Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 12:07   #631
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
Jeśli moge doradzic- to tak jak mowi Marsi dla dzieci z azs musza byc filtry mineralne.
Ja wczoraj zamowilam swojemu synkowi Bioderma mineral z filtrem 50.

I tez wlaśnie posiłkowalam sie ta strona _blog sroki- tyle że ona opisuje produkty np z 2012r a teraz sa one np niedostepne lub mają zmieniony delikatnie skład.

Fifania, jesteś niesamowita, jak pisałam słowo AZS to pomyśłałam co u Was a tu nagle zjawiasz się Ty we własnej osobie

Little sweet- jak tam dziś? wczoraj sporo myślałam o Was, ciekawe jak podeszłaś do tego co Ci wczoraj napisałyśmy, jakieś refleksje?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:10   #632
meneq
Zakorzenienie

W temacie rozpieszczania: moj tz uwaza, ze Yae rozpieszczam, ona z tego korzysta i wymusza. Tlumaczylam, nie rozumie. Daje sobie spokoj, calymi dniami i tak nie ma go w domu, a jak juz wroci, to i tak wspolnie czas spedzamy. Pewnie bedzie jak ze wszystkim (kp=woda po kilku miesiacach karmienia, sadzanie, chodziki), ze w koncu przyzna racje (tylko Yae musi przestac "wymuszac").

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Tak, Pietraszko tez wg mojej mamy bedzie rozpieszczony, bo jak wpada w histerie to nie wychodze z pokoju, tylko go przytulam glaszcze i probuje uspokoic:P wg niej przytulanie powinno byc "nagroda" a jak on wpada w histerie kladzie sie na ziemi i ja go przytulam to mace mu w glowie bo on nie rozroznia, ze robi "zle", skoro przytulam go przy kazdej mozliwej okazji

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Otoz to, jakbym slyszala tz
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:32   #633
fifania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Fifania, jesteś niesamowita, jak pisałam słowo AZS to pomyśłałam co u Was a tu nagle zjawiasz się Ty we własnej osobie

Little sweet- jak tam dziś? wczoraj sporo myślałam o Was, ciekawe jak podeszłaś do tego co Ci wczoraj napisałyśmy, jakieś refleksje?

niestety ten temat jest mi zbyt dobrze bliski i jeśli mogę komus pomóc to byłoby super.

Mój Miksol od niedzieli wysypany na całym brzuszku i plecach,,,także nie ma lekko
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:35   #634
Ultra81
Rozeznanie

Jak już jesteśmy w temacie rozpieszczania... Czasami mam wrażenie, że szeroko rozumiane otoczenie chciałoby, by dziecka nie było widać i słychać. Mychy jest wszędzie pełno, a ja nie widzę powodu, by ograniczać jej w momencie, gdy ani nikomu nie przeszkadza, ani nie robi sobie krzywdy, a czasami spotykałam się z komentarzami, że na dużo jej pozwalam (bo na przykład nie mam problemu z tym, że stoi przy skrzynce na listy i sama próbuje włożyć kluczyk do zamka, a to trwa i trwa, albo chodzi dookoła naszych samochodów na parkingu i je sobie smera, w związku z czym cały spacer "odbywa się" w odległości 10 m od domu). Komentarze były takie (bezpośrednio do Julki): "Ty to wszystko możesz, nie?" albo "Ty to masz dobrze, Twoja mama czeka i czeka".
Nie, najlepiej, żeby dziecko szło karnie przy nodze tam, gdzie chce rodzic i tyle.
Owszem, czasami jestem zmęczona, ale kurczę, bez przesady, to jest mała dziewczynka i szeroko rozumiany eksploring jest rzeczą absolutnie naturalną.
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:39   #635
Debrah
Zakorzenienie

