|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
Ten papier to nic; Yae dzis umyla rece w sedesie!! Udalo jej sie otworzyc drzwi, podniesc klape i umoczyc rece. W takim ukladzie prowizorycznie zainstalowalam klucz w drzwiach: scyzoryk na sznurku. |
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46624461]Little, a co twój wiek ma tu do rzeczy?
Obie moje targały papier, normalka. Albo dawałam, albo kladłam wyżej i tyle.[/QUOTE] Szaja widziałaś moje pytanie o szczepionki? ![]() pomożesz? |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko chciało spać. . Antonio usnął godzinę wcześniej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzięki za pytania o Dadolina Także ZDROWIA dla wszystkich dzieciaczków! Nomen ! Bokeh przykro z tym mieszkaniem Little ale co ma wiek do zachowania dziecia? Dawid też ma gorsze dni poza chorobą, też niekiedy mi wyniesie papier z łazienki, wyowija nim meble i bije sobie brawo w tych pogodniejszych dniach to przychodzi za mną to toalety i mi porcjuje taśmę
|
|
|
|
#426 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
). Plus buntujace sie, male dziecko 24/7( bo tz w pracy, a ja nie). Mnie to wykancza. Nawet czasami mysle, ze tacy jak ja nie powinni miec dzieci, szkoda, ze dopiero teraz sie o tym przekonalam... Wczesniej 'myslalam', ze jestem gotowa na to dziecko, mamy warunki, kochamy sie. A tu teraz wszystko jest na odwrot. Latwiej by mi bylo zaakceptowac aktualny stan rzeczy gdyby to po prostu byla wpadka, a ze splodzilam dziecko swiadomie a teraz sobie nie radze, nie jestem taka matka jaka chcialam byc, jest jeszcze bardziej dobijajace.Szaja ona mi wyrywala papier z reki. Przygotowany kawalek, ktorym wlasnie mialam zamiar sie podetrzec ![]() Meneq haha, tego tez sie obawiam zwlaszcza, ze juz raz wrzucila do toalety swoj ulubiony kubeczek, z usmiechem na buzi ten kibel to ciekawa rzecz musi byc :p
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-05-27 o 10:44 |
|
|
|
|
#427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sie sklada, ze poltoraroczne dziecko bardzo rzadko zachowuje sie po mysli rodzicow Trzymaj sie nancy, tak jak dziewczyny pisza - to minie ![]() Hahaha widzialyscie co bokeh na fejsie wstawila? Padlam
|
|
#428 |
|
Konto usunięte
|
marsi, nie widziałam i nie widzę :confsued; powtórzysz pytanie?
No, lego wybrane http://www.empik.com/lego-bricks-mor...FcPMtAodvUQA4g---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Widziałam, co Bokeh dała, bomba
|
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to nie jest pierwszy raz, kiedy "plujesz sobie w brodę", że zostałaś mamą w takim wieku... Takich przykładów było wiele. Cytat:
No ale...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-05-27 o 10:59 |
||
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej Właśnie listonosz przyniósł mi przesyłkę-a w niej... https://wizaz.pl/akcje/najwiekszy-te...ywki/index.php Odżywka do włosów Pierwszy raz w życiu coś wygrałam na Wizażu
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46625134]marsi, nie widziałam i nie widzę :confsued; powtórzysz pytanie?
No, lego wybrane http://www.empik.com/lego-bricks-mor...FcPMtAodvUQA4g---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Widziałam, co Bokeh dała, bomba [/QUOTE]Cytat:
I co to za odzywka? Jakiej firmy?
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, ja też dostałam
- ciekawe, jakiej to firmy. Zapach ładny, ale nie pachnie jak znane mi odżywki... Więc nic mi ta nuta zapachowa nie mówi... Masz jakiś pomysł, co to może być?
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Zapach ma piękny nieeeee?
No właśnie chyba co to jest za odżywka będzie dopiero wiadomo po testowaniu (tak mi sie wydaje),bo dostałam ją w zwykłej białej tubce z instrukcją zastosowania i składem-tylko tyle
|
#435 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Co do pogrubionego, to nie komentuj, nie bede plakac z tego powodu
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dajcie znac koniecznie czy rzeczywiscie tak cudownie dziala
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi zapach coś przypomina,na 100% miałam już coś takiego u siebie , ale ciężko mi teraz określić co to mogło być
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
to garniera fructis jest
|
|
|
|
#439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pogrubionego to Ola właśnie przechodzi ten etap, muszę się ją prosić o kawałek papieru Tak sie zastanawiam, do ktorego momentu moge pozwalać jej wchodzic za sobą do toalety? ![]() Little, a Twoje spostrzeżenia teraz nie wynikają z braku pracy? Frustracja, że nie masz teraz nic 'swojego' nie przechodzi na dzieciaczka? Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-05-27 o 11:39 |
||
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Ty chyba tylko o cieniach opowiadasz, bo jakoś blaski mi się u Ciebie nie rzucają w oczy... Rozumiem, że są gorsze i lepsze dni, ja też takie mam, ale nigdy bym nawet nie pomyślała, że mogłam "nie robić" sobie dziecka... Masakra. A co do "super życia", to ja na pewno takiego nie mam, mam masę problemów i to sporych, ale nie widzę sensu zwalania swoich własnych niepowodzeń na fakt posiadania dziecka... Pewnie żadna mamusia się ze mną otwarcie nie zgodzi, ale w duchu zapewne niejedna. Hope, to jakiś inny Fructis ja miałam, nawet teraz mam u siebie jakiś, bo mama kupiła, ale zapach zupełnie inny... |
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy co to za cudeńko i damy znać
Black- na 90% obstawiam Dove ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- A no też może być Skąd wiesz?
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Wpadłam tylko na chwilę, bo nadal walczymy z tym naszym projektem. Przesunęli nam deadline, gdyż sami źle przygotowali parę rzeczy, ale i tak mamy bardzo mało czasu. Czy się martwię? Może trochę ale nadal bardzo bardzo lubię swoją pracę ![]() Podczytuję w miarę możliwości i mogę jedynie napisać, że cieszę się, że jesteście. U nas też Mycha ostatnio bywa, hmmm, nazwijmy to "trudna do ogarnięcia", ale biorę głęboki oddech i jakoś idzie Ostatnio ma fazę na włączanie jej swoich ulubionych kawałków - pcha mnie do lapka, bym czternaście milionów razy zmieniała muzykę, bo aktualnie lecąca już jej się znudziła. I tak na okrągło. Mam wrażenie, że potrafiłaby tak przez cały dzień, a już pół na pewno. Odciąganie uwagi czasami działa, czasami nie, nie mam jeszcze metody, ale chyba nawet nie staram się jej mieć - zachowanie Młodej w tej chwili zmienia się tak szybko, że trzeba ogarniać na bieżąco. A czasami po prostu stoi i płacze. Wtedy jedyne, co mogę zrobić, to być. Z zasypianiem też się u nas pogorszyło od paru dni, ale widzę, że wiele dzieciaczków ma teraz taką fazę. Tak więc jeszcze raz - dobrze, że jesteście ![]() Przepraszam, że tak bez odnoszenia się. Wrócę "po bożemu", jak tylko trochę posprzątamy bałagan w robocie. Buziaki, zdrówka dla dzieciaków i zbiorowe brawa za nowe umiejętności
|
|
|
|
#443 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
Majlulmi bardzo dziękuję za wyczerpujące pieluszkowe porady Wiemy, że można gdzies bliżej, ale tam plaże jednak ładniejsze niż w takiej Turcji czy większości miejscówek greckich. Dam znać gdzie wylądujemy Cytat:
U nas też taki schemat działa, jak jestem w domu ja i tz to usypiam zawsze ja i zawsze jest "cycy daj" natomiast kilka razy w miesiącu, nasza niania przychodzi nie na rano tylko na popoludnie i wtedy to ona usypia bąbla i oni mają wypracowany swój schemat zasypiania, bez płaczu bez stresu dla dziecka. Cytat:
![]() Marsi, serio nie smakuje inaczej? Moja mama urodziła mnie majac 20 lat, potem miała 22 i 38 i ona mówi, że to poźniejsze macierzyństwo było całkowicie inne, że miała w sobie więcej spokoju i cierpliwości, ale też mniej energii i to samo mówi o tacie. Nigdy nie mówiła, że tamto było złe, wręcz przeciwnie, ale po prostu ona odczuwała spore różnice. |
||
|
|
|
#444 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, a może... W sumie oni mają teraz jakąś nową serię zapachowa, może to właśnie z tej serii? No cóż, dowiemy się za 7 dni...
Bo pewnie ujawnią po teście, co to za marka.
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46625998]możesz, ale nie w tym rzecz, bo mi się to też w oczy rzuciło - i teraz pytanie, co z tym zrobisz - bo to prosta droga do tego, byś zniechęciła się do małej i zaczęła na nią frustrację przelewać[/QUOTE]
Dokładnie,Szajka ma racje... Cytat:
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem piszemy o tym, ze nie mozemy zrobic spokojnie zakupow, ze tzci nam nie pomagaja, ze znowu nie przespalysmy nocy, nasze dziecko znowu nie zjadlo obiadku, to wszystko sa cienie macierzynstwa chociaz w porownaniu do tego jakie problemy maja ludzie z chorymi dziecmi to i tak moze wydawac sie to smieszne. Dlatego pisanie o tym, ze dziecko zabralo kawalek papieru skwintowane zdaniem "Co ja glupia sobie myslalam, robiac dziecko w wieku 20 lat Co nie znaczy, ze nie rozumiem w pewnym stopniu Twojej frustracji Litlle, bo mnie tez przy Gabi macierzynstwo w pewnym momencie przeroslo Kontrowersyjny temat na czasie http://polska.newsweek.pl/zobacz-zap...lm,286822.html
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście uważam (prosze inne mamy żeby się nie obrażały i nie oburząły bo to jest po prostu moje zdanie) że dziecko w późniejszym wieku jest lepszym pomysłem. Widze po sobie że teraz jestem dużo bardziej spokojniejsza, opanowana, mam stabilną prace więc czuję się w miare bezpiecznie, nawet jakby nam z Tż nie wyszło to sama sobie poradzę, moja mama zawsze mi pomoze, nie pracuje już więc zajmuje sie Oliwką. Chociuaz z drugiej strony jak moja bratowa będzie w moim wieku to będzie mieć "odchowane" dzieciaczki, przedszkolaki, i czas dla siebie. Nie mam na razie konkretnego pomysłu. Na pewno jakis drobiazg, moze ramka ze zdjeciem i jakąś dedykacją. No własnie, obecnie jak Oli jest mobilna bardzo to nawet w wc nie mam spokoju i samotności, bo jak tylko zniknę za drzwiami to ona zaraz do mnie przychodzi i do nóg się przytula.
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka, ja myślę, że to jest bardzo indywidualne - jedna mama jest gotowa w wieku 20 lat, druga w wieku 30 lat i tak już po prostu jest... Każdy ma inną psychikę, ale jak już się to dziecko ma, no to trzeba stawić czoła macierzyństwu...
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46624441]bardzo przykre
![]() u nas też burzowo było, lubię ![]() dla mnie to nie jest oznaka niecierpliwości - sama nieraz mówię "babo, czego znów chcesz" bo wiesz... dziecko też musi wiedzieć, że rodzice mają swoje emocje, uczucia, że nie zawsze są uśmiechnięci i tęcze i jednorożce prywatnie droga, ale to właśnie głównie na nfz a uważasz, że potrzebujecie? ja gdzieś widziałam stronę z tym, jak w domu robić SI - tzn wiesz, ja wychodzę z założenia, że jeśli coś mnie bardzo niepokoi (analizując na chłodno) to patrząc na terminy - idę na konsultację prywatnie, i równocześnie łapię termin nfz, no a już po prywatnej wizycie mniej więcej wiem, co robić w domu.http://www.fundacjaokno.pl/galeria/c...mowe_z_si.html tu bardzo do Weroniki Sherborne podobne, polecam Weronikę! wklep w google, ogrom tego http://forum.pomocedomowe.pl/tuugtdm.../PostList.html no i moje ulubione sensorełko http://www.gadzetomama.pl/pomaranczowe-sensorelko/ przykładowo, to możesz wrzucać do pudła rzeczy 1) kolorystycznie pasujące, 2) fakturowo różne, 3) tematycznie pasujące, 4) pomieszaneDorcia niby ładnie, ale ją zarzuca zwłaszcza teraz przy chorobie. No i często daje sama rękę.Nooo podobnie, też widzę niestety, póki tż nie będzie więcej czasu na spokojnie z Kubolkiem spędzał, to sytuacja nie ulegnie raczej zmianie :/ trzymam! a ja wczoraj przychodni byłam i wprost powiedzialam - nie rezygnuję, ale proszę mnie przed lipcem nie wzywać, bo chcę by 1,5 roku skończyła ![]() ja też w szoku - 2 ostatnie dni, nie wiem, czy z powodu choroby, młodą kładę na jej łóżeczku, smoczek, kotek - i idę na łózeczko Agu czytać z nią - a Dorcia sama usypia! niekoniecznie naprzemiennie lipomal nie zawiera ani ibuprofenu, ani paracetamolu - ma BARDZO słabe działanie p. gorączkowe, lepiej podać ibum + lipomal na przykład, tak i Agu, i Dorka miały zalecone. a możliwe, bo tu kwestia równowagi przecież wchodzi ------------------------- A ja sobie właśnie lego oglądam dla Agu od babci muszę jakieś wybrać, już normalne, nie duplo![/QUOTE]Prawda: ehem: tylko mi bardziej o ton głosu chodzi to jest takie " ło jezu no idźże wreszcie spać " Ale faktycznie, masz rację. Ja mam problem z tłumieniem swoich uczuć (mniej wyrażam, więcej w środku) ale mówię czasem przy małej, po ludzku, że np jestem zdenerwowana teraz "ale zaraz sobie poradzimy" - i mam dylemat - czy ja tak mówiąc spycham uczucia swoje na dziecko i obciążam ją nimi ? (jak będzie starsza?), chyba nie? Tylko normalnie, autentycznie mówię o swoich uczuciach, nie dodaję przecież, że "to twoja wina".. slbo coś równie głupiego ? Co do Nancy : bo ja to rozkminiam na wszelkie sposoby - z jednej strony lekarstwem na to jest danie Tż poczucia, że on też JEST W STANIE poradzić sobie z Kubą. Bo pomyślcie - on tego przecież nie ma - skoro Kuba ZAWSZE CHCE DO MAMY, jakbyście się czuły? pewne siebie i relacji z dzieckiem? Można opaść z sił. Ja znam realnie i Nancy i jej męża, i on nie jest w moim odczuciu jakimś leniwym chamem co mu żona ma syna wychowywać Normalny, miły i ciepły facet, i nie można powiedzieć, że nie ma z synem kontaktu Na pewno jest on trochę spłycony przez sytuację, no ale kurczę to na prawdę podkopuje pewność siebie jako rodzica... Inna rzecz to wzorce wychowania, które się wynosi z domu typu "że dziecko powinno", a z tym się trudniej walczy. Można uwierzyć, że gdzieś jest błąd skoro otoczenie np komentuje, że dziwne, że to dziecko tak wiecznie tylko do mamy, że trzeba by je było "nauczyć" zostawać z innymi itp. Nie miałybyście wątpliwości, że coś w tym jest, na miejscu Tż Nancy? Ja bym miała. O psychologu napisałam, bo się zastanawiam czy Kuba nie czuje tego od taty - jego niepewności siebie, lęku, że "znowu będzie" - i to łapie. Mama znika, klimat się zmienia, lęk wisi w powietrzu, Kuba płacze. Mam dużo wątpliwości różnych gdy o tym myślę, bo z jednej strony nie polecam rozwiązań typu "mama znika i niech sobie radzą" bo w efekcie dostarcza Kubie takiej dawki stresu, której Tż na prawdę może nie ogarnać. Trzeba jakoś małymi krokami.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Dawid też ma gorsze dni poza chorobą, też niekiedy mi wyniesie papier z łazienki, wyowija nim meble i bije sobie brawo

). Plus buntujace sie, male dziecko 24/7( bo tz w pracy, a ja nie). Mnie to wykancza. Nawet czasami mysle, ze tacy jak ja nie powinni miec dzieci, szkoda, ze dopiero teraz sie o tym przekonalam... Wczesniej 'myslalam', ze jestem gotowa na to dziecko, mamy warunki, kochamy sie. A tu teraz wszystko jest na odwrot. Latwiej by mi bylo zaakceptowac aktualny stan rzeczy gdyby to po prostu byla wpadka, a ze splodzilam dziecko swiadomie a teraz sobie nie radze, nie jestem taka matka jaka chcialam byc, jest jeszcze bardziej dobijajace.

Tak sie sklada, ze poltoraroczne dziecko bardzo rzadko zachowuje sie po mysli rodzicow
Trzymaj sie nancy, tak jak dziewczyny pisza - to minie 

I Ty chyba tylko o cieniach opowiadasz, bo jakoś blaski mi się u Ciebie nie rzucają w oczy...
22.05.2008
14.08.2011
"