Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 09:51   #571
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Zapomniałam Wam napisać, że w piekarni w Sopocie pani ekspedientka na widok mojego małża, który zapuszcza brodę zapytała co Pani podać
Na drugi dzień ja poszłam i chciałam kupić wekę. Sprzedawczyni nie wiedziała o co mi chodzi, myślała, że mówię w obcym języku Rozejrzałam się po półkach w poszukiwaniu weki i przeczytałam, że to bułka paryska a u nas to właśnie jest weka
Stary 2014-05-27, 09:51   #572
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ale powiem Ci, że w dzień nie ma problemu, od pewnego czasu nawet sam odłożony do łóżeczka zasypia i w dzień śpi spokojnie i nie płacze, tylko w nocy taki problem ja już nawet biorę pod uwagę, że się boi ciemności czy co

ja bym teraz bardzo chciała żeby u nas w łóżku zasypiał, ale też lipa
a moze spróbujcie jakaś lampke czy coś? u nas cala noc sie pali
Stary 2014-05-27, 09:54   #573
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że trafiłam na fajnych konduktorów bo sami chętnie pomagali jeden to sprawdzał dokąd mamy bilety, żeby wiedzieć kiedy ma przyjść i pomóc z bagażem.
Na peronie też znalazł się życzliwy pan i pomógł z bagażem.
No i ostatnio ludzie przepuszczają mnie w kolejce do kasy miłe to czasem korzystam, czasem grzecznie dziękuję a jak mam mało rzeczy i jestem z Miłkiem w nosidle to np. w tesco podchodzę do kasy pierwszeństwa.
to miałaś ogromne szczęście, bo ja ostatnio zauważyłam taką mentalność wśród ludzi ze --- lepiej omijać matki z dziećmi w wózku bo matka syczy a dziecko gryzie, serio , no taka znieczulica że o zgrozo!
a czasami naprawdę ciężko wtaszczyć wózek choćby po 4 schodkach , do pociągu, czy autobusu

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hello

nie mam czasu na nadrabianie- cytowanie, cały dzień w biegu miałam...
robiliśmy zakupy na chrzciny (w sali zamówiliśmy tylko obiad, reszta: cisato, napoje, sałatki, wędlina we własnym zakresie)...

w czasie zakupów Hubi został u mojej mamy i tak się biedny spłakał że ma oczy podpuchnięte i czerwone... Kuba mówi że tylko u niego się uspokajał...

mam stresa bo boję się potencjalnej ospy, a dzisiaj się dowiedziałam że u Jakuba w klasie dzieci po kolei chorują na rumień zakaźny... i się zarąbiście zapowiada... masakra
będzie dobrze, za udane chrzciny
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:56   #574
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać, że w piekarni w Sopocie pani ekspedientka na widok mojego małża, który zapuszcza brodę zapytała co Pani podać
Na drugi dzień ja poszłam i chciałam kupić wekę. Sprzedawczyni nie wiedziała o co mi chodzi, myślała, że mówię w obcym języku Rozejrzałam się po półkach w poszukiwaniu weki i przeczytałam, że to bułka paryska a u nas to właśnie jest weka
no co Ty gadasz Conchity się naoglądała

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a moze spróbujcie jakaś lampke czy coś? u nas cala noc sie pali
lampka starszemu przeszkadza, a my w jednym pokoju wszyscy śpimy

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:58   #575
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Czaszka, Lula co do zwracania uwagi znajomym ja przestalam bo mam wrazenie ze oni mysla ze ja tak tlumacze to ze Filip pozno robi rozne rzeczy. Przyklad moja przyjaciolka ma 4 mcznego syna generalnie wymuszacza jecaego non stop wiec w gondoli podnosi mu na spacerach oparcie dosc wysoko zeby niejeczal i zeby mogla spacerowac. Wiec jak usnie to tez spi w tej pozycji i ciagnie sie z brzucha do gory do siadania i lapie sie zbandy i podnosi. Przesadzila teraz 4 miesieczniaka do spacerowki gdzie oczywiscie mlody jezdzi na siedzaco prawie . Ona sie jara ze on to sam robi - ciagnie sie do siadu w gore z pozycji pollezacej. No moim zdaniem to niekoniecznie robi bez ingerecji i to dobrze. Na brzuchu nie lezy wcale albo 2 min przed tv. Sadza go w ikeowym krzeselku na karmienie gdzie on wogole sie zwija. Pani pediatra jej mowila ze jeszcze za maly. Itd ja to sie wogokle juz w temacie dzieci nieodzywam..tak samo ekspozycja na gluten pyta bo czytala w necie zapytala lekarza i ma robic ekspozycje tydzien a pozniej moze pelna dawke i tak bedzie roboc .. niech robi kazdy jak chce
Adaś ma skończone 8 miesięcy, ale nie siedzi w spacerówce. Nie siedzi jeszcze stabilnie.
Stary 2014-05-27, 10:01   #576
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
no co Ty gadasz Conchity się naoglądała
z teściem to się prawie posikali ze śmiechu

Patrzcie co dostałam na maila od Bobo Vity poryczałam się
Stary 2014-05-27, 10:02   #577
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Tak- macierzyński to co innego niż chorobowe. Na zlecenie możesz iść .

o fajnie dziękuję za info

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

wspolczuje nocek
u nas rozowo nie jest, tez mamy minimum 2 pobudki.
zawsze staram sie dac mu pic/ jesc i z powrotem do lozeczka odlozyc, ale czasem nie chce tam usnac. biore go do nas i usypia w 2 minuty. i dlaczego
mam ten plus, ze na wieczor zasypia kompletnie sam.za to w dzien jest problem, ale od wczoraj wprowadzam samodzielne zasypianie i malymi kroczkami moze sie uda on jest juz cwany i np. placze, bo ni chce usnac, ja podchodze a on usmiech od ucha do ucha. wiec znowu odchodze i znowu placze wiec po prostu stoje kolo lozeczka, on sie bodzie, ale w koncu usypia.

wlasnie przejrzalam gazetke biedronki od 29.05 i beda fajne promocje na jedzonko np. 2 obiadki + 1 gratis za 8,78zl, 2 deserki+1 gratis za 5,38 zl.

i beda kocyki za 14,99 zl
O widzisz super z tymi promocjami ) zrobią mi prezent na urodziny
Stary 2014-05-27, 10:02   #578
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Czaszka, Lula co do zwracania uwagi znajomym ja przestalam bo mam wrazenie ze oni mysla ze ja tak tlumacze to ze Filip pozno robi rozne rzeczy. Przyklad moja przyjaciolka ma 4 mcznego syna generalnie wymuszacza jecaego non stop wiec w gondoli podnosi mu na spacerach oparcie dosc wysoko zeby niejeczal i zeby mogla spacerowac. Wiec jak usnie to tez spi w tej pozycji i ciagnie sie z brzucha do gory do siadania i lapie sie zbandy i podnosi. Przesadzila teraz 4 miesieczniaka do spacerowki gdzie oczywiscie mlody jezdzi na siedzaco prawie . Ona sie jara ze on to sam robi - ciagnie sie do siadu w gore z pozycji pollezacej. No moim zdaniem to niekoniecznie robi bez ingerecji i to dobrze. Na brzuchu nie lezy wcale albo 2 min przed tv. Sadza go w ikeowym krzeselku na karmienie gdzie on wogole sie zwija. Pani pediatra jej mowila ze jeszcze za maly. Itd ja to sie wogokle juz w temacie dzieci nieodzywam..tak samo ekspozycja na gluten pyta bo czytala w necie zapytala lekarza i ma robic ekspozycje tydzien a pozniej moze pelna dawke i tak bedzie roboc .. niech robi kazdy jak chce
sory, ale co za durna dziewczyna, co ona chce się, no nie wiem zachwycać że jej dziecko takie do przodu jest, tylko że nic na siłę bo krzywdę małemu robi tak naprawdę, szkoda tego dziecka , bo małe, bezbronne i uzależnione zupełni od rodziców, ale przez durną matkę moze mieć problemy z kręgosłupem w przyszłości, gdzie ona ma rozum

Cytat:

Postanowiłam w ogóle nie chodzić spać
Położyłam się po 23, a o północy moje dziecko wstało i urzędowało do 2.10. W tym przez pierwszą godzinę na zmianę non stop darło się, jęczało, stękało i marudziło Jeść nie chciał, trochę się napił wody, przeciwbólowy nie pomógł, dentinox też nie. Jak bujałam na rękach to darł się trochę mniej, jak przestawałam to od nowa W końcu po godzinie wzięłam go do salonu, zapaliłam światło, zaczęliśmy się bawić, wspinał się po mnie, pluł, śmiał się i w ogóle całkiem inne dziecko Jak trochę poszalał to coś tam zjadł, ale jak go dałam do łóżeczka to znów płacz, więc mąż go trochę ponosił i w końcu zasnął. Spał aż do 5.15 wrzuciłam mu zabawki do łóżeczka, ale jęczał dotąd aż wstaliśmy i wzięliśmy go do kuchni.
Wymiękam powoli, nie mam pomysłu co mu jest i jak mu pomóc

A poza tym ma katar i to mu też na pewno przeszkadza, ale jak on tak płacze to mogę odciągać na okrągło, a i tak nos bez przerwy zatkany.

Zapomniałam napisać, że w piątek były wyniki w żłobku i Miłosz się dostał Jestem ogólnie zwolenniczką żłobka, chcę żeby poszedł i nie miałam żadnych wątpliwości, ale teraz mnie dopadły Chodzi mi tylko o to, że jest jeszcze taki malutki. Chciałabym z nim być trochę dłużej i myślę, że spokojnie do końca roku bym mogła zostać, bo mam masę urlopu, ale w żłobku przyjmują tylko od września

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U mnie jest też ten problem że ja już kompletnie nie mam siły w rękach.. Bartek waży 10kg z kawałkiem, jak w nocy się budzi to na rękach się wykręca i już było kilka sytuacji że mi prawie wypadł bo już mi się ręce trzęsą ze zmęczenia. Nawet w nocy muszę spać tylko na plecach bo tak mnie bolą ramiona że nie mogę na boku. Dziś od 3 spał już z nami, nie rozumiem go, w łożeczku się drze, bujany też nie zaśnie a u nas zasypia sam w 2minuty. Nie był by to dla mnie problem gdyby nie to że mnie bez przerwy kopie i oczywiście z tztem jesteśmy rano połamani. Dobra już nie marudze
kurcze mój też na rękach się wierci, kręci czasami też już mnie tak bolą, że nie daję rady go utrzymać,
Stary 2014-05-27, 10:03   #579
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mam stresa bo boję się potencjalnej ospy, a dzisiaj się dowiedziałam że u Jakuba w klasie dzieci po kolei chorują na rumień zakaźny... i się zarąbiście zapowiada... masakra
zeby chlopaki sie nie zarazili
masakra z tymi chorobskami

musze zaraz leciec, bo robota czeka a tak mi sie nic nie chce
sprzatanie, pranie, prasowanie
dobrze,ze chociaz wczoraj ugotowalam dwa obiadki to bedzie na 2-3 dni i choc to z glowy

A mam pytanie
moja siostra kupila mi dosc fajny stroj kapielowy, ale niestety ma za male miseczki. jest to rozmiar 40B. z tym, ze jest regulowany sznurkami, wiec tylko te nieszczesne miseczki.
ja go na pewno nie wykorzystam. moze ktoras z Was by chciala?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140527_095144.jpg (97,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2014-05-27, 10:05   #580
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
moze się przejezyczyła co do Pani

miałam podobną sytuacje jak gdzieś w Polsce poprosiłam 10 kaizerek, albo matles jajek chyba na mazurach
Stary 2014-05-27, 10:06   #581
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
z teściem to się prawie posikali ze śmiechu

Patrzcie co dostałam na maila od Bobo Vity poryczałam się
dzieci są cudne, no kochane
Stary 2014-05-27, 10:14   #582
kaska87
Zakorzenienie

czy tylko ja mam wrażenie- może mylne, że ta z prawej od Donatana jest przypusta i robi głupie miny i rzuca główką ale śliczną są obydwie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:15   #583
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć chorowitki!

cały tydzień ma być pogoda w kratkę i burze... chciałam jechać z koleżanką do parku w Pszczynie ale jak to zrobić jak nagle zacznie lać i będzie pooopa?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ok 18 zamówiłam te zabawki dla Mikołajka, a przed chwilą dostałam maila, że wysłane ale speed

ulewa taka, że Mysze obudziła
jak zamierzasz "prać" tego szczeniaczka?ja też czekam na naszego

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
kurcze rozmawialam wlasnie przez tel. z kolezanka co ma coreczke z poczatku wrzesnia i mi opowiadala o niej i o jej rozwoju, glupio mi bylo jej mowic ze robi zle zeby nie odebrala tego ze sie wymądrzam czy cos
U nich w rodzinie zawsze bylo pelno dzieci i tam w domu ich jest duzo wiec dziwie sie ze mają taką niewiedze. Sama nie wiedzialam czy mam sie odezwac czy sie nie wtrącać.Ale teraz mam wyrzuty sumienia, ze nic nie powiedzialam bo przeciez tu o dobro dziecka chodzi prawda?

wiec jej corka nie lubiala nigdy lezec na brzuszku to jej do tego nie
zmuszala.....i teraz wazy dosyc duzo i efekt jest taki ze jak lezy na brzuszku nie uniesie sie na rączkach tzn robi to bardzo krótko i duupki do gory tez nie za bardzo podniesie. Kiedys sie przekrecala a teraz juz tego nie robi wogole.No i wogole nie pełza ani nie raczkuje bo przeciez nie lubi lezec na brzuszku
Za to mała jak ukonczyla ok 4 miesiace zaczeli ją na sile sadzac....w rogach, obłożoną poduszkami itd itd. No i od 5 miesiaca sama siedzi. I teraz mowi ze malej sie podoba....to ją stawiają I nawet zaczeli ją prowadzac za ręce i podobno jej pediatra mowila ze jak dziecko chce chodzic to niech jej pomagają ze po co dziecko spowalniac
Pytam jej to w jakim razie mała się porusza to mowi ze dostala od dziadzia taki jakby rowerek i na nim sie odpycha nozkami no i oczywiscie śmiga po domu w chodziku.
normalnie bym coś delikatnie powiedziała, ale skoro piszesz,że tam dużo dzieci odchowanych itp. to i tak uznają za brednie to, co powiesz.I tak czy siak zrobiliby po swojemu. Więc nie miej wyrzutów sumienia.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Lola Wrócić to ja nie mam do czego, bo zwolniłam się z pracy na tydzień przed zajściem w ciążę

Jestem na etapie szukania
ooo to nie miałaś macierzyńskiego?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że trafiłam na fajnych konduktorów bo sami chętnie pomagali jeden to sprawdzał dokąd mamy bilety, żeby wiedzieć kiedy ma przyjść i pomóc z bagażem.
Na peronie też znalazł się życzliwy pan i pomógł z bagażem.
No i ostatnio ludzie przepuszczają mnie w kolejce do kasy miłe to czasem korzystam, czasem grzecznie dziękuję a jak mam mało rzeczy i jestem z Miłkiem w nosidle to np. w tesco podchodzę do kasy pierwszeństwa.
brawo dla konduktorówkla ski:

Cytat:
hej...
leżę w łóżku i zdycham
zdrówka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:17   #584
kaska87
Zakorzenienie

Motylek nie wiem czy się mechanizm z niego wyciąga bo jak tak to ok, a jak nie to włożę na 3 zdrowaśki do zamrażalnika

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:17   #585
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest też ten problem że ja już kompletnie nie mam siły w rękach.. Bartek waży 10kg z kawałkiem, jak w nocy się budzi to na rękach się wykręca i już było kilka sytuacji że mi prawie wypadł bo już mi się ręce trzęsą ze zmęczenia. Nawet w nocy muszę spać tylko na plecach bo tak mnie bolą ramiona że nie mogę na boku. Dziś od 3 spał już z nami, nie rozumiem go, w łożeczku się drze, bujany też nie zaśnie a u nas zasypia sam w 2minuty. Nie był by to dla mnie problem gdyby nie to że mnie bez przerwy kopie i oczywiście z tztem jesteśmy rano połamani. Dobra już nie marudze
O, to,to! Płakać mi się chce w nocy, jak ledwo przysnę a budzi mnie jej płacz ;( Ja już nie kombinuję inaczej tylko bierzemy ją do nas i próbuję przy cycku ją uśpić od nowa... Kiedyś będę miałą problem albo sama się przestawi.
Na plecach sie nie mieszczę, zresztą przy karmieniu muszę na boku i też budzę się połamana i pokopana. Strasznie się rzuca przez sen i jak płacze

Cytat:
Położyłam się po 23, a o północy moje dziecko wstało i urzędowało do 2.10. W tym przez pierwszą godzinę na zmianę non stop darło się, jęczało, stękało i marudziło Jeść nie chciał, trochę się napił wody, przeciwbólowy nie pomógł, dentinox też nie. Jak bujałam na rękach to darł się trochę mniej, jak przestawałam to od nowa W końcu po godzinie wzięłam go do salonu, zapaliłam światło, zaczęliśmy się bawić, wspinał się po mnie, pluł, śmiał się i w ogóle całkiem inne dziecko Jak trochę poszalał to coś tam zjadł, ale jak go dałam do łóżeczka to znów płacz, więc mąż go trochę ponosił i w końcu zasnął. Spał aż do 5.15 wrzuciłam mu zabawki do łóżeczka, ale jęczał dotąd aż wstaliśmy i wzięliśmy go do kuchni.

A poza tym ma katar i to mu też na pewno przeszkadza, ale jak on tak płacze to mogę odciągać na okrągło, a i tak nos bez przerwy zatkany.

Zapomniałam napisać, że w piątek były wyniki w żłobku i Miłosz się dostał Jestem ogólnie zwolenniczką żłobka, chcę żeby poszedł i nie miałam żadnych wątpliwości, ale teraz mnie dopadły Chodzi mi tylko o to, że jest jeszcze taki malutki. Chciałabym z nim być trochę dłużej i myślę, że spokojnie do końca roku bym mogła zostać, bo mam masę urlopu, ale w żłobku przyjmują tylko od września

:
Współczuję nocki...
A ze żlobkiem trudna sprawa... A nie ma opcji, że będziesz go prowadzać do żłobka np.na 2-3 dni? Albo na mniej godzin?

Cytat:
dziewczyny współczuję tych nocek

ja się tak wczuwałam, że @ będzie na zlot... a guzik do teraz ani widu ani słychu zaczynają mnie te moje cykle drażnić
Weź sobie mój @... Zdycham, w dodatku mocno ze mnie leci...

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

aj tam wynajdę gdzieś jeszcze jakąś słit sukieniusię i legginsy to też podeślę myślalam ze po swojej andzi coś mam, ale wszystko chyba pooddawałam

u nas jest zabawnie przy poruszaniu się Marcina bo jest tak: raczek-pełz-raczek-pełz-raczek-pełz

piątka! u mnie tylko małż wspomniał że dzień mamy. Andzia przyszła do mnie i mówi " dziś jest swięto mojej mamy" i odwróciła się na pięcie

:

ja tez jestem dzis jak zombie częściej do Ani wstawałam przez ten jej kaszelek, ale Marcin tez ze 4 razy mnie wołał, więc średnio co godzinę biegałam z pokoju do pokoju. Anka jeszcze na dodatek w nocy odwaliła mi numer, wzięłam ją na ręce jak kaszlała i mówię " mocno kaszlnij, żeby nie męczyło", a ona zaczęła mi sikać na kolanach, bo myslała ze ją wysadzam

Taaaak, Zuzka nóżki ogarnia ładnie, ale rączkami udało jej się raz poprzebierać Rączki pełzają, nózki raczkują.

A Twoja Andzia to agentka...
:P

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Tak Trochę za wygodnie sobie dotąd żyliśmy i skoro budujemy się w Polsce nie mam wyjścia

Tż będzie z dziewczynkami,bo on na razie jest na part time no i pracuje na nocki...

A ja?

Witam się po beznadziejnej nocy zafundowanej przez Maję
Kochana, i tak macie super, że teraz dajecie radę, jak Twój Tż nie pracuje na pełny etat. Będzie dobrze. Przynajmniej domek za to będziecie mieć

Cytat:

Hihi

Wszystko mnie boli, cholerny okres... Usypiałam teraz Zuzę prawie godzinę. Znowu próbowała zasnąć na podłodze, zabrałam ją stamtąd i się męczyłyśmy...

A mi jest aż niedobrze z nerwów, czuję taki ścisk w środku, jestem normalnie roztrzęsiona,..
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:20   #586
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
czy tylko ja mam wrażenie- może mylne, że ta z prawej od Donatana jest przypusta i robi głupie miny i rzuca główką ale śliczną są obydwie
Nie tylko ty

Jeziu czytam o Waszych nockach i aż wstyd mi się udzielać. Współczuję

Logoasia może nie powinnam więc sorki ale uśmiałam się

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:20   #587
rusałka_1
Zakorzenienie

my po szczepieniu, Jasiek nadal slabo przybiera przez ponad miesiąc 300g waży teraz 8250g
no i nadal nie chce jeść poza cycem

no i ten wyrzynajacy sie ząbek go męczy
placze i widać ze go boli, w końcu padl na drzemke...
Cytat:
wczoraj spotkaliśmy kolegę P. z synkiem na spacerze- mały ma 3,5 miesiąca i waży 7kg
wow!

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Znowu nocka z płaczem pierwsza pobudka po godzinie mojego snu. Na ponad godzinę.... Cała się trzęsłam, mój organizm już nie daje rady....
współczuję moze to jednak te zęby?? u nas to 3 tyg trwało przy pierwsze jedynce.
a jak wyniki badań, bo nie wiem czy przeoczylam czy n ie pisalas?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
łacze sie w bolu z niedawaniem rady... w niedziele sie z tej bezsilnosci poryczalam az bo nie ogarniam chaosu, a jeszcze tyle bym chciala zrobic w obejsciu, dom spratnac, chwasty powyrywac, jakies hobby miec (szyje spodniczki kini, natce i chrzesnicy bo lubie, chce sie za patchwork wziac, musze tylko miec czas bo material juz pociety, wzor zrobiony, "tylko" szycie...), a tu marudzaca natka, ryczacy artur i sfochowana kinia... czasem nie mam siły...
wspólczuję rownież
Cytat:

kolejna duzo sil dla Ciebie

Cytat:
Jasiek ma podobna teorię z mama i tatą najlepiej
i tez nas kopie jak szalony, a przez to ze sie obkręca o 180 stopni to kopie nas raz po brzuchu raz po twarzy

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

ja tez jestem dzis jak zombie częściej do Ani wstawałam przez ten jej kaszelek, ale Marcin tez ze 4 razy mnie wołał, więc średnio co godzinę biegałam z pokoju do pokoju. Anka jeszcze na dodatek w nocy odwaliła mi numer, wzięłam ją na ręce jak kaszlała i mówię " mocno kaszlnij, żeby nie męczyło", a ona zaczęła mi sikać na kolanach, bo myslała ze ją wysadzam

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Współczuję nocek, życzę zdrowka wszystkim chorym.... Ja o naszej nocy nawet nie pisze bo to masakra jakaś, w pewnym momencie po prostu się popłakałam z bezsilności..... Oczywiście obie chore

Matal jak tam ciuchcia ? Bo jak coś to odkupimy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

duzo Was dzis z kiepskimi nocami, mam nadzieje ze maluchy wyzdrowieją i nocki się poprawią!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:22   #588
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ale ta blondyka z klipu donatana jest pusta

a najgorsze jest to ze moj syn zobaczyl te laski w tv i zaczal piszczesc z zachwytu

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
nie tylko... a poza tym usta i nos ma zrobione

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:23   #589
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
zeby chlopaki sie nie zarazili
masakra z tymi chorobskami

musze zaraz leciec, bo robota czeka a tak mi sie nic nie chce
sprzatanie, pranie, prasowanie
dobrze,ze chociaz wczoraj ugotowalam dwa obiadki to bedzie na 2-3 dni i choc to z glowy

A mam pytanie
moja siostra kupila mi dosc fajny stroj kapielowy, ale niestety ma za male miseczki. jest to rozmiar 40B. z tym, ze jest regulowany sznurkami, wiec tylko te nieszczesne miseczki.
ja go na pewno nie wykorzystam. moze ktoras z Was by chciala?
Jakby nie byl dwuczesciowy pokazanie mojego brzucha noego wchodzi w grę

Cytat:
Motylek nie wiem czy się mechanizm z niego wyciąga bo jak tak to ok, a jak nie to włożę na 3 zdrowaśki do zamrażalnika
Nie można ja przecieralam mokrym recznikiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:24   #590
Isabell12
Zadomowienie

oooo, doczytałam, to było troszkę prezencików z okazji Dnia Matki

sytuacja z wczoraj

od jakiegoś czasu jeździ u nas taki pociąg osobowy 3 wagony, (taki tam trajtek coś jak metro, połączenie z najbliższymi miejscowościami, ) no i jade tym trajtkiem i zatrzymuje się na kolejnej stacji, ja patrzę a tam wchodzi facet i prowadzi coś na smyczy, zerknęłam tylko, myślę pies, i dalej czytam, ale ten pies beczy ja się gapię a to koza na sznurku facet pijaniusieńki, usiadł na końcu wagonu, koza stoi dumnie, ale że dała znać o sobie becząc ,podchodzi do "nich" kontroler i gada do gościa ze ze zwierzętami nie może jeździć i musi wysiąść, a ten facet ze to żona jego, nowa, bo ta się chociaż przytula a ta stara to nic a nic,a tą to chociaż za biust może wyściskać i kocha ją i takie tam pieprzył farmazony i całuje kozę prosto w pysk ,a ta koza podróżniczka się zestresowała i zaczeła beczeć jeszcze bardziej, w końcu dyskusji nie było gość musiał wysiąść, a koza na pożegnanie zostawiła kilka bobków, bo chyba już dokładnie się zdenerwowała , a ten kontroler musiał wszystko posprzątać bo właściciel miał to gdzieś, pewnie nawet nie zauważył
jechało kilka osób w tym wagonie , ale mieliśmy ubaw
ja pitolę świat schodzi na kozy
Stary 2014-05-27, 10:26   #591
misia332
Zakorzenienie

A ja znów w lato będę naginać w stroju jednoczęściowym

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:28   #592
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
, co na to tż?
Stary 2014-05-27, 10:29   #593
teacherka
Zakorzenienie

Rusałko, wyniki dobre, więc nie wiadomo skąd to słabe przybieranie, będziemy kontrolować. Ale Zuzka też słabo je cokolwiek poza piersią. Wczoraj dwa razy próbowałam jej dać obiadek, nie zjadła nawet połowy słoiczka małego. Jabłuszka zjadła pół słoiczka i koniec. Nas też czeka szczepienie, a ja się tak boję ;( Nie wiem no, taka jestem jakaś zestresowana ostatnio, że szok. Chyba problemy w rodzinie tak n amnie wpływają, normalnie rozpadam się na kawałki chwilami.
U nas druga dwójka się już chyba przebiła, ale ma spuchnięte też przy górnych jedynkach, więc może nie być koniec ząbkowania...

Czekam na świeże warzywka i spróbujemy BLW bo papki jej chyba nie podchodza...

Lola, ach ci mężczyźni ;P
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:30   #594
bojatoja
Zakorzenienie

hejo

Cytat:
matko ja się teraz tez zesrałam ze strachu bo poczytałam jak się szkarlatyna objawia, małż mnie zabije jak młodego zarażę
Mój siostrzeniec ośmioletni miał szkarlatynę. Akurat wybierałam się na szczepienie i mówiłam, że Filip miał z nim kontakt. Pediatra powiedziała, że dzieci do roku (albo dwóch?) nie zarażają się tą chorobą
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:34   #595
ladanseuse14
Zakorzenienie

anutka rozm. 40B czyli miseczka B a dół 40? Bo jak tak to B mi pasuje ale 40 za duże
Stary 2014-05-27, 10:35   #596
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
oooo, doczytałam, to było troszkę prezencików z okazji Dnia Matki

sytuacja z wczoraj

od jakiegoś czasu jeździ u nas taki pociąg osobowy 3 wagony, (taki tam trajtek coś jak metro, połączenie z najbliższymi miejscowościami, ) no i jade tym trajtkiem i zatrzymuje się na kolejnej stacji, ja patrzę a tam wchodzi facet i prowadzi coś na smyczy, zerknęłam tylko, myślę pies, i dalej czytam, ale ten pies beczy ja się gapię a to koza na sznurku facet pijaniusieńki, usiadł na końcu wagonu, koza stoi dumnie, ale że dała znać o sobie becząc ,podchodzi do "nich" kontroler i gada do gościa ze ze zwierzętami nie może jeździć i musi wysiąść, a ten facet ze to żona jego, nowa, bo ta się chociaż przytula a ta stara to nic a nic,a tą to chociaż za biust może wyściskać i kocha ją i takie tam pieprzył farmazony i całuje kozę prosto w pysk ,a ta koza podróżniczka się zestresowała i zaczeła beczeć jeszcze bardziej, w końcu dyskusji nie było gość musiał wysiąść, a koza na pożegnanie zostawiła kilka bobków, bo chyba już dokładnie się zdenerwowała , a ten kontroler musiał wszystko posprzątać bo właściciel miał to gdzieś, pewnie nawet nie zauważył
jechało kilka osób w tym wagonie , ale mieliśmy ubaw
ja pitolę świat schodzi na kozy
to musiał być piękny widok
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
, co na to tż?
śmiał się i był z siebie dumny
Stary 2014-05-27, 10:35   #597
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja też i tak do końca życia

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
hejo

Mój siostrzeniec ośmioletni miał szkarlatynę. Akurat wybierałam się na szczepienie i mówiłam, że Filip miał z nim kontakt. Pediatra powiedziała, że dzieci do roku (albo dwóch?) nie zarażają się tą chorobą
Jednej z dziewczyn lekarz mówił, że do 4

Encia nadal wyje zamiast spać, ja się na pysk przewracam, a że spania nici, bo Eda już wstał

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:37   #598
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie. jak mnie ktoś zapyta to powiem co wiem, ale i tak decyzja należy do niego i nic mi do tego.

Cytat:
jeju, ja przy mojej niespelna 8kg dziewczynce tez nie mam już siły w rękach i mam dokładnie jak ty-bolą mnie i jak śpię to często na plecach, chociaż nigdy tego nie lubiłam.

w ogóle dziewczyny współczuję nocek, Kasiunia też miałaś przeboje

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Ty ? Ty jestes czarodziejka
ale mi tak mowia ;(
mi mówią,że na pierwsze wrażenie/spotkanie wydaję się taka paniusiowata i wyniosła. A ja tak naprawdę się wstydzę i dlatego ciężko mi się odezwać i w ogóle, głupio mi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:40   #599
Isabell12
Zadomowienie

no maluszek wstał, idziemy na dworek, póki pogoda jeszcze ładna
miłego dzionka

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
to musiał być piękny widok

śmiał się i był z siebie dumny
ekspedientce pewnie głupio się zrobiło,

no widok był, uśmiałam się,
Stary 2014-05-27, 10:47   #600
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja też będę w jednoczęściowym. Przed ciążą też byłam w jednoczęściowym. Wygodniej się pływa. Ciekawe jak to będzie w tym roku z dzidziusiem. Będziemy musieli wchodzić na zmianę. Tak trochę niefajnie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości