|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
zreszta my z Tz mamy to samo zdanie bo on tez nie mial zaciekawie w zyciu i na pewno do tego niedopuscimy czlowiek uczy sie na bledach a ja w dzicinstwie wiedzialam i mialam przyklad jak nie powinna wygladac kochajaca sie rodzina ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() niech sie szawgier zapisze na jakas silownie
|
||
|
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wykluczam, że i u mnie będą jeszcze poprawki ![]() Cytat:
jakoś sobie nie przypominam, żebym jakiejkolwiek kobiecie w ciąży powiedziała, że utyła. To kompletny brak taktu. Z resztą tak samo brakiem taktu dla mnie zawsze było to, że jacyś dalecy znajomi pytali na ulicy, kiedy planujemy mieć dziecko
|
||
|
|
|
#1924 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pogadaj z nim i musi być dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
A serniczek wygląda pysznie! Chciałam się też pochwalić, że jesteśmy po wizycie i wszystko jest w porządku. Nie miałam robionego usg, ale słuchaliśmy serduszka Szyjka się trzyma, pani dr nie miała żadnych zastrzeżeń. Uspokoiła mnie, że twardnienie brzucha jeśli nie towarzyszą mu skurcze albo bóle krzyża i jeśli nie pojawia się częściej niż 10 razy na dobę to jest normalnym objawem. Za wagę nie krzyczała, chociaż od ostatniej wizyty przytyłam 1,9kg, a od początku ciąży 9 kg
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze moze tym razem uda mi sie donosic ciaze ![]() ![]() bylam w szoku mial szczescie ze Tz tego nie slyszal |
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam brzuch
bo akurat mi centymetr wpadł w ręce...94cm (pępek), nie pamiętam ile miałam ostatnio...umówiłam się do położnej, spotkania indywidualne, zaczynamy od sali porodowej zaczynam 05 czerwca. oczywiście prywatnie ale myślę tak 4-5 spotkań jak radziła ginka i tyle.
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam 9kg+ i wcale nie uważam że to dużo mi z OM wychodzi 12.08 a z usg 14.08 więc nie ma dużej różnicy. |
|
|
|
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
I zapomniałam napisać, że pierwszy raz udało mi się załapać na testowanie z wizażem i dzisiaj dostałam odżywkę do włosów do testowania
póki co wiem, że ładnie pachnie
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Zobaczyłam je w końcu na żywo a nie tylko na zdjęciach. Pokazał obsługę dziecka od początku do końca jak kąpać w wiadrze i wyglądało to łatwiej i przyjemniej niż na zdjęciach czy poradnikach w internecie. A argument, że wiadro jest do pół roku mnie akurat nie rusza. W tym wieku dziecko już chyba trzyma samo głowę i mniej więcej kontroluje równowagę? Mam dużą wannę z półką i dużą miskę na pranie, poradzę sobie.
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, wydaje mi się, że pytanie o wagę powinno być chyba ostatnim, jakie się zadaje ciężarnym? Wiadomo, że ile to nie jest, żadna z nas nie jest zadowolona, ale to nie o to przecież w ciąży chodzi. ![]() Przykro mi, że spotykacie się z takimi chamskimi komentarzami, mi nikt nic takiego nie powiedział. W niedzielę miałam śmieszną sytuację. Byliśmy na błoniach i zachciało mi się loda a kolejka w lodziarni miała chyba kilometr. Kilka osób przede mną sugerowało mi, że skoro jestem w ciąży to powinnam iść bez kolejki i oni chętnie mnie przepuszczą, ale z przodu było kilka rodzin z dzieciakami, no przecież nie będę się wpychać w kolejkę przed dzieci więc powiedziałam, że dziękuję ale mogę postać. Patrzyli na mnie jak na wariatkę.
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pytanie do tych które obserwują ruchy metodą Cardiffa.
o której godzinie najczęściej zaznaczacie (czyli o której te 10ruchów najczęściej się pojawia). U mnie zazwyczaj 10 lub 11. Ruchliwa ta moja istotka...czasem zapomnę policzyć ale czuję, że się dużo rusza więc NIE panikuję
|
|
|
|
#1932 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Malutka - to jest sukienka tylko przerabiana. Kupiłam ja jakis tydzień temu w Mohito i wziełam większy rozmiar aby brzuszek się zmieścił. A poniewaz dół tez był za szeroki to dałam do zwężenia krawcowej - mam taka zaprzyjaźniona krawcową co robi mi przeróbki za parę złotych.A dla nas cos zostało? ![]() Cytat:
Jedna z dziewczyn pisał ze w takiej sytuacji odpowiedziała że jej te kilogramy przynajmniej po porodzie zejdą
|
||||
|
|
|
#1933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wizyty, to super, że wszystko ok! Ja mam więcej tych twardnień niż 10 dziennie, ale mój gin powiedział, że moga pojawiać się nawet raz na godzinę. No i bądź tu człowieku mądry ![]() Cytat:
To jak moja teściowa, której jak teraz powiedzieliśmy o ciąży, powiedziała 'ale obiecaj, że tym razem się uda i to się już nie powtórzy' (bo ja pierwszą ciążę też straciłam). |
||
|
|
|
#1934 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I pytań o dziecko od osób z którymi mam niewielki kontakt też nie nawidziłam , po porodzie pewnie zaczną się pytania o rodzeństwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-05-27 o 11:24 |
|||
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
zaczarowanadlaniego- absolutnie nie strzelaj focha i nie wyjeżdżaj zostawiając TŻ samego
Ucieczka niczego nie rozwiąże. Jeszcze bardziej oddalicie się od siebie. I najgorsze to tłumić w sobie negatywne emocje bo w końcu i tak kiedys wybuchniesz. Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Taka mega szczera. Pisze to mężatka z ponad 10-letnim stażem.Niestety w małzeństwie nie zawsze jest cukierkowo i kolorowo (no, może na początku). Życie potrafi dac w kość i bez szczerych długich rozmów trwających czasami do późna w nocy daleko sie nie zajedzie. I tak jak dziewczyny pisały dla Twojego TŻ to tez nie jest łatwy okres. Stresuje sie pewnie tym że jest głową rodziny, że będziecie na jego utrzymaniu (tzn chce na pewno zapewnic Wam wszystko co najlepsze), że będzie za Was odpowiadać itp. |
|
|
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
H4alinka a jak myje się głowę w tym wiaderku ?;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Mnie te wiaderka przerażaja
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
ogladalam filmiki jakos nie przemawia to do mnie
|
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
https://wrytmiekobiety.pl/exercise
To po porodzie Ewka będzie z Nami codziennie ;-)
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Chwalę się moim wczorajszym prezentem
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
super koszulka |
|
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny ja półtora roku temu kupiłam to wiaderko za łącznie około 200 zł razem z tą obrotową podstawą. Wszystko fajnie wygląda na zdjęciu. Mały był w nim kapany raz a potem poszliśmy kupić wanienkę ze stelażem. Moje uwagi po pierwsze trzymanie dziecka i mycie w jednym są nie lada wyzwaniem. Nie ma jak umyć dobrze główki a umycie fałdek przy pupie jest jak dla mnie niemożliwe. Nam dziecko co chwilę uciekało z rąk a do tego było niedomyte. Wiem, że są ludzie zadowoleni z wiadra ale u nas posłużyło jako kosz na pieluszki
|
#1945 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczarowana bedziesz super mama! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1946 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję Zaczarowana
Twój brzsio też sliczny A co do TŻ, to tak jak piszą dziewczyny - warto rozmawiać. Ja, mimo, że jestem znacznie od Ciebie starsza ciągle się tego uczę, mam taki charakter, że "jak nie to nie, sama sobie poradzę" i bywało tak, że potrafiłam się nie odzywać przez dłższy czas, ale nie z moim mężem takie numery, on stara się załatwiać konflikty od razu, albo daje nam chwilę na ochłonięcie po jakiejs burzliwej dysksji, dobrze, że tak jest, bo gdybyśmy oboje mieli taki charakterek jak ja, to dziekuje choć, jak już wspomniałam uczę się i na pewno jest już milion razy lepiej niż na początku naszego związku.
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1948 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana myślę, że powinnaś porozmawiać z tż-tem i wprost mu powiedzieć czego Ty chcesz i czego od niego oczekujesz... Póki co wydaje mi się, że siedzisz nadąsana i się do niego nie odzywasz bo duma Ci nie pozwala... Piszesz, że masz jedną suchą bułkę do jedzenia a jego o pieniądze nie poprosisz? Przecież tak nie może być kochana:/ Jesteśmy dorosłymi ludźmi i musimy nauczyć się ze sobą rozmawiać, o wszystkim
Cytat:
![]() pentuerka co za buractwo z tej rodziny tż-ta... Ja bym na pewno coś głupiego im dowaliła ![]() motylek śliczny zgrabny brzusio I koszulka super, brawa dla tż![]() Ja sobie siedzę i oglądam Titanica hehe Właśnie uderzyli w górę![]() Czekam na tż-ta aż wróci z pracy i coś porobimy bo mi się jakoś nudzi Taka pogoda, że nic tylko spać...
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
16 dni i prawie 2tys postów
to w połowie czerwca kolejny wątek...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

swoją drogą on sam może się pokaźnym brzuchem pochwalić więc w odpowiedzi usłyszał ,że ja przynajmniej jestem w ciąży i jak urodzę to mi brzuch zniknie w przeciwieństwie do niego

Pogadaj z nim i musi być dobrze! 

ale myślę tak 4-5 spotkań jak radziła ginka i tyle.

slicznie wyglądasz i zazdroszczę figurki