Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 18:52   #541
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Aha tez dostalam odzywke do testow wieczorem zaczynam akurat mam wlosy do mycia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 18:53   #542
mala_19kw
Zakorzenienie

Illusion-Skąd te sandałki? Świetne są.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:07   #543
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny moja siostra wykupiła sobie przejazd do Berlina w dwie strony za 60 zł. ..no i se pojechała na 4 dni na wycieczkę. .i dziś była w primarku i posikala sie...jutro idzie z samego rana na zakupy..kupi mi body rally das

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-27 o 19:11
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 19:45   #544
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
szaja zdjęcia książeczki proszę Ona jest mniejsza od gąsienicy
dziękuję fajna!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc Jedyne Moje
Ja chwilowo nieobecna, mały przechodzi samego siebie,....
Nie spi w nocy, tugezy wczesniejsze to byla bajka w porównaniu z tym, co obecnie..... Bo wczesniej w miare na luzaka mijały, tyle ze sie nie spało, a teraz..... Masakra..... Uspie wieczorem bo leci z nóg, zrywa sie po jakims czasie z płaczem przeokrutnym.... Nie idzie go uspokoic, dobudzic.... W sobote nie spał w ogole do połnocy, az padł na siedząco, w niedziele usnął na 20 min, potem do 1 sie bujalismy, dzis połozyłam sie jak stałam, w ubraniu, nie myta- jak sie juz widno robiło, bo obudził sie po 2 godz snu, koło 22, uspiłam, za pół godz takie bajlando, ze cały dom stanął na równe nogi....
Ja nie mam pojecia co mu sie dzieje,,... Nie zębowo, bo w buzi spokoj.... Nie brzuszkowo, bo nie je nic co by mu mogło zaszkodzic..... Nie wiem jak mu pomoc jak tak rozpaczliwie płacze w nocy. przytulony, niby spi, a tak zawodzi ze serce pęka...
Nie mam pojecia, czy sie czegos wytraszył, typu jakiegos huku, samolotu czy cus w tym stylu, czy ma tyle wrazen, ze nie jest w stanie tego ogarnac.... Nie wiem... Na wszelki wypadek dzisiaj cały dzien spedzimy w domu, ewentualnie tylko troche na powietrzu, bez rozrywek typu rower, zeby go wyciszyc, uspokoic....
Ja tak po 4-5 kaw pije od kilku dni bo bym chyba na stojąco zasneła.... No i kwiatki opisane w k.

Przepraszam, ze tak z nienacka i tylko o sobie, ale nie marze nawet zeby byc teraz na bieząco, jak sie wszystko z Niunkiem uspokoi to wróce.

Tymczasem całuje mocno mamy i łobuzerstwo nasze wątkowe
sluchaj, a melisa do picia dla niego? a w ostateczności recepta na hydroxizine - o ile dobrze pamiętam, 3ml (teoretycznie 5ml, ale z reguły u takich maluchów 5ml powoduje dodatkowe pobudzenie) - tzn. chodzi mi o sytuację gdy dziecko od kilku nocy nie jest w stanie normalnie spać, potem się zamknięte koło robi, by padnięty nie jest w stanie normalnie zasnąć i odespać - z Agatką raz tak miałam, poszłam do lekarki, powiedziałam jak to wygląda, a ona jakoś 10 dni takich jazd miała - no i dała, max. tydzień miałam podawać, właśnie by dziecko mogło zregenerować siły snem.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
No co ty! Moja kuzynka jak jej Igor miał 9 miesięcy była z nim u pediatry, sama też była chora i pediatra przepisała jej leki, też miała krtań i straszny kaszel. Z tego co pamiętam na pewno miała Sal Ems Artificiale i coś na hamowanie odruchu kaszlu z kodeiną. Pidkreślam że PEDIATRA jej przepisała. A ona karmi do dzisiaj (Igor ma 2 lata) Takie trochę asekuranctwo lekarzy, bo nie chce im się sprawdzić co można przepisać

Iguś Fajny chłopak!
dokładnie, nie zapominajmy, że dzieci też leki dostają - taki amotaks dla dorosłych to nic innego jak ospamox dla dzieci, przykładowo

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jeeeeeeeeezzzzzzzzuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Ale mnie Pola w boczek ugryzła!!!
ups...

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Szajka: pytanie o Duplo dla maluszków - czy zawsze jest tak, że są tylko dwie figurki?
Można figurki same jakoś dokupywać pojedyńczo lub w zestawie?

Zainspirowałaś mnie i wyjęłam te Duplo co mała dostała od cioci ( taki mamy przypominam bo wrzucałam http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p) i okazało się, że szał, umie je złączyć już

A w ogóle teraz wpisałam "duplo" w wyszukiwarkę Smyka - mamo ile tego ale są super, nie wiadomo co wybrać.. Czy cena zawyżona w Smyku?
Marsi o smyku odpowiedziała, ale dodam, że mimo wszystko (bo owszem, z reguły drogo) warto tam patrzeć - 2 lata temu moja mama Agatce kupowała zestawy z księżniczkami, i przeszukałam wszystko na all i w sklepach - chciałam 2 konkretne zestawy, i najtaniej w smyku wychodziło, biorąc jeszcze wysyłkę do kosztów

Nie, nie zawsze 2 figurki, tu więcej: http://allegro.pl/lego-duplo-10505-r...267476982.html mama,tata, dziecko + kot

ale w tańszych chyba po jednej-dwie ale polecam ci tego sprzedawcę, sprawdziłam:

http://allegro.pl/listing/user/listi...96030&id=19433

na tym etapie dla dziecka fajne są tez klocki tematyczne różne a u niego można pojedynczo

no i figurki po kilka zł ma

http://allegro.pl/listing/user/listi...Items-22396030

Mnie to w ogóle marzyło się dla Agatki kupienie huśtawki i zjeżdżalni duplo, bo zestawy drogie z tym akurat były, no ale sama zjeżdżalnia 30zł :/ bez przesady

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
To byl hiiiiit. Przypomnialyscie historie i znow rycze ze smiechu :P
Mi sie kojarzy, ze torebka stala gdzies na podlodze/niskiej polce i Aska musiala sie do niej mocno schylic. I wtedy Blanka zrobila swoje

Dziekujemy za wszystkie mile slowa
Wloski faktycznie ma dlugie, dlatego niedlugo zostana ciachniete - poci sie strasznie przez nie i wiecznie mokre sa.
Poza tym MOZE w koncu go nie beda mylic z dziewczynka :P

ale bardzo ładny synuń

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja siostra wykupiła sobie przejazd do Berlina w dwie strony za 60 zł. ..no i se pojechała na 4 dni na wycieczkę. .i dziś była w primarku i posikala sie...jutro idzie z samego rana na zakupy..kupi mi body rally das

aaaa gdzie tak taniooo??

_-------------
moje śpią
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:00   #545
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46634438]dziękuję fajna!

sluchaj, a melisa do picia dla niego? a w ostateczności recepta na hydroxizine - o ile dobrze pamiętam, 3ml (teoretycznie 5ml, ale z reguły u takich maluchów 5ml powoduje dodatkowe pobudzenie) - tzn. chodzi mi o sytuację gdy dziecko od kilku nocy nie jest w stanie normalnie spać, potem się zamknięte koło robi, by padnięty nie jest w stanie normalnie zasnąć i odespać - z Agatką raz tak miałam, poszłam do lekarki, powiedziałam jak to wygląda, a ona jakoś 10 dni takich jazd miała - no i dała, max. tydzień miałam podawać, właśnie by dziecko mogło zregenerować siły snem.

dokładnie, nie zapominajmy, że dzieci też leki dostają - taki amotaks dla dorosłych to nic innego jak ospamox dla dzieci, przykładowo

ups...

Marsi o smyku odpowiedziała, ale dodam, że mimo wszystko (bo owszem, z reguły drogo) warto tam patrzeć - 2 lata temu moja mama Agatce kupowała zestawy z księżniczkami, i przeszukałam wszystko na all i w sklepach - chciałam 2 konkretne zestawy, i najtaniej w smyku wychodziło, biorąc jeszcze wysyłkę do kosztów

Nie, nie zawsze 2 figurki, tu więcej: http://allegro.pl/lego-duplo-10505-r...267476982.html mama,tata, dziecko + kot

ale w tańszych chyba po jednej-dwie ale polecam ci tego sprzedawcę, sprawdziłam:

http://allegro.pl/listing/user/listi...96030&id=19433

na tym etapie dla dziecka fajne są tez klocki tematyczne różne a u niego można pojedynczo

no i figurki po kilka zł ma

http://allegro.pl/listing/user/listi...Items-22396030

Mnie to w ogóle marzyło się dla Agatki kupienie huśtawki i zjeżdżalni duplo, bo zestawy drogie z tym akurat były, no ale sama zjeżdżalnia 30zł :/ bez przesady

ale bardzo ładny synuń

aaaa gdzie tak taniooo??

_-------------
moje śpią[/QUOTE]

Z polskiego busa czasem można kupić przejazd za kilka złotych dosłownie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-27, 20:22   #546
pstryczek84
Zakorzenienie

slyszalyscie ten huk??????????????

ale zem je.bla lokciem o metalowa bramke ałaaaaaaaaaaaaa

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:25   #547
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Aleś pierdutnela. ...do mazowieckiego doszło

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

PSTRYKU doszły T-shirty?

Stary 2014-05-27, 20:31   #548
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, że sąsiedzi chcą być mili, zagadać, porozmawiać, ale jak po raz pindziesiąty słyszę na każdym wózkowym wyjściu z Polą: "co, spacerek? spacer? idziecie na spacerek?", to mam ochotę odpowiedzieć, że ku.wa, nie, lewitujemy do zasranej Narnii

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Gotowalam wlasnie obiad przy wlaczonym radiu i sobie tanczylam (a kocich ruchow to ja bynajmniej nie mam ). Nagle patrze a gosc za oknem stoi i sie na mnie gapi ( a domyslam sie, ze sciane mial malowac ) Ja nie moge... czulyscie kiedys taka strasznie silna potrzebe zapadniecia sie pod ziemie???

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Dziękuje za kciuki odnośnie szczepienia, Amelka bardzo płakała, serce mnie bolało, no ale zaszczepiłam ...
Amelka waży 11.800Pani dr, pochwaliła że jeszcze KP no i powiedziałam jej co daje Amelce do jedzenia i pochwaliła. Dała nam też jeszcze skierowanie na powtórzenie badań krew itd, tak dla spokoju ducha.
buziaki dla Amelki, piekna kobietka Ci rosnie!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u lekarza i oczywiście się uśmiechnęła tylko bo ja kp w nocy jeszcze...Masakra, dzisiaj takiego ataku kaszlu dostałam że myślałam że się uduszę, aż mi łzy poszły. Przed chwilą czosnku się najadłam bo cóż mi pozostało

Pokazuję mojego dokarmiacza rybek z niedzielnych chrzcin
ale elegancik!
zdrowka!

Cytat:

Myślę że nic nie przebije OBELIKSÓW AŚKI

fakt!

Cytat:
Macie TZ w takiej formie - nie moglam sie zdecydowac to sa 3

I gratis Kuba z chrzcin (z kwietnia??? )
jakie wloooooooooooooosy super chlopaczek!

Cytat:

Mój Michał też kocha biedronki! A jaki jest szał jak jedziemy do biedronki i widzi to wielkie biedronkowe logo!
(
u nas to samo

Cytat:

założyłam dzisiaj nową spódnicę (taką jakby dresową neti) i cały czas coś mnie w tyłek uwierało. okazało się, że metki nie oderwałam
o kutfa! wyobrazilam sobie Ciebie w akcji jak sie drapiesz po rowku

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
to garniera fructis jest
i zepsulas dziołchom cala niespodzianke

-----------
mlody powrocil do starychych nawykow, drzemka w poludnie, spanie na noc o 20. czad

Stary 2014-05-27, 20:33   #549
Delicjanka
Zakorzenienie

ja pitole jajkie czarne chmury....boje sieeeeeeee

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 20:38   #550
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Aleś pierdutnela. ...do mazowieckiego doszło

[/COLOR]PSTRYKU doszły T-shirty?

daleko nie mialo, nie?

nie, jeszcze nie doszly ae mam mejla ze wyslane takze lada dzien powinny dojsc

kutfa, padly mi baterie w myszce, jak zyc? jak zyc?

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja pitole jajkie czarne chmury....boje sieeeeeeee
http://burze.dzis.net/?page=mapa
trzym sie!

Stary 2014-05-27, 21:02   #551
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Raz na nią nawet nakrzyczała
Napisalas to tak, ze padlam

Taka sytuacja - usypiamy sie na lozku, Kuba niezwykle pobudzony, przewala sie, szaleje, co chwile schodzi i wchodzi ponownie.
Po jednym takim zejsciu nastala dluzsza cisza, zaniepokoilo mnie to, wiec kukam za nim.
A ta mala hiena dorwala gdzies delicje, siedzi i zasuwa w najlepsze pod stolem! Jak zobaczyl, ze sie zblizam to wpakowal ile sie do buzki zmiescilo!!!
Oczywiscie moje zabranie resztek zakonczylo sie gigantyczna histeria...

Takze pierwszy kontakt ze slodyczami zaliczony
Mam nadzieje, ze nic mu nie bedzie - nigdy nie jadl czekolady, galaretki i takie tam

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-05-27 o 21:12
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:03   #552
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Aaaaaa leze!!!!! Macie wiecej takich kfiatkof???
Ja mam - ale chyba nie opowiadałam go wcześniej...

Pewnego dnia kupiłam sobie buty na koturnie, byłam na zakupach z przyjaciółką, a potem musiałam przejść kilka ulic dalej, skąd miał mnie odebrać tata. Te buty to był taki prezent samej sobie z okazji dobrze napisanej matury z matematyki... No i postanowiłam zmienić moje szpilki na te właśnie koturny. Wysokie, mega mega, ale wydawały się wygodne. No to pożegnałam się z przyjaciółką i idę w umówione z ojcem miejsce... Idę, idę, a po drodze miałam taki kawałek do przejścia pod kątem - dosłownie ze 3 metry... Wchodzę pewnym krokiem na ten "skos" i nagle jestem na ziemi. Koturny nie utrzymały się w pionie przez ten skos i padłam. Akurat przejeżdżał obok autobus, ludzie musieli mieć ze mnie super ubaw. A z naprzeciwka szedł jakiś chłopak, mniej więcej w wieku Łukasza mojego - owszem, nie śmiał się, ale przeszedł obojętnie, nawet mi nie pomógł wstać. Burak. W każdym razie - widok musiał być komiczny. Idzie taka wystrojona w obcisłe rurki, marynareczkę, białą koszulkę, na twarzy gigantyczne okulary przeciwsłoneczne, włosy w kok, na łokciu torebka i nagle ☠☠☠udu, na ziemię.

Cytat:

What? Chyba Early Days?

Cytat:

☠☠☠☠☠☠☠łam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:07   #553
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Macie TZ w takiej formie - nie moglam sie zdecydowac to sa 3

I gratis Kuba z chrzcin (z kwietnia??? )
jaki boski Kubulo rzecz jasna
jakie ma cudne włoski
Cytat:

założyłam dzisiaj nową spódnicę (taką jakby dresową neti) i cały czas coś mnie w tyłek uwierało. okazało się, że metki nie oderwałam

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Nadrobię ostatnią stronę później. Zbieram się z Młodym do lekarza, bo dochodzi kaszel i temperatura 38,6. Idę prywatnie, bo mój pediatra nas już nie przyjmie. Ale bez łaski, przyjmie nas najlepszy pulmonolog, który antybiotyki w ostateczności daje.
zdrówka dla małego chorowitka
Cytat:
Ja rozumiem, że sąsiedzi chcą być mili, zagadać, porozmawiać, ale jak po raz pindziesiąty słyszę na każdym wózkowym wyjściu z Polą: "co, spacerek? spacer? idziecie na spacerek?", to mam ochotę odpowiedzieć, że ku.wa, nie, lewitujemy do zasranej Narnii

Cytat:

Cytat:

Kubulo śpi, oczywiście zaliczył histerie wraz z zanoszeniem się jak poszłam się kąpać.
Nie mam siły, po prostu nie mam siły
do tego tż mnie wnerwił
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:08   #554
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

BLACK teraz zobaczyłam. ...ależ mnie wkurza. ..ten słownik. Oczywiście ze early days.
PSTRYKU DAJ ZNAĆ JAK TE KOSZULKI .

Aha i w której myszce te baterie nie działają?

Stary 2014-05-27, 21:09   #555
nancykenator
Zakorzenienie

ooo i ja też będę testować odżywkę do włosów.
Pierwszy raz dostałam cokolwiek za darmochę
Powiedźcie mi, dostałyście jakieś info do kiedy trzeba to przetestować? Gdzie wpisac opinię?
Bo ja dooopa krajcowa jestem
Stary 2014-05-27, 21:09   #556
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Idzie taka wystrojona w obcisłe rurki, marynareczkę, białą koszulkę, na twarzy gigantyczne okulary przeciwsłoneczne, włosy w kok, na łokciu torebka i nagle ☠☠☠udu, na ziemię.

:

Stary 2014-05-27, 21:10   #557
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ooo i ja też będę testować odżywkę do włosów.
Pierwszy raz dostałam cokolwiek za darmochę
Powiedźcie mi, dostałyście jakieś info do kiedy trzeba to przetestować? Gdzie wpisac opinię?
Bo ja dooopa krajcowa jestem
Nancy...ja drugi raz w ciągu dwóch miesięcy dostaniesz info na pw na łazjzaż :p

Stary 2014-05-27, 21:13   #558
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnego dnia kupiłam sobie buty na koturnie, byłam na zakupach z przyjaciółką, a potem musiałam przejść kilka ulic dalej, skąd miał mnie odebrać tata. Te buty to był taki prezent samej sobie z okazji dobrze napisanej matury z matematyki... No i postanowiłam zmienić moje szpilki na te właśnie koturny. Wysokie, mega mega, ale wydawały się wygodne. No to pożegnałam się z przyjaciółką i idę w umówione z ojcem miejsce... Idę, idę, a po drodze miałam taki kawałek do przejścia pod kątem - dosłownie ze 3 metry... Wchodzę pewnym krokiem na ten "skos" i nagle jestem na ziemi. Koturny nie utrzymały się w pionie przez ten skos i padłam. Akurat przejeżdżał obok autobus, ludzie musieli mieć ze mnie super ubaw. A z naprzeciwka szedł jakiś chłopak, mniej więcej w wieku Łukasza mojego - owszem, nie śmiał się, ale przeszedł obojętnie, nawet mi nie pomógł wstać. Burak. W każdym razie - widok musiał być komiczny. Idzie taka wystrojona w obcisłe rurki, marynareczkę, białą koszulkę, na twarzy gigantyczne okulary przeciwsłoneczne, włosy w kok, na łokciu torebka i nagle ☠☠☠udu, na ziemię.

What? Chyba Early Days?

☠☠☠☠☠☠☠łam.
ooo kutwa
Stary 2014-05-27, 21:14   #559
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
BLACK teraz zobaczyłam. ...ależ mnie wkurza. ..ten słownik. Oczywiście ze early days.
PSTRYKU DAJ ZNAĆ JAK TE KOSZULKI .

Aha i w której myszce te baterie nie działają?

oki
juz dzialaja

Stary 2014-05-27, 21:17   #560
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
oki
juz dzialaja
Znaczy myszka zwarta u gotowa ?

Stary 2014-05-27, 21:17   #561
pstryczek84
Zakorzenienie

musze wystawic na all Kubsonowski garniak z roczku. teraz cieplo wiem mysle ze na chrzciny czy jakies wesele moglby byc.
i moja bluzke z mohito bo za mala jest
musze foty porobic a tak mi sie nie chce

a moze ktoras chce kupic bluzke z mohito, na ramiaczka, oczo☠☠☠ny zotly, z suwakami, moim zaniem fajna

Stary 2014-05-27, 21:17   #562
marsi11
Zakorzenienie

Szaja jeśli chodzi o moje pytanie to chodziło mi czy wiesz w których szczepionkach poza MMR jest białko kurze?

Cytat:

osz Ty brzydalu, po co mi to mówiłaś
teraz jak zyć? do Berlina nie mam tak daleko a wydatki mam takie że ho ho więc żeby się skusić musialabym się zapomnieć,,że jestem matką

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46634438]

[/QUOTE]
oj nie wiem czy hydroksyzyna to dobry pomysł prędzej neospasmina
lekarz mi dał w ciązy na uspokojenie po wypadku samochodowym
masakra, jak warzywko byłam
drugi raz brałam po śmierci taty, moim zdaniem trzepie beret

Sylwietta- mogę Ci powiedzieć,że moj S przechodził to samo i niestety troszkę to trwało, było wiele czynnikow, stres, skok rozowojowy, słynne histerie, jak lezał w szpitalu na rotawirusa i raz dostał takiego ataku w srodku nocy to lekraze przybiegli- wtedy dostał neospasmine
z czasem przeszło ale musiałam mu fundować masaże odpręzające i chodziliśmy 3x w tygodniu na basen w wieczornych godzinach, padał i nie bylo histerii
moze on wyczuwa Twoje nastroje?

Cytat:
Tego już nie pamiętam

jeju mam nadzieję,że nie kłamie ale to było coś apropo tego napiwku na szzęście,że już nie trzeba czy jakoś tak
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:22   #563
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ogladam zdjecia waszysz skarbów i wszystkie dzieciaczki poprostu przesliczne ale mamy urodxiwe dzieci na watku
Pocgwale się dostalam dzis pierwszy mandat oczywiście do Jula pedzilam a teraz żal mi kasy a mialam buty kupić

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:22   #564
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

MARSI dlatego ja poprosiłam siostre o nie wysyłanie mi więcej zdjec żadnych ! I zakupienie mi jedynie body dla Antonia :p

Stary 2014-05-27, 21:23   #565
ewulkaaa
Wtajemniczenie

jak już się żalimy to i ja się pożalę.

Mam dość.

Ale nie, nie Ani, tylko całej sytuacje czuję się taka... powiązana, w sensie że Ania jest moja, i jak chcę zrobić coś innego (albo muszę) to muszę kogoś poprosić.

Już tłumaczę o co mi chodzi, chociaż zabrzmi to dziwinie.
Tż ma teraz baaardzo ważny projekt w pracy. Cały weekend klękajcie narody, wszyscy na paluszkach bo on musi zrobić na poniedziałek projekt. W poniedziałek pojechał na delegację na tydzień i cześć pieśni. Teściowa w weekend robiła coś tam w ogródku, coś tam coś tam - no wiadomo, miała jakieś tam dwoje zajęcia. No i w ogóle każdy miał, więc wiadomo,że Ewa się zajmuje Anią. Tylko że NIKT nie pomyślał, że mam w czwartek oddać poprawioną pracę mgr i napisać egzamin. No przecież jak TŻ ma proejkt to ma projekt, a jak ja mam egzamin to mam i egzamin, i anię, i obiad, i sprzątanie pranie gotowanie i wesele na głowie. No i o co mi chodzi? Nikt nie widzi w tym problemu

Ja w sumie też jakoś z tym żyję, tylko wysiadam w takich momentach jak dziś, gdy jestem na maxa zmęczona, jest godzina 21 22, w domu burdello, nic nie pouczona jestem, nic nie zrobiłam w mgr, ania się co chwilę budzi i już wiem, że nie zdążę z tym wszystkim

Przepraszam za gorzkie żale.

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:23   #566
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja!!!

Alescie dzisiaj tugeze urzadzily

Nie dam rady cytowac, znowu mnie chlopaki przecioraly dzisiaj na treningu, ze hoho Dziecie padlo o 20.30 Hje, zalezy jak mu lezy z tym wieczornym lataniem, raz padnie jak mucha, raz jest jeszcze bardziej nakrecony niz przed, takze roznie z tym bywa

Ehhh co za dzien, ogladam hells kiczyn

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:26   #567
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, nie wiem niestety o szczepionce
A odnośnie hydro - pewnie, jeśli coś lżejszego jest, to lepiej = ale polecam lekarza jednak i dopytanie się, co by tu dać, bo będzie się młody Bartulo nakręcał niewyspaniem/zmęczeniem i to trzeba przerwać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:33   #568
ewulkaaa
Wtajemniczenie

ahhh, no i jeszcze, a w zasadzie przede wszystkim,byłyśmy dziś na mmr, i lekarka (kiepskiej jakości, ale jednak lekarka) powiedziała, że Anię trzeba będzie rehablitować bo ma koślawość stóp i kolan ja NIC nie zauważyłam jeszcze stopy bym zrozumiała, bo od urodzenia mamy z nimi problem (szpotawość urodzeniowa) ale kolana??? skąd i jak???

dzwoniłam do tża, kazał się nie przejmować tą lekarką (ona dała naszej 2 tygodniowej, kaszlącej i zakatarzonej Ani syropek, więc po 2 dniach dziecko wylądowało z zapaleniem płuc w szpitalu), żenby zapisać ją do specjalisty to skonsutować. Tylko do jakiego? ortopedy, fizjoterapeuty??

jestem załamana

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-05-27 o 21:37
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:37   #569
aplikacja24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Little- ja też dołączam do życzeń aby zły okres minal jak najszybciej
Dzieciństwo jest tak strasznie któtkie i szkoda potem żałować żeśmy go tak szybko przegapiły, a my jako mamy dostałyśmy ten cudowny dar,że mozemy odbierać i obserwoać nasze dziecko zupełnie inaczej niż osoby z naszego otoczenia.
Smutno się czyta Twoje wypowiedzi o macierzyństwie, na pewno jesteś stworzona do tego żeby być matką, choćby z biologicznego punktu widzenia - taka nasza rola kobiet, a inne baby które mowią inaczej to z wygody
ja też odbiegam od ideału czytając niektóre z Was i nie do końca rozumiem niektórych metod wychowawczych
ale zawierzam swojej intuicji i patrzę na mojego szkraba, który jest całkowicie zdany na mamę, mnie ufa, mnie kocha - czy się roznimy? nie sądze
a cierpliwoście- trzeba się nauczyć
powodzenia

ja też dostałam
i od razu pomyślałam,że to Loreal na któego mam uczulenie
ale faktycznie fajny test, gdybym nie widziała jakie jest pochodzenie owej odżywki ciekawe jakbym go oceniła?

oczywiście, kocha się tak samo, tak samo patrzy się na dzieci,ech....
różni nas tylko inne podejście do sytuacji, ale myślę,że to nie wiek ma znaczenie a ilość dzieci

a do biedronki lubi Misiek chodzić?
Jeszcze nie miał okazji Za to logo biedronki robi na nim wielkie wrażenie. Jakiś czas temu - jadąc do znajomych - zaparkowaliśmy samochód na parkingu przed sklepem. Jak Misio zobaczył maszt z biedronką i szyld to był szał. Musieliśmy się nieźle nagimnastykować, żeby bez płaczu zmienić lokalizację 'imprezy' z parkingu przed Biedronką na mieszkanie znajomych.

Cytat:
Babo, oby ten zły okres szybko minął. Powiem Ci w sekrecie, że ja mimo że mam 32 lata to też zdarza mi się pomyśleć po co mi to było! Co nie znaczy że nie kocham ponad wszytsko mojego Małego. Jestem osobą, która potrzebuje przestrzeni dla siebie a mam dziecko bardzo wymagające.

Lejesz miód na moje serce. Miś się musi przystosować do nowej sytuacji i po tym co napisałaś wierzę że dadzą chłopaki radę.

Oj, oby się szybko polepszyło!

Mój Michał też kocha biedronki! A jaki jest szał jak jedziemy do biedronki i widzi to wielkie biedronkowe logo!

Może zęby. Bida mała się męczy
U nas jest szał na wszystko co zawiera biedronki Nawet na torbie MajJulMi znalazł maleńką biedroneczkę!

Edytowane przez aplikacja24
Czas edycji: 2014-05-27 o 21:38
aplikacja24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:47   #570
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisalas to tak, ze padlam

Taka sytuacja - usypiamy sie na lozku, Kuba niezwykle pobudzony, przewala sie, szaleje, co chwile schodzi i wchodzi ponownie.
Po jednym takim zejsciu nastala dluzsza cisza, zaniepokoilo mnie to, wiec kukam za nim.
A ta mala hiena dorwala gdzies delicje, siedzi i zasuwa w najlepsze pod stolem! Jak zobaczyl, ze sie zblizam to wpakowal ile sie do buzki zmiescilo!!!
Oczywiscie moje zabranie resztek zakonczylo sie gigantyczna histeria...

Takze pierwszy kontakt ze slodyczami zaliczony
Mam nadzieje, ze nic mu nie bedzie - nigdy nie jadl czekolady, galaretki i takie tam
Matka nie daje to sobie musiał chłopak jakoś osłodzić wieczór

Cytat:

What? Chyba Early Days?

☠☠☠☠☠☠☠łam.
Dobre

Cytat:

auć

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
jak już się żalimy to i ja się pożalę.

Mam dość.

Ale nie, nie Ani, tylko całej sytuacje czuję się taka... powiązana, w sensie że Ania jest moja, i jak chcę zrobić coś innego (albo muszę) to muszę kogoś poprosić.

Już tłumaczę o co mi chodzi, chociaż zabrzmi to dziwinie.
Tż ma teraz baaardzo ważny projekt w pracy. Cały weekend klękajcie narody, wszyscy na paluszkach bo on musi zrobić na poniedziałek projekt. W poniedziałek pojechał na delegację na tydzień i cześć pieśni. Teściowa w weekend robiła coś tam w ogródku, coś tam coś tam - no wiadomo, miała jakieś tam dwoje zajęcia. No i w ogóle każdy miał, więc wiadomo,że Ewa się zajmuje Anią. Tylko że NIKT nie pomyślał, że mam w czwartek oddać poprawioną pracę mgr i napisać egzamin. No przecież jak TŻ ma proejkt to ma projekt, a jak ja mam egzamin to mam i egzamin, i anię, i obiad, i sprzątanie pranie gotowanie i wesele na głowie. No i o co mi chodzi? Nikt nie widzi w tym problemu

Ja w sumie też jakoś z tym żyję, tylko wysiadam w takich momentach jak dziś, gdy jestem na maxa zmęczona, jest godzina 21 22, w domu burdello, nic nie pouczona jestem, nic nie zrobiłam w mgr, ania się co chwilę budzi i już wiem, że nie zdążę z tym wszystkim

Przepraszam za gorzkie żale.
Trzymaj się kochana, dasz radę. Przykro mi że nikt nie pomyślał żeby cię trochę odciążyć.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości