Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 10:56   #1231
Klaudenc
Moderator

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Mysle, ze to wlasnie farbowanie. Jak farbowalam nigdy nie wiedzialam z czym sie rano na glowie obudze :p Teraz widze roznice juz po 2 miesiacach bez farby, nawet na drugi dzien potrafia wygladac do ludzi i tylko na oleje dalej reaguja pioropuszem, choc coraz mniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No ja całe życie takie mega twarde i silne te kudełki miałam, a po farbach zdechły. Henny też nie lubią. Mam na krótko, czekam aż odrosną bo nawet jak 9 miesięcy nie robiłam farbą to było źle bo położyłam hennę. Na swoich szampon joanna rzepa to była wystarczająca pielęgnacja, już się doczekać nie mogę aż mi odrosną
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:00   #1232
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
No ja całe życie takie mega twarde i silne te kudełki miałam, a po farbach zdechły. Henny też nie lubią. Mam na krótko, czekam aż odrosną bo nawet jak 9 miesięcy nie robiłam farbą to było źle bo położyłam hennę. Na swoich szampon joanna rzepa to była wystarczająca pielęgnacja, już się doczekać nie mogę aż mi odrosną

Ja mialam fajne nawet z farba na poczatku. Ale potem zwarioaaly hormony, leczylam je pol roku i wlosy strasznie polecialy. Aktualnie kazda farba doprowadza je na skraj przepasci :/ Dlatego tez sporo ciachnelam i wracam do naturalnych. Pamietam to moje oburzenie, ze mam okropny mysi blond na glowie. A teraz mam tylko: patrzajcie jaki piekny szary odrost mam, cale takie chce :p
Jak to z biegiem czasu sie zmienia. Dawniej chcialam super kolor nawet kosztem kondycji, teraz jakosc wazniejsza niz fakt, ze sa szarawe ^^

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:06   #1233
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ja mialam fajne nawet z farba na poczatku. Ale potem zwarioaaly hormony, leczylam je pol roku i wlosy strasznie polecialy. Aktualnie kazda farba doprowadza je na skraj przepasci :/ Dlatego tez sporo ciachnelam i wracam do naturalnych. Pamietam to moje oburzenie, ze mam okropny mysi blond na glowie. A teraz mam tylko: patrzajcie jaki piekny szary odrost mam, cale takie chce :p
Jak to z biegiem czasu sie zmienia. Dawniej chcialam super kolor nawet kosztem kondycji, teraz jakosc wazniejsza niz fakt, ze sa szarawe ^^

Dla mnie mysi blond zaraz po czerni to jest najpiękniejszy kolor włosów, a dodam że blondów ogółem.. nie lubię, to jest jedyny odcień który kocham ;D
Stary 2014-05-27, 11:10   #1234
201605161428
Konto usunięte

http://www.aniamaluje.com/2013/12/7-...anski.html?m=1 - pierwsze zdjecie po lewej, kropka w kropke moj naturalny ^^ To zdjecie mnie mega motywuje do zapuszczania naturalek.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-05-27 o 11:12
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:16   #1235
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Affbe: nie masz czasu na przejrzenie pigulki; a z znajdujesz czas na pielegnacje wlosow :p ?
Ja wkladam wlosy pod recznik, mam specjalny rozko-turban, trzymam z pol godziny. Dzieki niemu wlosy mi nie klapia i loki sie mocniej trzymaja i unosza u nasady.
Potem zdejmuje, psikam wlosy odzywka gliss kur bez splukiwania. Biore jedna dawke pianki na umywalke i po trochu na dlonie. Nakladam od dolu do 3/4 dlugosci wlosa, ugniatajac warstwa po warstwie.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Czemu chcesz czesac krecone wlosy po myciu :O ? Toz to zbrodnia!

tak znajduję czas moja pielegnacja zajmuje mi moze z 5minut czasu, wlosy mam zdrowe , wiec nie musze az tak kombinować
kręconych nie mam tylko falowane ;D
a czesac chcialabym po to zeby nie byly poplątane , bo takowe mam po umyciu i zdjeciu recznika ... nie wyobrazam sobie takiego poplątania stylizować , a to cos zlego? rozumiem ze po wystilizowaniu wlosow powinnam ich juz nie ruszac , no ale przed?

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2014-05-27 o 11:34
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:21   #1236
Klaudenc
Moderator

Cytat:
http://www.aniamaluje.com/2013/12/7-...anski.html?m=1 - pierwsze zdjecie po lewej, kropka w kropke moj naturalny ^^ To zdjecie mnie mega motywuje do zapuszczania naturalek.

Mój tż też ma taki kolor ;D moim zdaniem to ogromna szkoda, że tyle Polek farbuje na inne kolory. Przecież to nasza cecha charakterystyczna - taki zimny blond, ciemny. Ja mam czarne to mnie w Anglii biorą za Włoszkę, moja uroda taka nie polska jest. Wrzucałam tu fotkę przyjaciółki z takim kolorem kiedyś i drobnymi loczkami, też ma super włosy i kolor.
Stary 2014-05-27, 11:23   #1237
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
miałam wstawić włosy więc wstawiam.
Co prawda na 3 dzien ale są robione chłopa telefonem dlatego kolor przekłamany niestety i wybaczcie te białą twarz jakoś nie wyglądam wyjściowo żeby się pokazac
Niesamowite!

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
oczekuję.. hm...zeby te fale po prostu byly bardziej podkreslone i zbite ze soba, chcialabym uniknąć sztywnosci takiego strączkowania i posklejania wlosow... tego nie zniosę :P
a jakąs konkretna pianke albo zel ktos poleci??? :P
Piankę polecam Wellaflex, ja akurat używałam 2 days volume.
Ale ja po piance wcale nie mam zbitych fal.
W tym celu polecam jednak żel, ale nałożony na bardzo mokre włosy, przed odciśnięciem w ręcznik. Ja używam Joanny mrożącej, ale zielony męski żel Cien z Lidla też jest na wątku bardzo popularny.
Jeśli nałożysz żel na bardzo mokre włosy, nic się nie poskleja. Możesz ewentualnie osiągnąć efekt tzw. sucharków, które później należy suchymi dłońmi odgnieść i cała sztywność znika.

Cytat:
Affbe: nie masz czasu na przejrzenie pigulki; a z znajdujesz czas na pielegnacje wlosow :p ?
Nie widzę powodu do złośliwości. Jakoś jestem w stanie wyobrazić sobie sytuację, że ktoś ma coś innego do roboty niż przez pół dnia odświeżać wizaż i czytać od deski do deski ileś wątków.

Cytat:
odżywką lub olejem
Pękam z zazdrości!!!

Cytat:
Często piszesz, że to wszystko przez farbowanie, itd., ale jakoś wierzyć mi się w to nie chce. Jeszcze żebyś je katowała tymi farbami, ale jedna henna kilka miesięcy temu i wielka kupa z włosów od razu (chociaż ja na zdjęciach tego nie widzę)?
Ja bym szukała problemu gdzie indziej. Jak dla mnie to równie dobrze mogą Ci się z racji ciągłego dojrzewania włosy zmieniać. Masz 18 lat, ja te kilka lat temu miałam przeróżne wariacje z włosami, a teraz już są ciągle takie same.

Cytat:
Mój chyba też. Może ciut jaśniejsze mam, a od słońca to rozjaśniały mi sie zawsze niemal do zdjęcia po prawej. Niestety.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:33   #1238
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda na 3 dzien ale są robione chłopa telefonem dlatego kolor przekłamany niestety i wybaczcie te białą twarz jakoś nie wyglądam wyjściowo żeby się pokazac
piękności

Klaudenc bardzo mi się podobają - na drugim zdjęciu masz takie zbite, ładne

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:36   #1239
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
PS. Od dziś postanowiłam też ruszyć się w końcu i coś poćwiczyć. Pierwszy dzień z Mel B za mną Fajnie poczuć mięśnie Moja kondycja jest beznadziejna i to jest główny powód. Chudnąć za bardzo nie mam z czego ale marzy mi się takie ciało z widocznymi mięśniami Nigdy takiego nie miałam:P
- Odpisałam w offtopie:

Milena_ 798, , ta gęstość!

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Niestety nie mam czasu na czytanie pigulki i tych innych podobnych
na umyte wlosy odcisniete w recznik z nadmiaru wody , zrobic przedzialek uczesac i wgniatac pianke tak? Moze jakies wasze triki albo jakies male wskazowki ? Ktoś, coś? [COLOR="Silver"]
- Cóż, już podczas pisania tego posta, mogłabyś przeczytać kawałek pigułki. Nie da się niestety jechać na całkowitym kopiowaniu cudzej pielęgnacji. Nie wierzę też w całkowity brak czasu, bo jak się chce, to i 5-10minut dziennie się znajdzie na czytanie i robienie notatek. Nikt nie każe wszystkiego czytać na raz.

Tu masz link do Mysi: http://kokardka-mysi.blogspot.co.uk/...-suszenia.html
Na Jej blogu jest też gdzieś post, gdzie pokazuje wszystko z pomocą Basi (manekin).
I "żelazne" brałabym z dystansu, bo każdy sobie w końcu wypracowuje własną metodę, ale na początek jest w sam raz...

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-05-27 o 14:18
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:38   #1240
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Niesamowite!

Piankę polecam Wellaflex, ja akurat używałam 2 days volume.
Ale ja po piance wcale nie mam zbitych fal.
W tym celu polecam jednak żel, ale nałożony na bardzo mokre włosy, przed odciśnięciem w ręcznik. Ja używam Joanny mrożącej, ale zielony męski żel Cien z Lidla też jest na wątku bardzo popularny.
Jeśli nałożysz żel na bardzo mokre włosy, nic się nie poskleja. Możesz ewentualnie osiągnąć efekt tzw. sucharków, które później należy suchymi dłońmi odgnieść i cała sztywność znika.

aha to kupię sobie i piankę i żel , zobaczymy co bardziej mi spasuje
napiszesz mi jak to jest z tym czesaniem? po stylizowaniu juz nie to wiem, no ale zaraz po umyciu? Jakos nie wyobrazam sobie nic w tym kierunku nie zrobić :P

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2014-05-27 o 11:41
Stary 2014-05-27, 11:40   #1241
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Często piszesz, że to wszystko przez farbowanie, itd., ale jakoś wierzyć mi się w to nie chce. Jeszcze żebyś je katowała tymi farbami, ale jedna henna kilka miesięcy temu i wielka kupa z włosów od razu (chociaż ja na zdjęciach tego nie widzę)?
Ja bym szukała problemu gdzie indziej. Jak dla mnie to równie dobrze mogą Ci się z racji ciągłego dojrzewania włosy zmieniać. Masz 18 lat, ja te kilka lat temu miałam przeróżne wariacje z włosami, a teraz już są ciągle takie same.
Nie pisałam o kupie z włosów, lecz o tym że są słabiutkie i mocno wypadają (co teraz będzie normą). Pisałam też o diecie i to w sumie główny powód, dlatego po zmianach czekam na odrośnięcie. Intryguje mnie tylko sprawa z tymi fotkami co wrzuciłam, że od czego włosy mogą się tak zmieniać w tak krótkim czasie - i pewnie wtedy były to farby. Dodatkowo szukam swojej porowatości, czy nie jest to bardzo wysoka bo jak wiadomo to pomaga w pielęgnacji. Dojrzewanie też biorę pod uwagę, bardzo dużo się u mnie teraz zmienia w wyglądzie. jest kilka czynników, ale tamto pytanie tyczyło się czegoś innego, po prostu jestem ciekawa i szukam odpowiedzi na pytania
Stary 2014-05-27, 11:45   #1242
affbe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Odpisałam w offtopie:

Milena_ 798, , ta gęstość!

- Cóż, już podczas pisania tego postu, mogłabyś przeczytać kawałek pigułki. Nie da się niestety jechać na całkowitym kopiowaniu cudzej pielęgnacji. Nie wierzę też w całkowity brak czasu, bo jak się chce, to i 5-10minut dziennie się znajdzie na czytanie i robienie notatek. Nikt nie każe wszystkiego czytać na raz.

Tu masz link do Mysi: http://kokardka-mysi.blogspot.co.uk/...-suszenia.html
Na Jej blogu jest też gdzieś post, gdzie pokazuje wszystko z pomocą Basi (manekin).
I "żelazne" brałabym z dystansu, bo każdy sobie w końcu wypracowuje własną metodę, ale na początek jest w sam raz...
dziękuję za link
pigułke pewnie tez przeczytam tyle ze trochę póżniej wole ją przestudiowac powoli i na spokojnie zebym to zrozumiala :P

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2014-05-27 o 11:51
Stary 2014-05-27, 11:45   #1243
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pisałam o kupie z włosów, lecz o tym że są słabiutkie i mocno wypadają (co teraz będzie normą). Pisałam też o diecie i to w sumie główny powód, dlatego po zmianach czekam na odrośnięcie. Intryguje mnie tylko sprawa z tymi fotkami co wrzuciłam, że od czego włosy mogą się tak zmieniać w tak krótkim czasie - i pewnie wtedy były to farby. Dodatkowo szukam swojej porowatości, czy nie jest to bardzo wysoka bo jak wiadomo to pomaga w pielęgnacji. Dojrzewanie też biorę pod uwagę, bardzo dużo się u mnie teraz zmienia w wyglądzie. jest kilka czynników, ale tamto pytanie tyczyło się czegoś innego, po prostu jestem ciekawa i szukam odpowiedzi na pytania
Z tym różnym wyglądem na przestrzeni dni to też może być różnie. Wystarczy czasem użyć innego ręcznika, bardziej odcisnąć wodę z włosów, inna wilgotność powietrza. Pisałaś chyba o używaniu tych samych kosmetyków w tamtym czasie, ale nie pamiętam już, czy to był tylko szampon, czy szampon i odżywka. Jeśli odżywka też, to u mnie np. trzymanie o 2-3 minuty dłużej też czasem coś zmienia.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:51   #1244
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Z tym różnym wyglądem na przestrzeni dni to też może być różnie. Wystarczy czasem użyć innego ręcznika, bardziej odcisnąć wodę z włosów, inna wilgotność powietrza. Pisałaś chyba o używaniu tych samych kosmetyków w tamtym czasie, ale nie pamiętam już, czy to był tylko szampon, czy szampon i odżywka. Jeśli odżywka też, to u mnie np. trzymanie o 2-3 minuty dłużej też czasem coś zmienia.
Odżywka też. Chodzi mi jedynie o to, że przed farbowaniami używałam szamponu i dwóch różnych odżywek - i włosy zawsze były te same. Zaś po sporo sie uwrażliwiły i były bardzo zmienne. Więc może to kwestia takiej mocno wysokiej porowatości
Stary 2014-05-27, 12:03   #1245
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Taka długość i taki skręt? miażdżysz kobieto!
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:05   #1246
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Milena! Twoje wlosy sa absolutnie przepiekne

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:20   #1247
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

wchodze i patrzę i umieram z zazdrości. eh. Cudne włosy MIlena naprawde.

moje fale maja focha. mam i ja.

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:34   #1248
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Wczoraj pierwszy raz dodałam miodu do pomarańczowej maski z Biovaxa i od teraz kocham miód na włosy <3

Moje włosy wyglądały tak: ImageUploadedByWizaz Forum1401186674.715513.jpg

(Mam nadzieje, że format zdjęcia jest w porządku)

Nie pozbyłam sie jeszcze puszenia, ale głownie chodzę w związanych włosach w kucyk i wtedy włosy sie ładnie układają. Poza tym nawilżam je intensywnie i czekam na odzywki b/s.

Co myślicie o moich włosach ujada w tłumie?

Stary 2014-05-27, 12:37   #1249
Imperfecta
Zakorzenienie

cassie, łaaadnie się pofalowały
Stary 2014-05-27, 12:39   #1250
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Dziękuję

Nie stylizowałam ich niczym, jedynie trochę serum na końcówki. Jak się wysmaruję kremem do loków to jest lepiej
Stary 2014-05-27, 12:40   #1251
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wega1993 Pokaż wiadomość
no to chwalę się. Nie mogę się przyzwyczaić do tej długości. Jak odrosną, będzie łatwiej je stylizować, bo jak na razie to wszystko co moge w tej kwestii zrobić.. Jeden bok oczywiście musi zawijać się pod spód
Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
A fryzura na dzień dzisiejszy to nieład artystyczny z dnia poprzedniego
U mnie też, aż się zdziwiłam że szło je dziś wilgotnymi dłońmi ułożyć i się nie splątały podczas snu za wiele

Cytat:

Cytat:
Mój tż też ma taki kolor ;D moim zdaniem to ogromna szkoda, że tyle Polek farbuje na inne kolory. Przecież to nasza cecha charakterystyczna - taki zimny blond, ciemny.
zgadzam się z Tobą, ja jak będę siwe farbować na coś zbliżonego jak najbardziej do tego co mam na głowie naturalne
Stary 2014-05-27, 13:18   #1252
iwonsia01
Zadomowienie

Dziewczyny mam do Was dziwne pytanie. Zwłaszcza do tych, które biorą często udział w konkursach na wizażu. Kilka razy udało mi się dostać od nich ciekawe produkty. Zwykle dokładnie pamiętam gdzie, na co wysyłam zgłoszenie ale dziś przyszła do mnie tajemnicza przesyłka Nie wiem kompletnie co mam z nią zrobić i co to do końca za produkt mi przyszedł Dostałam (najprawdopodobniej) od wizażu odżywkę do testów, ale jest ona w opakowaniu 100 ml, białym, bez napisów (jakby wersja anonimowa do testów). Jest tylko naklejka ze składem i z informacją, że jest to odżywka do włosów;D Zapach trochę jak z Dove ale nie mam pewności. Czy ktoś z Was może dostał na dniach coś równie tajemniczego?
Stary 2014-05-27, 13:30   #1253
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was dziwne pytanie. Zwłaszcza do tych, które biorą często udział w konkursach na wizażu. Kilka razy udało mi się dostać od nich ciekawe produkty. Zwykle dokładnie pamiętam gdzie, na co wysyłam zgłoszenie ale dziś przyszła do mnie tajemnicza przesyłka Nie wiem kompletnie co mam z nią zrobić i co to do końca za produkt mi przyszedł Dostałam (najprawdopodobniej) od wizażu odżywkę do testów, ale jest ona w opakowaniu 100 ml, białym, bez napisów (jakby wersja anonimowa do testów). Jest tylko naklejka ze składem i z informacją, że jest to odżywka do włosów;D Zapach trochę jak z Dove ale nie mam pewności. Czy ktoś z Was może dostał na dniach coś równie tajemniczego?
byc moze jest to ten najwiekszy test wizazu, 20 tysiecy osob testuje odzywke jakas

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-05-27 o 13:43 Powód: zmyłka w liczbie
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:40   #1254
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
byc moze jest to ten najwiekszy test wizazu, 20000 tysiecy osob testuje odzywke jakas

Aaaa możliwe o tym zapomniałam! Dzięki
Stary 2014-05-27, 13:44   #1255
wicherek1989
Zakorzenienie

Wczoraj, całodniowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG329.jpg (76,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG330.jpg (88,3 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-05-27, 13:50   #1256
sereniti
Zakorzenienie

ooo milena i moje ulubione włosy - kiedyś sobie kupię taką perukę
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:52   #1257
Imperfecta
Zakorzenienie

wicher, jak zawsze piękne
Stary 2014-05-27, 13:53   #1258
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
wicher, jak zawsze piękne
do usług Impi
Stary 2014-05-27, 13:54   #1259
Joanku
Zadomowienie

Milena!!!!!!!

Dziewczyny, pięknie jest lubie jak się na wątku tyle zdjęć pojawia można się pousmiechać do ekranu

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:58   #1260
iwonsia01
Zadomowienie

Imp. Daj swoje, bo czekam na nie dziś

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości