|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Przypomnij na jakim jest etapie. Bo N3 to juz nie zabawa |
|
|
|
|
#332 | ||
|
Zakorzenienie
|
"muma bziiiii, mama pap, nie ma"
- co w wolnym tłumaczeniu znaczy: "mucha bzyczała, mama zrobiła pac łapką i nie ma muchy"uwielbiam go Cytat:
Cytat:
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
![]() Nadrabiam jeszcze dzien dzisiejszy ale widzialam pytanie do mnie to odpisze od razu, Lady, Ezzo, ja mam ta pieluszke: http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Ne...-z-paskami/189 Do tego do srodka daja bawelniane majteczki: http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Ba...Nappy-Wrap/103 I wklady jednorazowe: http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Wk...ppy-Liners/101 I polecam bardzo, dzięki nogaweczkom i pasie dziecko nie ma piasku wszedzie i wydaje mi się ze ta pianka zawsze jest przyjemniejsza dla czesci intymnych dziecka nawet jak jest mokra niz zmoczona jednorazowka (mowie już o sytuacji po wyjsciu z wody). No i podobno chroni przed promieniami UV. Jakbyscie mialy jakies pytania to dawajcie smialo
|
|
|
|
#334 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- a to przystojniak Cytat:
|
|||
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Lady zapomniałam pogratulować mężowi!
Dziękuję wszystkim za gratulacje raz jeszcze. Trochę się boję jak to będzie w nocy z Misiem i na popołudniu. Jak mąż go uśpi, albo co zrobi jak się obudzi. No ale Michał już nie jest niemowlaczkiem, myślę że szybko się przestawi.
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko super!!! Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, to najważniejsze
![]() Tress, jejku, przykro mi bardzo a jakiś żłobek tak na szybko? Prywatny? Kurcze, straszna szkoda, że tak wyszło, tulę!!! ![]() Majulmi, dziękuję!!! ![]() a jakaś instrukcja obsługi? tzn, warto tych bawełnianych pieluszek więcej kupić? w razie gdyby nie wyschły? (chociaż pisałaś chyba, że mega szybko schły?) na basen się nadają również? W sensie, czy baseny nie mają problemu z wielorazówkami? (gdzieś czytałam, że część basenów życzy sobie tylko konkretne z konkretnej firmy)jak z rozmiarami? Jakie cudowne kolorki aha, teściowa nas namawia na piankę neoprenową, warto? Czy lepiej właśnie tylko kąpielóweczki? Bo szczerze, nie widzę sensu zaparzania dziecka latem dziecka w całym kombinezonie.... Chyba wsio
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lady brawa dla M. A ciekawe jak tam M. fewciowy, bo kciuki dwa trzymalam
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem się da jechac do lidla o 8 rano, kupuję croissanta i do kasy jakoś wytwamy a tak to raczej go nie biorę zostaje e-tesco wiecie że Leoś tęskni za S? wchodzi do niego do pokoju i go szuka a najśniejsze jest to że już ktoryś raz pod rząd wieczorem przed kąpielą jak biega na golasa, leci do S gitary elektrycznej i sika na piec jak psiurek |
|
|
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Lady, jakby się nie zaklimatyzowała? Na początku pracy musiałabym się zwalniać, nie chce ani ich ani siebie stawiać w takiej sytuacji
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi
to u mnie Dawid takie cyrki odczynia mamy nocnik, nie akceptuje go jak na razie w ogóle. Nie wiem, na razie jest ba i koniec. Jak pytam czy na nocus to tylko "nie, nie nie". Kontakt się kończy na wchodzeniu do niego,lub zakładaniu na głowę, wtedy zabieram, bo nie chcę żeby z zabawą i wygłupami kojarzył. Za to bardzo chętnie odsikuje się gdzie może. Napatrzył się na TZ jak TO się robi i stanie np. pod krzesłem,weźmie sobie podtrzyma i sika Nie wiem czy czekać, czy zmienić nocnik, czy co
|
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Puk puk ? Można ?
Moi goście o , których pisałam Wam kiedyś wyjechali "na chwilę" więc mam cisze i spokój. Przyznaję bez bicia, że nie bardzo wiem co u Was ;/ Przechodzimy z Blanką ostatnio zapalenie jamy ustnej Ogólnie Blanka co raz więcej rozumie i mówi. Dziś mi np powiedziała " mama bua,boje" ( mama burza, boje sie) i przybiegła i chwyciła mnie mocno za szyję Chciałabym się wbić w wątek na nowo , ale nie wiem jak z czasem będzie. Ale będę się starać bo tęskno |
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pianki na cale cialo tez się zastanawialismy ale ostatecznie uznalismy wlasnie ze jak bedzie goraco to moze się Mala zgrzac ale to musisz sama pomyslec, czesc dzieci mialo takie pianki i wygladalo na to ze tez im pasowalo. My za to mamy jeszcze gore od kostiumu, o taka, no ale to dla dziewczynek: http://www.activebabyshop.pl/pl/p/Fr...%2C-rozowa/105 Chociaż na tej stronie sa tez fajne stroje na slonce/plaze z takiego materialu jak stroje kapielowe, mozesz sobie popatrzec. A jeśli chodzi o rozmiarowke to nie pamietam jaki kupowalismy ale kierowalismy się tym co było na stronie i rozmiar byl trafiony
|
|
|
|
|
#343 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kiedys jechalismy i zza ostrego zakretu gzie bylo drzewo przy drzewie wiec widocznosc zerowa wyjechal nam kombajn z hederem na przodzie Cytat:
zdrowka dla chorowitkow i buziaki dla wypadkowcow Dorcia jaka juz duuuuuuuza panna!!! awno jej tu nie bylo! no i Agatka jaka sliczna! Cytat:
![]() dlatego ja juz nawet sie nie wypowiadam na pewne tematy ![]() Cytat:
taaa, kopa w du.pe co najwyzej! ![]() jak dzis mlody zarzazil pobudke o 5 rano (pierwszy raz od 350 lat) to tatulek powiedzial tylko daj mamie buzi na dzien mamy i poszedl spac! mlody mi wyl bo nie wyspany a malz se pochrapywal! se pomyslalal - poczekaj na dzien ojca! ![]() przykro mi bylo cholernie i tyle! ![]() Cytat:
Cytat:
zdrowka!!!! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kuba spal o 10 i teraz spi juz ponad godzine
|
||
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Ezzo,
Jeszcze jeśli chodzi o Fuerteventure to się wypowiem bo bylam 2 razy. Owszem, troche wieje ale zalezy gdzie i tez nie jest to jakis urywajacy wiatr. Jak teraz bylismy to tylko w jeden dzien wialo na tyle ze na plazy było nieprzyjemnie bo zawiewalo piaskiem. Polecam miejscowosc Morro Jable, to jest na dole wyspy i tam wieje mniej, plaza jest przepiekna, dluuuga i szeroka, wzdluz plazy jest promenada 2,5km w sam raz na spacery z wozkiem. A odradzam hotele wzdluz plazy Sotavento, to jest typowa plaza dla windsurferow i tam wieje duzo bardziej. Natomiast ja bym się zastanowila czy Fuerta to najlepszy kierunek bo to jednak 5,5h lotu a o tej porze roku mozna już wybrac miejsce gdzie leci się 2,5h. No i na Fuercie to raczej stacjonarne wakacje bo tam nie ma czego zwiedzac zbytnio. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Hope Moze jednak się zarazil od kogos skoro mowisz ze tylko chwile się moczyl, u nas Julka w ostatnie dni bawi się nawet po godzinie w fontannach, mamy takie gdzie woda leci z ziemi na takiej plycie tylko ze na wysokosc 10cm i dzieci się w tym taplaja w gorace dni. Przy uchylonym oknie tez spi. Nie wydaje mi się ze to za wczesnie, w koncu nawet w nocy ostatnio było po 20 stopni. |
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba spi juz 2 godz
![]() Co kupujecie na DD? ![]() ja sie zastanawiam na zabawkami do kapieli... mldemu sie nudzi chyba juz. zaczyna wstawac, probuje siegac wszysko, wylazi z wanny ![]() myslalam nad czyms takim, Szaja co sadzisz? ewentualnie co polecasz? ![]() http://allegro.pl/play-wow-zjezdzaln...216508008.html http://allegro.pl/osmiornica-ola-i-w...264492779.html |
|
|
|
#347 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas też arbuz na razie #1 ![]() Cytat:
My już kilka razy mieliśmy takie sytuacje, wielki gul w gardle i łzy w oczach ![]() Cytat:
Napisałam "zazwyczaj", bo spokojnie 2,3 razy w miesiącu mamy albo pobudkę o 4, albo noc z płaczem i drzemkami 20 minutowymi, albo z tugezami 2 godzinnymi... Tylko to są chyba takie bardziej lajtowe, odsypiam potem podczas drzemki w dzień i jest git ![]() A o ciuszkach nie wiedziałam, kurna Cytat:
Młoda kocha miłością absolutną, jak ją tylko włożymy do wózka, to banan na buzi, trzepanie dupskiem i hihy, dopóki jej nie wyciągniemy. No, nie wolno się zatrzymywać ![]() Jak ją musimy brać "samopas", to gorzej. Zależy od sklepu, ale najczęściej trzymamy na rękach, jak się już wyrywa i wygina taaaak, że nie da się jej utrzymać, to jedno robi zakupy, a drugie lata za nią. A jak już na za wiele sobie pozwala , to szybko ją zabieramy.A jak jestem sama i na rekach muszę, to trzymam ją cały czas, w 2 minuty załatwiam i wychodzimy. Ona na szczęście nie ma tak (przynajmniej na razie), że ją jedna konkretna rzecz interesuje, tylko najpierw do jednej się dopiero, jak zabraniamy, to leci do następnej, więc jakby co, to ew. tylko musimy pilnować, żeby nie zrzuciła czegoś i za nią chodzić. Zobaczę, co tż dzisiaj wymyśli ![]() Ale w sumie, nawet jak on nic, to ja i tak pewnie coś symbolicznie o Fufusi, np. Pieguski mu damy, bo uwielbia ![]() Cytat:
![]() Naprawdę masz zdolnego i pracowitego męża! Chyba musisz mu jakieś gratulacje sprawić ![]() Cytat:
ALE... cieszysz się, że w ostatecznie zostaniesz z Olą dalej, czy jednak wolałaś iść do pracy?Cytat:
Cytat:
Tż dzisiaj zaspał do roboty. Przez sen mi się wydawało, że jak mu dzwonił budzik, to wyłączał drzemkę za każdym razem, no ale okazało się, że budzik sam się wyłączał Ale zadzwonił do szefa i go zgarnęli po drodze.Byłyśmy na polu do południa, dziś jak było pochmurane i wiał wiatr, to naprawdę przyjemnie, no ale do słońca dalej apokalipsa, jeszcze parno jak nie wiem, ciekawe kiedy te burze przyjdą.... Jeszcze co do wczorajszej wizyty u Igora. Wiele mogę zrozumieć, że dzidziuś mały, że się boją o zdrowie itd., ale jak w domu szwagierka mu założyła czapkę, bodziaka z długim i śpiochy, i przykryła kołdrą, to aż mi się go szkoda zrobiło Poli tak nawet nie ubierałam, jak się urodziła, a w styczniu przecież!Aha, i jeszcze mamy sąsiada, dzień starszego od Poli (nawet w tym samym szpitalu się urodzili), to on ma, różnej długości, ale zawsze dwie drzemki w dzień, zasypia najpóźniej o 19.30, a wstaje ok. 7 Ale dwaj starsi bracia nadrabiają ![]() Chata ogarnięta, obiad zrobiony, młoda już czeka, więc śmigamy znowu
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-05-26 o 17:00 |
|||||||||
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Na DM zrobilam sobie sama dobrze
i kupilam sobie perfumki, a co!Laski bez!
|
|
|
|
#349 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
ja zamowilam namiot do pokoju, mala lubi sie chowac pod stolem, krzeselkiem do karmienia, mam nadzieje, ze jej przypasi ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Co do zakupow sama z kluska chodze tylko na male, szybkie zakupy. Wieksze z tata. Najwieksze tesco online ![]() Wyjscie z nia to loteria- nie wiadomo, kiedy cos jej zacznie przeszkadzac i bedzie wyc cale zakupy, a czasami siedzi grzecznie.
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dać przepis na masę truskawkową, robię taką Masa truskawkowa: 0,5 kg truskawek ( mogą być mrożone) 1 szkl. śmietanki kremówki 1 galaretka truskawkowa 3 łyżki cukru ( lub do smaku) Galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu, wystudzić. Truskawki zmiksować, śmietankę ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie truskawki ze śmietanką, wlać galaretkę. Kiedy zacznie tężeć wyłożyć masę na biszkopt, ponownie delikatnie zwinąć. Można po wierzchu też polać masą, udekorować bitą śmietanką i/lub świeżymi owocami. Przechowywać w lodówce. Tylko dla bezpieczeństwa dodaję jednak żelatyny, bo zdażało się że się nie ścinała. Jest pyszna no ale wolę nie ryzykować ![]() Stąd przepis http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4910 Coś się chmurzy u nas, mąż z Misiem poszedł na spacer a ja siedzę i myślę ![]() Powiedzcie że dziecko się przestawi na zasypianie z tatusiem Nie chcę żeby płakał bidulinek.
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Laurko, gratulacje nowej pracy!!!
Jeśli jest to zawód o którym marzyłaś to nastaw się pozytywnie i będzie dobrze, Mały na pewno poradzi sobie z zasypianiem. Rozumiem Twoje obawy, bo moja też cały czas kp i zasypia przy piersi ale ostatnio często ma problemy z zaśnięciem na noc nawet przy piersi i wtedy mąż bierze ją w Tulę i tak zasypia. Na pewno Twój mąż też wypracuje sobie szybko jakiś sposób. |
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko i ja dołączam do gratulacji
Lady brawa dla TZ Tresello, MaJu ma racje- 5,5 h to sporo jak na lot, do Grecji,Turcji czy Hiszpanii dolecisz max do 3 h my też mieliśmy lecieć w dalekie kraje ale ze względu na ciąże pasujemy bo boję się jak będę znosić wysokie temp standardowo padło na Chorwacje, z końcem sierpniawyjeżdzamy byłam dziś z młodym w rynku bo spotkałam się z moją mamą, Leoś szalał za gołebiami i.... fontanną, nie sądziłam że 40 cm murek nie będzie przeszkodą by szkrab się wdrapał i wlazł do wody- zdążylam tylko krzyknąć Leeeeoś ! dzięki Bogu facet kręcił przy film przy fontannie i w ostatniej chwili chwycił szoguna o ja durna ![]() Leonova, pytałysmy tu wiele razy o Ciebie Mała- Oskarek |
|
|
|
#353 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też piłki kochamy ![]() Gratuluję mężowi! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrowiejcie! i następna zdaniowa, super! Cytat:
![]() A do kąpieli to mi się też BARDZO podoba: http://allegro.pl/little-tikes-150r-...190642448.html miałam dla Agu, fajne http://allegro.pl/zestaw-do-kapieli-...196311909.html i to! ![]() http://allegro.pl/b-kids-zwierzeca-k...197063152.html No i wszelkie piankowe puzzle Alex - grube są, świetna jakość, no i farby/pisaki do kąpieli http://allegro.pl/piankowe-puzzle-do...210297022.html ogrom cen i wzorow |
||||||||
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
ILLUSION ja teraz jedynie wodę piję. .. wiec ja po prostu Cię wywołuje bo tęsknię
:pBLOGERKO jak jeżdżę sama z małym to raczej po jakieś domowe spożywcze rzeczy. I Chemię-wsadzam w wózek sklepowy i no problem. .. przynajmniej przez 20 min jest ok....a dziś byłam w Ross. .i już ciężko bo mały uciekał między regały. .wiec złapałam kaszki i dezodorant i do kasy ![]() PSTRYKU ja też nic nie mam jeszcze na DD A bo jakoś nie mam pomysłu. ..SATA pala o czymś to ciągnięcia lub pchania na podwórko ale to jakieś drogie. . EWULKA wysłałaś? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#355 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tres, no to nie ma tego złego... przynajmniej jeszcze teraz nie musisz przeżywać rozstania ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Mała śpi
![]() Mama ją wzięła na krótki spacer, ale musiały wracać od razu, bo nie chciała już chodzić i zaczęła odpływać w wózku. Ogólnie spała dziś godzinę, ale widać, że się słania po wczorajszym bardzo. Dzień mnie przeorał na maksa - moja córka nigdy, nawet w okresie noworodkowym nie była TAK płaczliwa, pewnie z niewyspania bida mała ale nie dało się położyć. Wszystko nie tak, wszędzie nie tak. Miała zachciankę jakąś - spełniłam, za sekundę znowu płacz. Siadała na podłodze i wyła. Już sama nie wiedziała co zrobić. Tatuś z pracy przyszedł, zawsze w podskokach biegła a dzisiaj podkówka " nie nie nieeeee" i ręce do mamy, z płaczem.Nie wiem o co cho, skok, czy inna cholera, a może tylko zmęczenie? Z plusów : ostatnio 2 razy zjadła po pół banana na raz - a to dla niej dużo na raz. Oprócz tego zjadła dziś kanapkę. Obiadu nie - bo musiałaby przestać płakać najpierw... No straszny dzień, głowa mi paruje. Dopiero teraz jem, piję, bo mam sacharę w buzi, i wietrzę umysł.Mała ma fazę na picie jak dorośli, chce, żeby jej odkręcać pstryczka i pić z niego normalnie. Uczę ją zatem. Ale przez to ja się nie mogę napić spokojniej, ani nie może widzieć, że stoję przy czajniku z wodą, chce sama nalewać w nieskończoność (na przemian z płaczem) i 12u9283029 razy myłyśmy dzisiaj ręce - i jej i lalce. Chyba najtrudniejszy dzień ever. Oby dziś odespała i jutro lepiej było. |
|
|
|
#357 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
siema
![]() po nocnej tugezie anna była stanie zasnąć na stojąco już przed 18 z ledwością dotrzymałyśmy do 18 40, zasnęła bidula przy piciu mleka bo tak była zmęczona, zaraz przez sen jej podam to co zostało i może wrócimy do normy ![]() Cytat:
dlatego z biszkoptów już dość dawno zrezygnowałam, bo najfajniejsze było kruszenie teraz jemy bonitki pełnoziarniste ![]() co do zjeżdżalni to my mamy też ze Snoby, tyle że taką http://www.boboshop24.pl/zjezdzalnie...woda-cars.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#358 |
|
Zadomowienie
|
Lenova
pstryczku my nic nie kupujemy. Moje dzieci i tak nie bawia sie jakos wielce zabawkami, wystarcza im klocki, znikopis, zwierzatka z little people, osmiorniczki do kapieli i ksiazeczki
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ijm sorry, ale na wsi mieszkam, do poczty trzeba autem dojeżdżać a tego nie mam jak tż normalnie pracuje. Dziś wyjechał na delegację, mam autko cały tydzień to poszaleję
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chciałam PSTRYKOWI pisać bo pomyśli żem zboczona. ....:p ale też oplułam ... telefon
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

koszmar. w Biedronce ostatnio byliśmy no i stanęłam w kasie akurat przy piłkach, co się działo..... Wychodzić z wózka mi chciał, masakra. No ale zmieniłam kasę, tłumaczyłam 23908754675 razy, że to nie nasze piłeczki, wzięłam na ręce i jakoś ogarnęłam 

- co w wolnym tłumaczeniu znaczy: "mucha bzyczała, mama zrobiła pac łapką i nie ma muchy"
Zawsze chciałam to robić 

A ciekawe jak tam M. fewciowy, bo kciuki dwa trzymalam 

nie żebym ci źle życzyła, ale na tym forum lepiej nic nie mówić 

My już kilka razy mieliśmy takie sytuacje, wielki gul w gardle i łzy w oczach 

) i teraz wszystko od nowa