|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej mamuski.
Ostatnio mały jest tak wymagający że nie mam czasu pisać ale czytam Was grzecznie Witam nowe mamusie ![]() 3mam kciuki za zdrowko chorujacych mam i pociech. Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2222 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko juz jem ![]() Schaboszczaki juz dawno, a ostatnio jadlam tez mielone z cebula i tez sie nic nie wydarzylo. W niedziele grill z musztarda, chrzanem i tez nic ![]() Najgorzej ze czekolade juz wcinam bez opamietania jak dawniej Wiedzialam ze brak diety odbije sie na mojej figurze... Ale chociaz jestem szczesliwa - gotowana piers wywolywala u mnie depresje
|
||
|
|
|
#2223 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czasem słychać, ze próbują je uspokoić ale dziwne, ze nie wezmą go do środka tylko na balkonie a jak się uspokoi to dopiero je zabierają. Cytat:
2. za nockę3. mojemu Antkowi to w ogóle tego smoka trzeba trzymać jak zasypia bo się wybudza jak mu wypada. Czasami mija godzina zanim zaśnie a ręka odpada. Śmiejemy się z małżem, że poxipolem mu przykleimy albo w te dziurki co ma smok po bokach śrubki wkręcimy
|
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiesz, czekolada jest dobra na skurcze i poprawę humoru
|
|
|
|
|
#2226 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Tak sie dziś zastanawiałam, kiedy sie przesiada z gondoli do spacerówki?
|
|
|
|
#2228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nam sie to jeszcze niestety nie udało i coś cienko to widzę... piję dużo, regularnie się lakatoruję, jeśli Młody przyśnie na dłużej, chyba już wszystkiego próbowaliśmy co znaleźliśmy jako sposób na kp i... nic nadal wyje jedną pierś, drugą i wrzeszczy "jeszcze!" pić nie chce ani wody, ani herbatek - wszystko ląduje na bodziaku i szyi, wypluwa męczy się i on i ja, dopóki nie dostanie mm :/ my wczoraj zmieniliśmy dadę1 na dadę2, jedynki spadały mu już z tyłka :P za to dwójki sięgają taaaak wysoko :P bo mama zapomniała już, że i jedynki kiedyś tak wysoko sięgały :P co do rehabilitacji - jesteśmy umówieni na 9 rano 16 czerwca a teraz ja już przyszykowana na spacer, a mój jaśnie książę sobie... śpi :P i nici z porannego spaceru chyba... (a dobrze nam robią dwa, jeden rano i drugi ok 18 do 19:30-20:30)
|
|
|
#2229 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla producenta Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o matko, jak mi gorąco nie dość że upał na dworze to jeszcze siedzę w pokoju z włączoną suszarką bo Laura inaczej nie chce spać ![]() a spacer narazie nie wchodzi w grę bo czekam na kuriera, który przywiezie nam w końcu huśtawkę
|
|
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
jak to co :P że mleko dosładzasz :P
|
|
#2231 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja na razie boję się jeść czekolady ale też ze względu na to, ze nie mogę sobie pozwolić na zaparcia a niestety często po czekoladzie się pojawiają ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My właśnie wróciliśmy. Jak dla mnie mogłoby być cieplej. Młoda wtedy więcej spała ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Dzięki za odpowiedzi w sprawie wózka
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i jem wszystko normalnie a byłam jedną z tych co nic nie mogły bo mały miał problemy. W zasadzie tylko kapusty i bobu się jeszcze nie najadłam tak jakbym chciała Niech no tylko bób sie pojawi na targu Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-05-27 o 12:17 |
|
|
|
|
#2235 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech wie jak wygląda życie margo80 zdrówka dla Ewy Cytat:
![]() Cytat:
no i brawa dla spokojnej Oli. Może juz nie marudziła skoro widziałą że tatuś taaaki wymagający Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja nie jem smażonego i staram się słodyczy tez nie jeść, tylko że za to wpylam paczkę biszkoptów na raz Cytat:
Cytat:
jak dziecko nauczy się siadać, nie wcześniej |
||||||||
|
|
|
#2236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa takie klimatyczne ![]() Cytat:
ale winco owszem
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o mojego marcowego bloga, to od poczatku bylo zalozenie, ze kiedys zostanie zamkniety. Mial zadanie nie tylko terapetyczne dla mnie, ale informacyjne dla rodziny, bliskich, znajomych, dla was. Spelnil juz swoja role
Zamknelam go chyba z 1.5 tygodnia temu. Co do spacerowki, to zamierzam sie przesiasc jak Marco bedzie potrafil samodzielnie siedziec lub prawie stabilnie siedziec i bedzie probowal sam siadac w gondoli, denerwowac sie, ze nie widzi itp, czyli jeszcze dlugo nie. Mysle, ze moj wczesniak mnie nie zaskoczy i stanie sie to dopiero pozna jesienia lub nawet pozniej. Pewnie juz wszystkie wasze dzieci beda w spacerowkach wczesniej. Dla mnie gondola jest pewniejsza, twardsza, szkoda mi jego mlodego kregoslupa, a spacerujemy sporo.
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Można też spacerówkę rozkładać na płasko... Nie wyobrażam sobie Gucia do 8 miesiąca życia w gondoli... Raz że powoli wypełnia ją sobą coraz bardziej,a dwa że robi takie wygibasy podczas spaceru, że z daleka tylko stopy wystają
U nas dzisiaj strasznie gorąco, nie idę na spacer. Wczoraj byłam po 14 i ja się umęczałam i młodego było pod koniec gorąco. Miałam jeszcze w ciąży takie ambitne plany, że będę codziennie w ładną pogodę jeździć z małym na działkę, ale niestety... jak wózek nie może stać to żadna mi przyjemność łazić w te i wewte z wózkiem po działce...
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam burze, właśnie jakaś chmura do mnei przyszła, może będzie padać Mi pasuje bo nie chce mi sie wychodzić a mam bałagan, może bym się wkońcu wzieła w garść i posprzątała
![]() Mariola nigdy nic nie wiadomo ag9 no u mnie wózek też obowiązkowo musi jeździć i to nie powoli tylko w tempie alr to dobrze bo przynajmniej muszę się ruszać tylko ajk są upały to jednak wolałabym się gdzieś w cieniu schować bo już mam czekoladowe ramiona mój Piotruś jak się go złapie za rączki i da mu się sygnał typu delikatnego pociągnięcia rączek (nie żeby go podnosić za ręce ale delikatne wyprostowanie rąk bo ma zawsze podkurczone) to podnosi główkę albo raczej stara się ją podnieśc czasem samemu jak się wygina to ją potrafi oderwać od podłoża
|
|
|
|
#2240 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję! Oby się spełniło. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takie rozwiązanie byłoby dla mnie idealne. No i wiadomo, że dodatkowa kasa zawsze się przyda (na te wszystkie fajne rzeczy, które polecacie na wizażu ).Trzymam kciuki, żeby udało Ci się zrealizować Twoje plany! Cytat:
![]() Jak się udały chrzciny?
|
|
#2241 |
|
Rozeznanie
|
było już, ale nie byłam wtedy zainteresowana
polećcie dobre nosidełko mamy chustę, ale Młody nie za bardzo lubi, denerwuje się wkładaniem, zresztą ciężko o moment, kiedy by był i najedzony i wyspany, w przeciwnym wypadku jest wielki bunt w nosidełko by można go szybciej "wcisnąć" i z niego "wycisnąć" no i by skorzystał mąż ![]() chcemy sobie zrobić wspólny prezent na dzień matki-dziecka-ojca
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myslalam, ze bede siedziala w ogródku, no ale sje nie da z mala. Ja nawet łachów nie wieszam w ogridku, bo boje sjem ze zacznie lac, a ja akurat bede karmila mala, albo usypiala, albo akurat bedzie plakala no i nie zdążę pobiec na ogrodek i ich sciagnac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2243 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A potem bez cyca i bez smoczka to moze byc ciezko... |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zadomowienie
|
W ciąży się śmiałam, że powinien mi zabierać czekoladę bo w diecie powinnam mieć też inne składniki
I tłumaczyłam się sama przed sobą =) Przytyłam 13kg. Mąż mi niczego nie zabrania =)Ale wymówki zapamiętam ![]() Do spacerówki się przesiada, jak dziecko siedzi albo nie mieści się już w niej =) Też się chętnie dowiem. Chust się boję, a bez nosidełka chyba się nie obejdzie.
|
#2245 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
trzymam kciuki za rehabilitację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za karmienie piersią Ja dziś nie wytrzymałam i kupiłam truskawki. Pół kilo już nie ma Jak małemu nie zaszkodzą, to będę próbować może i inne owoce i warzywa. Aktualnie jem tylko gotowane warzywa oraz gotowane/pieczone/duszone mięso. No i chleb, masło, ser żółty, wędliny. Słodyczy staram się unikać jak na razieCytat:
Cytat:
Planujemy kupić nosidełko Tuli W ogóle coś mi się stało z dzieckiem. Jak przez ostatnie dni prawie nie spał w dzień, tak dziś właśnie sobie ucina chyba czwartą drzemkę, chory czy co? ![]() Dziś jedziemy do kardiologa na kontrolę i na echo serca, mały się urodził z wadą serca. Podobno jest szansa że wada się sama skoryguje Mam przynajmniej taką nadzieję.
|
||||||
|
|
|
#2246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za KP!!!Żadna strata kochana, podaj swojego maila a dodam Cię do listy czytelników i będziesz dalej zaglądać, przynajmniej nie anonimowo. Wolę jednak wiedzieć kto go przegląda. Poza tym nie lubię jak ktoś wpadnie tylko po to, żeby tylko jakąś szpilę wsadzić (np.uszczypliwy komentarz), zwłaszcza jeśli robi to anonimowo (taki chojrak) ale to już chyba kwestia charakteru człowieka - ja jak np. widzę zdjęcie, zwłaszcza Maluszków, i wgl jakiekolwiek to staram się zauważyć plusy. Wgl uważam, że my w PL wgl za mało komplementów sobie mówimy i jesteśmy dla siebie za mało życzliwi. Cytat:
Cytat:
Byłam u dentysty ale przed zaliczyłam ciuchy, obkupiłam trochę siebie ale głównie Córcię. Chcecie zobaczyć? No to wklejam zdjęcia! Nakupowałam jej pełno kiecek i grzechotkę . A sobie torebkę, bluzeczki/tuniczki, spódniczkę. Za wszystko dałam 70zł.A dla spragnionych fotek Natalki i nieszczęśliwych z powodu zmian na blogu gratis jej fotki .A my właśnie na balkonie bo przed chwilą u nas nieźle lało ale przestało więc pewnie się przeniesiemy całkiem na zewnątrz .
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Elgie mocne
za dzisiejsze badania!
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w razie czego to mówie ze od wschodu chmura nadciaga u nas zaczeło kropicCytat:
virginia fajna grzechotka, a jak ładnie Natalia trzyma główke |
||
|
|
|
#2249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ile trzeba odczekać by móc karmić po lampce wina? ja ostatnio czekałam jakieś 15h ale małż wyczytał, że już po 2-3 godzinach można i nawet znalazł w necie do kupienia testy na zawartość promili w mleku matki
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejałam też zdjęcia, olakola też wklejała. Cytat:
Jedyne co wypiłam więcej to drink z ginu z tonikiem ale był bardzo słaby i jak kochałam gin namiętnie całe życie tak zupełnie mi nie podszedł
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

- tzn. nie jest juz ogolnie dostepny. Jesli chcesz do nas zagladac przeslij mi na PW swojego maila to dodam Cie do listy czytelnikow.
Wiedzialam ze brak diety odbije sie na mojej figurze... Ale chociaz jestem szczesliwa - gotowana piers wywolywala u mnie depresje 

za nockę
żonka swojego męża

II kreski 30.07.2013
nie dość że upał na dworze to jeszcze siedzę w pokoju z włączoną suszarką bo Laura inaczej nie chce spać 

ale winco owszem
albo raczej stara się ją podnieśc 
Jak małemu nie zaszkodzą, to będę próbować może i inne owoce i warzywa. Aktualnie jem tylko gotowane warzywa oraz gotowane/pieczone/duszone mięso. No i chleb, masło, ser żółty, wędliny. Słodyczy staram się unikać jak na razie
za dzisiejsze badania!