W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 07:08   #2041
AgnesD
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Dziewczyny, nie panikujcie porod cc nie jest taki zly malenstwo dostalam do ucalowania zaraz po urodzeniu jak zszyli I przewiezll mnie na sale po, to zaraz I malego tam dostalam. I karmic tez od razu mozna. Bol jest, ale do wytrzymania najgorsze puerwsze wstanie w drugiej dobie jyz nie bralam przeciwbola, w sumie tylko dostalam jakis czopek niby przeciwbolowy, ale pomogl na co innego , a w trzrciej juz w domku bylam.

Komplikacje po cc, ostrzegaja pisza ale sa zadko I w sumie nie dotycza dziecka. Ja sie skolei naczytalam o komplikacjach po sn I decyduje sie znow na cc

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

A wiecie jakie madre slowa slyszalam od znajomych dodam dobrze wyksztalconych cytuje:
Ze, dziecko po cc sie mniej kocha
Ze, porod cc zmienia geny
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:15   #2042
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Trochę przestało padać, ale ulice zalane, a Straży Pożarnej ani widu ani słychu . TŻ jak wyjechał po 15 tak dalej jedzie .
napisz jak dziś wygląda u Was niebo, bo sie troche martwię o wyprawe mojego mężula..a z jakiego miasta jesteś?
Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
My dzis po wizycie poloznej tu w Niemczech jest fajowo pod tym wzgledem, ze polozna przychodzi do domu I robi ktg, badanie moczu I ogolnie na zmiane z gin sa wizyty

Ktg wyszlo super
co to znaczy,że ktg jest super?? ja jeszcze nie miałam...

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Po raz pierwszy przyznam się ze was nie nadrobię.

Wiedziałam....czułam....ż e coś się święci. Jestem po wizycie.

Mała ułożona jest główką w dół gotowa do porodu SN. Tyle, że główka jest zdecydowanie za nisko i nie dało się określić przez to wagi, ani ile ma cm. Można było zmierzyć tylko obwód brzuszka i kość udową i wyszły zgodnie z terminem OM.
Główka jest tak nisko, że uciska na szyjkę... nie jest jeszcze skrócona ale nie jest dobrze jeśli moja dzidzia się nie podniesie do czwartku to mam jechać na IP i zobaczy jak się sprawy toczą. Może być tak, że zostawi mnie na obserwacji. Jeżeli będzie ok to w pon lub wt mam jechać na IP na kontrolę. O komunii mogę zapomnieć... mam leżeć z nogami do góry i zamienić się w oazę spokoju.
Na dodatek dowiedziałam się, że jestem raczej pretendentką do tego, że 37 tydzień to max sierpniowa mamuska nie zostane. 7 lipca odstawiamy leki i czekamy tydzień,dwa trzy to już góra i rodzę. ZAKAZ DOTYKANIA I GŁASKANIA BRZUCHA I PIERSI. Za dwa trzy tyg będę mieć robione badania stricte pod poród.

leki.
luteina podjęzykowa 3x1, żelazo 1x1, buskopan na zmianę z nospą 2x1. magnez 1x1.

no to się trzymaj i nogi w górę...miałaś jakieś przeczucia?dlaczego?? coś Cię niepokoiło?? dasz radę, widzę, że już 31tc więc tak na prawdę już jest prawie bezpiecznie a jak dotrwasz jeszcze z 5-6tyg to już super. najwyżej będziesz lipcówka ale Cię nie wygonimy
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:23   #2043
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:

Mała ułożona jest główką w dół gotowa do porodu SN. Tyle, że główka jest zdecydowanie za nisko i nie dało się określić przez to wagi, ani ile ma cm. Można było zmierzyć tylko obwód brzuszka i kość udową i wyszły zgodnie z terminem OM.
Główka jest tak nisko, że uciska na szyjkę... nie jest jeszcze skrócona ale nie jest dobrze jeśli moja dzidzia się nie podniesie do czwartku to mam jechać na IP i zobaczy jak się sprawy toczą. Może być tak, że zostawi mnie na obserwacji. Jeżeli będzie ok to w pon lub wt mam jechać na IP na kontrolę. O komunii mogę zapomnieć... mam leżeć z nogami do góry i zamienić się w oazę spokoju.
Na dodatek dowiedziałam się, że jestem raczej pretendentką do tego, że 37 tydzień to max sierpniowa mamuska nie zostane. 7 lipca odstawiamy leki i czekamy tydzień,dwa trzy to już góra i rodzę. ZAKAZ DOTYKANIA I GŁASKANIA BRZUCHA I PIERSI. Za dwa trzy tyg będę mieć robione badania stricte pod poród.

leki.
luteina podjęzykowa 3x1, żelazo 1x1, buskopan na zmianę z nospą 2x1. magnez 1x1.

Nie martw się na zapas, słuchaj lekarza, nogi i glowa do góry i mysl pozytywnie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Byłam na wizycie u gina, powiedział cyt."nie ma się do czego doczepić" Więc bomba Maleństwo fika, tętno 140
W piątek usg
Dziewczyny, pytałam o te skurcze - Aspargin można brać, ale nie dłużej, niż 10-14 dni i tylko 2x1 tabl. na dobę. Za to sam magnez można brać długo, 3x1 tabletka. Co do samych skurczy: cyt."to zaburzenia elektrolityczne w ciąży, jednak nie do końca wiadomego pochodzenia, bo często wyniki pierwiastków w krwi wychodzą dobrze, a skurcze są. Po ciąży miną."

Cytat:
Popieram, karta Rossnę jest bardzo przydatna Mam już 7% zniżki A często są jakieś większe promocje tylko dla posiadaczy tej karty (oczywiście produktów dziecięcych )
Muszę w takim razie założyc sobie tą kartę
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Boże ta zgaga mnie wykonczy
Do tego mam dosc.
Wzięłam czopka przeciwymiotnego mam nadzieje ze trochę pomorze i zaraz zasne

Cytat:
Koszulka super, a brzuszek jeszcze bardziej superowy!

dzięki

Witam się lecę na pobranie krwi, a później do dentysty, bo złamałam zęba (czwórka dolna)...... na truskawce , pół zęba, no masakra jakaś, nie do wiary Miłego dnia
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:25   #2044
AgnesD
Rozeznanie

zVenus tzn. Ze Serduszko malej miarowo ladnie bilo I zero skurczy macicy
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Edytowane przez AgnesD
Czas edycji: 2014-05-28 o 07:28
Stary 2014-05-28, 07:29   #2045
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
aha rozumiem, no to bardzo się cieszę..to ktg chyba po 30tc się juz jakoś zaczyna robić...czy później? coś mi się kojarzy, że jak nie ma wskazań to jakoś później
Stary 2014-05-28, 07:35   #2046
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, nie panikujcie porod cc nie jest taki zly malenstwo dostalam do ucalowania zaraz po urodzeniu jak zszyli I przewiezll mnie na sale po, to zaraz I malego tam dostalam. I karmic tez od razu mozna. Bol jest, ale do wytrzymania najgorsze puerwsze wstanie w drugiej dobie jyz nie bralam przeciwbola, w sumie tylko dostalam jakis czopek niby przeciwbolowy, ale pomogl na co innego , a w trzrciej juz w domku bylam.

Komplikacje po cc, ostrzegaja pisza ale sa zadko I w sumie nie dotycza dziecka. Ja sie skolei naczytalam o komplikacjach po sn I decyduje sie znow na cc

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

A wiecie jakie madre slowa slyszalam od znajomych dodam dobrze wyksztalconych cytuje:

no ludzie...to sa tacy "madrzy ludzie co takie pierdoły mówią"? Pierwszy raz zostanę matka u wydaje mi sie każda matka kocha swoja pocieche ze wzgledu na wszystko(bo to matka) Jakie to ma znaczenie jak dziecko zostało urodzone, ale noszone było pod serduszkiem przez tyle miesiecy, w tedy ta miłość przecież sie narodziła

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
aha rozumiem, no to bardzo się cieszę..to ktg chyba po 30tc się juz jakoś zaczyna robić...czy później? coś mi się kojarzy, że jak nie ma wskazań to jakoś później
normalnie po 36 tygodniu, czyli w ostatnim miesiacu ciąży...Jednak ja też już miałam ta przyjemność i mogła bym leżeć tak cały dzień, te 20 min to było dla mnie zdecydowanie za krótko

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
super i niech tak dalej bedzie twoje maleństo tez tak fikało na ktg jak szalone? Bo w moje coś wstapiło mamy które były przede mna już na bank po 36 tyg , jakoś rzadko naciskały kuziczek(naciska sie jak czujesz kopniaczka) a ja to non stop, aż mi głupio było
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:36   #2047
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
no ludzie...to sa tacy "madrzy ludzie co takie pierdoły mówią"? Pierwszy raz zostanę matka u wydaje mi sie każda matka kocha swoja pocieche ze wzgledu na wszystko(bo to matka) Jakie to ma znaczenie jak dziecko zostało urodzone, ale noszone było pod serduszkiem przez tyle miesiecy, w tedy ta miłość przecież sie narodziła

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

normalnie po 36 tygodniu, czyli w ostatnim miesiacu ciąży...Jednak ja też już miałam ta przyjemność i mogła bym leżeć tak cały dzień, te 20 min to było dla mnie zdecydowanie za krótko
dzięki, ja jutro zaczynam 30tc wiec jeszcze na ktg poczekam, chociaż coś mi położna mówiła przez tel o tym badaniu...więc skoro będę płacić za spotkania z nią to może właśnie zaproponuje to badanie wcześniej. w sumie chętnie bym posłuchała jak bije serducho mojej kruszynki to chyba nie jest badanie którego nie można wykonywać bez przyczyny? w sensie, że może zaszkodzić i lepiej poczekać do 36tc?
Stary 2014-05-28, 07:47   #2048
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

leki.

mój mały też jest bardzo nisko, na razie odpukać skurcze minęły i czuję się bardzo dobrze. U Ciebie też leki na pewno pomogą i mały urodzi się w terminie musisz tylko dużo leżeć i nic nie robić

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Kurcze dziewczyno musisz byc z zelaza albo marmuru, skoro piszesz, ze cesarka to pikus!!!
Ja mialam raz i nie powiem, zeby bylo fajnie... Jak zalozyli mi przed cc cewnik, to myslalam tylko o tym , ze chce mi sie mega siusiu, pozniej jak dostalam znieczulenie w kregoslup, to myslalam , ze idiotycznie sie zachowuje, bo dzwonilam zebami na caly szpital i bylo mi tak zimno..,. ale jak puscilo znieczulenie, a musialam wstac z lozka, to juz byl dla mnie kosmos... o malo nie zemdlelam z bolu i ubytku krwi... widac cienias ze mnie
Dla mnie cc to nic strasznego, wiadomo że trochę boli, ale da się wytrzymać. Tylko raz poprosiłam o coś przeciwbólowego, a ze wstaniem z łóżka też nie miałam problemu.

Cytat:

[/COLOR]A wiecie jakie madre slowa slyszalam od znajomych dodam dobrze wyksztalconych cytuje:
co za głupoty

Zamówiłam kocyk dla małego, wygląda tak samo jak na innej aukcji, ale połowę tańszy, jak okaże się lipny to zamówię drugi http://allegro.pl/show_item.php?item=4251346770

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-05-28 o 07:49
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 07:53   #2049
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
dzięki, ja jutro zaczynam 30tc wiec jeszcze na ktg poczekam, chociaż coś mi położna mówiła przez tel o tym badaniu...więc skoro będę płacić za spotkania z nią to może właśnie zaproponuje to badanie wcześniej. w sumie chętnie bym posłuchała jak bije serducho mojej kruszynki to chyba nie jest badanie którego nie można wykonywać bez przyczyny? w sensie, że może zaszkodzić i lepiej poczekać do 36tc?
zaszkodzić chyba nie, to bardziej chodzi o to, że po 36 tyg najlepiej wychodzi...(najlepiej słychać)i jak ona to stwierdziła w wyjątkowych przypadkach robią w 32 tyg)U mnie położna (chodzę państwowo) twierdziła, ze w 28 tyg to na pewno nic nie będzie słychac , bo to za małe dziecko(pisałam już o tym, ah ten kalafior) była w szoku, ze tak super było słychać....,sama byłam zdziwiona, bo myślała, jak tak nagadała, ze juz po badaniu moim
Stary 2014-05-28, 07:55   #2050
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
W związku z tym mam pewne obawy co do jego obecności przy porodzie
Moj sobie posiedzi i poczeka w domu. Chce mame do towarzystwa.

Cytat:
nie czytać bzdur proszę!!! CC jest bezpieczne, szczególnie zaplanowane! Gorsze jest CC przeprowadzane w wyniku komplikacji SN, wtedy łatwiej o komplikacje, ale też b. rzadko!
Naprawdę nie ma się co bać Przeszłam 2 operacje na otwartej jamie brzusznej, cesarka przy tym to mały pikuś A ile radości zaraz po! Max 5 minut i już widzisz dzieciaczka Przytulisz, pocałujesz (potem zabierają na "oględziny") i późniejsze zszywanie już nie straszne, masz o czym myśleć I naprawdę komplikacje są baaaardzo rzadkie Praktycznie żadnych poważnych nie ma
Ulzylo mi. Wiem, ze wszystko pojdzie dobrze, tylko wczoraj jakos tak sie podlamalam.

Cytat:

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy.
He he, no to sie mutantow dochowamy.

Ja chyba tez sobie dzis jakies zdjecie w lustrze zrobie i tu wstawie, dzis zaczynam 30 tydzien jakby nie bylo.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:02   #2051
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
jak wizyta?

Mnie tak nastraszyła ginka w 1 ciąży, gdy byłam w 31tc. Kazała leżeć z biodrami w górze i dotrwać do 35tc. 2 dni później wylądowałam w szpitalu z innego powodu, gdzie nikt nie potwierdził jej diagnozy a synka urodziłam w 38tc.

Trzymaj się mocno, bierz leki i leż! Abyś jak najdłużej wytrwała w dwupaku..
Ja się zapytałam czy faktycznie mogę w każdej chwili urodzić....gin stwirdził, że lepiej monitorować sytuacje i pokazać się czwartek lub po weekendzie niż czekać do kolejnej wizyty za 3 tyg. Mógł mi kazać przyjechać do siebie prywatnie....ale skoro pracuje w szpitalu to po co mam płacić TO JEGO SŁOWA i wypisze mi skierowania na badania od razu.

Lekarz dmucha na zimne...może wtedy miałaś podobnie do mnie.... ale dzidzi w każdej chwili może się jeszcze nawet obrócić i będzie po strachu, że tak powiem. Ja zbyt dużo od siebie oczekuję. Ledwo remont skończony, odsprzątać trzeba było. Firmy też samej nie mogę zostawić (i jak tu nie być kłębkiem nerwów) do tego wszystkiego problemy dnia codziennego.

Cytat:
angelika główka do góry, będzie dobrze, to jeszcze nie jest pewne tak? Więc prosze wypoczywaj i nie stresuj sie, a bedzie wszystko dobrze A miałas jakies objawy może????
Właśnie żadnych objawów nie miałam. Czułam, że mała jest główką w dole...przypuszczałam. Ale nie sądziłam, że tak nisko i że na szyjkę uciska wręcz. Dwa razy miałam te skurcze ale pisałyście że to normalka i powiązałam to jeszcze z tym, że miałam zaparcia, powiedziałam o nich ginowi i potwierdził, że od zaparć mgogły mi się pojawić twardnienie brzucha i skurcze TAKŻE NIE POWSTRZYMYWAĆ !!!

Cytat:
Są takie pieluszki - Bella Happy - i mają one wycięcie na pępek Ja miałam 1 pakę w pierwszej ciąży, teraz też mam 1 opakowanie; przydaje się na sam początek, jak kikutek jeszcze świeży; polecam
Za wagę
A profil to raczej ciężko już "ustrzelić" na tym etapie ciąży, nasz dzieciaczki duże...

Dermopantenu nie znam, Alantan podobno też jest ok. Do Bepathenu się przyzwyczaiłam, teraz mam zaufanie i tyle

Hehe, nie wiem, czy dokładnie co drugie (tak mi się napisało ), ale na pewno sporo - jestem na drugim forum, rodziłyśmy w zeszłym roku i bardzo dużo naszych dzieciaczków miało ciemieniuchę Obstawiam, że właśnie gdzieś około połowy

Cudo! Ale zgrabniocha! (kolejna )

Na początku miałam żel Loveli, teraz dla Krzysia mam proszek tej samej firmy i jeszcze nie wiem, czy będę coś innego dla Maleństwa kupować, czy też będzie ten proszek.
Materac Krzyś ma gryczany (czy gryczano jakiś, nie pamiętam ). Teraz do kompletu do tego łóżeczka dla Małej jest materac piankowy.

Byłam na wizycie u gina, powiedział cyt."nie ma się do czego doczepić" Więc bomba Maleństwo fika, tętno 140
W piątek usg
Dziewczyny, pytałam o te skurcze - Aspargin można brać, ale nie dłużej, niż 10-14 dni i tylko 2x1 tabl. na dobę. Za to sam magnez można brać długo, 3x1 tabletka. Co do samych skurczy: cyt."to zaburzenia elektrolityczne w ciąży, jednak nie do końca wiadomego pochodzenia, bo często wyniki pierwiastków w krwi wychodzą dobrze, a skurcze są. Po ciąży miną."
Super, że wizyta udana
Też pytałam o skurcze. Powiedział dokładnie to co twój o tych zaburzeniach elektrolicznych. Dawkę magnezu mi zmniejszył a żelazo kazał bać każdego dnia.

Cytat:
Oj kochana nie martw sie na zapas... moze lekarz jest w bledzie... co nie oznacza, ze nie powiennas sie oszczedzac!!!!! Teraz bedziesz krolowa kanapy, a inni niech przy Tobie skacza! Z tym dotykaniem, to pewnie bardziej chodzilo o masowanie i glaskanie brzucha, bo jak przylozysz dlon do brzucha, to nie wywolasz w ten sposob porodu! Moze warto skonsultowac sie z innym lekarzem??
czuję, że mnie na tej kanapie rozniesie...ale będę leżeć. W sumie przyzwyczajona jestem bo od grudnia do marca praktycznie też miałam nakaz leżenia.
Chodziło o głaskanie i masowanie. Krem wetrzeć szybciutko. Owszem dłoń można przystawiać.
Inny lekarz ... zobaczymy co będzie po konsultacjach w szpitalu.

Cytat:
Do tego mam dosc.
Współczuję.

Cytat:

Noooo i kolejny raz WYKSZTAŁCIUCHY pokazują, że mają mniej oleju w głowie niż ustawa przewiduje po tych dyplomach.
Czasem jak słyszę "przecież wykształcona jest...a taaak się zachowuje o jeeeny kto by pomyślał" to mnie ścina. Co ma wykształcenie do charakteru człowieka?

[QUOTE=zVenus;46639442

no to się trzymaj i nogi w górę...miałaś jakieś przeczucia?dlaczego?? coś Cię niepokoiło?? dasz radę, widzę, że już 31tc więc tak na prawdę już jest prawie bezpiecznie a jak dotrwasz jeszcze z 5-6tyg to już super. najwyżej będziesz lipcówka ale Cię nie wygonimy[/QUOTE]

Cały dzień się stresowałam wizytą...a wręcz się bałam iść. Na dodatek sama.... objawów nie miałam żadnych czułam się dobrze i nie sądziłam, że może być coś nie tak.
Hahaha no Ja myślę, że mnie nie przegonicie na cztery wiatry jak zostanę a raczej na pewno tak się stanie, że będę mamusią lipcową.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:05   #2052
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
zaszkodzić chyba nie, to bardziej chodzi o to, że po 36 tyg najlepiej wychodzi...(najlepiej słychać)i jak ona to stwierdziła w wyjątkowych przypadkach robią w 32 tyg)U mnie położna (chodzę państwowo) twierdziła, ze w 28 tyg to na pewno nic nie będzie słychac , bo to za małe dziecko(pisałam już o tym, ah ten kalafior) była w szoku, ze tak super było słychać....,sama byłam zdziwiona, bo myślała, jak tak nagadała, ze juz po badaniu moim
Faktycznie pisałaś o tym
no to chyba musze namówić moja na pierwszym spotkaniu żeby mi zrobiła wcześniej, bo też bym chciała uslyszeć...
Stary 2014-05-28, 08:09   #2053
AgnesD
Rozeznanie

ja ktg miałam wczoraj a u mnie był 27+6 tc, słychać było ładnie mimo, ze ja raczej należę do tych grubych , mała dawała często znać

teraz bede miec mniej wiecej co 3 tygodnie
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2014-05-28, 08:12   #2054
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zapytałam czy faktycznie mogę w każdej chwili urodzić....gin stwirdził, że lepiej monitorować sytuacje i pokazać się czwartek lub po weekendzie niż czekać do kolejnej wizyty za 3 tyg. Mógł mi kazać przyjechać do siebie prywatnie....ale skoro pracuje w szpitalu to po co mam płacić TO JEGO SŁOWA i wypisze mi skierowania na badania od razu.

Lekarz dmucha na zimne...może wtedy miałaś podobnie do mnie.... ale dzidzi w każdej chwili może się jeszcze nawet obrócić i będzie po strachu, że tak powiem. Ja zbyt dużo od siebie oczekuję. Ledwo remont skończony, odsprzątać trzeba było. Firmy też samej nie mogę zostawić (i jak tu nie być kłębkiem nerwów) do tego wszystkiego problemy dnia codziennego.

Właśnie żadnych objawów nie miałam. Czułam, że mała jest główką w dole...przypuszczałam. Ale nie sądziłam, że tak nisko i że na szyjkę uciska wręcz. Dwa razy miałam te skurcze ale pisałyście że to normalka i powiązałam to jeszcze z tym, że miałam zaparcia, powiedziałam o nich ginowi i potwierdził, że od zaparć mgogły mi się pojawić twardnienie brzucha i skurcze TAKŻE NIE POWSTRZYMYWAĆ !!!

Super, że wizyta udana
Też pytałam o skurcze. Powiedział dokładnie to co twój o tych zaburzeniach elektrolicznych. Dawkę magnezu mi zmniejszył a żelazo kazał bać każdego dnia.

czuję, że mnie na tej kanapie rozniesie...ale będę leżeć. W sumie przyzwyczajona jestem bo od grudnia do marca praktycznie też miałam nakaz leżenia.
Chodziło o głaskanie i masowanie. Krem wetrzeć szybciutko. Owszem dłoń można przystawiać.
Inny lekarz ... zobaczymy co będzie po konsultacjach w szpitalu.

Współczuję.

Noooo i kolejny raz WYKSZTAŁCIUCHY pokazują, że mają mniej oleju w głowie niż ustawa przewiduje po tych dyplomach.
Czasem jak słyszę "przecież wykształcona jest...a taaak się zachowuje o jeeeny kto by pomyślał" to mnie ścina. Co ma wykształcenie do charakteru człowieka?

Cały dzień się stresowałam wizytą...a wręcz się bałam iść. Na dodatek sama.... objawów nie miałam żadnych czułam się dobrze i nie sądziłam, że może być coś nie tak.
Hahaha no Ja myślę, że mnie nie przegonicie na cztery wiatry jak zostanę a raczej na pewno tak się stanie, że będę mamusią lipcową.
aha, ja też moje maleństwo czuje ciagle na dole, od niedawna, ale może tak mi sie po prostu przekręciło za tydzień mam wizytę to sie dowiem teraz mam nadzieje że usg mi już zrobi, bo ostatnio 2 ms temu widziałam mojego bobaska

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
ja ktg miałam wczoraj a u mnie był 27+6 tc, słychać było ładnie mimo, ze ja raczej należę do tych grubych , mała dawała często znać

teraz bede miec mniej wiecej co 3 tygodnie
ale miałas wskazania do ktg? a to ma jakieś znaczenie jakiej tuszy jesteśmy ?
Stary 2014-05-28, 08:23   #2055
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek jaka jestes drobna!! Sliczny brzuszek!

No to teraz stara ciotka klotka da swoje zdjecia duzego ponad 30 tc brzucha Nie wymazywalam twarzy, a co tam mam 36 lat i dobrze mi z tym
Nie wyglądasz na 36 ani tym bardziej na ciotkę klotkę super!

Cytat:
a to dziwne, bo przecież rozwój dziecka jest tak różny, że przez całą ciążę terminy wychodza bardzo rozbieżne. Raz dzidziol przybierze duzo wagi i już termin z tydzień wcześniej...więc nie rozumiem toku myślenia Twojego gina. Moja mi od razu powiedziała, że wiarygodny jest pierwszy pomiar (5-7tc) a potem na połówkowym termin który wychodzi z długości kości udowej. Reszta to zwykłe przypadki, którymi się nie sugerujemy.
Moja mówiła że na pierwszym przesiewowym ten termin jest najbardziej wiarygodny, że potem jak coś się zmieni to dwa dni w tą czy w tą. Mi się usg pokrywa z om - chyba jest różnica jednego dnia, ale nawet nie wiem w którą stronę, bo od początku mam podawany tylko jeden termin.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja też się pochwalę brzuszkiem a co Jutro zaczynamy z Melą 31 tydzień także już niedaleko
I na dokładkę mój mały myśliciel Z dziurą w głowie także się nie przestraszcie
Zuken, mamy prawie ten sam termin, a mój brzuch dwa razy większy jesteś taka malutka. Mela cudna!

Cytat:
A z boku wygladamy tak
musialam zrobic zdjecie bo ostatnio z boku mialam robione w swieta

zdjecie z dzisiaj 30+0 tc

A Ty to nie wiem, te zdjęcia co wstawiasz z przodu czy na leżąco to chyba jakieś ściemnione są, z profilu prawie nie masz brzucha!

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Mój tz chętnie mnie zaczął smarować,zaczęło się od tego,ze chciałam uniknąć cellulitu wied trzeba było siły zeby nogi wymasowac przy okazji. Początkowo traktował to jak grę wstępna,ale już się przyzwyczaił :-P
Zapomniałam, że tak można! Kiedyś wykorzystywałam męża żeby mi właśnie uda i pośladki masował porządnie kremem na cellulit, bo samej to zawsze siły brak. Po takim jego wcieraniu potrafiłam mieć zakwasy! trzeba do tego wrócić, może pomoże

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Kochane jak macie chwilkę czasu i ochoty to proszę Was o wypełnienie ankiety do mojej pracy , brakuje mi jeszcze trochę wyników by zakończyć badania
Z góry dziękuję
http://www.ankietka .pl/ankieta/151057/zaburzenia-odzywiania-plaga-xxi-wieku.html
(trzeba usunąć spację po ankietka )
Ankieta wypełniona, ale masz tam jeden błąd (albo ja coś kliknęłam inaczej niż chciałam) - zaznaczam, że nie znam nikogo z zaburzeniami ale potem i tak muszę zaznaczyć, jak się czuję w obecności tej osoby, bo inaczej nie wyśle

Cytat:

leki.

Bidulka. Ale są jeszcze szanse, że będzie dobrze! Staraj się dużo odpoczywać i nie stresować

Cytat:
A, dziewczyny z Warszawy - w których szpitalach rodzicie?
Ja planuję w Międzylesiu, a Ty?

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Witam się lecę na pobranie krwi, a później do dentysty, bo złamałam zęba (czwórka dolna)...... na truskawce , pół zęba, no masakra jakaś, nie do wiary Miłego dnia
Na truskawce?? Ukruszyłam kiedyś kawałek dwójki na widelcu, ale żeby na truskawce? :P

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Serio? No to musicie być ze sobą naprawdę bardzo blisko. Ja sobie nie wyobrażam, żeby moja miała być w ogóle gdzieś w pobliżu nawet odwiedzić to niech przyjedzie dopiero, jak już się porządnie ogarnę...
Stary 2014-05-28, 08:51   #2056
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:

ale miałas wskazania do ktg? a to ma jakieś znaczenie jakiej tuszy jesteśmy ?
nie nie miałam żadnych wskazań , po prostu gin i położna stwierdziły, że juz można robić . co do tuszy to mysle, ze jak ma się duzo tłuszczyku tak jak ja to moze słabiej być słychać - ale to moje przemyslenia są, nie pytałam położnej jak to jest
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2014-05-28, 08:52   #2057
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Pięknie wyglądacie mamusie!

Angelika -
ButterBear - a jak nie mam parowaru to wyjdzie w garnku do gotowania na parze? Ile czasu trzeba trzymać?
Cytat:
Są takie pieluszki - Bella Happy - i mają one wycięcie na pępek Ja miałam 1 pakę w pierwszej ciąży, teraz też mam 1 opakowanie; przydaje się na sam początek, jak kikutek jeszcze świeży; polecam
a gdzie można je kupić?
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Serio? No to musicie być ze sobą naprawdę bardzo blisko. Ja sobie nie wyobrażam, żeby moja miała być w ogóle gdzieś w pobliżu nawet odwiedzić to niech przyjedzie dopiero, jak już się porządnie ogarnę...
Też sobie nie wyobrażam. Nawet jak bym miała najlepszą mamę na świecie

Była mowa o wypłatach z Zusu. Dostałam tylko 3/4 wypłaty tj. za 3 tyg. bo na tyle miałam zwolnienie. I jestem załamana, bo muszę wydać prawie wszystko, a jeszcze miesiąc się nie skończył i nie wiadomo, kiedy wypłacą mi resztę
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:55   #2058
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Blisko... Mama mieszka w Polsce, ostatnio ja widzialam z gora rok temu. Ale przyjedzie do mnie w okolicach porodu.
Zabieram sie za pedicure, trzymajcie kciuki.
Stary 2014-05-28, 09:00   #2059
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Była mowa o wypłatach z Zusu. Dostałam tylko 3/4 wypłaty tj. za 3 tyg. bo na tyle miałam zwolnienie. I jestem załamana, bo muszę wydać prawie wszystko, a jeszcze miesiąc się nie skończył i nie wiadomo, kiedy wypłacą mi resztę
mi też wypłacają za 3 tyg, ostatnie dwa przelewy miałam 30 kwietnia i 16 maja.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:20   #2060
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie wyglądacie mamusie!

Angelika -
ButterBear - a jak nie mam parowaru to wyjdzie w garnku do gotowania na parze? Ile czasu trzeba trzymać?

a gdzie można je kupić?

A ja nadal nie rozszyfrowałam, za co i ile w końcu mi płacą, bo w żadną stronę mi się to nie zgadza.
Stary 2014-05-28, 09:23   #2061
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

leki.

Oj Kochana! Trzymaj się tam 'ciasno'! I niech Maluch nie wycina numerów

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
jak wizyta?
Mąż pojechał sam na chwilkę. Ja się uczyłam i byłam już w piżamie...
Ale nawet mi się nie chce gadać o tym, bo mnie temat moich teściów przyprawia o skoki ciśnienia....
Z resztą pamiętasz moje różne opowieści na ich temat chyba?

Cytat:
A to mądre rzeczy! Wow.
No to oby nie mieć cc matko, co za głupoty ludzie wymyślają.

Ja dla odmiany, jak mówię, że zależy mi na porodzie sn, to słyszę od niektórych 'oszalałaś, lepiej mieć cc, a nie tak dziecko męczyć porodem zwykłym, oszczędziłabyś jej' ... to dla mnie też 'ciekawa teoria'

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zamówiłam kocyk dla małego, wygląda tak samo jak na innej aukcji, ale połowę tańszy, jak okaże się lipny to zamówię drugi http://allegro.pl/show_item.php?item=4251346770
Bardzo fajny ten kocyk
Chyba tańszy, bo to jest letni, więc będzie cieńszy

Cytat:
Nie no, mój chce być. Tylko nie wiem, jak da radę, skoro nie może o mnie myśleć w kontekście 'medycznym'.
Rozmawialiśmy o tym dużo, mówi, że uważa, że da radę. Powiedziałam mu też, że jakby miał nie wytrzymać, to beż krępacji ma wyjść. Ja wyjść nie mogę ale on zawsze może, ja się nie obrażę. On sam z siebie chce, ale jakby się okazało, że ma nie dać rady, to go też nie chcę zmuszać

Z mamą spoko. Jak ja bym poszła z moją mamą, to bym urodziła w 10 minut Umie mnie sprowadzić na ziemię, postawić do pionu i zmotywować!

Cytat:

Jasne, że można Ja parowałam 25 minut.

Co do ZUSu, to juz kiedyś pisałyście, ja miałam odpisać, ale zapomniałam.
No więc to tak jest, że dostaje się za okres zwolnienia a nie za okres miesiąca. A to tylko jak się pracuje w firmie, która zatrudnia mniej niż 20 osób, bo jak więcej, to pracodawca się rozlicza z ZUSem i wypłaca wypłatę za miesiąc.
ZUS ma 30 dni od daty OTRZYMANIA od pracodawcy opisanego zwolnienia na wypłacenie kasy. Lilka, możesz tam zadzwonić do ZUSu i zapytać, kiedy dostaniesz następny przelew, jak mają Twoje kolejne l4, to Ci powiedzą.

Co do wysokości wynagrodzenia - to dostaje się średnią z ostatnich 12 miesięcy z wynagrodzenia brutto. To się specyficznie liczy, że wychodzi, ile dostaje się za jeden dzień L4. Gdyby któraś była zainteresowana, mogę napisać potem, jak to się liczy dokładnie
Często to wychodzi więcej, niż dostawało się normalnie, jak dostawało się legalnie premie itp, poza tym, jak któraś pisała, to okres nieskładkowy, więc pewne składki dochodzą do wynagrodzenia.
Ja np. dostaję mniej dla odmiany bo w ciągu ostatniego roku dostałam podwyżkę, więc do tej średniej wchodzi mi kilka mcy z niższym wynagrodzeniem, co mi obniża teraz to świadczenie.

Ale się z rana rozpisałyście.
Mąż mi wczoraj zrobił pyszneeee placki ziemniaczane. Wybaczyłam mu w pół sekundy, że olał dzień matki..i kilka innych rzeczy Objadłam się jak bąk, były cudowne!
A teraz idę robić śniadanie - grzanki z dzieciństwa. Nie wiem, czy jadłyście takie: biała bułka pokrojona, namoczona w mleku i usmażona na patelni. Mama mi zawsze takie robiła na podwieczorek

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:33   #2062
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
W piątek usg
za wizytę

Cytat:
A, dziewczyny z Warszawy - w których szpitalach rodzicie?
Albo w Bródnowskim albo na Madalińskiego

Cytat:
Do tego mam dosc.
Też męczy mnie zgaga od paru dni non stop :/ niestety w poprzedniej ciąży cały III trymestr tak miałam.

Cytat:

Tamta moja ginka nie dmuchała na zimne- ona albo wymyślała sobie pewne rzeczy albo inne olewała.
Leż grzecznie, odpoczywaj a na pewno wytrzymać te parę tygodni

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Mąż pojechał sam na chwilkę. Ja się uczyłam i byłam już w piżamie...
Ale nawet mi się nie chce gadać o tym, bo mnie temat moich teściów przyprawia o skoki ciśnienia....
Z resztą pamiętasz moje różne opowieści na ich temat chyba?

Mąż mi wczoraj zrobił pyszneeee placki ziemniaczane. Wybaczyłam mu w pół sekundy, że olał dzień matki..i kilka innych rzeczy Objadłam się jak bąk, były cudowne!
A teraz idę robić śniadanie - grzanki z dzieciństwa. Nie wiem, czy jadłyście takie: biała bułka pokrojona, namoczona w mleku i usmażona na patelni. Mama mi zawsze takie robiła na podwieczorek
Pamiętam opowieści o Twoich teściach

Mąż widać spisał się przy robieniu placków

U mnie takie grzanki tata nazywał tostami francuskimi i serwował w weekeend na śniadanie.
Stary 2014-05-28, 09:52   #2063
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mi też wypłacają za 3 tyg, ostatnie dwa przelewy miałam 30 kwietnia i 16 maja.
o, to mnie uspokoiłaś Myślałam, że będę dłużej czekać na resztę. Wcześniej miałam zwolnienia na pełny miesiąc.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Ja dla odmiany, jak mówię, że zależy mi na porodzie sn, to słyszę od niektórych 'oszalałaś, lepiej mieć cc, a nie tak dziecko męczyć porodem zwykłym, oszczędziłabyś jej' ... to dla mnie też 'ciekawa teoria'

Jasne, że można Ja parowałam 25 minut.

ZUS ma 30 dni od daty OTRZYMANIA od pracodawcy opisanego zwolnienia na wypłacenie kasy. Lilka, możesz tam zadzwonić do ZUSu i zapytać, kiedy dostaniesz następny przelew, jak mają Twoje kolejne l4, to Ci powiedzą.

Ja już odpowiadam, że to lekarz zdecyduje jak urodzę. Po spięciach z matką, wolę się nie denerwować

Dzięki! Zadzwonię jak za 2 tyg. nic nie przyjdzie.

Przepis super! Ja uwielbiam indyka, a TZ szparagi
Ostatnio robiłam indyka z cukinią i mozarellą w sosie pomidorowym

U mnie były "bułki w jajku". Nawet tydzien temu sobie zrobiłam takie śniadanie
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 09:54   #2064
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie znowu nie wyobrazam miec kolo siebie faceta przy tym ''obrzadku''

Cytat:
Nie no, mój chce być. Tylko nie wiem, jak da radę, skoro nie może o mnie myśleć w kontekście 'medycznym'.
Rozmawialiśmy o tym dużo, mówi, że uważa, że da radę. Powiedziałam mu też, że jakby miał nie wytrzymać, to beż krępacji ma wyjść. Ja wyjść nie mogę ale on zawsze może, ja się nie obrażę. On sam z siebie chce, ale jakby się okazało, że ma nie dać rady, to go też nie chcę zmuszać

Z mamą spoko. Jak ja bym poszła z moją mamą, to bym urodziła w 10 minut Umie mnie sprowadzić na ziemię, postawić do pionu i zmotywować!
My oboje z TZ akurat na ten temat mamy identyczne poglady. Ani on nie chce przy tym byc, ani ja sobie nie zycze, zeby on na to patrzyl.
Moze jestem zacofana, ale serio, dla mnie porodowka to nie miejsce dla mezczyzny. Ludzkosc ma za soba ponad 5000 lat cywilizacji, i we wszystkich kulturach i narodach swiata od starozytnosci porod to byla kobieca sprawa, i facet byl przy tej okazji wyrzucany za drzwi. Zapewne nie bez powodu. Niecale 50 lat ''mody'' mnie nie przekonuje.
Jesli mezczyzna rzeczywiscie chce, to spoko, ale ja czasem mam wrazenie, ze wiekszosc z nich w glebi duszy wolalaby uniknac tej ''przyjemnosci'' .
Stary 2014-05-28, 09:56   #2065
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Koszulka super, a brzuszek jeszcze bardziej superowy!

Tiaaa, 36 lat... (jesteśmy w tym samym wieku )
Bosko wyglądasz, Kochana! Brzuszek spory, ale piękny
Też mam spory brzuch (dziś gin go nazwał "imponujący" ) ale Tobie z takim ładniej

Następna laska!
A dzidzia boska!

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Angelika - mega wielkie za pomyślny obrót spraw Odpoczywaj, nie panikuj, możliwe, że jeszcze się odmieni.

Justa - a tam, z żelaza ja tylko porównałam cc z innymi moimi operacjami Poza tym im więcej takich operacji z cięciem brzucha, tym lepiej się je znosi (i późniejsze gojenie jest łatwiejsze, jak i powrót do formy) - pewnie dlatego tak "miło" wspominam, jako weteranka To pewnie w sierpniu nawet nie poczuję, że rodziłam
No to zycze Ci, zebys nie poczula ze rodzilas!!! Sobie zycze tego samego!

Cytat:

Wiesz co? Nie wiem co to za znajomi... , ale powiem tak przy naturalnym porodzie depresja poporodowa zdarza sie duzo rzadziej niz przy cc. Ja niestety mialam depresje poporodowa po urodzeniu coreczki, to samo miala moja siostra, ale dziecko kocha sie tak samo!!! Mam nadzieje, ze teraz mnie to ominie!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:01   #2066
anius_7
Wtajemniczenie

angelika__2014 głowa do góry, nogi też Odpoczywaj, bierz leki, myśl pozytywnie i trzymaj się w dwupaku jak najdłużej

jagusia ankieta wypełniona

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:05   #2067
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

My oboje z TZ akurat na ten temat mamy identyczne poglady. Ani on nie chce przy tym byc, ani ja sobie nie zycze, zeby on na to patrzyl.
Moze jestem zacofana, ale serio, dla mnie porodowka to nie miejsce dla mezczyzny. Ludzkosc ma za soba ponad 5000 lat cywilizacji, i we wszystkich kulturach i narodach swiata od starozytnosci porod to byla kobieca sprawa, i facet byl przy tej okazji wyrzucany za drzwi. Zapewne nie bez powodu. Niecale 50 lat ''mody'' mnie nie przekonuje.
Jesli mezczyzna rzeczywiscie chce, to spoko, ale ja czasem mam wrazenie, ze wiekszosc z nich w glebi duszy wolalaby uniknac tej ''przyjemnosci'' .
Wiesz ja tez mam takie samo zdanie! Szczerze sie balam , ze bede dla mojego mezczyzny mniej kobieca, gdy bedzie widzial mnie z rozerwanym kroczem, nie wspominajac o innych sytuacjach itp. Poza tym wolalam sie skupic na rodzeniu dziecka, niz myslec dodatkowo o mezu. On grzecznie czekal pod sala, a jak zrobiono mi cc, to zostal zaraz wpuszczony do nas na sale pooperacyjna. Mojej kolezanki maz dwa razy zemdlal, czym okrutnie zdenerwowal rodzaca i dlugo po unikal zblizen... Mysle, ze dla mnie obecnosc kogos bliskiego podczas akcji porodowej bylaby rozpraszajaca!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:05   #2068
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
o
Ja już odpowiadam, że to lekarz zdecyduje jak urodzę. Po spięciach z matką, wolę się nie denerwować

Dzięki! Zadzwonię jak za 2 tyg. nic nie przyjdzie.

Przepis super! Ja uwielbiam indyka, a TZ szparagi
Ostatnio robiłam indyka z cukinią i mozarellą w sosie pomidorowym

U mnie były "bułki w jajku". Nawet tydzien temu sobie zrobiłam takie śniadanie
Też fajny przepis

Bułki w jajku też u mnie były
Wypróbuj w mleku, są pyszne właśnie pożarłam
Cytat:

I to najważniejsze, że macie takie samo zdanie
Gorzej, jak jedno chce, a drugie nie i to które chce ciśnie! To bez sensu i można sobie narobic krzywdy w związku.
Mój mąż bardzo chce być, głównie dla mnie. Ja to doceniam. Ale tak jak pisałam, jak się okaże, że nie ma siły - to nie ma sprawy

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:06   #2069
kasia_ruda
Zakorzenienie

Kurcze, mam problemy z zasięgiem tu, nie chce mi telefon cytować :/

Tasia, ja będę rodzić w imidzie.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 10:27   #2070
daisy dot
Rozeznanie

Angelika czyli w ktorym tyg mozesz urodzic?
Nozki w gore i trzymam kciuki za bezpieczne rozw w vezpiecznym dla Was terminie :-*

Justa ja dokladnie tak sobie wyobrazam CC jak Ty je przechodzilas!

Tez mam czesto zgage. Mi pomaga rennie nawet 1 pastylka, ost dostalam manti od tescia i tez bylo ok.

H4linka ta polozna od karmienia piersia na Mamo to ja to ze Zdrojow chyba co? Super babka TZ ja podsumowal: "ona wszystko wie, nie chcesz jej?"

Poeod - My zdecydujemy po szkole rodzenia ale ja chce aby byl przy mnie. Bedzie siedzial przodem do mnie. Nic nie musi widziec, ma mnie wspierac. Ja mam bardzo niski prog bolu...

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości