|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() Ja bez tuszu i pudru "nie wyglądam"
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
daisy dot ale fajnie gratki
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-28 o 13:42 |
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic poza tym. Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza przychodzi powiedzmy prywatnie bo Tz ma wtyki w ubezpieczeniu bo jego firma akurat wspolpracuje z ubezpieczalnia i nam ona to pokrywa ( 900 euro ) wiec ominal nas spory wydatek ale to tylko przed porodem sie placi bo po porodzie to chyba kazdej sie nalezy |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzcie, co znalazłam: http://www.msichicago.org/whats-here...y/interactive/ |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() taaak! Ale ja jestem zdecydowanie ogórkowo-szynkowa do tego sałata i keczup! Mniam! Cytat:
To akurat nie na tym Cytat:
[QUOTE=zuken;46644712bez makijażu wyglądam jakbym była zmęczona po prostu...[/QUOTE] a ja bez oczu ale w domu się nie maluję. Szczególnie teraz, bo w ciąży cera mi się poprawiła a co robisz? Ja mam już do piątku właściwie gotowe obiady Dostałam od teścia wielki kawał karkówki rozmrożonej. 2 dni karkówka z ziemniakami z worka, 2 kolejne dni gulasz. Potem nie tkniemy karkówki przez miesiąc
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj macie reklamę bobovity z okazji dnia mamy
Ja się wzruszyłam na końcu jak dotarło do mnie, że to reklama skierowana do mnie![]() https://www.youtube.com/watch?v=kisTVKmk1SU |
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spłakałam się jak bóbr i nie mogę przestać!
|
|
|
|
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
loooooo karkowkowe dni ![]() ja przed ciaza mialam tak ze jadlam ciagle kurczaka w sosie ziolowo-smietanowym a potem jak poczulam tylko zapach to mnie bralo na ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() o jaaaa |
||
|
|
|
#2142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysia, sukienka boska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zuken, przez Ciebie ryczę
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-05-28 o 14:14 |
||||
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki zauwazylam ze mi sie sniaki pojawiaja a jak sie gdzies walne i sie zrobi to praktycznie nie schodzi
mam sniaka juz prawie 3 tygodnie i nie zszedl jeszcze nie wiem czemu tak mi sie teraz dzieje przed ciaza tak nie mialam
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Gópie baby nie ryczcie
!! Toż to się cieszyć trzeba, że takie szczęście nas spotkało
|
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!Cytat:
![]() Ja bez suplementów jestem nie do życia. Znowu zapomniałam o tabletkach i 4 dni nie brałam
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Tz mi wczoraj opowiadal ze kuzynka corki szefowej urodzila dziecko w 10
ja takie oczy ale jak to dziecko ? a on no normalnie ja do niego ale jak dziecko mozna urodzic w 10 tygodniu i pokazywac zdjecie ;o na to on powiedzial ze ta kuzynka urodzila w 10 miesiacu ciazy bo jej sie do lekarza nie chcialo isc i nie miala zadnych objawow porodu wiec jej sie to wydalo normlane i urodzila dziecko wazace ponad 6 kg mowila ze ja tak porozrywalo a jak Tz zobaczyl zdjecie tego dziecka to az sie przerazil ze moze byc takie duze |
|
|
|
#2147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
.Dzis robie miesko wolowe duszone z pieczarkami, i ziemniaczki pieczone z tymiankiem .
|
|||
|
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to w ciąży się byle czym wzruszam, a takim czymś, to już w ogóle. Ryczę jak gópia! Hormony i już! ![]() Cytat:
Co ona pod opieką lekarza nie była? Nie do wiary! Paulownia, mniam. Dziś ja toczę ślinkę, bo nie mam obiadu
|
||
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dzięki stara...
|
|
|
|
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie nic nie kosztuje, wsxystko pokrywa ubezpieczenie. Od ginekolog dostalam liste polskich poloznych zadzwonilam I sie umowilam. Przychodzi teraz do mnie do domu na ktg, badanie moczu itp a potem po porodzie do malej. Wizyta u gin wyglada za kazdym razem tak, ze jak przychodze dostaje kubeczek na mocz, potem pobieranie krwi, cisnienie waga itp. Czekam I jak gin ma wyniki to wtedy po mnie przychodzi. Przewaznie wszystko trwa ponad 1 godz. Jade do niej tez godz I w sumie caly dzien mam z glowy. Zadowolona jestem bardzo z niej.
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
jak zadzownila do lekarza to podobno byl na nia taki wkur***** ze jest bezmyslna podobno jej strasznie naublizal ze jest niepowazna
bo miala sie zglosic po terminie ale to olala |
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Dawno się nie odzywałam.. u mnie wszystko dobrze. Czytam Was dość na bieżąco, chociaż zaległości z paru ostatnich dni nadrabiałam na raty od wczoraj .Jestem u kuzynki nad morzem, wakacje zamieniły się w "przymusowy", dłuższy pobyt - zaczęli remontować u mnie w bloku klatki schodowe. A więc wiercenie (wszystkie kable, liczniki będą teraz w ścianach) i masa kurzu troszkę mnie ominą.. W przyszłym tyg. muszę już wrócić do siebie, bo mam wizytę u Gin. Jakże się cieszę, że zaczęli te remonty już teraz. Mają jeszcze ocieplać nasz blok, ale wierzę, że to nie będzie AŻ TAK dokuczliwe. Powtarzam tylko mojemu Maluszkowi, że ma ładnie siedzieć w brzuszku do sierpnia , bo póki co nie ma u nas warunków do siedzenia w domu nawet dla dorosłego człowieka ![]() W piątek zaczynamy 31 tydzień, a więc to już 3/4 za nami . Synuś baaardzo szaleje w brzuszku
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna babka Tz z nia gada przez tele mysle ze to ona odbierze porod tez mowila ze jak bede miala jakies bole to mam zadzownic i ona przyjedzie ze sprzetem sprawdzic co sie dzieje Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-05-28 o 15:28 |
|
|
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to niepoważne. Łożysko przejrzałe, wody zielone, zatrucie ciążowe - to wszystko realne zagrożenie. Nie bez przyczyny ciąża ma określony czas trwania! Niektórzy to są jednak durni! Cytat:
![]() Fajnie, że u Ciebie wszystko ok ![]() odpoczywaj więc na urlopie
|
||
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie zazdroszcze Ci tych ' przymusowych ' wakacji ![]() dobrze ze teraz to robia a nie jak maly sie urodzi |
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy któraś z tych rodzących nie pierwszy raz wie ile cm przybyło jej na brzuchu w czasie 9 miesięcy?
pytam z ciekawości bo zastanawiam sie ile mniej więcej jeszcze mój brzuch nabierze cm i czy moja skóra to wytrzyma...:P na razie mi przybyło chyba jakieś 10cm albo ciut więcej bo nie wiem dokładnie ile miałam na początku na wysokości pępka...ile tak mniej więcej ten brzuch może urosnąć? 20-30cm?? |
|
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mieszkamy w bloku, który ma wspólnotę mieszkaniową i na ostatnim zebraniu TŻ prosił, żeby zaczęli remontować od naszej klatki.. więc jest dobrze. Boję się co będzie potem z ocieplaniem budynku, bo pamiętam jak u rodziców robili to też było trochę hałasu.. jednak wiercenie to też drgania. Jak wrócę do siebie i nadal będą mocno hałasować, to będę wychodzić na całe dnie, ale aż się boję, co będzie jak nie skończą do sierpnia
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wspomne o tym ze w kazda niedziele dzwoni kosciol niedaleko nas ze tez dudni w calym mieszkaniu przez 15 minut super ze sie zgodzili akurat z tym roznie bywa mam nadzieje ze skoncza do sieprnia, grunt to pozytywne myslenie |
|
|
|
|
#2160 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sukienusia cudo! Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nie obowiadac dyrdymaly.. Cytat:
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-28 o 16:05 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

ale bylam dosc szczupla przed ciaza. 60 kg na 172 wzrostu.
.

.
[COLOR="Silver"]

do tego sałata i keczup! Mniam! 
Dostałam od teścia wielki kawał karkówki rozmrożonej. 2 dni karkówka z ziemniakami z worka, 2 kolejne dni gulasz. Potem nie tkniemy karkówki przez miesiąc