Wczoraj się ścięłam z Tż, że jestem zbyt uparta i zakazuję dla zasady, bo.. nie chciałam, żeby dał małej spróbować loda, którego sobie na spacerze kupił, a ona "am am". Ale to był lód z Biedry, jakiś taki tani sandwich - i że czemu ja jej nie chcę dać skoro ona chce, że całe życie się jej od chemii nie da chronić itp itd...
Czy ja jestem dziwna? Dajecie dzieciom takie rzeczy?;/
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:42   #636
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

za nami tragiczna noc. Hania jakoś od 12 do 2 non stop kaszlała. ten kaszel teraz taki mokry, odrywający odkurzacz nawet odpaliłam, żeby z noska odciągnąć

Dziewczyny czy są jakieś syropy żeby na noc podac, żeby ten kaszel nie był taki męczący??

neti ja mustele na gemini kupowałam. a foto zapomniałam zrobić na sobie. jak założę drugi raz to zrobię

marsi 30 mam pharmacerisa i jest fajna

Aga zdrówka!

Debrah pewnie, że czasem dam coś zabronionego do spróbowania

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:45   #637
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
niestety ten temat jest mi zbyt dobrze bliski i jeśli mogę komus pomóc to byłoby super.

Mój Miksol od niedzieli wysypany na całym brzuszku i plecach,,,także nie ma lekko
bidulek
a jak poza tym u Was?

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wczoraj się ścięłam z Tż, że jestem zbyt uparta i zakazuję dla zasady, bo.. nie chciałam, żeby dał małej spróbować loda, którego sobie na spacerze kupił, a ona "am am". Ale to był lód z Biedry, jakiś taki tani sandwich - i że czemu ja jej nie chcę dać skoro ona chce, że całe życie się jej od chemii nie da chronić itp itd...
ja bym chciała ale się nie da i zaczęłam odpuszczać
jak czytam,że niektóre z Was to dzieciom nawet cukru nie dają to mam ochotę zapaść się pod ziemię
moje dziecko dostaje poprobować- starszy syn wepchnął mu ostatnio żelka Haribo, ktoś mu da posmakować czekoladki i co z tego,że ja proszę? kiedy każdy argumentuje że on tak bardzo chciał
lodów kupnych nie daje ale zabieram dzieci na naturalne lody, mał je albo sorbet mrchewkowy albo jogurt naturalny
ja po prostu zluzowałam i głową muru nie przebije jakbym miaa pilnować żeby Leos nie dostał lizaka czy kinderka to musialabym sama zajmować się dzieckiem i zrezygnować z pracy

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:47
Stary 2014-05-28, 12:48   #638
Ultra81
Rozeznanie

Misia - zdrówka dla Malutkiej! Co do syropków, to nie pomogę niestety.

Debrah - tak, ja czasami daję do spróbowania. Jeśli ja i/lub tz jemy, to Młoda nieraz dostaje gryza czegoś czy liza loda. To są jakieś śladowe ilości, bo odkąd nie ma u nas przekąsek, Mała lepiej je, więc zależy mi na tym, by między posiłkami nie było podjadania. Niemniej - daję.
Stary 2014-05-28, 12:53   #639
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja również daję do spróbowania nowych rzeczy. Od liza loda uważam, że jej się krzywda nie stanie. Tym bardziej, że nie domaga się zjedzenia całości. Posmakuje z koniuszka łyżeczki i zadowolona.
Więc: daję i nie widzę w tym problemu.

a propo rozpieszczania, to ja nigdy nie usłyszałam od nikogo, że małą rozpieszczam (chyba, że nie pamiętam) mieszkamy z t. i takie słowa nie padają. Wszyscy są tak w Julce zakochani, że nie ma potrzeby przepychanek kto rozpieszcza, a kto nie. Takie słowo u nas jak dotąd nie istnieje.
Tak jak napisała Ultra, podając przykład tego klucza do skrzynki- dla mnie to bardziej cierpliwość rodzica/dziadków, że pokazuje się dziecku świat, mimo, że jakaś czynność trwa długo a nie od razu kwitowanie rozpieszczaniem.
Co w ogóle za przekaz ma słowo rozpieszczać.... znaczy nie pozwalać na nic, uwiązać na sznurku i niech siedzi...

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:59
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:54   #640
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas sa same niskie, 12, 15, 18. Rzadko mozna znalezc 30.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Musisz sprawdzic jaka Tosia ma skore. W Polsce slonce nie jest takie ostre, zwlaszcza w miescie.
Jeszcze jedna wazna informacja: promieniowanie ultrafioletowe jest dwa razy silniejsze wiosna niz latem.
Z ciekawosci: po jakim czasie Twoja skora wystawiona na slonce sie czerwieni?
Dawno sie nie opalalam typowo wiec ciezko stwierdzic. Sadze, ze po jakichs 4 h mocnego slonca moglaby sie zaczerwienic. U mnie alergia na slonce objawia sie przy pierwszych goretszych dniach, tak jak teraz jest to wysypka-kaszka. Bardzo swedzaca. Opalenizny, zaczerwienia niet.

Cytat:

Dzis moj dol przeszedl na temat gazowni :P Odebralyscie tak jak mialyscie prawo odebrac. Mala raczej nie odczuwa mojego dola jako niechec do niej, bo dlaczego mialaby? Tulimy sie duzo, jest bardzo mamowa, oczywiscie przegrywam z tata gdy wraca z pracy . Ale nie ma roznicy w naszych kontaktach Po prostu za duzo naraz zwalilo mi sie glowe i jestem bardziej placzliwa i drazliwa.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:54   #641
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
bidulek
a jak poza tym u Was?

jak czytam,że niektóre z Was to dzieciom nawet cukru nie dają to mam ochotę zapaść się pod ziemię
moje dziecko dostaje poprobować- starszy syn wepchnął mu ostatnio żelka Haribo, ktoś mu da posmakować czekoladki i co z tego,że ja proszę? kiedy każdy argumentuje że on tak bardzo chciał
lodów kupnych nie daje ale zabieram dzieci na naturalne lody, mał je albo sorbet mrchewkowy albo jogurt naturalny
ja po prostu zluzowałam i głową muru nie przebije jakbym miaa pilnować żeby Leos nie dostał lizaka czy kinderka to musialabym sama zajmować się dzieckiem i zrezygnować z pracy

Marsi - u mnie jest podobnie jak u Ciebie. I chyba ja sama uważam, że nie da się dziecka od wszystkiego uchronić. Ania zna smak i cukru, i słodyczy, czekolady, lodów - no zna. Jak widzi, że ktoś je czekoladę lub coś czekoladowago to się cała trzęsie. Ale weźmie do buzi na 10 sekund i albo wypluje, albo połknie i nie woła o więcej. Jak jesteśmy same no to nie widzi słodyczy i ich nie dostaje, no ale jak są goście, albo gdzieś idziemy no to jednak słodycze często gęsto się pojawiają.

Też jak czytam o mamach, które tak chronią to z jednej strony zazdroszczę, bo u mnie coś takiego awykonalne.

Tylko się czasem zastanawiam - bez jakiegoś podparcia książek psychologicznych czy coś takiego - po prostu mi przeszło przez myśl - czy to nie będzie tak, że jak pies spuszczony ze smyczy - no że się rzuci to dziecko w pewnym momencie na słodycze i nie będzie umiało przestać? Jednak jak coś jest znane to tak niekusi jak to zakazane? ale to tylko moja takie luźne myślenie.

Nie to żebym tym się kierowała pozwalając Ani od czasu do czasu na coś słodkiego, po prostu w pewnym momencie, tak jak ty Marsi - zluzowałam. I powiem wam że... całkiem dobrze mi z tym

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:54   #642
fifania
Raczkowanie

Cytat:
bidulek
a jak poza tym u Was?

U nas raz lepiej raz gorzej. Mikolaj jest malym łobuzem...tylko patrzy co by tu urwać pociagnąć...gdzies wejść.
Mamy ten sam "problem" co Nawijka- wszyscy mówią: ale ładna dziewczynka... także jest zabawnie.
Zreszta on jest takim małym czarusiem...wszystkich zaczepia,do każdego się uśmiecha.

Co do podawania dziecku rzeczy zakazanych lub mniej zdrowych to moich teściów nie przebije nikt- babcia chciała dać małemu spróbować wódki -w myśl zasady że różne smaki powinien znać. Myślałam że ją zatłukę. A za dwa dni dziadziuś poil Mikołaja coca cola...
także.....
Stary 2014-05-28, 13:00   #643
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas raz lepiej raz gorzej. Mikolaj jest malym łobuzem...tylko patrzy co by tu urwać pociagnąć...gdzies wejść.
Mamy ten sam "problem" co Nawijka- wszyscy mówią: ale ładna dziewczynka... także jest zabawnie.
Zreszta on jest takim małym czarusiem...wszystkich zaczepia,do każdego się uśmiecha.

Co do podawania dziecku rzeczy zakazanych lub mniej zdrowych to moich teściów nie przebije nikt- babcia chciała dać małemu spróbować wódki -w myśl zasady że różne smaki powinien znać. Myślałam że ją zatłukę. A za dwa dni dziadziuś poil Mikołaja coca cola...
także.....

o kutwa tylko tyle mi przyszło do głowy

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:02   #644
Debrah
Zakorzenienie

Ale mi nie chodzi o to, żeby chronić ją przed słodyczami całkiem i zawsze
Tylko taki lód z Biedry to na prawdę śmieć jest. Mówię Tż, że jak jej da teraz - to zawsze będzie to chciała (jeszcze z moim wybiórczo jedzącym dzieckiem..) - a on " to jej kupię swojego"..
No, Bożesz.
Dałabym jej do pustego wafelka trochę mojego loda, gdyby to była lodziarnia, do której czasem chodzę - gdzie są lody na gałki, recepturowe, prawdziwe. Dałabym łyżeczkę do wafelka i nie widze problemu. Ale śmieciowe coś, co koło takich lodów nigdy nie stało, za złotówkę z Biedry? Czy jestem ortodoksem jeśli nie chcę tego dać?
Stary 2014-05-28, 13:04   #645
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

także.....
Masakra! Ludzie chyba nigdy nie przestaną mnie zadziwiać.

Fifania, a pokażesz swojego małego czarusia?
Stary 2014-05-28, 13:04   #646
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dzis moj dol przeszedl na temat gazowni :P Odebralyscie tak jak mialyscie prawo odebrac. Mala raczej nie odczuwa mojego dola jako niechec do niej, bo dlaczego mialaby? Tulimy sie duzo, jest bardzo mamowa, oczywiscie przegrywam z tata gdy wraca z pracy . Ale nie ma roznicy w naszych kontaktach Po prostu za duzo naraz zwalilo mi sie glowe i jestem bardziej placzliwa i drazliwa.
wczoraj było blisko by zrobiła się wojna ale potem pomyślałam sobie że macieryństwo to nie tylko blaski i dlatego starałam się stanąć w Twoich butach
myślę,że jesteśmy tu wszystkie na tyle zgrane by Cię wspierać i pokazywać jaką radość można czerpać z macierzyństwa.
przypomnialo mi się troszkę kiedy ja miałam 20 lat i czasem i brakowało cierpliwości i smutno mi było kiedy moje wszystkie koleżanki odwróciły się ode mnie bo o czym można było wtedy ze mną rozmawiać skoro miałyśmy inne problemy/priorytety
wtedy zadałam sobie pytanie czy byłabym naprawdę szczęśliwa gdybym nie miała dziecka
wszystkie moje wątpliwości się rozwiały kiedy moim znajomym którzy mieli dziecko rowno z nami, w wieku 9 miesięcy zmarła im córeczka.
Oni tak mocno wierzący, tak strasznie pragnęli tego dziecka a cóeczka odeszłą im na rękach. Po tym wydarzeniu nie mogłam się pozbierać, zupełnie zmieniło się moje myślenie jak poczułam lęk że takie nieszczeście mogłoby się przytrafić każdemu z nas
Little, trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło, masz twardy charakter wierzę w Ciebie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Marsi - u mnie jest podobnie jak u Ciebie. I chyba ja sama uważam, że nie da się dziecka od wszystkiego uchronić. Ania zna smak i cukru, i słodyczy, czekolady, lodów - no zna. Jak widzi, że ktoś je czekoladę lub coś czekoladowago to się cała trzęsie. Ale weźmie do buzi na 10 sekund i albo wypluje, albo połknie i nie woła o więcej. Jak jesteśmy same no to nie widzi słodyczy i ich nie dostaje, no ale jak są goście, albo gdzieś idziemy no to jednak słodycze często gęsto się pojawiają.

Też jak czytam o mamach, które tak chronią to z jednej strony zazdroszczę, bo u mnie coś takiego awykonalne.

Tylko się czasem zastanawiam - bez jakiegoś podparcia książek psychologicznych czy coś takiego - po prostu mi przeszło przez myśl - czy to nie będzie tak, że jak pies spuszczony ze smyczy - no że się rzuci to dziecko w pewnym momencie na słodycze i nie będzie umiało przestać? Jednak jak coś jest znane to tak niekusi jak to zakazane? ale to tylko moja takie luźne myślenie.

Nie to żebym tym się kierowała pozwalając Ani od czasu do czasu na coś słodkiego, po prostu w pewnym momencie, tak jak ty Marsi - zluzowałam. I powiem wam że... całkiem dobrze mi z tym
ja chroniłam moje pierwsze, do dziś S ma dzień słodyczy i jada je tylko w sobotę, wtedy w nieograniczonych ilościach
co z tego,że chorniłam skoro nie uchorniłam go przed próchnicą ( 90% chorych zębów w wieku 2 lat) a słodyczy ani smoczka w buzi w życiu nie miał tylko kp
i przed nadwagą któa była spowodowana sterydami

dziś na szczęscie nie ma ani nadwagi ani próchnicy
a pomysł ze słodkimi sobotami jest jak najbardziej ok

Cytat:

także.....
żartujesz :eeeek: wódki?
ja pierdziu ja bym chyba zastrzeliła

p.s jak się okaze że będę mieć synka to też będzie mieć na imię Mikołaj
Stary 2014-05-28, 13:12   #647
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko taki lód z Biedry to na prawdę śmieć jest. Mówię Tż, że jak jej da teraz - to zawsze będzie to chciała (jeszcze z moim wybiórczo jedzącym dzieckiem..) - a on " to jej kupię swojego"..
No, Bożesz.
Dałabym jej do pustego wafelka trochę mojego loda, gdyby to była lodziarnia, do której czasem chodzę - gdzie są lody na gałki, recepturowe, prawdziwe. Dałabym łyżeczkę do wafelka i nie widze problemu. Ale śmieciowe coś, co koło takich lodów nigdy nie stało, za złotówkę z Biedry? Czy jestem ortodoksem jeśli nie chcę tego dać?
a czemu myślisz, że zawsze będzie to chciała? Może jej nie posmakuje i zrezygnuje?Julka próbowała loda nie raz nie dwa i jak widzi u kogoś to często, ma to gdzieś, albo spróbuje raz i się więcej nie domaga.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
p.s jak się okaze że będę mieć synka to też będzie mieć na imię Mikołaj

a dziewczynka?

Julas właśnie wstał i już zmierza z łóżeczka do laptopa... skrada się małymi kroczkami

Stary 2014-05-28, 13:14   #648
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah to trzeba zaczać od siebie, dawać dobry przykład i samemu nie jeść śmieciowych rzeczy

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a dziewczynka?
Marina
Stary 2014-05-28, 13:18   #649
fifania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Masakra! Ludzie chyba nigdy nie przestaną mnie zadziwiać.

Fifania, a pokażesz swojego małego czarusia?
chętnie pokażę o ile ktoś mi wytłumaczy jak dodac zdjęcie bo ja czarna masa jestem
Stary 2014-05-28, 13:19   #650
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Marina
o ja cież... Od razu mi ta włoska piosenka na myśl przychodzi

daję Julasa dla niefejsowych

A tak apropo, przypomniało mi się, że ostatnio pisałyście o dzieciowych stłuczkach.

Julka ostatnio przywalila nosem o szafke, krew się lała, nos spuchnięty, myślałam, że połamany... , a teraz ma na rączce obtarte, bo się przewróciła i chodzi pokazuje to miejsce i mówi, że ma kuku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1804.jpg (76,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1803.jpg (88,9 KB, 33 załadowań)

Stary 2014-05-28, 13:20   #651
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
chętnie pokażę o ile ktoś mi wytłumaczy jak dodac zdjęcie bo ja czarna masa jestem

jak odpisujesz to masz tam ikonkę takiego spinacza biurowego i tam klikasz i załączasz i dajesz załaduj

Stary 2014-05-28, 13:21   #652
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
o ja cież... Od razu mi ta włoska piosenka na myśl przychodzi

daję Julasa dla niefejsowych

A tak apropo, przypomniało mi się, że ostatnio pisałyście o dzieciowych stłuczkach.

Julka ostatnio przywalila nosem o szafke, krew się lała, nos spuchnięty, myślałam, że połamany... , a teraz ma na rączce obtarte, bo się przewróciła i chodzi pokazuje to miejsce i mówi, że ma kuku.
jaki to jest Jarek nie mogę
Stary 2014-05-28, 13:22   #653
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah to trzeba zaczać od siebie, dawać dobry przykład i samemu nie jeść śmieciowych rzeczy

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Marina
Powiedz to mojemu tz który jest przypadkiem tragicznym...:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-28, 13:23   #654
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki to jest Jarek nie mogę
nic się w tej kwestii nie zmieniło raczej

Stary 2014-05-28, 13:23   #655
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
a czemu myślisz, że zawsze będzie to chciała? Może jej nie posmakuje i zrezygnuje?Julka próbowała loda nie raz nie dwa i jak widzi u kogoś to często, ma to gdzieś, albo spróbuje raz i się więcej nie domaga.
Julas właśnie wstał i już zmierza z łóżeczka do laptopa... skrada się małymi kroczkami
Co do pogrubionego - piszesz chyba o mojej Julii Identyko ma. Z laptopem już za to nie - moja by się nie skradała, moja by przybiegła. Na ten tychmiast

Cytat:
Marina
Bardzo mi się podoba!
Gdybym ja miała kiedyś drugą dziewczynkę, pewnie to byłaby Liliana

Cała - przepiękna córeczka

Edytowane przez Ultra81
Czas edycji: 2014-05-28 o 13:25
Stary 2014-05-28, 13:25   #656
litllesweetangel
Lurker ;)

Calaaaa!! Widze, ze i w tym sezonie mamy cos identycznego ;D Czyzby Julaskowa miala na nozkach kapcie z Myszka Minnie?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:27   #657
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego - piszesz chyba o mojej Julii Identyko ma. Z laptopem już za to nie - moja by się nie skradała, moja by przybiegła. Na ten tychmiast

Bardzo mi się podoba!
Gdybym ja miała kiedyś drugą dziewczynkę, pewnie to byłaby Liliana

Cała - przepiękna córeczka
Ultra, w końcu mają tak samo na imię
A co do laptopa, to sie skradała, bo dawno, go nie widziała. Ale teraz już się domaga coś tu do Was pisać, więc narazie wyłączam i idziemy jeść obiad.

Dziękuję za komplement

Stary 2014-05-28, 13:28   #658
fifania
Raczkowanie

no to się pokazujemy. sobotnia dzialka. Wybaczcie za gołą klatę

Załącznik 5694690

Edytowane przez fifania
Czas edycji: 2014-06-02 o 19:07
Stary 2014-05-28, 13:30   #659
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Calaaaa!! Widze, ze i w tym sezonie mamy cos identycznego ;D Czyzby Julaskowa miala na nozkach kapcie z Myszka Minnie?

a jaaaak! każdy sezon to obyczaj, że litlle i cała kupią to samo masz ze smyka?

pomyka w nich po domu, ale wtedy się wybrała na przechadzkę po tarasie

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

Załącznik 5694690

śliczny chłopiec!

Stary 2014-05-28, 13:32   #660
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:

Załącznik 5694690
O jaaaaaa... Jakie usteczka
Super jest!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości