Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 10:38   #2221
agunia4ever
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Hej mamuski.
Ostatnio mały jest tak wymagający że nie mam czasu pisać ale czytam Was grzecznie
Witam nowe mamusie
3mam kciuki za zdrowko chorujacych mam i pociech.
Miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:45   #2222
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

zdecydowalam, ze blog bedzie tylko dla wybranych - tzn. nie jest juz ogolnie dostepny. Jesli chcesz do nas zagladac przeslij mi na PW swojego maila to dodam Cie do listy czytelnikow.
Ale to chyba nie dlatego ze sie pogniewalas na nas o ta dyskusje o ubieraniu?

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp jecie już normalnie? Ja do tej pory jadłam prawie normalnie, byle nie smażone, ostre i mocno kwaśne. Mam taką ochotę na zwykłego schabowego, że chyba zacznę i te "zakazane" produkty próbować.

Wszystko juz jem
Schaboszczaki juz dawno, a ostatnio jadlam tez mielone z cebula i tez sie nic nie wydarzylo. W niedziele grill z musztarda, chrzanem i tez nic
Najgorzej ze czekolade juz wcinam bez opamietania jak dawniej Wiedzialam ze brak diety odbije sie na mojej figurze... Ale chociaz jestem szczesliwa - gotowana piers wywolywala u mnie depresje
Stary 2014-05-27, 10:56   #2223
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Widzę że nasze chłopaki nie tylko urodzeni tego samego dnia, to i bardzo podobni jeśli chodzi o upodobania

O rany, ale cudo!

Ale oni to dziecko wystawiają bo powietrze działa na nie usypiająco czy może dlatego żeby nie słyszeć wrzasków?
Balkon mają otwarty więc wrzask i tak słyszą
Czasem słychać, ze próbują je uspokoić ale dziwne, ze nie wezmą go do środka tylko na balkonie a jak się uspokoi to dopiero je zabierają.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci... Świetny sposób, naprawdę! Zamiast dziecko utulić wystawić na balkon. To na pewno rozwiąże wszystkie jego problemy!
1. Często się taka sytuacja powtarza?

Niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci, a inni zwierząt.
Szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy. Najłatwiej tak postępować wobec stworzeń, które nie mogą się same obronić.
Co za <cenzura> <cenzura>!!!!

Nie mam pojęcia. Teqiba jest dobra w te klocki, więc pewnie gdy zajrzy, coś mądrego Ci powie w tym temacie.
Myślisz o powrocie do pracy na kilka godzin dziennie?

Moja Emilka robi podobne akcje. Gdy budzę się do karmienia, często znajduję ją w innym miejscu łóżeczka albo okazuje się, że leży w poprzek łóżka, bo się okręciła wokół własnej osi
Muszą sobie jakoś urozmaicać życie nim nauczą się raczkować

Widzę, że plany wobec Niusi są ambitne. Jeszcze po polsku nie zaczęła mówić, a mama już planuje ją uczyć angielskiego

Mięczaki
Cieszę się, że miło spędziłyście dzień!

Niech się Ola uczy życia od małego! Ciekawe co sobie o nas myśli

Takie występy muszą być strasznie wzruszające dla rodziców...
Zdrówka dla małej gwiazdy

I niech ktoś się nie zgodzi, że faceci są gorsi niż dzieci
Mój mąż na szczęście jest wyjątkiem od tej reguły i gdy choruje w ogóle nie narzeka, ale jak sobie przypomnę moich eksiów...

Najlepszy prezent na Dzień Matki

Wiecie ile orientacyjnie będzie trwać rehabilitacja? Jak wyglądają ćwiczenia?
W każdym razie pierwsze koty za płoty. Może kolejne sesje będą już dla szkraba mniej stresujące.

Proszę jaki atrakcyjny kawaler

Może korzystaj z samowyzwalacza?

Dziewczyny, miałyście strasznie fajny pomysł z tym, żeby nasze "dorosłe" książki czytać na głos dzieciom.
Wczoraj przerobiłyśmy tak z Małą Żabą kilka stron mojej aktualnej lektury i obie byłyśmy zadowolone

2. Noc miałam średnią, ale nie tragiczną, jednak tylko dlatego, że TŻ wstawał w nocy do Młodej, a ja spałam w innym pokoju.
Trochę zregenerowałam siły, bo jakieś 5 godzin snu udało mi się zaliczyć.

3. Wczoraj rozwalił mnie TŻ, bo gdy Emilce jak zwykle przy usypianiu wypadał smoczek i trzeba jej było go podawać stwierdził, że zawsze w takich sytuacjach ma wizualizację, jak przyczepiamy jej tego smoka na gumkę

Miłego dnia!
1. jak jest ciepło to powiedzmy raz na kilka dni, zazwyczaj w weekendy
2. za nockę
3. mojemu Antkowi to w ogóle tego smoka trzeba trzymać jak zasypia bo się wybudza jak mu wypada. Czasami mija godzina zanim zaśnie a ręka odpada. Śmiejemy się z małżem, że poxipolem mu przykleimy albo w te dziurki co ma smok po bokach śrubki wkręcimy Jesteśmy sadystami, wiem

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 10:58   #2224
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Wszystko juz jem
Schaboszczaki juz dawno, a ostatnio jadlam tez mielone z cebula i tez sie nic nie wydarzylo. W niedziele grill z musztarda, chrzanem i tez nic
Najgorzej ze czekolade juz wcinam bez opamietania jak dawniej Wiedzialam ze brak diety odbije sie na mojej figurze... Ale chociaz jestem szczesliwa - gotowana piers wywolywala u mnie depresje
Z tą czekoladą też się właśnie boję... Dopóki "trzymałam" dietę to nie jadłam, ale czuję że polegnę niedługo i znowu całe tabliczki pójdą w ruch... W ciąży tłumaczyłam się mężowi, że dziecko prosiło o coś słodkiego i to dla niego, a teraz co wymyślę?
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:17   #2225
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Z tą czekoladą też się właśnie boję... Dopóki "trzymałam" dietę to nie jadłam, ale czuję że polegnę niedługo i znowu całe tabliczki pójdą w ruch... W ciąży tłumaczyłam się mężowi, że dziecko prosiło o coś słodkiego i to dla niego, a teraz co wymyślę?

No wiesz, czekolada jest dobra na skurcze i poprawę humoru
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:30   #2226
teQiba
Moderator

Cytat:
A co sie mezowi bedziesz tlumaczyc? On Ci sie z piwka tlumaczy?
Stary 2014-05-27, 11:34   #2227
tygrysek83
Zadomowienie

Tak sie dziś zastanawiałam, kiedy sie przesiada z gondoli do spacerówki?
Stary 2014-05-27, 11:48   #2228
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Po wielu dniach trudów (niejednokrotnie niezłej męki) oznajmiam że mój synek jest już tylko na piersi! Udało mi się. Jestem z siebie i z niego bardzo dumna!
Szymek kończy dzisiaj 8 tygodni i dopiero zaczynam ubierać mu pampersy 2 Tyle 1 miałam że do tej pory wystarczyły, a mały waży 4,5kg więc są na niego jeszcze dobre.
super, gratuluję!

nam sie to jeszcze niestety nie udało i coś cienko to widzę... piję dużo, regularnie się lakatoruję, jeśli Młody przyśnie na dłużej, chyba już wszystkiego próbowaliśmy co znaleźliśmy jako sposób na kp i... nic

nadal wyje jedną pierś, drugą i wrzeszczy "jeszcze!"

pić nie chce ani wody, ani herbatek - wszystko ląduje na bodziaku i szyi, wypluwa

męczy się i on i ja, dopóki nie dostanie mm :/

my wczoraj zmieniliśmy dadę1 na dadę2, jedynki spadały mu już z tyłka :P za to dwójki sięgają taaaak wysoko :P bo mama zapomniała już, że i jedynki kiedyś tak wysoko sięgały :P

co do rehabilitacji - jesteśmy umówieni na 9 rano 16 czerwca

a teraz ja już przyszykowana na spacer, a mój jaśnie książę sobie... śpi :P i nici z porannego spaceru chyba... (a dobrze nam robią dwa, jeden rano i drugi ok 18 do 19:30-20:30)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:50   #2229
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:

Nie mam pojęcia. Teqiba jest dobra w te klocki, więc pewnie gdy zajrzy, coś mądrego Ci powie w tym temacie.
Myślisz o powrocie do pracy na kilka godzin dziennie?
umowę mam nie przedłużoną, ale w każdej chwili mogę wrócić do mojej pracy. I tak się zastanawiam, bo mogłabym pracować popołudniami a małą zostawiać dziadkom - pieniądze się przydadzą a przy okazji bym wyszła trochę z domu

Cytat:
Zastanawialam sie wlasnie nad tym, tylko Karolcia w dniu porodu utracila status pracownika i kodeks pracy jej nie obowiązuje - dlatego nie jestem pewna swojej odpowiedzi... Chyba najpewniej byloby w ZUSie sie dopytac.
Ok, dziękuję za informację Faktycznie chyba najlepiej dopytać tam

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak pisałam ze otwarlam butelke z mlekiem nan 1 a tam pleśn? Dzisiaj mi przysłali lisy z podziękowaniem za zaangażowanie w sprawę i 4 buteleczki mleka

dla producenta

Cytat:
Pisałyście o ubieraniu dzieci. Mój w słoneczny dzień w wózku leży w bodziaku na krótki rękaw. Jak uśnie przykrywam go tetrową pieluszką, z tego względu, że sama lubię być "czym nakryta" jak usnę, nawet w upał. Oczywiście za każdym razem słyszę- a gdzie skarpetki! A gdzie czapeczka! Kiedyś nawet baba w sklepie mnie ochrzaniła, bo dziecko ma gołe uszy i zaraz będzie chore. W domu też zawsze afera że okna pootwierane, bo przecież przeciąg może być... Za każdym razem też się dziwią dlaczego małego nie dopajam, na co ja- w moim mleku jest 80%wody. Na co oczywiście słyszę- to powinnaś go dokarmiać! Komentarze odwiedzających są bezcenne =)
To jest przykład na to, że ludzie muszą pouczać innych, takie mówienie czegokolwiek, byle powiedzieć...

Cytat:

Wszystko juz jem
Moja mała źle toleruje czekoladę, dlatego walczę o moje mleko, chociaż trochę, żeby mieć pretekst by nie jeść słodkości

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
wtedy gdy dziecko siedzi

o matko, jak mi gorąco nie dość że upał na dworze to jeszcze siedzę w pokoju z włączoną suszarką bo Laura inaczej nie chce spać
a spacer narazie nie wchodzi w grę bo czekam na kuriera, który przywiezie nam w końcu huśtawkę
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 11:50   #2230
thidien
Rozeznanie

Cytat:
jak to co :P że mleko dosładzasz :P
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-05-27, 12:02   #2231
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
oj tam, będziesz się tłumaczyć
Ja na razie boję się jeść czekolady ale też ze względu na to, ze nie mogę sobie pozwolić na zaparcia a niestety często po czekoladzie się pojawiają

Cytat:
Pewnie jak dzieć ma ok 6-8 miesięcy, jak już siedzi

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
umowę mam nie przedłużoną, ale w każdej chwili mogę wrócić do mojej pracy. I tak się zastanawiam, bo mogłabym pracować popołudniami a małą zostawiać dziadkom - pieniądze się przydadzą a przy okazji bym wyszła trochę z domu

Ok, dziękuję za informację Faktycznie chyba najlepiej dopytać tam

dla producenta

To jest przykład na to, że ludzie muszą pouczać innych, takie mówienie czegokolwiek, byle powiedzieć...

Moja mała źle toleruje czekoladę, dlatego walczę o moje mleko, chociaż trochę, żeby mieć pretekst by nie jeść słodkości

wtedy gdy dziecko siedzi

o matko, jak mi gorąco nie dość że upał na dworze to jeszcze siedzę w pokoju z włączoną suszarką bo Laura inaczej nie chce spać
a spacer narazie nie wchodzi w grę bo czekam na kuriera, który przywiezie nam w końcu huśtawkę
o a u nas w stolicy nawet przyjemnie, na termometrze jakieś 18 stopni- jak dla mnie idealnie Jak nie lunie to może na spacerek wyjdziemy chociaż Antoś usnął i szkoda mi go budzic. ooo, wykrakałam... juz ryk. zmykam więc

Aparatka:
góra 27.06.2014
Stary 2014-05-27, 12:09   #2232
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko juz jem
Ja już jade z mm pół na pół i za niedługo alkoholikiem zostane bo czekolade to ja w szpitalu juz jadłam

Cytat:
Że czekolada poprawia humor, leczy depresje i jest po prostu pyszna?

Cytat:
Jak już dzieci same dziedzą pewnie. Chyba, ze dziecko sie już w gondoli nie zmieści.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Pamiętacie jak pisałam ze otwarlam butelke z mlekiem nan 1 a tam pleśn? Dzisiaj mi przysłali lisy z podziękowaniem za zaangażowanie w sprawę i 4 buteleczki mleka

Odpokutowali

Cytat:
Hej dziewczyny. Czytam Was na bieżąco ale zawsze jak zaczynam odpisywać synek upomina się o uwagę. Zazdrosny o wizaż chyba jest =)

Po wielu dniach trudów (niejednokrotnie niezłej męki) oznajmiam że mój synek jest już tylko na piersi! Udało mi się. Jestem z siebie i z niego bardzo dumna!
Szymek kończy dzisiaj 8 tygodni i dopiero zaczynam ubierać mu pampersy 2 Tyle 1 miałam że do tej pory wystarczyły, a mały waży 4,5kg więc są na niego jeszcze dobre.

Pisałyście o ubieraniu dzieci. Mój w słoneczny dzień w wózku leży w bodziaku na krótki rękaw. Jak uśnie przykrywam go tetrową pieluszką, z tego względu, że sama lubię być "czym nakryta" jak usnę, nawet w upał. Oczywiście za każdym razem słyszę- a gdzie skarpetki! A gdzie czapeczka! Kiedyś nawet baba w sklepie mnie ochrzaniła, bo dziecko ma gołe uszy i zaraz będzie chore. W domu też zawsze afera że okna pootwierane, bo przecież przeciąg może być... Za każdym razem też się dziwią dlaczego małego nie dopajam, na co ja- w moim mleku jest 80%wody. Na co oczywiście słyszę- to powinnaś go dokarmiać! Komentarze odwiedzających są bezcenne =)

elunka88 dobre i 4 buteleczki, ale za taki numer powinni ci karton cały przysłać!
Gratulacje

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:13   #2233
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
o a u nas w stolicy nawet przyjemnie, na termometrze jakieś 18 stopni- jak dla mnie idealnie Jak nie lunie to może na spacerek wyjdziemy chociaż Antoś usnął i szkoda mi go budzic. ooo, wykrakałam... juz ryk. zmykam więc

My właśnie wróciliśmy. Jak dla mnie mogłoby być cieplej. Młoda wtedy więcej spała

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Dzięki za odpowiedzi w sprawie wózka
Stary 2014-05-27, 12:16   #2234
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja już jade z mm pół na pół i za niedługo alkoholikiem zostane bo czekolade to ja w szpitalu juz jadłam
ja codziennie po karmionku starym zwyczajem wróciłam do lampki wina lub połowy szklaneczki piwka z mężem. Patologia powróciła

aaa i jem wszystko normalnie a byłam jedną z tych co nic nie mogły bo mały miał problemy. W zasadzie tylko kapusty i bobu się jeszcze nie najadłam tak jakbym chciała Niech no tylko bób sie pojawi na targu

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-05-27 o 12:17
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:21   #2235
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też sucho i duszno, ale doceniam taką pogodę, wolę to niż to co było cały tydzień ostatnio poza tym czuje jak sie cała poce, a woda waży więc bede ważyła mniej

edit: właśnie leje

Ja czytam wizaż
u nas też lało ale za mało i teraz jest mega duszno ;rolleyes: tż pisał rano że jak szedł to 'płynął w powietrzu'
niech wie jak wygląda życie

margo80 zdrówka dla Ewy

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość
A u mnie już po burzy wreszcie bardzo przyjemnie chłodno

takie egzemplarze wtedy rozdawali

Śmiesznie to musi wyglądać takie pełzanie na pleckach, mój jeszcze nie wpadł na taki sposób przemieszczania.
Co do leżenia na brzuszku Krzysiowi przez ostatnie dni też gorzej szło i nawet przestał się przekręcać z brzuszka na plecki, ale już wróciło do normy. Obstawiam skok rozwojowy 12-go tygodnia, w necie piszą, że przed skokiem właśnie można zaobserwować cofanie w rozwoju i zapominanie czegoś, co dziecko już umiało. Podnoszenie głowy to też chyba jakaś umiejętność, nie?

i ktoś to zgłosił, bo była nawet policja. Słyszałam jak mówili, że za wiele zrobić nie mogą, bo pies zadbany tylko, że byli gdy jeszcze właścicieli nie było w mieszkaniu, mieli przyjechać jeszcze i rozmawiać z właścicielami. I chyba coś zdziałali, bo psa już nie słychać
no i dobrze

Cytat:
Elgie czasami upomnienie wystarczy

Ja dzisiaj caly dzien z Ola i w sumie z moja mama, ale taki zbieg okolicznosci, bo tz ma goraczke i marudzi (marudzeniem przebil nasze dziecko ), do poludnia bylam z mala na dole, a po poludniu pojechalysmy na miasto z mama i Ola na targ i do pepco.
Truskawki po 3,5 zl
Generalnie na dzien matki Ola byla grzeczna marudzila 1/4 dnia, a nie jak zwykle 1/2 albo nawet i 3/4

ja też dzisiaj ide po truskawki
no i brawa dla spokojnej Oli. Może juz nie marudziła skoro widziałą że tatuś taaaki wymagający

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
z my będziemy chodzić na rehabilitację - i wcale nie z bioderkami, a z napięciem mięśniowym

dziś byliśmy pierwszy raz i zaraz po wejściu do budynku moje słodkie spokojne rozluźnione dziecię zamieniło się w płaczącego stresa, podczas badania napięty jak struna, a dłonie to mu aż zsiniały
co ciekawsze zaraz po wyjściu z budynku - spokój, cisza, dziecię spokojnie spało :P

choć... do czasu, bo dzisiaj, z okazji dnia matki dawał mi popalić :P ale teraz, na razie, słodko śpi

a oto i On
pisz jak po rehabilitacji

Cytat:

no i dobrze

Cytat:
Hej dziewczyny. Czytam Was na bieżąco ale zawsze jak zaczynam odpisywać synek upomina się o uwagę. Zazdrosny o wizaż chyba jest =)

Teraz walczę o nieużywanie smoka. Wczoraj dostał raz bo była już taka histeria że hoho. Ma czasami takie momenty że nie wiem co robić, ale staram się "go opanować".

Dziewczyny kp jecie już normalnie? Ja do tej pory jadłam prawie normalnie, byle nie smażone, ostre i mocno kwaśne. Mam taką ochotę na zwykłego schabowego, że chyba zacznę i te "zakazane" produkty próbować.

virginia ja też właśnie zauważyłam że bloga nie ma... Z resztą marioli też...nad czym bardzo ubolewam.

elunka88 dobre i 4 buteleczki, ale za taki numer powinni ci karton cały przysłać!

ja nie jem smażonego i staram się słodyczy tez nie jeść, tylko że za to wpylam paczkę biszkoptów na raz

Cytat:

Wszystko juz jem
dlatego ja nie próbuję słodyczy

Cytat:
produkcja mleka też wymaga trochę energii, musiałaś ją uzupełnić

Cytat:
jak dziecko nauczy się siadać, nie wcześniej
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 12:47   #2236
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
u nas też lało ale za mało i teraz jest mega duszno ;rolleyes: tż pisał rano że jak szedł to 'płynął w powietrzu'
niech wie jak wygląda życie

ja też dzisiaj ide po truskawki
no i brawa dla spokojnej Oli. Może juz nie marudziła skoro widziałą że tatuś taaaki wymagający
Nou nas znowu duszni sie zrobilo i idą wielkie chmury. Lubię burze sa takie klimatyczne

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ja codziennie po karmionku starym zwyczajem wróciłam do lampki wina lub połowy szklaneczki piwka z mężem. Patologia powróciła

aaa i jem wszystko normalnie a byłam jedną z tych co nic nie mogły bo mały miał problemy. W zasadzie tylko kapusty i bobu się jeszcze nie najadłam tak jakbym chciała Niech no tylko bób sie pojawi na targu
Mi piwo juz nie smakuje ale winco owszem

Stary 2014-05-27, 13:03   #2237
mariolasl
Zakorzenienie

Jesli chodzi o mojego marcowego bloga, to od poczatku bylo zalozenie, ze kiedys zostanie zamkniety. Mial zadanie nie tylko terapetyczne dla mnie, ale informacyjne dla rodziny, bliskich, znajomych, dla was. Spelnil juz swoja role
Zamknelam go chyba z 1.5 tygodnia temu.

Co do spacerowki, to zamierzam sie przesiasc jak Marco bedzie potrafil samodzielnie siedziec lub prawie stabilnie siedziec i bedzie probowal sam siadac w gondoli, denerwowac sie, ze nie widzi itp, czyli jeszcze dlugo nie. Mysle, ze moj wczesniak mnie nie zaskoczy i stanie sie to dopiero pozna jesienia lub nawet pozniej.
Pewnie juz wszystkie wasze dzieci beda w spacerowkach wczesniej. Dla mnie gondola jest pewniejsza, twardsza, szkoda mi jego mlodego kregoslupa, a spacerujemy sporo.
Stary 2014-05-27, 13:18   #2238
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie jak dzieć ma ok 6-8 miesięcy, jak już siedzi
Można też spacerówkę rozkładać na płasko... Nie wyobrażam sobie Gucia do 8 miesiąca życia w gondoli... Raz że powoli wypełnia ją sobą coraz bardziej,a dwa że robi takie wygibasy podczas spaceru, że z daleka tylko stopy wystają

U nas dzisiaj strasznie gorąco, nie idę na spacer. Wczoraj byłam po 14 i ja się umęczałam i młodego było pod koniec gorąco. Miałam jeszcze w ciąży takie ambitne plany, że będę codziennie w ładną pogodę jeździć z małym na działkę, ale niestety... jak wózek nie może stać to żadna mi przyjemność łazić w te i wewte z wózkiem po działce...
Stary 2014-05-27, 13:43   #2239
monkaa321
Zakorzenienie

Uwielbiam burze, właśnie jakaś chmura do mnei przyszła, może będzie padać Mi pasuje bo nie chce mi sie wychodzić a mam bałagan, może bym się wkońcu wzieła w garść i posprzątała

Mariola nigdy nic nie wiadomo

ag9 no u mnie wózek też obowiązkowo musi jeździć i to nie powoli tylko w tempie alr to dobrze bo przynajmniej muszę się ruszać tylko ajk są upały to jednak wolałabym się gdzieś w cieniu schować bo już mam czekoladowe ramiona

mój Piotruś jak się go złapie za rączki i da mu się sygnał typu delikatnego pociągnięcia rączek (nie żeby go podnosić za ręce ale delikatne wyprostowanie rąk bo ma zawsze podkurczone) to podnosi główkę albo raczej stara się ją podnieśc czasem samemu jak się wygina to ją potrafi oderwać od podłoża
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-05-27, 13:45   #2240
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
a co czytasz kochana i czy jestes pewna, ze to lektura nie od 18 roku zycia?
Nie wiem co to za bezpodstawne podejrzenia! Czytam "W moim Mitford", książkę o życiu KSIĘDZA. Ludzie się zmieniają, wieeeeesz?

Cytat:
wzajemnie! chociaz Tobie rowniez lepszych nocek!
Dziękuję! Oby się spełniło.

Cytat:
Też uważam, że powinni Ci odpalić więcej gratisowych butelek, ale plus dla nich, że przynajmniej nie zignorowali Twojego zgłoszenia i chcieli się jakoś zrehabilitować.

Cytat:

Cytat:
Teraz walczę o nieużywanie smoka. Wczoraj dostał raz bo była już taka histeria że hoho. Ma czasami takie momenty że nie wiem co robić, ale staram się "go opanować".
Ja bez smoka nie wyobrażam sobie życia. Wiem, że kiedyś pewnie będę miała problem, żeby odzwyczaić od niego Młodą, ale odkładam to na bliżej nieokreśloną przyszłość

Cytat:
Ja jestem strasznym cykorem jeśli chodzi o rozszerzanie diety (wiem, wiem... głupia ja!), ale powoli wracam do normalnego jedzenia. Teraz usiłuję się przełamać i spróbować truskawek

Cytat:
3. mojemu Antkowi to w ogóle tego smoka trzeba trzymać jak zasypia bo się wybudza jak mu wypada. Czasami mija godzina zanim zaśnie a ręka odpada. Śmiejemy się z małżem, że poxipolem mu przykleimy albo w te dziurki co ma smok po bokach śrubki wkręcimy Jesteśmy sadystami, wiem
O Poxipolu najwyraźniej mój mąż nie pomyślał

Cytat:
my wczoraj zmieniliśmy dadę1 na dadę2, jedynki spadały mu już z tyłka :P za to dwójki sięgają taaaak wysoko :P bo mama zapomniała już, że i jedynki kiedyś tak wysoko sięgały :P
My już przymierzamy się do zakupu Dady3, bo dwójki strasznie uciskają Emilkę w (dość konkretne, nie bójmy się użyć tego słowa) uda. Moja córeczka najwyraźniej będzie miała figurę gruszki

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę! Kocham Emilkę jak nikogo na świecie i uwielbiam spędzać z nią czas, ale brakuje mi towarzystwa innych dorosłych ludzi, chodzenia do pracy itp.
Takie rozwiązanie byłoby dla mnie idealne. No i wiadomo, że dodatkowa kasa zawsze się przyda (na te wszystkie fajne rzeczy, które polecacie na wizażu ).
Trzymam kciuki, żeby udało Ci się zrealizować Twoje plany!

Cytat:
Kusicie, kusicie...

Jak się udały chrzciny?
Stary 2014-05-27, 13:46   #2241
thidien
Rozeznanie

było już, ale nie byłam wtedy zainteresowana

polećcie dobre nosidełko

mamy chustę, ale Młody nie za bardzo lubi, denerwuje się wkładaniem, zresztą ciężko o moment, kiedy by był i najedzony i wyspany, w przeciwnym wypadku jest wielki bunt

w nosidełko by można go szybciej "wcisnąć" i z niego "wycisnąć"

no i by skorzystał mąż

chcemy sobie zrobić wspólny prezent na dzień matki-dziecka-ojca
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-05-27, 13:48   #2242
Ela87
Zakorzenienie

Ja myslalam, ze bede siedziala w ogródku, no ale sje nie da z mala. Ja nawet łachów nie wieszam w ogridku, bo boje sjem ze zacznie lac, a ja akurat bede karmila mala, albo usypiala, albo akurat bedzie plakala no i nie zdążę pobiec na ogrodek i ich sciagnac

Stary 2014-05-27, 14:08   #2243
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja bez smoka nie wyobrażam sobie życia. Wiem, że kiedyś pewnie będę miała problem, żeby odzwyczaić od niego Młodą, ale odkładam to na bliżej nieokreśloną przyszłość
My caly czas bez-smoczkowi: na ten moment spokojnie sobie radze bez, najbardziej sie chyba boje odstawienia od piersi. Juz sie martwie jak go uspie... Bo teraz zasypia przy jedzeniu i problem z glowy.
A potem bez cyca i bez smoczka to moze byc ciezko...
Stary 2014-05-27, 14:25   #2244
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
A co sie mezowi bedziesz tlumaczyc? On Ci sie z piwka tlumaczy?
W ciąży się śmiałam, że powinien mi zabierać czekoladę bo w diecie powinnam mieć też inne składniki I tłumaczyłam się sama przed sobą =) Przytyłam 13kg. Mąż mi niczego nie zabrania =)
Ale wymówki zapamiętam

Do spacerówki się przesiada, jak dziecko siedzi albo nie mieści się już w niej =)

Cytat:
polećcie dobre nosidełko
Też się chętnie dowiem. Chust się boję, a bez nosidełka chyba się nie obejdzie.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:11   #2245
elgie
Raczkowanie

Dzień dobry
Cytat:
z my będziemy chodzić na rehabilitację - i wcale nie z bioderkami, a z napięciem mięśniowym

dziś byliśmy pierwszy raz i zaraz po wejściu do budynku moje słodkie spokojne rozluźnione dziecię zamieniło się w płaczącego stresa, podczas badania napięty jak struna, a dłonie to mu aż zsiniały
co ciekawsze zaraz po wyjściu z budynku - spokój, cisza, dziecię spokojnie spało :P

choć... do czasu, bo dzisiaj, z okazji dnia matki dawał mi popalić :P ale teraz, na razie, słodko śpi

a oto i On
ale słodziak
trzymam kciuki za rehabilitację

Cytat:

Dziewczyny, miałyście strasznie fajny pomysł z tym, żeby nasze "dorosłe" książki czytać na głos dzieciom.
Wczoraj przerobiłyśmy tak z Małą Żabą kilka stron mojej aktualnej lektury i obie byłyśmy zadowolone

Noc miałam średnią, ale nie tragiczną, jednak tylko dlatego, że TŻ wstawał w nocy do Młodej, a ja spałam w innym pokoju.
Trochę zregenerowałam siły, bo jakieś 5 godzin snu udało mi się zaliczyć.

Wczoraj rozwalił mnie TŻ, bo gdy Emilce jak zwykle przy usypianiu wypadał smoczek i trzeba jej było go podawać stwierdził, że zawsze w takich sytuacjach ma wizualizację, jak przyczepiamy jej tego smoka na gumkę

Miłego dnia!
Dobrze, że już lepiej w nocy My chcieliśmy smoczek na taśme klejącą przyklejać, ale na gumkę chyba lepiej faktycznie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Za nami fatalna nocka. Malz spal z Ewa, bo dusila się od kaszlu. Pewnie wstanie polamany. Zaraz dzwonie umówić ja do lekarza.
I jak z Ewą? Lepiej dzisiaj?

Cytat:

virginia ja też właśnie zauważyłam że bloga nie ma... Z resztą marioli też...nad czym bardzo ubolewam.

za karmienie piersią
Ja dziś nie wytrzymałam i kupiłam truskawki. Pół kilo już nie ma Jak małemu nie zaszkodzą, to będę próbować może i inne owoce i warzywa. Aktualnie jem tylko gotowane warzywa oraz gotowane/pieczone/duszone mięso. No i chleb, masło, ser żółty, wędliny. Słodyczy staram się unikać jak na razie

Cytat:

Jak już dzieci same dziedzą pewnie. Chyba, ze dziecko sie już w gondoli nie zmieści.
I dlatego ja mam nadzieję, że młody zacznie szybko siadać sam, bo już teraz ledwo się mieści w gondoli, a nie chciałabym go wozić w spacerówce jak jeszcze nie będzie siedział. Najwyżej nogi mu będą wystawać, trudno

Cytat:

polećcie dobre nosidełko

mamy chustę, ale Młody nie za bardzo lubi, denerwuje się wkładaniem, zresztą ciężko o moment, kiedy by był i najedzony i wyspany, w przeciwnym wypadku jest wielki bunt

no i by skorzystał mąż

My planujemy właśnie jutro jechać po nosidło do sklepu i przymierzyć małego, ciekawe czy mu się spodoba Planujemy kupić nosidełko Tuli

W ogóle coś mi się stało z dzieckiem. Jak przez ostatnie dni prawie nie spał w dzień, tak dziś właśnie sobie ucina chyba czwartą drzemkę, chory czy co?
Dziś jedziemy do kardiologa na kontrolę i na echo serca, mały się urodził z wadą serca. Podobno jest szansa że wada się sama skoryguje Mam przynajmniej taką nadzieję.
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:21   #2246
virginia
Zakorzenienie

Cytat:

Ładnie z ich strony

Cytat:

za KP!!!
Żadna strata kochana, podaj swojego maila a dodam Cię do listy czytelników i będziesz dalej zaglądać, przynajmniej nie anonimowo.
Wolę jednak wiedzieć kto go przegląda. Poza tym nie lubię jak ktoś wpadnie tylko po to, żeby tylko jakąś szpilę wsadzić (np.uszczypliwy komentarz), zwłaszcza jeśli robi to anonimowo (taki chojrak) ale to już chyba kwestia charakteru człowieka - ja jak np. widzę zdjęcie, zwłaszcza Maluszków, i wgl jakiekolwiek to staram się zauważyć plusy. Wgl uważam, że my w PL wgl za mało komplementów sobie mówimy i jesteśmy dla siebie za mało życzliwi.

Cytat:
Nie, jak już pisałam wyżej możesz dalej śmiało tam zaglądać - podaj tylko swój adres na PW.

Cytat:
Nie wiem co to za bezpodstawne podejrzenia! Czytam "W moim Mitford", książkę o życiu KSIĘDZA. Ludzie się zmieniają, wieeeeesz?
Ale jesteś pewna? I ten ksiądz to taki normalny?

Byłam u dentysty ale przed zaliczyłam ciuchy, obkupiłam trochę siebie ale głównie Córcię. Chcecie zobaczyć? No to wklejam zdjęcia! Nakupowałam jej pełno kiecek i grzechotkę . A sobie torebkę, bluzeczki/tuniczki, spódniczkę. Za wszystko dałam 70zł.
A dla spragnionych fotek Natalki i nieszczęśliwych z powodu zmian na blogu gratis jej fotki .

A my właśnie na balkonie bo przed chwilą u nas nieźle lało ale przestało więc pewnie się przeniesiemy całkiem na zewnątrz .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg insta4.jpg (76,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg insta5.jpg (87,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg insta6.jpg (97,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n104.jpg (63,1 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n103.jpg (52,7 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n119.jpg (58,1 KB, 71 załadowań)
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:22   #2247
virginia
Zakorzenienie

Elgie mocne za dzisiejsze badania!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:48   #2248
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myslalam, ze bede siedziala w ogródku, no ale sje nie da z mala. Ja nawet łachów nie wieszam w ogridku, bo boje sjem ze zacznie lac, a ja akurat bede karmila mala, albo usypiala, albo akurat bedzie plakala no i nie zdążę pobiec na ogrodek i ich sciagnac

w razie czego to mówie ze od wschodu chmura nadciaga u nas zaczeło kropic

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ale słodziak
trzymam kciuki za rehabilitację

Dobrze, że już lepiej w nocy My chcieliśmy smoczek na taśme klejącą przyklejać, ale na gumkę chyba lepiej faktycznie

I jak z Ewą? Lepiej dzisiaj?

My planujemy właśnie jutro jechać po nosidło do sklepu i przymierzyć małego, ciekawe czy mu się spodoba Planujemy kupić nosidełko Tuli

W ogóle coś mi się stało z dzieckiem. Jak przez ostatnie dni prawie nie spał w dzień, tak dziś właśnie sobie ucina chyba czwartą drzemkę, chory czy co?
Dziś jedziemy do kardiologa na kontrolę i na echo serca, mały się urodził z wadą serca. Podobno jest szansa że wada się sama skoryguje Mam przynajmniej taką nadzieję.
kciuki za kontrole!

virginia fajna grzechotka, a jak ładnie Natalia trzyma główke

Stary 2014-05-27, 16:09   #2249
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:

ja tez już pierwszy kontakt z alko mam za sobą- ale była frajda, tylko jedną lampką wina już się ładnie wstawiłam
ile trzeba odczekać by móc karmić po lampce wina?
ja ostatnio czekałam jakieś 15h ale małż wyczytał, że już po 2-3 godzinach można i nawet znalazł w necie do kupienia testy na zawartość promili w mleku matki

Aparatka:
góra 27.06.2014
Stary 2014-05-27, 16:33   #2250
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:

polećcie dobre nosidełko

no i by skorzystał mąż

ja polecam to co kupiłam po wielkim rekonesansie w internecie. Przejrzałam dziesiątki testów generalnie przeważnie zagranicznych i wyszło na to że stosunek jakości do cen wygrywa niezmiennie Ergobaby (na all jest sprzedawca który sprzedaje za 350 z przesyłką). Takie też nosidło kupiłam ale póki co użyłam kilka razy. Kupiła je też olakola za moją namową i chwaliła tutaj. Polecałam jeszcze po głębszej analizie Manducę ale jest znacznie droższa a nie wysuwa się w rankingu przed Ergo lecz raczej stoi obok, trochę poniżej byłaby dla mnie Tula. Jeśli chcesz więcej informacji poszukaj mojego posta, nosidło kupowałam po świętach wielkanocnych więc nie powinno być aż tak trudno go odnaleźć Wklejałam też zdjęcia, olakola też wklejała.

Cytat:
ja tez już pierwszy kontakt z alko mam za sobą- ale była frajda, tylko jedną lampką wina już się ładnie wstawiłam
ile trzeba odczekać by móc karmić po lampce wina?
ja ostatnio czekałam jakieś 15h ale małż wyczytał, że już po 2-3 godzinach można i nawet znalazł w necie do kupienia testy na zawartość promili w mleku matki
Nas uczono na sr że 3h. Moja położna mówiła też że jeśli dodatkowo chcesz się zneutralizować możesz napić się herbatki z kopru włoskiego. Oczywiście ciągle mówimy mam nadzieję o przysłowiowej lampce wina Jedyne co wypiłam więcej to drink z ginu z tonikiem ale był bardzo słaby i jak kochałam gin namiętnie całe życie tak zupełnie mi nie podszedł

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości