Panny Młode 2015 cz. 19 :) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 17:03   #4021
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
A jak myślisz? Gadałam z mamą dzisiaj chwilę u niej tam w tej kwiaciarni i jakaś jej koleżanka nas usłyszała i stwierdziła, że w maju ślub rychły grób czy coś w ten deseń Dobrze, że akurat tym się nie sugeruję wgl
Hi hi no ja mam w maju wesele Póki co jeszcze nikt tak mi nie powiedział w twarz! A niech spróbuje Ech te przesądy...

Lecę na zakupy ! Może odezwę się wieczorem!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:03   #4022
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Nadine ogolnie to teraz widzialam mnostwo pieknych mieszkan.. jedno to nawet wychodziło 1300 zł max.. ale boje sie ze we wrzesniu wszystko juz bedzie przebrane.. bo tak szukalismy 2 lata temu kawalerki w sierpniu i byla kiszka! a niestety.. umowe mamy podpisana na pewien okres czasu.. a nie na nieokreslony czas (Teraz bedziemy tak chcieli podpisac umowe ze na czasnieokreslony z miesiecznym wypowiedzeniem)
No we wrzesniu jest masakra0- ja swoje wynajmowalam w sierpniu- to po 2 dniach mialam chyba z 12 telefonow- bo mam mieszkanie dwapokoje w okolicach kleparza- wroclawskiej-i wszyscy sie bali, ze to juz pozno- bo we wrzesniu nic nie ma

i spokojnie w takiej cenie wynajmiesz- ja wynajmue za 1600 ze wszystkimi oplatami- ale mieszkanie jest naprawde super

i niestety ciezko Ci bedzie znalezc kogos chetnego na czas nieokreslony;-) bo po prostuy wlascicielom sie to nie oplaca

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak wygląda u Was sprawa z rodzicami? Czy Wasi rodzice znają się (już) z rodzicami TŻ? Organizujecie jakieś spotkanie?

Moi rodzice znają się trochę z rodzicami TŻ (na zasadzie, że jak się spotkają na ulicy to se pogadająo pogodzie przez 30sec ), jednak nigdy nie było takiego oficjalnego spotkania. Myślałam o tym, żeby takie coś zorganizować w przyszłym tygodniu. Żebyśmy mogli wszyscy razem usiąść, rodzice zapoznają się ze sobą, my im przedstawimy naszą wizję ślubu/ wesela.
tak- nasi sie poznali- specjalnie zrobilismy poznanie przed ustaleniem ostatecznej daty slubu-zeby to nie przerodzilo sie od razu w targi pomysly itp- tylko takie luzne, normalne spotkanie

Cytat:
Napisane przez Casssssie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa i próbuję się jakoś odnaleźć w tym całym szaleństwie. Ślub w 29.08.2015 i szczerze już zaczynam się denerwować :P jeszcze sporo czasu ale mnie już jakoś nosi ... może dlatego że cała organizacja i szukanie bywa czasem przytłaczające ... też tak macie ?
Pozdrawiam
czesc;-) moja data;-)))))

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Zuzulka, mam krawcową, która szyje suknie ślubne wraz z halką, narzutką i welonami za 1000 zł.
Oddam krolestwo za namiar na nia- jak sprawdzona
ja zadzwonilam dzisiaj do jednej poleconej przez kolezanke;-) i lipa- bo wlasnie wyjezdza do USA na stale;-)
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:04   #4023
aga99792
Zakorzenienie

HEJ
Czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Nie było mnie tydzień bodajże.
Przed weselem przygotowania po weselu dochodzę do siebie

Jak są nowe PMki to Witam serdecznie !!!

Ktoś mi streści co się działo?

Mogę Wam opowiedzieć relacje z tego wesela co byłam co "zapisałam sobie w notesie "
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:05   #4024
MajsterkaANB
Zakorzenienie

u mnie będzie organista i mini zespół: wokal, gitara, skrzypce
Ave Maryja będzie na skrzypcach, i piosenka ze shreka, ale po polsku, na dwa głosy (chyba do gitary)

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:10   #4025
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
HEJ

Mogę Wam opowiedzieć relacje z tego wesela co byłam co "zapisałam sobie w notesie "
Dawaj relację!
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:20   #4026
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Wlasnie poinformowalam szefowa o moim blogoslawionym stanie. Oczywiscie rowniez zaznaczylam ze bede pracowac do wtedy do kiedy bede mogla.

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:23   #4027
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Wlasnie poinformowalam szefowa o moim blogoslawionym stanie. Oczywiscie rowniez zaznaczylam ze bede pracowac do wtedy do kiedy bede mogla.
hmmm troche wczesnie ja poinformowalas , przeciez nie masz pewnosci zejestes w ciazy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:31   #4028
aga99792
Zakorzenienie

A więc:
Wesele było zaje..b...iste
na 88 osób w lokalu. oddzielnie parkiet do tańczenia oddzielnie jadalnia. ale nie było dużej odległości.
Jeśli dobrze pamiętam. Były 4 dania gorące.
1.ziemniaki z karkówką i surówką.2 ryż z surówkami i kurczakiem 3. ?? 4. barszcz z uszkami lub pierożkami.(nie jadłam tego.
ciasto i owoce było na stołach. i na oddzielnym stole przy wejściu. stół wiejski przy wejściu. oddzielnie stolik z piwem i drinkami. na stołach wódka i wino.
przystawek nie jadłam ale wiem że były nagetsy i tatar . nic nie jadłam oprócz dań tak że no.. nie wiem czy smaczne.
MŁODA: suknia długa tiulowa z gorsetem ozdobny pas z koralikami na to miała koszulkę koronkową z długim rękawem i welon. kwiatki to goździki a na środku 3 storczyki. buty białe chyba nie za wysokie.
MŁODY granatowy piękny garnitur czarna mucha biała koszula z czarnymi guzikami.
ZESPÓŁ: fajne chłopaki (znajomi młodego i mojego M) grali ładnie ale aranżacja była praktycznie traka sama do każdej piosenki. no i nie grali dużo nowszej muzyki.
PIERWSZY TANIEC: taniec przytulaniec z płyty jakaś angielska piosenki nie wiem co to.
PODZIEKOWANIA: kosze ze słodyczami i piosenka.
WÓDKA smirnoff . nie piłam więc nie wiem czy dobra ale podobno chwalili.
PIWO tyskie królewskie i coś jeszcze .
WINO - nie wiem jakie nie piłam.
KAM./FOTO ( znajomi) kamera jakaś duża i ciężka , aparat którym filmowali i druga kamera po wyjściu z kościoła filmowali która była na samolociku dwa aparaty.

brak winietek, brak menu.

nie wiem co jeszcze napisać więc jak coś to pytajcie

aaa oczepiny !
łapanie welonu, łapanie muchy, taniec nowej PM, krzesełka dla mężczyzn po czym coś tam zawsze mieli zrobić i później usiąść, następnie: p[rzebijanie balona w parach przodem, na siedząco i na leżaco. bez rąk tylko ciałami xD ( nie podobało mi się xD) , kolejnej nie pamiętam, no i na koniec zbieranie na wózek.

TORT na stelażach śmietanowiec (pyszny )
Stary 2014-05-26, 17:31   #4029
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
HEJ

Hej, opowiadaj co ciekawego zapisałaś w notesie chętnie podpatrzę ciekawe pomysły.

Dziewczyny jakie wino planujecie kupić na wesele? Ja słyszałam, że popularne jest wino "Dusza mnicha" i ma ciekawą butelkę, więc w weekend degustowaliśmy. No i niestety nam to wino nie posmakowało, było cierpkie w smaku. No a butelka chociaż ładna, to była niewygodna tzn. ten materiał, którym jest owinięta się ślizgał.
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:34   #4030
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
hmmm troche wczesnie ja poinformowalas , przeciez nie masz pewnosci zejestes w ciazy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Akurat z tym mam pewnosc... tylko do lekarza musze isc na badania

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-05-26, 17:36   #4031
aga99792
Zakorzenienie

aa i jeszcze dla mnie nowość Ten chlebek co witani sa młodzi na sali jak usiedliśmy poszedł w obieg i każdy z gości urwał kawałek
Stary 2014-05-26, 17:46   #4032
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Dziewczyny, mamy już podpisaną umowę z DJem a jutro jedziemy podpisać umowę z fotografem

Długo zastanawiałam się nad fotografem, bo nie należy jednak do najtańszych... Jednak jego zdjęcia są takie piękne!
Gratulacje Dla mnie też foto ma duże znaczenie

Cytat:
Dziewczyny, a jak wygląda u Was sprawa z rodzicami? Czy Wasi rodzice znają się (już) z rodzicami TŻ? Organizujecie jakieś spotkanie?
Moi poznali się na naszym slubie cywilnym. Mija rok, nie widzieli się jeszcze, choć tak planują... :P
Cytat:
DZIEKUJE !!!!!! <3<3<3

PRACA OBRONIONA NA 5
Super, gratulacje

Cytat:
a z pracy pytania... nikt nie wiedział z komisji o czym mówię, więc nie odzywali się w ogóle, a moja promotorka powiedziała po moich trzech zdaniach "dobrze Agnieszko, jesteś ekspertem w tym temacie, przejdźmy dalej..."
powiedziałam dwa zdania o pozycji socjometrycznej dzieci autystycznych, i dodałam,że tylko jeden badany był ewidentną gwiazdą socjometryczną, bo jest dość dobrze rozwinięty społecznie, bla bla bla. a promotorka mi na to (specjalnie przed komisją ) "a pani to dziecko bardzo dobrze zna prawda?" i takim "szeptem" do recenzentki "to dziecko tej pani, tak tak, tej pani"
Miałaś super promotorkę

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość

u nas kamery nie będzie. nie umiem zachować się naturalnie i mam wrażenie, że czego bym nie zrobiła, to wszystko wygląda sztucznie.
Ja też tak mam Ale i tam wzięłam kamerzystę, żeby nie żałować za 20 lat. No, i bo mama by chciała

Cytat:
Czyli nie ma sensu teraz chodzić do księdza! W takim wypadku pójdziemy jakoś pod koniec lata!
Nieee, nie wychodź z tego założenia, bo może Ci żadna godzina nie zostać... u mnie sa normalne zapisy i kalendarz zawalony. Może być róznie... Szalone te terminy

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:52   #4033
aga99792
Zakorzenienie

Poza tym jeszcze . mam ogromnego siniaka na łydce. na całą szerokość xD nie wiem skąd nie wiem kiedy. ale oznacza to pewnie że zabawa udana xD
Stary 2014-05-26, 18:02   #4034
Kiciakowa
Zakorzenienie

Witam dziołszki
Majsterka gratulacje 5 z obrony
Witam nową PMkę, co raz więcej nas!

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Ja się denerwowałam jak nie mieliśmy wielkiej czwórki załatwionej, bo bałam się, że terminu nie będą mieli. Teraz już lekki luz blues Nerwówka zacznie się w okolicach października/listopada

Uczę się od rana postępowań nieprocesowych, rzygam już tym
Dla mnie też największym stresem było załatwienie wielkie czwórki też to mamy luzik, sukienka się szyje i będzie pod koniec tego roku... zaproszenia zaczne pewnie grudzień/styczeń ogarniać. Kwiecień/maj zapraszać będziemy ...
a na wakacjach to się zacznie

Ja mam teraz 9 dni z KPK, więc wiesz....
Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
dziolchy ile biora urzędasy za papierki do ślubu?:P
wiem, że za coś 84 zł, ale nie pamiętam, za co
Stary 2014-05-26, 18:04   #4035
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
Witam dziołszki
Majsterka gratulacje 5 z obrony
Witam nową PMkę, co raz więcej nas!

Dla mnie też największym stresem było załatwienie wielkie czwórki też to mamy luzik, sukienka się szyje i będzie pod koniec tego roku... zaproszenia zaczne pewnie grudzień/styczeń ogarniać. Kwiecień/maj zapraszać będziemy ...

wiem, że za coś 84 zł, ale nie pamiętam, za co
Za to ze dostaniesz papierek

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-05-26, 18:04   #4036
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
HEJ

ooo cześć Aga!
dawno Cie nie było
Stary 2014-05-26, 18:06   #4037
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Hej, opowiadaj co ciekawego zapisałaś w notesie chętnie podpatrzę ciekawe pomysły.

Dziewczyny jakie wino planujecie kupić na wesele? Ja słyszałam, że popularne jest wino "Dusza mnicha" i ma ciekawą butelkę, więc w weekend degustowaliśmy. No i niestety nam to wino nie posmakowało, było cierpkie w smaku. No a butelka chociaż ładna, to była niewygodna tzn. ten materiał, którym jest owinięta się ślizgał.
A jakie to wino? z jakiego kraju?
Stary 2014-05-26, 18:06   #4038
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
I jaka była reakcja?
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 18:11   #4039
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
ooo cześć Aga!
dawno Cie nie było
A no dawno
jeszcze mi się spać chce. ale już jestem u siebie w domku. i trzeba wrócić do szarej rzeczywistości.
Dziś już robiłam prezentacje na zal. jutro kolejna i o dziś mieliśmy wpisy do kart. ale mnie nie było więc za tydzień będę miała ...
Stary 2014-05-26, 18:11   #4040
wiosenka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
A jakie to wino? z jakiego kraju?
To jest wino półsłodkie, mołdawskie.
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 18:12   #4041
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
To tłuczenie na zewnątrz czy na sali ? Bo u mnie to powitanie chlebem i solą i ta wódka jest przed wejściem a potem na sali dopiero toast i rzucanie.
Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość

Jezu to jest taaaki hardcore.. ;P ta wodka.. a wg tradycji to w jednym kieliszku ponoc woda a w drugim wodka ;>? i kto trafi wodke to cos tam :P i tak samo z kawalkiem chleba.. chyba jeden osolony przesadnie a drugi nie ;>
Cytat:

też byłam na weselu właśnie, że po przywitaniu chlebem i solą, jak pili z kieliszków po wódce to je rzucali za siebie
ooo tak tak wlasnie u mne jest i wszyscy wiedza ze rzucane bedzie wiec stoja po bokach bardziej niz w kolko zreszta tez nie rzuca sie 100m za siebie tylko 2-3symbolicznie
podobno czyj sie słucze to jest numer 1 w małżenstwie ale zawsze ktos z gosci butem ten 2gi potraktuje jakby sie oba nie zbiły

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Ojtam, jak mozesz sobie pozwolic i sadzisz ze to ta jedna jedyna to zaszalej i zlagodzisz moje wyrzuty sumienia jak bede miec swiadomosc ze nie tylko ja mam takie kaprysy :P
A poza tym pewnie za kilka mies bedzie na wyprzedazy i wtedy mozesz ja zamowic...

ooo Panna Hanna pewnie to moze Twoje sumienie mi doplaci?
uznałam ze 5000 dam jak bedzie trzeba ale 7 nie no nie... moje wesele juz kosztuje duzo. wystarczy

ah i wrzuc mi tu gdzies co Ty masz wymarzone.. bo ja jak juz bym chciala szalec to arie barcelona bym cos brała

Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
---
dowiedziałam się, że u mnie ślub kosztuje 300zł (250-na koscioł i 50 organista) .
a ja sie dowiedzialam ze nic bo ksiadz for free chodzi na silownie do mojego taty to i ja slub za darmo bede miec

Cytat:
Nasi sie nie znaja.. moze ogarniemy w te wakacje spotkanko ale raz maja do siebie prawie 300km a dwa moja mama wciaz z tą babcia siedzi wiec tez nie w czas troche...

Cytat:

szybko podobno to przeciez 2gy tydzien!?!?!?
no ale jak zareagowała?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Majsterka gratulacje ogromne!!! :róża:

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2014-05-26 o 18:53
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 18:14   #4042
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:

Oddaj mi KPK W końcu jestem na seminarium z postępowania

Sukienkę pójdę ogarniać w październiku/listopadzie, bo tak mi pani z salonu kazała przyjść, kościół załatwię we wrześniu, zaproszenia gdzieś w grudniu zamówię, zapraszać będziemy marzec/kwiecień...Na wakacjach to ja już żoną będę
Stary 2014-05-26, 18:16   #4043
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
szybko podobno to przeciez 2gy tydzien!?!?!?
no ale jak zareagowała?
Moze i szybko ale w moim zawodzie juz nie powinnam niektorych rzeczy robic a chce byc fair wobec szefowej. Jakiejs wielkiej jecy nie bylo. Przyjela ze spokojem

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2014-05-26, 18:17   #4044
sQuaara
Zakorzenienie

a tam kpk !!!
prosze mi tu wytłumaczyc akcyze.. bo czwartek juz blisko a ja na dnie
Stary 2014-05-26, 18:20   #4045
aga99792
Zakorzenienie

a mnie moja mama i teściowa denerwują.
bo oczywiście za mnie chcą zdecydować że sukienka powinna być długa.
wczoraj właśnie przez tel gadały na ten temat. i dowiedziałam się że będa dążyły żeby była długa bo jak to krótka? " NIE POCZUJĘ SIĘ JAK KSIĘŻNICZKA " - o tak usłyszałam
Stary 2014-05-26, 18:22   #4046
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
a tam kpk !!!
prosze mi tu wytłumaczyc akcyze.. bo czwartek juz blisko a ja na dnie
brr... miałam to w tamtym roku, ale nie powiem Ci, bo nie pamiętam...masakra z tym była...
Stary 2014-05-26, 18:40   #4047
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
No we wrzesniu jest masakra0- ja swoje wynajmowalam w sierpniu- to po 2 dniach mialam chyba z 12 telefonow- bo mam mieszkanie dwapokoje w okolicach kleparza- wroclawskiej-i wszyscy sie bali, ze to juz pozno- bo we wrzesniu nic nie ma

i spokojnie w takiej cenie wynajmiesz- ja wynajmue za 1600 ze wszystkimi oplatami- ale mieszkanie jest naprawde super

i niestety ciezko Ci bedzie znalezc kogos chetnego na czas nieokreslony;-) bo po prostuy wlascicielom sie to nie oplaca

tak- nasi sie poznali- specjalnie zrobilismy poznanie przed ustaleniem ostatecznej daty slubu-zeby to nie przerodzilo sie od razu w targi pomysly itp- tylko takie luzne, normalne spotkanie

czesc;-) moja data;-)))))

Oddam krolestwo za namiar na nia- jak sprawdzona
ja zadzwonilam dzisiaj do jednej poleconej przez kolezanke;-) i lipa- bo wlasnie wyjezdza do USA na stale;-)
my mamy taką umowę już 4 rok w Krk i sporo znajomych taką ma też
Cytat:
Poza tym jeszcze . mam ogromnego siniaka na łydce. na całą szerokość xD nie wiem skąd nie wiem kiedy. ale oznacza to pewnie że zabawa udana xD
Stary 2014-05-26, 18:43   #4048
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie moja mama i teściowa denerwują.
bo oczywiście za mnie chcą zdecydować że sukienka powinna być długa.
wczoraj właśnie przez tel gadały na ten temat. i dowiedziałam się że będa dążyły żeby była długa bo jak to krótka? " NIE POCZUJĘ SIĘ JAK KSIĘŻNICZKA " - o tak usłyszałam
o ale ja wlasnie dlatego ide w długiej - oczywiscie nikt nic Ci nie moze narzucac ale wiesz..dobraly sie dwie ktore mysla tak samo no czego tu sie spodziewac
swoja droga ciekawe ze do siebie juz dzwonia :O masakra!!

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
brr... miałam to w tamtym roku, ale nie powiem Ci, bo nie pamiętam...masakra z tym była...
ahs bede miala z tego 3-4pytania i 1zadanie... ale no wypada wiedziec.. cokowiek
Stary 2014-05-26, 18:51   #4049
PannaAgnieszka
Rozeznanie

existence no wlasnie;-)4 lata;-) ja nie twierdze, ze takich umow nie ma- ale w ciagu ostatnich lat bardzo sie zmienilo to na krakowskim rynku nieruchomosci- tak przynajmniej twierdza agencje;-)

ja widze po sobie, ze nie zawarlabym umowy na czas nieokreslony
Stary 2014-05-26, 18:52   #4050
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
o ale ja wlasnie dlatego ide w długiej - oczywiscie nikt nic Ci nie moze narzucac ale wiesz..dobraly sie dwie ktore mysla tak samo no czego tu sie spodziewac
swoja droga ciekawe ze do siebie juz dzwonia :O masakra!!

dzwonią spotykaja, tak że no dla mnie normalne
w ta sobotę jak popatrzyłam na młodą to mimo że sukienka za długa nie była to każdy po niej deptał na koniec miała strzępy z tiulu. trochę spadała. ja chcę tego uniknąc bo czuje się nie komfortowo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości