|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Hejka
U nas sytuacja z woda się unormowala. Tzn woda zeszła ale niebo jest pochmurne :'( Ide śniadanie zjeść bo piszecie tu o pysznosciach i smaka robicie;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Znamy się już tak dobrze, że się go nie wstydzę. Ewentualnie będę się wstydzić za niego, jak zemdleje
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Butter, narobiłas mi smaka na placki ziemniaczane, chyba się dziś pokuszę
![]() Angelika, obyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku! Dobrze, ze masz już 31 tc bo i pewność, że dzidzia nawet jak urodzi się wcześniakiem to będzie z nią wszystko ok! Kciuki i nogi w górę Zaczarowana, a pomijając wymioty których Ci z serca współczuję, to Ty jak Ty w ogóle znajdujesz siłę kochana na cokolwiek jak praktycznie wszystko, co zjesz opuszcza Twój żołądek? Nie dostałaś jakichś środków na wzmocnienie, bo z tego co kojarzę wymiotujesz od 1 trymestru... Cytat:
Mnóstwo tatusiów których znam uczestniczyło w więcej niż jednym porodzie swoich żon, beż żadnych traum i za drugim razem ochoczo szli sami i byli z siebie dumni, ze mogli wesprzeć żonę i uczestniczyć w narodzinach swoich dzieci. Jak mojemu po jakiejś sprzeczce wyrzuciłam,że tym razem będę rodzić jednak bez niego, bo mnie denerwuje i nie chcę się stresować w czasie porodu, to zapowiedział, ze on musi być przy mnie, ze też chce być przy tym jak rodzi się jego syn i że ostatnim razem bardzo mi pomagał i było super i nie wyobraża sobie nie być! Dziewczyny,widziałam Wasze zdjęcia brzuchów, wszystkie zgrabne i śliczne,wielkość nie ma znaczenia, bo przecież każda z nas jest innej budowy, dzieci inaczej ułożone i nie ma co porównywać. Ale oburza mnie fakt, że inni ludzie uważają, że mogą tak komentować wagę ciężarnej czy rozmiary jej brzucha. Jedna moja koleżanka od samego początku ciąży mówi mi, jaki to wielki mam brzuch i ze chyba ma mnie tam co wypychać Justa, super ze nie masz jednak cukrzycy, ale bez diety może się z nietolerancji glukozy jednak rozwinąć, dlatego mi polecili dalsze pomiary cukru oraz oczywiście dietę. A brzuszek masz śliczny, wcale nie jest duży tylko okrągły i zgrabny i Ty wyglądasz kwitnąco jak nastolatka! Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-05-28 o 10:43 |
|
|
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Angelika uwazaj na siebie i odpoczywaj. Praca teraz nie jest najważniejsza. Sciskaj mocno nóżki.
Zaczarowana wiem jak ze zgaga ciężko jest ja mam prawie od początku ale teraz mam ja do takiego stopnia że wymioty murowane. A ja zaczynam 8 miesiąc ;-) I idę zwiedzać porodowke w zastępczym szpitalu. Zobaczymy . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałam w lipcu podwyżkę związaną ze zmianą wymiaru czasu pracy, wiem że powinni liczyć tylko nowy etat w takim układzie, ale nie jestem pewna, czy tak robią, skoro kwota mi się nie zgadza ![]() I nie jestem pewna, czy zus ma 30 dni od daty otrzymania zwolnienia, czy przypadkiem nie od czasu jego zakończenia (jak szukałam w necie to spotkałam się i z taką i z taką opinią i potwierdzenia nie znalazłam).
|
|
#2076 | |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Ciężko Was nadrabiać. ;-) Angelika - trzymam kciuki, żeby Maleńka pomieszkała w brzuszku jak najdłużej. Tasia34 - nastawiam się na Sw Zofię, ale mogę wylądować też na KArowej z powodu mojej cukrzycy. Z tego co słyszę, to mało osób deklaruje chęć tam urodzić, chociaż oficjalne statystyki mówią co innego. Cytat:
A mnie od kilku dni boli brzuch i żle się czuję, wczoraj gin mnie zbadal i mówi, że wszystko pozamykane, ale nie ma usg wiec nie ma jak sprawdzić, czy szyjka się skraca. Jeśli nie przejdzie mi ten ból do wieczora mam jechać na IP. Dostałam luteinę i nospę do brania. Nie daję rady nic zrobić w domu, nawet nie mam sił i ochoty czytać, tak wegetuję na kanapie... Poza tym moj gin jest zadowolony z wyników moich cukrów, codzinnie mam przekroczenia ale on twierdzi ze jest dobrze. Nie wiem co mam myśleć. 169 po śniadu przy nromie 120 to jednkak sporo. CO prawda nie codziennie, ale 2-3x w tygodniu. Butterbear dzięki za wyjąsnienie z ZUS, mi płaci pracodawca pensję co miesiąc, srednia za 12 m-cy x premiami, wiec wychodzi mi wiecej niż jakbym pracowała (oczywiście podstawy). Ta pensja zależy od ilości dni w m-cu wiec jest ruchoma. The Fall - miło, że pomyślałaś i wrzuciłaś na początek link do diety dla słodkich mam. |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w tedy co mi przelali na raty( a zwolnienie było ciagłe na 30 dni) to jakos wydawało mi sie za mało) bo policzyłam ile mi wychodziło na dzień ze wcześniejszych i tak sobie pomyślałam, że może wysłali mi na raty i sie nie pomyliłam...Teraz też podejżewam ze dostane za całośc, bo jak by było na raty to by mi już przeslali |
|
|
|
|
#2078 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie ja nie chce !!!!!Cytat:
z tego co wiem teraz wizyty bede miala co 2 tygodnie Tz nie dostanie co 2 tygodnie urlopu zeby mogl ze mna jechac do ginekologa Zreszta moja ginekolog jest taka ze czasem jak mamy wizyte i przyjezdzamy ( godzina w jedna strone 3 pociagami ) to sie pyta jak sie czuje nie robi badan nic i wychodzi po 3 minutach , wiec to raczej mija sie z celem musze sie jej zapytac czy polozna moze mnie badac Cytat:
Cytat:
Ty sie wszystkim przejmujesz i masz tyle rzeczy na glowie teraz czas pomyslec o sobie i o malej !!! Tz sie powinien Toba zajac jaka byla jego reakcja jak mu powiedzialas o wizycie bo jestem ciekawa ja i tak wiem ze zostane tez lipcowa mama pewnie urodze 2 tygodnie przed terminem moja mama tak urodzila nasza trojke wiec pewnie mnie tez to czeka Cytat:
Cytat:
Cytat:
babcia bardzo czesto robila : ) brawa dla meza !! Cytat:
moj Tz jakbym go nie chciala i tak by wszedl chce byc przy mnie i mnie wspierac ja tez chce zeby byl bo jednak boje sie ze cos moze pojsc nie tak i nie chce byc tam sama Cytat:
smacznego : ) Cytat:
nie mam nic po prostu jak sie nasila i bede nie na silach mam jechac do szpitala czasem mam gorszy dzien czasem lepszy ale praktycznie czuje sie w miare okej |
||||||||||
|
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ostatrnio dostałam o dwa dni później niź kończyło mi się zwolnienie(wiec jak by jednak od złożenia) a jak już wyżej wspomniałam wysyłają sobie jak chcą
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ewelajna25- dzieki za mile slowa, ale nie obrazajmy nastolatek, bo mi do nich daleko!!! |
|
|
|
|
#2081 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kocyk śliczny Cytat:
ale przynajmniej mnie pocieszyłaś ,że tak źle nie jest. A chodzisz do diabetologa ? Ja się muszę umówić ale jak wychodziłam ze szpitala to mi nie wypisali skierowania a zorientowałam się dopiero w domu i muszę się najpierw po to skierowanie wybrać
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-05-28 o 11:04 |
|||
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie przeziebienie to znowu cos ![]() grunt ze masz wszystko pod kontrola ale mimo wszystko i tak pojechalabym do szpitala sprawdzic czy wszystko gra ja tez juz wegetuje bo ostatnio pobolewa mnie brzuch ale chyba gin wie co mowi, a diabetyk tak samo mowi jak przekraczasz o tyle norme ? |
|
|
|
|
#2083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 8 miesiac mnie tak zlapalo w nocy ze wymiotowalam dalej niz widzialam jakas masakra ale nie chce glodna chodzic spac bo to tez nie dobrze a zgaga meczy mnie tylko wieczorami raz na tydzien |
|
|
|
|
#2085 |
|
Wtajemniczenie
|
Justa tak ja mamy na pierwszej str 31tydz plus 1 . Czyli od 32 tyg ;-)
Zaczarowana żeby zgaga tak nie meczyla musisz jeść lekka kolację min 1,5 posiedzieć żeby jedzenie się nie podnosilo do gardła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj z Tz pogadali i jest dobrze
![]() okazuje sie ze moj Tz ma tez troche nerwow w pracy ![]() tak to jest jak sie pracuje w biurze i kadzy na kazdego zgania ale Tz jest na szczescie dobrym pracownikiem i szefostwo go ceni poza tym powiedzial tez ze jezeli zalatwi do konca wszystko ze swoim klijetem to dostanie pod koniec miesiac 5.000 tys euro premii trzymam kciuki zeby mu sie udalo bo widze ze mu na tym zalezy
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że TZ ma zawsze taką samą datę wypłaty.
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, już Ci to opiszę, na przykładzie. Zakładamy, że zarabiasz 5000 brutto miesięcznie (tak dla równego rachunku): tak więc: 5000 zł x 12 mcy = 60 000 / 12 = 5000 zł 5000 - 13,71% = 4314,50 / 30 dni = 143,82 zł 143,82 - 18% = 117,93 --> tyle powinno się dostać za dzień. I tę kwotę sobie mnożysz przez ilość dni, na które masz wystawione l4 Cytat:
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-05-28 o 11:24 |
||
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niestety po czyms slodkim zawsze mnie meczy wiec staram sie nie jesc ale wieczorem mialam ochote wiec moja wina
|
|
|
|
|
#2090 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u Ciebie zaczarowanadlaniego brzuszek z boku juz nie wydaje sie taki duzy jak na innych Twoich zdjeciach. I jeszcze jedno chce Ci powiedzieć (mam nadzieję ze się nie obrazisz ) ale masz mega zgrabną pu...pę )Cytat:
Cytat:
Ja natomiast nie wyobrazam sobie porodu bez męża. I co najwazniejsze on tez nie wyobraża sobie aby go nie było przy 2 porodzie. Był dla mnie duzym wsparciem, chodził ze mna pod przysznic - sama chyba bym tam sie przewróciła bo podczas skurczy nogi mi się trzęsły a pielegniarki tylko "proszę iść pod prysznic i oblewac brzuch ciepłą woda". Poza tym facet niczego tam na dole nie widzi - no chyba ze sobie stanie z przodu, ale większośc siedzi po drugiej stronie. |
|||||
|
|
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
justa_1978 - śliczna kobitka z Ciebie. Ja tez należę do tych "wiekowych" bo juz skończone 34 lata
![]() Wczoraj do biura przyszła moja pracownica (50-letnia) i mówi że ma coś dla mnie. Bo ostatnio się jej żaliłam że ciężko z ubraniami dla kobiet w ciąży. I dała mi sukienkę. od razu zaznaczyła że nie muszę jej nosić do pracy ( Ale nie jestem, niestety, asertywna i sukienkę wzięłam.Mąż akurat cały dzień był w innym mieście i wraca wieczorem do domu i się pyta jak tam minął mi dzien itp. Mówię mu że byłam na zakupach i w końcu kupiłam sobie ładną, wygodną i przewiewną sukienkę na lato. On na to "pokaż". No to się w nia przebrałam i wchodze do pokoju z usmiechem na buzi. Mina mego męża jak mnie zobaczył bezcenna. Na pytanie czy mu się podobam odpowiedział "kobietom w ciązy się wiele wybacza" |
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba docenić dobre serce pani... ale wyglądasz w tej sukience, jakbyś ważyła 100 kg Ja wczoraj dostałam od teściowej bluzkę...nie przymierzałam jeszcze, ale hmm.. no cóż, obawiam się, że to nie mój styl
|
|
|
|
|
#2093 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to do cholery innych obchodzi?! ![]() Cytat:
Mama takie robiła, kiedy chleb był już mega twardy i nie nadawał się na zwykłe kanapki. U was też kładli na niego ser żółty i pomidora? To dopiero pyszności! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Butter dzięki za rozpisanie tego zusowego naliczania, bo już powoli się wkurzałam, że każdy przelew wygląda jakby był z kosmosu. Skoro się na tym znasz to pozwolę dopytać, miałam w zeszłym roku umowę zlecenie przed 3 miesiące, ale były płacone składki bo nie byłam uczniem itp. to ona też się wlicza? Czy liczą mi średnią z 9 miesięcy tak naprawdę? Młody mi się uspokoił, nadal ma stałe pory aktywności ale już mnie tak nie kopie i tłucze jak wcześniej, tylko delikatnie się rozpycha i przeciąga. Mój pęcherz i jelita w końcu mają święty spokój.
|
||||
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() az taka zla ?
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Szalone Wy..
Trzaskacie tych postów. Czytałam Was na telefonie, a teraz nie pamietam co miałam zacytowac. ![]() Sara kocyk sliczny, podejrzewam, ze bedzie ok, ja kupilam ostatnio zwykly minky z jednej strony polarek i jest super. PORODY Cesarki tez sie wczesniej bałam, ale teraz mi wszystko jedno. Ja się juz maluszki urodzą to zobaczycie ile dodatkowej sily bedziemy miały, wiec czy bedzie nam towarzyszyl bol krocza, bol brzucha to i tak damy rade. Najwazniejsze nie nastawiać się negatywnie. Znajoma długo nie mogła dojsc do siebie po cc, nastawiła się na 100% na naturalny porod, naczytała się, ze to same plusy dla dziecka, a cc to złooo.. później wmawiała sobie, że z niej wyrodna matka bo nie dała rady i ją wzieli na stół. To wcale nie nasza wina. ![]() Ja sobie nie wyobrażam, zeby nie bylo ze mna Tż. On tez tak mysli, ostatnio rozmawial z bratem i byl mocno zdziwiony, ze brat nie byl przy narodzinach swoich dzieci. Powiedział, ze on sobie tego inaczej nie wyobraza i ma nadzieje, ze zdąży dojechać jak nagle akcja się rozkręci, a on bedzie w pracy. Ostatnio mi się głupoty śnią, dziś mi się śniło,że znowu urodziłam za wcześnie. Płakałam w tym śnie, bo przecież to dziecko jeszcze takie malutkie. Dziś od rana w brzuchu dyskoteka Jak mały miał 3 dni spokoju co mnie zaczeło martwić, tak teraz kopie jak szalony, a ja az podskakuje ![]()
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj Tz tak twierdzi ![]() a co do pup, to zawsze podobaly mi sie ksztalty murzynek maja takie zgrabne wystajace pupy |
|
|
|
|
#2097 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie no dziewczyny nie ma co narzekać.... |
||
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak narzuta u mojej babci troche na kanape te kwiatki, oczywiscie nie chce tu obrazic czyjegos gustu ![]() a odpowiedz meza bezbledna a co do takich rzeczy tez nie umiem odmawiac jak bylam w ciazy to dostalam spodnie ciazowe od mamy kolezanki jak je zobaczylam musialabym wazyc z 120 kg zeby byly na mnie dobre na to ona no ja sie ledwo miescilam u ciebie tez roznie moze byc a jak mnie zobaczyla jak przyjechalam do polski to powiedziala ze po mnie to w ogole nie widac bo ona jak w ciazy byla to miala kobiece ksztalty |
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
J ana urodziny od teściowej dostałam koszule nocna w kwiatki(na rozmiarze pisze s, ale ska nie jest Teściowa mówi, może nie będzie za mała, mój maż sie patrzy na tą koszulę, ze dwa rozmiary będzie za mała jeszcze troszkę mi przybędzie ona na to jak to? No to ja mówie już po przymierzeniu(choć na gole oko było widać że sie obkręce w niej ze dwa razy ) że jest troszkę jeszcze za duża, ale na poród będzie jak znalazł akurat ma takie wcięcie jak dla matek karmiacych, a jak urodze to najwyzej troche będzie luźniejsza kto bedzie na to patrzył.Zamawiałyście moze przez neta koszule do karmienia, bo tak sie zastanawiam, chciałam L zamówić, ale jak w S sie utopiłam to już sama nie wiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

.
Znamy się już tak dobrze, że się go nie wstydzę. Ewentualnie będę się wstydzić za niego, jak zemdleje

Ale w tedy co mi przelali na raty( a zwolnienie było ciagłe na 30 dni) to jakos wydawało mi sie za mało) bo policzyłam ile mi wychodziło na dzień ze wcześniejszych i tak sobie pomyślałam, że może wysłali mi na raty i sie nie pomyliłam...Teraz też podejżewam ze dostane za całośc, bo jak by było na raty to by mi już przeslali

o nie ja nie chce !!!!!

)