|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Motylek jaka jestes drobna!! Sliczny brzuszek!
No to teraz stara ciotka klotka da swoje zdjecia Nie wymazywalam twarzy, a co tam mam 36 lat i dobrze mi z tym
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-27 o 12:11 |
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
kolejna sliczna mamusia |
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam podobnie Staramy się wszystkie niejasności od razu załatwiać , i szczerze nie pamiętam żebyśmy przez te 8 lat mieli kiedykolwiek ciche dni i nie wyobrażam sobie na chwilę obecną takiej sytuacji ,że któreś z nas zarzuca focha i ze sobą nie rozmawiamy a takie sytuacje znałam z domu rodzinnego bo u moich rodziców ciche dni bywały często gęsto , na szczęście na "stare" lata zmądrzeli ![]() Rozmowa ,rozmowa i jeszcze raz rozmowa to podstawa udanego związku |
|
|
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, i to całkowicie normalne, że chcesz uciekać chyba każda mężatka ma chwile zwątpienia i załamania. Najlepsze lekarstwo to rozmowa Cytat:
|
|
#1955 | ||
|
Raczkowanie
|
Co do puchnięcia, to wkleje jeszcze raz to, co pisałam wczoraj:
"Pisałyście o spuchniętych nogach - w piątek musiałam kupić klapki o 2 rozmiary wieksze, bo nie mieszcze sie w zadne buty!! Wczoraj wieczorem byłam przerazona stanem moich nóg, nie wiedzialam czy to normalne, czy sie martwic...dziś trochę lepiej, pije pokrzywe od kilku dni, kupilam w rossmannie szczotkę do masazu i masowalam (TŻ mi pomagał) nogi okręznymi ruchami od stóp do kolan, poźniej lezałam z nogami uniesionymi wyżej i chyba troche lepiej jest, zobaczymy jutro Co do rozstępów, to nie mam takowych i tak jak Wy, bardzo chcę ich uniknąć, smaruję się wieczorem palmersem dla kobiet w ciąży zmieszanym z oliwką babydream, a rano i czasem w ciągu dnia oliwką przeciw rozstepom z Eucerin, ta już się kończy, ale w zapasie czeka bio oil, czasem brzuch swędzi, ale mam nadzieję, że uda mi się ustrzec przed rozstepami. Dla zainteresowanych - dzis w rossmannie widziałam oliwkę babydream w promocji za ok 9zł. Dostałam dziś na Dzień Mamy koszulkę od TŻ, tzn powiedział mi, że jak kiedyś spałam, to pogadał sobie z córą w brzuszku i wspólnie taką wybrali i to jest od nich prezent, no i poryczłam się , jutro zrobię fotę i wstawie " Dzisiaj moje nogi wyglądają trochę lepiej, chyba masaż szotką pomógł i posmarowałam jeszcze nogi na noc krememn na opuchnięte nogi z bielendy seria Sexy mama. Fota zrobiona i już wstawiona ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() motylek - super koszulka i brzusio! Ja tak jak h4linka byłam wczoraj na warsztatach dla przyszłych rodziców i również bardzo mi się podobało. Z zaciekawienie patrzyłam na kąpanie w wiaderku natomiast to nie dla mnie, przeraża mnie to ale pan położny bardzo fajnie to pokazywał. Swoją drogą h4linka chyba siedziałaś za mną ![]() Mnie się bardzo podobał pokaz fotelika maxi cosi, bo ja np nie wiedziałam, że dziecko do 15 msca powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy ze względu na bezpieczeństwo i ze względu na szybko zmieniający się krajobraz, co jest niedobre dla oczek. Druga sprawa, że myślałam, że mama powinna jeździć z tyłu z dzieckiem - błąd, oraz dowiedziałam się, że dziecko powinno być przypinane na środku jeśli auto na to pozwala a jeśli nie to niemożliwe ze względu na wzgórek to wtedy na pasażerem czyli od strony chodnika i pobocza! Pani położna też fajnie mówiła o karmieniu piersią, a pan od mleka modyfikowanego o swoim enfamilu. Ja ogólnie zawsze jestem zadowolona z warsztatów bo zawsze coś można się dowiedzieć więc ja zawsze polecam takie rzeczy ![]() No i mój wierszyk zgarnął nagrodę zestaw do prania YELP ![]() do tego była pani foto i zrobiłam sobie kilka zdjęć i już bym je chciała dostać!
|
|
#1957 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje bardzo
Zaczarowana, kiedys juz pisalam, ze facetowi trzeba "kawe na lawe", bo mezczyzni uznaja, ze jak sie milczy, to wszystko jest ok! My jestsmy z Wenus oni z Marsa i bedzie lepiej dla Ciebie i corci, jak zaczniesz bardzo glosno mowic o tym, co Cie boli. Szkoda Twoich nerwow, nie dosc, ze jestes w obcym kraju sama, to jeszcze niedomowienia w zwiazku! Tupnij noga i zacznij mowic! |
|
|
|
#1958 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Ty jesteś super Mamuśka, a nie stara ciotka klotka, pięknie wyglądasz Cytat:
|
||
|
|
|
#1959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super ze wizyta udana
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ciazy z coreczka nie robilismy za duzo zdjec i troche zaluje, bo fajnie poogladac fotki z okresu ciazy! Dlatego jesli tylko mozecie, to sie fotografujcie i nie bojcie sie tu wstawiac. Fajnie bedzie wiedziec z kim sie czlowiek dzieli swoimi troskami!
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a brzuszek śliczny, chyba już troszkę zaczyna wypinać pępek u ciebie, ja mam dośc głęboko...aniuś zapomniałam, ja też zamówiłam w koncu piankowy, nie wiedziałam jakiej grubości wiec wziełam 10 cm, chyba ok? na allegro akurat był w podobnych cenach jak te kokosowo pankowe, a że sie do tamtych zniecheciłam to go zamówiłam...mam nadzieję z enie będzie sie odkształcał, a jak tak to kupi sie najwyżej nowy... motylek słodki brzusio
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-27 o 12:38 |
|
|
|
|
#1964 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze jedno mi sie przypomnialo... piszecie, ze macie terminy porodow np. z miesiaczki wczesniej, a terminy z usg pozniej.. a ja mam jakos tak dziwnie, ze termin z OM mam na 7 sierpnia, a termin z kazdego usg na 1 sierpnia... hmmm
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zadomowienie
|
venus ja to myślałam, z epod koniec maja juz skończymy ten wątek, teraz juz mniej piszemy, ale niedawno był taki szał
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zero zbędnych kg, śliczna buzia...no i wiek tak 26-28lat a nie 36 jak dla mnie. Fajnie masz ale to właśnie kwestia genów, pomału się starzejesz zazdroszczę, ja wyglądam 2xpoważniej od Ciebie a mam niemal 10lat mniej...
|
|
|
|
|
#1967 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
sliczna mama, moj brzuszek tez taki jest. nie wiem czy duzy czy ok.
|
||
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1969 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Takich komplementow juz dawno nie dostalam! Jedno mnie tylko martwi, czemu tak krytycznie do siebie podchodzisz??? Jestem pewna, ze pieknie wygladasz, ale ocene wobec siebie masz okropnie negatywna! A tak naprawde wszystko zaczyna sie w glowie! Kochana trzeba siebie polubic i pokochac!!!! Dodam jeszcze dla poprawy humoru, ze jak sie budzie, to nie wygladam dobrze, ale coz moga zdzialac kosmetyki ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć, że skóra po jakimś czasie ma szansę wrócic do "normy" bo przyznam że trochę boje się obwisniętego brzuchala... |
|
|
|
|
#1971 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, gratuluję wygranego jelpa, ja nie mam talentu do rymowanek. ![]() Facet od fotelika był mega! Dawno nie słuchałam takiego fajnego wykładu o BHP. ![]() Jakbyś gdzieś widziała inne warsztaty w Szczecinie pisz, znowu pójdziemy! ![]() Cytat:
![]() patrycja pochwalę się, właśnie wyprałam ochraniacze i organizer, zostało mi tylko przyszyć guziki i wypchać, są piękne
|
||
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
justa wyglądasz bosko
Nigdy bym nie powiedziała, że masz 36 lat, 30 góra !!! Super![]() Ja też się pochwalę brzuszkiem a co Jutro zaczynamy z Melą 31 tydzień także już niedalekoI na dokładkę mój mały myśliciel Z dziurą w głowie także się nie przestraszcie
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajne zdjęcie masz małej...ja tez takie chcę
|
|
|
|
#1974 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1975 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
z myślą o dziewczynach na diecie Cytat:
Mi się dziś sniło, ze spotkałam taka panią z byłej pracy, traktowała mnie jak córke I, że powiedziała mi jak mnie zobaczyła, ze strasznie zbrzydłam, włosy nie takie, cera szara.. i że mam się pomalować jak przyjde ich odwiedzić do pracy Cytat:
![]() ![]() Mnie też ![]() Ślicznie ![]() Cytat:
Wyglądasz lepiej, niż nie jedna dziewczyna po 20stce. Cytat:
Ide za chwilke na pobranie krwi, w czwartek znowu szpital i wyniki, oby byly lepsze. ![]() A miałam jeszcze pisać na temat rozstępów, siostra mi mówiła na podstawie swojego doswiadczenia i kolezanek, ze to bardzo duzo zalezy od genetyki i typu skory. Stwierdziła, ze ja jestem gruboskórna i nie powinnam ich miec.. Jak ktoś ma w dotyku miękką, delikatną skóre to powinien uważać. Ja i tak smaruje sie codziennie wieczorem.. brzuch, piersi i nogi..w sumie smaruje mnie moj Tz juz od grudnia.
|
|
#1976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zaczynałam już na plusie, więc rozmowy o wadze mi nie podchodza ![]() Ale co tam, przecież kobieta w ciąży to własność społeczeństwa, niedługo ludzie zaczną pytać, czy mam hemoroidy ![]() Cytat:
Po pierwsze 36 lat to żadne Maluzalem, a po drugie wyglądasz świetnie Cytat:
![]() A zdjęcie Meli fantastyczne. Ale ona ma fajny nosek, taki 'dorosły' Super!!Kurcze, ale mi się dziś żarłok włączył. Ciągle jestem głodna |
|||
|
|
|
#1977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uwierz mi, że tak się poczułam. zamurowało mnie, nie wiedziałam, co jej powiedzieć. Z resztą po tym, jak ja poroniłam ona płakała i lamentowała więcej niż ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama nie ma rozstępów, siostra też nie...tego się trzymam Mój mnie nie chce smarować, ale dość entuzjastycznie zareagował na propozycję masażu krocza. Tylko powiedział, żebyśmy nie nazywali tego krocze, a może jakoś bardziej pieszczotliwie |
||||
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie zdjęcia jedzenia powinny być zakazane na tym wątku...
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście należy to dopisać do listy! A co najlepsze w tym wszystkim? SAME SIĘ NA TO ZDECYDOWAŁYŚMY |
|
|
|
|
#1980 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miło ze strony Tż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz jestem na tym etapie co Ty a z przodu mam już pokaźny bagaż ![]() Cytat:
z odpowiedzi męża się uśmiałam W moim bloku, 4 dziecko choruje na ospę. Dobrze, że sama już mam to za sobą ale liczę, że Szymcio nie złapie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

Nie wymazywalam twarzy, a co tam mam 36 lat i dobrze mi z tym

a takie sytuacje znałam z domu rodzinnego bo u moich rodziców ciche dni bywały często gęsto , na szczęście na "stare" lata zmądrzeli
chyba każda mężatka ma chwile zwątpienia i załamania. Najlepsze lekarstwo to rozmowa