|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
u nas zamiast lepiej jest chyba gorzej Hania w nocy strasznie kaszlała. na szczęście w dzień może ze dwa razy. do tego jeszcze z nosa się leje. mam nadzieję, że to się poprawi po tych lekach co mamy bo nie mam siły na to wszystko już![]() jeszcze w ogóle nie daje sobie zakroplić tych oczu ![]() nancy strasznie Ci współczuję. Mój Tż jest jaki jest, ale jeśli chodzi o opiekę nad Małą to nie mogę narzekać. mam nadzieję, że to wszystko szybko minie bokeh kurde bez sensu z tym mieszkaniem:/ mam nadzieję, że jednak zostaniecie Lady ja mam za dwa tygodnie wesele i pojęcia nie mam w co się ubrać:/ little nie mów tak ![]() ja dzisiaj napuściłam sobie wody do wanny i Hania zawsze siedzi ze mną w łazience. dzisiaj kąpałam się właśnie z malutkimi kawałeczkami papieru toaletowego jak i z całą rolką ![]() hope zdrówka dla Młodego szaja zdjęcia książeczki proszę Ona jest mniejsza od gąsienicy
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-05-27 o 11:58 |
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka- to patrz jakie pyszności fajne znalazłam
![]() http://allegro.pl/bombonierka-dzien-...247356051.html Hope-tak próbuje przypomnieć sobie zapach fructisa,ale z tego co pamiętam on ma mocną nutę owocową,bardzo słodką,ale nie tą co tu mamy.Tam chyba przewodni zapach to passiflora-(też owoc) a tu ewidentnie czuć cytrusy. Nie daje mi to spokoju no bo znam na stówę ten zapach. Może błądze przy tym Dove ale raczej sie nie myle
|
#454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez uwazam, ze czasem za bardzo staramy sie byc idealne i boimy sie wprost napisac o swoich uczuciach, zeby ktos przypadkiem nie pomyslal, ze nie jestesmy dobrymi mamami Tylko nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
szaja boskie te gabczaste ukladanki, tylko szkoda, ze nie na nasz klimat. Mielibysmy w lazience uprawe plesni...
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny
![]() my dziś zaliczyliśmy tugezę od 4:50 do 5:50, tż spał z nami, bo miałam taki straszny sen, że obudziłam się i nie mogłam się ruszać, tak się bałam powiedziałam tż, że ma z nami spać, bo się boję i koniec. Kuba obudził się po 1, pociumkał i usnął a od 5 harcował. Do tego tż tak chrapał, że myślałam, że mu oczy wydrapię :/ także tego, mimo najszczerszych chęci, tż od dzisiaj wraca na kanapę . Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia Debrah kiedyś myślałam o psychologu ale sama nie wiem. Ja poniekąd wiem skąd się bierze ta złość w tż. Poza tym sama wiesz, że nie wiadomo na kogo się trafi. Ja mam swoje poglądy na temat macierzyństwa i rodzicielstwa, a nie chciałabym trafić na taką "supernianię", bo jeszcze tż się utwierdzi w przekonaniu, że to on dobrze myśli a ja nie mam racji :/ szaja ostatnio ciut lepiej z tym spędzaniem czasu. Popołudniami chodzą razem na spacery, ja wtedy ogarniam coś w domu. Kuba oprócz stałego "mamaaaa", które ma non stop na ustach jakoś daje radę, tż też. Także może wszystko się jeszcze ułoży. little ja rozumiem, że jesteś młodą mamą, która pewnie nie była przygotowana na tak wczesne macierzyństwo ale która z nas, mam, była do końca świadoma jak to będzie wyglądać? Ja na pewno nie... Nie, że sobie wyobrażałam, że dziecko będzie tylko spało i jadło ale nie wiedziałam, że stopień natężenia płaczu dziecka jest tak dobijający. W każdym razie przytulam Cię mocno, dasz radę ![]() Byłam dziś rano w aptece, kupiłam ten krem przeciwsłoneczny z musteli, bo dziś 20% rabatu na kosmetyki Musteli ![]() Coś jeszcze chciałam ale jak zwykle zapomniałam czika popaliła mi chyba jakieś przewody w mózgu
|
|
|
|
#457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No własnie, ale skoro piszemy o radościach, blaskach, super rzeczach, osiągnięciach, to miejmy tez możliwość bez narażania się na krytykę napisania o tych gorszych, a czasem wręcz złych chwilach.
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Jedyne Moje
Ja chwilowo nieobecna, mały przechodzi samego siebie,.... Nie spi w nocy, tugezy wczesniejsze to byla bajka w porównaniu z tym, co obecnie..... Bo wczesniej w miare na luzaka mijały, tyle ze sie nie spało, a teraz..... Masakra..... Uspie wieczorem bo leci z nóg, zrywa sie po jakims czasie z płaczem przeokrutnym.... Nie idzie go uspokoic, dobudzic.... W sobote nie spał w ogole do połnocy, az padł na siedząco, w niedziele usnął na 20 min, potem do 1 sie bujalismy, dzis połozyłam sie jak stałam, w ubraniu, nie myta- jak sie juz widno robiło, bo obudził sie po 2 godz snu, koło 22, uspiłam, za pół godz takie bajlando, ze cały dom stanął na równe nogi.... Ja nie mam pojecia co mu sie dzieje,,... Nie zębowo, bo w buzi spokoj.... Nie brzuszkowo, bo nie je nic co by mu mogło zaszkodzic..... Nie wiem jak mu pomoc jak tak rozpaczliwie płacze w nocy. przytulony, niby spi, a tak zawodzi ze serce pęka... Nie mam pojecia, czy sie czegos wytraszył, typu jakiegos huku, samolotu czy cus w tym stylu, czy ma tyle wrazen, ze nie jest w stanie tego ogarnac.... Nie wiem... Na wszelki wypadek dzisiaj cały dzien spedzimy w domu, ewentualnie tylko troche na powietrzu, bez rozrywek typu rower, zeby go wyciszyc, uspokoic.... Ja tak po 4-5 kaw pije od kilku dni bo bym chyba na stojąco zasneła.... No i kwiatki opisane w k. Przepraszam, ze tak z nienacka i tylko o sobie, ale nie marze nawet zeby byc teraz na bieząco, jak sie wszystko z Niunkiem uspokoi to wróce. Tymczasem całuje mocno mamy i łobuzerstwo nasze wątkowe |
|
|
|
#459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrówka dla Hani |
|
|
|
|
#460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a serio to może lęki nocne właśnie? tulę mocno Cytat:
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, Black wnioskuję z kartki adresowej
|
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
misiaeel Bardzo Ci dziękuję
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilę, też będę testować odżywkę
![]() Buziaki dla wszystkich
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
w ogóle byłam w ccc pooglądać sandałki, przymierzałam te z nelli blu i w żadne z 3 rzepami nie wchodzi Jej noga. normalnie zatrzymuje się na drugim rzepie i dalej nie wcisnę. o takie http://ccc.eu/en/kids/catalog/all/328825
takie ma moja Córa podbicie wysokie a miałam wieczorem zamawiać emelki tez z trzema rzepami
|
#465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj niby czasu na nic wieczorem nie miałam, ale w rezultacie przeplatałam się tak i poszłam spać o 1 dzisiaj nie jest dobrze![]() idę dzisiaj do okulisty i pewnie okulary będę musiała do komputera nosić, bo już od jakiegoś czasu obraz mi się zamazuje ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46618601]Dziewczyny, a propos fajnych zabawek do kąpieli - robiłam Agatce dawno temu, znów muszę - tylko najpierw dobrze wypłukać pianki, bo śmierdzą, a potem - one na długo nie będą, bo jak za bardzo wyschną (czyt. na wiór ) to się kruszą ale zabawa super:http://emilowowarsztatowo.blogspot.c...kafelkowe.html tzn tu z cienkiej pianki takiej, ale ja robiłam z pianki takiej ściereczek do sprztania, jak tu: http://bawimy-sie.blogspot.com/2011/...-w-wannie.html polecam w biedrze grosze gąbki kosztują[/QUOTE]ale super; muszę spróbować Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieję, że z mieszkaniem się jakoś rozwiąże ale skąd im ukradli? z tej sali gdzie wesele było czy w domu wszystko zostawili?
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Moją zabrał listonosz
Nie wiedziałam,co to,skąd to dopóki nie odczytałam od nich meila![]() Zapomniałam na śmierć że brałam udział w konkursie. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
W życiu bym na to nie wpadła bo zapach naprawdę jak Dove (wiem uparłam się
|
|
#467 | |
|
Lurker ;)
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46625998]możesz, ale nie w tym rzecz, bo mi się to też w oczy rzuciło - i teraz pytanie, co z tym zrobisz - bo to prosta droga do tego, byś zniechęciła się do małej i zaczęła na nią frustrację przelewać[/QUOTE]
Dlatego pisze to tutaj, zeby nie przelewac tego na nia. Powiedzialabym, ze teraz jak siedze w domu staram sie ten czas w pelni wykorzystac, robic wiecej rzeczy razem. Mam swiadomosc, ze jest malym dzieckiem i nie jest niczemu winna. Cytat:
Doczepilyscie sie tego papieru To bylo skwitowanie caloksztaltu, ktory opisalam pozniej. Dziekuje, za wszystkie slowa te mile (Iwfka, bo chyba trafilas w sedno Ale zeby nie bylo- mamy jedna 4 i hitem w slowkach jest aktualnie kokoko ![]() Dzis powinien byc kurier z namiotem http://allegro.pl/namiot-domek-zamek...235829466.html Sylwia mala tez sie przez jakis okres budzila z placzem/plakala przez sen. Moze wlasnie koszmary? Jak bralismy ja do siebie to zasypiala od razu i ani razu w taki sposob sie nie budzila
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Little, to życzę Ci w takim razie, aby zły okres szybko minął i żebyś mogła się spokojnie cieszyć macierzyństwem bez zbędnych trosk i nerwów.
|
|
|
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#471 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi z powodu mieszkania ![]() Cytat:
Cytat:
Pozytywnym oczywiscie!!! ![]() U nas nie ma czegos takiego... Od wiekszosci spraw przy Kubie jestem ja. TZ owszem - przewinie, wykapie (ale bez mycia glowy ), nakarmi... Ale widze, ze Kubuś woli jak ja to robi.Przy przewijaniu przez TZ wyrywa sie, przy myciu glowy przez TZ placze, przy karmieniu grymasi. Ja pewnie przez to, ze wiecej spedzam z nim czasu mam na niego swoje sposoby. Zdaje sobie sprawe, ze taka sytuacja jest poniekad moja wina. Od narodzin to ja wstawalam w nocy, usypialam, przewijalam, tugezowalam z nim noca, uspokajalam, szuszalam itp. TZ w sumie nigdy... Owszem, moge smialo wyjsc na kilka godzin i TZ zajmie sie Kuba, ale jak jestesmy oboje w domu to Kuba na mnie wisi ![]() TZ ma w ogole jakas chora teorie w glowie, ze w tych pierwszych miesiacach, latach zycia to matka dla dziecka jest najwazniejsza. Tata jego zdaniem nabiera wiekszy kontakt z dzieckiem jak zaczyna sie granie w pilke, jazda na rowerze i inne "meskie zabawy". Dla mnie to co najmniej dziwne jest, ale z TZ wielokrotnie na ten temat rozmawialismy i wiem, ze jego zdanie sie nie zmienia... Nie moge, serio ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46624441] dla mnie to nie jest oznaka niecierpliwości - sama nieraz mówię "babo, czego znów chcesz" bo wiesz... dziecko też musi wiedzieć, że rodzice mają swoje emocje, uczucia, że nie zawsze są uśmiechnięci i tęcze i jednorożce prywatnie droga, ale to właśnie głównie na nfz a uważasz, że potrzebujecie? ja gdzieś widziałam stronę z tym, jak w domu robić SI - tzn wiesz, ja wychodzę z założenia, że jeśli coś mnie bardzo niepokoi (analizując na chłodno) to patrząc na terminy - idę na konsultację prywatnie, i równocześnie łapię termin nfz, no a już po prywatnej wizycie mniej więcej wiem, co robić w domu.http://www.fundacjaokno.pl/galeria/c...mowe_z_si.html tu bardzo do Weroniki Sherborne podobne, polecam Weronikę! wklep w google, ogrom tego http://forum.pomocedomowe.pl/tuugtdm.../PostList.html no i moje ulubione sensorełko http://www.gadzetomama.pl/pomaranczowe-sensorelko/ przykładowo, to możesz wrzucać do pudła rzeczy 1) kolorystycznie pasujące, 2) fakturowo różne, 3) tematycznie pasujące, 4) pomieszaneDorcia niby ładnie, ale ją zarzuca zwłaszcza teraz przy chorobie. No i często daje sama rękę.Nooo podobnie, też widzę [/QUOTE] Tyyyyyyyy? ![]() Kiedys juz Cie pytalam o SI ![]() Reh zwrocila mi uwage, ze wiele objawow u Kuby na to wskazuje, ale kazala obserwowac i w razie czego za jakis czas zglosic sie gdzie trzeba. Mowila, ze byc moze bedzie tak, ze zmniejsza sie kiedy Kuba fizycznie sie wzmocni. Z tym ze ja juz teraz widze, ze wiele z tych objawow zanika, traca na sile, takze mysle, ze one z rozwojem byly zwiazane. Cytat:
![]() ![]() Oddam te wszystkie "niespodziewajki" w zamian za wieksze domowe zaangazowanie ![]() Moja mama (dzieci rodzila w wieku 19 i 37 lat) tez mowi, ze to dwa zupelnie inne oblicza. Przy mnie byla zielona, baaardzo polegala na innych. Przy siostrze wszystko bylo bardziej swiadome, ale tez miala wiecej cierpliwosci i spokoju. ide robic Kubie obiad, ktos mi tu zaczyna wiercic i pewnie obudzi mi dziecko ;/ Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-27 o 12:50 |
|||||
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Mala dobrze, ze odzywki nie zabral
![]() Litlle nie mialam na celu krytyki bo i mi daleko do idealu. Tylko nie denerwuj sie na Mala za to, ze jest, raczej docen to jaka jest swietna dziewczynka! ![]() Napisalabym Ci, ze moim zdaniem przy dwojce jest latwiej (paradoskalnie), ale to chyba nie jest wlasciwy moment ![]() hje masakra oby doszli do tego kto to zrobil sylwietta biedny Bartulo i Ty tez trzymajcie sie oboje
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marsiiii pokaż brzucha ![]() Cytat:
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj znalazła
|
|
#476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Little
|
|||
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko pamiętam, bo uwielbiam takie właśnie małe niespodzianki, poroponuję wymiane na kilka dni, mój sprzata, pomaga przy malym bardzo dużo,kapie, przebiera,nosi w nocy, ale nie kucharzy i nie przynosi kwiatków, poza tym do rany przyłóż, na kilka dni przygarnę chlopa co mi kwiatki przyniesie i kolacje ugotuje
![]() sylwietta wspólczuje nocki i tobie po lekturze k. spokoju ducha życzę i jak już nie raz wspominałam podziwiam cię dzielna kobieto Misiael zdrówka dla Hani |
|
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co w rozmiar 21 włożyła stópkę ale były sporo za duże. ogólnie widzę, że rozmiarówka wszędzie jest dziwna bo np te z ren buta mamy 22. no ale w 20 Jej się noga zatrzymała i nie dało rady włożyć dalej:/
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, przepraszam że tak na szybko, wieczoram nadrobię, obiecuję.
Mam pytanie do dziewczyn, które rehabilitują swoje dzieci, albo może szajka będzie wiedziała? Potrzebuję dla Ani piłkę reahbilitacyjną z uchwytem/uchwytami, jak mam dobrać rozmiar? czytałam, że dla dzieci o wzroście poniżej 140cm najlepiej piłka 35cm, ale nie umiem takiej znaleźć
|
|
#480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Little- ja też dołączam do życzeń aby zły okres minal jak najszybciej
Dzieciństwo jest tak strasznie któtkie i szkoda potem żałować żeśmy go tak szybko przegapiły, a my jako mamy dostałyśmy ten cudowny dar,że mozemy odbierać i obserwoać nasze dziecko zupełnie inaczej niż osoby z naszego otoczenia. Smutno się czyta Twoje wypowiedzi o macierzyństwie, na pewno jesteś stworzona do tego żeby być matką, choćby z biologicznego punktu widzenia - taka nasza rola kobiet, a inne baby które mowią inaczej to z wygody![]() ja też odbiegam od ideału czytając niektóre z Was i nie do końca rozumiem niektórych metod wychowawczych ale zawierzam swojej intuicji i patrzę na mojego szkraba, który jest całkowicie zdany na mamę, mnie ufa, mnie kocha - czy się roznimy? nie sądze a cierpliwoście- trzeba się nauczyć powodzenia Cytat:
Cytat:
i od razu pomyślałam,że to Loreal na któego mam uczulenieale faktycznie fajny test, gdybym nie widziała jakie jest pochodzenie owej odżywki ciekawe jakbym go oceniła ?Cytat:
różni nas tylko inne podejście do sytuacji, ale myślę,że to nie wiek ma znaczenie a ilość dzieci ![]() Cytat:
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-05-27 o 13:17 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

22.05.2008
14.08.2011
Hania w nocy strasznie kaszlała. na szczęście w dzień może ze dwa razy. do tego jeszcze z nosa się leje. mam nadzieję, że to się poprawi po tych lekach co mamy bo nie mam siły na to wszystko już

Ona jest mniejsza od gąsienicy
Tylko nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnosc

a miałam wieczorem zamawiać emelki tez z trzema rzepami