|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Dzień dobry
czy mam jakiś problem z kompem, czy Wy wszystkie jeszcze śpicie ?Viki - trzymam kciuki za dzisiejsze USG i wizytę, daj znać co powiedział gin ![]() Cytat:
Co do mieszkania z teściami, to ciężka sprawa. My wynajmujemy teraz a u nich stoi chałupa, że ganiać się można. Poza tym zaraz za płotem jest firma mojego TŻa Chyba muszę zacząć oswajać się z tą myślą. Na szczęście teściowie to dobrzy ludzie, ja dałam im do zrozumienia, że osoba w moim wieku ma już swoje przyzwyczajenia i się raczej nie zmieni i w sumie od początku zaczęłam z Nimi relacje na zasadzie szczerości, zaufania i wzajemnego szacunki. Widzę, że bardzo to doceniają i się starają, chociaż mam nadzieję , że nie jest to taka gra, żebyśmy tam przyszli ![]() Napieram na TŻa cały czas, może lepiej postawić coś swojego, nawet za płotem, ale mieć własny dach nad głową i ' prać brudy we własnej pralce ' ![]() Cytat:
a jak Jego włoski? Urosły od poprzedniej wizyty?Cytat:
|
|||
|
|
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Mi to chyba tych kopniaczków bedzie brakować
Chociaż dziś mi już nie dał pospać bo mu pzycja sie nie podobała i zostałam okopana Dobra czas isć zjesć sniadanko
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry, czekam do laboratorium. Trzymajcie kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
u nas już wczoraj było dość chłodno 19 stopni, więc już zdążyłam odpocząć. Dzisiaj pogoda typowo barowa ale ja nie narzekam, mimo że upały póki co znosze dobrze to wole żeby było tak jak teraz. Jutro mam wizyte u diabetologa, ciekawe co powie na to że znowu schudłam. Cieszyłam się ostatnio że przytyłam a tu klops i waga znów pokazuje w dół i w ten oto sposób mam już 9kg+ Moja gin w ogóle się nie przejmuje bo stwierdziła że na tej diecie się chudnie a że dziecko rośnie (ba nawet wyniki morfologii mi się poprawiły bez witamin) to wszystko jest ok |
|
|
|
#3125 |
|
Wtajemniczenie
|
malwiska ja teraz 0.5 kg przytyłam
I zobaczymy jak bedzie dalej.. Kciuki za wizytę daj znać co ci powiedzieli Mi też tak mówili że można zchudnąć a waga bedzie spadać lub nieznacznie wzrastać mi prognozowali przez te 2 mies że 2 kg dojdzie a tu miesiac został i nie przybyło narazie.. Ale jeszcze moze się to zmienić ![]() joanna kciuki zaciśniete
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-28 o 08:11 |
|
|
|
#3126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Viki trzymam kciuki za wizytę A tak w ogóle to dzien dobry i miłego dnia! |
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już przestałam być tak bardzo ostrożna z myciem okien... co prawda okien nie myłam ale kabine prysznicową, framugi drzwi, lustra w łazience i sypialni, szafki w kuchni (mamy na połysk, więc trzeba przetrzeć tak jak lustro)
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i gin kazał się nie przejmować. Najwięcej przybrałam na wadze między 25 a 28 tygodniem, bo aż 5 kg i w 2 - 3 miesiącu, bo 6 kg na plus.
