|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
pewnie, że prasować się tak za bardzo nie da...to to mnie akurat męczy ale co tylko się da to na siedząco, tak żeby jak najmniej się zginać bo od tego chyba najbardziej brzuch boli...
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
wlasnie dlatego teraz ja wykonuje robote ktora mial zrobic w week Tz pewnie fajne filmy lecialy w telewizji bo nie mial czasu
![]() a ja prawie z krzesla spadlam bo tak szorowalam lodowke na gorze bo bylo czarno |
|
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się wzięłam za porządki kuchenne, szafki lodówka . I też muszę co chwilka usiąść odpocząć akurat na Wizzaz mam chwilę.
|
#1804 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sliczna pileczkaCytat:
|
||
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zostaw mu trochę roboty jak wróci to skończy za Ciebie |
|
|
|
|
#1806 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowana ja jak za dużo się zginam przy sprzątaniu to mnie zgaga meczy także tez staram się robic dużo na siedząco
co do rostepow to mimo ze muj brzusio jest już ogromny to się nie pojawiają także mam nadzieje ze już tak zostanie, mój kremik z masłem shea daje rade
|
|
|
|
#1807 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowana jak to prawie z krzesła spadłas? w ogole jak to tam wlazłaś?!
zVenus 9kg + gdzie???!?! śliczny brzuś!Ja mam alergie na pyłki i teraz i weszło na oczy, to chyba na te białe podfruwajki piję wapno ale oczy mam straszne
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1809 |
|
Rozeznanie
|
NO I DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W TYM NASZYM DNIU
![]() |
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chyba tez z dwie paczki kupie 1, zobacze jeszcze, w sumie są do 5kg, wiec zdaze zużyc.
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też robię tyle ile daję radę, od kurzu jeszcze nikt nie umarł a nie chcę mieć sobie nic do zarzucenia ![]() I tak jak mówisz, facetom trzeba wprost powiedzieć co mają zrobić i tyle Mój tż zawsze pyta czy mi pomóc, wcześniej mówiłam, że spoko sama daję radę a teraz jak mi ciężko to bez wahania wygłaszam mu listę rzeczy do zrobienia I sam tż mówi, że mam mu mówić wprost co ma porobić bo on nie wie co mi w głowie siedzi![]() Także laski trochę luzu, brud nas naprawdę nie zabije, coraz bliżej końca to po porodzie sobie wysprzątamy wszystko na błysk
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy stawianie się brzucha to jest wtedy kiedy jest taki twardy i sztywny? Bo zauważyłam, że po dłuższym spacerze albo ogólnie przy zmęczeniu robi mi się twardszy i jakby cięższy, to bardzo źle? ![]() Śnił mi się dzisiaj szpital. Poszłam na kontrolę do pierwszego lepszego szpitala a tam jakiś lekarz powiedział, że zostaję i za 15 minut będziemy rodzić. A ja ani torby ani rzeczy żadnych ani nikt nic nie wie, że jestem w szpitalu. Wziął mnie na fotel i stwierdził, że rozwarcie ma tylko 6 cm i mam się kłaść na stół i robimy cesarkę. Płakałam, że nie chcę rodzić w tym szpitalu bo zdeklarowałam inny. ![]() Obudziłam się z wilgotną plamą przy lewej piersi, chyba przez ten durny sen mi pociekło.
|
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze powtarzam, że trzeba wprost komunikować, czego chcemy. Oj Zuken z jednym się nie zgodzę w twojej wypowiedzi po porodzie to chyba raczej dopiero poznamy smak prawdziwego bałganu, a nie porządki będziemy robić Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem załamana , chciałam dzisiaj zadzwonić na oddział i dowiedzieć się kiedy mogę odwiedzić , zobaczyć porodówkę i tak dalej , a tam ;(
Z powodu remontu oddziału ginekologiczno - położniczego naszego szpitala, uprzejmie informujemy że od dnia 24.05.2014 nie będziemy przyjmować pacjentek i świadczyć dla Państwa usług w zakresie ginekologii i położnictwa oraz neonatologii. Planowany termin wznowienia przyjęć to dzień 14.07.2014.
Za zaistniałą sytuację serdecznie przepraszamy. ZARAZ SIĘ POPŁACZĘ !!!!
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie panowie mierzą balkon, postanowiliśmy zrobić zabudowę, będzie gdzie wózek trzymać
|
|
|
|
|
#1816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To będzie nasze pierwsze dziecko, tż będzie miał prawdopodobnie 3 tygodnie wolnego jak mała się urodzi, będziemy siedzieć w domku także myślę, że damy radę spokojnie z małą i z ogarnięciem mieszkania Mojej znajomej córa ma 2,5 miesiąca i ona się cieszy, że już coraz więcej mała jest ciekawa świata i mniej śpi bo wcześniej to jej się nudziło jak córa tylko spała i jadła Także myślę, że nie będzie tak źle![]() Cytat:
Żyć nie umierać!! A jeśli się zdarzy, że urodzisz wcześniej to przecież zawsze możesz pojechać do innego szpitalaJa jak się mnie ktoś pyta gdzie zamierzam rodzić to zawsze odpowiadam, że tam gdzie akurat będę Nie mam zamiaru pod koniec siedzieć w domu i czekać na poród a że siostra mieszka kawałek drogi stąd to nie wykluczam, że mogę tam urodzić, przecież to nic strasznego, wszędzie się nami zajmą |
||
|
|
|
#1817 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Wczoraj miałam cięzką podróz samochodem a dzisiaj odpoczyzwam, brak sił. Cytat:
dla córeczki. Ja ez nie widze zdjecia poscieli. I zrobilam jak mowilas napisalam na fb i dolly sprzedala mi ostatnia sztuke limonkowej ;-)Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuken oczywiście, że wszędzie się Tobą zajmą , ale przez to że zamykają ten oddział na innych porodówkach jest przepełnienie ;-(, i Cię będą odsyłać z jednego szpitala do drugiego.
Tu wiedziałam , że dostanę na życzenie zzo a w innych już tak łatwo może nie być. Mogłam liczyć na poród rodzinny, i tu miałam swojego lekarza. Zestresowałam się dlatego chce Mi się ryczeć. Oby mała się nie pospieszyła , a szpital otworzyli zgodnie z planem . ja lubię mieć wszystko zaplanowane i wszystko wiedzieć, a myślę, że poród jest jednym z ważniejszych przeżyć w życiu i chciałabym mieć dobre wspomnienia.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-05-26 o 14:09 |
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie jeszcze nie puchne popijam pokrzywe ze skrzypem. Cytat:
.Nadal mi nie przybywa. Od 25 tygodnia, to juz prawie 5 tygodni jak caly czas waze tyle samo, 72 kg. Tyle, ze brzuch mi rosnie. Jem normalnie, niczego sobie nie odmawiam - wagowo wciaz tak samo. Ale polozna stwierdzila, ze nie mam sie czym przejmowac. Dziewczyny, zdarzaja sie wam juz skurcze przepowiadajace? Bo ja dzis pierwszy raz poczulam takie dziwne twardnienie brzucha, nie mialam tego wczesniej, i sie zastanawiam co to jest .Ja z wyprawka nadal w lesie. Ale w piatek ma juz byc lozeczko, a w przyszlym tygodniu ide do Ikei kompletowac posciel, stolik do przewijania i wanienke. Do konca czerwca jak sie uwine bedzie OK. Mnie mama urodzila 3 tygodnie przed terminem. I mam nadzieje, ze odziedziczylam zdolnosci, bo mamuska twierdzi ze bardzo szybko sie ze mna uwinela - od 03:30 pierwsze skurcze, a ja pojawilam sie na swiecie o 09.25 . Raptem szesc godzin.
|
||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko podloga i wskakuje do wanny i odpoczywam
|
|
|
|
#1821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w to słoneczne poniedziałkowe popołudnie
miałam mieć dzisiaj test obciążenia glukozą, ale wyobraźcie sobie że nie udało się go zrobić ![]() badania wykonuję w szpitalu, oddalonym od mojej miejscowości o 20 km, dojechaliśmy na miejsce to była godz.7:15, bo był niestety korek. Pani poinformowała mnie że już mi dzisiaj nie zrobi tego testu i zaprasza na jutro na godz.7 Na stronie szpitala jest napisane że laboratorium jest czynne do 9:30, więc nie wiem dlaczego nie mogłam mieć dzisiaj. Cytat:
![]() Ale jakbyś chciała spróbować jakiś inny specyfik, to mogę Ci polecić właśnie ten. Cytat:
Cytat:
ja też długo poszukiwałam idealnego, który byłby fotostabilny i tym samym zapewniał wysoką ochronę przed słońcem ale dodatkowo nie bielił twarzy i nie tłuścił jej tak koszmarnie. Obecnie używam ultra lekkiego fluidu do twarzy Anthelios La Roche Posay spf 50+ i wreszcie znalazłam swój ideał ![]() Jak się skończy to pewnie wypróbuję te które polecacie. Cytat:
![]() Tż nie wróżka i warto mu czasami powiedzieć jakie mamy oczekiwania i najzwyczajniej w świecie poprosić o pomoc. Ja sprzątam mniej niż zwykle, a już na pewno nie wykonuje żadnych ciężkich prac, dziękuję za późniejsze atrakcje typu bolący, stawiający się brzuch Kobietki dbajcie o siebie
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-05-26 o 14:23 |
||||
|
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie zaczełam martwić, od 2 tyg nic nie przytyłam, a i brzuch mierzyłam ok 3 tyg temu i do dziś mam 92cm, wiec nic nie urósł. Wiem, zeby kilogramami się nie martwić, nawet się ciesze, że waga stoi w miejscu, ale te centymentry. Niby polożna jak mnie mierzyła mowiła, ze jest wszytsko ok, ale ja juz sobie wkrecam różne rzeczy
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1824 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za figurke i brzuszek!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj pokazalam swoje wyniki z obciazenia glukoza interniscie i pani dr stwierdzila, ze nie mam cukrzycy! To moze byc jedynie lekka nietolerancja glukozy! ![]()
|
|||
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co do filtrów to nie wiem czy masz na myśli ten sam, bo ten, którego obecnie używam to tegoroczna nowość ![]() Ale nawet jeśli tak się stanie, to już dzięki wam, wiem które wypróbować
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1827 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1828 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Podejrzewam, że przy dwójce już jednak nie będzie tak lekko
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Twin, dzięki za zainteresowanie, już mi chyba troszkę lepiej. Ogólnie fizycznie czuję się średnio, chyba jednak powinnam się przyzwyczaić, że średnio przechodzę ciążę... Kasia, zgadzam się, ja po przeczytaniu, że kolejna lipcówka urodziła też od razu wpadłam w panikę, że i moje twardnienia mogą doprowadzić do tego ![]() Co do sprzątania, to ja też robię minimum. I bardzo powoli. Są też rzeczy, których nie robię wcale, np. mycie wanny, czy mycie podłogi szmatą, a nie mopem... Wolę nie ryzykować. Męża ciężko mi doprosić o pewne rzeczy, ale cóż - nie musi być sterylnie. A rozumiem go też, bo dużo pracuje i nie mam serca go zmuszać do sprzątania, jak wraca z pracy. Mam tylko nadzieję ( i na pewno jakaś delikatna sugestia pójdzie w jego stronę), że jak będę w szpitalu, to on przed moim powrotem z Hanią do domu, posprząta
|
|
|
|
#1830 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja uwielbiam sprzatac.... mam w sobie tyle energii! Oczywiscie czasem zdarzaja mi sie dni lenistwa, ale generalnie lubie sprzatac, bo mam poczucie, ze wszystko kontroluje... no i odpoczywam sprzatajac... to pewnie moje fixum dyrdum
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

pewnie, że prasować się tak za bardzo nie da...to to mnie akurat męczy ale co tylko się da to na siedząco, tak żeby jak najmniej się zginać bo od tego chyba najbardziej brzuch boli...

sliczna pileczka

I sam tż mówi, że mam mu mówić wprost co ma porobić bo on nie wie co mi w głowie siedzi
. Ciepłolubna jestem więc upał mi jakoś szczególnie nie dokucza, zwłaszcza jak siedzę na plaży zamiast w pracy
. Staram się nie narzekać bo najgorsze jeszcze przede mną
Nie mogę patrzeć na ten mój brzuch