W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 22:35   #1861
pati1078
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Nie pokryla mi sie absolutnie, termin z miesiaczki mam na 10.08 ale ze akurat staralismy sie o dzidzie bylam na usg w dniu owulacji, wiec TP to na pewno 10.08, tyle ze ja licze ze urodze w 38 tyg tak jak synka Wtedy akurat koniec lipca wypada wiec mi pasuje
A Wy macie duze roznice w terminach z mniesiaczki i USG?

Ja bede prala w proszku jelp, zobacze jeszcze jak to cenowo z koncentratami ale zapewne proszrk tanszy
ja mam dokładnie tydzień roznicy z usg mam 31 lipca a z miesiączki 6 sierpnia
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:43   #1862
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Dodatkowo pochwalę sie prezentami z okazji Dnia Matki - kwiaty od męża a kosmetyki od córy.
I mam wyrzuty sumienia bo parę dni temu byłam z córą w Sephorze i poszła oglądać lakiery do paznokci po czym wróciła i sie mnie pyta:
- mamooo, a to lakiery sa takie drogie?
- ja: tzn?
- ona: bo tu sa nawet za ponad 100zł
- ja: rózne sa ceny - od kilkunastu do ponad stu złotych. To zalezy od firmy
- ona: a ty jakie kupujesz?
- ja: takie za kilkanascie, dwadziescia parę złotych
- ona: a za 5 zł bys kupiła?
-ja: raczej nie, bo taki to chyba nic nie warty.

No i dzis rano dostałam od niej lakier i cień do oczu. I była taka smutna i mówi że pewnie bedzie niefajny bo kosztował tylko 5 zł w sklepiku osiedlowym. a cień 6zł.

głupio mi się tak zrobiło. Oczywiscie powiedziałam jej ze wiele tanich rzeczy jest lepszych od tych drogich i humor jej sie poprawił.

I udało mi sie kupic ostatnio w komisie 2 sukienki - łacznie za 17 zł.
Mysia, ale masz świetną figurę! Córcia się spisała z prezentem

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
dla Tz
a to chyba normalne kazda by sie bala na Twoim miejscu
ma za wiele do stracenia wiec na pewno nie bedzie szalal i bedzie uwazal
ja się o jazdę TŻ nie boję, bo wiem, że nie będzie szalał. Za to martwię się, że ktoś go nie zauważy...

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Od Zosi w przedszkolu dostałam śliczną laurkę. Tż od rana na działce, bo zakładali nam okna, ledwo do pracy zdążył. Prezent pewnie dostanę jutro
Nie mogę się doczekać laurek od mojego synka

Ja dostałam bukiet pomarańczowych tulipanów. Tż chyba trenował z synkiem przed powrotem do domu. Szymcio dał mi kwiaty, buziaka, przytulił a po 3 minutach przyleciał i mówi, że mnie kocha

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
A powiedzcie dziewczyny którym terminem bardziej sie sugierujecie z usg , czy od ostatniej miesiaczki?
Mi ginka powiedziała na 1 usg, że termin z usg jest u mnie bardziej pewny i żeby jego się trzymać.

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Dziewczyny przedstawiam Wam mojego synka Michałka. Dzisiaj rozpoczęliśmy 30 tydzień
Piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Niektóre ciązowe ciuchy są jakieś kompletnie od czapy. Weszłam w sobotę do kilka sklepów, wszystkie ciążowe koszulki i narysowane głody dzidziusiów, w bociany itp...no jak dla 15-latek
Kurna, ja mam 30 lat, nie chce nosić rzeczy w misie-pysie, czy inne ptaszyny...
Też mnie załamują te wzory na koszulkach.

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
ja mam dokładnie tydzień roznicy z usg mam 31 lipca a z miesiączki 6 sierpnia
ja też mam tydzień różnicy. Wg miesiączki na 30.07 a wg pierwszego usg na 5.08
Stary 2014-05-26, 22:45   #1863
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja za to co do dnia tak samo, ale trudno żeby było inaczej, skoro znam datę zapłodnienia co do minuty właściwie chociaż rozumiem, że jak dziecko zacznie szybko rosnąć, to data się może zmienić. Ale u nas z racji in vitro data początku ciąży jest oczywista.

Jutro o 8.50 wizyta, proszę trzymać kciuki za mnie i synka, żeby wszystko było ok, no i w bonusie, żeby się przekręcił i pokazał twarzyczkę, bo to nasze ostatnie podejście do 4D.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:48   #1864
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja za to co do dnia tak samo, ale trudno żeby było inaczej, skoro znam datę zapłodnienia co do minuty właściwie chociaż rozumiem, że jak dziecko zacznie szybko rosnąć, to data się może zmienić. Ale u nas z racji in vitro data początku ciąży jest oczywista.

Jutro o 8.50 wizyta, proszę trzymać kciuki za mnie i synka, żeby wszystko było ok, no i w bonusie, żeby się przekręcił i pokazał twarzyczkę, bo to nasze ostatnie podejście do 4D.

Stary 2014-05-26, 23:04   #1865
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:29   #1866
motylek_555
Raczkowanie

Hej mamusie!! Na koniec dnia i ja życzę Wam i sobie z okazji Naszego swięta szczęśliwie donoszonej ciąży, szybkiego i bezpiecznego porodu, zdowych dzieciątek i szybkiego powrotu do formy

W końcu udało mi się Was nadrobić,nie było mnie przez week i dziś i niezle naskrobałyście Nie dam rady wszystkich cytować.

Pisałyście o spuchniętych nogach - w piątek musiałam kupić klapki o 2 rozmiary wieksze, bo nie mieszcze sie w zadne buty!! Wczoraj wieczorem byłam przerazona stanem moich nóg, nie wiedzialam czy to normalne, czy sie martwic...dziś trochę lepiej, pije pokrzywe od kilku dni, kupilam w rossmannie szczotkę do masazu i masowalam (TŻ mi pomagał) nogi okręznymi ruchami od stóp do kolan, poźniej lezałam z nogami uniesionymi wyżej i chyba troche lepiej jest, zobaczymy jutro
Co do rozstępów, to nie mam takowych i tak jak Wy, bardzo chcę ich uniknąć, smaruję się wieczorem palmersem dla kobiet w ciąży zmieszanym z oliwką babydream, a rano i czasem w ciągu dnia oliwką przeciw rozstepom z Eucerin, ta już się kończy, ale w zapasie czeka bio oil, czasem brzuch swędzi, ale mam nadzieję, że uda mi się ustrzec przed rozstepami. Dla zainteresowanych - dzis w rossmannie widziałam oliwkę babydream w promocji za ok 9zł.

Dostałam dziś na Dzień Mamy koszulkę od TŻ, tzn powiedział mi, że jak kiedyś spałam, to pogadał sobie z córą w brzuszku i wspólnie taką wybrali i to jest od nich prezent, no i poryczłam się , jutro zrobię fotę i wstawie
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 23:51   #1867
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Zdazylismy kupic granatowy kocyk, spodenki, pajace, niebieskiego misia i koszulki z napisem Synek mamusi-Synek tatusia, gdy powiedzieli nam ze bedzie dziewczynka To teraz kupie i rozowe i niebieskie rzeczy bo juz nie mam sily do tego. Najwyzej czesc ubranek zostanie i bedzie dla nastepnego dziecka...
Kochana, uważaj na siebie!
A co do kolorków - w sumie to tylko różowy jest typowo dziewczęcy, reszta unisex Kupuj uniwersalne

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Mi też było by ciężko, szczególnie że znając płeć można się jednak zwracać do brzuszka jakoś tak bardziej osobowo
Dokładnie Ja koniecznie musiałam znać płeć - teraz w piątek idę na usg i mam nadzieję, że nic się nie zmieniło...

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
a i pytanie do dziewczyn które kupiły butelki? Jaką wybrałyscie pojemnośc, bo nie wiem czy ta mała wystarczy, czy lepiej zainwestować w ta 260 ml ?
Za kopniaczek
A butelka - mój Roczniaczek pije na raz mniej, niż 260
Spokojnie mała styknie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 00:10   #1868
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
za 31

u mnie weekend super sobota spedzona w sypialni a Tz w duzym pokoju
zero rozmow jeju tak mnie denerwuje ostatnio ze masakra
zachowuje sie jak dzidzia i trzeba mu wszystko tlumaczyc a ja juz nie mam na to sily niech sobie tak bedzie nawet przez nastepny tydzien

to tak jak moja, co ja bym bez niej zrobila
Eh przynajmniej masz go przy sobie każdego dnia. Niby można powiedzieć, że nie liczy się ilość czasu a jego jakość...ALE jeżeli ani z jakości ani z ilości nic się nie ma to jak można to nazwać?

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Glowka do gory Kochana!
Brawa za 31 tydz!!
Malutka dba by Mamusia nie czula sie zle i zeby wiedziala ze przeciez nie jest sama

Ja tez nie odrozniam kopow od boksow:d

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
za 31 tydzień!

To info o córce to i na plecach i na klacie, a i tak będą pytać zamiast przeczytać, tylko tam nikogo nie zabij bo domyślam się, że po setnym pytaniu o to samo będziesz już o tym myśleć.
ale się uśmiałam .... wyobraziłam sobie jak z komunii urządziłam bitwę na jedzenie i rzucam tortem w najbardziej wścipskie ciotki.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Angelika też mam za tydzień komunię chrześnicy TŻ więc musimy się pojawić. Msza zaczyna się o 13 nie wiem jak to wytrzymam. Ja też przez te upały ledwo funkcjonuje. Tż mówi, że w domu mamy przyjemną temperaturę a ja się gotuję.

Życzę Ci poprawy nastroju
Ja mam 11.45 i to będzie meeega wyzwanie!! I muszę jeszcze dotrzeć na miejsce więc godzinę wcześniej trzeba wyjechać. Ciekawe jaka będzie pogoda.
Kupiłam sobie 2 sukienki i mam wrażenie, że wyglądam jak dziwoląg nie moge na siebie patrzeć.

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Nie pokryla mi sie absolutnie, termin z miesiaczki mam na 10.08 ale ze akurat staralismy sie o dzidzie bylam na usg w dniu owulacji, wiec TP to na pewno 10.08, tyle ze ja licze ze urodze w 38 tyg tak jak synka Wtedy akurat koniec lipca wypada wiec mi pasuje
A Wy macie duze roznice w terminach z mniesiaczki i USG?

Ja bede prala w proszku jelp, zobacze jeszcze jak to cenowo z koncentratami ale zapewne proszrk tanszy
Mnie termin z miesiączki pokrywa się idealnie z USG aż lekarz był zdziwiony bo mało kiedy zdarzają mu się takie "przypadki"
Zobaczymy czy jutro też wszystko się potwierdzi. Jakoś boję się jutrzejszej wizyty....stresuje się a na dodatek wizyta 19.30 więc cały dzień będę chodzić spanikowana.

Papryczka córcia posłucha i będzie grzecznie siedzieć w brzuszku..a Ty masz się nie nakręcać tylko znaleźć dobrą alternatywę. A Twój gin cię nie uprzedził, że będzie remont na oddziale?

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:19   #1869
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Eh przynajmniej masz go przy sobie każdego dnia. Niby można powiedzieć, że nie liczy się ilość czasu a jego jakość...ALE jeżeli ani z jakości ani z ilości nic się nie ma to jak można to nazwać?

Jakoś boję się jutrzejszej wizyty....stresuje się a na dodatek wizyta 19.30 więc cały dzień będę chodzić spanikowana.
nie boj sie na pewno wszystko bedzie dobrze
za wizyte mocne

od soboty nie rozmawiamy wiec nie wiem czy go mam, siedziec w duzym pokoju i oglada telewizje wiec stwierdzialam ze musi mu byc tam wygdonie i zasnioslam mu kordle i poduszke i tam spi

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 08:14   #1870
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

nie boj sie na pewno wszystko bedzie dobrze
za wizyte mocne

od soboty nie rozmawiamy wiec nie wiem czy go mam, siedziec w duzym pokoju i oglada telewizje wiec stwierdzialam ze musi mu byc tam wygdonie i zasnioslam mu kordle i poduszke i tam spi
niedobrze, nie oddalajcie się teraz od siebie. Ja też czasem mam ochotę mojego wywalic dosłownie z pokoju, jak np mnie nie słucha tylko czyta cos na necie...a ja mu o naszej córci opowiadam, że tak mnie kopie, że mnie uciska...a potem myślę sobie, że przecież on tego nie czuje tak jak ja...ma tak mało czasu dla siebie i może też go potrzebuje szczególnie, że w perspektywie 2-3miesięcy pojawi się mały człowiek wymagający tyle uwagi, że czasu dla siebie to żadne z nas mieć nie będzie za dużo...pomyśl o tym , faceci się asekurują, boją się bo wizja dziecka jest coraz bardziej realna, widzą te nasze duże brzuchy, słysza ciągle o ruchach i wiedzą, że to dziecko na prawdę lada moment przyjdzie na ten świat. Oni nie czuję tego tak jak my!

witam się dziewczynki
dziękuję za miłe słowa odnośnie brzuchalka na zdjęciach zawsze wyglądam jakoś ładniej, dlatego postanowiłam trochę pofotografować się póki nie wyglądam jak słoń będę sobie robić takie zdjęcia pamiątkowe co tydzień, żeby utrwalić mój brzuch, bo przecież go potem nie będzie

ja się smarują oliwką od początku i na razie zero rozstępów...na razie...używam tylko jej i mam nadzieję, że się sprawdzi.

mężul wyjeżdża na 2 dni więc postanowiłam jutro/pojutrze wziąć się za pranie rzeczy dla małej...tylko nie mam jeszcze proszku. Muszę skoczyć może do rossmana?? na razie wszystko czeka w wielkich koszykach...pewnie kilka pralek z tego będzie...hmm

idę po kawkę i biore się za pracę

pa
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 08:45   #1871
h4linka
Zadomowienie

Dzień dobry!

Jeśli planujecie robić zakupy w rossmannie to załóżcie sobie kartę "rossnę" zawsze kilka procent taniej wychodzi

Byłam wczoraj na warsztatach "mamo to ja" i muszę przyznać, że było dużo lepiej niż się spodziewałam, dowiedziałam się naprawdę dużo ciekawych rzeczy, no i te wszystkie gadżety i prezenty. Wow! Naprawdę dali tego mnóstwo! I facet od pielęgnacji przekonał mnie, że już na 100% biorę wiadro do kąpieli.

Moja depresja chyba już zniknęła, od kilku dni jestem mega naładowana pozytywną energią.
A skoro wszystkie wrzucamy brzuchy, to i ja się pokażę. Mój synek z wczoraj, 29+2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30+2.jpg (13,4 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-05-27 o 08:49
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 08:50   #1872
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Jeśli planujecie robić zakupy w rossmannie to załóżcie sobie kartę "rossnę" zawsze kilka procent taniej wychodzi

Byłam wczoraj na warsztatach "mamo to ja" i muszę przyznać, że było dużo lepiej niż się spodziewałam, dowiedziałam się naprawdę dużo ciekawych rzeczy, no i te wszystkie gadżety i prezenty. Wow! Naprawdę dali tego mnóstwo! I facet od pielęgnacji przekonał mnie, że już na 100% biorę wiadro do kąpieli.

Moja depresja chyba już zniknęła, od kilku dni jestem mega naładowana pozytywną energią.
A skoro wszystkie wrzucamy brzuchy, to i ja się pokażę. Mój synek z wczoraj, 30+2
Super brzusio

a z tą kartą rabaty są na wszystkie produkty z działu dziecięcego? bo właśnie zamierzam ja założyć. Muszę ją założyć przed 1 zakupem czy po 1 zakupie?

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

A skoro wszystkie wrzucamy brzuchy, to i ja się pokażę. Mój synek z wczoraj, 29+2
a już miałam Ci poprawić te Twoje tygodnie bo termin masz 5 dni przede mną a napisałaś ponad 2tygodnie ale juz poprawiłaś brawo
Stary 2014-05-27, 08:51   #1873
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Halinka, fajny brzusio

Co do rozstępów, to mi na razie udało się ich uniknąć. Smaruję się tym balsamem z Rossmanna dla kobiet w ciąży i chwalę sobie go. Oby tak zostało ale gdzieś czytałam (nie wiem, czy to prawda), że rozstępy mogą pojawić się w czasie porodu, albo zaraz po

Kasia, kciuki za wizytę

Ja chyba muszę zadzwonić umówić się na te ostatnie genetyczne. Co się na nim dokładnie sprawdza? Idziecie na nie?

Ja dziś zaczynam 29 tc (czyli skończony 28)

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 08:52   #1874
h4linka
Zadomowienie

Kartę musisz odebrać w kasie i aktywować na stronie, wejdź na rossne.pl i gdzieś tam jest dokładnie opisane. Podaje się datę porodu i do tej daty są zniżki na kosmetyki dla mamy i chyba jakieś wyszczególnione rzeczy dla niemowląt a po porodzie są zniżki na wszystko dziecięce. Czy jakoś tak, mogę się mylić. Ale w każdym razie się opłaca jako długoterminowa opcja

zVenus tak tak wiem, już poprawiłam, kalafior

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-05-27 o 08:54
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 08:58   #1875
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
niedobrze, nie oddalajcie się teraz od siebie. Ja też czasem mam ochotę mojego wywalic dosłownie z pokoju, jak np mnie nie słucha tylko czyta cos na necie...a ja mu o naszej córci opowiadam, że tak mnie kopie, że mnie uciska...a potem myślę sobie, że przecież on tego nie czuje tak jak ja...ma tak mało czasu dla siebie i może też go potrzebuje szczególnie, że w perspektywie 2-3miesięcy pojawi się mały człowiek wymagający tyle uwagi, że czasu dla siebie to żadne z nas mieć nie będzie za dużo...pomyśl o tym , faceci się asekurują, boją się bo wizja dziecka jest coraz bardziej realna, widzą te nasze duże brzuchy, słysza ciągle o ruchach i wiedzą, że to dziecko na prawdę lada moment przyjdzie na ten świat. Oni nie czuję tego tak jak my!
On nigdy nie ma za mala czasu dla siebie, jego praca wyglada tak ze ma go az w nadmiarze ma przerwe godzinna wychodzi sobie cos zje wraca do domu i od razu telewizor. Nie interesuje go ze nie ma nic juz w lodowce ( otoz to do 18.30 mam tylko 1 sucha bulke ) a to on ma pieniadze a nie ja.
Nie interesuje go czy jest posprzatane jak ja sie czuje.
A ja sie nie boje wizji dziecka ?
Zostane po raz pierwszy raz mama i tez jestem przerazona bo bede musiala sobie z tym sama poradzic.
Wszystko jest na mojej glowie i mi sie to nie podoba zwlaszcza ze ostatnio coraz gorzej sie czuje fizycznie i psychicznie.
I powaznie zastanawiam sie czy nie wrocic do domu

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:

no no no jaki sliczny brzusio

super ze jestes zadowolona z warsztatow tez bym sobie z checia poszla

a co mowil na temat wiadra ?
bo nie bardzo jestem w tym temacie i w sumie nie bralam tego pod uwage

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 09:00   #1876
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
On nigdy nie ma za mala czasu dla siebie, jego praca wyglada tak ze ma go az w nadmiarze ma przerwe godzinna wychodzi sobie cos zje wraca do domu i od razu telewizor. Nie interesuje go ze nie ma nic juz w lodowce ( otoz to do 18.30 mam tylko 1 sucha bulke ) a to on ma pieniadze a nie ja.
Zostane po raz pierwszy raz mama i tez jestem przerazona bo bede musiala sobie z tym sama poradzic.
Wszystko jest na mojej glowie i mi sie to nie podoba zwlaszcza ze ostatnio coraz gorzej sie czuje fizycznie i psychicznie.
Zaczarowana, to przykra sytuacja, ale czy to jest rozwiązanie? Wracać do domu?
Chyba nie, prawda? Może lepiej pogadać? Usiąść, porozmawiać? Wiesz, jak nie on, to Ty zacznij tę rozmowę?
Przecież jesteście razem, kochacie się, może on nie wie, jak Ty się czujesz?

Hania

Stary 2014-05-27, 09:05   #1877
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Zaczarowana, to przykra sytuacja, ale czy to jest rozwiązanie? Wracać do domu?
Chyba nie, prawda? Może lepiej pogadać? Usiąść, porozmawiać? Wiesz, jak nie on, to Ty zacznij tę rozmowę?
Przecież jesteście razem, kochacie się, może on nie wie, jak Ty się czujesz?
Doskonale wie jak sie czuje i ze coraz mi ciezej, ze bardzo malo jem jest mi slabo i nie mam na nic sily, a i tak nie moge na niego liczyc to dla mnie mega przykre.

Juz wczesniej rozwazalam powrot do domu, ale on wtedy mnie przekonywal ze wszystko bedzie inaczej, ale nic sie nie zmienilo.
Myslalam ze decydujac sie na dziecko bedziemy powazni, ale on chyba nie jest

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 09:09   #1878
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

no no no jaki sliczny brzusio

super ze jestes zadowolona z warsztatow tez bym sobie z checia poszla

a co mowil na temat wiadra ?
bo nie bardzo jestem w tym temacie i w sumie nie bralam tego pod uwage
hmmm zaczarowana, przykro mi że tak się sprawy mają...przepraszam, że tak napiszę ale krótko się znacie i może stąd to Twoje rozczarowanie Jego zachowaniem. On nie wie do końca może czego potrzebujesz w tej chwili...spróbuj mu głośno i wyraźnie zakomunikować jakie są Twoje aktualne potrzeby...wybrałaś Go, macie mieć razem dziecko, nie uciekaj, bo to nic nie da. W życiu będzie jeszcze wiele ciężkich momentów, uwierz mi! Ja go nie bronię, daleka jestem od bronienia faceta ale próbuję zrozumieć Twoja sytuację. Myślę, że wyjście się znajdzie ale musisz postawić warunki.

ja też myślę intensywnie nad wiadrem...
Stary 2014-05-27, 09:12   #1879
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm zaczarowana, przykro mi że tak się sprawy mają...przepraszam, że tak napiszę ale krótko się znacie i może stąd to Twoje rozczarowanie Jego zachowaniem. On nie wie do końca może czego potrzebujesz w tej chwili...spróbuj mu głośno i wyraźnie zakomunikować jakie są Twoje aktualne potrzeby...wybrałaś Go, macie mieć razem dziecko, nie uciekaj, bo to nic nie da. W życiu będzie jeszcze wiele ciężkich momentów, uwierz mi! Ja go nie bronię, daleka jestem od bronienia faceta ale próbuję zrozumieć Twoja sytuację. Myślę, że wyjście się znajdzie ale musisz postawić warunki.
MAsz racje.
w ciazy nie ma co sie kierowac emocjami bo wiadomo jak to juz bywa w ciazy emocje biora nad nami gore a wiadomo ze teraz nie chce podjac decyzji ktorej bede potem zalowac, grunt to sie uspokoic i myslec przede wszystkim o malej

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 09:15   #1880
paulownia
Zakorzenienie

No to zlapalam dola.
Dziewczyny, ja sie boje okropnie. Znowu zaczelam dzis czytac o planowanym cesarskim cieciu, nie powinnam nawet chyba do tego zagladac, jak zaczelam czytac o mozliwych komplikacjach i powiklaniach to sie rozryczalam na calego.
Okulista dopiero za tydzien, ja juz wariuje od tej niepewnosci, boje sie cesarki bardziej niz naturalnego porodu, ale jak mi powiedza ze nie da sie inaczej bo oczy, to nie bede miala wyjscia. No zalamka totalna.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:15   #1881
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie, ze do pielegnacji skory pupci bedziecie uzywac Bepathenolu (19 zł za 30 g), porownalam sklad tego dosc drogiego specyfiku i taki sam sklad ma np. Dermopanten (http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p446-Dermopanten_5_masc_30_g), ktory kosztuje ok 8 zł. Podobny sklad ma Alantan plus, tylko, ze ma dodatkowo lanoline (7 zł) !
Strona mi nie działa, ale dzięki za info

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
malutka narazie chcę kupić zwykłą oliwkę dla dzieci, może to coś da... Specyfikom na rozstępy już niestety nie wierzę, używałam Babydream, biooil i mustellę, wszystkie jak widać zawiodły Teraz smaruję biooilem na przemian z kremem nivea mocno natłuszczającym, kupię jeszcze tą oliwkę i tyle... Nic więcej chyba nie mogę zrobić
Możesz jeszcze spróbować kupić masło shea, z tego co kojarzę to ono jest najlepsze na rozstępy z naturalnych mazideł, a przynajmniej już żadnej chemii nie będziesz sobie dokładać, skoro ona i tak zawodzi ew. olej ze słodkich migdałów na mega nawilżenie i na rozstępy też trochę powinien pomóc. Wyjdzie taniej niż te wszystkie kremy

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Mysia- super zgrabnie wyglądasz zdradzisz skąd spódniczka?? czy jest taka specjalna ciążowa czy udało Ci się kupić w zwykłym sklepie?
Chciałam sobie właśnie sprawić jakieś kiecki na cieplejsze dni, bo mam tylko sukienki, a chciałbym jeszcze właśnie jakieś spódnice
Jakoś nie widzą mi się te ciążowe, teraz jak jest ciepło, jakoś denerwuje mnie ten pas na brzuch, widać go pod cienką, jasną bluzką, więc wolałabym kupić coś w normalnym sklepie. Tylko czy jest to jeszcze możliwe? Nie mam jakoś pomysłu na fason, który dobrze by teraz wyglądał na brzuszku
Ja sprawdziłam, że długie spódnice na gumce (kiedyś o tym pisałyśmy) spokojnie da się pod brzuch założyć, tylko przez to, że są niżej z przodu, to się robią dłuższe i trzeba tą gumę z przodu zawinąć pod spód i jest ok więc może krótkich szukaj też na gumce?

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
ja się o jazdę TŻ nie boję, bo wiem, że nie będzie szalał. Za to martwię się, że ktoś go nie zauważy...
A niestety, kierowcy się nie rozglądają. Nie będę pisać, jaką sytuację miał mąż w zeszłym roku, ale zastanawiał się po niej, czy w ogóle skutera nie sprzedać. Póki co nie jeździ.

Cytat:
Tak tak, też zauważyłam, że ten kryzys na szczęście przechodzi, znowu się sobie podobam cieszę się, że i u Ciebie przeszło

Cytat:
ehh niedobrze że się tak u Ciebie dzieje. Daleko masz do zwykłego sklepu (samoobsługowego)? Powiedz żeby zostawiał Ci pieniądze na jakieś drobne zakupy i sama je sobie rób, chyba o kwotę przy kasie to się dogadasz?
Nie znam Twojej historii do końca, ale z tego co wyłapałam, to przyjechałaś tu za nim i rzuciłaś wszystko, a teraz chcesz wracać do domu? Musicie o tym pogadać...

U mnie wczoraj też była mega burza, lało przez parę godzin. Później musiałam trochę pojeździć po mieście to miejscami ledwo się dało przejechać.
Byliśmy na szkole rodzenia było spotkanie organizacyjne, babka od krwi pępowinowej i ćwiczenia. Jeśli chodzi o krew pępowinową (ona była z tego największego banku) to okazuje się, że bankowanie publiczne nie istnieje, bo ministerstwo nie wyraziło zgody/nie dało pieniędzy czy jakoś tak. Były tylko dwie akcje czasowe w zeszłym roku, a tak to nie ma i w tej połowie roku na pewno to nie istnieje, może na jesieni się coś zmieni. Laska twierdziła, że pobrana ilość krwi jest tak 'namnażana', że wystarcza na przeszczepienie dla kogoś o wadze ponad 200 kg. Ale po tym artykule, na który kiedyś trafiłam niestety już w to nie wierzę. Gdyby jednak któraś z Was była zainteresowana, to z okazji dnia matki do końca tygodnia jest jakaś promocja, przy której się oszczędza w sumie 1100 zł - podobno wszystko jest opisane na ich stronie.

Coś się w końcu dzieje w moim mieszkaniu wczoraj zawiozłam tam męża, bo nie szedł do pracy i posiedziałam sobie dwie godziny na balkonie. Byłam tak szczęśliwa przez napawanie się własnością przestrzeni, że nic kompletnie mi nie przeszkadzało mało wygodne krzesło, dym z grilla lecący prosto na mnie, perspektywa że jak mi się zachce siku to nie mam gdzie, bo nie ma łazienki nie mogę się już doczekać kiedy w końcu tam zamieszkamy.
Tylko zła jestem bo dostaliśmy rachunek za gaz, piec jest nawet jeszcze nie podłączony i zużycie wynosi 0,00 a abonament i opłaty stałe za dwa miesiące to ponad 120 zł :/
W niedzielę kupiliśmy połowę sprzętów do kuchni muszę zamówić pozostałe, niestety jest problem z lodówką ale mam nadzieję, że uda się ją sprowadzić
Poza tym stwierdziłam, że dopóki jestem na chodzie to zacznę nas pakować, mamy masę rzeczy których na co dzień nie używamy, a nie będę potem jeszcze tego zwalać na męża. Spakowałam wczoraj dwa kartony książek i zaczęłam się zastanawiać, czy można same ciężkie rzeczy do jednego kartonu tak ładować no ale będą musieli sobie radzić. Spakuję książki, zimowe ciuchy, szkło którego nie używamy, wszystkie bibeloty. Potem będzie mniej roboty a poza tym czuję, że coś się dzieje i przybliża nas to do celu
Z okazji dnia matki mój nie pomyślał nawet o życzeniach, ale w niedzielę dostałam kwiaty bez okazji (pierwszy raz od myślę jakichś 6 lat ). Nie wiem czy to się liczy, bo jak je kupował to był po kilku piwach ale niech mu będzie, wszystko trzeba doceniać...
Stary 2014-05-27, 09:17   #1882
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A tak w ogole zaczynam dzis rowno 30 tydzien ( 30 + 0 )

tak wiem ze kazda liczy po swojemu

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 09:17   #1883
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
No to zlapalam dola.
Dziewczyny, ja sie boje okropnie. Znowu zaczelam dzis czytac o planowanym cesarskim cieciu, nie powinnam nawet chyba do tego zagladac, jak zaczelam czytac o mozliwych komplikacjach i powiklaniach to sie rozryczalam na calego.
Okulista dopiero za tydzien, ja juz wariuje od tej niepewnosci, boje sie cesarki bardziej niz naturalnego porodu, ale jak mi powiedza ze nie da sie inaczej bo oczy, to nie bede miala wyjscia. No zalamka totalna.
Przecież przy porodzie naturalnym też jest mnóstwo możliwych komplikacji i powikłań.
Trochę Cię rozumiem, bo ja się zaczęłam zastanawiać, czy nie wykupić ubezpieczenia na życie od spłaty kredytu ale myślę, że nie ma się co nakręcać, panika w niczym nie pomoże.
Stary 2014-05-27, 09:18   #1884
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
MAsz racje.
w ciazy nie ma co sie kierowac emocjami bo wiadomo jak to juz bywa w ciazy emocje biora nad nami gore a wiadomo ze teraz nie chce podjac decyzji ktorej bede potem zalowac, grunt to sie uspokoic i myslec przede wszystkim o malej
no i tak trzymaj, pomyśl o momentach pozytywnych Waszego życia/związku...każdy ma jakieś potknięcia! Będzie wszystko dobrze. Grunt to nie dać się dopaść huśtawce i złym emocjom! nasze dzidziole to czują i się martwią...
Stary 2014-05-27, 09:18   #1885
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogole zaczynam dzis rowno 30 tydzien ( 30 + 0 )

tak wiem ze kazda liczy po swojemu
Hehe licz jak chcesz ale w nawiasie napisałaś dobrze, 30 jest pełny a lecą dni już z kolejnego, 31go
Stary 2014-05-27, 09:22   #1886
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
No to zlapalam dola.
Matko Boska dziewczyny nie panikujcie tak...bo ja chyba dziś nic w pracy przez Was nie zrobię...ja też wybieram się do okulisty gdzieś w czerwcu/lipcu jak każą robić cesarkę to zrobię. Nie czytaj już bzdur z neta!!!!!! od cesarki się nie umiera!! Internet to najgorsze źródło informacji!1 No może oprócz naszego wątku, choć tu też się mozna nabawić stresu niezłego...Głowa do góry! znam babeczki po cesarce, żyją, mają się dobrze i większość z nich sobie chwali!! także się nie bój na prawdę, jak trzeba to trzeba. Czasem masz zaplanowany naturalny a w ostatniej chwili cesarka bo jest zagrożenie życia i co wtedy?? Będziesz płakać na porodówce że nie chcesz?? BABECZKI bez paniki!!!
Stary 2014-05-27, 09:22   #1887
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

ehh niedobrze że się tak u Ciebie dzieje. Daleko masz do zwykłego sklepu (samoobsługowego)? Powiedz żeby zostawiał Ci pieniądze na jakieś drobne zakupy i sama je sobie rób, chyba o kwotę przy kasie to się dogadasz?
Nie znam Twojej historii do końca, ale z tego co wyłapałam, to przyjechałaś tu za nim i rzuciłaś wszystko, a teraz chcesz wracać do domu? Musicie o tym pogadać...

Coś się w końcu dzieje w moim mieszkaniu wczoraj zawiozłam tam męża, bo nie szedł do pracy i posiedziałam sobie dwie godziny na balkonie. Byłam tak szczęśliwa przez napawanie się własnością przestrzeni, że nic kompletnie mi nie przeszkadzało mało wygodne krzesło, dym z grilla lecący prosto na mnie, perspektywa że jak mi się zachce siku to nie mam gdzie, bo nie ma łazienki nie mogę się już doczekać kiedy w końcu tam zamieszkamy.
Tylko zła jestem bo dostaliśmy rachunek za gaz, piec jest nawet jeszcze nie podłączony i zużycie wynosi 0,00 a abonament i opłaty stałe za dwa miesiące to ponad 120 zł :/
W niedzielę kupiliśmy połowę sprzętów do kuchni muszę zamówić pozostałe, niestety jest problem z lodówką ale mam nadzieję, że uda się ją sprowadzić
Poza tym stwierdziłam, że dopóki jestem na chodzie to zacznę nas pakować, mamy masę rzeczy których na co dzień nie używamy, a nie będę potem jeszcze tego zwalać na męża. Spakowałam wczoraj dwa kartony książek i zaczęłam się zastanawiać, czy można same ciężkie rzeczy do jednego kartonu tak ładować no ale będą musieli sobie radzić. Spakuję książki, zimowe ciuchy, szkło którego nie używamy, wszystkie bibeloty. Potem będzie mniej roboty a poza tym czuję, że coś się dzieje i przybliża nas to do celu
Z okazji dnia matki mój nie pomyślał nawet o życzeniach, ale w niedzielę dostałam kwiaty bez okazji (pierwszy raz od myślę jakichś 6 lat ). Nie wiem czy to się liczy, bo jak je kupował to był po kilku piwach ale niech mu będzie, wszystko trzeba doceniać...
tak juz mi karte wyrabiaja do jego konta wiec za niecaly tydzien powinnam ja miec

kurcze pewnie fajne uczucie jest jak sie jest na swoim
zazdroszcze tego planowania wybierania rzeczy
w ciazy jest ciezej ale domyslalam sie ze Tobie i tak sprawia to taka sama radosc

pewnie ze sie liczy czy to cos zmienia ze po piwach
wiadomo ze faceci jak troche wypija to sa bardziej wylewni do okazywania uczuc

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 09:27   #1888
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Doskonale wie jak sie czuje i ze coraz mi ciezej, ze bardzo malo jem jest mi slabo i nie mam na nic sily, a i tak nie moge na niego liczyc to dla mnie mega przykre.

Juz wczesniej rozwazalam powrot do domu, ale on wtedy mnie przekonywal ze wszystko bedzie inaczej, ale nic sie nie zmienilo.
Myslalam ze decydujac sie na dziecko bedziemy powazni, ale on chyba nie jest
Bardziej mi chodziło o to, jak się czujesz psychicznie
Zaczarowana, jesteście młodzi, warto uczyć się pracować nad związkiem.
Może Cię nie pocieszę, ale jak pojawi się dziecko, to może być jeszcze ciężej.

Cytat:
MAsz racje.

Cytat:
No to zlapalam dola.
Ojej.
No tak, czytanie o powikłaniach to nic dobrego. Te powikłania i komplikacje zdarzają się bardzo rzadko. Na pewno wszystko będzie dobrze

Gosia, ja też nie 'obchodziłam' dnia matki. A najlepsze, że gadaliśmy coś o Małej, a mąż do mnie 'no ja to bym w tym roku właściwie już mógł obchodzić dzień ojca'. No myślałam, że mu łupnę. I mówię 'no tak, a dziś jest dzień matki, wiesz? ja też jestem już mamą'...to mi powiedział, że smutną miną 'oj,.no mogłem Ci kupić kwiatki'....no tak, ale nie kupił

Hania

Stary 2014-05-27, 09:27   #1889
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Matko Boska dziewczyny nie panikujcie tak...bo ja chyba dziś nic w pracy przez Was nie zrobię...ja też wybieram się do okulisty gdzieś w czerwcu/lipcu jak każą robić cesarkę to zrobię. Nie czytaj już bzdur z neta!!!!!! od cesarki się nie umiera!! Internet to najgorsze źródło informacji!1 No może oprócz naszego wątku, choć tu też się mozna nabawić stresu niezłego...Głowa do góry! znam babeczki po cesarce, żyją, mają się dobrze i większość z nich sobie chwali!! także się nie bój na prawdę, jak trzeba to trzeba. Czasem masz zaplanowany naturalny a w ostatniej chwili cesarka bo jest zagrożenie życia i co wtedy?? Będziesz płakać na porodówce że nie chcesz?? BABECZKI bez paniki!!!
Dlatego ja nic nie czytam i jestem z tego powodu szczesliwsza
oczywiscie ze chce urodzic naturalnie i ze chce uslyszec placz swojego dziecka i dostac je od razu zeby moc je zobaczy i przytulic ale wiadomo ze roznie bywa i na to sklada sie wiele opcji wiec nie ma co panikowac
grunt to nie czytac glupot w necie i sie nie nakrecac tylko trzeba brac jeszcze taka opcje ze jednak moze byc cesarka i tyle

Nasze szczescie
Stary 2014-05-27, 09:30   #1890
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja nic nie czytam i jestem z tego powodu szczesliwsza
oczywiscie ze chce urodzic naturalnie i ze chce uslyszec placz swojego dziecka i dostac je od razu zeby moc je zobaczy i przytulic ale wiadomo ze roznie bywa i na to sklada sie wiele opcji wiec nie ma co panikowac
grunt to nie czytac glupot w necie i sie nie nakrecac tylko trzeba brac jeszcze taka opcje ze jednak moze byc cesarka i tyle
tez jestem tego zdania. AMEN
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości