|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Dziewczyny, nie panikujcie porod cc nie jest taki zly
najgorsze puerwsze wstanie w drugiej dobie jyz nie bralam przeciwbola, w sumie tylko dostalam jakis czopek niby przeciwbolowy, ale pomogl na co innego , a w trzrciej juz w domku bylam.Komplikacje po cc, ostrzegaja pisza ale sa zadko I w sumie nie dotycza dziecka ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- A wiecie jakie madre slowa slyszalam od znajomych dodam dobrze wyksztalconych cytuje: Ze, dziecko po cc sie mniej kocha Ze, porod cc zmienia geny
|
#2042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale Cię nie wygonimy![]()
|
|||
|
|
|
#2043 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki ![]() Witam się , pół zęba, no masakra jakaś, nie do wiary Miłego dnia
|
||||
|
|
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
zVenus tzn. Ze Serduszko malej miarowo ladnie bilo I zero skurczy macicy
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2014-05-28 o 07:28 |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2046 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ludzie... to sa tacy "madrzy ludzie co takie pierdoły mówią"? Pierwszy raz zostanę matka u wydaje mi sie każda matka kocha swoja pocieche ze wzgledu na wszystko(bo to matka) Jakie to ma znaczenie jak dziecko zostało urodzone, ale noszone było pod serduszkiem przez tyle miesiecy, w tedy ta miłość przecież sie narodziła---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
i niech tak dalej bedzie twoje maleństo tez tak fikało na ktg jak szalone? Bo w moje coś wstapiło mamy które były przede mna już na bank po 36 tyg , jakoś rzadko naciskały kuziczek(naciska sie jak czujesz kopniaczka) a ja to non stop, aż mi głupio było
|
|||
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to chyba nie jest badanie którego nie można wykonywać bez przyczyny? w sensie, że może zaszkodzić i lepiej poczekać do 36tc?
|
|
|
|
|
#2048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz tylko dużo leżeć i nic nie robić ![]() Cytat:
Cytat:
Zamówiłam kocyk dla małego, wygląda tak samo jak na innej aukcji, ale połowę tańszy, jak okaże się lipny to zamówię drugi http://allegro.pl/show_item.php?item=4251346770
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-05-28 o 07:49 |
|||
|
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) była w szoku, ze tak super było słychać....,sama byłam zdziwiona, bo myślała, jak tak nagadała, ze juz po badaniu moim |
|
|
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moj sobie posiedzi i poczeka w domu
. Chce mame do towarzystwa. Cytat:
. Wiem, ze wszystko pojdzie dobrze, tylko wczoraj jakos tak sie podlamalam. Cytat:
He he, no to sie mutantow dochowamy .Ja chyba tez sobie dzis jakies zdjecie w lustrze zrobie i tu wstawie, dzis zaczynam 30 tydzien jakby nie bylo .
|
||
|
|
|
#2051 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz dmucha na zimne...może wtedy miałaś podobnie do mnie.... ale dzidzi w każdej chwili może się jeszcze nawet obrócić i będzie po strachu, że tak powiem. Ja zbyt dużo od siebie oczekuję. Ledwo remont skończony, odsprzątać trzeba było. Firmy też samej nie mogę zostawić (i jak tu nie być kłębkiem nerwów) do tego wszystkiego problemy dnia codziennego. Cytat:
Cytat:
Też pytałam o skurcze. Powiedział dokładnie to co twój o tych zaburzeniach elektrolicznych. Dawkę magnezu mi zmniejszył a żelazo kazał bać każdego dnia. Cytat:
Chodziło o głaskanie i masowanie. Krem wetrzeć szybciutko. Owszem dłoń można przystawiać. Inny lekarz ... zobaczymy co będzie po konsultacjach w szpitalu. Cytat:
Cytat:
Noooo i kolejny raz WYKSZTAŁCIUCHY pokazują, że mają mniej oleju w głowie niż ustawa przewiduje po tych dyplomach. Czasem jak słyszę "przecież wykształcona jest...a taaak się zachowuje o jeeeny kto by pomyślał" to mnie ścina. Co ma wykształcenie do charakteru człowieka? [QUOTE=zVenus;46639442 no to się trzymaj i nogi w górę...miałaś jakieś przeczucia?dlaczego?? coś Cię niepokoiło?? dasz radę, widzę, że już 31tc więc tak na prawdę już jest prawie bezpiecznie a jak dotrwasz jeszcze z 5-6tyg to już super. najwyżej będziesz lipcówka ![]() ale Cię nie wygonimy![]() [/QUOTE]Cały dzień się stresowałam wizytą...a wręcz się bałam iść. Na dodatek sama.... objawów nie miałam żadnych czułam się dobrze i nie sądziłam, że może być coś nie tak. Hahaha no Ja myślę, że mnie nie przegonicie na cztery wiatry jak zostanę a raczej na pewno tak się stanie, że będę mamusią lipcową.
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to chyba musze namówić moja na pierwszym spotkaniu żeby mi zrobiła wcześniej, bo też bym chciała uslyszeć... |
|
|
|
|
#2053 |
|
Rozeznanie
|
ja ktg miałam wczoraj a u mnie był 27+6 tc, słychać było ładnie
mimo, ze ja raczej należę do tych grubych , mała dawała często znać ![]() teraz bede miec mniej wiecej co 3 tygodnie
|
#2054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzień mam wizytę to sie dowiem teraz mam nadzieje że usg mi już zrobi, bo ostatnio 2 ms temu widziałam mojego bobaska---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2055 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!Cytat:
Cytat:
jesteś taka malutka. Mela cudna!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja planuję w Międzylesiu, a Ty? Cytat:
Serio? No to musicie być ze sobą naprawdę bardzo blisko. Ja sobie nie wyobrażam, żeby moja miała być w ogóle gdzieś w pobliżu nawet odwiedzić to niech przyjedzie dopiero, jak już się porządnie ogarnę...
|
|
#2056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. co do tuszy to mysle, ze jak ma się duzo tłuszczyku tak jak ja - ale to moje przemyslenia są, nie pytałam położnej jak to jest
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pięknie wyglądacie mamusie!
![]() Angelika - ![]() ButterBear - a jak nie mam parowaru to wyjdzie w garnku do gotowania na parze? Ile czasu trzeba trzymać? Cytat:
Cytat:
Była mowa o wypłatach z Zusu. Dostałam tylko 3/4 wypłaty tj. za 3 tyg. bo na tyle miałam zwolnienie. I jestem załamana, bo muszę wydać prawie wszystko, a jeszcze miesiąc się nie skończył i nie wiadomo, kiedy wypłacą mi resztę
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale przyjedzie do mnie w okolicach porodu. Zabieram sie za pedicure, trzymajcie kciuki .
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
mi też wypłacają za 3 tyg, ostatnie dwa przelewy miałam 30 kwietnia i 16 maja.
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2061 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż pojechał sam na chwilkę. Ja się uczyłam i byłam już w piżamie... Ale nawet mi się nie chce gadać o tym, bo mnie temat moich teściów przyprawia o skoki ciśnienia.... Z resztą pamiętasz moje różne opowieści na ich temat chyba? Cytat:
No to oby nie mieć cc Ja dla odmiany, jak mówię, że zależy mi na porodzie sn, to słyszę od niektórych 'oszalałaś, lepiej mieć cc, a nie tak dziecko męczyć porodem zwykłym, oszczędziłabyś jej' ... to dla mnie też 'ciekawa teoria' Cytat:
Chyba tańszy, bo to jest letni, więc będzie cieńszy ![]() Nie no, mój chce być. Tylko nie wiem, jak da radę, skoro nie może o mnie myśleć w kontekście 'medycznym'. Rozmawialiśmy o tym dużo, mówi, że uważa, że da radę. Powiedziałam mu też, że jakby miał nie wytrzymać, to beż krępacji ma wyjść. Ja wyjść nie mogę ale on zawsze może, ja się nie obrażę. On sam z siebie chce, ale jakby się okazało, że ma nie dać rady, to go też nie chcę zmuszać Z mamą spoko. Jak ja bym poszła z moją mamą, to bym urodziła w 10 minut Umie mnie sprowadzić na ziemię, postawić do pionu i zmotywować!Cytat:
Co do ZUSu, to juz kiedyś pisałyście, ja miałam odpisać, ale zapomniałam. No więc to tak jest, że dostaje się za okres zwolnienia a nie za okres miesiąca. A to tylko jak się pracuje w firmie, która zatrudnia mniej niż 20 osób, bo jak więcej, to pracodawca się rozlicza z ZUSem i wypłaca wypłatę za miesiąc. ZUS ma 30 dni od daty OTRZYMANIA od pracodawcy opisanego zwolnienia na wypłacenie kasy. Lilka, możesz tam zadzwonić do ZUSu i zapytać, kiedy dostaniesz następny przelew, jak mają Twoje kolejne l4, to Ci powiedzą. Co do wysokości wynagrodzenia - to dostaje się średnią z ostatnich 12 miesięcy z wynagrodzenia brutto. To się specyficznie liczy, że wychodzi, ile dostaje się za jeden dzień L4. Gdyby któraś była zainteresowana, mogę napisać potem, jak to się liczy dokładnie Często to wychodzi więcej, niż dostawało się normalnie, jak dostawało się legalnie premie itp, poza tym, jak któraś pisała, to okres nieskładkowy, więc pewne składki dochodzą do wynagrodzenia. Ja np. dostaję mniej dla odmiany bo w ciągu ostatniego roku dostałam podwyżkę, więc do tej średniej wchodzi mi kilka mcy z niższym wynagrodzeniem, co mi obniża teraz to świadczenie. ![]() Ale się z rana rozpisałyście. Mąż mi wczoraj zrobił pyszneeee placki ziemniaczane. Wybaczyłam mu w pół sekundy, że olał dzień matki..i kilka innych rzeczy Objadłam się jak bąk, były cudowne!A teraz idę robić śniadanie - grzanki z dzieciństwa. Nie wiem, czy jadłyście takie: biała bułka pokrojona, namoczona w mleku i usmażona na patelni. Mama mi zawsze takie robiła na podwieczorek
|
||||
|
|
|
#2062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęAlbo w Bródnowskim albo na Madalińskiego Cytat:
Cytat:
Leż grzecznie, odpoczywaj a na pewno wytrzymać te parę tygodni ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Mąż widać spisał się przy robieniu placków ![]() U mnie takie grzanki tata nazywał tostami francuskimi i serwował w weekeend na śniadanie.
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() Dzięki! Zadzwonię jak za 2 tyg. nic nie przyjdzie. Przepis super! Ja uwielbiam indyka, a TZ szparagi ![]() Ostatnio robiłam indyka z cukinią i mozarellą w sosie pomidorowym ![]() U mnie były "bułki w jajku". Nawet tydzien temu sobie zrobiłam takie śniadanie
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moze jestem zacofana, ale serio, dla mnie porodowka to nie miejsce dla mezczyzny. Ludzkosc ma za soba ponad 5000 lat cywilizacji, i we wszystkich kulturach i narodach swiata od starozytnosci porod to byla kobieca sprawa, i facet byl przy tej okazji wyrzucany za drzwi. Zapewne nie bez powodu. Niecale 50 lat ''mody'' mnie nie przekonuje. Jesli mezczyzna rzeczywiscie chce, to spoko, ale ja czasem mam wrazenie, ze wiekszosc z nich w glebi duszy wolalaby uniknac tej ''przyjemnosci'' .
|
||
|
|
|
#2065 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sobie zycze tego samego! Cytat:
, ale powiem tak przy naturalnym porodzie depresja poporodowa zdarza sie duzo rzadziej niz przy cc. Ja niestety mialam depresje poporodowa po urodzeniu coreczki, to samo miala moja siostra, ale dziecko kocha sie tak samo!!! Mam nadzieje, ze teraz mnie to ominie!
|
||
|
|
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
angelika__2014 głowa do góry, nogi też
Odpoczywaj, bierz leki, myśl pozytywnie i trzymaj się w dwupaku jak najdłużej ![]() jagusia ankieta wypełniona
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bułki w jajku też u mnie były Wypróbuj w mleku, są pyszne właśnie pożarłam ![]() Cytat:
Gorzej, jak jedno chce, a drugie nie i to które chce ciśnie! To bez sensu i można sobie narobic krzywdy w związku. Mój mąż bardzo chce być, głównie dla mnie. Ja to doceniam. Ale tak jak pisałam, jak się okaże, że nie ma siły - to nie ma sprawy
|
||
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, mam problemy z zasięgiem tu, nie chce mi telefon cytować :/
Tasia, ja będę rodzić w imidzie. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Angelika czyli w ktorym tyg mozesz urodzic?
Nozki w gore i trzymam kciuki za bezpieczne rozw w vezpiecznym dla Was terminie :-* Justa ja dokladnie tak sobie wyobrazam CC jak Ty je przechodzilas! Tez mam czesto zgage. Mi pomaga rennie nawet 1 pastylka, ost dostalam manti od tescia i tez bylo ok. H4linka ta polozna od karmienia piersia na Mamo to ja to ze Zdrojow chyba co? Super babka TZ ja podsumowal: "ona wszystko wie, nie chcesz jej?" Poeod - My zdecydujemy po szkole rodzenia ale ja chce aby byl przy mnie. Bedzie siedzial przodem do mnie. Nic nie musi widziec, ma mnie wspierac. Ja mam bardzo niski prog bolu... Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

najgorsze puerwsze wstanie

. TŻ jak wyjechał po 15 tak dalej jedzie .
tu w Niemczech jest fajowo pod tym wzgledem, ze polozna przychodzi do domu I robi ktg, badanie moczu I ogolnie na zmiane z gin sa wizyty
jeśli moja dzidzia się nie podniesie do czwartku to mam jechać na IP i zobaczy jak się sprawy toczą. Może być tak, że zostawi mnie na obserwacji. Jeżeli będzie ok to w pon lub wt mam jechać na IP na kontrolę. O komunii mogę zapomnieć... mam leżeć z nogami do góry i zamienić się w oazę spokoju. 
)
mam dosc.
to sa tacy "madrzy ludzie co takie pierdoły mówią"? Pierwszy raz zostanę matka u wydaje mi sie każda matka kocha swoja pocieche ze wzgledu na wszystko(bo to matka) Jakie to ma znaczenie jak dziecko zostało urodzone, ale noszone było pod serduszkiem przez tyle miesiecy, w tedy ta miłość przecież sie narodziła

)

to dla mnie też 'ciekawa teoria'