|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Dzis mam piers z kurczaka, ziemniaki i brokuły. Już się paruje obiadek.
|
|
#2012 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Cytat:
Mój Tż sie rozchorował, miał kaszel od kilku dni, wczoraj, to az mi go było szkoda tak sie meczył, wyszedł dzis wczesniej z pracy i był u lekarza, dostał jakis antybiotyk na 3 dni i nie wiem czy wróci do domku, czy zostanie u swoich rodziców, bo bardzo boi sie, ze mnie zarazi
|
||
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
zuken no nie zgodzę sie ze mamy takie same brzuszki masz dużo mniejszy
zaczarowanadlaniego z boku wygląda na mniejszy niż ostatnio wstawiałaś |
|
|
|
#2014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twin, tak słyszę z wielu źródeł, że jak się dostanie Maluszka, to się zapomina o całym tym nieprzyjemnym doznaniu Na tym się skupiam ![]() Ja też się uśmiałam z odpowiedzi męża, ale wiem już, ze on ma awersję do takich medycznych sformułowań, szczególnie, jak dotyczą mnie...np. kiedyś dostałam u gina opis usg i na górze było napisane 'usg transwaginalne' - aż go odrzuciło od tej nazwy. W związku z tym mam pewne obawy co do jego obecności przy porodzie ![]() Teraz chyba ospa panuje, dużo się słyszy o chorych dzieciakach. Oby Szymka nie dopadło ![]() Cytat:
Nie żebym płakała z tego powodu...Cytat:
![]() Smacznego ![]() Mnie naszła ogromna ochota na placki ziemniaczane mąż obiecał, że mi zrobi. Nie wiem, co z tego wyjdzie, bo nigdy nie robił... ale pozwolę mu się wykazać
|
|||
|
|
|
#2015 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne macie brzuszki, mój wielkością zbliżony do brzuszka Justy
![]() Cytat:
zdecydowanie wolę cc niż rodzić naturalnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja w pierwszej ciąży miałam taką rozbieżność, z om na 11 marca a z usg 26 i urodziłam 26 Cytat:
![]() Butter daj przepis na to jedzonko z szparagami ![]() Byliśmy dzisiaj w Łodzi na zdjęciach, pogoda piękną, ale strasznie gorąco. Mam nadzieję, że wyjdą fajne ![]() Weszłam do ikei po materac, ale nic nam się nie spodobało i nie wzięliśmy. I dalej nie wiem jaki wybrać. Wzięłam tylko pudełka małemu i sobie kilka pierdółek do sypialni. ![]() Wróciłam taka padnięta, że musiałam się przespać ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Rozmawiałam z koleżanką, ona urodziła córkę w lipcu w Matce Polce w Łodzi i tam też ubierają w długi rękaw i owijają w becik. Ona tak po 2-3 tygodniach zakładała już rzeczy z krótkim rękawkiem.
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
A bardzo Cię proszę
![]() Wrzucę to na bloga, ale może jutro. Więc napiszę Ci już. Kupilam dużą pierś z indyka, pokroiłam na plastry, rozbiłam dość cienko. Posoliłam, dałam pieprz. Szparagi obrałam, odkroiłam końcówki, sparzyłam wrzątkiem. Do każdego kawałka mięsa dałam malutki kawałeczek masła, szparagi i zawinęłam. To owinęłam w plasterek boczku (ja kupuje w Lidlu taki cieniutko pokrojony) i spięłam wykałaczką. Każdą roladkę najpierw obsmażyłam na patelni, żeby się zamknęło mięso z każdej strony (ale nie trzeba), a potem wrzuciłam do parowara na 20 minut. I już. Proponuję podać z sosem - ja zrobiłam beszamelowy do tego (to już średnio dietetyczne )
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeglądam właśnie twój blog i głodna się zrobiłam ![]() jutro na obiad robię krem z białych warzyw
|
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie
Sliczne brzuszki macie moje drogie takie sexi Ja dzis mialam wizyte u kardiologa i zapadla decyzja o cesarce nie wiem czy sie cieszyc,czy nie. A to moj duzy brzucholek
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny |
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na żywo jest już duży, każdy jak mnie widzi to mówi "ooo ale masz już duży brzuch" średnio to przyjemne ale cóż Tż mi zmierzył to miałam 95 cm na wysokości pępka ![]() A no i nóżki mi niestety przytyły... Miałam takie fajne chude zawsze a teraz jak były upały i ubrałam sukienkę to źle się czułam bo mi się jedna noga o drugą ocierała |
|
|
|
|
#2021 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
Śliczne zdjęcia laski !! Miło się ogląda takie śliczne Mamuśki ![]() Mi dzisiaj głowa coś pęka i odpoczywam w łożku..czekam aż Tż skończy gotować bo głodna się zrobiłam ![]() za wszystkie dobre wizyty! Dzięki Dziewczyny za info odnośnie warsztatów Mamo to ja , my jutro jedziemy jak będę się dobrze czuć ~~~~~~~~~ Kochane jak macie chwilkę czasu i ochoty to proszę Was o wypełnienie ankiety do mojej pracy , brakuje mi jeszcze trochę wyników by zakończyć badania Z góry dziękuję http://www.ankietka .pl/ankieta/151057/zaburzenia-odzywiania-plaga-xxi-wieku.html (trzeba usunąć spację po ankietka ) Edytowane przez jagusia15 Czas edycji: 2014-05-27 o 19:48 |
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, wybrałyście termin na dzielenie się zdjęciami
ja bez laptopa do niedzieli, a na telefonie mi się tylko zdjęcia Zaczarowanej pokazują. Dziś cały dzień na dworku, na leżaczku, z mężem obok, synek kopie żyć nie umierać. Mam nadzieję, że kiepskie prognozy na kolejne dni się nie sprawdzą.Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2023 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja kolezanka miala to samo, podczas parcia widziala jak jej sie robia rozstepy, jakby jej ktos nagle zyletka ponacinal skora.... powiedziala, ze to wygladalo jakby lapala oczka w rajstopach!Parcie i trach... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
posiekalo mi wszystkie krzaczki, a tak sie cieszylam, ze bedzie miala pomidorki koktajlowe.... ![]() Cytat:
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-27 o 19:57 |
|||||||
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Jagusia, wypełniłam ankietę
![]() Jaki masz temat pracy dokładnie? Brzmi ciekawie
|
|
|
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Rozeznanie
|
My dzis po wizycie poloznej
tu w Niemczech jest fajowo pod tym wzgledem, ze polozna przychodzi do domu I robi ktg, badanie moczu I ogolnie na zmiane z gin sa wizyty![]() Ktg wyszlo super
|
#2027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale macie śliczne brzuszki i cudne figury......tylko pozazdrościć ![]()
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny temat
Ciekawy Właściwie to mogłam się domyślić to było napisane w ankiecie ![]() Badania robisz tylko takie, tak? Że sprawdzasz wiedzę społeczeństwa na temat zaburzeń odżywiania? |
|
|
|
#2029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tak , badania tylko takie - promotorka się zgodziła więc myślę , że jest ok
|
||
|
|
|
#2030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2031 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za udana wizyteCytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- wszystkie brzuszki super sorki ze nie wypisuje po kolei ale nie nadanzam za wami
|
||||
|
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
Po raz pierwszy przyznam się ze was nie nadrobię.
Wiedziałam....czułam....ż e coś się święci. Jestem po wizycie. Mała ułożona jest główką w dół gotowa do porodu SN. Tyle, że główka jest zdecydowanie za nisko i nie dało się określić przez to wagi, ani ile ma cm. Można było zmierzyć tylko obwód brzuszka i kość udową i wyszły zgodnie z terminem OM. Główka jest tak nisko, że uciska na szyjkę... nie jest jeszcze skrócona ale nie jest dobrze jeśli moja dzidzia się nie podniesie do czwartku to mam jechać na IP i zobaczy jak się sprawy toczą. Może być tak, że zostawi mnie na obserwacji. Jeżeli będzie ok to w pon lub wt mam jechać na IP na kontrolę. O komunii mogę zapomnieć... mam leżeć z nogami do góry i zamienić się w oazę spokoju. Na dodatek dowiedziałam się, że jestem raczej pretendentką do tego, że 37 tydzień to max sierpniowa mamuska nie zostane. 7 lipca odstawiamy leki i czekamy tydzień,dwa trzy to już góra i rodzę. ZAKAZ DOTYKANIA I GŁASKANIA BRZUCHA I PIERSI. Za dwa trzy tyg będę mieć robione badania stricte pod poród. leki. luteina podjęzykowa 3x1, żelazo 1x1, buskopan na zmianę z nospą 2x1. magnez 1x1.
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
angelika główka do góry, będzie dobrze, to jeszcze nie jest pewne tak? Więc prosze wypoczywaj i nie stresuj sie, a bedzie wszystko dobrze
A miałas jakies objawy może????zukento to niby dużo? ja tyle miałam w 23 tygodniu, teraz mam już 102 na wysokości pępka! Mi koleżanka ostatnio powiedzila, ze przez dwa tyg tak mi urósł brzuch, że wyglądam jak już miała bym rodzic Chciała bym miec taki brzuch do porodu, marzenie tym bardziej że przez dwa tyg i cm mi przybył |
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się mocno, bierz leki i leż! Abyś jak najdłużej wytrwała w dwupaku..
|
|
#2035 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szalona ![]() Cytat:
Ja miałam 1 pakę w pierwszej ciąży, teraz też mam 1 opakowanie; przydaje się na sam początek, jak kikutek jeszcze świeży; polecam Za wagę ![]() A profil to raczej ciężko już "ustrzelić" na tym etapie ciąży, nasz dzieciaczki duże... Cytat:
![]() Cytat:
), ale na pewno sporo - jestem na drugim forum, rodziłyśmy w zeszłym roku i bardzo dużo naszych dzieciaczków miało ciemieniuchę ![]() Cytat:
(kolejna )Cytat:
Materac Krzyś ma gryczany (czy gryczano jakiś, nie pamiętam ). Teraz do kompletu do tego łóżeczka dla Małej jest materac piankowy.Byłam na wizycie u gina, powiedział cyt."nie ma się do czego doczepić" Więc bomba Maleństwo fika, tętno 140 ![]() W piątek usg ![]() Dziewczyny, pytałam o te skurcze - Aspargin można brać, ale nie dłużej, niż 10-14 dni i tylko 2x1 tabl. na dobę. Za to sam magnez można brać długo, 3x1 tabletka. Co do samych skurczy: cyt."to zaburzenia elektrolityczne w ciąży, jednak nie do końca wiadomego pochodzenia, bo często wyniki pierwiastków w krwi wychodzą dobrze, a skurcze są. Po ciąży miną."
|
|
#2036 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A często są jakieś większe promocje tylko dla posiadaczy tej karty (oczywiście produktów dziecięcych )Super brzusio! Cytat:
CC jest bezpieczne, szczególnie zaplanowane! Gorsze jest CC przeprowadzane w wyniku komplikacji SN, wtedy łatwiej o komplikacje, ale też b. rzadko!Naprawdę nie ma się co bać A ile radości zaraz po! Max 5 minut i już widzisz dzieciaczka I naprawdę komplikacje są baaaardzo rzadkie ![]() Cytat:
to m.in. ja ![]() Cytat:
Ale po ok. godzinie czy dwóch przywożą już Maleństwo na salę po-op. i już jest całe Twoje ![]() A, dziewczyny z Warszawy - w których szpitalach rodzicie?
|
|
#2037 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Ja mialam raz i nie powiem, zeby bylo fajnie... Jak zalozyli mi przed cc cewnik, to myslalam tylko o tym , ze chce mi sie mega siusiu, pozniej jak dostalam znieczulenie w kregoslup, to myslalam , ze idiotycznie sie zachowuje, bo dzwonilam zebami na caly szpital i bylo mi tak zimno..,. ale jak puscilo znieczulenie, a musialam wstac z lozka, to juz byl dla mnie kosmos... o malo nie zemdlelam z bolu i ubytku krwi... widac cienias ze mnie
|
||
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Boże ta zgaga mnie wykonczy
Do tego mam dosc.![]() Wzięłam czopka przeciwymiotnego mam nadzieje ze trochę pomorze i zaraz zasne |
|
|
|
#2039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Koszulka super, a brzuszek jeszcze bardziej superowy!
![]() Cytat:
(jesteśmy w tym samym wieku )Bosko wyglądasz, Kochana! ![]() Też mam spory brzuch (dziś gin go nazwał "imponujący" ) ale Tobie z takim ładniej ![]() Cytat:
A dzidzia boska! ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Angelika - mega wielkie za pomyślny obrót spraw Justa - a tam, z żelaza ja tylko porównałam cc z innymi moimi operacjami Poza tym im więcej takich operacji z cięciem brzucha, tym lepiej się je znosi (i późniejsze gojenie jest łatwiejsze, jak i powrót do formy) - pewnie dlatego tak "miło" wspominam, jako weteranka To pewnie w sierpniu nawet nie poczuję, że rodziłam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

Na tym się skupiam 

mąż obiecał, że mi zrobi. Nie wiem, co z tego wyjdzie, bo nigdy nie robił... ale pozwolę mu się wykazać 
.
Wzięłam tylko pudełka małemu i sobie kilka pierdółek do sypialni. 

a na żywo jest już duży, każdy jak mnie widzi to mówi "ooo ale masz już duży brzuch" średnio to przyjemne ale cóż

)
mam dosc.