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam w końcu w domu, nocka spędzona na wygodnym materacu
Wypuścili mnie bez pessara bo stwierdzili że w 34tc już nie ma sensu, może narobić więcej kłopotu niż korzyści. Tosia waży ok. 2kg więc rośnie to znaczy że podejrzenie JUGR się nie sprawdziło, po prostu będzie troszkę mniejsza ale Nadia też urodziła się w 41tc z wagą 3050g. Pozostała tylko ta pępowina dwunaczyniowa, ale mam zalecenia cotygodniowego ktg, plus za tydzień wizyta na badanie szyjki i za dwa tygodnie usg. A i jeszcze od 28tygodnia była ciągle główką do dołu a w dniu wyjścia ze szpitala ułożenie miednicowe Cytat:
dla pięknego JeremkaCytat:
A brzusio śliczny Cytat:
|
|||
|
|
|
#3131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze mieć takiego TŻa tzn. mój też we wszystkim mi pomoże Malwiska ja kilka lat temu odwiedziłam moją koleżankę, która była w ciąży i miała sprzątaczkę. Właśnie ta kobieta nagadała nam takich rzeczy i podała swój przykład. Ja oczywiście dbam o mieszkanie, ale jestem bardzo ostrożna. To co powyżej mojej głowy należy do TŻa. Raz w tygodniu pyta co ma zrobić i tak sobie spacerujemy po mieszkaniu i mu pokazuję i jest wesoło, a jak jestem sama w domu i nie mogę po coś sięgnąć to ' miotła przyjacielem mym ' |
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, włosów nie widzieliśmy, bo J. wcisnął główkę niemalże w moją pachwinę
Więc było widać tylko buźkę a włosów nie Bo my oboje z TŻ długowłosi ![]() Asia, trzymam kciuki za badania Mam nadzieję, że masz je na cito, żeby nie czekać długo w niepewności
|
|
#3133 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Nigdy bym się nie spodziewała, że będę się tak cieszyć, kiedy otworzę oczy a za oknem zobaczę deszcz. Wreszcie da się żyć. Gratulacje Brzuchol piękny, ale biust masz piękniejszy Mi cycochy urosły tak z 2 rozmiary, ale z malutkiego do małego Cytat:
![]() Niedawno znalazłam jeszcze jedno zastosowanie: Zwykle po regulacji brwi wyskakiwały mi w miejscu wyrwanych włosków czerwone plamki, krostki, które co prawda znikały na następny dzień, ale teraz, gdy jak "skubię" to przecieram wacikiem spryskanym octeniseptem i tych punkcików brak. Za godzinę mogę iść na bal. Trzymamy! Cytat:
W niecały miesiąc 4 kg na plusieMamaya! Kurde, a jak byłam w szpitalu i na usg mi powiedzieli, że mały ma kręcone włosy to myślałam, że jaja sobie robią. Serio to można zobaczyć Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-05-28 o 08:43 |
||
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, serio widać
Postaram się później wrzucić fotkę, bo mam na filmie pokazane pięknie kudełki
|
|
#3135 | |
|
Rozeznanie
|
TaTekla Co do szwagierki to mogę się podpisać pod tym co napisała Debeściara, trzeba olać i tyle.
Ines Ależ długo Cię nie było Mamaya mój Andrzejek też się urodził z dość długimi włoskami, po tatusiu, bo ja mam krótkie a jak żal było jak zaczęły się "ścierać". I like it Śliczny kształtny brzuszek! Cytat:
Miałam małe opakowanie i starczyło a nawet dużo zostało. Zastanawiam się teraz czy kupić świeży czy mogę jeszcze tego używać, mimo że jest długo otwarty? Data ważności jest ok. U mnie podobnie, termin też na koniec lipca, a na wadze +14 kg. Zauważyłam że w różnym tempie się tyje w ciąży. W pierwszej waga mi mocno podskoczyła pod koniec ciąży, a w tej podskoczyła na początku a teraz zwolniła. |
|
|
|
|
#3136 |
|
Wtajemniczenie
|
Musze się zapytać mojej gin o włoski ciekawe czy Natek ma włoski
malwiska no właśnie ja też nie wiem z ta waga bo kg mi spadło i też +9 kg a teraz niby 0.5 kg do przodu ale mi gin powiedział że może być tak że spadnie mi pare kg ale jesli dzidzia dobze się rozwija to jest ok Bez diety to bym pewnie z 30 przytyła ines no ja też się cieszylam bo jest czym oddychać.. ![]() Wczoraj u nas taka zlewa była że hoho.. A mój tata z tż musieli wyjść zabezpiczyć drzwi do kotłowni bo tam remont i wrócili cali mokrzy ![]() elcia witaj w domku
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w najprzyjemniejszy od kilku dni poranek. Najprzyjemniejszy, bo deszczowy
![]() Na śniadanie wciągnęłam resztkę tortu i to był błąd. Zapomniałam, że nie lubię tortów masowych i nie mogłam się powstrzymać ![]() Zauważyłam, że moje dziecię przyjmuje w nocy dziwne położenie, bo mnie budzi ból. A to się wepchnie w żołądek, a to w wątrobę, czasem mam wrażenie jakby pchało się na świat pod mostkiem ![]() elcia witamy w domu malwiska- co do spadku wagi to ja bym się chyba nie martwiła. Podobno te ostatnie 2 miesiące mogą tak wyglądać, że się trochę gubi. Tym bardziej jak Ty jesteś na diecie. mycie okien- ja na początku ciąży umyłam okna i powiesiłam firany i po 4 dniach wylądowałam w szpitalu. Nie wiem czy od firan czy czegoś innego, ale moja rodzina dostała jobla na tym punkcie i moja mama zabroniła mi tego robić. Każe po siebie dzwonić. octenisept- ja mam małe opakowanie. Zostało mi po wycinaniu pieprzyka, chirurg mi polecił. A teraz poleca położna do pępka. |
|
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
svelta
Cos dzis cisza
|
|
|
#3139 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
Dzisiejsza noc minela pod znakiem "siku i piekielna zgaga" ![]() Sniadanie zjedzone i czas brac sie za koktajl ![]() Co do octeniseptu mam wielka butelke, a kupilam ja, jak tztowi przyplatala sie ta choroba skory na rekach. Tyle ze z niego masochista i nie wierzyl, ze to dziala, bo go nie piecze i wolal wode utleniona ![]() Malwiska - na pewno wszystko jest ok, skoro lekarz tak mowi Elcia - super, ze juz jestes w domku ![]() Co do okien - na boze narodzenie myl tz, bo ja na poczatku ciazy bylam slabiutka w lutym i na wielkanoc mylam sama i dostalam solidna nagane od tzta ale sciaganie firanek i wieszanie, to dzialka mezuska, bo nie dam rady sie tak naciagnac na taborecie :P za to prasowanie bylo obowiazkowo na siedzaco - dalej tak jest Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3140 |
|
Rozeznanie
|
uploadfromtaptalk1401269229655.jpgElcia dobrze ze już jestes w domu
Ja przygotowan dzieciowych cd Zrobilam w koncu album ciazowy, jeszcze uzupelnic środek ale musze zdjecia wywolac, przyszedł mi materac i materiał na posciel. Rozplanowalam jak uszyje, podjarana siadam do maszyny i d... zapomnialam i zamku, jutro musze smigac do pasmanterii :/ |
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Fame, i like it sliczne brzuszki ![]() ines witaj ponownie ![]() mamaya jaki duzy juz synio ![]() elcia_ ciesze sie, ze u was wszystko w porzadku Ja chyba powoli wracam do zywych, wiec trzeba zaczac ogarniac chate, bo jeszcze czeka mnie pranie i prasowanie ciuszkow, a jestem w proszku ![]() Ostatnio prawie caly czas mam twardy brzuch :/ Milego dnia. |
|
|
|
#3142 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do zdania Debesciary to mądra babeczka jest Cytat:
cudowny
|
||||
|
|
|
#3143 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś dalej w pracy.. Kurcze, ale mam problem, bo umowę o prace mam dostać od czerwca i żeby dostac macierzyński to musiałabym miesiąc pełny pracować a doktor na wizycie mówił ze na następnej juz mi da zwolnienie to będzie 16 czerwca to nie będę mieć pełnego miesiąca, nie wiem kurcze jak to jest..
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Składki za maj płaci się do 10 czerwca, jak wzięłabyś L4 16czerwca to wtedy masz składki za 1.05-16.06 od pracodawcy,a potem z L4 do porodu. Może porozmawiaj z pracodawcą? |
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, gdzie kupowałyście koszule do karmienia?
patrzę na allegro i nie ejstem w stanie wybrać zadnej bo wszedzie sa jakis misie, serca, zabki - ja chcialabym jednokolorowa, prosta, bez zadnych udziwnien. |
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3148 | |||
|
Rozeznanie
|
TaTekla fajne tz nam się trafiły
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w Krakowie dalej duchota i tylko obiecują te burze codziennie a dalej nic...
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-05-28 o 13:22 |
|||
|
|
|
#3149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Nie przejmuj się niczym! ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i taką ![]() u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=33827322 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

?
za dzisiejsze USG i wizytę, daj znać co powiedział gin 

Chyba muszę zacząć oswajać się z tą myślą. Na szczęście teściowie to dobrzy ludzie, ja dałam im do zrozumienia, że osoba w moim wieku ma już swoje przyzwyczajenia i się raczej nie zmieni i w sumie od początku zaczęłam z Nimi relacje na zasadzie szczerości, zaufania i wzajemnego szacunki. Widzę, że bardzo to doceniają i się starają, chociaż mam nadzieję , że nie jest to taka gra, żebyśmy tam przyszli
Mały waży 2413 g, jesteśmy w 34 + 0 tc, więc mamy idealnie 53,8 centyl 
a jak Jego włoski? Urosły od poprzedniej wizyty?
klask i:

W niecały miesiąc 4 kg na plusie