W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 13:01   #1801
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Normalnie juz nie mam sily ..
wzielam sie za sprzatanie kuchni bycie szafek lodowki i juz nie mam sily
musze czesto robic przerwy bo wydaje mi sie ze brzuch mi sie stawia

ale jezeli ja tego nie zrobie to kto
Wiesz co? Ja też często robię w domu sama większość rzeczy i wiesz jak sobie radzę? SIEDZĘ, oczywiście nie zawsze się da ale np jak myłam lodówkę, to powyciągałam wszystkie wyjmowane części, usiadłam na podłodze, wzięłam wcześniej miskę, ręczniki, gąbkę, płyn i myłam sobie pomału wszystko pewnie, że prasować się tak za bardzo nie da...to to mnie akurat męczy ale co tylko się da to na siedząco, tak żeby jak najmniej się zginać bo od tego chyba najbardziej brzuch boli...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:04   #1802
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

wlasnie dlatego teraz ja wykonuje robote ktora mial zrobic w week Tz pewnie fajne filmy lecialy w telewizji bo nie mial czasu

a ja prawie z krzesla spadlam bo tak szorowalam lodowke na gorze bo bylo czarno

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:05   #1803
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Normalnie juz nie mam sily ..
wzielam sie za sprzatanie kuchni bycie szafek lodowki i juz nie mam sily
musze czesto robic przerwy bo wydaje mi sie ze brzuch mi sie stawia

ale jezeli ja tego nie zrobie to kto
Też się wzięłam za porządki kuchenne, szafki lodówka . I też muszę co chwilka usiąść odpocząć akurat na Wizzaz mam chwilę.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:13   #1804
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
a Ty zaczarowana masz tą cukrzycę?? Czy nie? Bo chyba nie doczytałam...a pamiętam, że coś Ci tam wyszło więcej.

Tez byłam sama i w sumie nie żałuję...

wklejam zdjęcie brzucha 29tc zrobiłam sobie mała przerwę i pstryknęłam fotkę, bo w końcu nie będę mieć żadnych zdjęć z ciąży...
sliczna pileczka

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Czyli nie boisz sie, ze dziecko moze miec uczulenie na pieluchy? Mnie dziewczyny wczoraj troszke przystopowały i nie wiem czy robić zapasy pieluch. Dzis rozmawialam z siostra i mowi, zeby rozmiar 1 wogole nie kupowac, zaczac od rozm 2, nie powinny byc za duze, a w razie co mozna podjechac szybko do sklepu. Jej dziewczynki zaczynały od 2.
a ja kupiłam 1 znajomej coreczka ma teraz 2 mies i dopiero zmienia na 2 wiec mam nadzieje ze moja dzidzia zuzyje te jedyneczki i ze nie będzie miała zadnego uczulenia
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:14   #1805
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie dlatego teraz ja wykonuje robote ktora mial zrobic w week Tz pewnie fajne filmy lecialy w telewizji bo nie mial czasu

o niedobry!
zostaw mu trochę roboty jak wróci to skończy za Ciebie
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:17   #1806
pati1078
Rozeznanie

zaczarowana ja jak za dużo się zginam przy sprzątaniu to mnie zgaga meczy także tez staram się robic dużo na siedząco

co do rostepow to mimo ze muj brzusio jest już ogromny to się nie pojawiają także mam nadzieje ze już tak zostanie, mój kremik z masłem shea daje rade
Stary 2014-05-26, 13:17   #1807
daisy dot
Rozeznanie

zaczarowana jak to prawie z krzesła spadłas? w ogole jak to tam wlazłaś?! dla tżta!

zVenus 9kg + gdzie???!?! śliczny brzuś!

Ja mam alergie na pyłki i teraz i weszło na oczy, to chyba na te białe podfruwajki piję wapno ale oczy mam straszne
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:18   #1808
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem zdania, że lepiej odpuścić, ja nie sprzątam w ten cięższy sposób (poza kurzami, przecieraniem blatów itp), resztę robi mój mąż. Ostatnio jak się wściekłam, że za długo się za coś brał i zrobiłam to sama, zapytał mnie, czy dlatego, że jestem na niego zła, chcę przypadkiem zrobić krzywdę dziecku i tego żałować do końca życia. Myślę, że trochę to samo pytanie możesz sobie zadać. Nie krytykuję i nie oceniam cię absolutnie, ale jeśli stawia ci się brzuch, to chyba jednak jest za ciężka praca dla ciebie. Poczekaj na tż i popros go, żeby zrobił to, co ci obiecał. Ja wiem z własnego doświadczenia, że im trzeba wprost powiedzieć, co mają zrobić, bo czekanie aż sami zauważą to może trwać i trwać... ja wychodzę z założenia, że zamiast się frustrować, że latają koty po podłodze i czekać aż tż to zauważy, trzeba mu powiedzieć o tym i poprosić, żeby odkurzył (ja w naszym domu nawet przed ciążą nie odkurzałam, bo mój mąż kupił jakiś mega super duper odkurzacz wodny, który jest ciężki, a ja go nie umiem montować) i tyle.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:19   #1809
pati1078
Rozeznanie

NO I DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W TYM NASZYM DNIU
Stary 2014-05-26, 13:20   #1810
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja w sobote z nudów wziełam się za dezynfekcje łazienki domestosem, szybko żałowałam, wiem, ze nie powinnam. Pozniej mnie glowa bolała i drapało w gardle. Odkąd jestem w ciąży moj Tz stara sie to robić a ja koncze łazienke jak sie wywietrzy, tyle, ze dla niego to co 2 tyg by wystarczyło dokładnie posprzatac i tez by bylo dobrze.
Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
sliczna pileczka

a ja kupiłam 1 znajomej coreczka ma teraz 2 mies i dopiero zmienia na 2 wiec mam nadzieje ze moja dzidzia zuzyje te jedyneczki i ze nie będzie miała zadnego uczulenia
Ja chyba tez z dwie paczki kupie 1, zobacze jeszcze, w sumie są do 5kg, wiec zdaze zużyc.
Stary 2014-05-26, 13:24   #1811
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja jestem zdania, że lepiej odpuścić, ja nie sprzątam w ten cięższy sposób (poza kurzami, przecieraniem blatów itp), resztę robi mój mąż. Ostatnio jak się wściekłam, że za długo się za coś brał i zrobiłam to sama, zapytał mnie, czy dlatego, że jestem na niego zła, chcę przypadkiem zrobić krzywdę dziecku i tego żałować do końca życia. Myślę, że trochę to samo pytanie możesz sobie zadać. Nie krytykuję i nie oceniam cię absolutnie, ale jeśli stawia ci się brzuch, to chyba jednak jest za ciężka praca dla ciebie. Poczekaj na tż i popros go, żeby zrobił to, co ci obiecał. Ja wiem z własnego doświadczenia, że im trzeba wprost powiedzieć, co mają zrobić, bo czekanie aż sami zauważą to może trwać i trwać... ja wychodzę z założenia, że zamiast się frustrować, że latają koty po podłodze i czekać aż tż to zauważy, trzeba mu powiedzieć o tym i poprosić, żeby odkurzył (ja w naszym domu nawet przed ciążą nie odkurzałam, bo mój mąż kupił jakiś mega super duper odkurzacz wodny, który jest ciężki, a ja go nie umiem montować) i tyle.

Zgadzam się w 100%

Ja też robię tyle ile daję radę, od kurzu jeszcze nikt nie umarł a nie chcę mieć sobie nic do zarzucenia
I tak jak mówisz, facetom trzeba wprost powiedzieć co mają zrobić i tyle Mój tż zawsze pyta czy mi pomóc, wcześniej mówiłam, że spoko sama daję radę a teraz jak mi ciężko to bez wahania wygłaszam mu listę rzeczy do zrobienia I sam tż mówi, że mam mu mówić wprost co ma porobić bo on nie wie co mi w głowie siedzi

Także laski trochę luzu, brud nas naprawdę nie zabije, coraz bliżej końca to po porodzie sobie wysprzątamy wszystko na błysk i też nie warto kłócić się z tż-tem o sprzątanie, szkoda życia na takie głupoty
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:25   #1812
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ja mam alergie na pyłki i teraz i weszło na oczy, to chyba na te białe podfruwajki piję wapno ale oczy mam straszne
Topola. Mnie osobiście zabija. Jak ktoś będzie bardzo dużo kichał, to to będę ja.

Czy stawianie się brzucha to jest wtedy kiedy jest taki twardy i sztywny? Bo zauważyłam, że po dłuższym spacerze albo ogólnie przy zmęczeniu robi mi się twardszy i jakby cięższy, to bardzo źle?

Śnił mi się dzisiaj szpital. Poszłam na kontrolę do pierwszego lepszego szpitala a tam jakiś lekarz powiedział, że zostaję i za 15 minut będziemy rodzić. A ja ani torby ani rzeczy żadnych ani nikt nic nie wie, że jestem w szpitalu. Wziął mnie na fotel i stwierdził, że rozwarcie ma tylko 6 cm i mam się kłaść na stół i robimy cesarkę. Płakałam, że nie chcę rodzić w tym szpitalu bo zdeklarowałam inny.
Obudziłam się z wilgotną plamą przy lewej piersi, chyba przez ten durny sen mi pociekło.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 13:31   #1813
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%

Ja też robię tyle ile daję radę, od kurzu jeszcze nikt nie umarł a nie chcę mieć sobie nic do zarzucenia
I tak jak mówisz, facetom trzeba wprost powiedzieć co mają zrobić i tyle Mój tż zawsze pyta czy mi pomóc, wcześniej mówiłam, że spoko sama daję radę a teraz jak mi ciężko to bez wahania wygłaszam mu listę rzeczy do zrobienia I sam tż mówi, że mam mu mówić wprost co ma porobić bo on nie wie co mi w głowie siedzi

Także laski trochę luzu, brud nas naprawdę nie zabije, coraz bliżej końca to po porodzie sobie wysprzątamy wszystko na błysk i też nie warto kłócić się z tż-tem o sprzątanie, szkoda życia na takie głupoty
A próba udowodnienia im, jacy są okropni i że same damy radę średnio się udaje, bo najzwyczajniej w świecie najczęściej wcale nie zauważają, że coś było robione

Ja zawsze powtarzam, że trzeba wprost komunikować, czego chcemy.

Oj Zuken z jednym się nie zgodzę w twojej wypowiedzi po porodzie to chyba raczej dopiero poznamy smak prawdziwego bałganu, a nie porządki będziemy robić

Stary 2014-05-26, 13:33   #1814
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziewczyny jestem załamana , chciałam dzisiaj zadzwonić na oddział i dowiedzieć się kiedy mogę odwiedzić , zobaczyć porodówkę i tak dalej , a tam ;(

Z powodu remontu oddziału ginekologiczno - położniczego naszego szpitala, uprzejmie informujemy że od dnia 24.05.2014 nie będziemy przyjmować pacjentek i świadczyć dla Państwa usług w zakresie ginekologii i położnictwa oraz neonatologii. Planowany termin wznowienia przyjęć to dzień 14.07.2014.
Za zaistniałą sytuację serdecznie przepraszamy.

ZARAZ SIĘ POPŁACZĘ !!!!

Stary 2014-05-26, 13:49   #1815
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana , chciałam dzisiaj zadzwonić na oddział i dowiedzieć się kiedy mogę odwiedzić , zobaczyć porodówkę i tak dalej , a tam ;(

Z powodu remontu oddziału ginekologiczno - położniczego naszego szpitala, uprzejmie informujemy że od dnia 24.05.2014 nie będziemy przyjmować pacjentek i świadczyć dla Państwa usług w zakresie ginekologii i położnictwa oraz neonatologii. Planowany termin wznowienia przyjęć to dzień 14.07.2014.

ZARAZ SIĘ POPŁACZĘ !!!!

O masakra!!! Szansę na poród tam ciągle masz, ale chyba ze zwiedzaniem się nie wyrobisz...

U mnie panowie mierzą balkon, postanowiliśmy zrobić zabudowę, będzie gdzie wózek trzymać
Stary 2014-05-26, 13:51   #1816
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
A próba udowodnienia im, jacy są okropni i że same damy radę średnio się udaje, bo najzwyczajniej w świecie najczęściej wcale nie zauważają, że coś było robione

Ja zawsze powtarzam, że trzeba wprost komunikować, czego chcemy.

Oj Zuken z jednym się nie zgodzę w twojej wypowiedzi po porodzie to chyba raczej dopiero poznamy smak prawdziwego bałganu, a nie porządki będziemy robić

Wiesz co to chyba też zależy od podejścia, od tego czy dzidzia będzie grzeczna i czy mamy już w domu jakieś pociechy
To będzie nasze pierwsze dziecko, tż będzie miał prawdopodobnie 3 tygodnie wolnego jak mała się urodzi, będziemy siedzieć w domku także myślę, że damy radę spokojnie z małą i z ogarnięciem mieszkania Mojej znajomej córa ma 2,5 miesiąca i ona się cieszy, że już coraz więcej mała jest ciekawa świata i mniej śpi bo wcześniej to jej się nudziło jak córa tylko spała i jadła Także myślę, że nie będzie tak źle

Cytat:

ZARAZ SIĘ POPŁACZĘ !!!!

A czemu chcesz płakać?? Przecież jeśli donosisz do terminu to akurat trafisz na nowo wyremontowaną porodówkę Żyć nie umierać!! A jeśli się zdarzy, że urodzisz wcześniej to przecież zawsze możesz pojechać do innego szpitala

Ja jak się mnie ktoś pyta gdzie zamierzam rodzić to zawsze odpowiadam, że tam gdzie akurat będę
Nie mam zamiaru pod koniec siedzieć w domu i czekać na poród a że siostra mieszka kawałek drogi stąd to nie wykluczam, że mogę tam urodzić, przecież to nic strasznego, wszędzie się nami zajmą
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:04   #1817
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry.

Wczoraj miałam cięzką podróz samochodem a dzisiaj odpoczyzwam, brak sił.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
zVenus chyba każdą z nas dopada taka huśtawka hormonalna

kurier przed chwilą przywiózł pościel prześliczna jest

Na 15.30 idę do przedszkola na dzień mamy i taty, niestety mój tz nie może, musi być na działce, bo okna nam wstawiają

Zosia dzisiaj rano zaśpiewała mi taką piosenkę i się popłakałam, moja kochana córeczka http://www.tekstowo.pl/piosenka,arka_noego,kiedy.html
dla córeczki. Ja ez nie widze zdjecia poscieli. I zrobilam jak mowilas napisalam na fb i dolly sprzedala mi ostatnia sztuke limonkowej ;-)
Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki. Melduję się w nadal w wielopaku. U mnie powoli do przodu czyli brzuch coraz większy, przerażona jestem jak pomyślę że ma urosnąć jeszcze drugie tyle. Ciepłolubna jestem więc upał mi jakoś szczególnie nie dokucza, zwłaszcza jak siedzę na plaży zamiast w pracy. Staram się nie narzekać bo najgorsze jeszcze przede mną
Wyprawka jakoś mi się zaczęła sama kompletować, przejżałam "dary dla powodzian", wpuściłam mamę na stronę sklepu pinokio i temat ubrankowy z grubsza zamknięty. Po synku tych pierwszych ubranek mam sporo firmy ewa klucze, przez pierwszy miesiac miałam 5 zestwów w kółko w użyciu a wyglądają jak nowe. Jak ktoś jeszcze poszukuje to polecam.
Dziewczyny powiedzcie o co chodzi z tymi ubrankami na wyjście ze szpitala? Po nas mąż przyjechał, przyszedł z fotelikiem na oddział, zapakowaliśmy młodego, nakryliśmy kocykiem i pojechaliśmy do domu.
A tu artykuł który trafiłam wczoraj w kontekście powrotu do formy po porodzie: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...odpocznij.html
Oj tobie to dopiero musi byc ciezko. Zgadzam sie ewa klucze i pinoki to swietne ubranka.

Cytat:

Wszystkiego Najlepszego mamuśki!!!

Super pogoda, zaraz zabieram się za obiadek, czekam na tż-ta i ruszamy na miasto Szkoda, że od środy ma się zepsuć i ma być zimniej...

U mnie samopoczucie nawet dobre, oprócz tego, że na brzuchu z dnia na dzień pojawiają mi się kolejne rozstępy i już nie wiem co z tym robić Nie mogę patrzeć na ten mój brzuch
Współczuję rozstepów. Czy one jakos zapowiadaja pojawienie sie?

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

W piątek wróciłam ze szpitala ciśnienie mi się obniżyło do 110/70 nie zwiększając dawki leków ,pewnie dlatego ,że w szpitalu cały czas leżałam a w domu to zawsze się coś porobi.
No i powtórzyli mi test obciążenia glukozą i wyszła mi nietolerancja a jeszcze w 24 tyg miałam robiony i było wszytko ok tak więc wyszłam z tego szpitala trochę podłamana , muszę trzymać dietę i mierzyć cukry , na razie wychodzą mi dobrze zobaczymy jak będzie dalej.
No i staram się jak najwięcej odpoczywać ponieważ jak dużo pochodzę to później pobolewa mnie brzuch przy wstawaniu albo zmianie pozycji

Zaczęłam 30 tc i biorę się za wyprawkę
Współczuję cukrzycy i witaj w klubie
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:07   #1818
papryczka160
Wtajemniczenie

Zuken oczywiście, że wszędzie się Tobą zajmą , ale przez to że zamykają ten oddział na innych porodówkach jest przepełnienie ;-(, i Cię będą odsyłać z jednego szpitala do drugiego.
Tu wiedziałam , że dostanę na życzenie zzo a w innych już tak łatwo może nie być. Mogłam liczyć na poród rodzinny, i tu miałam swojego lekarza.
Zestresowałam się dlatego chce Mi się ryczeć.

Oby mała się nie pospieszyła , a szpital otworzyli zgodnie z planem .

ja lubię mieć wszystko zaplanowane i wszystko wiedzieć, a myślę, że poród jest jednym z ważniejszych przeżyć w życiu i chciałabym mieć dobre wspomnienia.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-05-26 o 14:09
Stary 2014-05-26, 14:11   #1819
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni jestem opuchnieta... ale najgorzej jest z nogami... w nocy spac nie moge, bo mam wrazenie ze mnie pala stopy od spodu.. tak jakby byly oparzone, albo jakbym je trzymala w bardzo goracej wodzie!!! Dzisiaj rano jak nacisnelam skore na nogach (na piszczeli), to sie zrobil dolek.... Chyba musze napic sie duzo zielonej herbaty, zeby jakos pozbyc sie nadmiaru wody z organizmu... A moze macie jakies rady dla mnie w tym temacie???
Na usuniecie nadmiaru wody z organizmu - napary z pokrzywy albo mniszka lekarskiego.
Ja na razie jeszcze nie puchne popijam pokrzywe ze skrzypem.

Cytat:
U mnie samopoczucie nawet dobre, oprócz tego, że na brzuchu z dnia na dzień pojawiają mi się kolejne rozstępy i już nie wiem co z tym robić Nie mogę patrzeć na ten mój brzuch
Ja na razie nie mam ani jednego, ale nigdy nie wiadomo, czym mnie 8 i 9 miesiac zaskoczy.

Nadal mi nie przybywa. Od 25 tygodnia, to juz prawie 5 tygodni jak caly czas waze tyle samo, 72 kg. Tyle, ze brzuch mi rosnie. Jem normalnie, niczego sobie nie odmawiam - wagowo wciaz tak samo.
Ale polozna stwierdzila, ze nie mam sie czym przejmowac.

Dziewczyny, zdarzaja sie wam juz skurcze przepowiadajace? Bo ja dzis pierwszy raz poczulam takie dziwne twardnienie brzucha, nie mialam tego wczesniej, i sie zastanawiam co to jest.
Ja z wyprawka nadal w lesie. Ale w piatek ma juz byc lozeczko, a w przyszlym tygodniu ide do Ikei kompletowac posciel, stolik do przewijania i wanienke. Do konca czerwca jak sie uwine bedzie OK. Mnie mama urodzila 3 tygodnie przed terminem. I mam nadzieje, ze odziedziczylam zdolnosci, bo mamuska twierdzi ze bardzo szybko sie ze mna uwinela - od 03:30 pierwsze skurcze, a ja pojawilam sie na swiecie o 09.25. Raptem szesc godzin.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:13   #1820
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

jeszcze tylko podloga i wskakuje do wanny i odpoczywam

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:18   #1821
malutka100
Zakorzenienie

Witam się w to słoneczne poniedziałkowe popołudnie
miałam mieć dzisiaj test obciążenia glukozą, ale wyobraźcie sobie że nie udało się go zrobić
badania wykonuję w szpitalu, oddalonym od mojej miejscowości o 20 km, dojechaliśmy na miejsce to była godz.7:15, bo był niestety korek. Pani poinformowała mnie że już mi dzisiaj nie zrobi tego testu i zaprasza na jutro na godz.7 powiedziała mi że jej to 15 minut robi różnicę...
Na stronie szpitala jest napisane że laboratorium jest czynne do 9:30, więc nie wiem dlaczego nie mogłam mieć dzisiaj.

Cytat:

Wszystkiego Najlepszego mamuśki!!!

Super pogoda, zaraz zabieram się za obiadek, czekam na tż-ta i ruszamy na miasto Szkoda, że od środy ma się zepsuć i ma być zimniej...

Zuken ja Ci jeszcze mogę polecić krem wzmacniający Tołpa Dermo Body Mum, ja się nim smaruję i odpukać póki co nie mam rozstępów. Jest na nim napisane, że zmniejsza widoczność istniejących rozstępów i zapobiega powstawaniu nowych. Chociaż pisałaś, że wcierasz kremiki więc już sama nie wiem
Ale jakbyś chciała spróbować jakiś inny specyfik, to mogę Ci polecić właśnie ten.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Witam

wiem że parę z Was ma problem z ostuda ciążową (tak jak ja). chciałam Wam polecić bardzo fajny filtr do twarzy - Clinique Even Better Dark Spot Defense SPF45. Kupiłam go pare dni temu i jestem zachwycona. Co najwazniejsze nie jest biały i nie bieli twarzy tak jak większość "wysokich"filtrów, nie pozostawia tłustej powłoki - ładnie się wchłania, skóra po nim jest lekko rozświetlona. Spędziłam dużo godzin na słoncu w ostatnich dniach i nic nowego się nie pojawiło na mojej twarzy.
W Sephorze zapłaciłam za 30ml - 95 zł. Ale jest wydajny i z pewnością do porodu wystarczy.
Cytat:
Ja mogę polecić pharmaceris 50. Jest super, też nie bieli, nie zapycha porów i nie świeci się, szybko się wchłania. Kosztował 35 zł w aptece.
dzięki dziewczyny, że polecacie dobre filtry
ja też długo poszukiwałam idealnego, który byłby fotostabilny i tym samym zapewniał wysoką ochronę przed słońcem ale dodatkowo nie bielił twarzy i nie tłuścił jej tak koszmarnie.
Obecnie używam ultra lekkiego fluidu do twarzy Anthelios La Roche Posay spf 50+ i wreszcie znalazłam swój ideał
Jak się skończy to pewnie wypróbuję te które polecacie.

Cytat:
Zgadzam się w 100%

zgadzam się z Tobą w 100%
Tż nie wróżka i warto mu czasami powiedzieć jakie mamy oczekiwania i najzwyczajniej w świecie poprosić o pomoc.
Ja sprzątam mniej niż zwykle, a już na pewno nie wykonuje żadnych ciężkich prac, dziękuję za późniejsze atrakcje typu bolący, stawiający się brzuch
Kobietki dbajcie o siebie

Edytowane przez malutka100
Czas edycji: 2014-05-26 o 14:23
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:18   #1822
patrycja19894
Wtajemniczenie

Ja sie zaczełam martwić, od 2 tyg nic nie przytyłam, a i brzuch mierzyłam ok 3 tyg temu i do dziś mam 92cm, wiec nic nie urósł. Wiem, zeby kilogramami się nie martwić, nawet się ciesze, że waga stoi w miejscu, ale te centymentry. Niby polożna jak mnie mierzyła mowiła, ze jest wszytsko ok, ale ja juz sobie wkrecam różne rzeczy
Stary 2014-05-26, 14:20   #1823
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Zuken ja Ci jeszcze mogę polecić krem wzmacniający Tołpa Dermo Body Mum, ja się nim smaruję i odpukać póki co nie mam rozstępów. Jest na nim napisane, że zmniejsza widoczność istniejących rozstępów i zapobiega powstawaniu nowych. Chociaż pisałaś, że wcierasz kremiki więc już sama nie wiem
Ale jakbyś chciała spróbować jakiś inny specyfik, to mogę Ci polecić właśnie ten.

dzięki dziewczyny, że polecacie dobre filtry
ja też długo poszukiwałam idealnego, który byłby fotostabilny i tym samym zapewniał wysoką ochronę przed słońcem ale dodatkowo nie bielił twarzy i nie tłuścił jej tak koszmarnie.
Obecnie używam ultra lekkiego fluidu do twarzy Anthelios La Roche Posay spf 50+ i wreszcie znalazłam swój ideał
Jak się skończy to pewnie wypróbuję te które polecacie.

zgadzam się z Tobą w 100%
Tż nie wróżka i warto mu czasami powiedzieć jakie mamy oczekiwania i najzwyczajniej w świecie poprosić o pomoc.
Ja sprzątam mniej niż zwykle, a już na pewno nie wykonuje żadnych ciężkich prac, dziękuję za późniejsze atrakcje typu bolący, stawiający się brzuch
Kobietki dbajcie o siebie
O widzisz, jak to z tymi filtrami, mi ten la roche posay strasznie zapychał pory, miałam wypryski i strasznie się świeciłam!

Stary 2014-05-26, 14:25   #1824
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
a Ty zaczarowana masz tą cukrzycę?? Czy nie? Bo chyba nie doczytałam...a pamiętam, że coś Ci tam wyszło więcej.

Tez byłam sama i w sumie nie żałuję...

wklejam zdjęcie brzucha 29tc zrobiłam sobie mała przerwę i pstryknęłam fotkę, bo w końcu nie będę mieć żadnych zdjęć z ciąży...
za figurke i brzuszek!!!

Cytat:
Czyli nie boisz sie, ze dziecko moze miec uczulenie na pieluchy? Mnie dziewczyny wczoraj troszke przystopowały i nie wiem czy robić zapasy pieluch. Dzis rozmawialam z siostra i mowi, zeby rozmiar 1 wogole nie kupowac, zaczac od rozm 2, nie powinny byc za duze, a w razie co mozna podjechac szybko do sklepu. Jej dziewczynki zaczynały od 2.
Wiesz czesciej spotykalam sie z uczuleniem na pieluszki innych firm i Pampers jest dla mnie pewniakiem.. choc tutaj nie ma sie 100% dopoki maluszek ich nie przetestuje! W najgorszym wypadku odsprzedam pieluszki komus.

Cytat:

ZARAZ SIĘ POPŁACZĘ !!!!

Nie martw sie, bo trafisz na czysty, odswiezony oddzial! Kazdy szpitalny budynek po remoncie jest bardziej bezpieczny, bo generalnie szpitale powinny byc budowane na gora 20 lat, bo inaczej w scianach, podlogach siedzi mase zarazkow i drobnoustrojow! Pogadaj z malenstwem, zeby grzecznie siedzialo w brzuszku do planowanego porodu!

Dzisiaj pokazalam swoje wyniki z obciazenia glukoza interniscie i pani dr stwierdzila, ze nie mam cukrzycy! To moze byc jedynie lekka nietolerancja glukozy! Ale diete lepiej trzymac, a ja wstyd sie przyznac z tego tytulu zjadlam lody!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:27   #1825
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, jak to z tymi filtrami, mi ten la roche posay strasznie zapychał pory, miałam wypryski i strasznie się świeciłam!

dokładnie- to pewnie tak samo jak z kremami, nie każdej cerze służy to samo.
Ale co do filtrów to nie wiem czy masz na myśli ten sam, bo ten, którego obecnie używam to tegoroczna nowość Ich wcześniejsze produkty tego typu rzeczywiście zapychały cerę, ten jest niby ultra lekki i tego nie powoduję. Pożyjemy zobaczymy
Ale nawet jeśli tak się stanie, to już dzięki wam, wiem które wypróbować
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:28   #1826
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
dokładnie- to pewnie tak samo jak z kremami, nie każdej cerze służy to samo.
Ale co do filtrów to nie wiem czy masz na myśli ten sam, bo ten, którego obecnie używam to tegoroczna nowość Ich wcześniejsze produkty tego typu rzeczywiście zapychały cerę, ten jest niby ultra lekki i tego nie powoduję. Pożyjemy zobaczymy
Ale nawet jeśli tak się stanie, to już dzięki wam, wiem które wypróbować
Pewnie masz rację, ja ten as...coś tam testowałam dość dawno temu już. Ale to dobrze wiedzieć, że jest nowa wersja.

Stary 2014-05-26, 14:29   #1827
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Na usuniecie nadmiaru wody z organizmu - napary z pokrzywy albo mniszka lekarskiego.
Ja na razie jeszcze nie puchne popijam pokrzywe ze skrzypem.

Ja na razie nie mam ani jednego, ale nigdy nie wiadomo, czym mnie 8 i 9 miesiac zaskoczy.

Nadal mi nie przybywa. Od 25 tygodnia, to juz prawie 5 tygodni jak caly czas waze tyle samo, 72 kg. Tyle, ze brzuch mi rosnie. Jem normalnie, niczego sobie nie odmawiam - wagowo wciaz tak samo.
Ale polozna stwierdzila, ze nie mam sie czym przejmowac.

Dziewczyny, zdarzaja sie wam juz skurcze przepowiadajace? Bo ja dzis pierwszy raz poczulam takie dziwne twardnienie brzucha, nie mialam tego wczesniej, i sie zastanawiam co to jest.
Ja z wyprawka nadal w lesie. Ale w piatek ma juz byc lozeczko, a w przyszlym tygodniu ide do Ikei kompletowac posciel, stolik do przewijania i wanienke. Do konca czerwca jak sie uwine bedzie OK. Mnie mama urodzila 3 tygodnie przed terminem. I mam nadzieje, ze odziedziczylam zdolnosci, bo mamuska twierdzi ze bardzo szybko sie ze mna uwinela - od 03:30 pierwsze skurcze, a ja pojawilam sie na swiecie o 09.25. Raptem szesc godzin.
Dzieki za rade! A czy pokrzywe mozna pic w ciazy, bo to jest zaliczane do ziol...

Cytat:
Ja sie zaczełam martwić, od 2 tyg nic nie przytyłam, a i brzuch mierzyłam ok 3 tyg temu i do dziś mam 92cm, wiec nic nie urósł. Wiem, zeby kilogramami się nie martwić, nawet się ciesze, że waga stoi w miejscu, ale te centymentry. Niby polożna jak mnie mierzyła mowiła, ze jest wszytsko ok, ale ja juz sobie wkrecam różne rzeczy
Nie martw sie, dzidzius jest na bank zdrowy! Jesli cos Cie niepokoi porozmawiaj o tym z lekarzem czy polozna! Zazdrosze Ci tego, ze nie tyjesz! Bo ja niestety jestem znowu na plusie.... az sie boje wejsc na wage!
Stary 2014-05-26, 14:33   #1828
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, jestem taka wściekła, mój mąż ma od jutra urlop, po wizycie mieliśmy wyjechać sobie do niedzieli na działkę, tyle czasu siedzę sama w domu, upał, a jak jutro mamy jechać, to widzę, że będzie załamanie pogody :/ deszcz i 15 stopni mniej :/
Kasia, może im się te prognozy nie sprawdzą.

Cytat:
Przykro mi, że rozstępy Cię nie ominęły

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
W piątek wróciłam ze szpitala ciśnienie mi się obniżyło do 110/70 nie zwiększając dawki leków ,pewnie dlatego ,że w szpitalu cały czas leżałam a w domu to zawsze się coś porobi.
No i powtórzyli mi test obciążenia glukozą i wyszła mi nietolerancja a jeszcze w 24 tyg miałam robiony i było wszytko ok tak więc wyszłam z tego szpitala trochę podłamana , muszę trzymać dietę i mierzyć cukry , na razie wychodzą mi dobrze zobaczymy jak będzie dalej.
No i staram się jak najwięcej odpoczywać ponieważ jak dużo pochodzę to później pobolewa mnie brzuch przy wstawaniu albo zmianie pozycji

Zaczęłam 30 tc i biorę się za wyprawkę
że ciśnienie się unormowało.

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Mnie martwi coś innego. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że mam zimny brzuch mimo, że reszta ciała się gotuję, nie wiem czy to coś niepokojącego, a wizyta dopiero za tydzień we wtorek. Ale jest tak zimny, że dziś w nocy jak TŻ go dotknął to mnie budził i pytał czy wszystko w porządku. Macie lub miałyście coś takiego??
Nie zwracałam na to uwagi

Cytat:
piękny brzuszek

Cytat:
dobrze piszesz Kasia ja w ciąży nie tykam się chemicznych środków, nie wchodzę na krzesło, aby zetrzeć kurz a jak mam gorszy dzień to nawet nie odkurzę. Od odrobiny brudu nikt nie umarł a wolę uważać na siebie i nie mieć potem pretensji, że mogłam czegoś nie robić.

Cytat:

ZARAZ SIĘ POPŁACZĘ !!!!

Papryczka, trzymam kciuki abyś z rodzeniem trafiła na nowo wyremontowaną porodówkę!

Cytat:
Wiesz co to chyba też zależy od podejścia, od tego czy dzidzia będzie grzeczna i czy mamy już w domu jakieś pociechy
To będzie nasze pierwsze dziecko, tż będzie miał prawdopodobnie 3 tygodnie wolnego jak mała się urodzi, będziemy siedzieć w domku także myślę, że damy radę spokojnie z małą i z ogarnięciem mieszkania Mojej znajomej córa ma 2,5 miesiąca i ona się cieszy, że już coraz więcej mała jest ciekawa świata i mniej śpi bo wcześniej to jej się nudziło jak córa tylko spała i jadła Także myślę, że nie będzie tak źle
Przy synku miałam ogarnięte mieszkanie, zrobiony obiad itd. mimo, że był wymagającym dzieckiem. Póki dziecko nie raczkuje to jest mnóstwo czasu na domowe obowiązki
Podejrzewam, że przy dwójce już jednak nie będzie tak lekko
Stary 2014-05-26, 14:43   #1829
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Twin, dzięki za zainteresowanie, już mi chyba troszkę lepiej. Ogólnie fizycznie czuję się średnio, chyba jednak powinnam się przyzwyczaić, że średnio przechodzę ciążę...

Kasia, zgadzam się, ja po przeczytaniu, że kolejna lipcówka urodziła też od razu wpadłam w panikę, że i moje twardnienia mogą doprowadzić do tego

Co do sprzątania, to ja też robię minimum. I bardzo powoli. Są też rzeczy, których nie robię wcale, np. mycie wanny, czy mycie podłogi szmatą, a nie mopem... Wolę nie ryzykować. Męża ciężko mi doprosić o pewne rzeczy, ale cóż - nie musi być sterylnie. A rozumiem go też, bo dużo pracuje i nie mam serca go zmuszać do sprzątania, jak wraca z pracy.

Mam tylko nadzieję ( i na pewno jakaś delikatna sugestia pójdzie w jego stronę), że jak będę w szpitalu, to on przed moim powrotem z Hanią do domu, posprząta

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 14:47   #1830
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny a ja uwielbiam sprzatac.... mam w sobie tyle energii! Oczywiscie czasem zdarzaja mi sie dni lenistwa, ale generalnie lubie sprzatac, bo mam poczucie, ze wszystko kontroluje... no i odpoczywam sprzatajac... to pewnie moje fixum dyrdum A najgorsze jest to, ze uwielbiam (odkad jestem w ciazy) zapach detergentow!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości