|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() Twoje na pewno będą piękne |
|
|
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
Imp, dobrze jest! Właśnie teraz wyglądają na lżejsze, weselsze, bardziej "witalne" (można tak powiedzieć?
)ja też często mam dylemat włosowy czy cieniować dalej, bo przecież "już prawie się zrównały", ale równe włosy to chyba nie dla mnie, nie na loki łączę się w bólu po stracie, za tydzień też będę płakać ale zobaczysz, daj im trochę czasu. będzie zdecydowanie lepiej! |
|
|
|
#1323 |
|
Moderator
|
Też tak miałam do niedawna, patrzyłam w lustro i widziałam jakieś zombie, którego nienawidziłam. Ale zmieniłam parę rzeczy, bo w psychice sie zaczyna i w psychice kończy. Teraz ludzie powiadają, że fajna ze mnie kobietka, jedyne co mnie bawi to że dają mi sporo lat więcej i ma to też swoje plusy, więc jestem zadowolona i cieszę się drobnostkami. Samej sobie się podobam, dobrze się czuję - a że jestem niska i mam 155 cm wzrostu to noszę wyższe buty i po problemie ;D
|
|
|
|
#1324 | |
|
Raczkowanie
|
No! I uszy do góry, bo jak nie, to zobaczysz!
![]() Cytat:
Moje włosy nadal nie są idealne, strasznie cienkie toto i pięć ich na krzyż jest, ale kiedyś było dużo gorzej. Płakać mi się chciało jak je widziałam, ale zacisnęłam zęby i teraz kurka naprawdę je lubię! Mogę śmiało powiedzieć, że to moja ulubiona część mnie, z którą czuję się naprawdę dobrze. A to sukces, jako że dość zakompleksiona ze mnie istota.
|
|
#1325 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jeśli dzięki niemu ma Ci mniej włosów wypadać, to się w ogóle nie wahaj. Sylikony nie są wrogiem wszystkich włosów
|
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie bij!
|
||
|
|
|
#1327 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Moderator
|
Dziękować Ci dobra kobieto ;D Akurat jakbyś zobaczyła fotki sprzed 2 lat to byś się przestraszyła bo wyglądałam co najmniej źle, jakbym była chora, normalnie żal patrzeć. Pamiętam jak mój tż gdy nie był mym tż zobaczył mnie drugi raz. Włazi do pokoju gdzie siedzę i mówi: -a Ty co żabo, chora? -nieee.. -źle sie czujesz? -nie, wszystko w porządku -a no tak, to pewnie co dopiero wstałaś. -nie, wstałam 4 godziny temu, nawet ułożyłam sobie włosy i zrobiłam makijaż, dzięki za komplement. jego mina - bezcenna
Z Ciebie też fajna kobietka, tylko wiary w siebie więcej Aczkolwiek bez tych dużych okularów chyba lepiej by było, nie rozumiem ostatnio fenomenu na takie okulary, znacznie ładniej wyglądają te mniejsze, tak zgrabniej ;D
|
|
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
Milena,masz włosy idealne
Imperfecta,nie jest żle mi się podoba .
|
|
|
|
#1331 |
|
Raczkowanie
|
Bić to może nie będę, ale spróbuj mi tu jeszcze raz marudzić, a Cię znajdę, zobaczysz
To ja w ramach przeprosin za wieki nieobecności wrzucam takie dzisiejsze przedkąpielowe full nejczer, no makeup i poparzone fale w moim wydaniu. :p
|
#1332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do okularów to.. dostałam za darmo więc wiesz darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda niby były inne modele i mogłam sobie wybrać, ale wszystkie były takie wielkie Cytat:
obcięłabym, ale nie wiem jak się za to zabrać ![]() Cytat:
Znajdź mnie Śliczne, takie naturalne |
|||
|
|
|
#1333 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A no chyba, że tak. Ja swoje mam od 5 lat, może za rok sobie zmienię bo oprawki mam już zjechane i te szkła za mocne raczej i tak noszę tylko w domku i w szkole do komputera. bijum - sympatyczne takie te fale, podobają mi się |
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę nosić ciągle, bo inaczej baaardzo słabo widzę
|
|
|
|
|
#1335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zapisane na ścianie: nie doradzać już nigdy więcej Imperfekcie. To komentarz do całej toczącej się dziś dyskusji tu na wątku
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie, ja też lepiej się psychicznie czuję po tym zdecydowanie
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie,że nie sama
,tak się mówi np.idę się obciąć co znaczy idę do fryzjera .Bjum,bardzo fajnie .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-05-27 o 21:46 |
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
haha to samo pomyślałam i fajnie że Cię widać z nimi
|
#1338 | |
|
Moderator
|
Cytat:
przy okazji ogarniam sie z wyglądem i powróciłam do wątku by zrealizować swój włosowy cel, może rzeczywiście założę jakiś blog we wakacje co by mieć miejsce do skrobania notatek i analiz ;d |
|
|
|
|
#1339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama od miesiąca mam większe okulary (podobne do Imp tylko bardziej w prostokąt więc mniejsze na wysokość lekko nawet kolory takie same tyle, że mam delikatniejsze i metalowe przody bo plastikowe u mnie wyglądały ciężko) i czuję się i wyglądam w nich dużo lepiej niż w moich starych żyłkach. Czuję się bardziej wyrazista w nich wszystko zależy od kształtu twarzy i charakteru no i stylu (ja gdy wybierałam stare byłam w swoim okresie życia pt "nie patrzcie na mnie, mnie tu nie ma" teraz jestem swoim przeciwieństwem z tamtego okresu)Impek- włosie masz dobre, nie cuduj! (jak dasz mi troche długości to się nie obrażę )
|
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Ja tam ciacham sama i jakoś żyją. Ostatnio podcinałam tylko dolną warstwę - związałam resztę, a tę najdłuższą pomalutku ciachałam po dwa, trzy milimetry, kontrolując co chwilę za pomocą drugiego lusterka, czy z tyłu jest równo. Wyszło ok, tylko trochę cierpliwości trzeba ![]() Dziękuję Odkryłam moją nową miłość - Kallos Color doprawiony olejkiem makadamia - u mnie działa cuda.
|
#1341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no cóż.. a ja nawet myślałam o rzeczach, których nie potrafię wymówić, byle się z tego piekła wyrwać. Później miałam problemy w domu, od ojca też mi się dostawało no i tak mi już do dzisiaj zostało. Mam dni, że czuję się piękna, wartościowa, ale to jest jeden dzień w miesiącu ![]() Załóż bloga, chętnie poczytam Cytat:
![]() Cytat:
spróbowałabym, ale się boję |
||||
|
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
Taak, tylko kucykami ścinam jak chcę pociąć wszystko - pisałam kiedyś na blogu o tym jak to po kolei idzie.
Teraz nie miałam w sumie zniszczonych krótszych warstw, tylko ta dolna mocno się przerzedziła i chciałam ją trochę zrównać do krótszej. Nie ścięłam na tyle, żeby były całkiem równe, nadal się różnią, ale ta dłuższa nie jest już taka cienka i wystrzępiona nie masz co się bać, naprawdę. Obcinasz sama po milimetrze i możesz na bieżąco kontrolować co się dzieje. Masz kręcone włosy, więc nawet jak gdzieś będziesz miała minimalnie nierówno to nie będzie tragedii, w skręcie tego przecież nie widać aż tak jak na tafli.
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo teraz mogłabym niechcący obciąć za dużo |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znam to, znam. Włosy sama obcinam od ładnych paru lat - po wakacjach, ze dwa lata temu stwierdziłam, że przydałoby się obciąć końcówki (etap, kiedy rozpaczliwie chciałam mieć ładne włosy a tak bardzo nie wiedziałam jak) - siadłam przed lusterkiem, podcięłam ten centymetr jak zawsze, po czym powiedziałam na głos "a ciul" i koniec końców opitoliłam z 10 cm. O, nawet zdjęcie znalazłam ![]() @down: Mój prywatny Słodzik Frodzik ![]() zebym to ja chociaż dobrze w tym wyglądała... Jestem dość wysoka, mam jakieś 178 cm wzrostu i z krótkimi włosami wydawałam się jeszcze większą żyrafą. Teraz, jak mam takie prawie za piersi to mnie jakoś dociążają, ale z takimi do ramion wyglądałam jakoś tak strasznie nieproporcjonalnie. A szkoda, zawsze podobały mi się krótkie wystrzępione boby, ale z moimi gabarytami to by się mocno gryzło. Z chęcią oddałabym komukolwiek z dziesięć centymetrów wzrostu :p
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-05-27 o 22:43 |
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Moderator
|
Cytat:
W domciu też miałam problemy, więc trybie na jakich falach nadajesz. Sama i tak sobie z moimi problemami bym nie poradziła niestety.Pobawię się w to od wakacji, wcześniej przygotuję sobie tylko notki. Tak dla frajdym ogłabym mieć, czemu by nie
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1348 | |
|
Moderator
|
Cytat:
wrzuciłam ten pierdzielnik w codziennik, tak się macam ciągle bo fajne są |
|
|
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otoz to ![]() Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46632968]Moje włosy na drugi dzień. ![]() Ostatnio mało z nimi robię, znaczy to co zawsze i wyglądają podobnie. Nawet suszarki mi sie nie chce wyciągać. A do reanimacji spryskam trochę psikaczem, czasem trochę żelu. No i mogą wyglądać na trochę podniecione, bo trochę je w kucyku nosiłam. I były reanimowane rano. Tylko te baby hair Co je przygładzę to stoją.[/QUOTE]a ja zazdroszcze bejbikow! I juz bede nudna jak powiem, ze zazdroszcze takiego drugiego dnia Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1350 | |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dziekuję za tyle miłych komplementów włosowych
![]() Cytat:
bo nie mam wcale zdjec włosowych na laptopie nie fotografuję ich już od roku bo mi sie nie chce ![]() Imp nareszcie! skręt od razu jest mocniejszy ![]() kqq za taki skręt jak Twój to ja moge mieć włosy do ramion nawet
PIELĘGNACJA WŁOSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJĘ OD 1.07.2011 Moje włosy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-05-28 o 08:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

włosy to nie wyrocznia przecież, nawet jak Unlike początkowo od fryzjera wróciła niezadowolona to dopatrzyła się mnóstwa plusów i cieszy się nowym wyglądem. A Ty masz zdrowe, mocne włosy, do tego długaśne i zawsze patrzysz na złe strony, mam wrażenie że nie podobają Ci się takimi jakie są 

)
łączę się w bólu po stracie, za tydzień też będę płakać

obcięłabym, ale nie wiem jak się za to zabrać

(jak dasz mi troche długości to się nie obrażę