Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 09:49   #601
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
z teściem to się prawie posikali ze śmiechu

Patrzcie co dostałam na maila od Bobo Vity poryczałam się
Ehhhhh tyle rzeczy już za nami
Stary 2014-05-27, 09:49   #602
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć chorowitki!

cały tydzień ma być pogoda w kratkę i burze... chciałam jechać z koleżanką do parku w Pszczynie ale jak to zrobić jak nagle zacznie lać i będzie pooopa?

jak zamierzasz "prać" tego szczeniaczka?ja też czekam na naszego

normalnie bym coś delikatnie powiedziała, ale skoro piszesz,że tam dużo dzieci odchowanych itp. to i tak uznają za brednie to, co powiesz.I tak czy siak zrobiliby po swojemu. Więc nie miej wyrzutów sumienia.

ooo to nie miałaś macierzyńskiego?

zdrówka
Miałam, bo trochę pokombinowaliśmy i otworzyłam własną dzialalność. Niestety pieniązki będę dostawać do połowy czerwca,także rozumiesz

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
O, to,to! Płakać mi się chce w nocy, jak ledwo przysnę a budzi mnie jej płacz ;( Ja już nie kombinuję inaczej tylko bierzemy ją do nas i próbuję przy cycku ją uśpić od nowa... Kiedyś będę miałą problem albo sama się przestawi.
Na plecach sie nie mieszczę, zresztą przy karmieniu muszę na boku i też budzę się połamana i pokopana. Strasznie się rzuca przez sen i jak płacze

Współczuję nocki...
A ze żlobkiem trudna sprawa... A nie ma opcji, że będziesz go prowadzać do żłobka np.na 2-3 dni? Albo na mniej godzin?

Weź sobie mój @... Zdycham, w dodatku mocno ze mnie leci...

Taaaak, Zuzka nóżki ogarnia ładnie, ale rączkami udało jej się raz poprzebierać Rączki pełzają, nózki raczkują.

A Twoja Andzia to agentka...
:P

Kochana, i tak macie super, że teraz dajecie radę, jak Twój Tż nie pracuje na pełny etat. Będzie dobrze. Przynajmniej domek za to będziecie mieć

Hihi

Wszystko mnie boli, cholerny okres... Usypiałam teraz Zuzę prawie godzinę. Znowu próbowała zasnąć na podłodze, zabrałam ją stamtąd i się męczyłyśmy...

A mi jest aż niedobrze z nerwów, czuję taki ścisk w środku, jestem normalnie roztrzęsiona,..
Nooo, coś za coś...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:55   #603
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
oooo, doczytałam, to było troszkę prezencików z okazji Dnia Matki

sytuacja z wczoraj

od jakiegoś czasu jeździ u nas taki pociąg osobowy 3 wagony, (taki tam trajtek coś jak metro, połączenie z najbliższymi miejscowościami, ) no i jade tym trajtkiem i zatrzymuje się na kolejnej stacji, ja patrzę a tam wchodzi facet i prowadzi coś na smyczy, zerknęłam tylko, myślę pies, i dalej czytam, ale ten pies beczy ja się gapię a to koza na sznurku facet pijaniusieńki, usiadł na końcu wagonu, koza stoi dumnie, ale że dała znać o sobie becząc ,podchodzi do "nich" kontroler i gada do gościa ze ze zwierzętami nie może jeździć i musi wysiąść, a ten facet ze to żona jego, nowa, bo ta się chociaż przytula a ta stara to nic a nic,a tą to chociaż za biust może wyściskać i kocha ją i takie tam pieprzył farmazony i całuje kozę prosto w pysk ,a ta koza podróżniczka się zestresowała i zaczeła beczeć jeszcze bardziej, w końcu dyskusji nie było gość musiał wysiąść, a koza na pożegnanie zostawiła kilka bobków, bo chyba już dokładnie się zdenerwowała , a ten kontroler musiał wszystko posprzątać bo właściciel miał to gdzieś, pewnie nawet nie zauważył
jechało kilka osób w tym wagonie , ale mieliśmy ubaw
ja pitolę świat schodzi na kozy

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A ja znów w lato będę naginać w stroju jednoczęściowym
a dlaczego? Ty nie masz rozstepow prawda?
chcoaiz ja nawet z rozsteami bede chodzi w dwuczesciowym jak schudne ofkors

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dokładnie. jak mnie ktoś zapyta to powiem co wiem, ale i tak decyzja należy do niego i nic mi do tego.

jeju, ja przy mojej niespelna 8kg dziewczynce tez nie mam już siły w rękach i mam dokładnie jak ty-bolą mnie i jak śpię to często na plecach, chociaż nigdy tego nie lubiłam.

w ogóle dziewczyny współczuję nocek, Kasiunia też miałaś przeboje

mi mówią,że na pierwsze wrażenie/spotkanie wydaję się taka paniusiowata i wyniosła. A ja tak naprawdę się wstydzę i dlatego ciężko mi się odezwać i w ogóle, głupio mi
no tak wygladasz na perwszy rzut oka, za to jak sie odezwiesz to masz taki delikatny glos, ze wydajesz sie byc bardzo wrazliwa, nie powiem wiecej bo malo rozmawialysmy a wlasciwie prawie wcale

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

czarna szkoda wielka ze musisz juz wrocic ale pomysl o swoim domku
a gdzie bedziesz szukac pracy? w jakim sektorze? moze uda znalezc sie cos fajnego bys chodziala tam z usmeichem?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 09:56   #604
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

no tak wygladasz na perwszy rzut oka, za to jak sie odezwiesz to masz taki delikatny glos, ze wydajesz sie byc bardzo wrazliwa, nie powiem wiecej bo malo rozmawialysmy a wlasciwie prawie wcale
bo chronię dzieciaczka przed promieniowaniem słonecznym. Tutaj słonce mega mocne.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:04   #605
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kurczaki
Amelka teraz ja mam taka zagadkę jak Ty dostałam sms, że wysłano do mnie paczkę, a ja nic nie zamawiałam i nie wiem od kogo, bo nawet nie wiem gdzie jest Konin
boję się takie przesyłki obierać

już doczytałam że wyszpiegowałaś od kogo ale nadal zagadka co tam jest
fajne takie niespodzianki
Cytat:
Czaszka tak bo koń chciał przewieźć inną
padłam
Cytat:
A ja dostałam kwiaciucha.

Zuzka zrobiła dwa kroczki-raczki ! W końcu zaczyna ogarniać, że rączki też można oderwać od podłogi, nie trzeba się kłaść przy tym na płasko Co za dzień

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
myslalam ze dzieci mnie dzis nie zaskocza ale jednak... nati miala dzien marudy wiec mnie nie zaskoczyla ale za to artur sam wyrezyserowal wierszyki ktore sam wymyslil, zrobil scenariusz na kartce (nie umie pisac), "nauczyl" kinie wiersza, potem staneli trzymajac sie za raczki i powiedzieli z kartki te wierszyki i dostalam od kini dwie koniczyny wiersze w stylu:
mamo kocham cie bo cie kocham

ale słodko
trzymali się za rączki i składali życzenia
extra
Cytat:
matko ja się teraz tez zesrałam ze strachu bo poczytałam jak się szkarlatyna objawia, małż mnie zabije jak młodego zarażę
żeby to nie było to

nadrabiam dalej

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:05   #606
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko mnie boli, cholerny okres... Usypiałam teraz Zuzę prawie godzinę. Znowu próbowała zasnąć na podłodze, zabrałam ją stamtąd i się męczyłyśmy...

A mi jest aż niedobrze z nerwów, czuję taki ścisk w środku, jestem normalnie roztrzęsiona,..
Szczerze gdyby sama próbowała zasnać na podłodze to bym ją tam zostawiła nich śpi, przykryła i już, podejrzewam że problem jest że podłoga jest zimna a może jej cieplo i tak szuka schłodzenia, ewentualnie jak przyśnie próbowałabym ją przenieść w tej samej pozycji np na położony obok koc.

Motyl może mają takie pierwsze wrażenie bo to co przykuło moją uwage na fotach ze zlotu to ubiór Ty czarna tunika leginsy elegancja francja, a dziewczyny luzak tshirt na ramiaczkach albo dziny

Kasiunia
a co do żłobka to rozpatrzyłam bym dwu torowo, jak masz fajną prace to oddałabym do żłobka od września i albo siedziała na urlopie troche i zaraz zaczną się pewnie jakieś choroby wiec troche w domu bym trzymała dziecko i jakoś wrócila do pracy w październiku listopadzie i poźniej wybierała urlop powoli jak praca pozwala, jeżeli praca nie za ciekawa to wiesz u mojej mamy w przedszkolu czasem w trakcie roku rodzice rezygnują i jak się pójdzie pogadać do dyrekcji to przyjmują inne dzieci. W żłobku pewnie też tak jest bo rodzice wystraszą się chorób, bo dziecko źle znosi, bo z pracą coś nie wypali itd, no to jak z pracą lipa to bym siedziała ile się da w domu a później kombinowała ze żłobkiem
Stary 2014-05-27, 10:06   #607
matallewar
Zakorzenienie

Czytam, ze szansa na zarazenie szkarlatyna dziecka ponizej roku i doroslego jest praktycznie zerowa, a najczesciej choruja dzieci 4-10 lat. Oczywiscie sa wyjatki, ale jest tez teoria, ze dziecko musi byc uczulone na te toksyny szkarlatyny.

Elena wyje dalej. Juz 5 godzin nie wiem, co jej, goraczki nie ma, pielucha sucha, mleko zjadla i to duzo

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 10:09   #608
teacherka
Zakorzenienie

Karolson, rzecz w tym, że ona ostatnio zasypia tylko tak albo przy piersi... A przez ostatnio mam na myśli kilka ostatnich tygodni. No dziwne to jakieś. "wtula się" w coś twardego (np. klocek, kubeczek do zabawy) i zasypia... Choć ostatnio raz zdarzyło jej sie zasnąć wtulona w dużego pluszowego Kubusia Puchatka
A o przełożeniu nie ma niestety mowy, zawsze się przy tym budzi... TO już chyba zły nawyk
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:13   #609
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
bo chronię dzieciaczka przed promieniowaniem słonecznym. Tutaj słonce mega mocne.
aha no nie pwadlabym na to

Aleksander
Stary 2014-05-27, 10:25   #610
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że trafiłam na fajnych konduktorów bo sami chętnie pomagali jeden to sprawdzał dokąd mamy bilety, żeby wiedzieć kiedy ma przyjść i pomóc z bagażem.
Na peronie też znalazł się życzliwy pan i pomógł z bagażem.
No i ostatnio ludzie przepuszczają mnie w kolejce do kasy miłe to czasem korzystam, czasem grzecznie dziękuję a jak mam mało rzeczy i jestem z Miłkiem w nosidle to np. w tesco podchodzę do kasy pierwszeństwa.
są i pozytywne opinie o pkp
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hello

nie mam czasu na nadrabianie- cytowanie, cały dzień w biegu miałam...
robiliśmy zakupy na chrzciny (w sali zamówiliśmy tylko obiad, reszta: cisato, napoje, sałatki, wędlina we własnym zakresie)...

w czasie zakupów Hubi został u mojej mamy i tak się biedny spłakał że ma oczy podpuchnięte i czerwone... Kuba mówi że tylko u niego się uspokajał...

mam stresa bo boję się potencjalnej ospy, a dzisiaj się dowiedziałam że u Jakuba w klasie dzieci po kolei chorują na rumień zakaźny... i się zarąbiście zapowiada... masakra
oooj tak pamiętam jak ja szykowałam chrzciny , jest trochę tego
będę w sdl na chrzcinach 1 czerwca i strasznie żałuje że w innym kościele
a jak sytuacja z chrzestną , coś wiadomo ?
dużo dużo sił
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ladan jest boska!
nie dziwie sie ze ma glowna role w tym spektaklu.
moglabym wam.napisac chyba ze 3strony wrazen bo bylo mega.
i juz sie zapisuje na nastepny raz.

chyba sie starzeje bo nawet na kopciuskzu sie wzruszylam, ale to bylo fak piekne ze hej

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
super !
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Wooow My nadal szczerbulce

W końcu Aamelka mnie namówiła na bodziaki i zakupiłam 74. Patrzyłam na nową gazetkę w biedrze to żadnych nowych łaszków nie rzucą od 29. Same kosmetyki i słoiczki.
Body naprawdę ok
Michaś też szczerbaty
mam nadzieję że body się sprawdzą
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Eda wstał mając prawie 41 stopni kiedy to się skończy???
Bidulek
zdrówka
Cytat:
hej...
leżę w łóżku i zdycham
zdrówka

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że w piekarni w Sopocie pani ekspedientka na widok mojego małża, który zapuszcza brodę zapytała co Pani podać
Na drugi dzień ja poszłam i chciałam kupić wekę. Sprzedawczyni nie wiedziała o co mi chodzi, myślała, że mówię w obcym języku Rozejrzałam się po półkach w poszukiwaniu weki i przeczytałam, że to bułka paryska a u nas to właśnie jest weka
no nie mogę
Cytat:

piękne ,popłakałam się
fajnie że wstawiłaś filmik,bo ja wyrzuciłam od nich maila do kosza automatycznie
ciekawe czy była wersja od synka ?
któraś mama chłopca otwierała filmik ?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

teraz napisze co u nas
wczorajszy dzień masakra miałam ochotę uciec
Michaś płakał,jęczał,buczał nic nie pasowało
chyba zęby dają o sobie znać
smarowałam żelem ale mało to dało, w końcu na wieczór dostał czopek i było już ok
a z pozytywów to dostałam bukiet czerwonych róż, mąż jak wrócił z pracy to wziął Małego na ręce i stanęli tak przede mną z kwiatkami a ja w ryk hehe

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:29   #611
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Elena wyje dalej. Juz 5 godzin nie wiem, co jej, goraczki nie ma, pielucha sucha, mleko zjadla i to duzo
a może też ją ucho boli? dawałaś przeciwbólowy?

Cytat:
Karolson, rzecz w tym, że ona ostatnio zasypia tylko tak albo przy piersi... A przez ostatnio mam na myśli kilka ostatnich tygodni. No dziwne to jakieś. "wtula się" w coś twardego (np. klocek, kubeczek do zabawy) i zasypia... Choć ostatnio raz zdarzyło jej sie zasnąć wtulona w dużego pluszowego Kubusia Puchatka
A o przełożeniu nie ma niestety mowy, zawsze się przy tym budzi... TO już chyba zły nawyk
Szczerze gdybym miała taka sytuację jak Ty pozwoliłabym jej spać gdzie chce. Filip ostatnio usnał leżąc obok mnie i bawiąc się moim paskiem od spodni, było to na naszym łóżku i tak spał, i na podłodze też mu się zdarzało. A tak godzine walczyłaś i przy tym sama sie umęczyłaś. A ile razy dziennie wychodzicie na spacer'?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 10:34   #612
Madzia000
Zadomowienie

Dziewczyny, pytanie na szybko... czy to mozliwe ze po odłozeniu tabsów spoznia mi sie okres ?? To juz bedzie tydzien
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:35   #613
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

czarna szkoda wielka ze musisz juz wrocic ale pomysl o swoim domku
a gdzie bedziesz szukac pracy? w jakim sektorze? moze uda znalezc sie cos fajnego bys chodziala tam z usmeichem?
Nie wiem właśnie Cięzko tutaj z pracą
Na pewno nie będzie to moja praca marzeń

Zbieramy się i jedziemy po moją mamę,bo jest u brata.
Później siłownia z Szanownym małżonkiem, przepisanie dwóch prac, no i wieczorem chcę uszyć coś nowego

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Dodam jeszcze,że pogoda jest tragiczna. Leje od samiuśkiego rana!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:43   #614
kaska87
Zakorzenienie

Madziaooo może tak być i to kilka cykli

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:44   #615
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czeszko
witam po 150 latach nieobecnosci i patrze co tam u was

Misia gratuluje zafasolkowania

i bardzo Wam zazdroszcze spotkania...szkoda ze bylo w sobote bo od niedzieli jestem w Polsce no nic moze na jakies nastepne sie zalapie... kiedy i gdzie planowane jest nastepne??
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:45   #616
karolson
Zakorzenienie

Matal a tak zapytam z ciekawości ona jak płacze 5 h to noszenie włożenie w tule wyjście na dwór nic nie pomaga??
Stary 2014-05-27, 10:47   #617
kaska87
Zakorzenienie

zaraz ma być pan z paczką ale mnie lisi co tam jest

Stary 2014-05-27, 10:47   #618
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie na szybko... czy to mozliwe ze po odłozeniu tabsów spoznia mi sie okres ?? To juz bedzie tydzien
ja nie bralam tabsow ale ostatnio nie mialam okresu 3 miesiace... a po ciazy mialam juz regularny...nawet bylam bete robic bo juz myslalam ze bedzie brat...

f
i to by bylo na tyle bo Bartek wstal i zasuwa wiec ide go gonic...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:47   #619
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko
witam po 150 latach nieobecnosci i patrze co tam u was

Misia gratuluje zafasolkowania

i bardzo Wam zazdroszcze spotkania...szkoda ze bylo w sobote bo od niedzieli jestem w Polsce no nic moze na jakies nastepne sie zalapie... kiedy i gdzie planowane jest nastepne??
Planowane - 28.06 Wawa
13.07 Kraków

a Ty gdzie jesteś w PL? co się nie odzywałaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 10:49   #620
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Tez dostalam,cudny filmik
Stary 2014-05-27, 10:51   #621
nephelim89
Rozeznanie

Hej
Ja dziś na szybko z telefonu bo pakuje się cały czas i ogarniam przed wyjazdem.

Rusałka, dodinha brawa dla Jasia i Helenki za postępy
Kaśka zdrówka
Matal zdrówka dla Edzika - drugi raz w tak krótkim czasie biedaczek
Marta- kciuki ogromne
Asiek- kciuki za chrzciny

Wszystkim współczuję kiepskich nocek i łącze sie w niewyspaniu - cały czas małego męczą ząbki i też przez lek separacyjny kiepsko sypia więc ok 2 w nocy ląduje u nas w łóżku

Wczoraj podałam małemu słoiczek w którym były dość spore kawałki makaronu i o dziwo zjadł ze smakiem - dziwne to moje dziecko bo mlekiem sie potrafi zakrztusic ale ze sporymi kawałkami jedzonka daje radę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2014-05-27 o 10:53
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:51   #622
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz ma być pan z paczką ale mnie lisi co tam jest
ciekawość pierwszy stopień do piekła sesese
Stary 2014-05-27, 10:52   #623
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ehhhhh tyle rzeczy już za nami
To samo pomyślałam

Witam się z rana. Współczuję nocek...Ja się wyspałam, mimo,że późno poszłam spać.

My wyjca pacyfikujemy suszarką albo telefonem, żeby sobie gryzła i w końcu uspokaja się przy komórce.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:52   #624
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ciekawość pierwszy stopień do piekła sesese
to ja na bank tam trafię

Stary 2014-05-27, 10:54   #625
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Chciałabym z nim być trochę dłużej i myślę, że spokojnie do końca roku bym mogła zostać, bo mam masę urlopu, ale w żłobku przyjmują tylko od września
wg mnie to nie problem - u nas wtedy placi sie ta oplate stala i np. 2-3 dni da do zloba w mies a potem w domu. miejsce wtedy jest zalepane. duzo osob ta robi i to wg mnie najgorsze - bo jakbym chciala dac w marcu dzicko to nie mog bo grupy oelne. moja kolezanka w DE po porodzie sladala deklaracj kiedy chce dac dzieco do zlobka i oni maja dokladne zapotrzebowanie i dzieci sa przyjmowane kiedy chc a nie kiedy jest 1 wrzesien. no ale u nas miejsc nie ma przeciez...

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Elena wyje od 6 nie mam już siły
natka od 9 - a myslalam ze jak sie wyspi to bedzie lepiej i d.pa

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:55   #626
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

U nas wrąbał deszcz z rana i zastanawiam się, co będzie się działo dalej, a chcielibyśmy wyskoczyć chociaż do Rosska
Mój mały znów wysypany Ech, ja już serio nie wiem, co mu jest.... Nic nowego nie dostaje, wczoraj w dzień wypiłam limonkowego Radlera, więc to pewnie to, chociaż kropy miał już wcześniej

Zdrówka dla wszystkich chorujących dzieciaczków!

Mam dwa pytania żywieniowe :
1. indyki dajecie dzieciom sklepowe?
2. skąd bierzecie rybki i jak je przyrządzacie?

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U mnie jest też ten problem że ja już kompletnie nie mam siły w rękach.. Bartek waży 10kg z kawałkiem, jak w nocy się budzi to na rękach się wykręca i już było kilka sytuacji że mi prawie wypadł bo już mi się ręce trzęsą ze zmęczenia. Nawet w nocy muszę spać tylko na plecach bo tak mnie bolą ramiona że nie mogę na boku. Dziś od 3 spał już z nami, nie rozumiem go, w łożeczku się drze, bujany też nie zaśnie a u nas zasypia sam w 2minuty. Nie był by to dla mnie problem gdyby nie to że mnie bez przerwy kopie i oczywiście z tztem jesteśmy rano połamani. Dobra już nie marudze
Julian też zasypiam w sekundę w naszym łóżku ja nie budzę się połamana, bo śpimy tylko we dwoje

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A mam pytanie
moja siostra kupila mi dosc fajny stroj kapielowy, ale niestety ma za male miseczki. jest to rozmiar 40B. z tym, ze jest regulowany sznurkami, wiec tylko te nieszczesne miseczki.
ja go na pewno nie wykorzystam. moze ktoras z Was by chciala?
ja w takim stroju wyglądałabym jak baleron do uwędzenia

Cytat:
Ja też i tak do końca życia
ja poszukam stroju w Calzedonii, bo tam mają takie fajne wywijane majty, które nic nie uciskają, a można je nosić wysoko obawiam się jednak, że w Calzedonii nie znajdę odpowiedniej miseczki na moje cyce

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:02   #627
83monia
Zakorzenienie

no i doczekalam sie - mam juz 3 dziecko zgrzytajace zebami

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:03   #628
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej
Ja dziś na szybko z telefonu bo pakuje się cały czas i ogarniam przed wyjazdem.

Rusałka, dodinha brawa dla Jasia i Helenki za postępy
Kaśka zdrówka
Matal zdrówka dla Edzika - drugi raz w tak krótkim czasie biedaczek
Marta- kciuki ogromne
Asiek- kciuki za chrzciny

Wszystkim współczuję kiepskich nocek i łącze sie w niewyspaniu - cały czas małego męczą ząbki i też przez lek separacyjny kiepsko sypia więc ok 2 w nocy ląduje u nas w łóżku

Wczoraj podałam małemu słoiczek w którym były dość spore kawałki makaronu i o dziwo zjadł ze smakiem - dziwne to moje dziecko bo mlekiem sie potrafi zakrztusic ale ze sporymi kawałkami jedzonka daje radę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziekuje.Wspolczuje nocki,u nas tez kiepsko,juz sie boje jak to bedzie,kiedy zaczna jej wylazic zabki.Udanego pobytu w Pl i szczesliwego lotu.Zazdroszcze pakowania,ja dopiero za dwa miesiace buu
Stary 2014-05-27, 11:04   #629
MsLullaby
Zakorzenienie

Madziuchna a tz gdzie w tym czasie jest że śpicie tylko we dwoje?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:13   #630
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!

U nas wrąbał deszcz z rana i zastanawiam się, co będzie się działo dalej, a chcielibyśmy wyskoczyć chociaż do Rosska
Mój mały znów wysypany Ech, ja już serio nie wiem, co mu jest.... Nic nowego nie dostaje, wczoraj w dzień wypiłam limonkowego Radlera, więc to pewnie to, chociaż kropy miał już wcześniej

Zdrówka dla wszystkich chorujących dzieciaczków!

Mam dwa pytania żywieniowe :
1. indyki dajecie dzieciom sklepowe?
2. skąd bierzecie rybki i jak je przyrządzacie?

Julian też zasypiam w sekundę w naszym łóżku ja nie budzę się połamana, bo śpimy tylko we dwoje

ja w takim stroju wyglądałabym jak baleron do uwędzenia

ja poszukam stroju w Calzedonii, bo tam mają takie fajne wywijane majty, które nic nie uciskają, a można je nosić wysoko obawiam się jednak, że w Calzedonii nie znajdę odpowiedniej miseczki na moje cyce
ja i ryby i mieso kupuje sklepowe bo nigdzie nie mam dojsc
no ewentualnie krolika raz na jakis czas mam ze sprawdzonego zrodla

przebil sie 1 zabek
trwalo to ok 4 mscy haah

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-05-27 o 11:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości