|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Heeej
nie dam rady nadrobić-no może ze 2 strony![]() My po weselu było bardzo fajnie, K. z teściami i mało w nocy spał, był tez na weselu ze 2 godziny i pierwszy taniec był jego;p alliw mnie z 15 stron temu pytała o karmienie, karmie zazwyczaj ok 6.00 jak sie budzi, ale to nie znzczy,, ze spi cala noc...pobudka jest zawsze, żeby wskoczyc do lozka rodzicow ok 1-2, zdarza sie tez kołysani i bujanie i placz w nocy i kwęki przez kilkadziesta minut, czasem wtedy daje cyca zamiast rano, ale niewiele pomaga, wiec piers jest zazwyczaj rano na przedśniadanie ide poczytac troszkę
|
|
|
|
#4922 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- fajna ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- śliczne dzieciaczki ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
a Ona śpi![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
zdrówka! co to znów za epidemia tych chorób! a sio!
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Jak wam cos napisze to mi nie uwierzycie Bylam dzis na tym Floyen - Milus bawil sie na palcu zabaw, potem zjezdzalismy na zjezdzalni. A tam u gorze kolo Krzaczka jakis facio ( ojciec ) zmienial dziecku pampersa - tak wiem nic nazdwyczajnego w zmienianiu pampersa - ale ta dziewczynka miala na oko 4 Latka no wiec skonczylam sie bawic i juz szlismy do kolejnki by zjechac do miasta - kiedy ta sama rodzina weszla do kabiny. Ta dziewczynka miala na sobie - koszulke z dlugim rekawe PAPMERSA i nic wiecej byla doslownie przykryta kurtka ojca / do kabiny weszli chyba ich jakcys znajomi i zaczeli gadac po angielksu i ten znajomy pyta sie czy jej nie jest zimno - a ojciec - " nawet jakby bylo jej zimno to jej wina, mogla nie zasrac ubrania " - dodam ze ojciec z matka byli ubrani w kurtki cieple spodnie bluzy baaa mawet mieli czapki a matka rekawiczki- no rece mi opadaly. Po wyjsciu powiedzialam mamie co ten gosciu powiedzial - i mama stwierdzila zd wida troszke ich wina ze do tego czasu pozwolili chodzic w pampku, ale ogolnie bylo jej szkoda dziewczynki :-/ Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rano jak tylko zacznie się wiercic do budzenia, to od razu do wanny, postawic dziecko i puscic strumyczek wody, umyc siusiaka i lapac ze srodkowego strumienia. raz udało się za pierwszym razem potem za 6 razem;p pocieszyłam?;p |
||
|
|
|
#4925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
__________ już się poddaliśmy, takie usypianie nie na moje nerwy, na J. też nie. dziecko rozdrażnione, ja zdenerwowana i tyle. na dodatek pół dnia stracone, nic nie zrobione. dziś dostał takiej histerii, że wylądował w wózku i tam spał, ale... poci się w nim. co może być przyczyną pocenia się? ostatnie noce J. zasypia z praktycznie mokrą główką i długo jest spocony, ale tylko główka, szyja, reszta ciała ciepła, albo nawet chłodna. dziś już go przekładałam bo prześcieradło pod głową mokre, przy szyi ubranie też. śpi w pajacu niczym nie przykryty, jeśli późnym wieczorem go przykrywam to tetrą, ale wtedy już nie jest taki spocony. generalnie zawsze szybko się pocił. jedyne co przychodzi mi do głowy (poza upałami, choć wydaje mi się, że aż tak gorąco teraz nie jest) to wit D, ale miał robiony poziom i był w normie, niskiej ale normie.. |
||
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mam pojęcia
|
#4928 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze super sobie radze, tylko czasami mam chwile zwatpienia. Dzis udalo mi sie go polozyc.Cytat:
Kciuki, aby u was obylo sie bez histerii zdrowka i dla Ciebie duzo sily ![]() Cytat:
![]() 2. a bo to pewnie dlatego ze kiedys sie czepialysmy paru osob ze tylko pamietniczki wala 3. wow jaki zapach? (wlasnie, wkoncu moge sie perfumowac )4. jaka ukladanka? jeju, faktycznie szkoda dziewczynki ![]() Nadwyrezam moja watrobe i pije alko przy antybiotyku, ale kieliszek chablis z okazji mojego swieta mi nie zaszkodzi ![]() Dobranoc
|
|||
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4930 |
|
Rozeznanie
|
Monika
moja L. się bardzo pociła w zeszłym roku przy karmieniu - moja t. zwróciła mi uwagę, że to pewnie za mało wit. D. na wizycie u pediatry dopytywałam o to i stwierdziła, że to nie to, bo przy karmieniu dziecko dużo wysiłku wkłada. Teraz znowu pocenie wróciło, dzisiaj jak usypiała to była prawie mokra. Wydaje mi się, ze to upały i duchota. L. dzisiaj śpi w bodziaku z krótkim rękawem, pod cienkim kocykiem. W pokoju mam 23 stopnie. Spróbuj Jakuba ubrac w krótki rękawek - bodziak, żeby miał gołe nogi i stopy, zobaczysz czy będzie inaczej - bo może mu być po prostu gorąco. Pamiętam jak na szkole rodzenia położna tłumaczyła o roli stóp dziecka w regulacji temperatury. Nie pamiętam teraz dokładnie o co chodziło, ale zapamiętałam, że gołe stopy to nie jest zło, bo jakoś pomaga wyregulowac temperaturę Kasia masakra z tymi rodzicami, bym im zdjęła spodnie i kazała tak wracać do domu Dziecko będzie miało uraz do końca życia.dragusia biedactwo z Florka Dobrze, że zęby całeWczoraj wieczorem gadaliśmy z TŻ jak za starych, dobrych czasów, jeszcze sprzed ślubu, śmialiśmy się, przypomniałam sobie za co go pokochałam i jak nam dobrze było. Mam nadzieję, że to wróci na stałe ![]() I dzisiaj miałam niespodziankę TŻ wrócił późno z pracy, ja szybko kolację robiłam i tylko słysze z pokoju jak mówi do L. idź do mamy, daj mamie, nie, nie kotkowi, mamie. Idę do pokoju a tam L. z bukietem kwiatów (po raz pierwszy kwiatki w ręce trzymała) chodzi za kotem i macha mu tymi kwiatkami przed nosem, a kot się chowa
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Oczywiscie dla Adasia
Monika - za poprawe w usypianiu Jakuba. Alliw - twoja watroba na pewno wytrzyma taki nadmiar % hihi. Wiecie - no ja w szoku bylam ze to dziecko bylo tak "ubrane" i ze mialo pampersa - w wieku ok 4lat. Jak siostrze opowiedzialysny to mowila ze w No to Standard ze rodzicom tak wygodniej ze wola 500kr na pampki wydac niz chodzic z dziecmi do wc :-/. No ej qrde i co w przedszkolu tez maja pampki ..? Ja sie modle by Milus przed 2rokiem juz ne uzywal pampersow Kocham Cie Emilianku |
|
|
|
#4932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że lepiej z tż, trzymam kciuki żeby tak zostało. fajny prezent. ja nic nie dostałam od J., tzn jak każdego dnia tulenie, lanie, patrzenie w oczy, wieszanie się na mnie itp., ale tż o niczym nie pomyślał ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
Nie myśl, że mój taki domyślny, przyznał mi się, że jak dzwonił do swojej mamy z życzeniami to mu podpowiedziała, żeby coś kupił (mówiłam, że mam fajną teściową
)Popróbuj z różnymi ubraniami, ale myślę, że jak J. się odkopie i mu będzie zimno to zacznie marudzić. Ostatnio L. się odkopała - rano jak wstałam to kocyk był na drugiej stronie łóżka...
|
|
#4934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
upały. jednak jakby to było cosz wit. D, to nie pojawiłoby się właśnie teraz. Gdy ciepło. Monika, tyś zmarzluch. Każda z nas filtruje temperaturę przez siebie (bo jak inaczej...) i projektujemy nasze upodobania na dzieci. Cytat:
![]() chanel mademoiselle. świetna no ćwiok jestem. nie potrafię jej namierzyć w necie. Drewniana plansza (wielkości tej z krową ) sylwetki 9 zwierząt i ich ruchome głowy na ścieżkach-rynienkach (ależ opis ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
boskie! i wzruszające Mój, dając mi dwie paczuszki, stwierdził, że SE wieże ustawi matczyne serce zawyło z zachwytu i od razu pomyślałam o... Ewie
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-26 o 23:07 |
||||
|
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, jak J. był młodszy ubieraliśmy go warstwę więcej niż tż, czyli tak jak mnie |
|
|
|
|
#4936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sandałki z odkrytymi paluszkami ma jeszcze w rozmiarze 20 ale były kupowane zanim zaczęła chodzić i w sumie nic jej tam nie wychodzi - ineczej leżą bucki z odkrytymi paluszkami niż zakrytymi jednak, jak jej zdejmowała po 1 dniu te mniejsze z zakrytymi to potem przy kąpieli miała czerwone paluszki więc stąd postanowiłam zmierzyć jej znów stópki... wogóle to zapomniałam Wam napisać, że moja J. zaczęłam brykać na dobre jakieś dobre 3 tygodnie temu, jeszcze na święta wielkanocne przechadzała się po parę kroków a potem jak się rozkręciła - teraz zdarza się jeszcze chodzenie jak pijany mistrz no ale już sama, najlepiej bez wózka i bez trzymania się mamy czy taty ...zastanawiam się nad zakupem szelek Tommee Tippee żeby mieć nad nią jakąś kontrolę jak spacerujemy echhh podczytuję Was regulanie Drogie Koleżanki MAMY ale z tym pisaniem to na bakier...zauważyłam, że mam jakiś problem z odpisywaniem cytując wiele wypowiedzi naraz i albo mój komputer tego nie ogrania albo ja sama - poproszę o wskazówkę techniczną chyba, że zacznę odpisywać tak ja Ty BYou tylko jakoś czasami trudno mi zapamiętać co miałam odpisać i której echh ta głowa już nie pracuje w tej kwestii tak samo
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Oglaszam,ze rano swiatla nie gasze,bo jade z Oli na koncert, wiec biorac podcuwage dxisiejsza nieobecnosc Kwiatuszka piszecie z latarkami ;-)
Na fb wstawialam fote tu z telefonu nie umiem na DM od starszej tulipany w dwoch kolorach ( kolor od kazdej cory), rafaello i wladnorecznie upieczone babeczki przez starsza,a od mlodszej kwiatek robiony z ciociami w zlobku ![]() Monika ja tez mysle ze J .za goraco,moja spi w krotkich spodenkach i koszulce pod swoim kocykiem. I tak sie odkrywa. A ubrana w pajaca byla tak mokra ze az potowki wyszly. I tak se pomyslalam,ze z ubieraniem na noc powinno byc jak na dzien lepiej nie przegrzac. Mi lekarka caly czas wmawia a ja wciax w to nie wierze,ze ruszajace sie dziecko samo sobie reguluje temperature. I pamietniczek kotek robi maaaaa,piesek lol lol i nie nono ruszac pieska. Nie nono jest z grozacym palcem. Emila sidzi i paci ( siedzi i patrzy - odpowiedz na pytanie co robisz) albo adzie tu ( idxie tu). Jak gadam przez telefon mowi mi mama papapa- znaczy matka koncz nawijac.....no i bexustanne buuuu( biedronka). Ide chyba spac, bo musze rano placki dziecku do zloba zrobic.
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Flałer is hir!
pstryk! zapalam światło ![]() Dziewczyny trochę mnie nie będzie, bo mama po zabiegu nie może nic robić przez tydzień (potem przez miesiąc mocne oszczędzanie się) więc jeżdzę tam codziennie i ją zastępuję. gotuję, sprzątam itd. wszystko z Karolem przyczepionym do nogi padam na twarz ale jeszcze jakoś pociągnęW miarę możliwości podczytuję Was na telefonie Napiszę Wam tylko jedną rzecz. do tej pory nie wiedziałam co to histeria. to co było, to były ledwie płaczki ale już mi K. pokazał jak wygląda taka prawdziwa histeria. łzy jak grochy, ślina do pasa, machanie rękami, wyginanie się... tylko brakowało położenia się na podłodze. wchodzi w bunt dwulatka czy co ![]() zdrówka dla wszystkich chorowitków
|
#4939 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4940 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
posmarowalam se wczoraj, a dzisiaj pojadę po pilarix tak jak Moderna radziła.Cytat:
Wysłałam ci foto kolczyków, za duży wybór w sklepie,zwariować mozna ![]() Cytat:
U nas mówi nie nie przy misce kota, przy roletach i przy wlaczniku pralki ![]() Kotek jest auu takim cienkim głosem, a baranek baaa takim grubasnym głosem hihi Cytat:
Co do histerii to u nas jeszcze nie było, ale zawsze sie boje ze mi to zrobi no w sklepie i nie bede wiedziała co wtedy? Zareagowałas jakos?dal sie uspokoić?
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-05-27 o 08:50 |
||||
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Florek śpi w bodziaku z krótkim i skarpetki, przykryty flanelową pieluszką. Ale i tak po jednym obrocie już jej nie ma.
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
I witam sie Ja
Z racji ze po malu szykuje sie do pracy bede sopiero na 20:-/ a jutro mam zamkniecie - wiec do poludnia bede SPALA Zalorzylam nowy watek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post46623939 |
|
|
|
#4943 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. 3. z opisu skumalam o co kaman ![]() 4. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do histerii, to J ostatnio tez urzadza :/ ![]() Cytat:
Kolejna przespana noc |
|||||
|
|
|
#4944 |
|
MBZ♥
|
Hally jak dotrą te w rozmiarze 20 to Ci napiszę
21 miało 13,7 i przy odkrytych stópkach noga bardzo leciała do przodu:/Despa, Emi cudna a dziś powtórzyła za moją Mamą: herbatka, tzn brzmiało to jak :hbatka, batkaAgnjeska za kroczki:Alliw, oby tak dalej brawo za bukiet ![]() Cahlyn, fakt masz ekstra teściową ![]() Moderna jak Marssell? ![]() Zosia miała długo wysypkę ale poza tym było ok Pani, super prezenciory i dla Zdolniaszki![]() Zosia nauczyła się "robić babki" z piasku i zawzięcie klepie łopatką w wiaderko i woła babo babo ![]() Agata!!!!!!odezwij się!!!! Dragusiu jak nasz Kaskader??? Kwiatuszku wracaj do nas szybko i zdrowia dla Mamy![]() Zosia jeszcze nie ogarnęła co to histerioza ale ![]() Byłyśmy o 8 na wizycie u dentysty plus dla pani stomatolog za kolorowy fartuch-nie było syndromu białego fartucha i paniki wcześniej uczyłam Zosię: pokaż ząbki, otwórz buzię i to się opłaciło. Najpierw było pokazywanie co tam w gabinecie, zapalanie lampy. Potem siadłam na fotel, wzięłam Ją na kolana-ale siedziała bokiem-dzięki temu miałyśmy kontakt wzrokowy i Zosia pewniej się czuła. Na hasło pokaż ząbki ładnie otworzyła buzię, dała popatrzeć. Ale na krótko powtarzałyśmy to kilka razy. Na szczęście wszystko ok. Kolejna wizyta za pół roku. W nagrodę dostała szczoteczkę i pastę od razu chciała myć ząbale.
|
|
|
|
#4945 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
doskonale dajesz sobie radę Cytat:
Super niespodzianka, mój Tż się nie domyślił ale wcale zaskoczona tym nie byłam, więc luzz ![]() Cytat:
Dokładnie jak u mnie ![]() Cytat:
Fajna, jak będę w Lidlu to oblukam. A po ile? ![]() Cytat:
Zdrówka dla mamy Cytat:
Za dentystę
|
|
#4946 |
|
Rozeznanie
|
Byou
za dentystę Zosia jest niemożliwa ![]() Pani a ta układanka w Lidlu to z jakiejś gazetki? I brawa za "klocki" ![]() Ale jestem zmęczona dzisiaj :/ L. śpi, powinnam obiad przyszykować w tak mi się nie chce...
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
BYou dziekuje, Marcel baaardzo dobrze
![]() mielismy 3 pelne doby wysokiej goraczki i 3 doby wysypki - jak dla mnie typowa trzydniowka ![]() ale fajnie z tym dentysta, i gratuluje, ze Zosia taka grzeczna - moj M. jak tylko lekarz wstanie z fotela juz wrzeszczy ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Kwiatuszku duzo sil dla Ciebie i mamy ![]() i wspolczuje histeriozy - o buncie dwulatka, jezeli dobrze pamietam mowi sie o buncie w drugim roku zycia, czyli mozliwe, ze Was dosc wczesnie dopadlo ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ja dzisiaj zrobilam tylko na szybko kotlety ziemnaiczane i marchewke ![]() i szybko ukrecilam jakies ciasto bananowo-czekoladowe - bo mam przedojrzale banany i trzeba sie ich bylo pozbyc ciekawe, cyz wyjdzie to ciasto (bo pieczone z bananami do tej pory nigdy mi nie wychodzilo )---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- no i super! alliw czyz nie warto bylo dla tej chwili przezyc te kilka stresowych dni? ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- despa o kurcze czy to juz sie kwalifikuje pod zdanie zlozone? ![]() moj M. tylko da, da, da (czyli tam, tam, tam dla niego wszystko jest da )
|
|
#4948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ukłony dla mamy ![]() ![]() klask i:Mademoiselle. Cytat:
![]() ![]() klask i: dlaczego na biało? żeby mnie zęby nie bolały zazdrości? ![]() Cytat:
no i za stomatologa odbębnionego ![]() ![]() 22 zł. chyba ![]() nie wiem... leżała obok klocków Lego, więc chyba już po swoim terminie
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn ja tez pamietam, ze przez glowke i stopy reguluje sie tempertaura ciala - dlatego moj M. spi bez skarpetek, z golymi stopami
w jednym z poradnikow do tej pory pamietam, bylo z wykrzyknikiem zaznaczone, zeby w mieszkaniu nie zakladac dziecku czapeczki - nie wiem, jak to sie ma do pierwszych dni zycia, bo M. w szpitalu mial od razu zalozona czapeczke )---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- uwielbiam obok chanel chance
|
#4950 |
|
Rozeznanie
|
Pani
dzięki, o Lidla pewnie dopiero jutro zahaczę moderna przepis na kotlety i ciasto poproszę ![]() mam ogromną ochotę na coś słodkiego, kiedyś chyba Małpka podawała przepis na rogaliki i był szał... Pamieta może ktoś... ? ![]() Ewkaa wow 6 klocków... ! Widziałam zdjęcia w Klubie, T. to już duuuży chłopak
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

nie dam rady nadrobić-no może ze 2 strony
ide poczytac troszkę

no wiec skonczylam sie bawic i juz szlismy do kolejnki by zjechac do miasta - kiedy ta sama rodzina weszla do kabiny. Ta dziewczynka miala na sobie - koszulke z dlugim rekawe PAPMERSA i nic wiecej
by u Was poprawa nastąpiła

Dziecko będzie miało uraz do końca życia.

klask i:
)