W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 12:09   #1951
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
Chwalę się moim wczorajszym prezentem
Motylek jaka jestes drobna!! Sliczny brzuszek!

No to teraz stara ciotka klotka da swoje zdjecia duzego ponad 30 tc brzucha Nie wymazywalam twarzy, a co tam mam 36 lat i dobrze mi z tym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_0116.jpg (13,2 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_IMG_0105.jpg (16,2 KB, 90 załadowań)

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-05-27 o 12:11
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:12   #1952
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
No to teraz stara ciotka klotka da swoje zdjecia duzego ponad 30 tc brzucha Nie wymazywalam twarzy, a co tam mam 36 lat i dobrze mi z tym
ale duzy brzusio
kolejna sliczna mamusia

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:13   #1953
niki19
Zadomowienie

Cytat:

A co do TŻ, to tak jak piszą dziewczyny - warto rozmawiać. Ja, mimo, że jestem znacznie od Ciebie starsza ciągle się tego uczę, mam taki charakter, że "jak nie to nie, sama sobie poradzę" i bywało tak, że potrafiłam się nie odzywać przez dłższy czas, ale nie z moim mężem takie numery, on stara się załatwiać konflikty od razu, albo daje nam chwilę na ochłonięcie po jakiejs burzliwej dysksji, dobrze, że tak jest, bo gdybyśmy oboje mieli taki charakterek jak ja, to dziekuje choć, jak już wspomniałam uczę się i na pewno jest już milion razy lepiej niż na początku naszego związku.

Ja mam podobnie całe szczęście ,że mój mąż miał zawsze taki charakter ,że nie uznaje cichych dni i niewyjaśnionych konfliktów i ja też się od niego tego nauczyłam
Staramy się wszystkie niejasności od razu załatwiać , i szczerze nie pamiętam żebyśmy przez te 8 lat mieli kiedykolwiek ciche dni i nie wyobrażam sobie na chwilę obecną takiej sytuacji ,że któreś z nas zarzuca focha i ze sobą nie rozmawiamy a takie sytuacje znałam z domu rodzinnego bo u moich rodziców ciche dni bywały często gęsto , na szczęście na "stare" lata zmądrzeli
Rozmowa ,rozmowa i jeszcze raz rozmowa to podstawa udanego związku

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:14   #1954
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
No Kochana, tego to nie rób. To by Was jeszcze bardziej oddaliło i chyba całkowicie dobiło sytuację. Staraj się z nim jakoś rozmawiać, mów otwarcie o tym jak się czujesz, że potrzebujesz jego pomocy, że Ci zależy, że zaraz będziecie przecież rodzicami i chcesz stworzyć szczęśliwą i pełną rodzinę. Popatrz ile razy Twój TŻ udowodnił, że mu też bardzo na Was zależy, a to jakieś niespodziewane zakupy dla Małej, a to coś dla Ciebie, żebyś była elegancką mamuśką, a to Cię gdzieś zabrał na obiad czy kolację, przypomnij sobie jak się przejął jak się dowiedział, że możesz mieć cukrzycę ciążową. Ma chłopak przebłyski Pogadaj z nim i musi być dobrze!
Ale TŻ zaczarowanej potrafi być romantyczny i okazuje zainteresowanie. Mnie to raczej wygląda na to, że on sobie z wielu rzeczy nie zdaje sprawy i trzeba go uczyć pewnych zachowań. Tu się nie ma co obrażać czy wyjeżdzać. Jak będziesz otwarcie mówić o swoich potrzebach i przypominać mu o obowiązkach domowych, to wkrótce się nauczy. Chłopcy wychodząc z domu rodzinnego rzadko potrafią ogarnąć dom. Oni nawet o tym nie myślą. Na szczęście można to wypracować, a im młodszy TŻ, tym szybciej ta nauka pójdzie
Aha, i to całkowicie normalne, że chcesz uciekać chyba każda mężatka ma chwile zwątpienia i załamania. Najlepsze lekarstwo to rozmowa
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dziewczyny, pytanie do tych które obserwują ruchy metodą Cardiffa.
o której godzinie najczęściej zaznaczacie (czyli o której te 10ruchów najczęściej się pojawia). U mnie zazwyczaj 10 lub 11. Ruchliwa ta moja istotka...czasem zapomnę policzyć ale czuję, że się dużo rusza więc NIE panikuję
U mnie bywa nawet ok. 18. A po tym weselu i poprawinach będzie pewnie długo odsypiać. Było tak głośno, że większość imprezy spędziłam na zewnątrz, a dziecko zestresowane i tak przytulało się do serca.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:17   #1955
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Zaraz sobie zaparze pokrzywy, bo puchne okropnie...

Co do puchnięcia, to wkleje jeszcze raz to, co pisałam wczoraj:
"Pisałyście o spuchniętych nogach - w piątek musiałam kupić klapki o 2 rozmiary wieksze, bo nie mieszcze sie w zadne buty!! Wczoraj wieczorem byłam przerazona stanem moich nóg, nie wiedzialam czy to normalne, czy sie martwic...dziś trochę lepiej, pije pokrzywe od kilku dni, kupilam w rossmannie szczotkę do masazu i masowalam (TŻ mi pomagał) nogi okręznymi ruchami od stóp do kolan, poźniej lezałam z nogami uniesionymi wyżej i chyba troche lepiej jest, zobaczymy jutro
Co do rozstępów, to nie mam takowych i tak jak Wy, bardzo chcę ich uniknąć, smaruję się wieczorem palmersem dla kobiet w ciąży zmieszanym z oliwką babydream, a rano i czasem w ciągu dnia oliwką przeciw rozstepom z Eucerin, ta już się kończy, ale w zapasie czeka bio oil, czasem brzuch swędzi, ale mam nadzieję, że uda mi się ustrzec przed rozstepami. Dla zainteresowanych - dzis w rossmannie widziałam oliwkę babydream w promocji za ok 9zł.

Dostałam dziś na Dzień Mamy koszulkę od TŻ, tzn powiedział mi, że jak kiedyś spałam, to pogadał sobie z córą w brzuszku i wspólnie taką wybrali i to jest od nich prezent, no i poryczłam się , jutro zrobię fotę i wstawie "
Dzisiaj moje nogi wyglądają trochę lepiej, chyba masaż szotką pomógł i posmarowałam jeszcze nogi na noc krememn na opuchnięte nogi z bielendy seria Sexy mama. Fota zrobiona i już wstawiona
Cytat:
fajny!
i brzuch i prezent

ja nic nie dostałam...już dawno...hmmmmmmmmmm
Najpiękniejsze prezenty dostaniemy w sierpniu

Cytat:

Przepraszam bardzo ale buraki, jak tak mozna powiedziec kobiecie w ciazy!!! Ja mam swiadomosc, ze przytylam i zle sie z tym czuje, ale nie potrzebuje potwierdzenia tego faktu! Tym bardziej od osob postronnych! 6 kg to naprawde malo!!!!
Co do wagi to dziś mam przez nią doła...waże się co tydzień, weszłam dzisiaj na wagę i doznałam szoku - prawie 1,5 kg do przodu...nie obżeram się, słodycze w rozsądnych ilościach, pocieszam się, że to może ta woda w organizmie od której jestem taka spuchnięta, ale liczby na wadze i tak mnie załamały
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:19   #1956
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
I zapomniałam napisać, że pierwszy raz udało mi się załapać na testowanie z wizażem i dzisiaj dostałam odżywkę do włosów do testowania póki co wiem, że ładnie pachnie
ja też ja też!!! w ogóle jak się zdziwiłam co to za odżywka haha zanim sobie przypomnialam, że brałam udział w tej ankiecie

motylek - super koszulka i brzusio!

Ja tak jak h4linka byłam wczoraj na warsztatach dla przyszłych rodziców i również bardzo mi się podobało. Z zaciekawienie patrzyłam na kąpanie w wiaderku natomiast to nie dla mnie, przeraża mnie to ale pan położny bardzo fajnie to pokazywał. Swoją drogą h4linka chyba siedziałaś za mną
Mnie się bardzo podobał pokaz fotelika maxi cosi, bo ja np nie wiedziałam, że dziecko do 15 msca powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy ze względu na bezpieczeństwo i ze względu na szybko zmieniający się krajobraz, co jest niedobre dla oczek. Druga sprawa, że myślałam, że mama powinna jeździć z tyłu z dzieckiem - błąd, oraz dowiedziałam się, że dziecko powinno być przypinane na środku jeśli auto na to pozwala a jeśli nie to niemożliwe ze względu na wzgórek to wtedy na pasażerem czyli od strony chodnika i pobocza!
Pani położna też fajnie mówiła o karmieniu piersią, a pan od mleka modyfikowanego o swoim enfamilu. Ja ogólnie zawsze jestem zadowolona z warsztatów bo zawsze coś można się dowiedzieć więc ja zawsze polecam takie rzeczy
No i mój wierszyk zgarnął nagrodę zestaw do prania YELP
do tego była pani foto i zrobiłam sobie kilka zdjęć i już bym je chciała dostać!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:19   #1957
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ale duzy brzusio
kolejna sliczna mamusia
Dziekuje bardzo a brzuszek jest naprawde duzy, na cale szczescie nie mam rozstepow, ale to chyba raczej zasluga genetyki niz kosmetykow pielegnacyjnych!
Zaczarowana, kiedys juz pisalam, ze facetowi trzeba "kawe na lawe", bo mezczyzni uznaja, ze jak sie milczy, to wszystko jest ok! My jestsmy z Wenus oni z Marsa i bedzie lepiej dla Ciebie i corci, jak zaczniesz bardzo glosno mowic o tym, co Cie boli. Szkoda Twoich nerwow, nie dosc, ze jestes w obcym kraju sama, to jeszcze niedomowienia w zwiazku! Tupnij noga i zacznij mowic!
Stary 2014-05-27, 12:23   #1958
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Drobna?? Kochana...właśnie wylałam żale co do swojej wagi
A Ty jesteś super Mamuśka, a nie stara ciotka klotka, pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie całe szczęście ,że mój mąż miał zawsze taki charakter ,że nie uznaje cichych dni i niewyjaśnionych konfliktów i ja też się od niego tego nauczyłam
Staramy się wszystkie niejasności od razu załatwiać , i szczerze nie pamiętam żebyśmy przez te 8 lat mieli kiedykolwiek ciche dni i nie wyobrażam sobie na chwilę obecną takiej sytuacji ,że któreś z nas zarzuca focha i ze sobą nie rozmawiamy a takie sytuacje znałam z domu rodzinnego bo u moich rodziców ciche dni bywały często gęsto , na szczęście na "stare" lata zmądrzeli
Rozmowa ,rozmowa i jeszcze raz rozmowa to podstawa udanego związku
Dokładnie
Stary 2014-05-27, 12:24   #1959
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:

justa, wyglądasz rewelacyjnie!!!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:24   #1960
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Co do puchnięcia, to wkleje jeszcze raz to, co pisałam wczoraj:
"Pisałyście o spuchniętych nogach - w piątek musiałam kupić klapki o 2 rozmiary wieksze, bo nie mieszcze sie w zadne buty!! Wczoraj wieczorem byłam przerazona stanem moich nóg, nie wiedzialam czy to normalne, czy sie martwic...dziś trochę lepiej, pije pokrzywe od kilku dni, kupilam w rossmannie szczotkę do masazu i masowalam (TŻ mi pomagał) nogi okręznymi ruchami od stóp do kolan, poźniej lezałam z nogami uniesionymi wyżej i chyba troche lepiej jest, zobaczymy jutro
Co do rozstępów, to nie mam takowych i tak jak Wy, bardzo chcę ich uniknąć, smaruję się wieczorem palmersem dla kobiet w ciąży zmieszanym z oliwką babydream, a rano i czasem w ciągu dnia oliwką przeciw rozstepom z Eucerin, ta już się kończy, ale w zapasie czeka bio oil, czasem brzuch swędzi, ale mam nadzieję, że uda mi się ustrzec przed rozstepami. Dla zainteresowanych - dzis w rossmannie widziałam oliwkę babydream w promocji za ok 9zł.

Dostałam dziś na Dzień Mamy koszulkę od TŻ, tzn powiedział mi, że jak kiedyś spałam, to pogadał sobie z córą w brzuszku i wspólnie taką wybrali i to jest od nich prezent, no i poryczłam się , jutro zrobię fotę i wstawie "
Dzisiaj moje nogi wyglądają trochę lepiej, chyba masaż szotką pomógł i posmarowałam jeszcze nogi na noc krememn na opuchnięte nogi z bielendy seria Sexy mama. Fota zrobiona i już wstawiona

Najpiękniejsze prezenty dostaniemy w sierpniu

Co do wagi to dziś mam przez nią doła...waże się co tydzień, weszłam dzisiaj na wagę i doznałam szoku - prawie 1,5 kg do przodu...nie obżeram się, słodycze w rozsądnych ilościach, pocieszam się, że to może ta woda w organizmie od której jestem taka spuchnięta, ale liczby na wadze i tak mnie załamały
Ale to na bank woda i wez pod uwage, ze dzieciaczki teraz nabieraja "masy", wiec wcale to nie musi byc tak, ze te kg ida na Twoje konto! Zawsze slyszalam opinie, ze np. nie wolno sie wazyc przed miesiaczka, bo zatrzymuje sie woda w organizmie i mozna miec z 2 kg na plusie. W ciazy jest jeszcze gorzej, troche ciepla, soli i puchnie sie jak balon!
Stary 2014-05-27, 12:27   #1961
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest bardzo duża rozbieżność, wg OM wychodzi 15.08, a wg usg 06.09 i od początku moja gin kazała się trzymać terminu z usg. A jak dla mnie to mogłabym urodzić zgodnie z terminem OM, bo przynajmniej TŻ miałby jeszcze trochę wolnego (nauczyciel).

my raczej zdecydujemy się na piankowy, bo zasugerowałam się Waszymi opiniami i opiniami z internetu i myślę, że to będzie dobry wybór.

No Kochana, tego to nie rób. To by Was jeszcze bardziej oddaliło i chyba całkowicie dobiło sytuację. Staraj się z nim jakoś rozmawiać, mów otwarcie o tym jak się czujesz, że potrzebujesz jego pomocy, że Ci zależy, że zaraz będziecie przecież rodzicami i chcesz stworzyć szczęśliwą i pełną rodzinę. Popatrz ile razy Twój TŻ udowodnił, że mu też bardzo na Was zależy, a to jakieś niespodziewane zakupy dla Małej, a to coś dla Ciebie, żebyś była elegancką mamuśką, a to Cię gdzieś zabrał na obiad czy kolację, przypomnij sobie jak się przejął jak się dowiedział, że możesz mieć cukrzycę ciążową. Ma chłopak przebłyski Pogadaj z nim i musi być dobrze!

super wieści! I oby tak do samego końca ciąży

Ja mam za miesiąc obronę kolegium nauczycielskiego, do opanowania 40 pytań po angielsku i 20 po polsku. Jeszcze nic nie ruszyłam, ale chyba czas się za to zabrać.

A serniczek wygląda pysznie!

Chciałam się też pochwalić, że jesteśmy po wizycie i wszystko jest w porządku. Nie miałam robionego usg, ale słuchaliśmy serduszka Szyjka się trzyma, pani dr nie miała żadnych zastrzeżeń. Uspokoiła mnie, że twardnienie brzucha jeśli nie towarzyszą mu skurcze albo bóle krzyża i jeśli nie pojawia się częściej niż 10 razy na dobę to jest normalnym objawem. Za wagę nie krzyczała, chociaż od ostatniej wizyty przytyłam 1,9kg, a od początku ciąży 9 kg
to u ciebie wieksze wahanie...mój gin zawsze pisze mi okres ciąży w karcie od tego co jest w usg to on chyba tym bardziej sie sugeruje, ale na stówe w tym okresie nie została poczeta moja niunia...ja bardziej uważam wiarygodny 6 sierpień, u mnie na usg ciagle sie zmienia...na samy poczatku ciaży z usg miałam na od12-15 sierpnia sie wahało z om mam na 6 sierpnia, a ostatnio 25-28 za kazdym razem inaczej

super ze wizyta udana
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:29   #1962
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Drobna?? Kochana...właśnie wylałam żale co do swojej wagi
A Ty jesteś super Mamuśka, a nie stara ciotka klotka, pięknie wyglądasz

Dokładnie
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
justa, wyglądasz rewelacyjnie!!!
Dziewczyny jestescie lepsze w poprawianiu humoru niz najlepszy psychoterapeuta!!! W ciazy z coreczka nie robilismy za duzo zdjec i troche zaluje, bo fajnie poogladac fotki z okresu ciazy!
Dlatego jesli tylko mozecie, to sie fotografujcie i nie bojcie sie tu wstawiac. Fajnie bedzie wiedziec z kim sie czlowiek dzieli swoimi troskami!
Stary 2014-05-27, 12:30   #1963
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

wow, ale masz delikatna urodę, sama chciała bym tak ładnie wyglądac za te kilkanaście lat Widac ze kwitniesz w ciąży! a brzuszek śliczny, chyba już troszkę zaczyna wypinać pępek u ciebie, ja mam dośc głęboko...

aniuś zapomniałam, ja też zamówiłam w koncu piankowy, nie wiedziałam jakiej grubości wiec wziełam 10 cm, chyba ok? na allegro akurat był w podobnych cenach jak te kokosowo pankowe, a że sie do tamtych zniecheciłam to go zamówiłam...mam nadzieję z enie będzie sie odkształcał, a jak tak to kupi sie najwyżej nowy...

motylek słodki brzusio

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-27 o 12:38
Stary 2014-05-27, 12:32   #1964
justa_1978
Rozeznanie

A jeszcze jedno mi sie przypomnialo... piszecie, ze macie terminy porodow np. z miesiaczki wczesniej, a terminy z usg pozniej.. a ja mam jakos tak dziwnie, ze termin z OM mam na 7 sierpnia, a termin z kazdego usg na 1 sierpnia... hmmm
Stary 2014-05-27, 12:41   #1965
Moni 26
Zadomowienie

venus ja to myślałam, z epod koniec maja juz skończymy ten wątek, teraz juz mniej piszemy, ale niedawno był taki szał

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
A jeszcze jedno mi sie przypomnialo... piszecie, ze macie terminy porodow np. z miesiaczki wczesniej, a terminy z usg pozniej.. a ja mam jakos tak dziwnie, ze termin z OM mam na 7 sierpnia, a termin z kazdego usg na 1 sierpnia... hmmm
to ja też jestem wyjatkiem, z usg wychodzi mi wcześniej, ale lepsze jest to że na pocżatku wychodziło mi później
Stary 2014-05-27, 12:44   #1966
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

no ja się nie dziwię, że Ci z tym dobrze...popatrz na siebie, która 36 latka nie chciałaby wyglądać tak w ciąży...po 35rż (nawet po 30rż) troche metabolizm spada i niestety często ciąża nie służy dobremu wyglądowi a tu proszę!
zero zbędnych kg, śliczna buzia...no i wiek tak 26-28lat a nie 36 jak dla mnie. Fajnie masz ale to właśnie kwestia genów, pomału się starzejesz zazdroszczę, ja wyglądam 2xpoważniej od Ciebie a mam niemal 10lat mniej...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:46   #1967
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
u mnie bylo dokladnie tak samo, ciekawe jak teraz bedzie. Boje sie ze przez ta cukrzyce moge miec wieksze dziecko i przez to moj brzuch (dla innych wydaje sie duzy) bo z mojej perspektyw jest w normie.

Cytat:

sliczna mama, moj brzuszek tez taki jest. nie wiem czy duzy czy ok.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:47   #1968
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
to u ciebie wieksze wahanie...mój gin zawsze pisze mi okres ciąży w karcie od tego co jest w usg to on chyba tym bardziej sie sugeruje, ale na stówe w tym okresie nie została poczeta moja niunia...ja bardziej uważam wiarygodny 6 sierpień, u mnie na usg ciagle sie zmienia...na samy poczatku ciaży z usg miałam na od12-15 sierpnia sie wahało z om mam na 6 sierpnia, a ostatnio 25-28 za kazdym razem inaczej

super ze wizyta udana
a to dziwne, bo przecież rozwój dziecka jest tak różny, że przez całą ciążę terminy wychodza bardzo rozbieżne. Raz dzidziol przybierze duzo wagi i już termin z tydzień wcześniej...więc nie rozumiem toku myślenia Twojego gina. Moja mi od razu powiedziała, że wiarygodny jest pierwszy pomiar (5-7tc) a potem na połówkowym termin który wychodzi z długości kości udowej. Reszta to zwykłe przypadki, którymi się nie sugerujemy.
Stary 2014-05-27, 12:59   #1969
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
no ja się nie dziwię, że Ci z tym dobrze...popatrz na siebie, która 36 latka nie chciałaby wyglądać tak w ciąży...po 35rż (nawet po 30rż) troche metabolizm spada i niestety często ciąża nie służy dobremu wyglądowi a tu proszę!
zero zbędnych kg, śliczna buzia...no i wiek tak 26-28lat a nie 36 jak dla mnie. Fajnie masz ale to właśnie kwestia genów, pomału się starzejesz zazdroszczę, ja wyglądam 2xpoważniej od Ciebie a mam niemal 10lat mniej...
No wiesz co??? Kocham Cie za to co napisalas!!!!!
Takich komplementow juz dawno nie dostalam!
Jedno mnie tylko martwi, czemu tak krytycznie do siebie podchodzisz??? Jestem pewna, ze pieknie wygladasz, ale ocene wobec siebie masz okropnie negatywna! A tak naprawde wszystko zaczyna sie w glowie! Kochana trzeba siebie polubic i pokochac!!!!
Dodam jeszcze dla poprawy humoru, ze jak sie budzie, to nie wygladam dobrze, ale coz moga zdzialac kosmetyki

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
u mnie bylo dokladnie tak samo, ciekawe jak teraz bedzie. Boje sie ze przez ta cukrzyce moge miec wieksze dziecko i przez to moj brzuch (dla innych wydaje sie duzy) bo z mojej perspektyw jest w normie.

sliczna mama, moj brzuszek tez taki jest. nie wiem czy duzy czy ok.
pentuerka- ale jak trzymasz diete, to dzidzius nie bedzie bardzo duzy! Moja mala w 38 tc wazyla 2900!!! Wiec nie byla to gigantyczna waga! Ale powiem Ci, ze mialam naprawde duzy brzuch i teraz pewnie bede miala pod koniec jeszcze wiekszy, po cichu licze, ze z czasem, go zgubie! Po ciazy z moja coreczka dobijala mnie skora na brzuchu (jak u staruszki), ale cwiczylam, wcieralam balsamy (zwykle) i skora wrocila do siebie. Teraz z racji wieku, skora moze byc w gorszej kondycji, ale bede Wam marudzic na ten temat po urodzeniu misiaczka!
Stary 2014-05-27, 13:03   #1970
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz co??? Kocham Cie za to co napisalas!!!!!
Takich komplementow juz dawno nie dostalam!
Jedno mnie tylko martwi, czemu tak krytycznie do siebie podchodzisz??? Jestem pewna, ze pieknie wygladasz, ale ocene wobec siebie masz okropnie negatywna! A tak naprawde wszystko zaczyna sie w glowie! Kochana trzeba siebie polubic i pokochac!!!!
Dodam jeszcze dla poprawy humoru, ze jak sie budzie, to nie wygladam dobrze, ale coz moga zdzialac kosmetyki

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

pentuerka- ale jak trzymasz diete, to dzidzius nie bedzie bardzo duzy! Moja mala w 38 tc wazyla 2900!!! Wiec nie byla to gigantyczna waga! Ale powiem Ci, ze mialam naprawde duzy brzuch i teraz pewnie bede miala pod koniec jeszcze wiekszy, po cichu licze, ze z czasem, go zgubie! Po ciazy z moja coreczka dobijala mnie skora na brzuchu (jak u staruszki), ale cwiczylam, wcieralam balsamy (zwykle) i skora wrocila do siebie. Teraz z racji wieku, skora moze byc w gorszej kondycji, ale bede Wam marudzic na ten temat po urodzeniu misiaczka!
sama prawdę napisałam, na pewno dziewczyny się ze mną zgodzą.

dobrze wiedzieć, że skóra po jakimś czasie ma szansę wrócic do "normy" bo przyznam że trochę boje się obwisniętego brzuchala...
Stary 2014-05-27, 13:22   #1971
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ja tak jak h4linka byłam wczoraj na warsztatach dla przyszłych rodziców i również bardzo mi się podobało. Z zaciekawienie patrzyłam na kąpanie w wiaderku natomiast to nie dla mnie, przeraża mnie to ale pan położny bardzo fajnie to pokazywał. Swoją drogą h4linka chyba siedziałaś za mną
Mnie się bardzo podobał pokaz fotelika maxi cosi, bo ja np nie wiedziałam, że dziecko do 15 msca powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy ze względu na bezpieczeństwo i ze względu na szybko zmieniający się krajobraz, co jest niedobre dla oczek. Druga sprawa, że myślałam, że mama powinna jeździć z tyłu z dzieckiem - błąd, oraz dowiedziałam się, że dziecko powinno być przypinane na środku jeśli auto na to pozwala a jeśli nie to niemożliwe ze względu na wzgórek to wtedy na pasażerem czyli od strony chodnika i pobocza!
Pani położna też fajnie mówiła o karmieniu piersią, a pan od mleka modyfikowanego o swoim enfamilu. Ja ogólnie zawsze jestem zadowolona z warsztatów bo zawsze coś można się dowiedzieć więc ja zawsze polecam takie rzeczy
No i mój wierszyk zgarnął nagrodę zestaw do prania YELP
do tego była pani foto i zrobiłam sobie kilka zdjęć i już bym je chciała dostać!
Tak właśnie czułam, że trafimy do jednej grupy , gratuluję wygranego jelpa, ja nie mam talentu do rymowanek.
Facet od fotelika był mega! Dawno nie słuchałam takiego fajnego wykładu o BHP.

Jakbyś gdzieś widziała inne warsztaty w Szczecinie pisz, znowu pójdziemy!

Cytat:
U mnie było raz tydzień w jedną a raz w drugą stronę a jak byłam u lekarza tydzień temu to się wyrównały co do dnia i myślę, że już się to nie zmieni.

patrycja pochwalę się, właśnie wyprałam ochraniacze i organizer, zostało mi tylko przyszyć guziki i wypchać, są piękne
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:33   #1972
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

justa wyglądasz bosko Nigdy bym nie powiedziała, że masz 36 lat, 30 góra!!! Super

Ja też się pochwalę brzuszkiem a co Jutro zaczynamy z Melą 31 tydzień także już niedaleko
I na dokładkę mój mały myśliciel Z dziurą w głowie także się nie przestraszcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-27 13.22.50.jpg (40,7 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-05-16 13.02.28.jpg (32,7 KB, 58 załadowań)
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:41   #1973
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
justa wyglądasz bosko Nigdy bym nie powiedziała, że masz 36 lat, 30 góra!!! Super

Ja też się pochwalę brzuszkiem a co Jutro zaczynamy z Melą 31 tydzień także już niedaleko
ale fajne zdjęcie masz małej...ja tez takie chcę
Stary 2014-05-27, 13:51   #1974
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Ale to na bank woda i wez pod uwage, ze dzieciaczki teraz nabieraja "masy", wiec wcale to nie musi byc tak, ze te kg ida na Twoje konto! Zawsze slyszalam opinie, ze np. nie wolno sie wazyc przed miesiaczka, bo zatrzymuje sie woda w organizmie i mozna miec z 2 kg na plusie. W ciazy jest jeszcze gorzej, troche ciepla, soli i puchnie sie jak balon!
Mam nadzieje,ze jest tak, jak piszesz

Cytat:

super ze wizyta udana
U mnie termin z USG pokrywa się dokładnie z terminem z OM

Cytat:
Dziewczyny jestescie lepsze w poprawianiu humoru niz najlepszy psychoterapeuta!!! W ciazy z coreczka nie robilismy za duzo zdjec i troche zaluje, bo fajnie poogladac fotki z okresu ciazy!
Dlatego jesli tylko mozecie, to sie fotografujcie i nie bojcie sie tu wstawiac. Fajnie bedzie wiedziec z kim sie czlowiek dzieli swoimi troskami!
ja robie zdjęcia brzuszka co tydzień
Cytat:
wow, ale masz delikatna urodę, sama chciała bym tak ładnie wyglądac za te kilkanaście lat Widac ze kwitniesz w ciąży! a brzuszek śliczny, chyba już troszkę zaczyna wypinać pępek u ciebie, ja mam dośc głęboko...

aniuś zapomniałam, ja też zamówiłam w koncu piankowy, nie wiedziałam jakiej grubości wiec wziełam 10 cm, chyba ok? na allegro akurat był w podobnych cenach jak te kokosowo pankowe, a że sie do tamtych zniecheciłam to go zamówiłam...mam nadzieję z enie będzie sie odkształcał, a jak tak to kupi sie najwyżej nowy...

motylek słodki brzusio
dziekuje

Cytat:

O jejuniu, jakie słodkie zdjecie, śliczna
Stary 2014-05-27, 14:00   #1975
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

Halinka, fajny brzusio

Co do rozstępów, to mi na razie udało się ich uniknąć. Smaruję się tym balsamem z Rossmanna dla kobiet w ciąży i chwalę sobie go. Oby tak zostało ale gdzieś czytałam (nie wiem, czy to prawda), że rozstępy mogą pojawić się w czasie porodu, albo zaraz po

Kasia, kciuki za wizytę

Ja chyba muszę zadzwonić umówić się na te ostatnie genetyczne. Co się na nim dokładnie sprawdza? Idziecie na nie?

Ja dziś zaczynam 29 tc (czyli skończony 28)
Mojej kolezance pojawily sie rozstepy podczas parcia. Takze do ostatniego dnia mogą się pojawić

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hejka, melduję po wizycie, że synuś ma się świetnie, duży rośnie i jest wg zdjęcia usg podobny do taty. Pokazał się połowicznie, bo miał rączkę przy twarzy, ale coś tam było widać ogólnie z ciążą ok, lekarz bardzo zadowolony z mojego ciśnienia, wszystko gra.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
No właśnie, takie podejście bardziej mi się podoba Dacie, ale pamiętaj, że warto rozmawiać

Super!!!
Jak duży jest już synek?

Ja się staram uczyć, ale idzie mi jak po grudzie. Mam do nauczenia 50 pytań na obronę, wzięłam się za to, ale to jakiś koszmar

Patrzcie, co zrobiłam wczoraj mamie na dzień matki
Powinien być zakaz wstawiania takich zdjęć z myślą o dziewczynach na diecie
Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Dzisiejsza pogoda daje oddech. Wczoraj umierałam po niedzielnej eskapadzie samochodem (200 km w jedną stronę).

Jakiś czas temu pisałyście o rekcjach ludzi i ich komentarzach na temat ciąży i wyglądu itd. Otóż na urodzinach mojego Chrześniaka były rodzina żony mojego brata. Wiadziłam ich drugi raz w życiu (pierwszy raz na ślubie), a oni na dzień dobry. Jaka ty gruba jesteś!!!!

Przytyłam 6 kg. Co za chamstwo mówić takie rzeczy kobiecie w zaawansowanej ciąży. Zdziwiona powiedziałam, że przytyłam tylko 6 kg. To usłyszłam, że mam duży brzuch jak bym miała zaraz urodzić i buzia mi się okrągła zrobiła. No szok.

Mam głeboko gdzieś ich zdanie, ale słoma z butów i brak klasy mnie zawsze zadziwia. Dodam tylko, że nawet z wielkim brzuchem jestem szczuplejsza od jej córki (żona mojego brata).
ludzie mają tupet!!

Mi się dziś sniło, ze spotkałam taka panią z byłej pracy, traktowała mnie jak córke I, że powiedziała mi jak mnie zobaczyła, ze strasznie zbrzydłam, włosy nie takie, cera szara.. i że mam się pomalować jak przyjde ich odwiedzić do pracy
Cytat:
Trzymam kciuki, żebyś znalazła motywację do nauki

Co do wizyty, to super, że wszystko ok!
Ja mam więcej tych twardnień niż 10 dziennie, ale mój gin powiedział, że moga pojawiać się nawet raz na godzinę. No i bądź tu człowieku mądry

Ehhh..to wspaniały tekst też!!
To jak moja teściowa, której jak teraz powiedzieliśmy o ciąży, powiedziała 'ale obiecaj, że tym razem się uda i to się już nie powtórzy' (bo ja pierwszą ciążę też straciłam).
Tak jakby to była Twoja wina

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Mnie te wiaderka przerażaja
Mnie też
Cytat:
Hej Kobietki
Ślicznie

Cytat:

Ciotka klotka z takim wyglądem to możesz powiedzieć za 10lat.
Wyglądasz lepiej, niż nie jedna dziewczyna po 20stce.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

patrycja pochwalę się, właśnie wyprałam ochraniacze i organizer, zostało mi tylko przyszyć guziki i wypchać, są piękne
Pisałam kiedys jak ci idzie szycie, myslalam , ze zrezygnowałas. Pokaż szybko

Ide za chwilke na pobranie krwi, w czwartek znowu szpital i wyniki, oby byly lepsze.

A miałam jeszcze pisać na temat rozstępów, siostra mi mówiła na podstawie swojego doswiadczenia i kolezanek, ze to bardzo duzo zalezy od genetyki i typu skory. Stwierdziła, ze ja jestem gruboskórna i nie powinnam ich miec.. Jak ktoś ma w dotyku miękką, delikatną skóre to powinien uważać.
Ja i tak smaruje sie codziennie wieczorem.. brzuch, piersi i nogi..w sumie smaruje mnie moj Tz juz od grudnia.
Stary 2014-05-27, 14:00   #1976
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie ,że niektórzy lubią się w ten sposób dowartościować

I pytań o dziecko od osób z którymi mam niewielki kontakt też nie nawidziłam , po porodzie pewnie zaczną się pytania o rodzeństwo

Tak ,ale ja zaczynałam z kilkoma nadprogramowymi kg , teraz jestem na diecie z racji tej nieszczęsnej cukrzycy więc mam nadzieje ,że już mi zbyt dużo nie przybędzie

Ja też zaczynałam już na plusie, więc rozmowy o wadze mi nie podchodza

Ale co tam, przecież kobieta w ciąży to własność społeczeństwa, niedługo ludzie zaczną pytać, czy mam hemoroidy

Cytat:

Ciotka klotka, no proszę Cię.
Po pierwsze 36 lat to żadne Maluzalem, a po drugie wyglądasz świetnie

Cytat:

Zuken, brzuszek świetny
A zdjęcie Meli fantastyczne. Ale ona ma fajny nosek, taki 'dorosły' Super!!

Kurcze, ale mi się dziś żarłok włączył. Ciągle jestem głodna

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 14:07   #1977
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Mojej kolezance pojawily sie rozstepy podczas parcia. Takze do ostatniego dnia mogą się pojawić
Rozstępy, ból, hemoroidy, krew, nacinanie krocza - cholerka, już się nie mogę doczekać tego porodu, będzie ubaw po same cyce

Cytat:
Powinien być zakaz wstawiania takich zdjęć z myślą o dziewczynach na diecie
Ok, dla dziewczyn na diecie wstawiam wczorajszy obiad, bardzo dietetyczny, z parowaru

Cytat:
Tak jakby to była Twoja wina
Uwierz mi, że tak się poczułam. zamurowało mnie, nie wiedziałam, co jej powiedzieć.
Z resztą po tym, jak ja poroniłam ona płakała i lamentowała więcej niż ja

Cytat:
Ide za chwilke na pobranie krwi, w czwartek znowu szpital i wyniki, oby byly lepsze.

Cytat:
A miałam jeszcze pisać na temat rozstępów, siostra mi mówiła na podstawie swojego doswiadczenia i kolezanek, ze to bardzo duzo zalezy od genetyki i typu skory. Stwierdziła, ze ja jestem gruboskórna i nie powinnam ich miec.. Jak ktoś ma w dotyku miękką, delikatną skóre to powinien uważać.
Ja i tak smaruje sie codziennie wieczorem.. brzuch, piersi i nogi..w sumie smaruje mnie moj Tz juz od grudnia.
Właśnie tak mi się też wydaje.
Moja mama nie ma rozstępów, siostra też nie...tego się trzymam

Mój mnie nie chce smarować, ale dość entuzjastycznie zareagował na propozycję masażu krocza. Tylko powiedział, żebyśmy nie nazywali tego krocze, a może jakoś bardziej pieszczotliwie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0129.jpg (112,8 KB, 40 załadowań)

Hania

Stary 2014-05-27, 14:13   #1978
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Rozstępy, ból, hemoroidy, krew, nacinanie krocza - cholerka, już się nie mogę doczekać tego porodu, będzie ubaw po same cyce

Ok, dla dziewczyn na diecie wstawiam wczorajszy obiad, bardzo dietetyczny, z parowaru
Zapomniałaś dopisać o niekontrolowanych wypróżnieniach, o tym, że krocze może pęknąć jak się nie zdąży naciąć i pewnie jeszcze innych przyjemnych rzeczach.

Ogólnie zdjęcia jedzenia powinny być zakazane na tym wątku...
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 14:19   #1979
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Zapomniałaś dopisać o niekontrolowanych wypróżnieniach, o tym, że krocze może pęknąć jak się nie zdąży naciąć i pewnie jeszcze innych przyjemnych rzeczach.

Ogólnie zdjęcia jedzenia powinny być zakazane na tym wątku...
Wybacz to niedopatrzenie
Oczywiście należy to dopisać do listy!

A co najlepsze w tym wszystkim? SAME SIĘ NA TO ZDECYDOWAŁYŚMY

Hania

Stary 2014-05-27, 14:44   #1980
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
I zapomniałam napisać, że pierwszy raz udało mi się załapać na testowanie z wizażem i dzisiaj dostałam odżywkę do włosów do testowania póki co wiem, że ładnie pachnie

Cytat:
Co do wizyty, to super, że wszystko ok!
Ja mam więcej tych twardnień niż 10 dziennie, ale mój gin powiedział, że moga pojawiać się nawet raz na godzinę. No i bądź tu człowieku mądry
Każdy lekarz ma inną opinię co do twardnień brzucha. Moja mówiła, że do 3 na godz. jest ok po czym sama dała mi no-spę i luteinę

Cytat:
Hej Kobietki
Miło ze strony Tż

Cytat:

Justa, wyglądasz kwitnąco! dla mnie 36lat to młody wiek

Cytat:
termin z usg bierze się pod uwagę tylko z tego pierwszego, na którym sprawdza się czy jest już serduszko.

Cytat:
piekny! masz taki mały brzuszek jak ja w pierwszej ciąży teraz jestem na tym etapie co Ty a z przodu mam już pokaźny bagaż

Cytat:

Mój mnie nie chce smarować, ale dość entuzjastycznie zareagował na propozycję masażu krocza. Tylko powiedział, żebyśmy nie nazywali tego krocze, a może jakoś bardziej pieszczotliwie
Butter, gwarantuje Ci, że jak zobaczysz Hanię, zapomnisz o tych wszystkich atrakcjach.
z odpowiedzi męża się uśmiałam

W moim bloku, 4 dziecko choruje na ospę. Dobrze, że sama już mam to za sobą ale liczę, że Szymcio nie złapie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości