|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Hje
masakra!!!!!!! Jakie chamstwo!!!!!!!!!!!Debrah, ja mam dokladnie na odwrot, tzn glownie, jezeli chodzi o nocne histerie - nie uspokoje Pietraszka. Nie wiem czemu ale noc tak na mnie dziala, ze przy dluzszym placzu/uspokajaniu wpadam w panike i zaczynam plakac razem z nim. I tutaj ratuje mnie maz, on w nocy to oaza spokoju kladzie Pietraszka na lozku, przytula, moooooocno, i mowi, opowiada, glaszcze, nuci, szusza, szepcze, jest taka ostoja wtedy niesamowita..... Ze nawet ja sie uspokajam Bokeh, wspolczuje bardzo, mam nadzieje, ze jakos wam sie ulozy z tym mieszkaniem, kurcze, tyke serca, co w nie wlozyliscie...... I wracaj do nas, smutno bez Ciebie Laski...... Jak pierd.olnal za przeproszeniem piorun przed chwila, autentycznie gdzies zaraz obok nas, az trzasnelo jakby drzewo oberwalo, masakra, takiego huku dawno nie slyszalam, az ciarki mi przeszly.... Ooooo i drugi raz, aaaaaaaaaaa ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój tż nie ma w ogóle cierpliwości, zresztą pisałam Wam już wiele razy. Najgorsze są weekendy, kiedy jesteśmy razem. Kuba robi coś nie po Jego myśli, tż się denerwuje, ja się denerwuję na tż, tż na mnie, mówi, że to moja wina,że to przeze mnie Kuba tak się zachowuje. Kuba wyczuwa ten stres i ciężko mi to ogarnąć
|
||
|
|
|
#393 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, takze jak widac w zyciu nie m nic pewnego Opiekunke trzeba byłoby sprawdzic, szła by na nia pewnie lwia czesc wypłaty a gwarancji, że zostanie na dluzej zadnych, złobek - brak zaufania, chorowanie, aklimatyzacja Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46618358]Tres, no to nie ma tego złego... przynajmniej jeszcze teraz nie musisz przeżywać rozstania ![]() [/QUOTE]heh jeden mniej za to przyszło 15 kolejnych ![]() A dzien udany miałam jak szl. Najpierw musiałam odmowic fajnej pracy z jak sie okazało, naprawde dobrymi warunkami. A jeszcze babeczka do mnie, żebym sie zastanowiła bo tak jej sie spodobałam na rozmowie, że ona bardzo by mnie chciała (miłe to było ). I przebolałabym, ale juz wiem, że na mame liczyc nie moge i nie wiem kiedy/czy w ogole bede mogła, a kiedys do pracy trzeba wrocic..Po spotkaniu pojechałam na zakupy, ale przy kasie okazało się, że nie mam ani kasy ani karty, nastepnie wiadomosc, że inwentaryzacja , która miała byc dzis w nocy była wczoraj, czyli zle poumawiałam ludzi i nikt nie przyszedł... Na dokładkę, wracając z kato wieczorem złapał mnie deszcz, a rzecz jasna, parasolki nie miałam... ide spac, co by nie kusic juz dzis losu ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Szkoda, ze on tak podchodzi, naprawde Ci wspołczuje bo tylko moge sobie wyobrazic jak sie wtedy czujesz
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-05-26 o 23:38 |
||||
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż nie mówi takich rzeczy ale ma mniej cierpliwości ode mnie, np zdarzało mu się wyjść na chwilę do drugiego pokoju wczoraj itp, wracał po chwili wcale nie wołany
, czy zdarza mu się powiedzieć, że mogłaby już iść spać bo potrzebuje trochę ciszy/spokoju, chciałby coś obejrzeć itp.. widzę, że on nie wie co ma wtedy robić w takich momentach. Wczesniej brał ją i nosił, szuszał, próbował zabawiać (to wtedy działa odwrotnie) ale jak jest ten etap co teraz, że ona się wyrywa do mnie (nagle przyszło) to on wymięka i już nie wie co ma zrobić.Ale nie zostawił nas wczoraj samych, solidarnie siedział, mimo, że rano do pracy. Potem już robił coś na kompie pracowego (ze też on tak umie jak dziecko płacze mnie by poskręcało), ale przychodził do chwilę, wołał małą, zagadywał. (bo mają taki rytuał, ona idzie po ksiązeczkę do pokoju w którym siedzi tż i z tą książeczką przybiega do mnie na duże łóżko do sypialni, ale zawsze zanim przyjdzie do mnie to staje, odwraca się, mówi i robi tatusiowi "papa", puszcza całusa ręką, wraca się i całuje tatę jeszcze raz mówiąc "papa" Jak ona to robi, cmoknie go chociażby w spodnie i rączką obejmie to tż rozwalony na maksa. Widzę, że się stara szukać w sobie większej cierpliwości, bo tż to wrażliwiec jest, ale i trochę nerwus. Czasem się z czymś nie zgadza, że dałam coś małej, teoretycznie zakazanego, ale rzadko. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-05-26 o 23:45 |
|
|
|
#395 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611458] Nawijko, nie zawsze, bo jeśli dzieje się dużo rzeczy jednocześnie, to warto sprawdzić - im wcześniej rozpoczęta terapia, tym wcześniej zakończona i dziecko może się świetnie rozwijać potem. Doskonale wiem, jak cię to cieszy u nas motywacją jest siostra, bo jak już zrobiła pierwsze kroki to potem Agatę chciała gonić ![]() a widzisz, ja sama ciągle zapominam, że raczkowanie jest dobre - Dorka 4mce raczkowala! i dobrze! [/QUOTE] Taka terapia to tez chyba droga impreza, co? Pewnie na nfz nie ma szans... Dorka juz sama ladnie chodzi? ![]() U nas tez czworaki od 4 mscy, a teraz coraz smielsze proby chodzenia. Kuba zreszta podobnie do Dorki sie rozwija ![]() Cytat:
I to jeszcze w zawodzie! Gratulacje ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46611751] Agu w dniu urodzin, w sali zabaw malowana, Dorcia na placu zabaw i z wczoraj - nosimy się i... śpimy![/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super pomysl! Cytat:
![]() Cytat:
brawa dla M.!!Cytat:
mala, dobrze, ze jestes ![]() Ale Oskar sie zmienil!! ![]() Wczorajszy rekord 7 krokow pobity - dzis jest 11 ![]() I ten wyraz autentycznej radosci na buzce Kuby Nagralam filmik, ale TZ sie wcial w kadry w neglizu, takze tego, nie dane mi go wstawic
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-26 o 23:45 |
|||||||
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i najgorsze jest to,jak tż się denerwuje, że Kuba się denerwuje, bo ja wtedy muszę ich dwóch uspokajać a to czasem nie na moje nerwy i zdarza mi się fuknąć na tż źle mi z tym ale już nie mam pomysłu, co robić
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam jeszcze ostatnia strone.
nancy ![]() duuuzo sil na kolejne dni przesylam. Nie wiem co Ci doradzic oprocz tego, ze to wszystko oczywiscie minie Dasz rade kochana! |
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
O tym też myślę, ze sytuacja twojemu tz bie ułatwia. Na pewno nie czuje sie z tym dobrze, to na pewno zniechęcające jest bardzo. I zwyczajnie przykro też ma prawo mu być. Najgorsze ze ty jako mama masz do ogarniecia Kubę i jeszcze tz..
Nie myślałas żeby skonsultować wasza syt (kontakt kuby z tatą) u jakiegoś psycho? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
proszę o kciuki, dziś idę z Amelką na szczepienie... później nadrobie, buziaki.
|
|
#400 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ezzo;46612933]Nomen widzę Cię
co u Was?[/QUOT]Przylapalas mnie Podczytuje Was czasem w wolnej chwili. U nas w porzadku,dziekuje Buntuje sie coraz czesciej,ale ogolnie to naprawde przekochane dzieckoWasze dzieciaczki sa cudowne, to juz nie male dzidziusie,ale piekne dziewczynki i male przyhtojniaki Gratulacje dla zaciazonych mamus! Bardzo Wam zazdroszcze! Zdrowia dla chorowitkow Pozdrawiamy Was wszystkie i Wasze male aniołko-diablątka Przesylamy Marcinkowa fote( przepraszamy za niewyjsciowego tate na jednym zdjeciu )dla przypomnienia dla wizazowych cioc. Bo chyba w jakims stopniu dalej jestescie jego cioteczkami,skoro tyle czasu bylysmy razem Buziaki |
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej....
Piszecie o usypianiu Waszych maluchów ..u nas raczej nigdy nie było problemów. ..szuszałam kilka minut i spał. .. od kilku dni zostawiam go samego. Jak straci mnie z oczu- to zapłacze....i koniec. . Czekam kilka minut w kuchni. .. zazwyczaj coś pogada, jęknie. ...i cisza..śpi. także nie narzekam. ... tak mamy i w dzień i w nocy. Za to są 2... czasem pobudki nadal. .. bez jedzenia ewentualnie picie Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja planuję, chociaz Tż nie pomyślał żeby cos mi z okazji dnia matki sprezentowac w imieniu Małej. Ale nie będe taka jak on. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Deli kciuki!!!
Przezylam jakos ta burze Ale masakra byla...... Dawno sie tak nie sr.alam ze strachu....Nomen, hello! Wracasz do nas??? ![]() Nancy, wspolczuje, ja bez wsparcia M.duzo bym nie zdzialala, nie wyobrazam sobie w ogole takich sytuacji, przytulam..... Nie wiem, skad sie to moze brac? Tzn u nas od poczatku, odkad zuczek byl maly bylo tak, ze ja w tygodniu, malz w weekendy sie nim zajmuje, i tak jest, przewijanie karmienie spacery sale zabaw, "glownym dowodzacym" jest M. Stwierdzilam, ze skoro w tygodniu maja tak malo czasu dla siebie, niech nadrabiaja w weekend, i to u nas sie sprawdza, poza tym Pietraszko ostatnio ma faze, ze nie chce M.wypuszczac do pracy - przyczepia sie do jego nogawek jak malz juz pod drzwiami z teczka i koniec, zazwyczaj schodzi im do 10min na "pozagnanie" przed 17 juz koczuje przy oknie w salonie i czeka na nasze auto, jak malz wychodzi z auta to pisk wisk i radosc, zawsze sobie pogadaja przez okno potem Pietraszko leci do drzwi wejsciowych i nastepuja wieeeeeeeeeelkie tulasy takze ja sie mega ciesze, ze maja talie relacje, bo balam sie, ze bedzie podobnie jak u was.... No i podpisuje sie pod Debrah, moze faktycznie jakis psycholog? Bo skoro to tak fatalnie dziala na cale wasze relacje, to naprawde nie jest dobrze.... Albo malymi kroczkami, zeby tz coraz wiecej czasu spedzal z Kubusiem, no tylko on musialby tego chciec..... Dzisiaj babel obudzil sie o 7.15. Malz mowi, ze jak wszedl do niego to mllody stal na srodku pokoju, w lewej rece pielucha, i radosnie paluszkiem wskazywal kaluze siuskow, w ktorej stal I jak on tonzrobil? ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka bez pobudki wiec witam się wypoczęta! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja na szybko z pytaniem. Czy Lipomal można podawać naprzemiennie z nurofenem czy pedictemalem ???? |
|
|
|
#406 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
kurde, jakis wypadek musial byc w okolicy bo najpierw nasza karetka pedem na sygnale zaraz za nia nasza straz, brrrrr ![]() mlody byl dzis laskawszy i obudzil sie o 6, ostatnio rano wstaje ![]() Cytat:
Cytat:
albo ona jest za krotka albo Kuba na nia za dlugi ![]() Cytat:
a to uu to do czego ptrzebne? "tylko" je/pije czy do zasypiania tez? ja bym chyba ciagnela mimo wszystko dziecko ze soba... moze podroz w nocy? albo byscie wyruszyli tak jakby maly mial drzemke? ja bym pewnie psychicznie nie wytrzymala ![]() tez mi sie wydaje ze tz da rade, widac po filmikach jaki super kontakt ma z malym ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, bo wiecznie zapominam, przepraszam! Brawa za kroczki!!!!!
![]() Bokeh, hello! U nas dwie, jedna na buziaka, druga na.mleczlo ![]() Hope, jak tam nocka? :-* Dalej nie wiem w co sie ubrac na ta komunie i slub Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#408 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=treselle0;46614589]moja mama jednak nie zajmie się Olcią, a ja nie jestem w stanie zorganizować innej opieki w przeciągu tyg. ![]() QUOTE] Szkoda... Cytat:
U mnie tak samo wczoraj było, druga drzemka 1,5h. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#409 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Biedi Wy. Oby dziś już lepiej było
Cytat:
Miś ani nie zmokł, ani nie zmarzł a chory.Cytat:
![]() Zdrówka dla Hanulki! Może mu zęby idą? albo gardełko boli i nie chce dlatego jeść? A może taki etap, przeżyć trzeba po prostu Cytat:
I jeszcze kiepski dzień Cytat:
Brawa za bicie rekordów! Cytat:
Cytat:
[QUOTE=nomenklaturabinomin alna;46622573] Cytat:
Miś ma drzemkę, dookoła jeżdżą z kosiarkami ale jemu to nie przeszkadza na szczęście. Mleko mi wyszło a tak mi się chce kawy
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Przepraszam, ze sie nie odnosze, ale u nas od piatku chyba skok trwa. Do tej pory wszystkie przeszly niemal lub calkowicie niezauwazone a teraz daje do wiwatu. Nie poznaje Yae i jestem u kresu sil. szaja mam swoja teorie, dlaczego japonskie dzieci znajomych pozniej zaczynaja chodzic - DUZA glowa. Co o tym myslisz? |
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nancy- kurcze rozumiem Cię bardzo mocno bo ja tak miałam przy pierwszym dziecku TZ z S nawiązał kontakt dopiero po 2 r.ż wcześniej null Nomen- hej Szaja, Kija dziewczyny podpowiecie? która szczepionka jeszcze poza MMR ma w skladzie białko kurze? także te, które już nasze dzieci brały z góry dziękuję za odpowiedź Bokeh, tęsknimy ![]() Ciężarówki, gdzie się podziałyście? no cholera nie ma z kim gadać o rosnących brzuchach, ciasnych spodniach i ciężkim zasypianiu wracać tu ale raz
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę nic zrobić. .. Dziecko mi się uwiesilo u nogi. ..i prowadzi do pokoju na łóżko żeby z nim leżeć. ..odchodze-płacz. .. przychodzę śmiechy wtf. ...?
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#414 |
|
Lurker ;)
|
Neti.... ehh ja nie moglam przed chwila spokojnie sie wysikac(teraz zajeta kanapka, bo czas drugiego sniadania), bo biegnie to za mna, drze sie i wyrywa papier toaletowy!
Co ja glupia sobie myslalam, robiac dziecko w wieku 20 lat
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
mój Leosio nie chciał mnie dziś wypuścić do roboty
siedział mi na kolanach, ręce zawiesił na szyi i buziaczki dawał prosto w usta no cudny ten moj chłopczyk straszny mam żal do TZ wczoraj nawet kwiatka nie dostałam ech ale o czym tu mówić jak nawet swojej mamie nie kupił |
|
|
|
#416 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie to nie jest oznaka niecierpliwości - sama nieraz mówię "babo, czego znów chcesz" bo wiesz... dziecko też musi wiedzieć, że rodzice mają swoje emocje, uczucia, że nie zawsze są uśmiechnięci i tęcze i jednorożce Cytat:
a uważasz, że potrzebujecie? ja gdzieś widziałam stronę z tym, jak w domu robić SI - tzn wiesz, ja wychodzę z założenia, że jeśli coś mnie bardzo niepokoi (analizując na chłodno) to patrząc na terminy - idę na konsultację prywatnie, i równocześnie łapię termin nfz, no a już po prywatnej wizycie mniej więcej wiem, co robić w domu.http://www.fundacjaokno.pl/galeria/c...mowe_z_si.html tu bardzo do Weroniki Sherborne podobne, polecam Weronikę! wklep w google, ogrom tego http://forum.pomocedomowe.pl/tuugtdm.../PostList.html no i moje ulubione sensorełko http://www.gadzetomama.pl/pomaranczowe-sensorelko/ przykładowo, to możesz wrzucać do pudła rzeczy 1) kolorystycznie pasujące, 2) fakturowo różne, 3) tematycznie pasujące, 4) pomieszaneDorcia niby ładnie, ale ją zarzuca zwłaszcza teraz przy chorobie. No i często daje sama rękę.Nooo podobnie, też widzę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lipomal nie zawiera ani ibuprofenu, ani paracetamolu - ma BARDZO słabe działanie p. gorączkowe, lepiej podać ibum + lipomal na przykład, tak i Agu, i Dorka miały zalecone. Cytat:
------------------------- A ja sobie właśnie lego oglądam dla Agu od babci muszę jakieś wybrać, już normalne, nie duplo!
|
|||||||||
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee czemu tak mowisz? ja też urodziłam dziecko w wieku 20 lat Black też mloda mamusia, Bjikora jeszcze młodsza? myślisz że macierzyństwo póxniejsze inaczej smakuje? mogę Ci coś powiedzieć bo mam niezły rozstrzał
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Obie moje targały papier, normalka. Albo dawałam, albo kladłam wyżej i tyle. |
|
|
|
|
#419 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46618601]Dziewczyny, a propos fajnych zabawek do kąpieli - robiłam Agatce dawno temu, znów muszę - tylko najpierw dobrze wypłukać pianki, bo śmierdzą, a potem - one na długo nie będą, bo jak za bardzo wyschną (czyt. na wiór
) to się kruszą ale zabawa super:http://emilowowarsztatowo.blogspot.c...kafelkowe.html tzn tu z cienkiej pianki takiej, ale ja robiłam z pianki takiej ściereczek do sprztania, jak tu: http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...-w-wannie.html [/QUOTE] Super pomysł, muszę sprawdzić czy na wannę się to będzie kleić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas ok z jedzeniem i spaniem. Chociaz wczoraj spała do południa 1.5 h i już o 15 na polu zaczęła marudzić i płakać, to do wózka załadowałam i spała znowu 1,5 h, moze jednynka druga wychodzi.
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

masakra!!!!!!! Jakie chamstwo!!!!!!!!!!!
kladzie Pietraszka na lozku, przytula, moooooocno, i mowi, opowiada, glaszcze, nuci, szusza, szepcze, jest taka ostoja wtedy niesamowita..... Ze nawet ja sie uspokajam

ALE... cieszysz się, że w ostatecznie zostaniesz z Olą dalej, czy jednak wolałaś iść do pracy?
, takze jak widac w zyciu nie m nic pewnego
Opiekunke trzeba byłoby sprawdzic, szła by na nia pewnie lwia czesc wypłaty a gwarancji, że zostanie na dluzej zadnych, złobek - brak zaufania, chorowanie, aklimatyzacja 

ja pobudke o 5 rano z placzem pt. sam nie wiem o co mi chodzi

no myslałam, że padnę; ostatecznie histeria do pół godziny się przeciągnęła, a biszkopty zostały pokruszone i wtarte w kanapę
Haha teraz jak sobie wpominam ile wstydu sie przez nia w zyciu najadlam to uu opadaja 

22.05.2008
14.08.2011