|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Jaki słodki brzunio, mi jeszcze troszkę brakuje do takiego ale termin mam dużo później. Śliczne jesteście dziewczyny
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3062 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() no mi właśnie takie po dwie małe czerwone kreseczki wyszły... a ten bio oil to moge już stosowac? bo myślałam, że dopiero po ciąży ![]() co do hartowania to mi na SR odradzali takie praktyki, ponoć jak dobrze się przystawia to nie pękają jakoś strasznie a w razie W polecały smarowac bepanthenem już w trakcie karmienia |
|
|
|
|
#3063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za prezentyCytat:
![]() Ale fajniusi Cytat:
Pewnie coś tam daje, chociaż pekają od niewłaściwego przystawiania dziecka do piersi. ------------ Cześć ![]() Zaczęłam nadrabiać godzinę temu i nie mogę skończyć ![]() Byliśmy z synkiem rano na poczcie odesłać pomylony rożel i ledwo wyszliśmy to zaczęło lać, staliśmy dobre pół godziny w tunelu Mam nadzieję, że synek zaraz pójdzie spać, mąż robi pizzę na obiad, a ja chyba się położę, bo coś kiepsko się czuję.
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki, tu zaginiona mama
![]() Opuściłam niemalże po angielsku to zacne grono gdzieś po ślubie (to już prawie 3 miesiące ), bo nie mogłam się ogarnąć z obowiązkami, wróciłam wtedy do pracy, poza tym chyba za bardzo wzięłam sobie do serca pierwszą radę ze szkoły rodzenia, która brzmiała, że "od dziś panie nie zaglądają do internetu w kwestii ciąży i porodu".Wiem, należy mi się wielkie lanie, lincz biorę na klatę. Przygarniecie z powrotem na końcówkę ciąży? ![]() Byłam tą z latających bez umiaru, chcących pracować i być perfekcyjną panią domu do dnia porodu, jednakże życie zweryfikowało moje plany. O mało nie urodziłam w dniu skończonych 33tc. Tydzień spędziłam w szpitalu, jestem po kursie sterydoterapii, w razie gdyby jednak synek uparł się wyjść na tą stronę brzucha, oraz po lekach tokolitycznych, do tego cały czas na luteinie. Aktualnie w domu, z nakazem nie świrowania, oszczędzania się i odpoczywania, więc mam dla Was mnóstwo czasu W dniu przyjęcia do szpitala doktor powiedział, że plan minimum to przetrzymać ciążę jeszcze tydzień, do skończonych 34tc, a jak wytrzymam jeszcze z 3 tygodnie to będzie bomba. I tak dziś mamy 34t4d i zobaczymy ile jeszcze będzie mi dane chodzić w dwupaku, ile moja bidna szyjka macicy wytrzyma ![]() Buziaki dla Was, postaram się nadrobić co u Was słychać, zarówno u "starych" forumowiczek, jak i tych, z którymi nie miałam okazji się zapoznać. |
|
|
|
#3066 |
|
Rozeznanie
|
Ines hej kochana!witaj z powrotem
przypomnij tylko najważniejsze informację o swoim lokatorze/lokatorce bo przyznam szczerze,że skleroza ciążowa jest coraz silniejsza oraz opowiedz jak po samym weselu i jak ci się podoba bycie żonką malwiska dzięi za info a ja się dziś obijam w pracy.... a co
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() TeTekla bardzo dobra postawe przyjelas teraz w stosunku do szwagra zony. Ja sama bylam w podobnej sytuacji tylko po drugiej stronie. Dlugo staralismy się o dziecko, poronilam a w miedzyczasie czasie w ciaze zaszla moja bratowa. Nigdy jej z tego powodu nie odrzucilam, wręcz przeciwnie zawsze mogła ze mna pogadac, poradzić sie, co prawda w domu po cichu nie jedna lezka popłynęła ale nigdy nie winilam za moje nieszczęście bratowej. Caly czas myslalam o jakiejs zwyklej niani bo mam duzy dom i przy pierwszym synu bardzo zalowalam ze nie miałam, myslalam nad baby ono, ale teraz jak tak moja dzidzia ma się urodzić w 36 tyg to się zaczęłam zastanawiać nad taka z monitorem oddechu, przy synku nie miałam misji czuwania nad każdym oddechem ale teraz to nie wiem jak się zachowam. Iris witaj ponownie, myslalam niedawno o tobie powodzenia w dotrzymaniu jak najdłużej w dwupaku.Fame sliczny brzusio
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robaczek ja mam bez monitora oddechu ale tylko dlatego że dostałam nianie za punkty, gdybym miała wybierać to bym wybrała z monitorem a tym bardziej jak bym wiedziała że urodze wcześniej. Niech to będzie Twoja najgorsza inwestycja w zyciu (bo mam nadzieje że funkcja będzie działać bez zarzutu ale nigdy nie podniesie alarmu) dzięki której będziesz o wiele spokojniejsza |
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
INES
Ty niedobra kobieto! Tyle czasu się nie odzywać?! Dobrze, że wszystko ok, bo jak któraś z nas znika na tak długo to ja myślę tylko o najgorszym...Witaj! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3071 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Grunt, że teraz jest dobrze. A te 3 tygodnie szybko zlecą- oczywiście pod warunkiem, że będziesz się grzecznie byczyła
|
||
|
|
|
#3072 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Mamusie
Nie umialam sie zwlec z lozka i dopiero teraz bylam w sklepie... To byl blad upal jak cholera na poprawe humoru kupilam 2 kg truskawek, banany i brzoskwinie - zrobie sobie koktajl ![]() Mlody szaleje i spokoju nie daje, ale juz nie raz mozna bylo to przeczytac - bedziemy tesknic za tymi kopniakami Zaczelam myslec o tym monitorze oddechu... Juz ogladalam na allegro :P musze to przedyskutowac z tztem Ines - witaj Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3073 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się dziewczyny
Ale ulga dzisiaj bo pogoda się zmieniła i nogi normalne a nie balony ![]() Pobiłam chyba rekord wstawania w nocy , 6 razy to przesada Fame śliczny brzusio ![]() TaTekla współczuję sytuacja nieciekawa i trudna ![]() Debeściara mój tż i moja mama też nie pałają do siebie miłością i już dawno dałam sobie spokój z godzeniem i dogadzaniem albo jednemu albo drugiemu . Po prostu już mi się nie chce i jak coś to wychodzę z pomieszczenia Malwiska gdyby to było dzisiaj to bym poszła ale szkoda ![]() Ines witaj z powrotem i oszczędzaj się ![]() Wisienka gratuluję umowy no i kredytu wiem ile to znaczy Pszczola gratuluję udanej wizyty ![]() ![]() Svelta mam to samo , byłam ostatnio po jakiekolwiek buty i wyszłam z niczym ![]() Miłego dnia
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3074 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w końcu dziś jest czym oddychać. Przyjemnie chłodno
Lubię to
|
|
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
ines witaj z powrotem
Bo ja wlasni od położnej taką rade dostałam i o dzis biofe wacik na niego masc maltan i do stanima na sutki zobacze czy to coś da jak urodze Wziełam się za obiad i skonczyło się pocieńciem Tż musiał mnje ratować, przeciełam palec jak obcinałam żodkiewkę na obiad niemota zemnie..Od poczatku ciazy tyle krwi nie widziałam, a słabo mi sie zrobiło.. Na szczescie moj kochany mi pomogł obtoczył kotleciki i tylko mi usmażyć zostało
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja nogi smaruję jakimś kremem mentolowym z Mary Kay i przynosi ulgę - pewnie nic odkrywczego nie napisałam bo pewnie też czymś smarujecie
|
|
|
|
#3077 |
|
Raczkowanie
|
Wspolczuje kazdej, ktora sie zmaga z opuchlizna nog
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3078 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Z monitorem oddechu, może warto podpytać lekarza lub położnej jak to jest jeśli dziecko rodzi się w 36 tygodniu, może coś polecą, doradzą, może nie ma aż takiego ryzyka jak u dzieci, które rodzą się jeszcze wcześniej. Moi znajomi mieli monitor oddechu i żałowali, urządzenie było wadliwe ( chociaż drogie ) i kilka razy spędziło im sen z powiek, a niepotrzebnie. Cytat:
Dobrze, że nie stało się coś gorszego, a TŻ pomógł Ja mam teraz problem przy myciu zębów ciągle wypluwam wodę na cycki, bo mi urosły, albo na brzuch - mamy z TŻem śmiechu co niemiara przy tym |
|||
|
|
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wolno tak znikać, cholero jedna Wybaczamy, ale żeby mi to było ostatni raz ![]() Zepnij szyjkę Laska i nie puszczaj chociaż do 36 tc, trzymam kciuki
|
|
|
#3080 | |||
|
Zadomowienie
|
Fame noooo już kawał dziewczyn z Was
wreszcie możemy sobie przybić gabarytową pjonę mi dziś kumpela pojechała tekstem że na zdjęciach z wyjazdu (na fb) wyglądam na 6 miesiąc Jak byliśmy w zoo tydzień temu to Pani klozetowa wróżyła mi bliźniaki ![]() Cytat:
Też o Tobie myślałam że ładnie Ci się miesiąc miodowy przedłużył a może teraz masz już bliźniaki? słońce mi przygrzewa wybacz głupi żart ![]() coby dzidź siedział w brzuszku jak najdłużejCytat:
dziś już nie kupię truskawek, ale jutro sobie taki koktajl przyrządzę napewno ![]() Cytat:
Zazdroszczę zmiany pogody.. wreszcie! ale jeśli u Was jest już ok, to jest nadzieja że do jutra ten front dojdzie do środkowej Polski? u nas dziś takie tropiki że MASAKRA ale coś zaczyna grzmieć ![]() Matyldkę położyłam około południa, padłam przed tv i usnęłam na ponad 1,5h no nie da się nic innego robić w taką pogodę
|
|||
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() u mnie po wizycie średnio bardzo ![]() po pierwsze GBS dodatni - ale tego się spodziewałam dobrze, że teraz to badanie się robi bo w poprzedniej ciąży go nie miałam i mały miał antybiotyk a teraz ja go dostanę już w szpitalu i będzie ok krew, potas w normie ale w moczu wyszedł cukier - mam globulki i zrobić badanie moczu, glukozę i magnez w przyszłym tyg. i duuużo pić wizyta za 2 tyg - ostatnia w gabinecie a następna już w szpitalu boję się trochę ... aga__tka - ![]() ![]() klask i:, że Ty masz siłę jeszcze tyle rzeczy robić ![]() rybka - witaj z powrotem joanna - TaTekla - nie miła baba z tej Twojej bratowej i już ! malwiska - a co takiego mówili o mleku ? ![]() Ines - witaj z powrotem !!! |
|
|
|
#3082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwierz mi nie ma dużej różnicy ![]() Cytat:
eh jak nie urok to ...
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#3083 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie dziś trzeba iść, a potem na szkołę rodzenia jeszcze... nie chce mi się, burza aktualnie szaleje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czemu tak... a wizyta dopiero za tydzień ![]() Mi na szczęście nogi nie puchną, rozstępów póki co też brak, mam ogromną nadzieję, że już tak zostanie. Fame super wyglądacie Ines witam |
||||
|
|
|
#3084 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam wszystkim za ponowne przyjęcie!!
Cytat:
Bycie żonką... a spoko, ale generalnie ślub w naszym życiu rewolucji nie zrobił. Impreza była super ![]() Chociaż powiem szczerze, że ostatni pobyt w szpitalu uświadomił mi, że to dobre posunięcie. Bo lekarze, położne pytają o męża, proszą MĘŻA do gabinetu, żeby poinformować o moim stanie, pytają czy MĄŻ będzie mógł coś tam dowieźć, czy upoważniam MĘŻA do wglądu w dokumentację medyczną itp., chociaż obrączki nie noszę, on z resztą też nie zwykł. A tak to bym musiała się każdemu z osobna tłumaczyć, że to narzeczony/konkubent/ jak zwał tak zwał Cytat:
Oj czasem do Was zaglądałam, nie bij ![]() Cytat:
![]() Piękny masz brzuszek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale mam pewną teorię co do nocnego ciążowego sikania, to jest taki okres przygotowawczy do wstawania, żeby dziecko nakarmić, to wszystko jest potrzebne Cytat:
![]() A teraz gorąco i z krwawieniem problem, ja wczoraj po zwykłym wkłuciu w laboratorium nie mogłam sobie dać rady z lecącą krwią przez prawie 20 minut. Noże niech przejmą nasi faceci, niech oni teraz się w kuchni wykazują Cytat:
Generalnie na IP wtedy to mnie bardziej intuicja zaprowadziła, bo mnie to regularne skurcze co 4 minuty nie bolały nic a nic, ot czułam, że coś mi brzuch twardnieje.Cytat:
Widzę po Twoim blogu, że trzymamy się tego samego szpitala. Daj znać kiedy masz cc, może się spotkamy na 1 piętrze BTW. moja bratowa 4 tygodnie temu miała tam już drugie cc, na jej przykładzie powiem Ci, że dobry wybór. |
|||||||||
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, że wybór dobry to wiem
Byłoby super się spotkać na górze Wybraliście już imię dla Synka?
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
kularek będzie dobrze
![]() A ta wizyta w szpitalu to tak jak u Fame już z joanna jeśli mama za płotem, to faktycznie podobne masz rozterki... ehhhh muszę sie w takim razie od Ciebie uczyć, jak olewać takie sytuacje, bo ja jeszcze nie potrafię
|
|
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
ines to na Styrankiewicza bedziesz rodzić?
A na kiedy masz termin? ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Chociaż człowiek się całe życie uczy
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wtedy mam ochotę złapać ich dwoje za głowy i stuknąć z całej siły ale by mieli miny i jeszcze ja bym swoje trzy grosze dorzuciła to mieszanka wybuchowa Po trzynastu latach oglądania sprzeczek mam dystans
|
|
|
|
#3090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mamaya ja Cię i tak już mam za skarbnicę wiedzy o ciąży, na wszystko znajdziesz odpowiedź ![]() Wisienka, ja bym wiele dała, żeby móc chodzić na fitness, ale od początku gin zabroniła, a chyba przesadziła, bo jak zmieniłam lekarza to powiedział mi, że spokojnie mogłam ćwiczyć, ale nagła zmiana stylu życia w 5 miesiącu nie jest wskazana i skończyłam na rozciąganiu w domu.Ines no jednak istnieje coś takiego jak matczyna intuicja, nawet w czasie ciąży. Super, że się dobrze czujesz, trzymam kciuki, żebyś wytrzymała jak najdłużej ![]() Joanna Debesciara ja się wczoraj dowiedziałam, że mój TŻ chce mieszkać jednak ze swoimi rodzicami i za jakiś czas czeka nas przeprowadzka, więc będę musiała przyłączyć się do nauki olewania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

no jest wiekszy w porównaniu z poprzednim zdjeciem ale i dzidzia wieksza

oprócz tego dostaliśmy 5 pieluszek dada, zestaw 50mlx2 płynów do mycia, butelkę antykolkowa ze smoczkiem imitujacym pierś, białe skarpetki, próbkę mleka modyfikowane (tu fajny wykład o mleku), zestaw witamin dla kobiet karmiacych, śliniaczek i to chyba wszystko. Fajny wykład o kapaniu i karmieniu, no i fajny byl też wykład o fotelikach. Ogólnie jestem zadowolona
za prezenty

przypomnij tylko najważniejsze informację o swoim lokatorze/lokatorce bo przyznam szczerze,że skleroza ciążowa jest coraz silniejsza oraz opowiedz jak po samym weselu i jak ci się podoba bycie żonką 

Grunt, że teraz jest dobrze. A te 3 tygodnie szybko zlecą- oczywiście pod warunkiem, że będziesz się grzecznie byczyła
ale szkoda 
Nie wolno tak znikać, cholero jedna
dziś już nie kupię truskawek, ale jutro sobie taki koktajl przyrządzę napewno 

klask i:, że Ty masz siłę jeszcze tyle rzeczy robić