Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 21:47   #571
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Ja się już żegnam-ale poczytam Was jeszcze na telefonie.

Ciao
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:48   #572
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
jak już się żalimy to i ja się pożalę.

Mam dość.

Ale nie, nie Ani, tylko całej sytuacje czuję się taka... powiązana, w sensie że Ania jest moja, i jak chcę zrobić coś innego (albo muszę) to muszę kogoś poprosić.

Już tłumaczę o co mi chodzi, chociaż zabrzmi to dziwinie.
Tż ma teraz baaardzo ważny projekt w pracy. Cały weekend klękajcie narody, wszyscy na paluszkach bo on musi zrobić na poniedziałek projekt. W poniedziałek pojechał na delegację na tydzień i cześć pieśni. Teściowa w weekend robiła coś tam w ogródku, coś tam coś tam - no wiadomo, miała jakieś tam dwoje zajęcia. No i w ogóle każdy miał, więc wiadomo,że Ewa się zajmuje Anią. Tylko że NIKT nie pomyślał, że mam w czwartek oddać poprawioną pracę mgr i napisać egzamin. No przecież jak TŻ ma proejkt to ma projekt, a jak ja mam egzamin to mam i egzamin, i anię, i obiad, i sprzątanie pranie gotowanie i wesele na głowie. No i o co mi chodzi? Nikt nie widzi w tym problemu

Ja w sumie też jakoś z tym żyję, tylko wysiadam w takich momentach jak dziś, gdy jestem na maxa zmęczona, jest godzina 21 22, w domu burdello, nic nie pouczona jestem, nic nie zrobiłam w mgr, ania się co chwilę budzi i już wiem, że nie zdążę z tym wszystkim

Przepraszam za gorzkie żale.
bidulko, taka nasza rola, niestety

Cytat:
Napisane przez aplikacja24 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie miał okazji Za to logo biedronki robi na nim wielkie wrażenie. Jakiś czas temu - jadąc do znajomych - zaparkowaliśmy samochód na parkingu przed sklepem. Jak Misio zobaczył maszt z biedronką i szyld to był szał. Musieliśmy się nieźle nagimnastykować, żeby bez płaczu zmienić lokalizację 'imprezy' z parkingu przed Biedronką na mieszkanie znajomych.

U nas jest szał na wszystko co zawiera biedronki Nawet na torbie MajJulMi znalazł maleńką biedroneczkę!
a mój Leosio bawił się dziś piłeczką w biedronki i wtedy myślałam o Was
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:48   #573
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ewulka, chcesz w Chorzowie namiar na świetne miejsce? Z właścicielką 5 lat pracowałam, wiem, że jest dobra i dobiera dobrych pracowników
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:49   #574
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
ahhh, no i jeszcze, a w zasadzie przede wszystkim,byłyśmy dziś na mmr, i lekarka (kiepskiej jakości, ale jednak lekarka) powiedziała, że Anię trzeba będzie rehablitować bo ma koślawość stóp i kolan ja NIC nie zauważyłam jeszcze stopy bym zrozumiała, bo od urodzenia mamy z nimi problem (szpotawość urodzeniowa) ale kolana??? skąd i jak???

dzwoniłam do tża, kazał się nie przejmować tą lekarką (ona dała naszej 2 tygodniowej, kaszlącej i zakatarzonej Ani syropek, więc po 2 dniach dziecko wylądowało z zapaleniem płuc w szpitalu), żenby zapisać ją do specjalisty to skonsutować. Tylko do jakiego? ortopedy, fizjoterapeuty??

jestem załamana

Kochana, moja Oliwka też krzywo stawia stópki, zagina je do środka (w sensie kostka jej leci do środka), mój szwagier na to patrzył (fizjoterapeuta) i mówił, że na razie nie ma się czym przejmować, bo wszelkie krzywizny można dokładnie i skutecznie zdiagnozować dopiero po 2. roku życia i wtedy też skutecznie rehabilitować. W tym momencie nasze dzieci się uczą chodzić, uczą się stawiać stópki itp itd, więc mogą im się te nóżki chwilowo wyginać. Ja ufam Łukaszowi (mój szwagier ma tak samo na imię, jak mój mąż, żeby nie było, że się pomyliłam ) i na razie obserwuję bacznie małą. Jak się to nie wyprostuje, to wtedy będziemy działać.

Inna sprawa, że zarówno ja, jak i mój Łukasz mamy krzywiznę kolan, więc możliwe jest, że Oliwka też ma tendencje do tego samego.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:51   #575
nafiyqa
Zakorzenienie

Black, mnie sytuacja nie smieszy, bo sama zaliczylam taka
Z tym, ze ja sie potknelam o wlasne nogi
A wlasciwie moje buty "ze spiczastym czubem" (modne milion lat temu, stara sytuacja ) zahaczyly o moje elastyczne spodnie dzwony (modne setki milionow lat temu), takze...lądowanie bylo twarde

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-05-27 o 21:53
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:55   #576
ewulkaaa
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46636881]Ewulka, chcesz w Chorzowie namiar na świetne miejsce? Z właścicielką 5 lat pracowałam, wiem, że jest dobra i dobiera dobrych pracowników [/QUOTE]

pewnie, że chcę

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kochana, moja Oliwka też krzywo stawia stópki, zagina je do środka (w sensie kostka jej leci do środka), mój szwagier na to patrzył (fizjoterapeuta) i mówił, że na razie nie ma się czym przejmować, bo wszelkie krzywizny można dokładnie i skutecznie zdiagnozować dopiero po 2. roku życia i wtedy też skutecznie rehabilitować. W tym momencie nasze dzieci się uczą chodzić, uczą się stawiać stópki itp itd, więc mogą im się te nóżki chwilowo wyginać. Ja ufam Łukaszowi (mój szwagier ma tak samo na imię, jak mój mąż, żeby nie było, że się pomyliłam ) i na razie obserwuję bacznie małą. Jak się to nie wyprostuje, to wtedy będziemy działać.

Inna sprawa, że zarówno ja, jak i mój Łukasz mamy krzywiznę kolan, więc możliwe jest, że Oliwka też ma tendencje do tego samego.
serio? kurcze, bo znów inny lekarz patrzył na te stópki Ani (reahbilitowaliśmy je w domu od urodzenia i było już całkiem w porządku) powiedział, że tak naprawdę problem można określić dopiero, jak dziecko na te stópki stanie i zacznie chodzić. No a dziś w sumie pierwszy raz ją jakiś lekarz widział odkąd zaczęła chodzić i od razu taka "diagnoza" więc się przestrszyłam nie na żarty

mam nadzieję, że twój szwagier ma rację i do 2 rż już będzie ok

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 21:58   #577
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

http://www.centrum-synergia.pl

ja bym się zwyczajnie na konsultację umówiła
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:00   #578
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ewulko, możliwe, że się wszystko wyprostuje - tak czy inaczej, nawet jeśli nie, to nie jest to powód do niepokoju, bo to się da wyćwiczyć, także spokojnie. Mój mąż ostatnio spanikował, jak się przyjrzał jej stópkom, dlatego od razu poleciałam po opinię do szwagra i jestem teraz spokojna. Szwagier mówił, że ich córka też przez jakiś czas krzywo stawiała stopy, ale krótko przed ukończeniem 2 latek się wszystko poprawiło - mówił, że to często okres przejściowy u dzieci.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:11   #579
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
slyszalyscie ten huk??????????????

ale zem je.bla lokciem o metalowa bramke ałaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

o kutfa! wyobrazilam sobie Ciebie w akcji jak sie drapiesz po rowku

mlody powrocil do starychych nawykow, drzemka w poludnie, spanie na noc o 20. czad
omatko bo to tak właśnie wyglądało jeszcze cały czas gacie podciągałam bo myślałam, że to metka ta przyszywana uwiera;p
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja pitole jajkie czarne chmury....boje sieeeeeeee
u nas taka burza! pioruny walą aaaaa
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Napisalas to tak, ze padlam

Taka sytuacja - usypiamy sie na lozku, Kuba niezwykle pobudzony, przewala sie, szaleje, co chwile schodzi i wchodzi ponownie.
Po jednym takim zejsciu nastala dluzsza cisza, zaniepokoilo mnie to, wiec kukam za nim.
A ta mala hiena dorwala gdzies delicje, siedzi i zasuwa w najlepsze pod stolem! Jak zobaczyl, ze sie zblizam to wpakowal ile sie do buzki zmiescilo!!!
Oczywiscie moje zabranie resztek zakonczylo sie gigantyczna histeria...

Takze pierwszy kontakt ze slodyczami zaliczony
Mam nadzieje, ze nic mu nie bedzie - nigdy nie jadl czekolady, galaretki i takie tam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
j

Kubulo śpi, oczywiście zaliczył histerie wraz z zanoszeniem się jak poszłam się kąpać.
Nie mam siły, po prostu nie mam siły
do tego tż mnie wnerwił
tulę mocno!!
Cytat:
ahhh, no i jeszcze, a w zasadzie przede wszystkim,byłyśmy dziś na mmr, i lekarka (kiepskiej jakości, ale jednak lekarka) powiedziała, że Anię trzeba będzie rehablitować bo ma koślawość stóp i kolan ja NIC nie zauważyłam jeszcze stopy bym zrozumiała, bo od urodzenia mamy z nimi problem (szpotawość urodzeniowa) ale kolana??? skąd i jak???

dzwoniłam do tża, kazał się nie przejmować tą lekarką (ona dała naszej 2 tygodniowej, kaszlącej i zakatarzonej Ani syropek, więc po 2 dniach dziecko wylądowało z zapaleniem płuc w szpitalu), żenby zapisać ją do specjalisty to skonsutować. Tylko do jakiego? ortopedy, fizjoterapeuty??

jestem załamana
o kurde mam nadzieję, że jednak lekarka się myli

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:21   #580
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ewulko, możliwe, że się wszystko wyprostuje - tak czy inaczej, nawet jeśli nie, to nie jest to powód do niepokoju, bo to się da wyćwiczyć, także spokojnie. Mój mąż ostatnio spanikował, jak się przyjrzał jej stópkom, dlatego od razu poleciałam po opinię do szwagra i jestem teraz spokojna. Szwagier mówił, że ich córka też przez jakiś czas krzywo stawiała stopy, ale krótko przed ukończeniem 2 latek się wszystko poprawiło - mówił, że to często okres przejściowy u dzieci.

Z tego co mówisz Black, wnioskuję, że Julas bardzo podobnie stawia stopy do Oliwki. Leci jej kostka do wewnątrz i pięta jakoś tak "krzywo"- nie potrafię tego opisac. Czytałam na ten temat i piszą właśnie tak jak mówisz, że jeśli do 2 rż się nie unormuje, to działać. Ale też się zastanawiam, czy nie już gdzieś już teraz na konsultację.
Ewulka, nie martw się, skonsultuj i już.

Tyle miałam napisać w sprawie, butów, szczepień i innych tematów, które ostatnio poruszałyście, ale już nie będę tego odkopywać, bo to było daleko w tyle

Pójde do k. coś skrobnąć, bo właściwie po to włączyłam kompa.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:25   #581
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Chciałam się tylko przywitać i spadam spać. Dziś cały dzień w pracy a jutro 6.40 wstać muszę chociaż moje dziecko i tak mnie pewnie wcześniej obudzi

Dziewczyny, tak cholernie mi źle z tym że nie wiem co u Was

Dobranoc

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-27, 22:31   #582
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Black, mnie sytuacja nie smieszy, bo sama zaliczylam taka
Z tym, ze ja sie potknelam o wlasne nogi
A wlasciwie moje buty "ze spiczastym czubem" (modne milion lat temu, stara sytuacja ) zahaczyly o moje elastyczne spodnie dzwony (modne setki milionow lat temu), takze...lądowanie bylo twarde
Nawijko...toż Ty milion lat temu taka modniacha byłaś? A teraz to wstyd się z Tobą pokazać, hę?

MISIA fota spodnicy a co do fotelika nie odpisali mi świnie. .. może Tu spróbuj napisać do nich o ten kąt nachylenia. ..?

Gdzie Sylwia. . Juz czas na Nią?:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

CALA..tesknilam

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:33   #583
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulka slonce, podpisuje sie pod postem Black, nam to samo pediatra powiedziala, bo mi sie wydaje, ze mlody prawa stopke krzywi i do srodka stawia - powiedziala, ze dopiero po drugim roku zycia sie 'martwic'
I tule slonce, znam to, jak musze popracowac to M.musi na kompie akurat mecz obejrzec, japonskiego sie pouczyc, a chodz obejrzymy odcinek i sraty taty a potem jestem w czarnej dooooooopie.

Little, ja tez sie dolaczam, mam nadzieje, ze sie wszystko ulozy, i wylewaj zale u nas, byle na Mala nie szlo

My dalej odraczamy szczepienie masakra, juz pol roku, kazdy moment mi sie wydaje zly, a to jeden wyjazd, choroba, kolejny wyjazd, choroba, znowu wyjazd, znowu choroba, itd itd....

A pamietacie moja przygode z panami elekrykami, zaraz po wyjsciu ze szpitala??? cholibka, jak sobie to przypomne to sikam ze smiechu

Ale obeliksy Aski to fakt, mistrzostwo

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 22:36   #584
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nawijko...toż Ty milion lat temu taka modniacha byłaś? A teraz to wstyd się z Tobą pokazać, hę?

MISIA fota spodnicy a co do fotelika nie odpisali mi świnie. .. może Tu spróbuj napisać do nich o ten kąt nachylenia. ..?

Gdzie Sylwia. . Juz czas na Nią?:p

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

CALA..tesknilam

neti, polewaj jak żem się odezwała, bo nie wiadomo kiedy będzie mój next time

a tak w ogóle to widziałam, że odkopałas wątek Aśkowych obeliksów i parsknęłam śmiechem jak to zobaczyłam

Debrah, kiedyś pytałaś, czy są jeszcze dzieci nie szczepione na mmr. Tak to My

Stary 2014-05-27, 22:38   #585
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
neti, polewaj jak żem się odezwała, bo nie wiadomo kiedy będzie mój next time

a tak w ogóle to widziałam, że odkopałas wątek Aśkowych obeliksów i parsknęłam śmiechem jak to zobaczyłam

Przez askowe obeliksy cały łazjzaż leżał ze śmiechu. ...
Polecam ino mów czego sobie życzysz. -bo ja to jedynie na c wodzie. ...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-27, 22:43   #586
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Przez askowe obeliksy cały łazjzaż leżał ze śmiechu. ...
Polecam ino mów czego sobie życzysz. -bo ja to jedynie na c wodzie. ...

na wodzie na wodzie, z takiej okazji se z koleżanką nie chlapniesz?

NIe odmawiaj mała, nie odmawiaj
może być nawet z Twoich uszczerbionych kielonów

Stary 2014-05-27, 22:44   #587
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wiecie co odkryłam (pewnie tylko dla mnie nowość) - butelka po Kubuś Water to niekapek, genialna jest, nic z niej nie cieknie , dopiero jak się ciągnie albo mocno naciśnie to leci; Filip super z niej pije

no lustro to byś mogła wyfefciować u mnie tak samo wygląda szyba w drzwiach balkonowych, kiedyś myłam ją co wieczór, ale ciągle było to samo, więc przeszłam na system tygodniowy
świetne ma włosy
No my już jakiś czas z tego pijemy ;-) ;-)

ja dziś mam lekkiego doła, może jutro się zbiorę i napiszę w klubie...

Na dzień dziecka kupiłam Hani klocki duplo "w sadzie" taki zestaw za 39 zl z rossmana jest tam chopek, koza i konik chyba i jakies roslinki. Chciałam te z lidla z okienkami i misiami ale byly drozsze bo 49zl i odpuscilam. A do tego dokupiłam z djeco (uwielbiam ta firme) takie puzle ze zwierzatkami i trzeba je połączyć w jeden ciąg od najmniejszego do największego to w superpharm dorwałam

W ogóle ro dopiero przed chwilą zasneła. Padam ;-)

Dobranoc :-*

A tak w ogóle historia o obeliksach sprawiła że sie troche posmialam przynajmniej

Stary 2014-05-27, 22:46   #588
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
my też aż sie boję co znowu wymyśleć bo za tydzien idziemy na przypominającą 5 w 1 na pewno zapyta kiedy bedziemy szczepic na mmr
chciałabym pokombinować jak Kija ale nie mam odwagi
Stary 2014-05-27, 22:52   #589
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
na wodzie na wodzie, z takiej okazji se z koleżanką nie chlapniesz?

NIe odmawiaj mała, nie odmawiaj
może być nawet z Twoich uszczerbionych kielonów
Kochana przykro mi. Mam postanowienie i alkohol dotkne dopiero 5 lipca. Także ten... poleje. .. ale pijesz sama:p

Stary 2014-05-27, 22:53   #590
marsi11
Zakorzenienie

moje dziecko brechta się przez sen

zmykam lale, paaaaaaa

p.s zjadłam w lozku dwa batoniki i chipsy teraz mam ochotę na chałwę i pączka
Stary 2014-05-27, 22:56   #591
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
my też aż sie boję co znowu wymyśleć bo za tydzien idziemy na przypominającą 5 w 1 na pewno zapyta kiedy bedziemy szczepic na mmr
chciałabym pokombinować jak Kija ale nie mam odwagi

Ja planuję jakiś czas po tej przypominającej Hexie, która będzie już niedługo. Planowałam na sierpień, ale 23 teść wykupił nam pobyt nad morzem ( razem z teściami rzecz jasna, ale pokoje osobne) i tak myślę, że po powrocie już bym chciała to załatwić. Bo strasznie mnie męczy ta szczepionka.

W ogóle to widziałam, że niektóre z Was piszą właśnie o tym, że przychodnia przypomina itp. W mojej CISZA totalna. Kiedyś mi lekarka powiedziała, że oni nie namawiają, że to wybór rodzica. Sama nie wiem czy to dobrze o nich świadczy?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Kochana przykro mi. Mam postanowienie i alkohol dotkne dopiero 5 lipca. Także ten... poleje. .. ale pijesz sama:p

No nawet wirtualnego kielona nie wypijesz? Ja też nie pijąca, ale myślałam, że chociaż tak sobie porozkminiamy

no to chlup kroplę beskidu,... a Ty nie wiem jaką tam masz

marsi, tesco 24 h, więc dla chcącego nic trudnego

Stary 2014-05-27, 22:58   #592
LadyWhisper
Zakorzenienie

U nas tez sie nie upominaja, w sumie jak powiedzialam lekarce, ze mmr dalej niezaszczepione to nawet nie skomentowala

No to chlup, w ten goopi dziub, herbatka z miodem i cytryna tak na dibranoc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 23:00   #593
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
U nas tez sie nie upominaja, w sumie jak powiedzialam lekarce, ze mmr dalej niezaszczepione to nawet nie skomentowala

Może to ta sama przychodnia

Trzymajcie się!!! Dobranoc!

Stary 2014-05-27, 23:01   #594
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Ja planuję jakiś czas po tej przypominającej Hexie, która będzie już niedługo. Planowałam na sierpień, ale 23 teść wykupił nam pobyt nad morzem ( razem z teściami rzecz jasna, ale pokoje osobne) i tak myślę, że po powrocie już bym chciała to załatwić. Bo strasznie mnie męczy ta szczepionka.

W ogóle to widziałam, że niektóre z Was piszą właśnie o tym, że przychodnia przypomina itp. W mojej CISZA totalna. Kiedyś mi lekarka powiedziała, że oni nie namawiają, że to wybór rodzica. Sama nie wiem czy to dobrze o nich świadczy?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

No nawet wirtualnego kielona nie wypijesz? Ja też nie pijąca, ale myślałam, że chociaż tak sobie porozkminiamy

no to chlup kroplę beskidu,... a Ty nie wiem jaką tam masz

marsi, tesco 24 h, więc dla chcącego nic trudnego
No to chlup. .. czystą
i niegazowaną:p

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Stary 2014-05-27, 23:15   #595
Kija80
Zadomowienie

Marsi ja nie kombinowałam Karnie poszłam na szczepienie, młoda akurat była wysypana więc grzecznie zapytałam czy jak podejrzewam alergię na białko to szczepienie jest bezpieczne i wtedy lekarka sama zadecydowała że jak jest wątpliwość to odraczamy. Białko jest chyba jeszcze w szczepionce na grypę. Wrzuć w google to powinno wyjść. W innych szczepionkach bywa ale jakieś inne, nie pamiętam dokładnie, chodzi o jakieś hodowanie na zarodkach? Tak jakoś, nie chce mi się sprawdzać...

Ewulka moja lekarka też twierdzi że krzywiznami się zaczynamy przejmować koło 2 roku życia. Moja jeszcze niedawno jak zaczynała chodzić to miała nogi jakby siedziała na beczce Teraz jej się w miarę wyprostowały ale z tego co czytałam prawdopodobnie ze szpotawych kolan zrobią się koślawe, iksowate, i dopiero potem się zaczną na dobre prostować. Taka fizjologia. Kazali się nie przejmować więc się nie przejmuję
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 23:19   #596
Debrah
Zakorzenienie

nie śpi znów..histerioza
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 23:29   #597
ewulkaaa
Wtajemniczenie

lejecie miód na moje serce

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 23:30   #598
Kija80
Zadomowienie

Taka informacja offtopowa, może się którejś przydać :
Niedawno zmieniły się przepisy, a konkretnie to chyba nie tyle przepisy co ich interpretacja, i teraz pod art. 86 par. 1 kodeksu wykroczeń (stworzenie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym, dotąd z tego przepisu karali tylko za kolizje) podciągają różne inne poważne naruszenia takie jak rażąco nadmierna prędkość, wyprzedzanie na przejściu dla pieszych i takie tam. Chyba chodzi o to za co dotąd było 10 punktów karnych i mandat (tzn za to na pewno, nie jestem pewna czy za trochę mniejsze naruszenia np. 8-punktowe też bo ja się tym w praktyce nie zajmuję). I są wytyczne że w takich przypadkach należy zatrzymać prawo jazdy i sąd powinien orzec zakaz prowadzenia pojazdów. Bardzo z tego rozliczają, mało prawdopodobne by się udało załatwić sprawę samym mandatem więc się pilnujcie. Być może to umrze śmiercią naturalną ale na razie uważajcie. Bo nie jest trudno pojechać w obszarze zabudowanym na mało uczęszczanej drodze bliżej setki niż 50tki...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 01:17   #599
Debrah
Zakorzenienie

Poszła spać o 00:45
A histerioza taka, że masakra.
Tysiąc razy myłyśmy ręce, ale wszystko działało tylko na sekundę. Tż nie mógł jej dotknąć. Ja też nie mogłam ululać, ponosić, nic, tylko krzyczała, wyrywała się, wyginała do sił. A z drugiej strony zaraz lgnęła do mnie i wołała rzopaczliwie "mama, mama!"
Gorączki nie ma, zębów nie widzę, nie wiem co to Ja wiem, że potem to już pewnie ze zmęczenia, ale czemu dziecko, które wstało normalnie o 8:30, przespało się godzinę od 13 do 14 - nie potrafi tak długo zasnąć i takim płaczem jest to okupione?
Więc już nawet nie kładłam, tylko zabawiałam, ale to działało tylko przez moment.
Jutro pewnie będzie zmęczona, nie wiem czy próbować żeby jak najdłużej spała rano a potem bez drzemki do wieczora? W ogóle nic nie wiem, taka się bezradna czuję, że.. eh
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 06:35   #600
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej,
wyglądam jak zombie, zaraz muszę wyjść a nawet sie nie ogarnęłam, Amelka spi a rpzecież musze ja zawieźć max o 7.15 do t.;]

wiecie co, mnie bolał tak brzuch z nerwów przez to szczepienie... strasznie sie bałam... a jak Amelka po szczepieniu walnęła 3 mega zielone kupy to już w ogóle.. na szczęście noc była ok. Mam nadzieje, że dalej nic nie będzie się działo.

Mam dziś zerówkę, na którą nawet jednego zdania nie przeczytałam, także tego- proszę o kciuki

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości