|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Moderna super, że choroba odpuściła
![]() U nas w szpitalu nie było czapkowania-w domu też nie. Dzisiaj pakowanie, jutro wielka podróż-jak na złość zapowiadają burze i nawałnice u nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://majanaboxing.blox.pl/2011/03/...-bananami.html a ten przepis mi sie bardziej podoba, bo to ciasto takie puszyste sie wydaje ![]() http://lisieckaprzystan.blogspot.de/...ananowe-2.html a kotleciki to najlepiej sie robi, jak masz jakas resztke ziemniakow, czy purre ziemniaczane - nie mam przepisu, robie na oko - jak mam wiecej rozgniecionych ziemniakow to dodaje jajko cale (jak malutko to ostatnio dalam jajko przepiorcze ![]() ![]() ![]() ![]() mnie bardziej smakuje z mniejsza iloscia maki ![]() no a rogaliki to slynne ![]() ![]() to chyba byl ten przepis: http://gotuj.skutecznie.tv/2010/11/r...kie-i-smaczne/
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-27 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Raczkowanie
|
My dziś po szczepieniu
![]() Moderna - biedy M. Współczuję z całego serca swędzącej wysypki. Oby juz wreszcie minęło ![]() Bzinka - mam to samo. Nie wiem czy nie ma to związku z hormonami, u mnie wygląda to tak - najwięcej miałam w okresie dojrzewania, potem mniej, po urodzeniu córki zniknęło, a kiedy urodziłam T znów wróciło ![]() ![]() ![]() ![]() Hally_berry miałam plan kupić właśnie te szelki ale znalazłam w szafie szelki z przed lat. Polecam. Na spacerach bardzo przydatne. Można dzięki temu dać swobodę ruchów maluchowi a uchronić go przed upadkiem tudzież ucieczką ![]() pani22ka drewniana plansza - kupiliśmy w sobotę, w drodze / po drodze na działkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
panika czy to mowa o takich puzzlach?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-27 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie jedziecie, z powrotem do domu?
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() FLorek dobrze strupek tylko na wardze został ![]()
![]() |
#4958 |
Rozeznanie
|
moderna
dzięki ![]() Robiłam kiedyś takie placuszki tylko jeszcze dodawałam kaszę jaglaną, dobre były - dawałam sporo przypraw, L. się zajadała, muszę zrobić ![]() Spróbuję chyba tych rogalików dzisiaj, można zamiast margaryny dać masło? Co do czapek, to pamiętam, że po porodzie położna z TŻ ubierali L. (po ok 2 godzinach od porodu jakoś) a ja sobie odpoczywałam i TŻ musiał przygotować ubranie z torby. Położna pyta o czapkę, TŻ nie może znaleźć, ja oczywiście przewracam oczami - nigdy nie może znaleźć różnych rzeczy - a się okazało w końcu, że czapki nie było ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
czy ktos ma aktualny newsweek i moglby wkleic artykul koniec swiata supermatki?
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja robie spartansko - same placuszki i do tego ugotowalam marchewke ![]() ale mozesz np. zrobic jakis sos grzybowy, pieczarkowy albo gulasz - tez pycha - mnie smakuja same, nawet na zimno je jem. Ale ja je robie jak mam reszte ziemniakow, bo czasami szkoda wyrzucic ![]() ![]() dobre z tymi skarpetami ![]() ![]() ![]() na pewno mozesz dac maslo zamiast margaryny - ja w ogole margaryny nie kupuje, zawsze daje maslo do wszystkich wypiekow ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#4962 |
Rozeznanie
|
Ja też margaryny nie używam, ale na wypiekach się nie znam - zawsze wszystko robię zgodnie z przepisem, bo się boję że nie wyjdzie (zawsze mam problem z ciastami, już tyle razy sknociłam, że nie liczę)
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
dobrze, że już po
![]() nooo, ja też ![]() ![]() oby pieknie minęła/ Cytat:
![]() taka zasada ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Panika fajne te puzzle, musze zagladnac do lidla
![]()
#4965 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pani, ale to fajne! Tez chce ![]()
![]() |
#4967 |
Zakorzenienie
|
#4968 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
Dobra
Czy TYLKO JA mam takie szzescie - nastawilam sie ze koncze o 18 i co przychodze do pracy - dla pewnosci lukam w grafik kto dzis ze mna pracuje i CO JAK BYK stoi do 20...!!! ![]() FuuuuCcccck ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Hej, nadrabiam i myślałam że już nowy wątek a zdążyłam jeszcze na starym
![]() Byliśmy dziś u pediatry i raczej prędko nie dostaniemy się do ortopedy więc muszę kupić Bartki bez konsultacji (pediatra zalecała wyższe, masywniejsze przy Kamila krzywieniu stópek) Sprawdzała mu siusiaka i jak mocniej (bez bólu) odsunęła to pojawiło się to, to ![]() Pogadałam z nią o szczepieniu, nie była zbytnio zadowolona ale powiedziała że mam prawo nie szczepić i nikt mnie nie zmusi. Zostawiam Kamila na weekend z TŻ i jestem przerażona... nie wiem jak ja bez nich wytrzymam ![]() ![]() -co do stóp nie dość że mi urosły, teraz mam numer do dupy bo 37,5 więc albo noszę buty za małe albo za duże ![]() ![]() -w wózku nigdy nie zapinam pasów, ale to dlatego że pałąk jest blisko K.+ta zakładka między nogi więc nie ma szans wypaść (bo duży jest) ale wychodzić potrafię więc nie zostawiłabym go tak w innym pomieszczeniu Oliwka nie, ja do pracy się nie wybieram (nie mam opcji pracy, ani opieki ![]() Pani Kamil ma taką drewnianą żabkę na patyku i uwielbia wozić ![]() uwielbia też te psy na baterie co szczekają, tylko psuje po dwóch dniach. ALe dwa dni ogromnej frajdy ![]() u mnie dziś co chwile burze/słońce, oszaleć można Wczoraj przyszedł fotelik, Kamil uwielbia w nim siedzieć ![]() ![]() tyle zdązyłam nadrobić, Kamil wstał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A. odrobinę lepiej, nockę przespał, nadal strasznie zachrypnięty ale nie gorączkuje. Moderna - super, że Marcelowi przeszło ![]() BYou - Ty masz chyba starszą córę niż nam tu piszesz ![]() a gdzie nestelle, bo nie doczytałam chyba... |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
BYou dziekuje
![]() Wypisze kilka punktow ![]() - wychowywanie w bliskosci, kult eko - chodzi zapewnie o rodzicielstwo bliskosci i unikanie patologii - cukier, parowki, danonki, czytanie skladkow, unikanie chemii - czyli jak byc mama idealna ![]() - maz pomaga, ale to mama dba o cala logistyke - wszyscy sobie radza, tylko ja nie - moj przyklad: maz mi caly czas wypomina, ze jak to mozliwe, ze inne matki sobie daja ze wszystkim rade, a ja tego nie potrafie ![]() ![]() - hipokryzja - przyznaja sie z udawanym wstydem, ze sa zlymi matkami, nie maja ochoty na spedzanie czasu ze swoimi dzeicmi, a wstawiaja pozniej zdjecia ze swojego idealnego zycia macierzynskiego ![]() - matki nie sa tolerancyjne wobec innych matek - matki stawiaja macierzynstwo na piedestale - jest to jednak meczace - matka kocha swoje dzieci, ale jest nimi zmeczona - wymowione na glos, w oczach innych zla matka - kobiety sa same sobie winne - walcza o to, by partner je odciazyl, ale na wlasnych zasadach, nie chca dzielic sie z nim odpowiedzialnoscia za dzieci, chca miec pelna kontrole nad zyciem rodzinnym, a pozniej dziwia sie, ze sa wykonczone - to o mnie ![]() - w PRL wychowanie bylo latwiejsze, rodzice wazniesji od dzieci albo tak samo wazni - mamy, ktore zostaja w domu, czuja sie jeszzce gorzej niz te pracujace - otoczenie postrzega je jako te, ktore nic nie robia - zyjemy w dobie dzeiciocetryzmu - Rada Nadzrocza Piaskownicy i Komisja ds. Fajnosci matki ![]() - jestes dobra matka? - takie pytania powinny byc zakazane ciekawy artykul, mnie sie podoba (przeczytajcie), w wielu miejscach jakbym o sobie czytala - ale tez tak mysle, ze niektore mamy chca byc idealne, narzekaja, ze im ciezko, ale one tak chca i nie chca tez tego zmienic, nie chca odpuscic na wielu plaszczyznach - to o mnie ![]() i to poczucie jak matka matce wilkiem ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- OTJ dobrze, ze juz lepiej, moze juz bedzie z gorki ![]() cathlyn ciasto czekoladowo-bannanowe wyszlo, i zadziwiajaco dobre ![]()
#4973 |
Zakorzenienie
|
Hek skonczylam godzine wczesniej ale za to uzupelnilam na FUL lodowke na jutro ( lacznie z 5kg cebuli - obranej i poszatkowanej )
Tak mnie od rana pelcy bola ze ledwo co stoje jak mam sie schylicnod razu pod lopatkami lape bol - jakby mi sie miesnie naciagaly - ledwo com wytrzymala - a jeszcze koleznka ( ta co siagle sie chce zamieniac ma @ ) i pyta sie CZY NIE CHCE ZAMYKAC ![]() ![]() ByOu - woooow Zosia wymiata / mnie czeka dentysta jakos jak Milus zacznie do przedczola chodzic / obastawiam pazdziernik-listopad ;-) Wiecej nie pamietam :-/ Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
BYou Zosia to jest pewnie starszakiem
![]() ![]() ![]() Kwiatuszku łączę się z Tobą w bólu moje dziecko od 3 tygodni etap histerii, wymuszania ![]() ![]() Moderna później przeczytam artykuł jak dam radę, pewnnie gdybyś o nim nie napisała nawet bym nie sięgnęła po gazetę ostatnio się tylko namnarzają a nie ma kiedy czytać U nas też pogoda się popsuła, ale tż wpadł na fajny pomysł jak skończyło padać wziął małą bez bucików na dwór i pozwolił jej chodzić na boso po kałużach ale frajdę miała tylkpo kałuże szybko wyparowały ![]() My chyba w tym tygodniu też pójdziemy na szczepienie na dziś miałam termin ale się zgapiłam ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Leonikowa hej hej co tam u Was słychać????? ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- LunaO a gdzie wybywasz na cały weekend? |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
No cos mnie zaraz strzeli / nie mam neta na lapku
![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Byou Zosia to ma chyba 3 a nie 2 lata;p Supeer gaduła i widze, ze despowa EMi goni ![]() ![]() Jedzemy w lipcu nad morze- ![]() ![]() 1. w czym dziecko powinno siedziec na plazy? golas, piluycha, kąpielówki ![]() 2. jakie niezbędniki musimy ze sobą wziąc? 3, jak podróz? mamy zamiar wyjechac w nocy ok 1-2, kąpac Go na noc i polozyc spac, a potem wybudzac, czy polozyc spac w ubraniu? z czasem bede miec jeszcze wiecej glupokowatych pytań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
klementyna
![]() ![]() Pani bo mi się przypomniało pytałaś gdzie jedziemy my od 1 lipca okupujemy Kołobrzeg ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
i super!
Moderna, od jakiegos czasu meczą mnie te podpunkty. Jak przeczytam artykuł to chętnie się odniosę ![]()
![]() |
#4979 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ciesze sie ze Marcel juz wydobrzal ![]() troche tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdzie jedziecie? A ja jade w czwartek do Gdanska, a tu sie pogoda kiepsci ![]() ![]() Padam na ryjek. Dzis nie bylo drzemki, wiec caly dzien na wysokich obrotach. Dobranoc. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |||
Zakorzenienie
|
Hwj.. chyba pogubilam watki... ale w koncu trafilam
![]() U nas przez kilka dni byli upalnie nie do wytrzymania. Dzisiaj synio zdarl sobie lekko kolanko jego pierwszy raz ah ten moj rozrabiaczek. Spoznione życzenia wszystkim pieknym i mlodym mamusiom ![]() P.s. odpowiadam na pytanie.. oliwka zfjecie synka pewnie na faacebook widxialas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musiało bolec zdrowks i szybkiego zagojenia. Dragusia jestem cos winna wyslac ale ciagle nie mam jak ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Byou Zosia jest super odważna brawo za wizytę u dentysty; )
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2014-05-27 o 22:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.