|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Ja się już żegnam-ale poczytam Was jeszcze na telefonie.
Ciao
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#573 |
|
Konto usunięte
|
Ewulka, chcesz w Chorzowie namiar na świetne miejsce? Z właścicielką 5 lat pracowałam, wiem, że jest dobra i dobiera dobrych pracowników
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, moja Oliwka też krzywo stawia stópki, zagina je do środka (w sensie kostka jej leci do środka), mój szwagier na to patrzył (fizjoterapeuta) i mówił, że na razie nie ma się czym przejmować, bo wszelkie krzywizny można dokładnie i skutecznie zdiagnozować dopiero po 2. roku życia i wtedy też skutecznie rehabilitować. W tym momencie nasze dzieci się uczą chodzić, uczą się stawiać stópki itp itd, więc mogą im się te nóżki chwilowo wyginać. Ja ufam Łukaszowi (mój szwagier ma tak samo na imię, jak mój mąż, żeby nie było, że się pomyliłam ) i na razie obserwuję bacznie małą. Jak się to nie wyprostuje, to wtedy będziemy działać.Inna sprawa, że zarówno ja, jak i mój Łukasz mamy krzywiznę kolan, więc możliwe jest, że Oliwka też ma tendencje do tego samego. |
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Black, mnie sytuacja nie smieszy, bo sama zaliczylam taka
![]() Z tym, ze ja sie potknelam o wlasne nogi ![]() A wlasciwie moje buty "ze spiczastym czubem" (modne milion lat temu, stara sytuacja ) zahaczyly o moje elastyczne spodnie dzwony (modne setki milionow lat temu), takze...lądowanie bylo twarde
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-27 o 21:53 |
|
|
|
#576 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46636881]Ewulka, chcesz w Chorzowie namiar na świetne miejsce? Z właścicielką 5 lat pracowałam, wiem, że jest dobra i dobiera dobrych pracowników
pewnie, że chcę ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() mam nadzieję, że twój szwagier ma rację i do 2 rż już będzie ok
|
|
|
#577 |
|
Konto usunięte
|
http://www.centrum-synergia.pl
ja bym się zwyczajnie na konsultację umówiła |
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulko, możliwe, że się wszystko wyprostuje - tak czy inaczej, nawet jeśli nie, to nie jest to powód do niepokoju, bo to się da wyćwiczyć, także spokojnie.
Mój mąż ostatnio spanikował, jak się przyjrzał jej stópkom, dlatego od razu poleciałam po opinię do szwagra i jestem teraz spokojna. Szwagier mówił, że ich córka też przez jakiś czas krzywo stawiała stopy, ale krótko przed ukończeniem 2 latek się wszystko poprawiło - mówił, że to często okres przejściowy u dzieci.
|
|
|
|
#579 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u nas taka burza! pioruny walą aaaaa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że jednak lekarka się myli
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co mówisz Black, wnioskuję, że Julas bardzo podobnie stawia stopy do Oliwki. Leci jej kostka do wewnątrz i pięta jakoś tak "krzywo"- nie potrafię tego opisac. Czytałam na ten temat i piszą właśnie tak jak mówisz, że jeśli do 2 rż się nie unormuje, to działać. Ale też się zastanawiam, czy nie już gdzieś już teraz na konsultację. Ewulka, nie martw się, skonsultuj i już. Tyle miałam napisać w sprawie, butów, szczepień i innych tematów, które ostatnio poruszałyście, ale już nie będę tego odkopywać, bo to było daleko w tyle ![]() Pójde do k. coś skrobnąć, bo właściwie po to włączyłam kompa.
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Chciałam się tylko przywitać i spadam spać. Dziś cały dzień w pracy a jutro 6.40 wstać muszę
chociaż moje dziecko i tak mnie pewnie wcześniej obudzi ![]() Dziewczyny, tak cholernie mi źle z tym że nie wiem co u Was Dobranoc ![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MISIA fota spodnicy a co do fotelika nie odpisali mi świnie. .. może Tu spróbuj napisać do nich o ten kąt nachylenia. ..? Gdzie Sylwia. . Juz czas na Nią?:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- CALA..tesknilam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka slonce, podpisuje sie pod postem Black, nam to samo pediatra powiedziala, bo mi sie wydaje, ze mlody prawa stopke krzywi i do srodka stawia - powiedziala, ze dopiero po drugim roku zycia sie 'martwic'
I tule slonce, znam to, jak musze popracowac to M.musi na kompie akurat mecz obejrzec, japonskiego sie pouczyc, a chodz obejrzymy odcinek i sraty taty a potem jestem w czarnej dooooooopie.Little, ja tez sie dolaczam, mam nadzieje, ze sie wszystko ulozy, i wylewaj zale u nas, byle na Mala nie szlo My dalej odraczamy szczepienie masakra, juz pol roku, kazdy moment mi sie wydaje zly, a to jeden wyjazd, choroba, kolejny wyjazd, choroba, znowu wyjazd, znowu choroba, itd itd....A pamietacie moja przygode z panami elekrykami, zaraz po wyjsciu ze szpitala??? cholibka, jak sobie to przypomne to sikam ze smiechuAle obeliksy Aski to fakt, mistrzostwo ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
neti, polewaj jak żem się odezwała, bo nie wiadomo kiedy będzie mój next time ![]() a tak w ogóle to widziałam, że odkopałas wątek Aśkowych obeliksów i parsknęłam śmiechem jak to zobaczyłam Debrah, kiedyś pytałaś, czy są jeszcze dzieci nie szczepione na mmr. Tak to My
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam ino mów czego sobie życzysz. -bo ja to jedynie na c wodzie. ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na wodzie na wodzie, z takiej okazji se z koleżanką nie chlapniesz? NIe odmawiaj mała, nie odmawiaj ![]() może być nawet z Twoich uszczerbionych kielonów
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś mam lekkiego doła, może jutro się zbiorę i napiszę w klubie... Na dzień dziecka kupiłam Hani klocki duplo "w sadzie" taki zestaw za 39 zl z rossmana jest tam chopek, koza i konik chyba i jakies roslinki. Chciałam te z lidla z okienkami i misiami ale byly drozsze bo 49zl i odpuscilam. A do tego dokupiłam z djeco (uwielbiam ta firme) takie puzle ze zwierzatkami i trzeba je połączyć w jeden ciąg od najmniejszego do największego to w superpharm dorwałam W ogóle ro dopiero przed chwilą zasneła. Padam ;-) Dobranoc :-* A tak w ogóle historia o obeliksach sprawiła że sie troche posmialam przynajmniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko brechta się przez sen
zmykam lale, paaaaaaa p.s zjadłam w lozku dwa batoniki i chipsy
|
|
|
|
#591 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja planuję jakiś czas po tej przypominającej Hexie, która będzie już niedługo. Planowałam na sierpień, ale 23 teść wykupił nam pobyt nad morzem ( razem z teściami rzecz jasna, ale pokoje osobne) i tak myślę, że po powrocie już bym chciała to załatwić. Bo strasznie mnie męczy ta szczepionka.W ogóle to widziałam, że niektóre z Was piszą właśnie o tym, że przychodnia przypomina itp. W mojej CISZA totalna. Kiedyś mi lekarka powiedziała, że oni nie namawiają, że to wybór rodzica. Sama nie wiem czy to dobrze o nich świadczy? ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
No nawet wirtualnego kielona nie wypijesz? Ja też nie pijąca, ale myślałam, że chociaż tak sobie porozkminiamy ![]() no to chlup kroplę beskidu,... a Ty nie wiem jaką tam masz ![]() marsi, tesco 24 h, więc dla chcącego nic trudnego ![]()
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez sie nie upominaja, w sumie jak powiedzialam lekarce, ze mmr dalej niezaszczepione to nawet nie skomentowala
No to chlup, w ten goopi dziub, herbatka z miodem i cytryna tak na dibranoc ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to ta sama przychodnia Trzymajcie się!!! Dobranoc!
|
|
|
#594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i niegazowaną:p Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Marsi ja nie kombinowałam
Karnie poszłam na szczepienie, młoda akurat była wysypana więc grzecznie zapytałam czy jak podejrzewam alergię na białko to szczepienie jest bezpieczne i wtedy lekarka sama zadecydowała że jak jest wątpliwość to odraczamy. Białko jest chyba jeszcze w szczepionce na grypę. Wrzuć w google to powinno wyjść. W innych szczepionkach bywa ale jakieś inne, nie pamiętam dokładnie, chodzi o jakieś hodowanie na zarodkach? Tak jakoś, nie chce mi się sprawdzać...Ewulka moja lekarka też twierdzi że krzywiznami się zaczynamy przejmować koło 2 roku życia. Moja jeszcze niedawno jak zaczynała chodzić to miała nogi jakby siedziała na beczce Teraz jej się w miarę wyprostowały ale z tego co czytałam prawdopodobnie ze szpotawych kolan zrobią się koślawe, iksowate, i dopiero potem się zaczną na dobre prostować. Taka fizjologia. Kazali się nie przejmować więc się nie przejmuję
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
nie śpi znów..histerioza
|
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
lejecie miód na moje serce
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Taka informacja offtopowa, może się którejś przydać :
Niedawno zmieniły się przepisy, a konkretnie to chyba nie tyle przepisy co ich interpretacja, i teraz pod art. 86 par. 1 kodeksu wykroczeń (stworzenie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym, dotąd z tego przepisu karali tylko za kolizje) podciągają różne inne poważne naruszenia takie jak rażąco nadmierna prędkość, wyprzedzanie na przejściu dla pieszych i takie tam. Chyba chodzi o to za co dotąd było 10 punktów karnych i mandat (tzn za to na pewno, nie jestem pewna czy za trochę mniejsze naruszenia np. 8-punktowe też bo ja się tym w praktyce nie zajmuję). I są wytyczne że w takich przypadkach należy zatrzymać prawo jazdy i sąd powinien orzec zakaz prowadzenia pojazdów. Bardzo z tego rozliczają, mało prawdopodobne by się udało załatwić sprawę samym mandatem więc się pilnujcie. Być może to umrze śmiercią naturalną ale na razie uważajcie. Bo nie jest trudno pojechać w obszarze zabudowanym na mało uczęszczanej drodze bliżej setki niż 50tki... |
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Poszła spać o 00:45
![]() A histerioza taka, że masakra. Tysiąc razy myłyśmy ręce, ale wszystko działało tylko na sekundę. Tż nie mógł jej dotknąć. Ja też nie mogłam ululać, ponosić, nic, tylko krzyczała, wyrywała się, wyginała do sił. A z drugiej strony zaraz lgnęła do mnie i wołała rzopaczliwie "mama, mama!" Gorączki nie ma, zębów nie widzę, nie wiem co to Ja wiem, że potem to już pewnie ze zmęczenia, ale czemu dziecko, które wstało normalnie o 8:30, przespało się godzinę od 13 do 14 - nie potrafi tak długo zasnąć i takim płaczem jest to okupione? ![]() Więc już nawet nie kładłam, tylko zabawiałam, ale to działało tylko przez moment. Jutro pewnie będzie zmęczona, nie wiem czy próbować żeby jak najdłużej spała rano a potem bez drzemki do wieczora? W ogóle nic nie wiem, taka się bezradna czuję, że.. eh
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
wyglądam jak zombie, zaraz muszę wyjść a nawet sie nie ogarnęłam, Amelka spi a rpzecież musze ja zawieźć max o 7.15 do t.;] wiecie co, mnie bolał tak brzuch z nerwów przez to szczepienie... strasznie sie bałam... a jak Amelka po szczepieniu walnęła 3 mega zielone kupy to już w ogóle.. na szczęście noc była ok. Mam nadzieje, że dalej nic nie będzie się działo. Mam dziś zerówkę, na którą nawet jednego zdania nie przeczytałam, także tego- proszę o kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

czuję się taka... powiązana, w sensie że Ania jest moja, i jak chcę zrobić coś innego (albo muszę) to muszę kogoś poprosić. 

Za to logo biedronki robi na nim wielkie wrażenie. Jakiś czas temu - jadąc do znajomych - zaparkowaliśmy samochód na parkingu przed sklepem. Jak Misio zobaczył maszt z biedronką i szyld to był szał. Musieliśmy się nieźle nagimnastykować, żeby bez płaczu zmienić lokalizację 'imprezy' z parkingu przed Biedronką na mieszkanie znajomych.
) i na razie obserwuję bacznie małą. Jak się to nie wyprostuje, to wtedy będziemy działać.

Mój mąż ostatnio spanikował, jak się przyjrzał jej stópkom, dlatego od razu poleciałam po opinię do szwagra i jestem teraz spokojna. Szwagier mówił, że ich córka też przez jakiś czas krzywo stawiała stopy, ale krótko przed ukończeniem 2 latek się wszystko poprawiło - mówił, że to często okres przejściowy u dzieci.

chociaż moje dziecko i tak mnie pewnie wcześniej obudzi ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

masakra, juz pol roku, kazdy moment mi sie wydaje zly, a to jeden wyjazd, choroba, kolejny wyjazd, choroba, znowu wyjazd, znowu choroba, itd itd....
może być nawet z Twoich uszczerbionych kielonów