Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 15:27   #511
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Little a ja Cię rozumiem. .. bo zwaliło Ci się sporo i mloda doopka z Ciebie. A my po to tu jesteśmy żeby wysłuchać ... wydać opinię czy podtrzymać na duchu.. inne odczucia ma mama spokojna wewnętrznie a inne ta która ma sporo problemów itd. Wiem ze problemy ma każdy. ..no ale każdy ma inne i o tym nie ma co pisać. . Ja natomiast przesyłam moc buziaków....cierpliwości nie prześle bo sama sporo jej potrzebuje a mam za mało:p. ... wczoraj np ponieważ od kilku dni Antonio zaczął szczypac gdy coś mu się nie podoba . No i tłumaczyłam cos kilka razy aż w końcu znudziło mu się jeczenie bo nie osiągnął tego co chcial i zaczął mnie lać po twarzy i szczypac. .. zamachnelam się żeby dać mu po łapach. ..a potem w porę się opamiętałem i popłakałam z bezsilności. ....:banghead: czy to czyni mnie złą? Czy to ze czasem pomyślę jak bardzo mam go dość. ..?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Macie TZ w takiej formie - nie moglam sie zdecydowac to sa 3

I gratis Kuba z chrzcin (z kwietnia??? )

Cytat:
To macie jeszcze 3 - aktualne przynajmniej
Na pierwszym - dowod na to, jaka ze mnie perfekcyjna pani domu, a z mojego synka porządniś
Oddajcie nam swoje wlosy

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Nadrobię ostatnią stronę później. Zbieram się z Młodym do lekarza, bo dochodzi kaszel i temperatura 38,6. Idę prywatnie, bo mój pediatra nas już nie przyjmie. Ale bez łaski, przyjmie nas najlepszy pulmonolog, który antybiotyki w ostateczności daje.
Ojej, zdrowka!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
nawijko Kuba jest boski tam w tle cv?

neti oby to były tylko zęby!

elllmi u mnie tez system tygodniowy z lustrem w przedpokoju

założyłam dzisiaj nową spódnicę (taką jakby dresową neti) i cały czas coś mnie w tyłek uwierało. okazało się, że metki nie oderwałam
Cytat:
Lustro, jakie lustro, ja nic nie wiem
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ponosisz, ponosisz i oddasz

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:29   #512
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Czy mogę z małym wyjść na dwór. ..temperatura zeszła. ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:42   #513
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mogę z małym wyjść na dwór. ..temperatura zeszła. ?

Wstrzymalabym sie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:47   #514
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wstrzymalabym sie
ja też

Mały Nawijek mnie rozbroił, cuuudny chłopczyk Mało go tu!
A zdjęcie w Tuli z Tż
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 15:53   #515
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wstrzymalabym sie
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
ja też
Tak myślałam ...i weź mu tu wytłumacz

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-27, 15:54   #516
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Na pierwszym - dowod na to, jaka ze mnie perfekcyjna pani domu, a z mojego synka porządniś
Uwielbiam go!

Yellow, fajne kaloszki, ja mam te same co Ellmi, młody fajnie w nich śmiga
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:16   #517
laurka23
Zakorzenienie

Aaaaa nie pisałam wczoraj, zachwyciły mnie gąbeczki Muszę do biedry jechać i kupić, chociaż z młodym w kąpieli nie ma problemów, raczej kończyć jej nie chce
Kupiliśmy klocki młodemu, coś jak duplo ale tańsze Farmę, jest szał! Cały dzień się bawi. Myślałam że jakość będzie beznadziejna ale nie jest najgorzej. No i można łączyć z lego duplo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1102.jpg (67,4 KB, 34 załadowań)
Stary 2014-05-27, 16:22   #518
hje
Zakorzenienie

Ja rozumiem, że sąsiedzi chcą być mili, zagadać, porozmawiać, ale jak po raz pindziesiąty słyszę na każdym wózkowym wyjściu z Polą: "co, spacerek? spacer? idziecie na spacerek?", to mam ochotę odpowiedzieć, że ku.wa, nie, lewitujemy do zasranej Narnii
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:29   #519
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

TO by ci powiedzieli: aleee jak tooo? nie przez szaafeęęę?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:31   #520
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Aaaaa nie pisałam wczoraj, zachwyciły mnie gąbeczki Muszę do biedry jechać i kupić, chociaż z młodym w kąpieli nie ma problemów, raczej kończyć jej nie chce
Kupiliśmy klocki młodemu, coś jak duplo ale tańsze Farmę, jest szał! Cały dzień się bawi. Myślałam że jakość będzie beznadziejna ale nie jest najgorzej. No i można łączyć z lego duplo.
Wygladaja swietnie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że sąsiedzi chcą być mili, zagadać, porozmawiać, ale jak po raz pindziesiąty słyszę na każdym wózkowym wyjściu z Polą: "co, spacerek? spacer? idziecie na spacerek?", to mam ochotę odpowiedzieć, że ku.wa, nie, lewitujemy do zasranej Narnii

Gotowalam wlasnie obiad przy wlaczonym radiu i sobie tanczylam (a kocich ruchow to ja bynajmniej nie mam ). Nagle patrze a gosc za oknem stoi i sie na mnie gapi ( a domyslam sie, ze sciane mial malowac ) Ja nie moge... czulyscie kiedys taka strasznie silna potrzebe zapadniecia sie pod ziemie???

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-27, 16:31   #521
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Macie TZ w takiej formie - nie moglam sie zdecydowac to sa 3
I gratis Kuba z chrzcin (z kwietnia??? )
Cytat:

Cytat:
wytrzymaj, po jakimś czasie się wchłonie

Cytat:
wiecie co odkryłam (pewnie tylko dla mnie nowość) - butelka po Kubuś Water to niekapek, genialna jest, nic z niej nie cieknie , dopiero jak się ciągnie albo mocno naciśnie to leci; Filip super z niej pije
no nie ty pierwsza dlatego tak ładnie Dawid ostatnio pił

właśnie zakupiłam dwie te wody, bo Młody chętnie pije, a nie chce pić nic innego na razie..

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
ŚWIETNE!

Wróciliśmy od lekarza. Podejrzewałam to już dziś jak jeść nie chciał: silnie zaczerwienione gardziołko. Dostaliśmy Bactrim, psikać się mamy TV, Pulneo na kaszelek, a do noska takie ampułki do wstrzykiwania bardzo fajne i wygodne. Teraz biduś śpi

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:42   #522
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanie, jak radzicie sobie z dziećmi podczas zakupów? Bo u nas ciężko do sklepu wejść jeśli są w nim autka. Borys robi się cały sztywny w wózku, wyciągnięta ręka, palez wskazuje na obiekt pożądania i piski "ał ał ał ał" i oczywiści nic nie pomaga, musi go mieć.
Jak sobie radzić w takich sytuacjach? Omijać takie miejsca, czy może wręcz przeciwnie, normalnie funkcjonować i mu tłumaczyć>?
uuu.. u nas nie ma żadnego problemu, jak idziemy na zakupy to Amelka jest bardzo grzeczna.

Cytat:
2 dni? Ja mam specyficzną sytuację - i ja bym nie pojechała, jeśli w gre wchodzi więcej niż jeden dzień i do tego noc.
I nie ma to nic wspólnego z tym, że nie wierzę w Tż.

Ale to ja - a wiecie jak u nas jest.
Ja Amelki też nie zostawiłabym bo jest bardzooo przywiązana do mnie, ale ja nie pracuje i jestem ciągle z moim szkrabem, no wiadomo uczelnia, ale to jest temat ruchomy.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość

hej hej! super ma facecika!

kciuki!!! na co sie szczepicie?

ja pierdziele! co za chamstwo!

dawaj filmik, dawaj filmik, dawaj filmik!!!!

eee, no co Ty!!!! nie wyglupiaj sie!

dziekowac!

Na odre swinke i rozyczke.

Następne w lipcu, ale chyba też je bede odwlekac. ;p
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ifwka, ja myślę, że to jest bardzo indywidualne - jedna mama jest gotowa w wieku 20 lat, druga w wieku 30 lat i tak już po prostu jest... Każdy ma inną psychikę, ale jak już się to dziecko ma, no to trzeba stawić czoła macierzyństwu...
Popieram.

Heja!
mniej mnie ostatnio bo mam kupe nauki i w ogóle, na powietrzu spędzamy czas, np teraz siedzimy na tarasie;p Amelka ma piaskownice;p

Dziękuje za kciuki odnośnie szczepienia, Amelka bardzo płakała, serce mnie bolało, no ale zaszczepiłam ...
Amelka waży 11.800Pani dr, pochwaliła że jeszcze KP no i powiedziałam jej co daje Amelce do jedzenia i pochwaliła. Dała nam też jeszcze skierowanie na powtórzenie badań krew itd, tak dla spokoju ducha.

Nie wiem jak ogarnę tą naukę. Amelka bardzo absorbująca, kochana i budzi się ostatnio o 5 a zasypia o 22...

co do macierzyństwa jeszcze, ja kocham być mamą, nie ma nic piękniejszego!

Nawijka- Kubulencjusz jest mega super hiper towarek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10365986_1482372441995707_5346146339780070532_n.jpg (51,3 KB, 33 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-05-27 o 16:47
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:44   #523
ILLUSION
Wtajemniczenie

Wczoraj byłam u lekarza i oczywiście się uśmiechnęła tylko bo ja kp w nocy jeszcze...Masakra, dzisiaj takiego ataku kaszlu dostałam że myślałam że się uduszę, aż mi łzy poszły. Przed chwilą czosnku się najadłam bo cóż mi pozostało

Pokazuję mojego dokarmiacza rybek z niedzielnych chrzcin

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2014-05-31 o 16:57
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 16:45   #524
Delicjanka
Zakorzenienie

uuuu ale grzmi

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-05-27 o 16:46
Stary 2014-05-27, 16:52   #525
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46631284]TO by ci powiedzieli: aleee jak tooo? nie przez szaafeęęę? [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jesteście krejzolki

Ale hje.. faktycznie to tak jak ja gdziekolwiek jade/idę a teść: "gdzie się wybierają? " a ja mam ochotę powiedzieć - "w p..z.du.":p

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Wygladaja swietnie

Gotowalam wlasnie obiad przy wlaczonym radiu i sobie tanczylam (a kocich ruchow to ja bynajmniej nie mam ). Nagle patrze a gosc za oknem stoi i sie na mnie gapi ( a domyslam sie, ze sciane mial malowac ) Ja nie moge... czulyscie kiedys taka strasznie silna potrzebe zapadniecia sie pod ziemie???
Myślę że nic nie przebije OBELIKSÓW AŚKI

Stary 2014-05-27, 16:53   #526
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
uuuu ale grzmi
U nas na szczęście przeszło po 10 minutach
Stary 2014-05-27, 16:56   #527
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Wygladaja swietnie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

no nie ty pierwsza dlatego tak ładnie Dawid ostatnio pił

właśnie zakupiłam dwie te wody, bo Młody chętnie pije, a nie chce pić nic innego na razie..

ŚWIETNE!

Wróciliśmy od lekarza. Podejrzewałam to już dziś jak jeść nie chciał: silnie zaczerwienione gardziołko. Dostaliśmy Bactrim, psikać się mamy TV, Pulneo na kaszelek, a do noska takie ampułki do wstrzykiwania bardzo fajne i wygodne. Teraz biduś śpi
Zdrówka!

Cytat:
uuu.. u nas nie ma żadnego problemu, jak idziemy na zakupy to Amelka jest bardzo grzeczna.

Ja Amelki też nie zostawiłabym bo jest bardzooo przywiązana do mnie, ale ja nie pracuje i jestem ciągle z moim szkrabem, no wiadomo uczelnia, ale to jest temat ruchomy.

Na odre swinke i rozyczke.

Następne w lipcu, ale chyba też je bede odwlekac. ;p

Popieram.

Heja!
mniej mnie ostatnio bo mam kupe nauki i w ogóle, na powietrzu spędzamy czas, np teraz siedzimy na tarasie;p Amelka ma piaskownice;p

Dziękuje za kciuki odnośnie szczepienia, Amelka bardzo płakała, serce mnie bolało, no ale zaszczepiłam ...
Amelka waży 11.800Pani dr, pochwaliła że jeszcze KP no i powiedziałam jej co daje Amelce do jedzenia i pochwaliła. Dała nam też jeszcze skierowanie na powtórzenie badań krew itd, tak dla spokoju ducha.

Nie wiem jak ogarnę tą naukę. Amelka bardzo absorbująca, kochana i budzi się ostatnio o 5 a zasypia o 22...

co do macierzyństwa jeszcze, ja kocham być mamą, nie ma nic piękniejszego!

Nawijka- Kubulencjusz jest mega super hiper towarek
Cudowna!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u lekarza i oczywiście się uśmiechnęła tylko bo ja kp w nocy jeszcze...Masakra, dzisiaj takiego ataku kaszlu dostałam że myślałam że się uduszę, aż mi łzy poszły. Przed chwilą czosnku się najadłam bo cóż mi pozostało

Pokazuję mojego dokarmiacza rybek z niedzielnych chrzcin
No co ty! Moja kuzynka jak jej Igor miał 9 miesięcy była z nim u pediatry, sama też była chora i pediatra przepisała jej leki, też miała krtań i straszny kaszel. Z tego co pamiętam na pewno miała Sal Ems Artificiale i coś na hamowanie odruchu kaszlu z kodeiną. Pidkreślam że PEDIATRA jej przepisała. A ona karmi do dzisiaj (Igor ma 2 lata) Takie trochę asekuranctwo lekarzy, bo nie chce im się sprawdzić co można przepisać

Iguś Fajny chłopak!
Stary 2014-05-27, 16:58   #528
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Jesteście krejzolki

Ale hje.. faktycznie to tak jak ja gdziekolwiek jade/idę a teść: "gdzie się wybierają? " a ja mam ochotę powiedzieć - "w p..z.du.":p

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Myślę że nic nie przebije OBELIKSÓW AŚKI

Ominelo mnie to weeez napisz ocb

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-27, 17:12   #529
hje
Zakorzenienie

Jeeeeeeeeezzzzzzzzuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Ale mnie Pola w boczek ugryzła!!!
Stary 2014-05-27, 17:13   #530
Debrah
Zakorzenienie

Szajka: pytanie o Duplo dla maluszków - czy zawsze jest tak, że są tylko dwie figurki?
Można figurki same jakoś dokupywać pojedyńczo lub w zestawie?

Zainspirowałaś mnie i wyjęłam te Duplo co mała dostała od cioci ( taki mamy przypominam bo wrzucałam http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p) i okazało się, że szał, umie je złączyć już

A w ogóle teraz wpisałam "duplo" w wyszukiwarkę Smyka - mamo ile tego ale są super, nie wiadomo co wybrać.. Czy cena zawyżona w Smyku?
Stary 2014-05-27, 17:27   #531
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ominelo mnie to weeez napisz ocb
zaluj

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-05-27, 17:30   #532
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Szajka: pytanie o Duplo dla maluszków - czy zawsze jest tak, że są tylko dwie figurki?
Można figurki same jakoś dokupywać pojedyńczo lub w zestawie?

Zainspirowałaś mnie i wyjęłam te Duplo co mała dostała od cioci ( taki mamy przypominam bo wrzucałam http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p) i okazało się, że szał, umie je złączyć już

A w ogóle teraz wpisałam "duplo" w wyszukiwarkę Smyka - mamo ile tego ale są super, nie wiadomo co wybrać.. Czy cena zawyżona w Smyku?
Debrah, zawyżone
ja kupuję w salonach lego ale i w marketach zdarz sie, w smyku nie

Nafiqa Kubuś jest boski
Nancy a Twojemu Kubusiowi zapomnialam pogratulować kroczków
Deli Amelka jak z reklamy

Ania- OMG też bym padła na miejscu tego gościa
ja kiedys stalam w korku i śpiewałam sobie a taki przystojniak się na mnie gapil i uśmiechał ale tak szeroko i polewkowo, też i glupio bylo ale co mi zostało- także się uśmiechnełam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 18:07   #533
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Antonio znów ma ponad 39 stopni:banghead:

Ania w skrócie. Asia odbierała przesylke od listonosza. .. była w piżamie. Miała takie luźne spodnie (obeliksy) i jeśli dobrze pamiętam odwróciła się do torebki żeby uraczyc listonosza jakimś grosikiem. .. no i dzieć uraczył listonosza Czymś lepszym.....pociągnął za spodnie:p i mama doopką cyknęła listonoszowi sweet focię....bez majtek rzecz jasna

Dziewczyny czy nic nie poknocilam w swej opowieści? ??

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-27 o 18:18
Stary 2014-05-27, 18:17   #534
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Antonio znów ma ponad 39 stopni:banghead:

Ania w skrócie. Asia odbierała przesylke od listonosza. .. była w piżamie. Miała takie luźne spodnie (obeliksy) i jeśli dobrze pamiętam odwróciła się do torebki żeby uraczyc listonosza jakimś grosikiem. .. no i dzieć uraczył listonosza Czymś lepszym.....pociągnął za spodnie:p i mama doopką cyknęła listonoszowi sweet focię

Dziewczyny czy nic nie poknocilam w swej opowieści? ??
Nic, dodam ze Asia nie miała pod obeliksami majtek

Stary 2014-05-27, 18:19   #535
marsi11
Zakorzenienie

tak i jeszcze był komentarz listonosza
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 18:30   #536
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
tak i jeszcze był komentarz listonosza
Tego już nie pamiętam

Stary 2014-05-27, 18:40   #537
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Tego już nie pamiętam

Asia chyba dosc długo tych drobnych szukała, bo było to coś w rodzaju ze sie opłacalo czekać

Stary 2014-05-27, 18:46   #538
ania13.03
Zadomowienie

Aaaaaa leze!!!!! Macie wiecej takich kfiatkof???

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-27, 18:48   #539
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
2 dni? Ja mam specyficzną sytuację - i ja bym nie pojechała, jeśli w gre wchodzi więcej niż jeden dzień i do tego noc.
I nie ma to nic wspólnego z tym, że nie wierzę w Tż.

Ale to ja - a wiecie jak u nas jest.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
strasznie się boję takich sytuacji... tulę mocno

super dziewczyny

mina myśliciela

mam tak samo...

super, gratulacje

jaki mądry

mika ja też bym pewnie nie pojechała albo zabrała tż i Kubę ze sobą. Ale u nas nie uśnie bez uu, w dzień też kilka-kilkanaście razy je uu.

dziewczyny i ja dołączę do tych, co nie mają siły. Nie wiem, co się Kubie porobiło. Jeden wielki niekończący się marud. Marud przechodzący w płacz a następnie histerie. O wszystko. A najgorsze są histerie jak go nie biorę na ręce. Daleka jestem od używania słowa "wymuszanie" ale sama nie wiem, jak mam o tym myśleć. Stoję koło niego, mówię "chodź Kuba idziemy zjeść śniadanie/umyć rączki itp" a on siedzi i ryczy. Kucam i mówię to samo. Przytulam a on się łąduje na kolana i dalej płacze. Nie wiem o co chodzi. Na szczęście lepiej jest na dworze więc właściwie cały dzień jesteśmy poza domem. Wracamy tylko na jedzenie, zmianę pampka i spanie.
Do tego dochodzi to, że znów nie chce jeść, nie pije właściwie nic. Przez cały dzień zrobił kilka łyków z pstryczka i 3 łyki z dużej szklanki. Martwię się tym, że nie widzę żadnej poprawy. Stoję jak głupia codziennie przy garach, gotuję a on zje 2-3 łyżki i koniec. Teraz jest szał na banany, dziś zjadł ich 2. Poza tym: kasza 100 ml, 8 łyżeczek zupy, 1/4 placuszka serowego , gryza arbuza. Tyle przez calutki dzień.
Najgorsze jest to, że jutro będzie kolejny dzień a ja nie mam na niego siły.

[QUOTE=pstryczek84;4662324 7]Hejka!
kurde, jakis wypadek musial byc w okolicy bo najpierw nasza karetka pedem na sygnale zaraz za nia nasza straz, brrrrr
mlody byl dzis laskawszy i obudzil sie o 6, ostatnio rano wstaje
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość

hej hej! super ma facecika!

kciuki!!! na co sie szczepicie?

ja pierdziele! co za chamstwo!

dawaj filmik, dawaj filmik, dawaj filmik!!!!

eee, no co Ty!!!! nie wyglupiaj sie!

dziekowac!

mamy identyko, nie lubie jej albo ona jest za krotka albo Kuba na nia za dlugi

hmmm, ciezka sprawa....
a to uu to do czego ptrzebne? "tylko" je/pije czy do zasypiania tez?
ja bym chyba ciagnela mimo wszystko dziecko ze soba... moze podroz w nocy? albo byscie wyruszyli tak jakby maly mial drzemke? ja bym pewnie psychicznie nie wytrzymala
tez mi sie wydaje ze tz da rade, widac po filmikach jaki super kontakt ma z malym tylko pytanie jak ty to zniesiesz

jak nocka?

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja też się o to najbardziej bałam a okazało się,że w praktyce to był najmniejszy problem

Nancy- kurcze rozumiem Cię bardzo mocno bo ja tak miałam przy pierwszym dziecku jakbym siebie czytała
TZ z S nawiązał kontakt dopiero po 2 r.ż wcześniej null

Nomen- hej a Marcinkowy cudny

Szaja, Kija dziewczyny podpowiecie? która szczepionka jeszcze poza MMR ma w skladzie białko kurze? także te, które już nasze dzieci brały
z góry dziękuję za odpowiedź

Bokeh, tęsknimy

Ciężarówki, gdzie się podziałyście? no cholera nie ma z kim gadać o rosnących brzuchach, ciasnych spodniach i ciężkim zasypianiu wracać tu ale raz

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
hej

Majlulmi bardzo dziękuję za wyczerpujące pieluszkowe porady i za recenzję Fuertaventury również Wiemy, że można gdzies bliżej, ale tam plaże jednak ładniejsze niż w takiej Turcji czy większości miejscówek greckich. Dam znać gdzie wylądujemy

Mika, moim zdaniem ciągając Julka ze sobą na tak krótki czas umęczysz tylko jego i siebie. Jestem przekonana, że TZ godnie cię zastąpi i Julek nie będzie domagał się uu. Dzieci są inteligentne, jak ty go usypiasz to on wie, że dostanie uu, taki jest schemat, ale jak ciebie nie będzie to nie bedzie tz pod bluzkę zaglądał. Może spróbuj któregoś wieczora wyjść z domu na chwilę, na spacer czy do koleżanki, a tz niech uśpi Julka. Pisałam Ci ostatni jak byłam w warszawie, jestem przekonana, że ja to przezyłam po stokroć mocniej niż mój maluch. Jakiś rok temu bylam na takich warsztatach prowadzonych przez fundacje rodzina inspiruje i własnie kobieta, która je prowadziła, mówiła o tym, że jak prowadzi warsztaty w różnych miejscach w PL i nie ma jej kilka dni w domu, dzieci nie wołają ani nie płaczą za cyckiem, natomiast jak tylko wchodzi do domu jej wtedy chyba 2 letni córka wołał "o! cycki przyszły" I wtedy sobie dziecko nadrabia, taką nieobecność mamusi.
U nas też taki schemat działa, jak jestem w domu ja i tz to usypiam zawsze ja i zawsze jest "cycy daj" natomiast kilka razy w miesiącu, nasza niania przychodzi nie na rano tylko na popoludnie i wtedy to ona usypia bąbla i oni mają wypracowany swój schemat zasypiania, bez płaczu bez stresu dla dziecka.

e.

Cytat:

k

Dziekuje za wasze opinie niestety wybor jest taki jechac samemu czy z Julo odmówić juz nie moge ale w szczegoly nie bede wascwciagac wypada jechac i juz. Coraz bardziej jestem za opcja ze jade sama Ezzo wlasnie o tobie myslalam podejmujac decyz☠☠☠ze daliscie rade sprobowac usypiania na noc przez tz nie bardzo mamy jak bo jest w pracy jsk Julo usypia ale w dzien nie ma problemu
Martwie sie ze glodny bedzie bo istatnio malo je avtak to zawsze cycem dobije i ze w nocy beda pobudki co godzine wiecie jak tz nie bylo teraz to go szukal widac ze tęskni
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 18:51   #540
nafiyqa
Zakorzenienie

To byl hiiiiit. Przypomnialyscie historie i znow rycze ze smiechu :P
Mi sie kojarzy, ze torebka stala gdzies na podlodze/niskiej polce i Aska musiala sie do niej mocno schylic. I wtedy Blanka zrobila swoje

Dziekujemy za wszystkie mile slowa
Wloski faktycznie ma dlugie, dlatego niedlugo zostana ciachniete - poci sie strasznie przez nie i wiecznie mokre sa.
Poza tym MOZE w koncu go nie beda mylic z dziewczynka :P

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-05-27 o 18:53
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości