Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 18:57   #4921
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Heeej nie dam rady nadrobić-no może ze 2 strony
My po weselu było bardzo fajnie, K. z teściami i mało w nocy spał, był tez na weselu ze 2 godziny i pierwszy taniec był jego;p
alliw mnie z 15 stron temu pytała o karmienie, karmie zazwyczaj ok 6.00 jak sie budzi, ale to nie znzczy,, ze spi cala noc...pobudka jest zawsze, żeby wskoczyc do lozka rodzicow ok 1-2, zdarza sie tez kołysani i bujanie i placz w nocy i kwęki przez kilkadziesta minut, czasem wtedy daje cyca zamiast rano, ale niewiele pomaga, wiec piers jest zazwyczaj rano na przedśniadanieide poczytac troszkę
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:28   #4922
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
anika_s a czytałaś Chłopiec Z Listy Schindlera ? obie się bardzo szybko czyta a skoro biegnij chłopcze biegnij ci się spodobała to ta z pewnością też. Swoją drogą polecam bardzo, z tego rodzaju polecam jeszcze http://lubimyczytac.pl/ksiazka/51510...oczami-dziecka

o dzięki nie czytałam, dobrze że nie zakończyłam zakupów w arosie

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

aha , kupiłam dzis Ali taka poduszkę gąsienice w OBI.
fajna

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Kasia wybacz, ze ja tak po ciemku piszę ...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dziś przykre wydarxenie było ;/ FLorek się potknął na chodniku i zarył buzią pełno krwi, zeby raczej całe, warga spuchnięta wyglada jak bokser, biedaczek
o jezuniu

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No i wstawiam fote ze wczoraj jak byl na spacerze z babcia i ciocia Agnieszka.
o jak super!!!

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
załączam wam J i K tak na przypomnienie
śliczne dzieciaczki

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Aa Kasia J też zasypia w różnych dziwnych pozycjach i wierci się strasznie. .. dlatego w łóżeczku dalej ochraniacze mamy inaczej byłaby poobijana że hoho...
u nas to samo , czasami myślę że ten ochraniacz powinien być wokół całego łożeczka, bo jak O. w nocy nogami "wali" w szczebelki to my z tż moment na baczność a Ona śpi

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Sandałki wzięłam z odkrytymi paluszkami-ależ jest radość jak widzi stopki
u nas też . Jak widze O. wypiętą i oglądającą sobie palce u stóp to zastanawiam się kiedy znów "wywinie orła"

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Dostalam dzis ogromny bukiet roz (ze niby od Janka), mialam sie poboczyc na tz, bo wczoraj mnie wkurzyl strasznie, ale chyba mi przeszlo
wow

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Hej
pojadę pamiętniczkiem (przepraszam):
A. chory od soboty gorączka, noc z soboty na niedzielę koszmarna, niedziela troszkę lepsza, byliśmy u lekarza-krtań Mały ochrypł, jak płacze to się dusi, jak śpi to się dusi... Tż chory, chodzi, smarka, kaszle ale cymbał brzmiący nie leczy się, bo po co? Wczoraj już nie wytrzymałam i opierdzieliłam go, że przez niego A. zachorował...Jak nie zacznie brać dziś lekarstw to pakuję się z małym i wyjeżdżam, przysięgam.
O jej zdrówka!
co to znów za epidemia tych chorób! a sio!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:13   #4923
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej hej

Jak wam cos napisze to mi nie uwierzycie

Bylam dzis na tym Floyen - Milus bawil sie na palcu zabaw, potem zjezdzalismy na zjezdzalni. A tam u gorze kolo Krzaczka jakis facio ( ojciec ) zmienial dziecku pampersa - tak wiem nic nazdwyczajnego w zmienianiu pampersa - ale ta dziewczynka miala na oko 4 Latka no wiec skonczylam sie bawic i juz szlismy do kolejnki by zjechac do miasta - kiedy ta sama rodzina weszla do kabiny. Ta dziewczynka miala na sobie - koszulke z dlugim rekawe PAPMERSA i nic wiecej byla doslownie przykryta kurtka ojca / do kabiny weszli chyba ich jakcys znajomi i zaczeli gadac po angielksu i ten znajomy pyta sie czy jej nie jest zimno - a ojciec - " nawet jakby bylo jej zimno to jej wina, mogla nie zasrac ubrania " - dodam ze ojciec z matka byli ubrani w kurtki cieple spodnie bluzy baaa mawet mieli czapki a matka rekawiczki
- no rece mi opadaly. Po wyjsciu powiedzialam mamie co ten gosciu powiedzial - i mama stwierdzila zd wida troszke ich wina ze do tego czasu pozwolili chodzic w pampku, ale ogolnie bylo jej szkoda dziewczynki :-/

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:14   #4924
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
:
dziś przykre wydarxenie było ;/ FLorek się potknął na chodniku i zarył buzią pełno krwi, zeby raczej całe, warga spuchnięta wyglada jak bokser, biedaczek

nadrobiłam piąte przez dziesiąte, idę spać. dobranoc.
ojejku jejku buziak dla Florianka!
Cytat:
Hej
pojadę pamiętniczkiem (przepraszam):
A. chory od soboty gorączka, noc z soboty na niedzielę koszmarna, niedziela troszkę lepsza, byliśmy u lekarza-krtań Mały ochrypł, jak płacze to się dusi, jak śpi to się dusi... Tż chory, chodzi, smarka, kaszle ale cymbał brzmiący nie leczy się, bo po co? Wczoraj już nie wytrzymałam i opierdzieliłam go, że przez niego A. zachorował...Jak nie zacznie brać dziś lekarstw to pakuję się z małym i wyjeżdżam, przysięgam.

Nie nadrobię Was, ale postaram się być na bieżąco.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Zatłukłabym. Sama sobie dziecka nie zrobiłaś...

Doświadczone, pomocy! Jak złapać siuśki małego? Już 2 poranki nieudane, raz nie zdążyłam odkręcić pojemniczka, a drugi raz wcale nie chciał sikać, a Tż musiał jechać do pracy i nie mogliśmy dłużej czekać
zdrówka!!
Rano jak tylko zacznie się wiercic do budzenia, to od razu do wanny, postawic dziecko i puscic strumyczek wody, umyc siusiaka i lapac ze srodkowego strumienia. raz udało się za pierwszym razem potem za 6 razem;p pocieszyłam?;p
Stary 2014-05-26, 21:22   #4925
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
A to później się przelewa do pojemniczka czy oddaje do badania w tym woreczku? Muszę pójść zapytać w aptece...
ja włożyłam woreczek do pojemniczka i tak oddałam.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Monik_ka.g u nas A. też miała swego czasu problemy z zasypianiem chyba ze 3 mc się męczyłam co chciałam odłożyć to był ryk krzyk wrzask no koszmar póki co minęło i mam nadzieję że już się nie powtórzy bo to był koszmarny czas jak miała spać w ciągu dnia i wieczorem do snu nocnego układana była to okolica słyszała Tak więc by u Was poprawa nastąpiła
J. tak na prawdę zawsze miał problemy z zasypianiem, tzn od czasu kolek, długo usypialiśmy go wyłącznie na rękach, potem nauczył się w łóżeczku, ale sporo nas wszystkich to kosztowało. później ząbkowanie i robiliśmy wyjątki, zasypiał przy nas, na kolanach, na rękach, znowu łóżeczko i tak w kółko. a nad morzem całkowicie zapomniał jak się usypia w dzień bo ciągle wożony, noszony..

już się poddaliśmy, takie usypianie nie na moje nerwy, na J. też nie. dziecko rozdrażnione, ja zdenerwowana i tyle. na dodatek pół dnia stracone, nic nie zrobione. dziś dostał takiej histerii, że wylądował w wózku i tam spał, ale... poci się w nim.

co może być przyczyną pocenia się? ostatnie noce J. zasypia z praktycznie mokrą główką i długo jest spocony, ale tylko główka, szyja, reszta ciała ciepła, albo nawet chłodna. dziś już go przekładałam bo prześcieradło pod głową mokre, przy szyi ubranie też. śpi w pajacu niczym nie przykryty, jeśli późnym wieczorem go przykrywam to tetrą, ale wtedy już nie jest taki spocony. generalnie zawsze szybko się pocił. jedyne co przychodzi mi do głowy (poza upałami, choć wydaje mi się, że aż tak gorąco teraz nie jest) to wit D, ale miał robiony poziom i był w normie, niskiej ale normie..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:41   #4926
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja włożyłam woreczek do pojemniczka i tak oddałam.

J. tak na prawdę zawsze miał problemy z zasypianiem, tzn od czasu kolek, długo usypialiśmy go wyłącznie na rękach, potem nauczył się w łóżeczku, ale sporo nas wszystkich to kosztowało. później ząbkowanie i robiliśmy wyjątki, zasypiał przy nas, na kolanach, na rękach, znowu łóżeczko i tak w kółko. a nad morzem całkowicie zapomniał jak się usypia w dzień bo ciągle wożony, noszony..

już się poddaliśmy, takie usypianie nie na moje nerwy, na J. też nie. dziecko rozdrażnione, ja zdenerwowana i tyle. na dodatek pół dnia stracone, nic nie zrobione. dziś dostał takiej histerii, że wylądował w wózku i tam spał, ale... poci się w nim.

co może być przyczyną pocenia się? ostatnie noce J. zasypia z praktycznie mokrą główką i długo jest spocony, ale tylko główka, szyja, reszta ciała ciepła, albo nawet chłodna. dziś już go przekładałam bo prześcieradło pod głową mokre, przy szyi ubranie też. śpi w pajacu niczym nie przykryty, jeśli późnym wieczorem go przykrywam to tetrą, ale wtedy już nie jest taki spocony. generalnie zawsze szybko się pocił. jedyne co przychodzi mi do głowy (poza upałami, choć wydaje mi się, że aż tak gorąco teraz nie jest) to wit D, ale miał robiony poziom i był w normie, niskiej ale normie..
Moj ostatnio tez sie poci bardziej. Moze to wina pogody...A pocenie to za duzo czy za mało wit. D moze byc?
Stary 2014-05-26, 21:57   #4927
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A pocenie to za duzo czy za mało wit. D moze byc?
ja nie mam pojęcia
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:57   #4928
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
kochana, jestescie naprawde na dobrej drodze, wedlug mnie naprawde radzicie sobie super!
a moze na najblizszy tydzien oddasz usypianie dziecka na noc w ogole TZowi? Moze tak bedzie latwiej?
dzieki wydaje mi sie ze super sobie radze, tylko czasami mam chwile zwatpienia. Dzis udalo mi sie go polozyc.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Alliw - a te pronlemy z usypianiem to związane z odcycowaniem? ja tez likwiduję ostatniego cyca wieczornego wczoraj była pierwsza noc usypiania bez nawet poszło dobrze tyle że spać poszedł trochę później ale obyło sie bez krzyków i szarpania bluzki zobaczymy jak bedzie dzisiaj
tak. Nie wiem czy doczytalas, musialam nagle odstawic J. bo dostalam antybiotyk. Bylo nieciekawie, ale juz powoli zaczyna sie normowac. Najwazniejsze ze w nocy nie placze, w zasadzie sie nie budzi, chyba ze na wode, ale zaraz zasypia.
Kciuki, aby u was obylo sie bez histerii

Cytat:
A. chory
zdrowka i dla Ciebie duzo sily

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
1. a może to być rytuał chlopców?!

2. tak szczerze pisząc, to ja uwielbiam pamiętniczki. a tu coraz więcej przeprosin za pamiętniczki

3. Mój syn zaszalał i dostałam perfumy. i jedną (słownie: jedną) czekoladkę
w ramach podziękowań ugotowalam mu ziemniaka i podałam z masłem

4. Bylam w Lidlu. fajne porcięta, ale dla nas 86 za duże. więc tylko nabyłam zajefajną układankę drewnianą.
1. raczej ale juz pisalam Modernie, dzis dalam rade
2. a bo to pewnie dlatego ze kiedys sie czepialysmy paru osob ze tylko pamietniczki wala
3. wow jaki zapach? (wlasnie, wkoncu moge sie perfumowac )
4. jaka ukladanka?

Cytat:
Jak wam cos napisze to mi nie uwierzycie
jeju, faktycznie szkoda dziewczynki

Nadwyrezam moja watrobe i pije alko przy antybiotyku, ale kieliszek chablis z okazji mojego swieta mi nie zaszkodzi
Dobranoc
Stary 2014-05-26, 22:10   #4929
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Moj ostatnio tez sie poci bardziej. Moze to wina pogody...A pocenie to za duzo czy za mało wit. D moze byc?
za mało (ale mówimy o nadmiernym poceniu, bo przecież czasem poci się każdy)
Stary 2014-05-26, 22:23   #4930
cathlyn
Rozeznanie

Monika
moja L. się bardzo pociła w zeszłym roku przy karmieniu - moja t. zwróciła mi uwagę, że to pewnie za mało wit. D. na wizycie u pediatry dopytywałam o to i stwierdziła, że to nie to, bo przy karmieniu dziecko dużo wysiłku wkłada.
Teraz znowu pocenie wróciło, dzisiaj jak usypiała to była prawie mokra. Wydaje mi się, ze to upały i duchota. L. dzisiaj śpi w bodziaku z krótkim rękawem, pod cienkim kocykiem. W pokoju mam 23 stopnie. Spróbuj Jakuba ubrac w krótki rękawek - bodziak, żeby miał gołe nogi i stopy, zobaczysz czy będzie inaczej - bo może mu być po prostu gorąco.
Pamiętam jak na szkole rodzenia położna tłumaczyła o roli stóp dziecka w regulacji temperatury. Nie pamiętam teraz dokładnie o co chodziło, ale zapamiętałam, że gołe stopy to nie jest zło, bo jakoś pomaga wyregulowac temperaturę

Kasia
masakra z tymi rodzicami, bym im zdjęła spodnie i kazała tak wracać do domuDziecko będzie miało uraz do końca życia.

dragusia
biedactwo z Florka Dobrze, że zęby całe

Wczoraj wieczorem gadaliśmy z TŻ jak za starych, dobrych czasów, jeszcze sprzed ślubu, śmialiśmy się, przypomniałam sobie za co go pokochałam i jak nam dobrze było. Mam nadzieję, że to wróci na stałe

I dzisiaj miałam niespodziankę TŻ wrócił późno z pracy, ja szybko kolację robiłam i tylko słysze z pokoju jak mówi do L. idź do mamy, daj mamie, nie, nie kotkowi, mamie. Idę do pokoju a tam L. z bukietem kwiatów (po raz pierwszy kwiatki w ręce trzymała) chodzi za kotem i macha mu tymi kwiatkami przed nosem, a kot się chowa Bukietu nie dostałam, musiałam sama zabrać dziecku, bo by kota pobiła
Stary 2014-05-26, 22:40   #4931
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Oczywiscie dla Adasia by choroba szybko minela ;-)

Monika
- za poprawe w usypianiu Jakuba.

Alliw
- twoja watroba na pewno wytrzyma taki nadmiar % hihi.

Wiecie - no ja w szoku bylam ze to dziecko bylo tak "ubrane" i ze mialo pampersa - w wieku ok 4lat. Jak siostrze opowiedzialysny to mowila ze w No to Standard ze rodzicom tak wygodniej ze wola 500kr na pampki wydac niz chodzic z dziecmi do wc :-/. No ej qrde i co w przedszkolu tez maja pampki ..? Ja sie modle by Milus przed 2rokiem juz ne uzywal pampersow

Kocham Cie Emilianku

Stary 2014-05-26, 22:46   #4932
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Monika
moja L. się bardzo pociła w zeszłym roku przy karmieniu - moja t. zwróciła mi uwagę, że to pewnie za mało wit. D. na wizycie u pediatry dopytywałam o to i stwierdziła, że to nie to, bo przy karmieniu dziecko dużo wysiłku wkłada.
Teraz znowu pocenie wróciło, dzisiaj jak usypiała to była prawie mokra. Wydaje mi się, ze to upały i duchota. L. dzisiaj śpi w bodziaku z krótkim rękawem, pod cienkim kocykiem. W pokoju mam 23 stopnie. Spróbuj Jakuba ubrac w krótki rękawek - bodziak, żeby miał gołe nogi i stopy, zobaczysz czy będzie inaczej - bo może mu być po prostu gorąco.
Pamiętam jak na szkole rodzenia położna tłumaczyła o roli stóp dziecka w regulacji temperatury. Nie pamiętam teraz dokładnie o co chodziło, ale zapamiętałam, że gołe stopy to nie jest zło, bo jakoś pomaga wyregulowac temperaturę

Wczoraj wieczorem gadaliśmy z TŻ jak za starych, dobrych czasów, jeszcze sprzed ślubu, śmialiśmy się, przypomniałam sobie za co go pokochałam i jak nam dobrze było. Mam nadzieję, że to wróci na stałe

I dzisiaj miałam niespodziankę TŻ wrócił późno z pracy, ja szybko kolację robiłam i tylko słysze z pokoju jak mówi do L. idź do mamy, daj mamie, nie, nie kotkowi, mamie. Idę do pokoju a tam L. z bukietem kwiatów (po raz pierwszy kwiatki w ręce trzymała) chodzi za kotem i macha mu tymi kwiatkami przed nosem, a kot się chowa Bukietu nie dostałam, musiałam sama zabrać dziecku, bo by kota pobiła
właśnie w ubiegłym roku J. przy karmieniu zawsze miał całą główkę mokrą, w wózku mokry materacyk pod głową w upały i teraz zaczyna się to samo. kąpię go, ubieram, karmię i już w czasie karmienia widzę, że głowa mokra. spróbuję z krótkim rękawem i gołymi stopami, chociaż i tak go rozebrałam bo przed upałami spał w body i śpiworku i nie było tego problemu. ja się ciągle boję, że zmarznie w nocy z gołymi nogami, a jednak nie mogę liczyć na to, że będzie spał przykryty całą noc. z kolei w czasie drzemki w dzień ma albo tylko body z krótkim albo plus krótkie spodenki, niczym nie przykrywam i też spocony. pokombinuję.

cieszę się, że lepiej z tż, trzymam kciuki żeby tak zostało.

fajny prezent.

ja nic nie dostałam od J., tzn jak każdego dnia tulenie, lanie, patrzenie w oczy, wieszanie się na mnie itp., ale tż o niczym nie pomyślał

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Wiecie - no ja w szoku bylam ze to dziecko bylo tak "ubrane" i ze mialo pampersa - w wieku ok 4lat. Jak siostrze opowiedzialysny to mowila ze w No to Standard ze rodzicom tak wygodniej ze wola 500kr na pampki wydac niz chodzic z dziecmi do wc :-/. No ej qrde i co w przedszkolu tez maja pampki ..? Ja sie modle by Milus przed 2rokiem juz ne uzywal pampersow
masakra z tym pampersem i wygodą rodziców. ja póki co nie mam ciśnienia na odpieluchowanie. cieszę się, że nie muszę przewijać poważniejszych spraw i wiem, że kiedyś J. będzie na to gotowy. lepiej, żeby to było zanim pójdzie do przedszkola, póki może być dopilnowany, ale co tu gdybać.
Stary 2014-05-26, 22:55   #4933
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
ale tż o niczym nie pomyślał
Nie myśl, że mój taki domyślny, przyznał mi się, że jak dzwonił do swojej mamy z życzeniami to mu podpowiedziała, żeby coś kupił (mówiłam, że mam fajną teściową )

Popróbuj z różnymi ubraniami, ale myślę, że jak J. się odkopie i mu będzie zimno to zacznie marudzić. Ostatnio L. się odkopała - rano jak wstałam to kocyk był na drugiej stronie łóżka...
Stary 2014-05-26, 23:03   #4934
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i ten znajomy pyta sie czy jej nie jest zimno - a ojciec - " nawet jakby bylo jej zimno to jej wina, mogla nie zasrac ubrania "
masakra...

Cytat:
co może być przyczyną pocenia się?
upały.
jednak jakby to było cosz wit. D, to nie pojawiłoby się właśnie teraz. Gdy ciepło.
Monika, tyś zmarzluch. Każda z nas filtruje temperaturę przez siebie (bo jak inaczej...) i projektujemy nasze upodobania na dzieci.

Cytat:
a bo to pewnie dlatego ze kiedys sie czepialysmy paru osob ze tylko pamietniczki wala
wiem z czego to wynika. tylko widzę "znajdź różnice"

Cytat:
jaki zapach? (wlasnie, wkoncu moge sie perfumowac )
chanel mademoiselle.

Cytat:
jaka ukladanka?
świetna no ćwiok jestem. nie potrafię jej namierzyć w necie.
Drewniana plansza (wielkości tej z krową ) sylwetki 9 zwierząt i ich ruchome głowy na ścieżkach-rynienkach (ależ opis ) w każdym razie lew może miec łeb żyrafy --> dopasuj głowę do zwierzątka. póki co T. rajcuje się tym, że a). zwierzątka, b). łby się ruszają i można nimi kręcic

Cytat:
oby! oby! oby!

Cytat:
i tylko słysze z pokoju jak mówi do L. idź do mamy, daj mamie, nie, nie kotkowi, mamie.

boskie! i wzruszające

Mój, dając mi dwie paczuszki, stwierdził, że SE wieże ustawi matczyne serce zawyło z zachwytu i od razu pomyślałam o... Ewie

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-05-26 o 23:07
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:09   #4935
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
upały.
jednak jakby to było cosz wit. D, to nie pojawiłoby się właśnie teraz. Gdy ciepło.
Monika, tyś zmarzluch. Każda z nas filtruje temperaturę przez siebie (bo jak inaczej...) i projektujemy nasze upodobania na dzieci.
może i tak.
fakt, jak J. był młodszy ubieraliśmy go warstwę więcej niż tż, czyli tak jak mnie a ja... prawie po uszy przykryta nawet w upały, zmieniam kołdrę na cienki koc/prześcieradło ale przykrywam się, więc jak to tak? dziecko z gołymi rękami, nogami? ciężko mi się przekonać. za to tż bardzo często przykrywa tylko nogi jak śpi, a śpi w samych gaciach.
Stary 2014-05-26, 23:23   #4936
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Dragusiu współcZuję

Pani, u nas były same kremy bez konewek psikam na twarz, termalna te Tak robię
Sandałki wzięłam z odkrytymi paluszkami-ależ jest radość jak widzi stopki

Alliw to mam nadzieję, że każdego dnia będzie coraz łatwiej

Despa, lof

Moderna a od czego może być ta pokrzywka?zdrówka!

Oliwka, podpinam się pod życzenia
Ją od Zosi dostałam bukiecik kwiatków i buziaki
BYou - czy możesz zmierzyć mi wkładkę w bucikach swojej Z? Z tego co kojarzę to wymieniałaś jej z rozmiaru 21 na 20 ...mojej ostatnio wymieniałam z 20 na 21 właśnie ale taki z zakrytymi paluszkami bo wg.miarki sklepowej ma już paluszki ponad rozmiar 20

sandałki z odkrytymi paluszkami ma jeszcze w rozmiarze 20 ale były kupowane zanim zaczęła chodzić i w sumie nic jej tam nie wychodzi - ineczej leżą bucki z odkrytymi paluszkami niż zakrytymi jednak, jak jej zdejmowała po 1 dniu te mniejsze z zakrytymi to potem przy kąpieli miała czerwone paluszki więc stąd postanowiłam zmierzyć jej znów stópki...

wogóle to zapomniałam Wam napisać, że moja J. zaczęłam brykać na dobre jakieś dobre 3 tygodnie temu, jeszcze na święta wielkanocne przechadzała się po parę kroków a potem jak się rozkręciła - teraz zdarza się jeszcze chodzenie jak pijany mistrz no ale już sama, najlepiej bez wózka i bez trzymania się mamy czy taty ...zastanawiam się nad zakupem szelek Tommee Tippee żeby mieć nad nią jakąś kontrolę jak spacerujemy echhh

podczytuję Was regulanie Drogie Koleżanki MAMY ale z tym pisaniem to na bakier...zauważyłam, że mam jakiś problem z odpisywaniem cytując wiele wypowiedzi naraz i albo mój komputer tego nie ogrania albo ja sama - poproszę o wskazówkę techniczną chyba, że zacznę odpisywać tak ja Ty BYou tylko jakoś czasami trudno mi zapamiętać co miałam odpisać i której echh ta głowa już nie pracuje w tej kwestii tak samo
Stary 2014-05-26, 23:47   #4937
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Oglaszam,ze rano swiatla nie gasze,bo jade z Oli na koncert, wiec biorac podcuwage dxisiejsza nieobecnosc Kwiatuszka piszecie z latarkami ;-)

Na fb wstawialam fote tu z telefonu nie umiem na DM od starszej tulipany w dwoch kolorach ( kolor od kazdej cory), rafaello i wladnorecznie upieczone babeczki przez starsza,a od mlodszej kwiatek robiony z ciociami w zlobku

Monika ja tez mysle ze J .za goraco,moja spi w krotkich spodenkach i koszulce pod swoim kocykiem. I tak sie odkrywa. A ubrana w pajaca byla tak mokra ze az potowki wyszly. I tak se pomyslalam,ze z ubieraniem na noc powinno byc jak na dzien lepiej nie przegrzac. Mi lekarka caly czas wmawia a ja wciax w to nie wierze,ze ruszajace sie dziecko samo sobie reguluje temperature.

I pamietniczek kotek robi maaaaa,piesek lol lol i nie nono ruszac pieska. Nie nono jest z grozacym palcem. Emila sidzi i paci ( siedzi i patrzy - odpowiedz na pytanie co robisz) albo adzie tu ( idxie tu). Jak gadam przez telefon mowi mi mama papapa- znaczy matka koncz nawijac.....no i bexustanne buuuu( biedronka).

Ide chyba spac, bo musze rano placki dziecku do zloba zrobic.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 05:40   #4938
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Flałer is hir!

pstryk! zapalam światło

Dziewczyny trochę mnie nie będzie, bo mama po zabiegu nie może nic robić przez tydzień (potem przez miesiąc mocne oszczędzanie się) więc jeżdzę tam codziennie i ją zastępuję. gotuję, sprzątam itd. wszystko z Karolem przyczepionym do nogi padam na twarz ale jeszcze jakoś pociągnę

W miarę możliwości podczytuję Was na telefonie

Napiszę Wam tylko jedną rzecz. do tej pory nie wiedziałam co to histeria. to co było, to były ledwie płaczki ale już mi K. pokazał jak wygląda taka prawdziwa histeria. łzy jak grochy, ślina do pasa, machanie rękami, wyginanie się... tylko brakowało położenia się na podłodze. wchodzi w bunt dwulatka czy co

zdrówka dla wszystkich chorowitków
Stary 2014-05-27, 06:08   #4939
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Mój, dając mi dwie paczuszki, stwierdził, że SE wieże ustawi matczyne serce zawyło z zachwytu i od razu pomyślałam o... Ewie
Hi hi
T wczoraj ustawił wierze z 6 klocków
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 08:48   #4940
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy pomogę, ale jak słyszę mocznik to mi się przypomina krem na ciemieniuchę. Bzinka, może masz, to sprawdź sobie.
Dzięki niestety wydałam ten krem, jedyne co mam z mocznikiem to krem do stop posmarowalam se wczoraj, a dzisiaj pojadę po pilarix tak jak Moderna radziła.

Cytat:

poka

a to dranie; konewki SE zachachmęcili

a może to być rytuał chlopców?!
odkąd konkubent usypia Młodego - zasypianie trwa 10 minut. zero nerwów, stresu.
[COLOR=Silver][COLOR=Black]
ten to potrafi strzelić prezenta

życie... ale szybko.

ona na takiego aniołka wygląda. cały czas ją pamietam z tej Bonarki...

tak szczerze pisząc, to ja uwielbiam pamiętniczki. a tu coraz więcej przeprosin za pamiętniczki

dobrze, że spionizowałaś chłopiurę. i oby z Adasiem coraz lepiej

w lab się zgodzili by złapać do worka, nie przelewać tylko włożyć z workiem do tego pojemniczka na sikuty.

ale mój chłop podszedł do tematu zadaniowo i trzymał na rękach Michała i pojemnik. i czekał. po 35 minutach złapał.

Mój syn zaszalał i dostałam perfumy. i jedną (słownie: jedną) czekoladkę
w ramach podziękowań ugotowalam mu ziemniaka i podałam z masłem

Bylam w Lidlu. fajne porcięta, ale dla nas 86 za duże. więc tylko nabyłam zajefajną układankę drewnianą.
Jakie perfumy dostałaś?
Wysłałam ci foto kolczyków, za duży wybór w sklepie,zwariować mozna

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Oglaszam,ze rano swiatla nie gasze,bo jade z Oli na koncert, wiec biorac podcuwage dxisiejsza nieobecnosc Kwiatuszka piszecie z latarkami ;-)

Na fb wstawialam fote tu z telefonu nie umiem na DM od starszej tulipany w dwoch kolorach ( kolor od kazdej cory), rafaello i wladnorecznie upieczone babeczki przez starsza,a od mlodszej kwiatek robiony z ciociami w zlobku

Monika ja tez mysle ze J .za goraco,moja spi w krotkich spodenkach i koszulce pod swoim kocykiem. I tak sie odkrywa. A ubrana w pajaca byla tak mokra ze az potowki wyszly. I tak se pomyslalam,ze z ubieraniem na noc powinno byc jak na dzien lepiej nie przegrzac. Mi lekarka caly czas wmawia a ja wciax w to nie wierze,ze ruszajace sie dziecko samo sobie reguluje temperature.

I pamietniczek kotek robi maaaaa,piesek lol lol i nie nono ruszac pieska. Nie nono jest z grozacym palcem. Emila sidzi i paci ( siedzi i patrzy - odpowiedz na pytanie co robisz) albo adzie tu ( idxie tu). Jak gadam przez telefon mowi mi mama papapa- znaczy matka koncz nawijac.....no i bexustanne buuuu( biedronka).

Emi sweet musi to super wyglądać i brzmieć!

U nas mówi nie nie przy misce kota, przy roletach i przy wlaczniku pralki
Kotek jest auu takim cienkim głosem, a baranek baaa takim grubasnym głosem hihi

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Flałer is hir!

pstryk! zapalam światło

Dziewczyny trochę mnie nie będzie, bo mama po zabiegu nie może nic robić przez tydzień (potem przez miesiąc mocne oszczędzanie się) więc jeżdzę tam codziennie i ją zastępuję. gotuję, sprzątam itd. wszystko z Karolem przyczepionym do nogi padam na twarz ale jeszcze jakoś pociągnę

Napiszę Wam tylko jedną rzecz. do tej pory nie wiedziałam co to histeria. to co było, to były ledwie płaczki ale już mi K. pokazał jak wygląda taka prawdziwa histeria. łzy jak grochy, ślina do pasa, machanie rękami, wyginanie się... tylko brakowało położenia się na podłodze. wchodzi w bunt dwulatka czy co

zdrówka dla wszystkich chorowitków
Oj, ciężka satuacja. Dużo siły życzę.
Co do histerii to u nas jeszcze nie było, ale zawsze sie boje ze mi to zrobi no w sklepie i nie bede wiedziała co wtedy? Zareagowałas jakos?dal sie uspokoić?

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-05-27 o 08:50
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:33   #4941
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

super

Florek śpi w bodziaku z krótkim i skarpetki, przykryty flanelową pieluszką. Ale i tak po jednym obrocie już jej nie ma.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:42   #4942
kasia86bgo
Zakorzenienie

I witam sie Ja

Z racji ze po malu szykuje sie do pracy bede sopiero na 20:-/ a jutro mam zamkniecie - wiec do poludnia bede SPALA
Zalorzylam nowy watek

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post46623939

Stary 2014-05-27, 10:29   #4943
alliw
Zadomowienie

hej

Cytat:
Zycze Ci tego z calego serca Niespodzianka kwiatowa boska

Cytat:
1. wiem z czego to wynika. tylko widzę "znajdź różnice"

2. chanel mademoiselle.

3. świetna no ćwiok jestem. nie potrafię jej namierzyć w necie.

4. Mój, dając mi dwie paczuszki, stwierdził, że SE wieże ustawi matczyne serce zawyło z zachwytu i od razu pomyślałam o... Ewie
1. ja rowniez
2.
3. z opisu skumalam o co kaman
4.

Cytat:

Cytat:
trzymajcie sie
Co do histerii, to J ostatnio tez urzadza :/

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hi hi

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Kolejna przespana noc
Stary 2014-05-27, 11:08   #4944
BYou
MBZ♥

Hally jak dotrą te w rozmiarze 20 to Ci napiszę21 miało 13,7 i przy odkrytych stópkach noga bardzo leciała do przodu:/

Despa, Emi cudnau nas dalej kotek jest na wysokim toniea dziś powtórzyła za moją Mamą: herbatka, tzn brzmiało to jak :hbatka, batka

Agnjeska za kroczki:

Alliw, oby tak dalej
brawo za bukiet

Cahlyn, fakt masz ekstra teściową

Moderna jak Marssell?
Zosia miała długo wysypkę ale poza tym było ok

Pani, super prezenciory i dla Zdolniaszki
Zosia nauczyła się "robić babki" z piasku i zawzięcie klepie łopatką w wiaderko i woła babo babo

Agata!!!!!!odezwij się!!!!

Dragusiu jak nasz Kaskader???

Kwiatuszku wracaj do nas szybko i zdrowia dla Mamy
Zosia jeszcze nie ogarnęła co to histeriozaale

Byłyśmy o 8 na wizycie u dentystyplus dla pani stomatolog za kolorowy fartuch-nie było syndromu białego fartucha i panikiwcześniej uczyłam Zosię: pokaż ząbki, otwórz buzię i to się opłaciło. Najpierw było pokazywanie co tam w gabinecie, zapalanie lampy. Potem siadłam na fotel, wzięłam Ją na kolana-ale siedziała bokiem-dzięki temu miałyśmy kontakt wzrokowy i Zosia pewniej się czuła. Na hasło pokaż ząbki ładnie otworzyła buzię, dała popatrzeć. Ale na krótkopowtarzałyśmy to kilka razy. Na szczęście wszystko ok. Kolejna wizyta za pół roku. W nagrodę dostała szczoteczkę i pastęod razu chciała myć ząbale.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:50   #4945
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
dzieki wydaje mi sie ze super sobie radze, tylko czasami mam chwile zwatpienia. Dzis udalo mi sie go polozyc.

doskonale dajesz sobie radę

Cytat:

Super niespodzianka, mój Tż się nie domyślił ale wcale zaskoczona tym nie byłam, więc luzz

Cytat:
ja nic nie dostałam od J., tzn jak każdego dnia tulenie, lanie, patrzenie w oczy, wieszanie się na mnie itp., ale tż o niczym nie pomyślał

Dokładnie jak u mnie

Cytat:
świetna no ćwiok jestem. nie potrafię jej namierzyć w necie.
Drewniana plansza (wielkości tej z krową ) sylwetki 9 zwierząt i ich ruchome głowy na ścieżkach-rynienkach (ależ opis ) w każdym razie lew może miec łeb żyrafy --> dopasuj głowę do zwierzątka. póki co T. rajcuje się tym, że a). zwierzątka, b). łby się ruszają i można nimi kręcic

Fajna, jak będę w Lidlu to oblukam. A po ile?

Cytat:

Zdrówka dla mamy i dużo sił dla Ciebie

Cytat:

Kolejna przespana noc

Cytat:
Byłyśmy o 8 na wizycie u dentystyplus dla pani stomatolog za kolorowy fartuch-nie było syndromu białego fartucha i panikiwcześniej uczyłam Zosię: pokaż ząbki, otwórz buzię i to się opłaciło. Najpierw było pokazywanie co tam w gabinecie, zapalanie lampy. Potem siadłam na fotel, wzięłam Ją na kolana-ale siedziała bokiem-dzięki temu miałyśmy kontakt wzrokowy i Zosia pewniej się czuła. Na hasło pokaż ząbki ładnie otworzyła buzię, dała popatrzeć. Ale na krótkopowtarzałyśmy to kilka razy. Na szczęście wszystko ok. Kolejna wizyta za pół roku. W nagrodę dostała szczoteczkę i pastęod razu chciała myć ząbale.

Za dentystę
Stary 2014-05-27, 12:43   #4946
cathlyn
Rozeznanie

Byou
za dentystę Zosia jest niemożliwa

Pani
a ta układanka w Lidlu to z jakiejś gazetki?
I brawa za "klocki"

Ale jestem zmęczona dzisiaj :/ L. śpi, powinnam obiad przyszykować w tak mi się nie chce...
Stary 2014-05-27, 12:50   #4947
Moderna
Zakorzenienie

BYou dziekuje, Marcel baaardzo dobrze juz nie swedzi, wysypka zeszla, zostal tylko taki jakby cien, ale widoczny tylko dla wprawnego oka matki
mielismy 3 pelne doby wysokiej goraczki i 3 doby wysypki - jak dla mnie typowa trzydniowka

ale fajnie z tym dentysta, i gratuluje, ze Zosia taka grzeczna - moj M. jak tylko lekarz wstanie z fotela juz wrzeszczy

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Kwiatuszku duzo sil dla Ciebie i mamy
i wspolczuje histeriozy - o buncie dwulatka, jezeli dobrze pamietam mowi sie o buncie w drugim roku zycia, czyli mozliwe, ze Was dosc wczesnie dopadlo

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Ale jestem zmęczona dzisiaj :/ L. śpi, powinnam obiad przyszykować w tak mi się nie chce...
u nas pada deszcz od rana.. taka senna pogoda
ja dzisiaj zrobilam tylko na szybko kotlety ziemnaiczane i marchewke
i szybko ukrecilam jakies ciasto bananowo-czekoladowe - bo mam przedojrzale banany i trzeba sie ich bylo pozbyc ciekawe, cyz wyjdzie to ciasto (bo pieczone z bananami do tej pory nigdy mi nie wychodzilo )

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:

Kolejna przespana noc
no i super!
alliw czyz nie warto bylo dla tej chwili przezyc te kilka stresowych dni?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

despa o kurcze czy to juz sie kwalifikuje pod zdanie zlozone?
moj M. tylko da, da, da (czyli tam, tam, tam dla niego wszystko jest da )
Stary 2014-05-27, 12:50   #4948
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
za to tż bardzo często przykrywa tylko nogi jak śpi, a śpi w samych gaciach.
hehe, może J. ma wiecej w termolubności z taty

Cytat:
kotek robi maaaaa,piesek lol lol i nie nono ruszac pieska. Nie nono jest z grozacym palcem. Emila sidzi i paci ( siedzi i patrzy - odpowiedz na pytanie co robisz) albo adzie tu ( idxie tu). Jak gadam przez telefon mowi mi mama papapa- znaczy matka koncz nawijac.....no i bexustanne buuuu( biedronka).
piękne.

Cytat:
do tej pory nie wiedziałam co to histeria.

Ukłony dla mamy

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
klask i:

Cytat:

Jakie perfumy dostałaś?
Mademoiselle.

Cytat:

Cytat:

Kolejna przespana noc
klask i: dlaczego na biało? żeby mnie zęby nie bolały zazdrości?

Cytat:
a dziś powtórzyła za moją Mamą: herbatka, tzn brzmiało to jak :hbatka, batka(...)
Zosia nauczyła się "robić babki" z piasku i zawzięcie klepie łopatką w wiaderko i woła babo babo

no i za stomatologa odbębnionego

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Fajna, jak będę w Lidlu to oblukam. A po ile?
22 zł. chyba

Cytat:
Pani
a ta układanka w Lidlu to z jakiejś gazetki?
nie wiem... leżała obok klocków Lego, więc chyba już po swoim terminie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:58   #4949
Moderna
Zakorzenienie

cathlyn ja tez pamietam, ze przez glowke i stopy reguluje sie tempertaura ciala - dlatego moj M. spi bez skarpetek, z golymi stopami (i bez czapeczki w jednym z poradnikow do tej pory pamietam, bylo z wykrzyknikiem zaznaczone, zeby w mieszkaniu nie zakladac dziecku czapeczki - nie wiem, jak to sie ma do pierwszych dni zycia, bo M. w szpitalu mial od razu zalozona czapeczke )

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Mademoiselle.
uwielbiam
obok chanel chance
Stary 2014-05-27, 13:00   #4950
cathlyn
Rozeznanie

Pani
dzięki, o Lidla pewnie dopiero jutro zahaczę

moderna
przepis na kotlety i ciasto poproszę

mam ogromną ochotę na coś słodkiego, kiedyś chyba Małpka podawała przepis na rogaliki i był szał... Pamieta może ktoś... ?

Ewkaa
wow 6 klocków... !
Widziałam zdjęcia w Klubie, T. to już duuuży chłopak

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości