|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
, spytałam tylko, czy nie zamierza zmienić swojej postawy, a Ona, że nie. Szczerze ... teraz mi cholernie głupio przed moimi i TŻa rodzicami, bo im powiedzieliśmy przez telefon, a do Niej specjalnie pojechaliśmy. No cóż tak w życiu bywa - człowiek się stara a ktoś zrówna Cię z ziemią, a zawsze Jej broniłam ![]() Tym sposobem, wiem na czym stoję przynajmniej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3032 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
:rolle yes:Cytat:
![]() Cytat:
Co jak co, ale w Rossmanie promocje są uczciwe, koleżanka jest kierowniczką i mówi, że nie ma kręcenia, bo ceny są odgórne, zmieniane jedynie w dół. -------------------------- Bry wieczór ![]() Zmęczona jestem aż nóg nie czuję, jeszcze synek nie chciał iść spać i troche się za nim nabiegałam. Jeszcze chwila, idę się kąpać i spać, może jutro będzie lepiej.
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-05-26 o 21:14 |
|||||
|
|
|
#3033 |
|
Raczkowanie
|
TaTekla - moze jeszcze sytuacja sie wyklaruje i bedzie lepiej
Pszczola189 - gratuluje wizyty ![]() My juz tez po wizycie - Mlody ma 2100g, kanal rodny zamkniety, szyjka na 1,5 cm ale dzielnie trzyma i nie pusci globulki, bo jakies badziewie mnie dopadlo i 16 czerwca ktg + wymaz powiem Wam, ze kamien z serca, ze wszystko jest ok. Tabletki dalej brac i odpoczywac Z okazji Dnia Mamy dostalam dzisiaj bukiet roz i kinder niespodzianke ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3034 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
gratuluję !!! Super, że wszystko ok Ja nie mogę doczekać się czwartku, nie widziałam już mojego maluszka jakieś 6 tygodni ![]() Dzięki za wsparcie myślę,że z czasem te 'bratowe' relacje się nam ułożą.
|
||
|
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek, ja przedstawiam sytuację, z którą kilka tygodni temu się spotkałam podczas promocji w Rossmannie. Może było tak wyłącznie w tym, w którym byłam, może nie - nie wiem, nie biegałam po całej Warszawie porównując ceny.
Przez Warszawę przeszła dziś popołudniu istna nawałnica, teraz jest tak cudowne powietrze
|
|
#3037 | ||
|
Zadomowienie
|
za szczęśliwy powrót i wracaj do nas Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, wróciłam niedawno z warsztatów. Fotelika nie wygrałam ale za to zestaw proszków jelp
oprócz tego dostaliśmy 5 pieluszek dada, zestaw 50mlx2 płynów do mycia, butelkę antykolkowa ze smoczkiem imitujacym pierś, białe skarpetki, próbkę mleka modyfikowane (tu fajny wykład o mleku), zestaw witamin dla kobiet karmiacych, śliniaczek i to chyba wszystko. Fajny wykład o kapaniu i karmieniu, no i fajny byl też wykład o fotelikach. Ogólnie jestem zadowolonaWysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, a ja się staram zrozumieć tę dziewczynę. Choć mnie temat bezskutecznych starań o dziecko nie dotyczy, bo moja ciąża jest klasyczną wpadką to zdaję sobie sprawę z tego, że dla kogoś, kto pragnie dziecka, stara się o nie i od kilku lat nie udaje się, sytuacja jest bardzo trudna.
No i kwestia jest również taka, że ludzie są różni. W szpitalu spotkałam kobietę, która poroniła dwie ciąże z in vitro. Do szpitala trafiła ze względu na podejrzenie nowotworu narządów rozrodczych, miała mieć wykonaną biopsję. Po tym co i jak mówiła było wiadomo, że jest pogodzona z tym, że nie będzie mieć dzieci. Ale nie każdy taki jest. Nie każdy radzi sobie z taką sytuacją. Ludzie w obliczu problemu zachowują się bardzo różnie. Tak sobie myślę, że gdybym ja nie mogła mieć dzieci a w ciążę po kolei zachodziłyby wszystkie kobiety z mojego otoczenia to pewnie w pewnym momencie zaczęłabym również odsuwać się od tych kobiet. Może nawet nie do końca świadomie, ale po prostu byłoby mi łatwiej odsunąć się od nich, unikać spotkań, nie oglądać ich brzuchów ![]() malwiska, super, że warsztaty zaliczasz do udanych No i świetne bonusy
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
jestem na bieżąco ale kilka dni nie pisałam bo nie miałam czasu. Zalatana jestem kurde bardziej niż pracując... Ale najważniejsze!! Udało mi się dopiąć ostatnie sprawy i mam umowę na czas nieokreślony, a co za tym idzie pozytywną decyzję w sprawie kredytu z dopłatą ![]() Malwiska - co do warsztatów - wygrałyśmy to samo u nas się troszkę różniły gadżety ale tylko kilka... A po tych warsztatach w nocy złapał mnie taki potworny nerwoból w plecach, że płakałam z bólu... (pewnie od krzywego siedzenia) - coraz częściej dokuczają mi plecy właśnie w tym miejscu (na wysokości zapięcia stanika) jak długo siedzę... Nie wiem co z tym zrobić... W ogóle przez te upały polazłam szukać w sobotę kiecek na brzuszek i chyba lekko przesadziłam... Wstałam rano, pojechałam na fitness a potem chodziłam bite 6h po sklepach!! Jak wróciłam i usiadłam dopiero poczułam jak bardzo mnie wszystko boli.... Nie miałam siły się podnieść. Pierwszy raz tż mnie musiał dźwigać... Jakoś czasami chyba nie dociera do mnie, że w ciąży jestem i w pewnych kwestiach wypadałoby się uspokoić Co do monitora oddechu - ja kupiłam też Angelcare dla świętego spokoju... bo wiem, że nie umiałabym spać spokojnie. Trafiła mi się fajna oferta na tablicy więc wzięliśmy. Dziś odebraliśmy mebelki Ehh to chyba tyle ps. czułam się dziś jakoś wyjątkowo w ten dzień matki jakoś mega dużo radości daje mi robienie prezentów mojej mamie.... a teraz dodatkowo jak sama nią lada moment będę - to jakoś tak było jeszcze lepiej
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja na nogach już od 5:30, zaraz wychodzę z domu Jak wrócę to pewnie się prześpię
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana,
mamaya gdzie tak wcześnie wybywasz?? pogoda się ochładza |
|
|
|
#3043 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wg ich oblczeń jest właśnie tydz do tyłu czyli jeśli masz pierwszy dzeń 35 tyg to u gina 34 i 1 dz ![]() Cytat:
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|||
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaya ale Ty masz spust... Ja dzis zaspalam i na wariata do szpitala sie pakowalam. Kurcze bedzie o niebo latwiej jak mloda bedzie w domu...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
Tatekla a ja nie rozumie twojej szwagierki
I nie nie nawidze jak ktos sobie dorabia interpretacje moich słów A co ona jasnowidz jest i czyta w myślach i wie co ty myślałaś.. Generalnie jsteście rodzina i to bliska i czy jej się to podoba czy nie bedziecie się spotykać przy różnych okazjch.. Jeśl nie chce zmenić swojego zachowania to generalnie powinnaś ja olać.. Wyciągnełaś ręke chciałaś wyjaśnić sytuację a że ona nie chce trudno, nikogo do niczego się nie da zmusić.. Ja też długo się starałam i wiem jakie to uczucie i nie wyobrażam sobie takiego zachowania w stosunku do najblższych osób mimo wszystko Takie moje zdanie..zyczę ci żeby jednak jakoś sie ta sytuacja wyklarowała bo cieżka jest taka atmosfera
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się. Czytałam Was, ale nie miałam weny żeby pisać. NIe pamiętam już kto-co-i jak ale gratuluję udanych wizyt i ładnych przyrostów wagi.
Ja się wczoraj załamałam, bo postanowiłam w końcu poszukać sandałów. I o zgrozo pasują na mnie tylko takie babcine. Szukałam butów miękkich i wygodnych. Okazuje się, że zależnie od modelu buta stopa urosła mi nawet 3 numery No a potem już tylko gorzej, bo spotkałam się z kuzynkami, które mają 2 i 3 dzieci i jak one zobaczyły moje nogi to mnie dopiero nastraszyły. Okazuje się, że jedna z nich przez opuchnięte nogi leżała w szpitalu do porodu, bo może to prowadzić do zatrucia No a potem chyba z nerwów to już mi było słabo, wymiotować mi się chcicało... Dobrze, że mam wizytę w tym tygodniu
|
|
|
|
#3047 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
troszke sobie posiedziałaś w Polsce ![]() wracaj szybko.. do nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że łatwo jest tak mowic, ale nie przejmuj się, bo takie zmartwienie nie jest Ci teraz potrzebne kiedys jej przejdzie, a jak nie to świadczy tylko i wyłącznie o niej ![]() Cytat:
za wizytę Cytat:
![]() Cytat:
ja do niedawna też tak myslałam, bo pochmurnie było,a teraz znowu już słońce
|
|||||||
|
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie denerwuj się bo tym dzidzi bardzej szkodzisz.. Wizyta za chwile to się dowiesz.. Też mi się obiło o tym zatruciu ale to chyba jak nogi sa caly czas spuchnete i po nocy nie mija.. ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Fame miło że już w domku No mi nogi dokuczyły dopero w te upały..wcześniej nie było problemu Ehh dobrze ze to tylko kilka tyg zostało..
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fame ja sprawdziłam pogode ma być 19-20 stopni
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo wam współczuję z tymi nogami... sama bałam się opuchnięć, ale jak dotąd (odpukać) nic nie puchnie i nie boli, więc mam jeden kłopot mniej.
|
|
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi wreszcie zaczynaja odpuszczac co za ulga...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3052 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Ja dziś mam lepszy czas w pobudce niż Mamaya bo wstałam o 5:00, mimo, że maluch jeszcze w brzuszku spał to już przyzwyczajenie, ale przynajmniej placek z borówkami mam już prawie gotowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma to jak same dobre wiadomości na początek dnia ![]() Fajnie, że masz możliwość chodzić na fitness na tym etapie, mnie się śni po nocach, że ćwiczę ![]() Co do mojej szwagierki - Debesciara chyba ujęła to najlepiej - szuka dziury w całym i najwidoczniej wcale nie chodzi tu o moją postawę, którą sobie uroiła. Po prostu próbuje wykorzystać moją osobę do kolejnych gierek z teściami, ale ja się nie zamierzam w to wtrącać. Postanowiłam przyjąć bierną postawę wobec tej osoby, mój TŻ powiedział, że nie ma nic przeciwko, poprosił tylko, żebym w stosunku do Jego brata zachowywała się jak do tej pory. Szkoda tylko rodziców TŻa, bo to dobrzy ludzie i strasznie przejmują się takimi sytuacjami, no ale jakoś będą musieli to znieść ![]() Svelta serdecznie Ci współczuję. Mi też puchną nogi, ale nie aż w takim stopniu, a odkąd po domu chodzę w takich japonkach z podeszwą jak taka ortopedyczna to jest mi o wiele lepiej. Te japonki dostałam kiedyś od babci, wiadome na dwór nie wyjdę w nich, ale po domu można śmiało chodzić, więc polecam. |
||
|
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratki umowy i mieszkanka no i wicia gniazdka ![]() Svelta mi nogi specjalnie nie pachną, ale przyjęłam taktykę wygody i noszę tylko klapki i baleriny. Generalnie obuwie nie wymagające "obslugi" i schylania. No cóż, przez ten miesiąc nie będę kreować trendów takze nie martw się, zaraz wrócisz do swoich ulubionych sandałów a teraz polub się z klapkami ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
A to my
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gestoza (zatrucie ciążowe) jest wtedy, kiedy występuje białkomocz, opuchlizna nie schodzi Wam po nocy/po trzymaniu nóg w górze/po leżeniu/moczeniu nóg w letniej wodzie.
W takie upały jak były przez ostatnie dni to i kobietom nie będącym w ciąży puchły nogi. Mnie ginekolog prowadząca kazała się obserwować, zrobić standardowo badanie moczu i tyle. Ja dzisiaj nie jestem na przykład w ogóle spuchnięta, mimo, że przeszłam parę ładnych kilometrów. Ale że temperatura znacznie spadła to i opuchlizna się nie pojawiła.
|
|
#3056 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale za to łażenie po sklepach ja za kilka dni jak przyjdzie Matki Boskiej Pieniężnej go zamawiam, na razie grzecznie czeka w koszyku na finalizację transakcji Cytat:
Fame ja sobie dziś rano pstryknęłam parę fotek to jak dotrę wieczorem do domu to też wrzucę ale coś mi się zdaje, że wielkościowo to taki albo i nawet większy brzuszek mam a tp na 10 dopiero niestety zauważyłam wczoraj pierwsze rozstępy Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-05-27 o 09:40 |
||
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
Fame śliczny brzuszek
no jest wiekszy w porównaniu z poprzednim zdjeciem ale i dzidzia wiekszaMi ostatnio cm w obwodzie przybyło ale generalnie nie widać różnicy Chociaż jeszcze 4 tyg to podrośnie Dziś przez 2 godz myślałam że się skrecę mały postanowił pozycje zmienić i tak mnie bolało że już na IP miałam jechac ale uspokoił się.. Myślałam że mi wnętrzności powyrywa..ehhh Muszę pomyśleć o tym monitorze oddechu skoro to taka fajna sprawa Moj tż mi w prezencie wczoraj na dzień mamy kupił samochód żebym miała czym z synkiem jeździc hehe wisienka gratulacje kochana to duży krok do przodu.. U nas juz 25 st jest ciepełko Pranie ostatnie małego sie suszy i poprasować jeszcze.. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- A co do rozstępów to mi 2 sie na brzuchu zrobiły Zakupiłam bio oil co dusia polecała i smaruje te rozstepy rano i wieczorem i zbladły sporo.. A i masło kakaowe do ciala zaczelam stosować.. Podobno też olejek z róży piżmowej jest bardzo dobry ale ale nie stosowałam więc nie wiem mam do was pytanko czy zaczełyście hartować sutki maścią maltan? Bo podobno jak przed sie zacznie stosować to potem tak brodawki nie pękają
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj położna nam mówiła że popękane sutki mogą być spowodowane naszymi błedami. Powiedziała że jak siadamy na kanapie i np nie opieramy się do końca, dziecko łapie ładnie sutek/brodawkę sutkową z otoczką, słychać przełykanie i jest super do momentu kiedy nieświadome zmieniamy pozycje typu: lekko się opieramy, przekręcamy - moment a dziecko traci z buzi otoczke i ssie tylko sutek w którym nie ma mleka. ale pewnie ile położnych tyle opini ja mam dzis dzień lenia, ale jade do pracy .. może tam odżyje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

, spytałam tylko, czy nie zamierza zmienić swojej postawy, a Ona, że nie. Szczerze ... teraz mi cholernie głupio przed moimi i TŻa rodzicami, bo im powiedzieliśmy przez telefon, a do Niej specjalnie pojechaliśmy. No cóż tak w życiu bywa - człowiek się stara a ktoś zrówna Cię z ziemią, a zawsze Jej broniłam 

:rolle yes: