|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Cytat:
kurcze, dziewczyny, nie wiem, czy długo tu z Wami będę mam te plamienia od wczoraj, dziś miałam pierwszą wizytę, myślałam, że już wszystko będę wiedzieć... wizyta w prywatnej przychodni, a u gina brak USG... dał mi skierowanie na cito na usg, ale to cito to o kant dupy rozpić, bo za 2 tyg. mi zaoferowali, przecież to skandal... mogli od razu mówić, że na usg to trzeba się specjalnie umawiać już załatwiłam sobie za 2 dni w innym miejscu, tylko to plamienie się nasila, jeszcze do tego jakieś takie małe fragmenty wyleciały...będę brała duphaton, ale nie mam nadziei, znów będzie to samo, co rok temu...
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
|
witamy
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
bardzo dobrze, ze umowilas sie w innej przychodni. ja bym chyba ich opier**. bedzie wszystko dobrze kochana!
|
|
#1293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pierwsze usg 9 czerwca.
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Katerina no to super że sama nie jestem
Gdybym w PL była to pewnie tak jak ostatnio miałabym w 7 tygodniu, ale niestety....okazało sie że jestem prawdopodobnie w ciąży jak tu przyjechałam...ehhTommorow trzymam kciuki za twoją dziecine! Nie wolno ci negatywnie myśleć. Bierz leki i obserwuj i dawaj znać co u ciebie. W razie co to jedź na IP. Edytowane przez anairda1986 Czas edycji: 2014-05-27 o 21:01 |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, coraz nas więcej super
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie zgaga pali ojoj tomorrowtylko nie panikuj, spróbuj podjechać na IP jak dziewczyny mówią, bedzie mniej stresu. |
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Pociesze was, że ja dopiero usg w 12 tygodniu
ale zamierzam do PL lecieć pod koniec czerwca ,więc pójdę do ginekologa prywatnie.
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że wiedziałabym szybciej |
|
|
|
|
#1299 |
|
Raczkowanie
|
Tommorow na bank zrobią usg, powiedzą że jeszcze nie widać, albo że słabo widać, zostawią w szpitalu na podtrzymaniu na min 3 dni, bo takie są procedury (bynajmniej u mnie w Łodzi).
Niestety nie pozostaje ci obserwować, jeśli krwawienie się nasili to tak czy siak trzeba jechać na IP, albo szybko do ginekologa który ma dobry sprzęt do USG. |
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do tego nie chcę, żeby w pracy wiedzieli o ciąży, bo jak się nie uda, to mnie pewnie zwolnią... ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- dziewczyny, idę spać, co ma być to będzie, trzymajcie się |
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie nowe mamuśki
o mało dzisiaj w pracy nie zasnęłam naprawdę, już oczy miałam zamknięte i głowa mi leciała, a pupa mega spuchła od siedzeniamdłości średnie, kręgosłup boli, czuję się obrzmiała.... TOMORROW marszem na IP. Ważniejsze dziecko. będzie dobrze.Swoją drogą dzisiaj w TVN24 mówili na podstawie artykułu w jakiejś gazecie, że prawie połowa ciężarnych polek korzysta z usług prywatnych ginekologów, do których nie można dostać się państwowo. Mówili też, że bardzo często jakość usług nie jest dobra, ale np. w mieście nie ma innej możliwości jak prywatny ginekolog. Paranoja jak dla mnie. Ja ze swojego jestem zadowolona, chociaż czasami (chyba dla mojego dobra ) jest tajemniczy. Chodzę do niego na NFZ już od kilku lat, jest starszym człowiekiem i mam nadzieję, że tę ciążę jeszcze u niego poprowadzę. W poprzedniej miał poważną chorobę (nagle), po której musiał zrezygnować z pracy w szpitalu, ale wrócił do przychodni. Na czas jego nieobecności chodziłam do jego "koleżanki" po fachu i również byłam z niej zadowolona. Na szczęście wrócił i dokończył co zaczął. Raz jedyny też zapłaciłam za wizytę w tej przychodni, ponieważ skończył się kontrakt, a on poszedł na urlop w grudniu. I na tej wizycie u pani ginekolog miałam wykonane bezpłatne usg, bo uskarżyłam się, że nie czuję już dłuższy czas ruchów dziecka. W zamian za to, że zapłaciłam za wizytę dostałam skierowanie na szereg badań.
|
#1302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz plamienia to idz na izbę przyjęć i napewno przyjmą będziesz miała usg od ręki zrobione Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Nie wkręcaj sobie ze Cie poloza,nie kładą z powodu "plamien" ,jakbyś dostała boli brzucha i krwawienia dużego wtedy mogliby cos zacząć myślec o tym. Dla mnie totalnie nieodpowiedzialne ze nie chcesz pojechać na IP tylko radzić sie na forum i stresowac. Jedz z mężem/partnerem i tyle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Praca wazniejsZa niz Twoje dziecko?! Nc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
ojej.. chyba dzisiejszej nocy nie zasne. wlaczyla mi sie bezsennosc.
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, potrzebuję porady.... robiłam badania w5tc i 1 dniu (według obliczeń o ostatniej miesiączce) i wyszła mi beta 172.
Normy są: 3-4 tydz 16-156 4-5 t 101 - 4870 5-6 t 1110-31500 6-7 t 2560 - 82300 i teraz zaczęłam się bardzo martwić, czy wszystko jest w porządku, bo norma mieści się w przedziale 4-5 i to jeszcze niziutko....a po 5 tyg już powinnam mieć 1110 a nie 172 schizuję? czy coś się dzieje złego..? do ginekologa dopiero jutro wieczorem
|
#1306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, chętnie pospałabym jeszcze trochę
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Nuna dlaczego poła becikowego papa? Bardzo mnie zaciekawił Twój post, bo osobiście chodze tylko prv, u mnie na nfz są same debile (jeden chciał mi usunąć zdrową ciąże, a drugi nawet usg nie raczył włączyć). Jak to wygląda? I od kogo takie info posiadasz?
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
3tydz-5,8-71,2 4tydz-9,5-750 5tydz-217-7138 6tydz-158-31795 Podejrzewam że jest za wcześnie by gin coś widział podczas badania. Pamiętaj ze owulacja nie zawsze jest idealnie w połowie cyklu, mi zdarzyła sie kilka razy w 19/20dniu a w cyklu którym zaszłam była w 12dniu. Plus trzeba doliczyć czas na zagnieżdżenie które następuje ok 5-10 dni po owulacji. Po zagnieżdżeniu dopiero zaczyna wydzielać się hcg.
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tomorrow troszke Cie nie rozumie ale kazdy ma swoje priorytety mam nadzieje ze plamienia ustaly hej ![]() wczoraj wieczorem zjadlam pizze i szklanke pepsi
|
|
#1312 |
|
Buc
|
cześć dziewczyny, cieszę, się, że u Was w porządku.
tomorrow - mam nadzieję, że u Ciebie też będzie OK. spać mi się chce tak, że naprawdę nie mam już siły. i uwaga, miałam iść jutro na usg ale nie wytrzymałam już i przepisałam się na dziś - tak więc proszę trzymać mocno za mnie kciuki.
|
#1313 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko ja liczę, że to co dostaniemy, to połowa z tego to zwrot za wizytyCytat:
byłam u tego gina na NFZ bo skierowanie, myślałam, że coś podglądniemy a ten drugi raz ani mi nie wspomniał o karcie ciąży, badania wypisal i do widzenia Także chyba bym osiwiała,jakbym miala tak ciążę prowadzić, ważne, że 100 w kieszeni za badania
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
suszarka kciuki ode mnie
![]() U mnie 3 dzien bez wymiotow, procz wczorajszego postraszenia, Ale ciagle mnie mdli, jakis brzydki zapaszek i kto wie co sie może stac ![]() Nie uzywam perfum wcale, nie chce zeby moje ukochane psikadlo kojarzyli mi sie z wymiotami jak sie stalo ostatnim razem. Dzis siedzimy w domu, leje i mamy 11st, jutro kurier, w pt kurier, w weekend praca, oh zycie. Wczoraj za to podjechalam do centrum i troszke pochodzilam po sklepach ale moj 2latek mi tak uciekał, ze zaraz wracałam do domu, nie chciałam targac wozka z bagażnika bo ciężki-i to był błąd, choc obiecał, ze nie będzie mi uciekał yhm oj matka naiwna. W ogóle po około godzinie chodzenia zaczęło mnie ciągnąć w kroku dobrze, że mam pracę siedzącą
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jednak wczoraj mimo wolnego nic nie odpoczęłam. Rano rwało mnie na wymioty, póxnie troche pospałam, później poszłam do sklepu po bułki, a jak mąz wrócił z pracy to była burza i nie było prądu, więc poszliśmy spać. Wieczorem znów mnie zmuliło, ale zjadłam chleb z masłem i jakoś mi przeszło. Dzisiaj w sumie lepiej, tylko w głowie mi się kręci trochę, ale przynajmniej nie rwie mnie na ![]() tomorrow nawet tak nie mysl. Po prostu jak będziesz dalej plamiła, albo nasili się czy coś, to jedz na IP. W pracy póki co nie musisz nic mówić. Zawsze możesz powiedzieć, że się zatrułaś, odwodniłaś i wzięli Cię na oddział podpiąć pod kroplówkę. suszarka ja musze czekać jjesczze 2 tygodnie ![]() O boże, ledwo siedze w pracy. Chyba zaraz wezme poduszke i zasnę na biurku a spałam wczoraj pół dnia i cała noc
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak Ci lekarz po usg powie, że musisz leżeć bo ciąża jest zagrożona to też go nie posłuchasz i pójdziesz do pracy? |
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
suszarka oj słaba ta Twoja cierpliwość
![]() ja wizytę z USG mam za tydzień
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą znajome w pierwszej ciąży mówiły mi: śpij ile możesz, kiedy chcesz i jak chcesz, odpoczywaj, aż będzie Ci bokiem wychodzić. ŚWIĘTE SŁOWA!!!! Truskawki z jogurtem i kapką śmietany mniam mniamKaterina to jeszcze nie koniec, powiedz to 3-latce Ruchliwa jak nie wiem. Przeszłyśmy się na targ i od razu jej się zachciało pić, bo przecież w domu też piła, a na targu dobre soczkiTeż po długim chodzeniu ciągnie mnie w brzuchu w dół. Miałam tak w poniedziałek, nawet lekkie skurcze.
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie "po domu" bo sa pstrokate ![]() i jak lezalam tydz co bylo mi mega niedobrze lezalam w tych leginsach i teraz za chol ere ich nie zaloze mam wstret do nich!! ![]() i tak samo mam ze spodniami w ktorych bylam u mamy dostalam plamien pojechalismy do szpitala no nie ubiore!!!!
|
|
#1320 |
|
Buc
|
słaba, ale zobacze tylko zaroda i już grzecznie czekam na usg w 11tc.
![]() ale muuuuuuszę zobaczyć.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

ale zamierzam do PL lecieć pod koniec czerwca ,więc pójdę do ginekologa prywatnie.

naprawdę, już oczy miałam zamknięte i głowa mi leciała, a pupa mega spuchła od siedzenia
będzie dobrze.

do ginekologa dopiero jutro wieczorem 

Także chyba bym osiwiała,jakbym miala tak ciążę prowadzić, ważne, że 100 w kieszeni za badania

mniam mniam