytam Was na bieżąco, ale nie mam weny na odzywanie się.
mam jakiegoś doła, jestem zmęczona nie za dobrym samopoczuciem, brzuch miał się już super i wczoraj znowu zaczął twardnieć
Przeziębienie mnie męczy, nogi bolą, nie mogą spać w nocy. Eh, do kitu!
Pomarudziłam i spadam...
Ja od kilku dni jestem opuchnieta... ale najgorzej jest z nogami... w nocy spac nie moge, bo mam wrazenie ze mnie pala stopy od spodu.. tak jakby byly oparzone, albo jakbym je trzymala w bardzo goracej wodzie!!! Dzisiaj rano jak nacisnelam skore na nogach (na piszczeli), to sie zrobil dolek.... Chyba musze napic sie duzo zielonej herbaty, zeby jakos pozbyc sie nadmiaru wody z organizmu... A moze macie jakies rady dla mnie w tym temacie???

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Noo uparciuch, lekarka powiedziała, ze to najbardziej niegrzeczny chlopiec jakiego miala na USG :p
Juz czuje jak mi da popalić jak sie urodzi

Ja przejrzałam szafe, mam 3 nowe kompleciki, pajacyk + czapeczka, jeden bawełniany a dwa takie z miśka, wiec któryś wezme na wyjscie. Sa na dlugi rekawek, raczej nie ubiore w krotsze rzeczy malego. Tyle, ze musze cos dokupic jak bedzie chlodniej, jakis sweterek itp.

Pytanie do zakupocholiczek
Ile pampersów kupiliscie w rozmiarze 1 ( od 2 do 5kg) rozmiar 2 ( od 3 do 6kg )?
Ja mam 2 opakowania 1 (po 43 sz) i dokupie jakby cos pozniej jeszcze jeden, gora dwa, w rozmiarze 2 mam 3 opakowania (po 80 szt.), w rozmiarze 3 mam 3 opakowania (po 62 szt).

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy pieluchy nadal są różne dla dziewczynek i chłopców?

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Kiedys byly osobne pieluch Pampersy dla chlopcow i osobne dla dziewczynek, na cale szczescie od kilku lat zrobiono uniwersalne, wiec nie trzeba sie tym martwic.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Dziewczyny wlasnie zobaczylam, ze mam totalnie ciazowy kalafior... napisalam herbata przez ch

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-05-26 o 10:03
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:07   #1774
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni jestem opuchnieta... ale najgorzej jest z nogami... w nocy spac nie moge, bo mam wrazenie ze mnie pala stopy od spodu.. tak jakby byly oparzone, albo jakbym je trzymala w bardzo goracej wodzie!!! Dzisiaj rano jak nacisnelam skore na nogach (na piszczeli), to sie zrobil dolek.... Chyba musze napic sie duzo zielonej herbaty, zeby jakos pozbyc sie nadmiaru wody z organizmu... A moze macie jakies rady dla mnie w tym temacie???

[/COLOR]Dziewczyny wlasnie zobaczylam, ze mam totalnie ciazowy kalafior... napisalam herbata przez ch
Tez mam wrażenie palących stóp. Chlodze je w zimnej wodzie.
A z ta herbata nawet nie zauważyłam ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:13   #1775
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość

Starszy synek mi od wczoraj wymiotuje i narzeka na bol brzuszka czekam az młodszy wstanie i musze do lekarza podjechac bo strasznie słabiutki jest.
Milego dnia
duzo zdrowka dla synka !

Cytat:
Dziewczyny zapytajcie w swoich szpitala o to ubieranie albo w szkole rodzenia.
juz sobie napisalam zeby 08.06 zapytac o to polozna

Cytat:
Cześć dziewczyny,

mam po weekendzie tak zje... nastrój, że chyba zaraz wyjdę i nie wrócę...
albo dopada mnie huśtwaka hormonalna (wątpię) albo po prostu muszę odpocząć od wszystkiego, męża, domu, pracy...mam dość.
a tu dziś taki pracowity dzień się zapowiada...mimo, że w tamtym tygodniu nadrabiając, pracowałam nawet do północy przez 2 dni...chyba to już nie na moje nerwy. Mąż ma mało czasu żeby mi pomóc, choć robi co może a ja po prostu już nie umiem tak szybko działać i myśleć...mało nie zawaliłam przetargu...nie wiem co by wtedy było.

wyżaliłam się
Nie dziwie sie, przydalo by Ci sie wiecej odpoczynku na to musisz znalezc czas zeby ochlanac i zregenerowac sily

widze ze nie tylko u mnie weekend byl do kitu
ja jestem taka ociazala ciezko mi a moj Tz o niczym nie mysli mamy taki syf w domu ze musze sama dzisiaj wszystko zrobic, jak zwykle zreszta

Cytat:

kurier przed chwilą przywiózł pościel prześliczna jest

Na 15.30 idę do przedszkola na dzień mamy i taty, niestety mój tz nie może, musi być na działce, bo okna nam wstawiają

Zosia dzisiaj rano zaśpiewała mi taką piosenkę i się popłakałam, moja kochana córeczka http://www.tekstowo.pl/piosenka,arka_noego,kiedy.html
o jaaa
nie dziwie sie ze sie poplakalas

co do poscieli widac na zdjeciu ze jest ekstra

Cytat:
no ja teżdla zaczarowanej, nie dość, że taka ładna dziewczyna z Ciebie to jeszcze ładnie Ci w tej ciąży

No właśnie nie wiem kiedy odpocznę...mam zamiar pracowac do końca i jak tylko się pozbieram to wracam jeszcze w sierpniu mam nadzieję, do pracy.
Ja z domu pracuję więc jest mi w miarę łatwo tylko, że czasem już nie mam nerwów...nie mam za bardzo wyjścia, bo od następnego roku planujemy budowę domu więc musimy pracować. a czuję się (fizycznie) ok więc pracuje ile mogę...mam nadzieję, że moje dziecko czuje się z tym też ok
czasem mnie wkurza, że niektóre z nas mogą pospać nawet do 10 a ja mam pobudke koło 6 czy mi się chce czy nie

teraz mam dużo roboty na kompie więc sobie podczytuje wizaż co jakis czas
Zwlaszcze teraz na odpoczynek musisz znalezc czas bo to nie jest dobre ani dla Ciebie ani dla dzidzi

a dziekuje

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A w ogóle to w dniu naszego swieta wszystkim Nam czyli Mamuśka życzę szybkich porodów ;-), przespanych nocy;-) samych szczesliwych chwil z naszymi kruszynkami i duuuuuuzo zrozumienia od naszych TZ ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
TEZ ZYCZE WSZYSTKIM MAMUSIA SAMYCH PIEKNYCH CUDOWNYCH CHWIL Z NASZYMI SKARBAMI ( JUZ NIEDLUGO ) I W MIARE PRZESPANYCH NOCY

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki. Melduję się w nadal w wielopaku. U mnie powoli do przodu czyli brzuch coraz większy, przerażona jestem jak pomyślę że ma urosnąć jeszcze drugie tyle. Ciepłolubna jestem więc upał mi jakoś szczególnie nie dokucza, zwłaszcza jak siedzę na plaży zamiast w pracy. Staram się nie narzekać bo najgorsze jeszcze przede mną
Wyprawka jakoś mi się zaczęła sama kompletować, przejżałam "dary dla powodzian", wpuściłam mamę na stronę sklepu pinokio i temat ubrankowy z grubsza zamknięty. Po synku tych pierwszych ubranek mam sporo firmy ewa klucze, przez pierwszy miesiac miałam 5 zestwów w kółko w użyciu a wyglądają jak nowe. Jak ktoś jeszcze poszukuje to polecam.
Witaj, najwazniejsze ze wszystko dobrze i ze wyprawka idzie do przodu
jak ktos dba to wiekszosc rzeczy wyglada jak nowe

tez bym sobie posiedziala na plazy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:31   #1776
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Życzę lepszego samopoczucia w III trymestrze mogą nam wrócić wahania nastrojów.

Mój synek raczej jeszcze nie wie, że dziś Dzień Matki a i tak rano wyprzytulał mnie w łóżku i powiedział "mama totam"
Jejku jak słodko Już sie nie moge doczekać kiedy u mnie tak bedzie

Sara i ja pewnie tez bym sie popłakała, zazdroszczę, ja też już tak chcę
Zresztą ja zawsze się wzruszałam, jak dzieci w przedszkolu sie do mnie przytulały, albo jak mówiły ciociu kocham Cie A jak moje dziecko mi to powie, to już w ogóle
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:35   #1777
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Przez ten kiepski weekend zaczelam pic rano kawe
jestem na siebie zla

dzwonilam do mamy i byla strasznie zdziwiona ze pojawily sie mi zylaki
bo u nas w rodzinie nikt nigdy ich nie mial ja to mam pecha

Nasze szczescie
Stary 2014-05-26, 10:37   #1778
kasia_ruda
Zakorzenienie

Kurde, jestem taka wściekła, mój mąż ma od jutra urlop, po wizycie mieliśmy wyjechać sobie do niedzieli na działkę, tyle czasu siedzę sama w domu, upał, a jak jutro mamy jechać, to widzę, że będzie załamanie pogody :/ deszcz i 15 stopni mniej :/

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:57   #1779
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde, jestem taka wściekła, mój mąż ma od jutra urlop, po wizycie mieliśmy wyjechać sobie do niedzieli na działkę, tyle czasu siedzę sama w domu, upał, a jak jutro mamy jechać, to widzę, że będzie załamanie pogody :/ deszcz i 15 stopni mniej :/

to zawsze tak jest ja mamy urlop, wolny weekend to pogoda się psuje . Ale zawsze spędzicie te chwile razem i to jest duży pozytyw

Stary 2014-05-26, 10:58   #1780
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Sara na dniach ma do Ciebie przyjsc posciel z Dolly? Dasz znac?
przyszła, zdjęcie wyżej. Pościel super, naprawdę warto zamówić.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

ale słodziak

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

juz sobie napisalam zeby 08.06 zapytac o to polozna
daj znać co Ci powie, pewnie w każdym szpitalu jest inaczej.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Jejku jak słodko Już sie nie moge doczekać kiedy u mnie tak bedzie

Sara i ja pewnie tez bym sie popłakała, zazdroszczę, ja też już tak chcę
Zresztą ja zawsze się wzruszałam, jak dzieci w przedszkolu sie do mnie przytulały, albo jak mówiły ciociu kocham Cie A jak moje dziecko mi to powie, to już w ogóle
doczekasz się

Zdjęcia musieliśmy przełożyć, bo koleżanka się rozchorowała. Umówiliśmy się, że pojedziemy w tygodniu, a widzę że pogoda ma się popsuć i znowu lipa ;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 11:02   #1781
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Wszystkiego Najlepszego mamuśki!!!

Super pogoda, zaraz zabieram się za obiadek, czekam na tż-ta i ruszamy na miasto Szkoda, że od środy ma się zepsuć i ma być zimniej...

U mnie samopoczucie nawet dobre, oprócz tego, że na brzuchu z dnia na dzień pojawiają mi się kolejne rozstępy i już nie wiem co z tym robić Nie mogę patrzeć na ten mój brzuch
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 11:14   #1782
daisy dot
Rozeznanie

Dzieki Sara, ja na tym tablecie to nie widze zadnych zdj. Glupi tapatalk.

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Dzis idziemy na warsztaty Mamo to ja!!!!

A gdzie kupilas koldre?

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-05-26 o 11:21
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 11:28   #1783
niki19
Zadomowienie

Hej

W piątek wróciłam ze szpitala ciśnienie mi się obniżyło do 110/70 nie zwiększając dawki leków ,pewnie dlatego ,że w szpitalu cały czas leżałam a w domu to zawsze się coś porobi.
No i powtórzyli mi test obciążenia glukozą i wyszła mi nietolerancja a jeszcze w 24 tyg miałam robiony i było wszytko ok tak więc wyszłam z tego szpitala trochę podłamana , muszę trzymać dietę i mierzyć cukry , na razie wychodzą mi dobrze zobaczymy jak będzie dalej.
No i staram się jak najwięcej odpoczywać ponieważ jak dużo pochodzę to później pobolewa mnie brzuch przy wstawaniu albo zmianie pozycji

Zaczęłam 30 tc i biorę się za wyprawkę

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 11:29   #1784
agatka553
Rozeznanie

Cytat:

U mnie samopoczucie nawet dobre, oprócz tego, że na brzuchu z dnia na dzień pojawiają mi się kolejne rozstępy i już nie wiem co z tym robić Nie mogę patrzeć na ten mój brzuch
Ja stosuje krem z kolastyny bodyslim na przemian z oliwką i zauważyłam, że nowych nie ma, a stare mniej dużo mniej widoczne. Koleżanka stosowała tylko oliwkę i też dała radę

Mnie martwi coś innego. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że mam zimny brzuch mimo, że reszta ciała się gotuję, nie wiem czy to coś niepokojącego, a wizyta dopiero za tydzień we wtorek. Ale jest tak zimny, że dziś w nocy jak TŻ go dotknął to mnie budził i pytał czy wszystko w porządku. Macie lub miałyście coś takiego??
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 11:30   #1785
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Wszystkiego Najlepszego mamuśki!!!

Dziękujemy

Mi się brzuszek na razie uchował od rozstępów, ale biust ehhhh szkoda mówić.

Stary 2014-05-26, 11:33   #1786
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Ja stosuje krem z kolastyny bodyslim na przemian z oliwką i zauważyłam, że nowych nie ma, a stare mniej dużo mniej widoczne. Koleżanka stosowała tylko oliwkę i też dała radę

Mnie martwi coś innego. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że mam zimny brzuch mimo, że reszta ciała się gotuję, nie wiem czy to coś niepokojącego, a wizyta dopiero za tydzień we wtorek. Ale jest tak zimny, że dziś w nocy jak TŻ go dotknął to mnie budził i pytał czy wszystko w porządku. Macie lub miałyście coś takiego??
Ja smaruję już wszystkim co się da... Teraz od dłuższego czasu olejkiem bio oil i niestety nie pomaga...

Co do brzucha to mój też jest zimny Ale jakoś się tym nie przejęłam, nie popadajmy w przesadę
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 11:54   #1787
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ja smaruję już wszystkim co się da... Teraz od dłuższego czasu olejkiem bio oil i niestety nie pomaga...
zawsze trzeba miec nadzieje ze zejdzie po ciazy albo beda prawie niewidoczne
ja mam taka nadzieje z zylakami a zobaczymi co bedzie a jak nie zejdzie no to jakies zabiegi bo niewyobrazam sobie w wieku 21 lat chowac nog

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

W piątek wróciłam ze szpitala ciśnienie mi się obniżyło do 110/70 nie zwiększając dawki leków ,pewnie dlatego ,że w szpitalu cały czas leżałam a w domu to zawsze się coś porobi.
No i powtórzyli mi test obciążenia glukozą i wyszła mi nietolerancja a jeszcze w 24 tyg miałam robiony i było wszytko ok tak więc wyszłam z tego szpitala trochę podłamana , muszę trzymać dietę i mierzyć cukry , na razie wychodzą mi dobrze zobaczymy jak będzie dalej.
No i staram się jak najwięcej odpoczywać ponieważ jak dużo pochodzę to później pobolewa mnie brzuch przy wstawaniu albo zmianie pozycji

super ze juz jestes w domku no i za 30 tc

oj to niedobrze ze mam cukrzyce ale najwazniejsze kochana ze wszystko masz pod kontrolna

no i sie oszczedzaj jak nawiecej bo teraz juz nie ma zartow

Nasze szczescie
Stary 2014-05-26, 12:01   #1788
h4linka
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśki! Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
to zawsze tak jest ja mamy urlop, wolny weekend to pogoda się psuje . Ale zawsze spędzicie te chwile razem i to jest duży pozytyw
Też tak mam, już w pracy ludzie mnie pytali kiedy mam wolne, żeby nie brać w tym samym terminie.

Cytat:
Dzis idziemy na warsztaty Mamo to ja!!!!
Ja też idę!

Cytat:
Powinno cię to cieszyć a nie martwić bo brzucha przecież nam nie wolno przegrzewać. Wydaje mi się, że nagrzewa się wolniej bo ma inną strukturę wewnętrzną niż reszta ciała i trudniej mu nabrać jednolitej temperatury.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:01   #1789
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Fajnie, że ciśnienie ok. U mnie też na szczęście się pięknie unormowało, wreszcie sobie mierzę bez strachu

Współczuję połączenia cukrzycy i nadciśnienia często musisz mierzyć jedno i drugie? Ja ciśnienie mierzę trzy razy dziennie.

Stary 2014-05-26, 12:03   #1790
mysia111
Zadomowienie

Witam

wiem że parę z Was ma problem z ostuda ciążową (tak jak ja). chciałam Wam polecić bardzo fajny filtr do twarzy - Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF45. Kupiłam go pare dni temu i jestem zachwycona. Co najwazniejsze nie jest biały i nie bieli twarzy tak jak większość "wysokich"filtrów, nie pozostawia tłustej powłoki - ładnie się wchłania, skóra po nim jest lekko rozświetlona. Spędziłam dużo godzin na słoncu w ostatnich dniach i nic nowego się nie pojawiło na mojej twarzy.
W Sephorze zapłaciłam za 30ml - 95 zł. Ale jest wydajny i z pewnością do porodu wystarczy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg clq_Z2J801_250.jpg (8,3 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-05-26 o 12:04
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:06   #1791
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Witam

wiem że parę z Was ma problem z ostuda ciążową (tak jak ja). chciałam Wam polecić bardzo fajny filtr do twarzy - Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF45. Kupiłam go pare dni temu i jestem zachwycona. Co najwazniejsze nie jest biały i nie bieli twarzy tak jak większość "wysokich"filtrów, nie pozostawia tłustej powłoki - ładnie się wchłania, skóra po nim jest lekko rozświetlona. Spędziłam dużo godzin na słoncu w ostatnich dniach i nic nowego się nie pojawiło na mojej twarzy.
W Sephorze zapłaciłam za 30ml - 95 zł. Ale jest wydajny i z pewnością do porodu wystarczy.
Ja mogę polecić pharmaceris 50. Jest super, też nie bieli, nie zapycha porów i nie świeci się, szybko się wchłania. Kosztował 35 zł w aptece.
Stary 2014-05-26, 12:09   #1792
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Najwazniejsze ze w domku. Dbaj o Was i odpoczywaj relaks relaks i wyprawka :-D

Cytat:

Hm moj brzusio jest zawsze cieply. Jak masz mozliwosc tobzadzwon do lekarza lub poloznej a co lepiej chuchac na zimne niz sie stresowac!

Ja rozstepow nie mam. Cellulit mam taki jaki mialam czyli prawoe wcale. Smaruje sie oliwka z rossmanna babydream fur mama na przemian z lirene bede mama na rozstepy. Reszte ciala niivea q10...

H4linka do zobaczenia idziesz z tztem? Moj sie spozni przez prace :-(
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:14   #1793
h4linka
Zadomowienie

daisy dot idę sama, mąż w pracy do 19 ale może to i lepiej, on lubi robić wieś na takich wydarzeniach.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:26   #1794
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze trzeba miec nadzieje ze zejdzie po ciazy albo beda prawie niewidoczne
ja mam taka nadzieje z zylakami a zobaczymi co bedzie a jak nie zejdzie no to jakies zabiegi bo niewyobrazam sobie w wieku 21 lat chowac nog

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

oj to niedobrze ze mam cukrzyce ale najwazniejsze kochana ze wszystko masz pod kontrolna

a Ty zaczarowana masz tą cukrzycę?? Czy nie? Bo chyba nie doczytałam...a pamiętam, że coś Ci tam wyszło więcej.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
daisy dot idę sama, mąż w pracy do 19 ale może to i lepiej, on lubi robić wieś na takich wydarzeniach.
Tez byłam sama i w sumie nie żałuję...

wklejam zdjęcie brzucha 29tc zrobiłam sobie mała przerwę i pstryknęłam fotkę, bo w końcu nie będę mieć żadnych zdjęć z ciąży...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio2 29tc.jpg (89,3 KB, 41 załadowań)
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:27   #1795
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ja tez mam rozki i otulacze, wlasnie ze wzgledu na to, ze takie maluszki lubia poczuc sie jak w brzuszku!!! Jest to skuteczne gdy maluszek bardzo placze.... Owija sie go takim otulaczem i przytula do siebie i czesto, to pomaga (wcale tu nie chodzi o cieplo tylko wlasnie "ciasnote").

Ja mam 2 opakowania 1 (po 43 sz) i dokupie jakby cos pozniej jeszcze jeden, gora dwa, w rozmiarze 2 mam 3 opakowania (po 80 szt.), w rozmiarze 3 mam 3 opakowania (po 62 szt).

Kiedys byly osobne pieluch Pampersy dla chlopcow i osobne dla dziewczynek, na cale szczescie od kilku lat zrobiono uniwersalne, wiec nie trzeba sie tym martwic.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Dziewczyny wlasnie zobaczylam, ze mam totalnie ciazowy kalafior... napisalam herbata przez ch
Czyli nie boisz sie, ze dziecko moze miec uczulenie na pieluchy? Mnie dziewczyny wczoraj troszke przystopowały i nie wiem czy robić zapasy pieluch. Dzis rozmawialam z siostra i mowi, zeby rozmiar 1 wogole nie kupowac, zaczac od rozm 2, nie powinny byc za duze, a w razie co mozna podjechac szybko do sklepu. Jej dziewczynki zaczynały od 2.
Stary 2014-05-26, 12:30   #1796
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty zaczarowana masz tą cukrzycę?? Czy nie? Bo chyba nie doczytałam...a pamiętam, że coś Ci tam wyszło więcej.

wklejam zdjęcie brzucha 29tc zrobiłam sobie mała przerwę i pstryknęłam fotkę, bo w końcu nie będę mieć żadnych zdjęć z ciąży...

nie nie mam na obciazeniu glukoza 50 wyswzlo mi 142 a norma byla 135
skierowali mnie do diabetologa i mialam robiony 75 i wyniki byly idealne wiec nie mam z czego sie bardzo ciesze bo i tak za duzo rzeczy mnie meczy juz w tej ciazy

super brzusio, zgrabniutki chudzinka z Ciebie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-26, 12:33   #1797
niki19
Zadomowienie

Co do rozstępów to u mnie już jakiś czas temu pojawiły się na brzuchu pomimo smarowania na początku strasznie to przeżywałam ale teraz przywykłam , mam nadzieję , że zbledną po porodzie a w zamian będę miała cudownego synusia

Cytat:

dzięki

Cytat:
Fajnie, że ciśnienie ok. U mnie też na szczęście się pięknie unormowało, wreszcie sobie mierzę bez strachu

Współczuję połączenia cukrzycy i nadciśnienia często musisz mierzyć jedno i drugie? Ja ciśnienie mierzę trzy razy dziennie.

Ciśnienie 3 razy dziennie a cukier 4 oby te ostatnie tygodnie szybko mijały

Cytat:
Najwazniejsze ze w domku. Dbaj o Was i odpoczywaj relaks relaks i wyprawka :-D
Dzięki tak kompletowanie wyprawki to niewątpliwa przyjemność

zVenus -ale śliczny brzuszek , ja to przy tobie wyglądam jakbym miała lada moment rodzić tez muszę sobie zrobić zdjęcie bo nie mam ani jednego ciążowego zdjęcia

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-05-26 o 12:35
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 12:39   #1798
papryczka160
Wtajemniczenie

zVenus śliczny brzusio ;-)

Stary 2014-05-26, 12:56   #1799
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Normalnie juz nie mam sily ..
wzielam sie za sprzatanie kuchni bycie szafek lodowki i juz nie mam sily
musze czesto robic przerwy bo wydaje mi sie ze brzuch mi sie stawia

ale jezeli ja tego nie zrobie to kto

Nasze szczescie
Stary 2014-05-26, 12:58   #1800
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Tez byłam sama i w sumie nie żałuję...

Śliczna piłeczka

Gdzie te Twoje 9kg + się pochowało?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości