|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Zobaczysz, wynagrodzi ci wszystko jak nerwy opadną ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Angelika głowa do góry i zaciskamy nóżki Pamiętaj, że jesteś pod stałą opieką lekarza i nic złego się na pewno nie stanie jak tylko będziesz więcej wypoczywaćMoni ja myślałam, że te 95 to bardzo dużo W sumie mierzyłam się może drugi raz, ostatnio jakoś ponad miesiąc temu to miałam 93, także ważne, że rosnę![]() Tasia co do Asparginu to mi mój gin go przepisał ostatnio na wizycie i mogę go brać już do końca ciąży 3x po 1 tabletce![]() Co do operacji to ja miałam wyrostek wycinany, jakaś 5 centymetrowa blizna mi została, liczy się ![]() Mysia jaka kiecka hehe No ale najważniejsze, że jest Ci wygodnie![]() A ja się witam w 31 tygodniu |
|
|
|
#2103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kiedyś myślałam, ze w ciazy ze 4 rozmiary bede wieksza, bo tak znajome mnie nastraszyły![]() A odbiegajac od tematu, wczoraj pani w sklepie poprawiła mi humor Potem chwila konsternacji :"Ładnie pani chodzi w ciąży, taka pani zgrabniutka, tylko brzuszek pani urósł " Bo niektóre kobiety wie pani tak strasznie chodzą, są takie grube, ze naprawdę.." Nie powiem zawstydziłam sie trochę ładnie podziękowałam oczywiście, ale gęba mi sie śmiała...
|
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
za 31
![]() tez chce juz mala miec przy sobie ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() mi wiele osob mowi ze wygladam bardzo ladnie i kwitnaco w ciazy ze mi sluzy a jak mowie jak znosze ciaze to mowia ze tego nie widac w ogole ![]() pewnie milo Ci sie zrobilo od razu humor lepszy |
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie to nie dużo, to pewnie jak będziesz rodziła to bedziesz miała tyle co ja teraz Ooo to i ja się witam w 31
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nie ogarniam jak takie brednia mogą komus przez gardło przejsc ![]() co do kasy na L4, to najpierw trzeba wiedziec jaką srednią podstawę ZUS wyliczył, a to nie jest takie proste bo podstawa od ktorej były placone skladki nie rowna sie wynagrodzeniu. jak juz mamy podstawe to zus odlicza od tego 13,73 %, a od tego co wyjdzie odlicza podatek dochodowy 18%. Skladke zdrowotną tez sie płaci na L4 tak jak normalnie by sie pracowało. tak to wyglada przynajmniej w przypadku wlasnej dzialalnosci
|
|
|
#2107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to zazdroszczę, po mnie niestety zawsze było widac każde złe samopoczucie, ja jak wymiotowałam, wyglądałam fatalnie i tak własnie było
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
To ja sie odwaze siebie wkleic
. Moze ktos tez mi strzeli komplementa, ze wygladam dobrze na 34 lata . Ale nadziei wielkich nie mam, bo ja jestem niestety potwornie niefotogeniczna. Na wiekszosci zdjec wychodze paskudnie .
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat do domu pracy nie przynosi ma w sumie lekka prace bo sprzedaje pracownikow dla szpitali itd pisze umowy wiec dla niego to lajcik i fajnie ma pod tym wzgledem ze jak zlapie jakiegos klijeta ktory wydaje na pracownikow zeby ich kupic 50 tys albo 100 tys to on dostaje od tego premie , w Polsce by tyle nie zarobil |
|
|
|
|
#2110 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja ostatnio jak siedziałam w spodenkach to się zapytała czy to są rozstępy. Mówię, że nie, to jest celulitis i zejdzie jak urodzę. Nie wierzę, że ona nie rozróżnia jednego od drugiego i nie wiem po co mi na to zwróciła uwagę. Jest gorąco, mam w długich spodniach chodzić? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny zróbcie sobie na godzinę przerwę! Miałam 5 stron do nadrobienia, przeczytałam 2 i nadal jest 5 do czytania. No litości. |
|||
|
|
|
#2111 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
bardzo ładny ja planuje zakupic taki: http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...lls-dusty-rose ![]() Cytat:
jest to napisane jasno w rpzporzadzeniu. oczywiscie ZUS moze wypacic kiedy zechce, ale musi naliczyc odsetki za zwłoke
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ty to widac ze pewnie malo przytylas bo w brzuch Ci idzie ![]() maly ale sliczny my to w ogole takie piekne wszystkie jestesmy
|
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tu nie kochać tesciowej.Następnym razem zadaj jej pytanie patrząc na jej twarz czy to zmarszczki czy ślady od poduszki po spaniu. |
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
paulownia ale masz malutki brzuchalek
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyzej beda sie patrzec ![]() ach ta tesciowa same ' fajne ' widze sa na tym forum ![]() moj wczoraj wracal z pracy to jechal z mama Sbahnem to od razu sie wygadal ze mam zylaki i juz chce ona mi kupic jakas gabke ktora sie zaklada na reke i masuje sie nogi i podobno od tego nie robia sie zylaki dalej a te ktore sie pojawily znikaja , ona w ciazy tak miala i robila ta ala gabka i jej znikly, wiec moze jest dla mnie nadzieja
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale słodki |
|
|
|
|
#2118 |
|
grozi wypollizowaniem
|
dziewczyny mam 2 pytania:
1. czy przy cc moze być mąż? 2. czy spotykacie sie z położną i jak to sie wogole załatwia? ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- stwierdzam ze ja mam brzuchal ogromny w porównaniu do Was, ale to chyba dlatego ze jestem bardzo nisjka i brzuch mam od "pipki" po same cycki , po prostu mam krotki tułowik i tak dziwnie to wygląda
|
|
#2119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a widziałam ostatnio własnie przyszłą mamę w krótkich spodenkach i bardzo ładnie wyglądała ale miała takie ładne gładziutkie nogi nogi....---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-28 o 12:51 |
||
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz sam zauwazyl ze musi mnie zabrac bo nic nie mam , spostrzegawczy chlop ![]() tradycyjnie zakupy zrobie w HM mama ale sukienke i sandalki mam uaptrzone w C&A tez w dziale dla mam i w ogole mam duza nadzieje ze uda mi sie kupic w Hmie koszule do szpitala i staniki do karmienia bo juz chcialabym sobie wszystko kupic na wyprawke do szpitala bo nie wiem jak w lipcu bede sie czula a jednak te dzialy dla mam sa troche daleko |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam nie wiem czemu Ty w tym nie chcesz chodzić ![]() hihi a tak na serio- w Twojej sukience z mohito wyglądasz sto razy lepiej w tej w ogóle nie widać że jesteś taka zgrabna, kurcze jak to wiele zależy od fasonu ciucha!A co do asertywności- to ja jestem identyczna, mi koleżanka z biura też przyniosła nie proszona swoje sukienki z czasów jak była w ciąży ( 7 lat temu ) i tak niosłam tę reklamówkę do domu aby "poprzymierzać" czy będą na mnie dobre...Ale kurcze z 5 ani jedna mi się nie podobało i już od razu wiedziałam że nie będę ich nosić
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bylam dosc szczupla przed ciaza. 60 kg na 172 wzrostu. Glownie poszlo mi w brzuch i w ....uda, niestety. Figura gruszki juz tak ma. Nie wspomne juz o tym, ze cellulit mam mega Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cellulit to chyba kazda ma ja sie praktycznie nie maluje czasem jak gdzies wyjdziemy rzesy przejade i zrobie kreske i troche rozu na poliki Tz woli mnie bez makijazu
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twarz taka wyraźniejsza jest w makijażu, bez makijażu wyglądam jakbym była zmęczona po prostu...
|
|
|
|
|
#2125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. jak wpiszesz w planie, że chcesz to sie da załatwić 2. ja sie umówiłam na pierwsze spotkanie 05czerwca tylko, że niestety prywatnie. Z położna na nfz niestety nie wiem jak u mnie jest ale podejrzewam, że takową zobaczę po porodzie jak przyjdzie na kontrolę. |
|||
|
|
|
#2126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2127 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ZUSu to ja się aż tak nie znam, piszę tylko to, czego dowiedziałam się sama w ZUSie. Ale wydaje mi sie, że nalicza Ci się tylko z okresu, jak masz umowę o pracę. Ale głowy nie dam. Trochę, jak z Cepelii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A brzuszek masz mega zgrabny. Gdzie to 12 kg?? Cytat:
Ale serio, to ja mam przeczucia, że urodzę dużo wcześniej i że na następnej wizycie sie okaże, że mam mega skróconą szyjkę... ![]() Ale Ci teściowa miło powiedziała. Co one? Z innego świata? Albo nie maja taktu, albo mózgu... Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2128 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja niestety słyszę podobne teorie jak jedna z Was. CC to błogosławieństwo dla dziecka bo się tak nie meczy i ja też będę się mniej mordować. I głupia jestem, że chcę sn rodzić.Cóż, zrobię jak zechcę a i tak większość z tego co się będzie działo nie będzie zależeć ode mnie. ![]() Co do porodu z tatusiami to ja jestem za. Tż'ci się mogą bać, stresować, mdleć, ale ja mam takie same uczucia i swojego faceta tam potrzebuję. Będzie mu niedobrze to wyjdzie odsapnąć, ja tej możliwości nie będę miała. Resztę nadrobię po obiedzie. Mam mnóstwo roboty z nim.
|
|||
|
|
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale dziś mamy święto z TŻtem!
Nasz ślub odbył się 88 dni temu a nasz Miś pojawi się na świecie za 88 dni!
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy w nim sa tez druty widzialam na zdjeciu w hm.de ale wiadomo ze jak sie zalozy i bedzie niewygodne to nie kupie poza tym ja mam takie wielkie cycki ze boje sie ze dla mnie w sieciowkach nie bedzie rozmiaru dzieki za zdjecie bede wiedziala na co patrzec i czego sie wystrzegac |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

W sumie mierzyłam się może drugi raz, ostatnio jakoś ponad miesiąc temu to miałam 93, także ważne, że rosnę

Jak tu nie kochać tesciowej.