W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 15:00   #1831
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
za figurke i brzuszek!!!

Nie martw sie, bo trafisz na czysty, odswiezony oddzial! Kazdy szpitalny budynek po remoncie jest bardziej bezpieczny, bo generalnie szpitale powinny byc budowane na gora 20 lat, bo inaczej w scianach, podlogach siedzi mase zarazkow i drobnoustrojow! Pogadaj z malenstwem, zeby grzecznie siedzialo w brzuszku do planowanego porodu!

Dzisiaj pokazalam swoje wyniki z obciazenia glukoza interniscie i pani dr stwierdzila, ze nie mam cukrzycy! To moze byc jedynie lekka nietolerancja glukozy! Ale diete lepiej trzymac, a ja wstyd sie przyznac z tego tytulu zjadlam lody!
Już nią porozmawiałam , że czekamy do terminu i nic wcześniej zdarzyć się nie może .

Dobrze , że to nie cukrzyca , a na małe słabostki musimy sobie pozwalać.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Papryczka, trzymam kciuki abyś z rodzeniem trafiła na nowo wyremontowaną porodówkę!

Cytat:
Dziewczyny a ja uwielbiam sprzatac.... mam w sobie tyle energii! Oczywiscie czasem zdarzaja mi sie dni lenistwa, ale generalnie lubie sprzatac, bo mam poczucie, ze wszystko kontroluje... no i odpoczywam sprzatajac... to pewnie moje fixum dyrdum A najgorsze jest to, ze uwielbiam (odkad jestem w ciazy) zapach detergentow!!!
Zapach detergentów Ci się podoba ? haa haa

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 15:33   #1832
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Ale się u mnie ciemno zrobiło, jakaś mega burza idzie!
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 16:04   #1833
Mamamarta2010
Raczkowanie

Witam w Dzien Matki, badz co badz to juz nasze swieto
U mnie remont-ciag dalszy kucia, wiec znow na szybko...

Ja bede kupowac pna poczatek 2 paczki pampersow 1 a potem pewnie dokupimy jeszcze z 3 kolejne... Rozmiar 2 mam zamiar uzywac dopiero jak pepek odpadnie, te w rozm. 1 lepiej wywinac pod pepkiem wlasnie bo sa krotsze

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Ja mam alergie na pyłki i teraz i weszło na oczy, to chyba na te białe podfruwajki piję wapno ale oczy mam straszne
Tez jestem alrgikiem i co prawda narazie sie jeszcze nie mecze ale mam wykupione leki dozwolone w ciazy, w tym krople do oczu wlasnie, wiec mozesz isc do lekarza po recepte jak bedziesz miala dosc

zVenus- piekny brzuszek ; taki zgrabniutki
Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana , chciałam dzisiaj zadzwonić na oddział i dowiedzieć się kiedy mogę odwiedzić , zobaczyć porodówkę i tak dalej , a tam ;(

Z powodu remontu oddziału ginekologiczno - położniczego naszego szpitala, uprzejmie informujemy że od dnia 24.05.2014 nie będziemy przyjmować pacjentek i świadczyć dla Państwa usług w zakresie ginekologii i położnictwa oraz neonatologii. Planowany termin wznowienia przyjęć to dzień 14.07.2014.
Za zaistniałą sytuację serdecznie przepraszamy.

ZARAZ SIĘ POPŁACZĘ !!!!

O nie....wspolczuje, co prawda najprawdopodobniej doczekasz zeby tam urodzic ale zawsze w pogotowiu musisz miec na uwadze inny szpital..

Cytat:
Zuken oczywiście, że wszędzie się Tobą zajmą , ale przez to że zamykają ten oddział na innych porodówkach jest przepełnienie ;-(, i Cię będą odsyłać z jednego szpitala do drugiego.
Tu wiedziałam , że dostanę na życzenie zzo a w innych już tak łatwo może nie być. Mogłam liczyć na poród rodzinny, i tu miałam swojego lekarza.
Zestresowałam się dlatego chce Mi się ryczeć.

Oby mała się nie pospieszyła , a szpital otworzyli zgodnie z planem .

ja lubię mieć wszystko zaplanowane i wszystko wiedzieć, a myślę, że poród jest jednym z ważniejszych przeżyć w życiu i chciałabym mieć dobre wspomnienia.
W 100% Cie rozumiem, zareagowalabym dokladnie tak samo jak TyDpbrze ze juz teraz o tym wiesz to masz czas zeby znalezc alternatywe jakbs jednak urodzila wczesniej..

A ja dzisiaj zaczelam 30 tydzien i bylam na tym USG genetycznym..
Wszytsko jest dobrze, Szymon wazy 1550 g (wydaje mi sie ze duzo), ale nie wiem ile mierzy. Ulozony jest juz glowka do dolu i lekarz powiedzial ze powinien tak zostac
Z tych wszystkich pomiarow Maszynka wyliczyla mi termin na 30.07 i tak mam zamiar urodzic
Troche mi prz<ykro bo lekarz co prawda dal mi caly plik zdjec ale wszystkie takie bardziej dla lekarza, nic co moznaby wsadzic w ramke
Zadnego profilu ani nic, same mozdzki itp, no ale grunt ze wszytsko ok...
Aha i lozysko jest z tylu, ale nie wiem czy to dobrze
Jak pojde z wynikami do mojej lekarki to sie wypytam..

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 16:22   #1834
Tasia34
Wtajemniczenie

dzień dobry
Odpisuję na tematy sprzed kilku dni :

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj bardzo miły dzień, bo miałam urodziny ( o właśnie The Fall poproszę o zmianę na pierwszej stronie na 31 lat),

Z mniej przyjemnych rzeczy- zaczęły mi dokuczać skurcze łydek, parę dni temu złapał mnie bardzo silny skurcz nad ranem, minęło już kilka dni a ta łydka dalej boli jak chodzę to czuję duży dyskomfort, jakbym miałam zakwasy, ale takie naprawdę duże...
Już się zaczęłam bać, że robią mi się żylaki, nigdy mnie tak długo nie bolało, ale koleżanka zasugerowała mi że ten ból pozostał jednak po tym skurczu. A wy jak myślicie? czy może być inna przyczyna takiego bólu?

Nie wiem czy np.na własną rękę zwiększyć dawkę magnezu, czy brać jakiś inny, w środę mam wizytę u gina, to zapytam, ale nie wiem czy do tej pory już nie działać? Doradźcie coś dziewczny
Stoooo laaaat!!!!
Skurcze... Ostatni miałam nad ranem, do teraz mam coś a'la zakwas w łydce... Biorę Aspargin (magnez+ potas!) 2x1 tabl., na własną rękę kupiłam. Jutro wizyta u gina, to dopytam, czy mogę zwiększyć dawkę.

Cytat:
Dziewczyny jakie kosmetyki na początek będziecie kupować do pielęgnacji maluszka.
Do kąpieli do pupci do ciała, jakie proszki bo ja już zgłupiałam ??????
Ja napiszę z punktu widzenia matki roczniaka -
- proszek dla dzieci (my mamy Lovelę);
- maść Bepathen do codziennego używania do pupci (przy każdej zmianie pieluchy);
[- zasypka - dla troszkę starszego dziecka (jest lepsza, skuteczniejsza, ale nie wiem, czy dobra dla noworodka na co dzień);]
- do mycia mydło szare (Biały Jeleń), bez płynu do kąpieli, balsamów, oliwek itd. Skóra miękka, gładka
No i wiadomo: woda morska do noska, Octenisept do np. pępuszka na początek (potem na jakieś ranki itp.; po cesarce ja używałam na ranę ).
- Sudocrem - jeśli JUŻ SĄ odparzenia (albo wtedy zasypka).

Cytat:
A sól fizjologiczna do przemywania oczek
ja przemywałam wacikiem z przegotowaną wodą... ale można i solą

Cytat:
Jak jesteś na L4 ZUS albo zakład pracy, który potem rozlicza się z ZUS oblicza Ci średnią z ostatnich 12 miesięcy pracy wraz z premiami itp jeśli dostawałaś je na biało , a nie pod stołem. Ja też dostaję ciut więcej ale nie narzekam .

A te maści sudocrem, bepanthen używa się po każdej zmianie pieluszki
Zgadzam się co do L4
Bepanthen po każdej zmianie przy noworodku, ale Sudocrem TYLKO przy odparzeniach - ma cynk, który wysusza skórę, na co dzień nie powinno się używać.

Cytat:
A co do pępuszka ten Octansep czy jakoś tak to się nazywa ?
Octenisept

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
ale moja położna na SR mówiła, że już nie pamięta kiedy ostatnio widziała ciemieniuchę u niemowlaka
Co drugie niemowlę ma...

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Nie mam doświadczenia w tej kwestii ale podobno w tych kwestiach pieluszkowych siusiaka się pielęgnuje łatwiej niż pipkę nawet jak dziecko zrobi kupkę, to nigdzie nic nie wejdzie, przecierasz i już. A z dziewczynkami się czasem trzeba namęczyć...
Na pewno łatwo u chłopaka Jeśli sprawdzi się, że teraz u nas córcia będzie, to aż się boję tej pielęgnacji
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 16:31   #1835
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
zaczarowana jak to prawie z krzesła spadłas? w ogole jak to tam wlazłaś?! dla tżta!
troche sie zachwialam ale zlapalam sie lodowki
bo tak to bym nie dosiegnela do niej zeby ja umyc na gorze
oj tak moj Tz sobie ostatnio grabi

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja jestem zdania, że lepiej odpuścić, ja nie sprzątam w ten cięższy sposób (poza kurzami, przecieraniem blatów itp), resztę robi mój mąż. Ostatnio jak się wściekłam, że za długo się za coś brał i zrobiłam to sama, zapytał mnie, czy dlatego, że jestem na niego zła, chcę przypadkiem zrobić krzywdę dziecku i tego żałować do końca życia. Myślę, że trochę to samo pytanie możesz sobie zadać. Nie krytykuję i nie oceniam cię absolutnie, ale jeśli stawia ci się brzuch, to chyba jednak jest za ciężka praca dla ciebie. Poczekaj na tż i popros go, żeby zrobił to, co ci obiecał. Ja wiem z własnego doświadczenia, że im trzeba wprost powiedzieć, co mają zrobić, bo czekanie aż sami zauważą to może trwać i trwać... ja wychodzę z założenia, że zamiast się frustrować, że latają koty po podłodze i czekać aż tż to zauważy, trzeba mu powiedzieć o tym i poprosić, żeby odkurzył (ja w naszym domu nawet przed ciążą nie odkurzałam, bo mój mąż kupił jakiś mega super duper odkurzacz wodny, który jest ciężki, a ja go nie umiem montować) i tyle.
odpuscic mozna ale juz sie wszystko kleilo podloga brudna ile moge go prosic zeby cos zrobil
caly weekend ogladal telewizje i jakos nie pomyslal zeby to zrobic
a ja juz nie mam sily zeby mu tlumaczyc co musi zrobic a czego
ale po malutku sama sobie posprzatalam i jestem dumna z siebie i oczywiscie mega zmeczona bo sprzatalam od 11 do 16

Cytat:
Dziewczyny jestem załamana , chciałam dzisiaj zadzwonić na oddział i dowiedzieć się kiedy mogę odwiedzić , zobaczyć porodówkę i tak dalej , a tam ;(

Z powodu remontu oddziału ginekologiczno - położniczego naszego szpitala, uprzejmie informujemy że od dnia 24.05.2014 nie będziemy przyjmować pacjentek i świadczyć dla Państwa usług w zakresie ginekologii i położnictwa oraz neonatologii. Planowany termin wznowienia przyjęć to dzień 14.07.2014.

ZARAZ SIĘ POPŁACZĘ !!!!

tez bym sie zalamala
ja naleze do osob ktore musza miec wszystko zaplanowane i zapiete na ostatni guzik
myslalas zeby miec w razie co inny szpital na uwadze ?
ale jak urodzisz w terminie to przynajmniej bedziesz miala ladnie

Cytat:
Witam się w to słoneczne poniedziałkowe popołudnie
miałam mieć dzisiaj test obciążenia glukozą, ale wyobraźcie sobie że nie udało się go zrobić
badania wykonuję w szpitalu, oddalonym od mojej miejscowości o 20 km, dojechaliśmy na miejsce to była godz.7:15, bo był niestety korek. Pani poinformowała mnie że już mi dzisiaj nie zrobi tego testu i zaprasza na jutro na godz.7 powiedziała mi że jej to 15 minut robi różnicę...
Na stronie szpitala jest napisane że laboratorium jest czynne do 9:30, więc nie wiem dlaczego nie mogłam mieć dzisiaj.
o ja..
ja rozumiem godzine sie spoznic ale 15 minut jakas masakra
naleza sie jej bencki

Cytat:

Dzisiaj pokazalam swoje wyniki z obciazenia glukoza interniscie i pani dr stwierdzila, ze nie mam cukrzycy! To moze byc jedynie lekka nietolerancja glukozy! Ale diete lepiej trzymac, a ja wstyd sie przyznac z tego tytulu zjadlam lody!
super
lody Ci sie nalezaly

Cytat:
u mnie wczoraj o 23 grzmialo a teraz widze ze tez sie ciemno robi
ale w koncu bedzie czym oddychac poza tym kocham taka pogode a jeszcze bardziej kocham burze

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

Wszytsko jest dobrze, Szymon wazy 1550 g (wydaje mi sie ze duzo), ale nie wiem ile mierzy. Ulozony jest juz glowka do dolu i lekarz powiedzial ze powinien tak zostac
Z tych wszystkich pomiarow Maszynka wyliczyla mi termin na 30.07 i tak mam zamiar urodzic
Troche mi prz<ykro bo lekarz co prawda dal mi caly plik zdjec ale wszystkie takie bardziej dla lekarza, nic co moznaby wsadzic w ramke
super ze wszystko jest dobrze z Szymonem
juz duzy kawaler : )

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 16:43   #1836
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Odpisuję na tematy sprzed kilku dni :

Stoooo laaaat!!!!
Skurcze... Ostatni miałam nad ranem, do teraz mam coś a'la zakwas w łydce... Biorę Aspargin (magnez+ potas!) 2x1 tabl., na własną rękę kupiłam. Jutro wizyta u gina, to dopytam, czy mogę zwiększyć dawkę.

- maść Bepathen do codziennego używania do pupci (przy każdej zmianie pieluchy);
[- zasypka - dla troszkę starszego dziecka (jest lepsza, skuteczniejsza, ale nie wiem, czy dobra dla noworodka na co dzień);]
- do mycia mydło szare (Biały Jeleń), bez płynu do kąpieli, balsamów, oliwek itd. Skóra miękka, gładka
No i wiadomo: woda morska do noska, Octenisept do np. pępuszka na początek (potem na jakieś ranki itp.; po cesarce ja używałam na ranę ).

Zgadzam się co do L4
Bepanthen po każdej zmianie przy noworodku, ale Sudocrem TYLKO przy odparzeniach - ma cynk, który wysusza skórę, na co dzień nie powinno się używać.

Octenisept

Co drugie niemowlę ma...

Na pewno łatwo u chłopaka Jeśli sprawdzi się, że teraz u nas córcia będzie, to aż się boję tej pielęgnacji
Dziewczyny piszecie, ze do pielegnacji skory pupci bedziecie uzywac Bepathenolu (19 zł za 30 g), porownalam sklad tego dosc drogiego specyfiku i taki sam sklad ma np. Dermopanten (http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p446-Dermopanten_5_masc_30_g), ktory kosztuje ok 8 zł. Podobny sklad ma Alantan plus, tylko, ze ma dodatkowo lanoline (7 zł) !
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 16:43   #1837
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Twin, dzięki za zainteresowanie, już mi chyba troszkę lepiej. Ogólnie fizycznie czuję się średnio, chyba jednak powinnam się przyzwyczaić, że średnio przechodzę ciążę...

Mam tylko nadzieję ( i na pewno jakaś delikatna sugestia pójdzie w jego stronę), że jak będę w szpitalu, to on przed moim powrotem z Hanią do domu, posprząta
I kto wymyślił, że ciąża to piękny czas?
Mój maż, po porodzie, wysprzątał mieszkanie na błysk i nawet umył okna

Cytat:
Dziewczyny a ja uwielbiam sprzatac.... mam w sobie tyle energii! Oczywiscie czasem zdarzaja mi sie dni lenistwa, ale generalnie lubie sprzatac, bo mam poczucie, ze wszystko kontroluje... no i odpoczywam sprzatajac... to pewnie moje fixum dyrdum A najgorsze jest to, ze uwielbiam (odkad jestem w ciazy) zapach detergentow!!!

pozazdrościć

Cytat:
Burza u mnie była słaba ale za to nieźle lało.

Cytat:
Duży chłopak z Szymona szkoda, że nie dostaliście żadnego zdjęcia buźki synka.
łożysko na tylnej ścianie jest ok

Cytat:
u chłopca pielęgnacja jest prosta. też się trochę obawiam pielęgnacji dziewczynki, szczególnie synechii.

Tż dzisiaj zdał prawko na motor za pierwszym podejściem. Jestem z niego dumna ale z drugiej strony boję się, że coś mu się stanie gdy będzie jeździł skuterem.
Stary 2014-05-26, 16:49   #1838
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja mam doła z powodu celulitisu. No jak bym nie usiadła w spodenkach to go widać. Nie powiem, żebym miała gładziutkie nogi przed ciążą, ale teraz to jest po prostu tragedia. Nie wiedziałam, że może się pojawić w ciąży, liczyłam się tylko z rozstępami w miejscach gdzie i tak nikt nie zajrzy. A takie coś na nogach widzą wszyscy.

Waga mi stanęła 2 tyg. temu, nie powiem, cieszę się, ale nie widać tego po mnie. Nogi mi nie puchną ale buzia jest okrągła jak księżyc.

co do cellulitisu to żyłam sobie w swiętym przekonaniu że póki co mi sie jakoś nie pogłębił. Czyli był taki jak przed ciąża tzn jak dałam noge na noge to było widac. Niestety ostatnio byłam w sklepie w przymierzalni w samej bieliźnie i moim oczom ukazał się cellulit nawet na łydkach i plecach. Nie wiem jakie tam było to oswietlenie ale się załamałam.
Ale dzis na przekór niemu wyszłam z domu w krótkiej sukience. A co

Dodatkowo pochwalę sie prezentami z okazji Dnia Matki - kwiaty od męża a kosmetyki od córy.
I mam wyrzuty sumienia bo parę dni temu byłam z córą w Sephorze i poszła oglądać lakiery do paznokci po czym wróciła i sie mnie pyta:
- mamooo, a to lakiery sa takie drogie?
- ja: tzn?
- ona: bo tu sa nawet za ponad 100zł
- ja: rózne sa ceny - od kilkunastu do ponad stu złotych. To zalezy od firmy
- ona: a ty jakie kupujesz?
- ja: takie za kilkanascie, dwadziescia parę złotych
- ona: a za 5 zł bys kupiła?
-ja: raczej nie, bo taki to chyba nic nie warty.

No i dzis rano dostałam od niej lakier i cień do oczu. I była taka smutna i mówi że pewnie bedzie niefajny bo kosztował tylko 5 zł w sklepiku osiedlowym. a cień 6zł.

głupio mi się tak zrobiło. Oczywiscie powiedziałam jej ze wiele tanich rzeczy jest lepszych od tych drogich i humor jej sie poprawił.

I udało mi sie kupic ostatnio w komisie 2 sukienki - łacznie za 17 zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1625.jpg (62,0 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1629.jpg (110,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1627.jpg (115,4 KB, 41 załadowań)
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 16:59   #1839
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
I kto wymyślił, że ciąża to piękny czas?
Mój maż, po porodzie, wysprzątał mieszkanie na błysk i nawet umył okna

pozazdrościć

Burza u mnie była słaba ale za to nieźle lało.

Duży chłopak z Szymona szkoda, że nie dostaliście żadnego zdjęcia buźki synka.
łożysko na tylnej ścianie jest ok

u chłopca pielęgnacja jest prosta. też się trochę obawiam pielęgnacji dziewczynki, szczególnie synechii.

Tż dzisiaj zdał prawko na motor za pierwszym podejściem. Jestem z niego dumna ale z drugiej strony boję się, że coś mu się stanie gdy będzie jeździł skuterem.
Hhihihi ale czego pozazdroscic?? Tego, ze czujac zapach np. Cifu mam ochote go polizac??? Tutaj klania sie chyba program "Moje paranoje" A serio to chyba mam jakas fiksacje w czasie ciazy, ze tak mi sie podobaja zapachy proszkow, plynow do prania plynow do naczyn, i innych detergentow! Moglabym np umywalke szorowac non stop

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
co do cellulitisu to żyłam sobie w swiętym przekonaniu że póki co mi sie jakoś nie pogłębił. Czyli był taki jak przed ciąża tzn jak dałam noge na noge to było widac. Niestety ostatnio byłam w sklepie w przymierzalni w samej bieliźnie i moim oczom ukazał się cellulit nawet na łydkach i plecach. Nie wiem jakie tam było to oswietlenie ale się załamałam.

Dodatkowo pochwalę sie prezentami z okazji Dnia Matki - kwiaty od męża a kosmetyki od córy.
I mam wyrzuty sumienia bo parę dni temu byłam z córą w Sephorze i poszła oglądać lakiery do paznokci po czym wróciła i sie mnie pyta:

No i dzis rano dostałam od niej lakier i cień do oczu. I była taka smutna i mówi że pewnie bedzie niefajny bo kosztował tylko 5 zł w sklepiku osiedlowym. a cień 6zł.

głupio mi się tak zrobiło. Oczywiscie powiedziałam jej ze wiele tanich rzeczy jest lepszych od tych drogich i humor jej sie poprawił.

Przy takiej figurze, mozesz nosic mini do 9 miesiaca tzn. do porodu!!!! Jestem totalnie zazdrosna!!!!! Nie masz wstydu zeby tak dobrze wygladac! Czlowiek czlowiekowi wilkiem!!!!
Brawo dla coreczki, bardzo fajna dziewczynka! I widac, ze kocha mamusie!
Moja dzisiaj narysowala laurke i non stop mnie calowala mowiac, ze to prezenty na dzien mamy i ze mnie kocha zawsze w kazdym dniu roku!!! Kochane mam dziecko! Czasem nie moge sie nadziwic, skad z tak szalonych i pokreconych rodzicow wziela sie taka fajna dziewuszka!!!

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

mysia111- jeszcze mi napisz gdzie kupilas takie fajne sandalki!!!! Bo takiego typu szukam!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:04   #1840
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Przy takiej figurze, mozesz nosic mini do 9 miesiaca tzn. do porodu!!!! Jestem totalnie zazdrosna!!!!! Nie masz wstydu zeby tak dobrze wygladac! Czlowiek czlowiekowi wilkiem!!!!
Brawo dla coreczki, bardzo fajna dziewczynka! I widac, ze kocha mamusie!
Moja dzisiaj narysowala laurke i non stop mnie calowala mowiac, ze to prezenty na dzien mamy i ze mnie kocha zawsze w kazdym dniu roku!!! Kochane mam dziecko! Czasem nie moge sie nadziwic, skad z tak szalonych i pokreconych rodzicow wziela sie taka fajna dziewuszka!!!

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

mysia111- jeszcze mi napisz gdzie kupilas takie fajne sandalki!!!! Bo takiego typu szukam!
Dzięki kochana jesteś. Ale tak jak pisałam w sklepowym lusterku już tak fajnie moje ciało sie nie prezentowało.

Przekochaną masz córę.

Sandałki są z tamtego roku - kupione w Kazarze.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:24   #1841
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

osz Ty
jakie nogi
nie lubie Cie
pieknie wygladasz

sukieneczki cudne

kochana coreczka i kochany Tz

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:

dla Tz
a to chyba normalne kazda by sie bala na Twoim miejscu
ma za wiele do stracenia wiec na pewno nie bedzie szalal i bedzie uwazal

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Hhihihi ale czego pozazdroscic?? Tego, ze czujac zapach np. Cifu mam ochote go polizac??? Tutaj klania sie chyba program "Moje paranoje" A serio to chyba mam jakas fiksacje w czasie ciazy, ze tak mi sie podobaja zapachy proszkow, plynow do prania plynow do naczyn, i innych detergentow! Moglabym np umywalke szorowac non stop [COLOR=Silver]

Moja dzisiaj narysowala laurke i non stop mnie calowala mowiac, ze to prezenty na dzien mamy i ze mnie kocha zawsze w kazdym dniu roku!!! Kochane mam dziecko! Czasem nie moge sie nadziwic, skad z tak szalonych i pokreconych rodzicow wziela sie taka fajna dziewuszka!!![COLOR="Silver"]
hahahahhahahahaha
kazdy ma jakies ' odpaly ' w ciazy
usmialam sie

kochana ksiezniczka
ja juz sie nie moge doczekac az moja cos takiego powie
mam nadzieje ze bede najlepsza mama na swiecie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-26, 17:32   #1842
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Wiesz co to chyba też zależy od podejścia, od tego czy dzidzia będzie grzeczna i czy mamy już w domu jakieś pociechy
To będzie nasze pierwsze dziecko, tż będzie miał prawdopodobnie 3 tygodnie wolnego jak mała się urodzi, będziemy siedzieć w domku także myślę, że damy radę spokojnie z małą i z ogarnięciem mieszkania Mojej znajomej córa ma 2,5 miesiąca i ona się cieszy, że już coraz więcej mała jest ciekawa świata i mniej śpi bo wcześniej to jej się nudziło jak córa tylko spała i jadła Także myślę, że nie będzie tak źle
Myślę, że wszystko zależy od dziecka i po części też od naszego nastawienia. Znam dziewczyny, które przy pierwszym dziecku tak panikowały, że coś się stanie, że nawet jak maluszek spał to one czuwały i ciągle zerkały czy wszystko ok, niczym innym się nie zajmowały. Znam dziewczyny, które czuły się tak źle po porodzie, że nawet przy sobie nie były w stanie nic zrobić i ciągle ktoś musiał być z nimi. Znam też takie, które miały tyle czasu wolnego, że nie wiedziały co mają z nim robić Może być różnie, ale oczywiście mam nadzieję, że u wszystkich z nas będzie spokojnie i będziemy potrafiły znaleźć czas na wszystko, włącznie z wizażem

Cytat:
Witam się w to słoneczne poniedziałkowe popołudnie
miałam mieć dzisiaj test obciążenia glukozą, ale wyobraźcie sobie że nie udało się go zrobić
badania wykonuję w szpitalu, oddalonym od mojej miejscowości o 20 km, dojechaliśmy na miejsce to była godz.7:15, bo był niestety korek. Pani poinformowała mnie że już mi dzisiaj nie zrobi tego testu i zaprasza na jutro na godz.7 powiedziała mi że jej to 15 minut robi różnicę...
Na stronie szpitala jest napisane że laboratorium jest czynne do 9:30, więc nie wiem dlaczego nie mogłam mieć dzisiaj.
oj wkurzyłabym się i zrobiła aferę!

Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta Ja dostałam prezent z brzuszka, za pośrednictwem TŻ bukiet kwiatów i... chipsy hihi niestety to moja największa słabość, a teraz w ciąży mocno się ograniczam, tym bardziej, że TŻ zawsze na mnie krzyczy jak jem takie niezdrowe rzeczy. A dziś mam dyspensę

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 17:36   #1843
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta Ja dostałam prezent z brzuszka, za pośrednictwem TŻ bukiet kwiatów i... chipsy hihi niestety to moja największa słabość, a teraz w ciąży mocno się ograniczam, tym bardziej, że TŻ zawsze na mnie krzyczy jak jem takie niezdrowe rzeczy. A dziś mam dyspensę
super prezent z brzuszka
smacznego

Nasze szczescie
Stary 2014-05-26, 18:23   #1844
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za rade! A czy pokrzywe mozna pic w ciazy, bo to jest zaliczane do ziol...
Sprawdzalam po kilka razy ktore ziola sa bezpieczne w ciazy. Pokrzywa na bank jest OK poza tym zawiera zelazo i wapn, co w ciazy jest potrzebne. Pije tez melise, miete pieprzowa, skrzyp.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 18:41   #1845
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Pentuerka zawsze przed pojawieniem się kolejnego strasznie swędzi mnie skóra w tym jednym miejscu, w nocy aż się budzę przez to swędzenie... a tak to ja pod słońce już widzę gdzie się pojawią następne, tragedia

malutka narazie chcę kupić zwykłą oliwkę dla dzieci, może to coś da... Specyfikom na rozstępy już niestety nie wierzę, używałam Babydream, biooil i mustellę, wszystkie jak widać zawiodły Teraz smaruję biooilem na przemian z kremem nivea mocno natłuszczającym, kupię jeszcze tą oliwkę i tyle... Nic więcej chyba nie mogę zrobić

Tasia a skąd wiesz, że co drugie niemowlę ma ciemieniuchę? Ja tak jak pisałam słyszałam, że teraz to mega rzadkość Moje koleżanki, które porodziły w ostatnich latach też nie miały tego problemu

mysia Po pierwsze wyglądasz bosko Super prezenty dostałaś a sukienki są prześliczne
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 18:42   #1846
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny piszecie, ze do pielegnacji skory pupci bedziecie uzywac Bepathenolu (19 zł za 30 g), porownalam sklad tego dosc drogiego specyfiku i taki sam sklad ma np. Dermopanten (http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p446-Dermopanten_5_masc_30_g), ktory kosztuje ok 8 zł. Podobny sklad ma Alantan plus, tylko, ze ma dodatkowo lanoline (7 zł) !
Ja mialam na poczatku to i to i zostalam przy bepanthen (masc nie krem), jakos szybciej lagodzi wszystko. Do tej pory jak sama mam problem z sucha skora na dloniach czy nawet twarzy to stosuje wlasnie bepanthen.
Moze wyprobuj obydwa, jak Ci spasuje alantan to zostan przy nim, wiadomo ze lepiej mniej zaplacic, ja sie jednbak tak przyzwyczailam , ze dla mnie nic innego nie istnieje jak bepanthen i juz

Stary 2014-05-26, 18:51   #1847
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
dla córeczki. Ja ez nie widze zdjecia poscieli. I zrobilam jak mowilas napisalam na fb i dolly sprzedala mi ostatnia sztuke limonkowej ;-)
super że udało Ci się kupić

Cytat:

ZARAZ SIĘ POPŁACZĘ !!!!

o tyle dobrze że w sierpniu będziesz mogła tam rodzić, pamiętam że u mnie 3 miesiące był zamknięty

Cytat:

.
Mysia Ty chudzinko slicznie wyglądasz i zazdroszczę figurki

Od Zosi w przedszkolu dostałam śliczną laurkę. Tż od rana na działce, bo zakładali nam okna, ledwo do pracy zdążył. Prezent pewnie dostanę jutro

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:22   #1848
malutka100
Zakorzenienie

Wow dziewczyny fajne dostałyście prezenty
Mój Tż jakoś o tym nie pomyślał, ale wybaczam mu, bo miałam niedawno urodziny to i tak się namęczył

Mysia- super zgrabnie wyglądasz zdradzisz skąd spódniczka?? czy jest taka specjalna ciążowa czy udało Ci się kupić w zwykłym sklepie?
Chciałam sobie właśnie sprawić jakieś kiecki na cieplejsze dni, bo mam tylko sukienki, a chciałbym jeszcze właśnie jakieś spódnice
Jakoś nie widzą mi się te ciążowe, teraz jak jest ciepło, jakoś denerwuje mnie ten pas na brzuch, widać go pod cienką, jasną bluzką, więc wolałabym kupić coś w normalnym sklepie. Tylko czy jest to jeszcze możliwe? Nie mam jakoś pomysłu na fason, który dobrze by teraz wyglądał na brzuszku
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:30   #1849
Moni 26
Zadomowienie

ale ja wam laski zazdrocze tych figur, ja przy was wygladam jak hipopotam
venus, przepiękny brzuszek a figurkę już wcześniej podziwiałam i zazdrościłam
mysia jaka ty szczuplutka jesteś bardzo zgrabne masz nogi
sexi mamy normalnie
pewnie na ulicy tłum wielbicieli sie oglada za wami

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Myślę, że wszystko zależy od dziecka i po części też od naszego nastawienia. Znam dziewczyny, które przy pierwszym dziecku tak panikowały, że coś się stanie, że nawet jak maluszek spał to one czuwały i ciągle zerkały czy wszystko ok, niczym innym się nie zajmowały. Znam dziewczyny, które czuły się tak źle po porodzie, że nawet przy sobie nie były w stanie nic zrobić i ciągle ktoś musiał być z nimi. Znam też takie, które miały tyle czasu wolnego, że nie wiedziały co mają z nim robić Może być różnie, ale oczywiście mam nadzieję, że u wszystkich z nas będzie spokojnie i będziemy potrafiły znaleźć czas na wszystko, włącznie z wizażem

Miejmy nadzieje, wydaje mi sie że nasze nastawienie jest tez bardzo wazne
Dzieci też są różne, jedne spokojniejsze inne mniej, ja sie czasem obawiam, ze moje odziedziczy po mamusi płaczliwośc A z racji tego ze mamusia jak była mała miała kolkę to ponoć nieźle dawała czadu
Oj siostry mi opowiadały, że nie miały na mnie sposobu co by ze mna nie robiły ja płakałam A jak już z tego wyrosłam to byłam bardzo żywym dzieckiem nie umiałam usiedzieć na tyłku ponoć, zreszta dowodem sa moje liczne blizny po zszyciach, głowę też trzy razy miałam zszywaną więc luz ale może pójdzie w męża on przeżył mniej przygód niż ja

justa z pewnością masz taka fajna córeczkę bo ją dobrze wychowałas, tylko pozazdrościć że macie takie fajne pocieszki

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-26 o 19:35
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:44   #1850
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

o tyle dobrze że w sierpniu będziesz mogła tam rodzić, pamiętam że u mnie 3 miesiące był zamknięty
Tylko ja mam termin na koniec lipca :'(.

Cytat:

O nie....wspolczuje, co prawda najprawdopodobniej doczekasz zeby tam urodzic ale zawsze w pogotowiu musisz miec na uwadze inny szpital..

W 100% Cie rozumiem, zareagowalabym dokladnie tak samo jak TyDpbrze ze juz teraz o tym wiesz to masz czas zeby znalezc alternatywe jakbs jednak urodzila wczesniej..

Brawo za 30 tydz ;-)
A Szymek to juz duży chlopczyk dobrze niech rośnie .

Ja tez mam łożysko z tyłu i to jest bardzo dobre ułożenie gorzej jak bys miała przodujace.

Czytam o innych szpitalach i jestem trochę w dołku. Bo w jednym jest to a nie ma tamtego. Jestem skołowana.
Będę musiała pozwiedzać oddziały.

Cytat:

Zgadzam się co do L4
Dziękuję za odp ;-)

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

tez bym sie zalamala
ja naleze do osob ktore musza miec wszystko zaplanowane i zapiete na ostatni guzik
myslalas zeby miec w razie co inny szpital na uwadze ?
ale jak urodzisz w terminie to przynajmniej bedziesz miala ladnie
Nie mam żadnego innego szpitala na oku ale będę musiała znaleźć , bo wiadomo jak fachowcy dotrzymuja terminów. :'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 19:54   #1851
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ja mam termin na koniec lipca :'(.

Brawo za 30 tydz ;-)
A Szymek to juz duży chlopczyk dobrze niech rośnie .

Ja tez mam łożysko z tyłu i to jest bardzo dobre ułożenie gorzej jak bys miała przodujace.

Czytam o innych szpitalach i jestem trochę w dołku. Bo w jednym jest to a nie ma tamtego. Jestem skołowana.
Będę musiała pozwiedzać oddziały.

Dziękuję za odp ;-)

Nie mam żadnego innego szpitala na oku ale będę musiała znaleźć , bo wiadomo jak fachowcy dotrzymuja terminów. :'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a ty od samego początku miałas koniec lipca? wiesz mi jakoś sie wydawało żejakos na początku sierpnia miałas, widocznie kalafior ciążowy

A powiedzcie dziewczyny którym terminem bardziej sie sugierujecie z usg , czy od ostatniej miesiaczki?
Stary 2014-05-26, 20:12   #1852
kro0pka
Raczkowanie

Dziewczyny przedstawiam Wam mojego synka Michałka. Dzisiaj rozpoczęliśmy 30 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00622.jpg (69,3 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-05-26, 20:23   #1853
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Dziewczyny przedstawiam Wam mojego synka Michałka. Dzisiaj rozpoczęliśmy 30 tydzień

ale ladny brzusio

Nasze szczescie
Stary 2014-05-26, 20:31   #1854
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Też mam słabość do chipsów.. od zawsze.

U nas nadal remonty, jutro zakładają parapet, w sobotę gipsowanie, w przyszłym tygodniu malowanie i mam nadzieję, że na tym terminie stanie. Chciałabym już za 2 tyg. mieć tą kuchnię.

Jutro znowu jedziemy kupić farby, lampę i obejrzeć jakieś wózki, pewnie znowu czasu na wizaż nie będzie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 20:59   #1855
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
słodki masz brzuszek ja za dwa dni zaczynam 31 tydzień i wydaje mi sie ze mam sporo większy brzuszek niż ty
oczywiście nie trzeba dodawać, ze kolejna sexi mama na wątku

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Witam w Dzien Matki, badz co badz to juz nasze swieto
U mnie remont-ciag dalszy kucia, wiec znow na szybko...

Ja bede kupowac pna poczatek 2 paczki pampersow 1 a potem pewnie dokupimy jeszcze z 3 kolejne... Rozmiar 2 mam zamiar uzywac dopiero jak pepek odpadnie, te w rozm. 1 lepiej wywinac pod pepkiem wlasnie bo sa krotsze

Tez jestem alrgikiem i co prawda narazie sie jeszcze nie mecze ale mam wykupione leki dozwolone w ciazy, w tym krople do oczu wlasnie, wiec mozesz isc do lekarza po recepte jak bedziesz miala dosc

zVenus- piekny brzuszek ; taki zgrabniutki

jaki już duży chłopak pokryła ci sie data z datą z ostatniej miesiaczki?

Dziewczyny jakie polecacie proszki do prania ubranek niemowlęcych? lepsze proszki, czy koncentraty?
A i wiem ze kiedyś już była o tym mowa, ale niestety miewam sklerozę, jakie kupujecie , albo kupiłyście materace?

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-26 o 21:39
Stary 2014-05-26, 21:52   #1856
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
za 30 tydz, superasny brzuszek
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:56   #1857
ButterBear
Zakorzenienie

Mysia, wyglądasz super! Zazdroszczę

Cytat:
Wow dziewczyny fajne dostałyście prezenty
Mój Tż jakoś o tym nie pomyślał, ale wybaczam mu, bo miałam niedawno urodziny to i tak się namęczył

Mysia- super zgrabnie wyglądasz zdradzisz skąd spódniczka?? czy jest taka specjalna ciążowa czy udało Ci się kupić w zwykłym sklepie?
Chciałam sobie właśnie sprawić jakieś kiecki na cieplejsze dni, bo mam tylko sukienki, a chciałbym jeszcze właśnie jakieś spódnice
Jakoś nie widzą mi się te ciążowe, teraz jak jest ciepło, jakoś denerwuje mnie ten pas na brzuch, widać go pod cienką, jasną bluzką, więc wolałabym kupić coś w normalnym sklepie. Tylko czy jest to jeszcze możliwe? Nie mam jakoś pomysłu na fason, który dobrze by teraz wyglądał na brzuszku
Niektóre ciązowe ciuchy są jakieś kompletnie od czapy. Weszłam w sobotę do kilka sklepów, wszystkie ciążowe koszulki i narysowane głody dzidziusiów, w bociany itp...no jak dla 15-latek
Kurna, ja mam 30 lat, nie chce nosić rzeczy w misie-pysie, czy inne ptaszyny...

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
ale ja wam laski zazdrocze tych figur, ja przy was wygladam jak hipopotam
Ja też

Cytat:
a ty od samego początku miałas koniec lipca? wiesz mi jakoś sie wydawało żejakos na początku sierpnia miałas, widocznie kalafior ciążowy

A powiedzcie dziewczyny którym terminem bardziej sie sugierujecie z usg , czy od ostatniej miesiaczki?
Mi się oba te terminy pokrywają. Tzn. rozbieżność jest 1-3 dni..

Nie dostałam nic na dzień matki

Zaprosiłam za to mamę na kolację, więc się objadłam

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:57   #1858
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taki sam z usg jak i z miesiączki ale bardziej prawdopodobny jest ten z usg

pytałaś o płyny i proszki, ja kupiłam płyn do prania bobini

a co do materaca to jutro będę w ikei i chyba tam kupię

Kropka śliczny brzuszek

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-05-26 o 22:00
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:10   #1859
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja mam taki sam z usg jak i z miesiączki ale bardziej prawdopodobny jest ten z usg

pytałaś o płyny i proszki, ja kupiłam płyn do prania bobini

a co do materaca to jutro będę w ikei i chyba tam kupię

Kropka śliczny brzuszek
myślisz ze piankowe są ok? czy lepiej kupić kokos-gryka..czytałam różne opinie i oczywiście zgłupiałam...jedni chwalą te zwykłe piankowe...a do gryki i kokosa sie zniechęciłam jak któras z was dodała fotę, co tam moze się gromadzić....
Stary 2014-05-26, 22:11   #1860
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
słodki masz brzuszek ja za dwa dni zaczynam 31 tydzień i wydaje mi sie ze mam sporo większy brzuszek niż ty
oczywiście nie trzeba dodawać, ze kolejna sexi mama na wątku

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

jaki już duży chłopak pokryła ci sie data z datą z ostatniej miesiaczki?

Dziewczyny jakie polecacie proszki do prania ubranek niemowlęcych? lepsze proszki, czy koncentraty?
A i wiem ze kiedyś już była o tym mowa, ale niestety miewam sklerozę, jakie kupujecie , albo kupiłyście materace?
Nie pokryla mi sie absolutnie, termin z miesiaczki mam na 10.08 ale ze akurat staralismy sie o dzidzie bylam na usg w dniu owulacji, wiec TP to na pewno 10.08, tyle ze ja licze ze urodze w 38 tyg tak jak synka Wtedy akurat koniec lipca wypada wiec mi pasuje
A Wy macie duze roznice w terminach z mniesiaczki i USG?

Ja bede prala w proszku jelp, zobacze jeszcze jak to cenowo z koncentratami ale zapewne proszrk tanszy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości