Scent Bar LII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 12:01   #4501
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Joł joł snad wody do picia a nie pływania niestety...

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
snad cherbaty

1.a po cóż będe drogocenną kasę wydawać na coś , czego i tak zapomnę używać oraz wątpię w skutek kałduna mam od kiedy skończyłam 14 lat i jest absolutnie nie do ruszenia niczym nawet jak byłam naprawdę bardzo szczupła , kałdun był może jestem jak te kobiety z jakiegoś archipelagu dalekoazjatycznego co mają genetycznie zakodowane gromadzenie zapasów sadeła w celu płodności i piękności
2.
3.no to brudem i zwykłymi jakimiś bachteriami ewętualnie , musiałoby być śfierze goovno żeby coś
4.ooooj znam ten ból , dlatego nie chodzę do żadnych konsultantek i brafitterek tylko se sama mierzę .Zresztą na mnie staników nie robią i tak - przynajmniej u nasz nie ma
1 Rosumiem... Też tak mam ... ale na szczęście jak na razie banoch używam bo efekty sa szybkie. I u mnie to samo rodzinna skłonnośc do gromadzenia się tłuszczyku w pasie...
3 Rozumiem . Dopytuję bo mnie to interesuje jak się i czym zarazić można.
4 Ja też nie . Ta ostatnia mnie osaczyła jak poprosiłam o [przetłumaczenie rozmiarówki na nasze...

No i pytanie dna skąd bierze się za wysoki cholesterol całkowity i trójglicerydy jeśli nie
1 wagi 56 kg na 168 cm wzrostu
2 diety jem chudo i prawie bezmięsnie od kiedy cholest był blisko górnej normy i nic teraz jest ponad normę
3 niedoboru ruchu... No kurde ruszam się ....

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Co do sypania się to mnie zdołowały zmarchy na dekolcie... Taa, nie dość że zasłaniam nogi, ręce, to teraz jeszcze będę chodzić w golfie! Póki co zasłaniam je wielkim naszyjnikiem
Chyba nic się nie da jak cycka masz większego niż A i śpisz na boku ...
Na pocieszkę też mam i do tego czarnr kropki po używaniu filtera..

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Wpadła kuzynka, żywa anty reklama powiekszania ust i cycków. Najpierw wszedl silikon w cyckach, potem botoks w ustach, potem zmarszczki i pergaminowa skora ( solarka) a potem rudy leb, wszysko na dwoch chudych nóżkach w mini. Koszmar normalnie. Nigdy nie dam się aż tak oszpecić zadnemu chirurgowi, nie ma mowy.
Ma ledwo 40 lat a wyglda jak by miala z conajmniej dychę wiecej , do tego zamieniła się z maniekinem na niektóe fragmenty...
Nigdy nie zrozumiem, dlaczego ludzie sami robią sobie taką krzywdę.
Z jej kasą to powinna wyglądać na 25 a nie na conajmniej 2 razy tyle.
Wujo mnie namawiał,żebym sobie fotkę z nią zrobiła, to będziemy mieć z Marta ku przestrodze, ale w sumie nie trzeba. Takich widokow się nie zapomina.
Ale żałuję ,że fotki nie zrobiłam. Bym Wam wrzuciła na chwilę, ku przestrodze
Jestem za ale żeby nie przesadzić ... Ale jak to zrobić

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
3. A wiesz, że dziś tak samo to sobie podsumowałam. Niemniej dziękil, tylko mnie utwierdziłąś w przekonaniu, że się nie mylę, bo tak to na oko zebrałam zusammen do kupy i tak mi wyszło Czyli upraszczając - bez pieczywa, takiego powszedniego . No i to dziwne, bo ja owszem jem pieczywo, ale nie dziennie. Nie żrę ciast, wypieków, słodyczy. Wpadają pizze ale też nie w codziennej rutynie. Ogólnie mącznych potraw nie lubię, nie ciągnie mnie, nigdy nei ciągnęło, poza bułeczką i nie chudnę A jestem niby tak blisko, czyżby te kilka kromek pieczywa robiło taaaaką różnicę? nie potrafię schuść 1 kg. Winię wino, ale już odstawiłam dawno sery, i niiiiiiiiiiiiiic.
Kurde u mnie to samo tzn ja nie chcę shuść tylko żeby cm z pasa zgubić no i ten cholesterol zasrany.... A no może idź do endo bo mi się tarczyca pogorszyła tsh z 0,5 na 2, coś tam...
Ale nie wiem ży przez to ten cholester przecież 2 to jest w połowie normy i miałam już 2 a cholester niski .....

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość

I tak jest!! Ju zaczęła nową Panienkę i już się nie mogę jej doczekać, bo to tym razem ja Zawsze się nie mogę doczekać, ale tym razem, no wiecie...

Mam w planach iść dziś spać o 22. Ciekawe, czy się uda
OOOOO super przybijam z nią piąteczkę

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

Wlasnie wróciliśmy z Windsoru i butiku Jo Malone
Opowiadaj!!! I zdjęcia !!!!!

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-05-26 o 11:40
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:47   #4502
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

atakują Cię one, bo żeby zrobić dobrego naleśnika albo mufinkę czy inne ciasta i ciastka bez glutenu potrzebujesz przepisu, cała reszta bezglutenowego gotowania jest prosta, problem z makaronem rozwiązujesz zamieniając go na cukinię albo selera albo np. makaron ryżowy czy kukurydziany, chleby i zwykłe ciasta odpadają, do reszty po prostu nie dajesz mąki glutenowej, sałatki czy zupy czy "zwykłe" obiadowe żarcie typu mięso + warzywa nie są wg mnie problematyczne... gorzej z tym co kupujesz, gluten czai się wszędzie
Faktycznie

To jakie pieczywo polecacie - bo dla mnie kromka z pomidorem to świętość

Cytat:
1. ale właśnie w tym sęk , że akuratnie nie poczebuję mokasynów , ino jakiś fajny sandał na obcasie , a tu sieciunia odpada miałam prawie takie http://www.bergdorfgoodman.com/Manol...&cmCat=product tylko skózane brązowe i obcas ciut niższy , no i nie Blahniki ino jakiś Drewbut czy coś , fantastycznie wygodne i właśnie im podeszwa w drobny mak poszła , a nic takiego nigdzie nie ma
Aaaaaaaa czaję czaję

Blahniki eleganckie Drewbut
Rozumiem Twój ból.

Ale serio szybciej znajdziesz via net np od producenta, skoro można zwracać niż trafisz na butowy sklep z takowymi

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

No i pytanie dna skąd bierze się za wysoki cholesterol całkowity i trójglicerydy jeśli nie
2 diety jem chudo i prawie bezmięsnie od kiedy cholest był blisko górnej normy i nic teraz jest ponad normę

Kurde u mnie to samo tzn ja nie chcę shuść tylko żeby cm z pasa zgubić no i ten cholesterol zasrany.... A no może idź do endo bo mi się tarczyca pogorszyła tsh z 0,5 na 2, coś tam...
Ale nie wiem ży przez to ten cholester przecież 2 to jest w połowie normy i miałam już 2 a cholester niski .....
Ad cholesterol - nie znam sie, mówie jako lajkonik co misie o uszy obiło, kiedyś Karkki miała z tym wieloletnie problemy, miało to związek z woreczkiem żółciowym? Pęcherzem? czymś żółciowym, nie wiem czy nie z trzustką też ale chyba raczej opcja wątroba i żółć - coś tam się nie wchłaniało - niech sie medyczny wypowie. To tylko moje mgliste wspomnienia z tego co pisała Karkki.

Ad schuście, no cóż, nie do końca to samo, bo u mnie kwestia 10 cm, ale to nie licytacja Także ten teges, oby tarczyca, bo dietować nie zamierzam, czekam wciąż na wizytę, w czwartek. Ale zanim dojdzie do badań i wyników to potrwa. TSH rok temu miałam 2, 6 chyba, więc nie za ciekawie jak się dowiedziałam.

Red - też mam pomarszczoną klateu smuci mnie to niezmiernie bo zdradza już brak młodzieńczości. Wiem, ze to nie pocieszka, ale łączę się w bólu. Ja wiem, że to niby norma, i że nieuniknione, ale miałam nadzieję że stanie się to w ok 50tki Nie wiem, może wyjszło opalanie za czasów małoletnich w Hiszpańskim słońcu Eeech marność

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-05-26 o 13:51
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:50   #4503
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

M. pojechał do rzeczoznawcy z naszym poobijanym autkiem

Muszę się zapisać na pływanie, bo jak na razie rehabilitacja dużo nie pomogła.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:51   #4504
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
całemu Baru
Pozdro dla Mic
ciuchy
Cytat:
Kun jest stad http://www.stablesmarket.com/explore/gallery

Maja tam tez taki sklep http://shop.cyberdog.net/ z cyber sexshopem
już myślałam, że to coś dla mnie wklejasz
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Miał szczęście ogromne. Aż mi się zimno zrobiło, brrrrr.
za to nieszczęścia chodzą parami
dziś rano schodziłam do piwnicy po samochód i jakimś pechem się pośliznęłam w płaskich sandałkach i wywaliłam: jedna nóżka poleciała do przodu, druga się podwinęła do tyłu, pierdykłam na nią i zjechałam kolanem i wierzchem stopy po szorstkim betonie w pierwszej chwili wyglądało paskudnie, ale szybciutko pokuśtykałam do domu, przemyłam i zdezynfekowałam i już krew nie leci i otarcia tylko powierzchowne, uff

A potem zawiozłam mamę do ośrodka zdrowia, bo jej się recepty skończyły. Siedzę i czekam w samochodzie, a tu nagle za mną staje straż pożarna na sygnale, a 10 metrów dalej ląduje helikopter w zbożu okazało się, że w ośrodku był facet z zawałem i lekarz wezwał pogotowie lotnicze

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-05-26 o 13:58
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:06   #4505
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red - też mam pomarszczoną klateu smuci mnie to niezmiernie bo zdradza już brak młodzieńczości.
Nooo, mnie tylko cieszy, że w ogóle nie mam zmarszczek na szyi. Dekolt jestem w stanie zakryć choćby wielkim wisiorem.

Cytat:
Chyba nic się nie da jak cycka masz większego niż A i śpisz na boku ...
Chlip. Cyc niewiele większy bo B ale zasypiać na boku uwielbiam. Na szczęście nie rozbieram się publicznie więc jest to do zniesienia.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:11   #4506
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

A ja powinnam spać na boku, a nie umiem.

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2014-05-26, 14:41   #4507
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, mnie tylko cieszy, że w ogóle nie mam zmarszczek na szyi. Dekolt jestem w stanie zakryć choćby wielkim wisiorem.

Chlip. Cyc niewiele większy bo B ale zasypiać na boku uwielbiam. Na szczęście nie rozbieram się publicznie więc jest to do zniesienia.
1. Szyja u mnei jeszce tfu tfu odpukać w niemalowane też gładka ale już wiotczeje

2. No to mam winowajcę - zasypiam i śpie WYŁĄCZNIE na boku Na brzuchu uwielbiam.
Stary 2014-05-26, 16:39   #4508
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Faktycznie

To jakie pieczywo polecacie - bo dla mnie kromka z pomidorem to świętość
jak jadłam pieczyw (bo od września prawie nie jem ) to jadłam głównie TEN jest przepyszny
a ostatnio zauważyłam, że mają nowość: http://www.lubaszka.pl/czytaj/2093 która mnie bardzo ciekawi i chyba się w końcu skuszę, gluten czy nie
tylko nie wiem czy są te sklepy na południu....

Cytat:
Red - też mam pomarszczoną klateu smuci mnie to niezmiernie bo zdradza już brak młodzieńczości. Wiem, ze to nie pocieszka, ale łączę się w bólu. Ja wiem, że to niby norma, i że nieuniknione, ale miałam nadzieję że stanie się to w ok 50tki Nie wiem, może wyjszło opalanie za czasów małoletnich w Hiszpańskim słońcu Eeech marność
a ja pomarszczonej klaty nie mam, mimo że śpię na boku, mam za to trąd
może powinnam się cieszyć, bo to chyba nie jest oznaką końca młodzieńczości
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 16:52   #4509
aileenn
Mother of Cats

Znad bólu głowy i mdłości.
Oraz wielce miłej wizyty u endo (oraz mniej miłych jej wniosków)
A także kolejnego o mało niezjechania w nieświadomość - zaczynam się bać wychodzić sama z domu

Bosz, co zrobić, żeby przestało się chcieć wymiotować?

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-05-26 o 16:54 Powód: ort.
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 16:57   #4510
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
jak jadłam pieczyw (bo od września prawie nie jem ) to jadłam głównie TEN jest przepyszny
a ostatnio zauważyłam, że mają nowość: http://www.lubaszka.pl/czytaj/2093 która mnie bardzo ciekawi i chyba się w końcu skuszę, gluten czy nie
tylko nie wiem czy są te sklepy na południu....

1. Dzięki, czyli jednak glutenowe. Zatem kupowałaś, nie piekłaś. Nie widziałam tych sklepów u nas

2. Trąd miałam, mam i meić będę chyba aż do menopauzy Raz mniejszy raz większy ale to taki przyczajony tygrys

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
A także kolejnego o mało niezjechania w nieświadomość - zaczynam się bać wychodzić sama z domu

pić napar z imbiru ale przede wszytskim znaleźć przyczynę zrobić badania.
Matko i córko Co na to endo? Nie skomentował/a?

A nie widzisz związku ze zmianą diety? Wynikami badań? Może organizm tak reaguje jak mu czegoś zabrakło?
Co na to lekarz?

Miałam omdlenia ale wyszło ze na tle spadku cukru i ciśnienia atmosferycznego. Ale ostatnimi laty względny spokój, niemniej nigdy nei miałam mdłości.

Czas edycji: 2014-05-26 o 16:59
Stary 2014-05-26, 17:03   #4511
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Co się dzieje?

Cytat:
Trąd miałam, mam i meić będę chyba aż do menopauzy Raz mniejszy raz większy ale to taki przyczajony tygrys
Mój znikł był ze dwa miesiące temu Znaczy wyskakuje tam po jednej, dwóch sztukach na miesiąc ale to do przeżycia, generalnie szok! Zostały mi już tylko ślady ale nie chcę ruszać kwasami, samo kiedyś zniknie... albo i nie. Co do polepszonej cery to albo to starość, albo kwas foliowy + cynk, albo kwestia niewyciskania (jak nie mam co to nie wyciskam), albo... cionsza ale na efekty chyba byłoby za wcześnie

Stary 2014-05-26, 17:10   #4512
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
1. Pewnie coś komunikują. Sobie nawzajem tudzież Wam
I nawet wiem co: nasza od wieków kotka oświadcza dwóm przybytkom z Bielska: "to mój dom, na wasz drapak i na was nie ma tu miejsca"

Cytat:
3. A wiesz, że dziś tak samo to sobie podsumowałam. Niemniej dziękil, tylko mnie utwierdziłąś w przekonaniu, że się nie mylę, bo tak to na oko zebrałam zusammen do kupy i tak mi wyszło Czyli upraszczając - bez pieczywa, takiego powszedniego . No i to dziwne, bo ja owszem jem pieczywo, ale nie dziennie. Nie żrę ciast, wypieków, słodyczy. Wpadają pizze ale też nie w codziennej rutynie. Ogólnie mącznych potraw nie lubię, nie ciągnie mnie, nigdy nei ciągnęło, poza bułeczką i nie chudnę A jestem niby tak blisko, czyżby te kilka kromek pieczywa robiło taaaaką różnicę? nie potrafię schuść 1 kg. Winię wino, ale już odstawiłam dawno sery, i niiiiiiiiiiiiiic.

Wkurza mnie, że w sieciuni większość bezglutenowego jadła jest na słodko
To nie dla mnie, ja lubię wytrawnie, a wszędzie atakują mnei tylko muffinki srafiinki i naleśniki Może źle szukam ? A może, bez tych zbóż nie da się tak całkiem wytrawnie
Ad. 1. Może problem ze schuściem jest u Ciebie nie w diecie, tylko w czymś innym? Ruch? Metabolizm? Hormony?
W wolnej chwili rzuć okiem na Tłuste życie, IMO dziewczyna mądrze pisze, może trafisz na jakiś trop?

Ad. 2. Bez zbóż da się wytrawnie Obiady nie stanowią problemu - mięso gotowane/smażone/pieczone, jajka, warzywa gotowane/smażone/pieczone, surówki, ryż, kasza gryczana itd. Kolacje i "międzyposiłki" - sałatki, surówki, owoce. Największy problem sama mam ze śniadaniami, bo jestem przyzwyczajona do ciastka do kawy, owsianek, kanapek. Ale da się: kasza jaglana w przeróżnych konfiguracjach, jajka na różne sposoby (omlety, jajecznica, na twardo, na miękko), banany, twaróg z ogórkiem/pomidorkiem, jogurty. Mnei wręcz brakuje słodyczy

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-05-26 o 17:13
Stary 2014-05-26, 17:13   #4513
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Mój znikł był ze dwa miesiące temu Znaczy wyskakuje tam po jednej, dwóch sztukach na miesiąc ale to do przeżycia, generalnie szok! Zostały mi już tylko ślady ale nie chcę ruszać kwasami, samo kiedyś zniknie... albo i nie. Co do polepszonej cery to albo to starość, albo kwas foliowy + cynk, albo kwestia niewyciskania (jak nie mam co to nie wyciskam), albo... cionsza ale na efekty chyba byłoby za wcześnie
cynk działa, jak łykam Falvit to jest dobrze, ajk zapominam na dłużej to zaczyna sie psuć. Cynk i żelazo, wiesiołki, ogórecznik - kwas gamam linolenoowy, wit B6 - ogólnie grupa B, to odwieczni pogromcy trądzika, mam to zaszczepione odkąd skończyłam 16 lat

czyżby to juuuusz? Przegapłam?

Gratsy
Stary 2014-05-26, 17:16   #4514
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
machnnę pierunem znad górotworu z kuwety swoją drogą kothy w produkcji form geologicznych potrafią prześcignąć matkę naturę

Cytat:
I tak jest!! Ju zaczęła nową Panienkę i już się nie mogę jej doczekać, bo to tym razem ja Zawsze się nie mogę doczekać, ale tym razem, no wiecie...
No ba! W pełni rozumiem podekscytowaną niecierpliwość wobec takiej perspektywy panienkowej

Stary 2014-05-26, 17:18   #4515
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
cynk działa, jak łykam Falvit to jest dobrze, ajk zapominam na dłużej to zaczyna sie psuć.

czyżby to juuuusz? Przegapłam?
Gratsy
1. no to czemu przestajesz skoro jest poprawa?
2. nieee, chyba nie, nie wiem. Trwają działania ale efekty jeszcze nieznane Podziękuję jak coś zaskoczy No i działania są krótsze niż poprawa cery - dlatego pisałam, że to nie może być główną przyczyną.

Stary 2014-05-26, 17:18   #4516
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
I nawet wiem co: nasza od wieków kotka oświadcza dwóm przybytkom z Bielska: "to mój dom, na wasz drapak i na was nie ma tu miejsca"

Może problem ze schuściem jest u Ciebie nie w diecie, tylko w czymś innym? Ruch? Metabolizm? Hormony?
W wolnej chwili rzuć okiem na Tłuste życie, IMO dziewczyna mądrze pisze, może trafisz na jakiś trop?

Bez zbóż da się wytrawnie Obiady nie stanowią problemu - mięso gotowane/smażone/pieczone, jajka, warzywa gotowane/smażone/pieczone, surówki, ryż, kasza gryczana itd. Kolacje i "międzyposiłki" - sałatki, surówki, owoce. Największy problem sama mam ze śniadaniami, bo jestem przyzwyczajona do ciastka do kawy, owsianek, kanapek. Ale da się: kasza jaglana w przeróżnych konfiguracjach, jajka na różne sposoby (omlety, jajecznica, na twardo, na miękko), banany, twaróg z ogórkiem/pomidorkiem, jogurty. Mnei wręcz brakuje słodyczy
1. Ano tak

2. dzięki :comk:

3. Otóż ja muszę z rana przyjąć węgla Mursze, murszę, murszę
Od bananów mnie mdli, za słodkie, raz na tydz max. Nie dla mnie pomidorki z serkiem jogurty. Jem tylko jaja ale illlleeeeż można. Po prostu nie znajduję alternatywy śniadanowej dla siiebie. Jaglanka też mi się nudzi. Fajna jest raz na jakiś czas.

Jak ci brakuje słodyczy, to możesz mieć jakieś spadki cukru we krwi, moze i na tle hormo, i stąd te mdłości. Tak często sie to objawia.

Dzięki za porady.
Stary 2014-05-26, 17:20   #4517
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ad sinupret diety, czy wspominałam, że od dłuuugiego czasu nie jadam chleba, sera ani batonów? Szok nr 2! Ostatnio skosztowałam plasterek sera i stwierdziłam, że niedobre to jakieś

Stary 2014-05-26, 17:23   #4518
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. no to czemu przestajesz skoro jest poprawa?
2. nieee, chyba nie, nie wiem. Trwają działania ale efekty jeszcze nieznane Podziękuję jak coś zaskoczy No i działania są krótsze niż poprawa cery - dlatego pisałam, że to nie może być główną przyczyną.
1. Bo zapominaaaaaaam
No i z wrodzonej awersji do tabletek, a cynk i zelastwo muszę łykać po posiłku, a jestem po nim tak pełna że nie zmieszczam łyka do popicia, mówię, popiję za 10 minut no i zapominam na wieki wieków enter. I tak dzień w dzień

2. aaaaaaaaaaaaaaaa...

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Ad sinupret diety, czy wspominałam, że od dłuuugiego czasu nie jadam chleba, sera ani batonów? Szok nr 2! Ostatnio skosztowałam plasterek sera i stwierdziłam, że niedobre to jakieś
No i co zamiast chleba jesz? Serek pyszniuni zółty serek z bułką Gratuluję silnej woli, nie wiem zaiste jak to czynisz, ode mnie to silniejsze, niby nie kupuję ale czasem muuuuuuuuuszę. Jesteś bogiem!!!

Czas edycji: 2014-05-26 o 17:25
Stary 2014-05-26, 17:41   #4519
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
No i co zamiast chleba jesz?

Gratuluję silnej woli, nie wiem zaiste jak to czynisz, ode mnie to silniejsze, niby nie kupuję ale czasem muuuuuuuuuszę.

Jesteś bogiem!!!
1. Rolmlecze Paluszki krabowe z awokado, kiełbachę lub jajo z macą (maca to nie chleeeb), brokuły + szynkę + oliwki itp. z pesto, zupki miso, jabłka... i sama nie wiem co jeszcze, jakoś w kółko to samo.
2. prosta rzecz, nie kupujemy, nie ma, nie jem TŻ też na diecie, wykluczył pieczywo i węgle okołoobiadowe. No i nieźle schudł, z 15 kg.
3. chętnie przyjmę wszelkie datki!
Żeby jednak nie było zbyt różowo to odstawienie pieczywa itp. wcale nie wpłynęło mi na wagę. Nijak nie mogę zejść do 50 kg.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Zmieniając temat - czy ktoś czai się na najnowszy odcinek GoT? Ciągle pojawiają się jakieś lipne torrenty, co jest grane?
EDIT: ok, doczytałam se, USA wymyśliło jakoś dzień pamięci czy cuś i w tym tyg nie ma.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-05-26 o 17:43
Stary 2014-05-26, 17:43   #4520
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Może o TO chodzi? Clou jest w ostatnich akapitach.

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Przechlapane Oby pływanie zadziałało

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
dziś rano schodziłam do piwnicy po samochód i jakimś pechem się pośliznęłam w płaskich sandałkach i wywaliłam: jedna nóżka poleciała do przodu, druga się podwinęła do tyłu, pierdykłam na nią i zjechałam kolanem i wierzchem stopy po szorstkim betonie w pierwszej chwili wyglądało paskudnie, ale szybciutko pokuśtykałam do domu, przemyłam i zdezynfekowałam i już krew nie leci i otarcia tylko powierzchowne, uff

A potem zawiozłam mamę do ośrodka zdrowia, bo jej się recepty skończyły. Siedzę i czekam w samochodzie, a tu nagle za mną staje straż pożarna na sygnale, a 10 metrów dalej ląduje helikopter w zbożu okazało się, że w ośrodku był facet z zawałem i lekarz wezwał pogotowie lotnicze
Dobrze, że na obtarciach się skończyło
Helikopter w zbożu - jak z filmu Choć oczywiście w zawale nie ma nic śmiesznego.

Cytat:
Ja też. Ba, inaczej wręcz nie umiem.

Stary 2014-05-26, 17:49   #4521
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Szok nr 2! Ostatnio skosztowałam plasterek sera i stwierdziłam, że niedobre to jakieś

to chyba jednak cionsza
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 18:02   #4522
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
pić napar z imbiru ale przede wszytskim znaleźć przyczynę zrobić badania.
Matko i córko Co na to endo? Nie skomentował/a?

A nie widzisz związku ze zmianą diety? Wynikami badań? Może organizm tak reaguje jak mu czegoś zabrakło?
Co na to lekarz?

Miałam omdlenia ale wyszło ze na tle spadku cukru i ciśnienia atmosferycznego. Ale ostatnimi laty względny spokój, niemniej nigdy nei miałam mdłości.
U endo jeszcze nie było mi źle ogólnie, tylko głowa ćmiła. Potem poszłam na zakupy i ledwo wróciłam. Ból głowy na pewno przez ciśnienie, bo leci właśnie. Mdłości zajadłam resztka jaglanej i przechodzą, może były z głodu?
A o zjazdach "kuffa-słabo-mi-zaraz-spadnę" oczywiście zapomniałam powiedzieć lekarce Na nast. wizytę pójdę z karteczką W całym życiu miałam tak całe 3 razy, a od 1,5 m-ca średnio raz na tydzień.

Skoro smucę i się skarżę, to popsioczę jeszcze na normy laboratoryjne: po co one są, skoro są nieadekwatne? Przy okazji kłucia machnęłam sobie ostatnio B12, żeby sprawdzić, jak się ma, skoro wege są zagrożeni niedoborami. I wyszło, że mam w normie - ok. 250 przy normie 191-663. Dziś endo zerknęła na to i zaordynowała z marszu suplementację, bo minimum to 300
Zaordynowała też hormony, ale to już inna bajka

Cytat:
Co się dzieje?
Nie wiem

Cytat:
Od bananów mnie mdli, za słodkie, raz na tydz max. Nie dla mnie pomidorki z serkiem jogurty. Jem tylko jaja ale illlleeeeż można. Po prostu nie znajduję alternatywy śniadanowej dla siiebie. Jaglanka też mi się nudzi. Fajna jest raz na jakiś czas.
Ciężka sprawa Sałatki? Albo dania już takie jak na obiad?

Cytat:
Jak ci brakuje słodyczy, to możesz mieć jakieś spadki cukru we krwi, moze i na tle hormo, i stąd te mdłości. Tak często sie to objawia.
Hmmm, może, może. Trzeba sprawdzić.
Nie mogę się nadziwić, ile rzeczy może się w człowieku popsuć

Cytat:
Zmieniając temat - czy ktoś czai się na najnowszy odcinek GoT? Ciągle pojawiają się jakieś lipne torrenty, co jest grane?
EDIT: ok, doczytałam se, USA wymyśliło jakoś dzień pamięci czy cuś i w tym tyg nie ma.
Jak to nie ma? Od tygodnia czekam

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-05-26 o 18:11
Stary 2014-05-26, 18:06   #4523
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
no proszę, a dla mnie grejpfrutowy smakuje jak prawdziwy grejpfrut
za to cornelius bananowy.... kupiłam za namową brata, że niby dobre, ale było za słodkie i właśnie sztuczno-chemiczne.
słodkie to fakt (więcej niż jedno nie wejdzie) ale chemii nie czuję jak dla mnie jak piwo+ sok bananowy

Cytat:
żeby było czuć jakieś efekty to rehabilitacja musi potrwać ale basen na pewno nie zaszkodzi
Cytat:

dobrze że nic gorszego się nie stało
Cytat:

Cytat:

Cytat:

ja też ograniczyłam ser, raz dziennie max jem i to po 1/6 plasterka
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
to chyba jednak cionsza

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 18:59   #4524
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
to chyba jednak cionsza

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja też ograniczyłam ser, raz dziennie max jem i to po 1/6 plasterka
Wiesz ile to kalorii?

Drogi Baru, potrzebuję pomysłu. Wymyśliłam biżuterię - mam 8 dość grubych kółeczek w kolorze ciemnym stalowym i stwierdziłam, że fajnie wyglądałoby po cztery po obu stronach wetkniętego go środka pdłużnego kryształu, po czym oba końce z kółeczkami byłyby zamocowane do łańcuszka/rzemyka w formie kolii. Ale kryształu nie przewiercę z obu stron (ani nawet z jednej ) więc czego mogłabym użyć żeby było trochę podobne, podłużne i z dziurami lub od razu przewiercone? Hmm...

Stary 2014-05-26, 19:28   #4525
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Takie o: www.hm.com/pl/product/27179?article=27179-A aczkolwiek niewykluczonym jest, że one wcale nie są fajne tylko ja mam spaczony gust. Cenę pomijam milczeniem.

Cytat:

A Ty masz niskie ciśnienie tak? Może to być przyczyną, choć nie wiem czy te mdłości pasują do tego ale moja znajoma opisywała właśnie b.podobne objawy przy niskim ciśnieniu. Bo rozumiem, że cukier i tym podobne podstawowe badania zrobiłaś? I cionsza wykluczona?

Matko Red z okazji Dnia Matki gratuluję zafasolkowania (ewentualnie tak już na przyszłość ).

Idę się hamaknąć szybko
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:33   #4526
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Matko Red z okazji Dnia Matki gratuluję zafasolkowania (ewentualnie tak już na przyszłość ).
Dziękuję ale to chyba jeszcze nie czas na życzenia

Stary 2014-05-26, 19:34   #4527
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
1. Dzięki, czyli jednak glutenowe. Zatem kupowałaś, nie piekłaś. Nie widziałam tych sklepów u nas

2. Trąd miałam, mam i meić będę chyba aż do menopauzy Raz mniejszy raz większy ale to taki przyczajony tygrys :
1. glutenowe, bo to gluten skleja chleb i w ogóle ciasto, ale piekłam też raz "chleb zmieniający życie" - możesz wygooglać - bezglutenowy ale raz że droooogo wychodzi a dwa, że wcale nie jakiś extra super

tak myślałam, że ich u Was nie ma, ale może macie jakąś inną fajną piekarnię...?

2. ja kiedyś nie miałam zaczęło się jakieś 3 lata temu po odstawieniu piguł nie wiem, może coś z hormonami, właśnie robiłam badania w tym test czynnościowy prolaktyny i po tabletce mam 14x więcej, gdzie jak czytam norma jest do 6x, ciekawe co endo powie

Cytat:
cynk działa, jak łykam Falvit to jest dobrze, ajk zapominam na dłużej to zaczyna sie psuć. Cynk i żelazo, wiesiołki, ogórecznik - kwas gamam linolenoowy, wit B6 - ogólnie grupa B, to odwieczni pogromcy trądzika, mam to zaszczepione odkąd skończyłam 16 lat
:
na mnie suplementy antytrądzikowo nie chcą działać cynk jem, wit b w duuużych ilościach, oleje... co prawda nie ogórecznik, ale może spróbować

od tygodnia zaczęłam jeść eksperymentalnie za namową koleżanki ostropest, chciałabym żeby oczyszczająco zadziałał też zewnętrznie...

Cytat:
:
widocznie nie dla Cię monotonia
czy uwierzysz, że ja od września jem dzień w dzień na śniadanie to samo no, może nie w 100% to samo, bo są małe wariacje na temat, ale bazą są płatki gryczane na wodzie plus dodatki - ale na słodko, nie wytrawnie... i wcale mi się nie nudzi mogłabym to jeść i 2 razy dziennie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:17   #4528
Murszafka
To ja :)

Cytat:
A ja powinnam spać na boku, a nie umiem.
A nie mówili, żeby np na plecach, ale pod kolana zrolowany koc podłożyć?? Bo mi mówili, że przy atakach tak robić, a tak poza tym -jak mi wygodnie, byle nie na brzuchu...

Ooootóż, jadę do Katowic na warsztaty Sabbath

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:19   #4529
Parabelka
Panaroja

Cytat:
1 Rosumiem... Też tak mam ... ale na szczęście jak na razie banoch używam bo efekty sa szybkie. I u mnie to samo rodzinna skłonnośc do gromadzenia się tłuszczyku w pasie...
3 Rozumiem . Dopytuję bo mnie to interesuje jak się i czym zarazić można.

1.u mnie rodzinnie nic nie ma , tylko ja tak mam moim nieziszczalnym marzeniem od nastoletnich lat jest płaski brzuch bez buły pod pępkiem , od okresu dojrzewania mam fałdę jak pięcioródka albo i gorzej
2.rosumię
3.tarczyca ? rodzinna hiperlipidemia/hipercholesterolemia ? zaburzenia wątrobowo-żółciowe ? a może nabiał np żółty ser ?
4.2 to środek normy dla tsh , chyba że coś jeszcze w tarczycy nie gra ?
Cytat:
Blahniki eleganckie Drewbut
Rozumiem Twój ból.

Ale serio szybciej znajdziesz via net np od producenta, skoro można zwracać niż trafisz na butowy sklep z takowymi
1.
2.ale ja muszeu pomacać przed próbą włożenia , a na zabawy z szukaniem/przysyłaniem/odsyłaniem itp ni mom casu wiesz , coś wygląda cudnie i fogle , a bierzesz w rękę i okazuje się że a)materiał do luftu b)podeszwa niezginalna c)podeszwa za cienka , i od razu wiadomo że odpada . A jakbym kupowała to najpierw musi przyjść , potem się okaże że do niczego , potem zwracanie , niii , to nie dla mnieu nie mam czasu , muszę wejść , kupić i mieć .
Cytat:

1.ojojoj
2.no niestety , w przychodni też się takie rzeczy zdarzają , mało fajne .

Cytat:

gastrolog ? neurolog ? zaburzenia spowodowane eliminacyjną dietą ?

Cytat:
1. Rolmlecze Paluszki krabowe z awokado, kiełbachę lub jajo z macą (maca to nie chleeeb), brokuły + szynkę + oliwki itp. z pesto, zupki miso, jabłka... i sama nie wiem co jeszcze, jakoś w kółko to samo.
2. prosta rzecz, nie kupujemy, nie ma, nie jem TŻ też na diecie, wykluczył pieczywo i węgle okołoobiadowe. No i nieźle schudł, z 15 kg.
3. chętnie przyjmę wszelkie datki!
Żeby jednak nie było zbyt różowo to odstawienie pieczywa itp. wcale nie wpłynęło mi na wagę. Nijak nie mogę zejść do 50 kg.
maca straszie tuczy
ja nie mogę zejść w ogóle w dół wszystkie letnie ciuchy za małe z wyjątkiem jednej spódnicy w której mam postać siana kopicy
Cytat:
U endo jeszcze nie było mi źle ogólnie, tylko głowa ćmiła. Potem poszłam na zakupy i ledwo wróciłam. Ból głowy na pewno przez ciśnienie, bo leci właśnie. Mdłości zajadłam resztka jaglanej i przechodzą, może były z głodu?
A o zjazdach "kuffa-słabo-mi-zaraz-spadnę" oczywiście zapomniałam powiedzieć lekarce Na nast. wizytę pójdę z karteczką W całym życiu miałam tak całe 3 razy, a od 1,5 m-ca średnio raz na tydzień.

Skoro smucę i się skarżę, to popsioczę jeszcze na normy laboratoryjne: po co one są, skoro są nieadekwatne? Przy okazji kłucia machnęłam sobie ostatnio B12, żeby sprawdzić, jak się ma, skoro wege są zagrożeni niedoborami. I wyszło, że mam w normie - ok. 250 przy normie 191-663. Dziś endo zerknęła na to i zaordynowała z marszu suplementację, bo minimum to 300
Zaordynowała też hormony, ale to już inna bajka
1.karteczka jest słusznym posunięciem
2.normy i zalecenia się zmieniają z rozwojem wiedzy , sieciunia nie nadąża , niektóre laboratoria mają źle skalibrowany sprzęt i w związku z tym podają nieprawidłowe zakresy norm - urok wolnego rynku każdy se może urządzenie kupić i laboratorium założyć . Niby jest rejestr laboratoriów , ale wiadomo , jak jest ja ciągle się bujam z laboratoriami które mają złe normy żelaza dla didów , w związku z czym rodzice nie przychodzą w porę "bo przecież w normie" a naprawdę jest w połowie między dolną granicą normy a zerem

Wczoraj małżowi opowiadałam o limitowankach , czym się oburzył , bo "jak to , ktoś się przyzwyczai do zapachu i co potem jak wycofią , to świństwo i nieuczciwość" ale nie tylko w zapachach limitki się rozpanoszają , ostatnio widziałam limitowaną serię żarcia dla kothuf a dziś limitowaną edycję dżemu łowicz (czarny bez) i limitowaną edycję markiz hit a nawet dwie - o smaku brownies i karmelu oraz nbiałej czekolady z jagodami oczekuję teraz limitowanych edycji masła , mleka i chleba białego firmowego a nawet powinny być limitki mięcha . Albo kiełbachy - wyjątkowa seria kiełbasy bez mięsa

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:37   #4530
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
A nie mówili, żeby np na plecach, ale pod kolana zrolowany koc podłożyć?? Bo mi mówili, że przy atakach tak robić, a tak poza tym -jak mi wygodnie, byle nie na brzuchu...

Ooootóż, jadę do Katowic na warsztaty Sabbath
Na plecach to w ogole hardkor Never ever, staram sie zasypiac na boku, ale w fazie rem i tak sie przekrecam na brzuch

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości