|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
.Dobrze , że to nie cukrzyca , a na małe słabostki musimy sobie pozwalać. ![]() Cytat:
Cytat:
Ci się podoba ? haa haa
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Ale się u mnie ciemno zrobiło, jakaś mega burza idzie!
|
|
|
|
#1833 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam w Dzien Matki, badz co badz to juz nasze swieto
![]() U mnie remont-ciag dalszy kucia, wiec znow na szybko... Ja bede kupowac pna poczatek 2 paczki pampersow 1 a potem pewnie dokupimy jeszcze z 3 kolejne... Rozmiar 2 mam zamiar uzywac dopiero jak pepek odpadnie, te w rozm. 1 lepiej wywinac pod pepkiem wlasnie bo sa krotsze Cytat:
![]() zVenus- piekny brzuszek ; taki zgrabniutki ![]() Cytat:
Cytat:
Dpbrze ze juz teraz o tym wiesz to masz czas zeby znalezc alternatywe jakbs jednak urodzila wczesniej..A ja dzisiaj zaczelam 30 tydzien i bylam na tym USG genetycznym.. Wszytsko jest dobrze, Szymon wazy 1550 g (wydaje mi sie ze duzo), ale nie wiem ile mierzy. Ulozony jest juz glowka do dolu i lekarz powiedzial ze powinien tak zostac ![]() Z tych wszystkich pomiarow Maszynka wyliczyla mi termin na 30.07 i tak mam zamiar urodzic![]() Troche mi prz<ykro bo lekarz co prawda dal mi caly plik zdjec ale wszystkie takie bardziej dla lekarza, nic co moznaby wsadzic w ramke ![]() Zadnego profilu ani nic, same mozdzki itp, no ale grunt ze wszytsko ok... Aha i lozysko jest z tylu, ale nie wiem czy to dobrze ![]() Jak pojde z wynikami do mojej lekarki to sie wypytam..
|
|
#1834 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Odpisuję na tematy sprzed kilku dni :Cytat:
![]() Skurcze... Ostatni miałam nad ranem, do teraz mam coś a'la zakwas w łydce... Biorę Aspargin (magnez+ potas!) 2x1 tabl., na własną rękę kupiłam. Jutro wizyta u gina, to dopytam, czy mogę zwiększyć dawkę. Cytat:
- - proszek dla dzieci (my mamy Lovelę); - maść Bepathen do codziennego używania do pupci (przy każdej zmianie pieluchy); [- zasypka - dla troszkę starszego dziecka (jest lepsza, skuteczniejsza, ale nie wiem, czy dobra dla noworodka na co dzień);] - do mycia mydło szare (Biały Jeleń), bez płynu do kąpieli, balsamów, oliwek itd. Skóra miękka, gładka No i wiadomo: woda morska do noska, Octenisept do np. pępuszka na początek (potem na jakieś ranki itp.; po cesarce ja używałam na ranę - Sudocrem - jeśli JUŻ SĄ odparzenia (albo wtedy zasypka). ja przemywałam wacikiem z przegotowaną wodą... ale można i solą ![]() Cytat:
Bepanthen po każdej zmianie przy noworodku, ale Sudocrem TYLKO przy odparzeniach - ma cynk, który wysusza skórę, na co dzień nie powinno się używać. Octenisept Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli sprawdzi się, że teraz u nas córcia będzie, to aż się boję tej pielęgnacji
|
|
#1835 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak to bym nie dosiegnela do niej zeby ja umyc na gorze oj tak moj Tz sobie ostatnio grabi Cytat:
caly weekend ogladal telewizje i jakos nie pomyslal zeby to zrobic a ja juz nie mam sily zeby mu tlumaczyc co musi zrobic a czego ale po malutku sama sobie posprzatalam i jestem dumna z siebie i oczywiscie mega zmeczona bo sprzatalam od 11 do 16 Cytat:
ja naleze do osob ktore musza miec wszystko zaplanowane i zapiete na ostatni guzik myslalas zeby miec w razie co inny szpital na uwadze ? ale jak urodzisz w terminie to przynajmniej bedziesz miala ladnie ![]() Cytat:
ja rozumiem godzine sie spoznic ale 15 minut jakas masakra naleza sie jej bencki Cytat:
lody Ci sie nalezaly ![]() u mnie wczoraj o 23 grzmialo a teraz widze ze tez sie ciemno robi ale w koncu bedzie czym oddychac poza tym kocham taka pogode a jeszcze bardziej kocham burze Cytat:
![]() juz duzy kawaler : ) |
||||||
|
|
|
#1836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój maż, po porodzie, wysprzątał mieszkanie na błysk i nawet umył okna ![]() Cytat:
pozazdrościć ![]() Burza u mnie była słaba ale za to nieźle lało. Cytat:
szkoda, że nie dostaliście żadnego zdjęcia buźki synka.łożysko na tylnej ścianie jest ok ![]() Cytat:
Tż dzisiaj zdał prawko na motor za pierwszym podejściem. Jestem z niego dumna ale z drugiej strony boję się, że coś mu się stanie gdy będzie jeździł skuterem.
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do cellulitisu to żyłam sobie w swiętym przekonaniu że póki co mi sie jakoś nie pogłębił. Czyli był taki jak przed ciąża tzn jak dałam noge na noge to było widac. Niestety ostatnio byłam w sklepie w przymierzalni w samej bieliźnie i moim oczom ukazał się cellulit nawet na łydkach i plecach Ale dzis na przekór niemu wyszłam z domu w krótkiej sukience. A co ![]() Dodatkowo pochwalę sie prezentami z okazji Dnia Matki - kwiaty od męża a kosmetyki od córy. I mam wyrzuty sumienia bo parę dni temu byłam z córą w Sephorze i poszła oglądać lakiery do paznokci po czym wróciła i sie mnie pyta: - mamooo, a to lakiery sa takie drogie? - ja: tzn? - ona: bo tu sa nawet za ponad 100zł - ja: rózne sa ceny - od kilkunastu do ponad stu złotych. To zalezy od firmy - ona: a ty jakie kupujesz? - ja: takie za kilkanascie, dwadziescia parę złotych - ona: a za 5 zł bys kupiła? -ja: raczej nie, bo taki to chyba nic nie warty. No i dzis rano dostałam od niej lakier i cień do oczu. I była taka smutna i mówi że pewnie bedzie niefajny bo kosztował tylko 5 zł w sklepiku osiedlowym. a cień 6zł. ![]() głupio mi się tak zrobiło. Oczywiscie powiedziałam jej ze wiele tanich rzeczy jest lepszych od tych drogich i humor jej sie poprawił. I udało mi sie kupic ostatnio w komisie 2 sukienki - łacznie za 17 zł. |
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A serio to chyba mam jakas fiksacje w czasie ciazy, ze tak mi sie podobaja zapachy proszkow, plynow do prania plynow do naczyn, i innych detergentow! Moglabym np umywalke szorowac non stop ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() Brawo dla coreczki, bardzo fajna dziewczynka! I widac, ze kocha mamusie! Moja dzisiaj narysowala laurke i non stop mnie calowala mowiac, ze to prezenty na dzien mamy i ze mnie kocha zawsze w kazdym dniu roku!!! Kochane mam dziecko! Czasem nie moge sie nadziwic, skad z tak szalonych i pokreconych rodzicow wziela sie taka fajna dziewuszka!!! ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- mysia111- jeszcze mi napisz gdzie kupilas takie fajne sandalki!!!! Bo takiego typu szukam! |
||
|
|
|
#1840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przekochaną masz córę. Sandałki są z tamtego roku - kupione w Kazarze. |
|
|
|
|
#1841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie nogi ![]() nie lubie Cie ![]() pieknie wygladasz sukieneczki cudne ![]() kochana coreczka i kochany Tz ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
dla Tza to chyba normalne kazda by sie bala na Twoim miejscu ma za wiele do stracenia wiec na pewno nie bedzie szalal i bedzie uwazal ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
kazdy ma jakies ' odpaly ' w ciazy ![]() usmialam sie ![]() kochana ksiezniczka ja juz sie nie moge doczekac az moja cos takiego powie mam nadzieje ze bede najlepsza mama na swiecie
|
|||
|
|
|
#1842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może być różnie, ale oczywiście mam nadzieję, że u wszystkich z nas będzie spokojnie i będziemy potrafiły znaleźć czas na wszystko, włącznie z wizażem ![]() Cytat:
Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta bukiet kwiatów i... chipsy hihi niestety to moja największa słabość, a teraz w ciąży mocno się ograniczam, tym bardziej, że TŻ zawsze na mnie krzyczy jak jem takie niezdrowe rzeczy. A dziś mam dyspensę
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smacznego
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym zawiera zelazo i wapn, co w ciazy jest potrzebne. Pije tez melise, miete pieprzowa, skrzyp.
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Pentuerka zawsze przed pojawieniem się kolejnego strasznie swędzi mnie skóra w tym jednym miejscu, w nocy aż się budzę przez to swędzenie... a tak to ja pod słońce już widzę gdzie się pojawią następne, tragedia
![]() malutka narazie chcę kupić zwykłą oliwkę dla dzieci, może to coś da... Specyfikom na rozstępy już niestety nie wierzę, używałam Babydream, biooil i mustellę, wszystkie jak widać zawiodły Teraz smaruję biooilem na przemian z kremem nivea mocno natłuszczającym, kupię jeszcze tą oliwkę i tyle... Nic więcej chyba nie mogę zrobić![]() Tasia a skąd wiesz, że co drugie niemowlę ma ciemieniuchę? Ja tak jak pisałam słyszałam, że teraz to mega rzadkość Moje koleżanki, które porodziły w ostatnich latach też nie miały tego problemumysia Po pierwsze wyglądasz bosko a sukienki są prześliczne |
|
|
|
#1846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze wyprobuj obydwa, jak Ci spasuje alantan to zostan przy nim, wiadomo ze lepiej mniej zaplacic, ja sie jednbak tak przyzwyczailam , ze dla mnie nic innego nie istnieje jak bepanthen i juz
|
|
#1847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
slicznie wyglądasz i zazdroszczę figurki ![]() Od Zosi w przedszkolu dostałam śliczną laurkę. Tż od rana na działce, bo zakładali nam okna, ledwo do pracy zdążył. Prezent pewnie dostanę jutro
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Wow dziewczyny fajne dostałyście prezenty
![]() Mój Tż jakoś o tym nie pomyślał, ale wybaczam mu, bo miałam niedawno urodziny to i tak się namęczył ![]() Mysia- super zgrabnie wyglądasz zdradzisz skąd spódniczka?? czy jest taka specjalna ciążowa czy udało Ci się kupić w zwykłym sklepie?Chciałam sobie właśnie sprawić jakieś kiecki na cieplejsze dni, bo mam tylko sukienki, a chciałbym jeszcze właśnie jakieś spódnice Jakoś nie widzą mi się te ciążowe, teraz jak jest ciepło, jakoś denerwuje mnie ten pas na brzuch, widać go pod cienką, jasną bluzką, więc wolałabym kupić coś w normalnym sklepie. Tylko czy jest to jeszcze możliwe? Nie mam jakoś pomysłu na fason, który dobrze by teraz wyglądał na brzuszku
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
ale ja wam laski zazdrocze tych figur, ja przy was wygladam jak hipopotam
venus, przepiękny brzuszek mysia jaka ty szczuplutka jesteś ![]() sexi mamy normalnie pewnie na ulicy tłum wielbicieli sie oglada za wami ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Dzieci też są różne, jedne spokojniejsze inne mniej, ja sie czasem obawiam, ze moje odziedziczy po mamusi płaczliwośc A z racji tego ze mamusia jak była mała miała kolkę to ponoć nieźle dawała czaduOj siostry mi opowiadały, że nie miały na mnie sposobu co by ze mna nie robiły ja płakałam A jak już z tego wyrosłam to byłam bardzo żywym dzieckiem nie umiałam usiedzieć na tyłku ponoć, zreszta dowodem sa moje liczne blizny po zszyciach, głowę też trzy razy miałam zszywaną więc luz ale może pójdzie w męża on przeżył mniej przygód niż jajusta z pewnością masz taka fajna córeczkę bo ją dobrze wychowałas, tylko pozazdrościć że macie takie fajne pocieszki
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-26 o 19:35 |
|
|
|
|
#1850 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A Szymek to juz duży chlopczyk dobrze niech rośnie . Ja tez mam łożysko z tyłu i to jest bardzo dobre ułożenie gorzej jak bys miała przodujace. Czytam o innych szpitalach i jestem trochę w dołku. Bo w jednym jest to a nie ma tamtego. Jestem skołowana. Będę musiała pozwiedzać oddziały. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedzcie dziewczyny którym terminem bardziej sie sugierujecie z usg , czy od ostatniej miesiaczki? |
|
|
|
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przedstawiam Wam mojego synka Michałka.
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ladny brzusio |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas nadal remonty, jutro zakładają parapet, w sobotę gipsowanie, w przyszłym tygodniu malowanie i mam nadzieję, że na tym terminie stanie. Chciałabym już za 2 tyg. mieć tą kuchnię. Jutro znowu jedziemy kupić farby, lampę i obejrzeć jakieś wózki, pewnie znowu czasu na wizaż nie będzie. |
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście nie trzeba dodawać, ze kolejna sexi mama na wątku ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
pokryła ci sie data z datą z ostatniej miesiaczki?Dziewczyny jakie polecacie proszki do prania ubranek niemowlęcych? lepsze proszki, czy koncentraty? A i wiem ze kiedyś już była o tym mowa, ale niestety miewam sklerozę, jakie kupujecie , albo kupiłyście materace?
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-26 o 21:39 |
||
|
|
|
#1856 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mysia, wyglądasz super! Zazdroszczę
![]() Cytat:
Kurna, ja mam 30 lat, nie chce nosić rzeczy w misie-pysie, czy inne ptaszyny... Cytat:
Cytat:
Nie dostałam nic na dzień matki Zaprosiłam za to mamę na kolację, więc się objadłam
|
|||
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bardziej prawdopodobny jest ten z usg pytałaś o płyny i proszki, ja kupiłam płyn do prania bobini a co do materaca to jutro będę w ikei i chyba tam kupię Kropka śliczny brzuszek
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-05-26 o 22:00 |
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
myślisz ze piankowe są ok? czy lepiej kupić kokos-gryka..czytałam różne opinie i oczywiście zgłupiałam...jedni chwalą te zwykłe piankowe...a do gryki i kokosa sie zniechęciłam jak któras z was dodała fotę, co tam moze się gromadzić....
|
|
|
|
#1860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wtedy akurat koniec lipca wypada wiec mi pasuje![]() A Wy macie duze roznice w terminach z mniesiaczki i USG? Ja bede prala w proszku jelp, zobacze jeszcze jak to cenowo z koncentratami ale zapewne proszrk tanszy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

za figurke i brzuszek!!! 

jak chodzę to czuję duży dyskomfort, jakbym miałam zakwasy, ale takie naprawdę duże...

slicznie wyglądasz i zazdroszczę figurki
ale może pójdzie w męża on przeżył mniej przygód niż ja