Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 11:15   #631
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Rusałko, wyniki dobre, więc nie wiadomo skąd to słabe przybieranie, będziemy kontrolować. Ale Zuzka też słabo je cokolwiek poza piersią. Wczoraj dwa razy próbowałam jej dać obiadek, nie zjadła nawet połowy słoiczka małego. Jabłuszka zjadła pół słoiczka i koniec. Nas też czeka szczepienie, a ja się tak boję ;( Nie wiem no, taka jestem jakaś zestresowana ostatnio, że szok. Chyba problemy w rodzinie tak n amnie wpływają, normalnie rozpadam się na kawałki chwilami.
U nas druga dwójka się już chyba przebiła, ale ma spuchnięte też przy górnych jedynkach, więc może nie być koniec ząbkowania...

Czekam na świeże warzywka i spróbujemy BLW bo papki jej chyba nie podchodza...
wspolczuje i mam nadzieje ze jak maz wwroci z pracy to cie troche odciazy!

jaika chyba"miętka" jestem bo sie poplakałam i i tusz mi sie rozmazał

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko
witam po 150 latach nieobecnosci i patrze co tam u was

Misia gratuluje zafasolkowania

i bardzo Wam zazdroszcze spotkania...szkoda ze bylo w sobote bo od niedzieli jestem w Polsce no nic moze na jakies nastepne sie zalapie... kiedy i gdzie planowane jest nastepne??
hej, hej
co tam u was? i gdzie byłas jak cie nie było?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:22   #632
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Miki dostał basen od babci na D-dziecka z daszkiem
http://allegro.pl/basen-brodzik-dla-...253704523.html

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:31   #633
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
swietny
moze odgapie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:38   #634
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
myslalam ze dzieci mnie dzis nie zaskocza ale jednak... nati miala dzien marudy wiec mnie nie zaskoczyla ale za to artur sam wyrezyserowal wierszyki ktore sam wymyslil, zrobil scenariusz na kartce (nie umie pisac), "nauczyl" kinie wiersza, potem staneli trzymajac sie za raczki i powiedzieli z kartki te wierszyki i dostalam od kini dwie koniczyny wiersze w stylu:
mamo kocham cie bo cie kocham

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
super

mój syn dziś wypełz na balkon był na środku pokoju, poszłam tylko schować odkurzacz do szafy, wracam a tu tylko stopy zostały w pokoju
ojej
Cytat:
wczoraj spotkaliśmy kolegę P. z synkiem na spacerze- mały ma 3,5 miesiąca i waży 7kg
mój jak miał 3miesiące to ważył 8 więc tego

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
z teściem to się prawie posikali ze śmiechu

Patrzcie co dostałam na maila od Bobo Vity poryczałam się
wzruszające
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
oooo, doczytałam, to było troszkę prezencików z okazji Dnia Matki

sytuacja z wczoraj

od jakiegoś czasu jeździ u nas taki pociąg osobowy 3 wagony, (taki tam trajtek coś jak metro, połączenie z najbliższymi miejscowościami, ) no i jade tym trajtkiem i zatrzymuje się na kolejnej stacji, ja patrzę a tam wchodzi facet i prowadzi coś na smyczy, zerknęłam tylko, myślę pies, i dalej czytam, ale ten pies beczy ja się gapię a to koza na sznurku facet pijaniusieńki, usiadł na końcu wagonu, koza stoi dumnie, ale że dała znać o sobie becząc ,podchodzi do "nich" kontroler i gada do gościa ze ze zwierzętami nie może jeździć i musi wysiąść, a ten facet ze to żona jego, nowa, bo ta się chociaż przytula a ta stara to nic a nic,a tą to chociaż za biust może wyściskać i kocha ją i takie tam pieprzył farmazony i całuje kozę prosto w pysk ,a ta koza podróżniczka się zestresowała i zaczeła beczeć jeszcze bardziej, w końcu dyskusji nie było gość musiał wysiąść, a koza na pożegnanie zostawiła kilka bobków, bo chyba już dokładnie się zdenerwowała , a ten kontroler musiał wszystko posprzątać bo właściciel miał to gdzieś, pewnie nawet nie zauważył
jechało kilka osób w tym wagonie , ale mieliśmy ubaw
ja pitolę świat schodzi na kozy
haha
Cytat:
ja rozkminiam nad tym...
fajna ta zjeżdżalnia na piłeczki jak będę siedzieć obok i asekurować Leo to chociaż będę miała się czym pobawić
a ta baba obok jaki karzeł, chyba nie ma łydek tylko od razu stopy

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Kurcze do basenu by się przydało to siedzisko co ma Tassia

Czekamy na dzidziusia

Edytowane przez Poziomkowa89
Czas edycji: 2014-05-27 o 11:43
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:43   #635
MsLullaby
Zakorzenienie

Siedze i rycze przez ten film od ja-iki

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:54   #636
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Logoasia - co masz zaplanowane w grafiku 13 czerwca (piątek rano) albo 23 czerwca (poniedziałek popołudniu)
kawę z wami przyjeżdżacie?
a poważnie to nic, bez problemu się dostosuję
Cytat:
oooo, doczytałam, to było troszkę prezencików z okazji Dnia Matki

sytuacja z wczoraj

od jakiegoś czasu jeździ u nas taki pociąg osobowy 3 wagony, (taki tam trajtek coś jak metro, połączenie z najbliższymi miejscowościami, ) no i jade tym trajtkiem i zatrzymuje się na kolejnej stacji, ja patrzę a tam wchodzi facet i prowadzi coś na smyczy, zerknęłam tylko, myślę pies, i dalej czytam, ale ten pies beczy ja się gapię a to koza na sznurku facet pijaniusieńki, usiadł na końcu wagonu, koza stoi dumnie, ale że dała znać o sobie becząc ,podchodzi do "nich" kontroler i gada do gościa ze ze zwierzętami nie może jeździć i musi wysiąść, a ten facet ze to żona jego, nowa, bo ta się chociaż przytula a ta stara to nic a nic,a tą to chociaż za biust może wyściskać i kocha ją i takie tam pieprzył farmazony i całuje kozę prosto w pysk ,a ta koza podróżniczka się zestresowała i zaczeła beczeć jeszcze bardziej, w końcu dyskusji nie było gość musiał wysiąść, a koza na pożegnanie zostawiła kilka bobków, bo chyba już dokładnie się zdenerwowała , a ten kontroler musiał wszystko posprzątać bo właściciel miał to gdzieś, pewnie nawet nie zauważył
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:56   #637
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Cześć. Witam się znad kawki i śniadanka

Matal, papalinka dużo zdrówka dla Waszych dzieciaczków i dla wszystkich chorowitków

Wielkie brawa dla Ladan. Tassia zazdroszczę ci. Z pewnością wrażenia były niesamowite

Badzie, angelikada współczuję tak późnych pór snu dzieci. Ja bym się chyba zastrzeliła jakby mój szedł spać o tej porze a wstawał o 6

A u mnie w mieście brak miejsc nawet w prywatnym żłobku . Byłam się wczoraj zorientować jak i co i okazało się że pani może mnie wpisać ale na listę rezerwowych. Cóż muszę rozejrzeć się po innych placówkach ale szkoda bo tą mam poleconą
Heh dzięki widzisz gdyby moja się przestawila to by pięknie spala od 20 przykładowo do 7 rano bo potrafi spać 11 godzin z przerwą na jedzenie bo teraz oduczam jeść w nocy 50 razy cyca wiec dzisiaj chyba milion razy wstawałam na smoczka i żeby jej włączyć pieska do godziny 4 później zjadła i już spala ze mną do 10 wiec nie powinnam narzekać ale naprawdę wolę mieć wieczór wolny i wstać szybciej niż żeby to tak wyglądało.. No nic robimy przeróbki trochę u moich rodziców oddają nam jeden pokój z którego robimy sypialnie a z sypialni robimy taki nasz dzienny pokój że nawet ktoś do nas przyjdzie to idziemy do tego pokoju i już narożnik musimy kupić tylkoioy doendodatkowe miejsce mam nadzieję że Lenie też tak będzie lepiej bo raczej to będzie pokoj bardziej cichy niż nasza sypialnia wiec liczę że lepiej będzie spać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 11:58   #638
Poziomkowa89
Zakorzenienie

W biedro nakupię deserków, oby było więcej smaków niż w zeszłym tygodniu
i może wypróbuję te musy owocowe kubuś baby
chciałabym te piękne kocyki ale mam ten z zeszłego roku i nie używamy, bo Leoś się w nim bardzo poci tylko flanelowe używamy

A w tesco od czwartku promo na pampy
np. rozmiar 4 116szt za 70zł (60gr za sztukę)

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:02   #639
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
swietny
moze odgapie
W tesco jest fajny pingwin z fontanną i też ma daszek a kosztuje 15 zł
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:06   #640
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Młody wstał po 10, wzięłam go na łóżko żeby nakarmić no i zasnęliśmy oboje wstałam pół godziny temu, a on już sobie coś tam gadał do siebie. Czuje się teraz jak kupa nie wiem kiedy ja ostatnio spałam w dzień, może w ciąży?

Cytat:

piękne, też się popłakałam

Cytat:
Motylek nie wiem czy się mechanizm z niego wyciąga bo jak tak to ok, a jak nie to włożę na 3 zdrowaśki do zamrażalnika
nie wyciąga się

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Współczuję nocki...
A ze żlobkiem trudna sprawa... A nie ma opcji, że będziesz go prowadzać do żłobka np.na 2-3 dni? Albo na mniej godzin?
Cytat:
wg mnie to nie problem - u nas wtedy placi sie ta oplate stala i np. 2-3 dni da do zloba w mies a potem w domu. miejsce wtedy jest zalepane. duzo osob ta robi i to wg mnie najgorsze - bo jakbym chciala dac w marcu dzicko to nie mog bo grupy oelne. moja kolezanka w DE po porodzie sladala deklaracj kiedy chce dac dzieco do zlobka i oni maja dokladne zapotrzebowanie i dzieci sa przyjmowane kiedy chc a nie kiedy jest 1 wrzesien. no ale u nas miejsc nie ma przeciez...
Cytat:
Kasiunia[/B] a co do żłobka to rozpatrzyłam bym dwu torowo, jak masz fajną prace to oddałabym do żłobka od września i albo siedziała na urlopie troche i zaraz zaczną się pewnie jakieś choroby wiec troche w domu bym trzymała dziecko i jakoś wrócila do pracy w październiku listopadzie i poźniej wybierała urlop powoli jak praca pozwala, jeżeli praca nie za ciekawa to wiesz u mojej mamy w przedszkolu czasem w trakcie roku rodzice rezygnują i jak się pójdzie pogadać do dyrekcji to przyjmują inne dzieci. W żłobku pewnie też tak jest bo rodzice wystraszą się chorób, bo dziecko źle znosi, bo z pracą coś nie wypali itd, no to jak z pracą lipa to bym siedziała ile się da w domu a później kombinowała ze żłobkiem
nie wiem dziewczyny, jutro idę gadać z dyrektorką żłobka pomysł jest świeży, bo tak jak pisałam wcześniej byłam nastawiona, że od września i koniec, a ja od 1 października do pracy, ale w piątek mnie tak naszło na przemyślenia, że do końca roku moglibyśmy jeszcze być razem w domu
co do mojej pracy to sama nie wiem praca może i ciekawa, taka z której mogę mieć satysfakcję ale zarobki kiepskie, szansa na jakieś podwyżki, awanse żadna i w ogóle nie bardzo bym chciała tam wracać, ale z drugiej strony wiem, że szef na mnie czeka i za to jestem mu wdzięczna w tej sytuacji w jakiej go postawiłam z drugą ciążą u nas w pracy jest tak, że albo jest mega ciężki okres i masa pracy, albo przestój i akurat późną jesienią powinien się zaczynać ten okres gdzie jest dużo pracy, więc podejrzewam, że byłabym potrzebna a poza tym wdrażałabym się w nowe przepisy i zasady, przypominała sobie wszystko, a wracając od stycznia mogłabym wejść w sam środek gorącego okresu i byłoby mi ciężej wszystko ogarnąć, ale zostanie z małym bardzo bardzo mnie kusi

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu, Jasiek nadal slabo przybiera przez ponad miesiąc 300g waży teraz 8250g
no i nadal nie chce jeść poza cycem
za wagę

Cytat:
Isabell Ty wiesz jak postawić człowieka na nogi zrobiłas mi dzień

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A ja znów w lato będę naginać w stroju jednoczęściowym
a ja chyba w ogóle stroju nie założę, a dwuczęściowego to już nigdy

Cytat:
Czeszko

i bardzo Wam zazdroszcze spotkania...szkoda ze bylo w sobote bo od niedzieli jestem w Polsce no nic moze na jakies nastepne sie zalapie... kiedy i gdzie planowane jest nastepne??

gdzieś Ty była jak Cię nie było?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:22   #641
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

ja rozkminiam nad tym...
fajna ta zjeżdżalnia na piłeczki jak będę siedzieć obok i asekurować Leo to chociaż będę miała się czym pobawić
a ta baba obok jaki karzeł, chyba nie ma łydek tylko od razu stopy

haha dobre
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Siedze i rycze przez ten film od ja-iki
nie pakusiaj

Samba witamy chlebem i solą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 12:24   #642
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
My też niedawno poszłyśmy spać. Ale ja już przyzwyczajona do późnego kładzenia się spać

Tak- macierzyński to co innego niż chorobowe. Na zlecenie możesz iść .

Brawo

Ale słodkoooo Ja nic nie dostałam- z resztą tak jak przewidywałam przed weekendem

Gratki ząbka

Masakra. Jesteś mega dzielna

Wooow My nadal szczerbulce

A ja witam jak zwykle wieczorową porą

Zdrówka dla wszystkich chorowitków

Przytulam dodinhę,poziomkową i Susannę

W końcu Aamelka mnie namówiła na bodziaki i zakupiłam 74. Patrzyłam na nową gazetkę w biedrze to żadnych nowych łaszków nie rzucą od 29. Same kosmetyki i słoiczki.
Body naprawdę ok
ja tez powinnam juz ale jakos nie potrafiea o ktorej Ci mała wstaje

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
hej...
leżę w łóżku i zdycham
zdrówka!!
Stary 2014-05-27, 12:24   #643
butterfly20
Zakorzenienie

Madziuchna ja rybkę i indyka albo ze słoiczka, albo kupuję w Piotrze i Pawle (almy u nas nie ma). nie mam niestety sprawdzonych dojść

Cytat:
Motylek nie wiem czy się mechanizm z niego wyciąga bo jak tak to ok, a jak nie to włożę na 3 zdrowaśki do zamrażalnika
przyszedł dzisiaj i nie wypierzesz. no i to jest rpzecież na pewno kabelkami podłączone do mechanizmu z tego ucha, rączki i stópki.więc chyba pozostaje przecierać wilgotną szmatką.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Miałam, bo trochę pokombinowaliśmy i otworzyłam własną dzialalność. Niestety pieniązki będę dostawać do połowy czerwca,także rozumiesz

Nooo, coś za coś...
tyle dobrze

Cytat:
Szczerze gdyby sama próbowała zasnać na podłodze to bym ją tam zostawiła nich śpi, przykryła i już, podejrzewam że problem jest że podłoga jest zimna a może jej cieplo i tak szuka schłodzenia, ewentualnie jak przyśnie próbowałabym ją przenieść w tej samej pozycji np na położony obok koc.

Motyl może mają takie pierwsze wrażenie bo to co przykuło moją uwage na fotach ze zlotu to ubiór Ty czarna tunika leginsy elegancja francja, a dziewczyny luzak tshirt na ramiaczkach albo dziny

Kasiunia
a co do żłobka to rozpatrzyłam bym dwu torowo, jak masz fajną prace to oddałabym do żłobka od września i albo siedziała na urlopie troche i zaraz zaczną się pewnie jakieś choroby wiec troche w domu bym trzymała dziecko i jakoś wrócila do pracy w październiku listopadzie i poźniej wybierała urlop powoli jak praca pozwala, jeżeli praca nie za ciekawa to wiesz u mojej mamy w przedszkolu czasem w trakcie roku rodzice rezygnują i jak się pójdzie pogadać do dyrekcji to przyjmują inne dzieci. W żłobku pewnie też tak jest bo rodzice wystraszą się chorób, bo dziecko źle znosi, bo z pracą coś nie wypali itd, no to jak z pracą lipa to bym siedziała ile się da w domu a później kombinowała ze żłobkiem
no nie wiem,czy tu ubiór miał wiele do rzeczy czy ogólnie moja powierzchowność. Ale ja nie noszę szortów ani spódniczek, w dlugich spodniach bym się upiekła. Ja w takich tempkach noszę tuniki i legginsy a sukienki zakładam już przy mega upałach

Cytat:
ja i ryby i mieso kupuje sklepowe bo nigdzie nie mam dojsc
no ewentualnie krolika raz na jakis czas mam ze sprawdzonego zrodla

przebil sie 1 zabek
trwalo to ok 4 mscy haah
brawo!!!!!!!!!

u nas dalej nic

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-05-27 o 13:48
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:25   #644
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Młody wstał po 10, wzięłam go na łóżko żeby nakarmić no i zasnęliśmy oboje wstałam pół godziny temu, a on już sobie coś tam gadał do siebie. Czuje się teraz jak kupa nie wiem kiedy ja ostatnio spałam w dzień, może w ciąży?
grzeszysz normalnie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:26   #645
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Mam dwa pytania żywieniowe :
1. indyki dajecie dzieciom sklepowe?
2. skąd bierzecie rybki i jak je przyrządzacie?
[/CENTER]
indyka ze sklepu, rybkę ze słoiczka od kiedy narobiłam obiadków z pięknego kawałka łososia i musiałam powywalać, bo nie tknął

Cytat:
przebil sie 1 zabek
trwalo to ok 4 mscy haah
gratulacje

Cytat:
ja chyba też muszę o czymś pomyśleć, bo mamy taki http://www.toyslublin.pl/pl/oferta/2...ry-16841-56440 ale nie wiem czy Dawid i Miłosz w jednym to jest dobry pomysł

Mel B 14/14 +
Stary 2014-05-27, 12:31   #646
ja-ika
Zakorzenienie

logoasia szkoda, że nam nie wypaliło spotkanie, byłyśmy tak blisko
Stary 2014-05-27, 13:11   #647
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U mnie jest też ten problem że ja już kompletnie nie mam siły w rękach.. Bartek waży 10kg z kawałkiem, jak w nocy się budzi to na rękach się wykręca i już było kilka sytuacji że mi prawie wypadł bo już mi się ręce trzęsą ze zmęczenia. Nawet w nocy muszę spać tylko na plecach bo tak mnie bolą ramiona że nie mogę na boku. Dziś od 3 spał już z nami, nie rozumiem go, w łożeczku się drze, bujany też nie zaśnie a u nas zasypia sam w 2minuty. Nie był by to dla mnie problem gdyby nie to że mnie bez przerwy kopie i oczywiście z tztem jesteśmy rano połamani. Dobra już nie marudze
wiem co czujesz ijaka jesteś połamana bo ja mam tak codziennie wiem co przeżywasz i przytulam bo tylko to moge... sama nie mam pomysłu na moja Lene niestety i mnie dzisiaj już bolą plecy na dole :/ i ciezko mi targać Lene chociaż staram się tego nie robić i żeby głównie leżała no ale czasem się niestety przecież nie da...

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

moje dziecko naprade jest leniuszkiem! bo potrafi się przekręcać ładnie na brzuszek i spowrotem i dzisiaj jak leżała na podłodze to chciała sięgnąć zabawkę wiec sie obróciła na brzuszek a później na plecki ładnie wiec nie jest tak że nie potrafi tylko jej się nie chce :/ i nawet nie krecą ja obroty na brzuszek...

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

ja tez jestem dzis jak zombie częściej do Ani wstawałam przez ten jej kaszelek, ale Marcin tez ze 4 razy mnie wołał, więc średnio co godzinę biegałam z pokoju do pokoju. Anka jeszcze na dodatek w nocy odwaliła mi numer, wzięłam ją na ręce jak kaszlała i mówię " mocno kaszlnij, żeby nie męczyło", a ona zaczęła mi sikać na kolanach, bo myslała ze ją wysadzam

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:

ja tez sie poryczałam
Stary 2014-05-27, 13:13   #648
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a może też ją ucho boli? dawałaś przeciwbólowy?
Dałam, w końcu po 11 padła, ale z taaaaaaaaakim płaczem
Ucho w niedzielę miała zdrowe A Eda ma chyba jako powikłanie od szkarlatyny

Cytat:
Matal a tak zapytam z ciekawości ona jak płacze 5 h to noszenie włożenie w tule wyjście na dwór nic nie pomaga??
Pomaga, tak samo w wózku. Ale Eda nie może przez tydzień z domu wychodzić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:21   #649
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
wlasnie o tych zabawkach dzis mowilam małzowi ze bym chciala kupic
Wiecie, ja nie widzę sensu kupowania zabawek póki co...mój woli pokrywki, kubek po kefirze, miseczki, butelki. I tak go mam non stop na oku, jak nie śpi, więc bawi się pod nadzorem. Ma sporo zabawek - prezenty od znajomych i rodziny, zabawki po chlopakach szwagierki, ale woli bawić się czyms innym. Ostatnio jedynie kupilam mu dwie pilki z wypustkami za chyba 5 zl, polecane przez rehabilitantke.

A druga rzecz, to my chyba jako nieliczni rodzice, jak nie jedyni tu, nie spalismy z dzieckiem. Kilka razy dosypial ze mna rano, jak jeszcze się budzil 4-5. Balabym sie, ze go zgniote, a teraz, ze mi z łóżka wyjdzie zanim sie obudze...i ja osobiscie uwazam, ze lepiej dla dziecka, jak spi samo w swoim lozeczku i pokoju, ale wiadomo - kazdy ma swoje podejscie w tym temacie, ktore uwaza za najlepsze. Zreszta, pewnie jedno dziecko potrzebuje tego, a inne czegoś innego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 13:25   #650
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
aha no nie pwadlabym na to

Cytat:
Czeszko

hej, dziękuję. Gdzie Ty się podziewałaś kobieto !!?
Cytat:
wg mnie to nie problem - u nas wtedy placi sie ta oplate stala i np. 2-3 dni da do zloba w mies a potem w domu. miejsce wtedy jest zalepane. duzo osob ta robi i to wg mnie najgorsze - bo jakbym chciala dac w marcu dzicko to nie mog bo grupy oelne. moja kolezanka w DE po porodzie sladala deklaracj kiedy chce dac dzieco do zlobka i oni maja dokladne zapotrzebowanie i dzieci sa przyjmowane kiedy chc a nie kiedy jest 1 wrzesien. no ale u nas miejsc nie ma przeciez...

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

natka od 9 - a myslalam ze jak sie wyspi to bedzie lepiej i d.pa
tak samo jest u nas, przed skończeniem pierwszego roku przez dziecko przychodzi papier do wypełnienia, i zanosi się do administracji wioski. Dziecko jest przyjęte. A jak chcesz zaprowadzić to idziesz do szkłoy i zgłaszasz, że od tego dnia przyprowadzasz.
Cytat:
ja i ryby i mieso kupuje sklepowe bo nigdzie nie mam dojsc
no ewentualnie krolika raz na jakis czas mam ze sprawdzonego zrodla

przebil sie 1 zabek
trwalo to ok 4 mscy haah

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dałam, w końcu po 11 padła, ale z taaaaaaaaakim płaczem
Ucho w niedzielę miała zdrowe A Eda ma chyba jako powikłanie od szkarlatyny

Pomaga, tak samo w wózku. Ale Eda nie może przez tydzień z domu wychodzić
Napiszę Ci po raz setny, podziwiam Cię każdego dnia. Bo ja chyba będę potrzebowała od Ciebie solidnej lekcji, jak dać radę.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:27   #651
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Napiszę Ci po raz setny, podziwiam Cię każdego dnia. Bo ja chyba będę potrzebowała od Ciebie solidnej lekcji, jak dać radę.
Spoko, nauczę Cię jak być turbomamą

W kwestii kostiumu, to ja myślę o czymś takim:

Bo chcę zakryty brzuch i odkrytą resztę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:30   #652
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Wiecie, ja nie widzę sensu kupowania zabawek póki co...mój woli pokrywki, kubek po kefirze, miseczki, butelki. I tak go mam non stop na oku, jak nie śpi, więc bawi się pod nadzorem. Ma sporo zabawek - prezenty od znajomych i rodziny, zabawki po chlopakach szwagierki, ale woli bawić się czyms innym. Ostatnio jedynie kupilam mu dwie pilki z wypustkami za chyba 5 zl, polecane przez rehabilitantke.

A druga rzecz, to my chyba jako nieliczni rodzice, jak nie jedyni tu, nie spalismy z dzieckiem. Kilka razy dosypial ze mna rano, jak jeszcze się budzil 4-5. Balabym sie, ze go zgniote, a teraz, ze mi z łóżka wyjdzie zanim sie obudze...i ja osobiscie uwazam, ze lepiej dla dziecka, jak spi samo w swoim lozeczku i pokoju, ale wiadomo - kazdy ma swoje podejscie w tym temacie, ktore uwaza za najlepsze. Zreszta, pewnie jedno dziecko potrzebuje tego, a inne czegoś innego

my też już zabawki przestaliśmy kupować. Po co skoro lepsze są podkładki pod szklanki itp.

A co do spania, to chyba zależy od tego ile dziecko śpi. Korn wstaje o 5.20 i nie wyobrażam sobie nie połozyć się z nim na 45 minut o 7 rano.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:

śliczny, ale ciekawe czy w ciąży nie będe wyglądałabym zbyt ekstrawagancko ?

Stary 2014-05-27, 13:44   #653
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

co do spania-ja sobie planowałam,że Tusia w ogóle nie będzie z nami sypiać. no ale...planowałam i tyle

Przez pierwsze 5 miesięcy wprawdzie tak było, nie spała z nami w ogóle. Ale potem,kiedy czasami było ciężko uspać ją w nocy,wierciła się i stękała to brałam ją do łóżka, bo chciałam pospać i w sumie do tej pory bywa tak,że mniej-więcej do 4-5 rano śpi u siebie, a potem dosypia u nas. także tego...moje plany poszły się paść:/

Cytat:

ja też planuję coś takiego. ten jest śliczny!!!!! gdzie go znalazłaś?

Stary 2014-05-27, 13:46   #654
Madziuchna27
Zakorzenienie

Lulla, TŻ śpi w drugim pokoju

Matall, jak dla mnie strój mocno rozerotyzowany

Dzięki za odp. a propos żarełka Dziś nawet oglądałam te słoiczki indyczkowe, ale do mnie nie przemówiły, a rybka jest z koncentratem pomidorowym plus innymi rzeczami, które Julka uczulą od razu

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:49   #655
misia332
Zakorzenienie

moje dziecko spało dzisiaj dwa razy po 30 minut. Masakra

Stary 2014-05-27, 13:50   #656
kaska87
Zakorzenienie

mój od urodzenia śpi w swoim łóżeczku, jak TZ szedł na nockę to go brałam do siebie kilka razy 2-3? wzięłam go do siebie, żeby dospać ale on lepiej- spokojniej- śpi u siebie bo się przyzwyczaił

ale też nie widzę problemu, żeby od czasu do czasu z nim spać nie ma tutaj białe-czarne

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 13:50   #657
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Lulla, TŻ śpi w drugim pokoju

Matall, jak dla mnie strój mocno rozerotyzowany

Dzięki za odp. a propos żarełka Dziś nawet oglądałam te słoiczki indyczkowe, ale do mnie nie przemówiły, a rybka jest z koncentratem pomidorowym plus innymi rzeczami, które Julka uczulą od razu

a łosoś z cukinią z bobovity?tam nie ma pomidora i marchewki na pewno, dlatego to daję. i jeszcze z gerbera jakaś rybką z koperkiem chyba?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 13:51   #658
ja-ika
Zakorzenienie

A ja kolejny rok będę w tankini a mam tyle fajnych bikini dwa mam ze stringami, ale teraz moje dupsko by wyglądało bardzo nieapetycznie może na przyszłe wakacje ubiorę bikini, ale stringi to już sobie raczej daruję z racji wieku
Stary 2014-05-27, 13:51   #659
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

super, nawet bardziej sexy niż te dwuczęściowe
ale dla mnie i tak nieeee, bo za dużo brzucha widać i cyce moje się nie nadają do tego

Mel B 14/14 +
Stary 2014-05-27, 13:54   #660
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka jak Szczeniaczek?W chłopięcej wersji tez jest tak,że gra jakąś melodię i nie ma wyraźnego zakończenia, tylko melodia się tak przycisza jakby w połowie piosenki?wnerwia mnie to. w innych zabawkach z FP nie ma czegoś takiego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości