|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
współczuję
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ines witamy
!!! Kurcze jestem taaaka spiaca. a tyle jeszcze do robotyWysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tz rodzicami może i bym dała radę ale z babcia tz nieeeee .... choć ostatnio przez ta moja cukrzyce trochę mnie teściowa wkurza. Zresztą niewiadomo jak by to było gdybyśmy mieli siebie non stop.
Na szczęście mieszkamy u moich rodziców na górze, czasami jest tak ze pare dni się nie widzimy, choć wkurza mnie moj tata i pewnie tz też. Mój tz posprzata garaż a mój tata i nie tylko on w tydzień doprowadzi go do stanu kompletnego zasmiecenia. Ostatnio na głos powiedziałam żeby nie sprzątal bo tu nikt tego nie doceni i za tydzień znów bedzie syf hehe mam nadzieję ze poskutkowało. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
Hejka wszystkim
![]() Kurcze ja nigdy was nie nadrobie ![]() Ja dziś mam dziwny i ciężki dzień, z rańca ulitowałam się nad kibelkiem i go wymyłam porządnie łącznie z płytkami (TŻ pali w kibelku i w nocy wody nie zpuszcza żeby dziecka nie budzic- efekt w zapaszku jest), woda po płytkach żółta ale chociaz mam wrazenie ze przez 3-4 dni bedzie pafniało. Ogólnie dałam do pieca z robotą. Zaczynam powoli zabierac sie za pakowanie torby, jest progres spakowałam: ręcznik, szlafrok,wkładki laktacyjne, próbkę pasty, próbkę szamponu (moze dane mi bedzie raz umyc włosy, i żel pod prysznic też próbka biały jeleń) Klapki suszą się na balkonie 2 sztuki, jeszcze z 1 ręcznik i podkłady zastanawiam się nad bella lub absorgyn. Które lepsze? No i jeszcze do podmywania krocza cos jak tantum rosa musze kupic przy pierwszej ciazy miałam poprostu zel do higieny i tez sie zastanawiam ze moze nie kombinowac. Torby cdn... ![]() Do przodu tez z praniem wszystko prawie poprane. I kupiłam kolejna kurtke leży popruta pokazana "krawcowej mamie" projekt jeszcze musze wymyślic i torba prawie gotowa . Jutro usg a potem wizyta u prowadzącej nie mogę się doczekac. Teraz w robocie siedze. Stoisko koło mnie sie zamyka niebede miała do kogo teraz sie odezwac dwie kumpele odchodzą. Dotego klient mnie dzis wkurzył. Dobrzee ze jeszcze 2h i koniec ale krocze od siedzenia juz piecze mam dosc chyba trzeba spacer zrobic bo nie wysiedze.połaże i zabieram sie za nadrabianie tego co napisałyscie ![]() zapomniałam dodac ze prawie ugotowałam zupke - jak na mnie to wyczyn zwłaszcza przed pracą i potem z TŻ zawiozłam po 5 latach wiszenia w szafie - suknię ślubna do komisu. Ale niewiem czy sie sprzeda bo to komis na odludziu ale jedyny jaki przyjąc chciał i niewiem czy śmiesznej sumy nie chce za suknie bolerko z długim rękawem halke i welon buty w sumie 420zł . Jeszcze jedno najważniejsze dla mnie chciałam kupic linomag dla dziecka na pupkę ale znajoma ze sklepu "zielnego" powiedziała żebym poczytała o maśle shea co wy o tym sadzicie - jest ponoc dobry na wiele spraw związanych ze skórą dla maluszków i kobiet w ciąży, czy polecacie??? hit czy kit?
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-05-27 o 18:31 |
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
viki ja kupiłam dla siebie i byłam zadowolona bardzo z tego masła, potem jakoś niebyło kilka razy i zapomniałam o nim
Dobrze że przypomniałaś to kupię sobi
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
TaTekla z tym fitnesem to dziwna sprawa.. ja chodziłam w poprzedniej ciąży zaczęłam chyba w 6 miesiącu i nie była to specjalna zmiana w moim trybie życia, bo to 2h tygodniowo było.. no i ćwiczenia te dla ciężarnych też nie jakoś bardzo absrobujące.. także chyba tych Twoich ginów trochę fantazja ponisła
![]() a z mieszkaniem nie możesz wpłynąć na tż? bo mieszkanie z teściową to chyba jednak gorsze niż z własnymi rodzicami [choć dla tż napewno ejst odwrotnie]. Przeszła burza, jest czym oddychać
|
|
|
|
#3098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-05-27 o 19:34 |
|
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
viki hehe nie testowałam
Co do mieszkania z rodzicami to ja z moimi nie narzekam czasem mój tata ma odchyły ale to sobie pwiemy co myślimy i jest ok Tż się z nmi dogaduje bardzo dobrze lepiej niż ze swoimi.. To pewnie kwestia charakterów.. Przykładowo jak coś robią i mój tata uwielbia żądzić i po swojemu to moj tż robi a ojciec coś tam gada jak już przesadza to moj tż powie do nieg..,,Tato,, no i ten już wie że za dużo i milknie tż zrobi po swojemu i wszyscy zadowoleni..ojciec że pogadał, a tż że zrobił po swojemu.. Ale czesto dyskutuja jak coś tam lepiej zrobić i wybierają najlepszą opcję Dla odmiany ja z jego rodzicami jak bym mieszkała to byśmy się chyba pozabijal tam..Nigdy.. Kila godz w ich towarzystwie to i tak dużo..wystarczy nawet czasem żeby się pokłucić.. Także współczuje tym co mieszkaja wspólnie i cieżko się dogadać.. ![]() To jest sztuka.. Bo młode małżeństwa to pwinny mieszkać osobno i wtedy jest spokój nawet jak się poklucisz to nikt się nie wtrąca.. Al wiadomo jak to jest z braku laku..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
My po USG Mały waży 2413 g, jesteśmy w 34 + 0 tc, więc mamy idealnie 53,8 centyl No i muszę to powiedzieć - mam piękne Dziecko
|
|
#3101 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
mamaya
![]() ![]() klask i:okna umyte, firanki poprane i poprasowane więc jeszcze tylko z dwa góra trzy dni i sprzątanie po remontowe będzie można oficjalnie zakończyć ehhh ale padam teraz... pochwalę się i ja ale brzucholem
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jest ewidentnie długi, ale szczuplutki. No i też to, że w tej chwili już powoli przybiera na wadze, przez 2 tygodnie przybrał ok. 200 g.
|
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Ale burza u nas daje konkretnie
||
|
|
|
#3107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witaj ponownie
Cytat:
Cytat:
![]() fajny, niewielki jak na ten tc ![]() ------------------------------- Bry ![]() znów jestem padnięta ![]() było dziś u nas ok. 7-8 burz i nadal pada ![]() jesteśmy już z grubsza spakowani i rano jedziemy do mojej cioci na czas remontu, tzn. na razie do soboty, a potem znów od poniedziałku na 3-4 dni. Nie wiem jak z netem u niej, bo z kom nie cierpię pisać, to najwyżej będę tylko podczytywać ![]() jadę z mamą, więc mam powiedziane, że ona i ciocia zajmą się synkiem, a ja mam maksymalnie dużo odpoczywać ![]() ostatnio często mam bolesne twardnienia brzucha, ale pilnuję magnezu i w razie czego no-spa i mam nadzieję, że spokojnie doczekam do końca remontu ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
idealnie pół kilo marginesu
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałabym miałam wam napisać dla dziewczyn , które będą miały cc . Położna znajoma powiedziała mi żeby kupić w aptece octenisept ten większy ( 250 ml) bo mniejszy jest dla dzieci do pępka i po zabiegu psikać już w szpitalu bo podobno przyspiesza gojenie i fajnie odkaża
może , którejś z Was się to przyda
|
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
malwiska,joanna,mamaya,si mka,bambusiek
ja ciągle czekam na burze albo chociaż porządny deszcz.... a magnez biorę od kilku dni regularnie bo skurcze i duszności się nasilają przy takiej pogodzie u mnie
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tą butlę 250 ml, używałam po porodzie dla siebie i synka pępka, potem jeszcze ze 3 osoby po operacjach/zabiegach, w międzyczasie też stosowałam na pewne dolegliwości i spokojnie mi starczy na ten poród i gdyby nie data ważności pewnie i kolejny.
|
|
#3111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale sprawdzę jutro bo mam ten mały spakowany w torbie I jak oceniasz jego skuteczność ? Faktycznie jest taki dobry? ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Idę się położyć ![]()
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6154-Octe...a_skore_250_mlhttp://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p6155-Octe..._50ml_atomizer ja byłam bardzo zadowolona, zresztą rana mi się bardzo ładnie zagoiła do innych celów niż poporodowe też ekstra, jak synek się skaleczył, to ładnie mu wygoiło itd. U nas generalnie po operacjach/zabiegach się to stosuje, więc raczej dobry jest.
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam odnosnie octeniseptu. Ma jedno steżenie. Zief czas spac.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Cosmedice nie ma problemu z dostaniem dowolnej wielkości Octeniseptu
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
mi mąż kupił ten większy, bo akurat małego nie było
bardziej się opłaca większy, ale mniej poręczny na pewno.Mój ma chyba datę ważności 2016, ciekawe czy wypsikam do tego czasu
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
Poczytałam Was, teraz idę spać
dobrej nocki Dziewczynki Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z ranka
Jeszcze wszyscy śpią? U nas wczoraj wieczorem przeszła burza i niby dziś zachmurzone ale parno jest ![]() Co do oscenisept moja siostra tez psikała sobie nim po porodzie sn i chwalila sobie, też mam zamiar wypróbować.. O właśnie palec mam skaleczony to zrobie na nim próbę generalną
|
|
|
#3119 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Moje Kochane
![]() miłego dnia ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Warszawa dziś cudownie deszczowa, nareszcie jest czym oddychać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

współczuję

!!! Kurcze jestem taaaka spiaca. a tyle jeszcze do roboty

mam dosc chyba trzeba spacer zrobic bo nie wysiedze.
wreszcie możemy sobie przybić gabarytową pjonę
Jak byliśmy w zoo tydzień temu to Pani klozetowa wróżyła mi bliźniaki 
coby dzidź siedział w brzuszku jak najdłużej
dziś już nie kupię truskawek, ale jutro sobie taki koktajl przyrządzę napewno 

klask i:
daje konkretnie