|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
irsin, Etam jest w Arkadii na parterze
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
Malwisks ta pierwsza jest z dobranocki - kupilam taka sama i jeszcze dwie inne. W sumie wszystkie pizamy mam z dobranocki i jestem z nich zadowolona
Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
Co do koszul- jedną kupiłam na allegro- zupełnie gładką za jakieś chyba 40zł. Drugą kupiłam u mnie na takim bazarku za 23zł. Ma jakieś tak badziewne kwiatki, ale kupowałam ją z myślą, że w razie poplamienia to nie będzie mi jej żal.
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
i like it lekarz powiedzial- szyjka skrocona, ale co wazniejsze miekka, prosze sie oszczedzac zeby wytrzymac do terminu
ale nic nie przepisal, wiec moze nie jest tak zle. Troche sie oszczedzam, bo mam mega lenia no ale cos w domu tez robie jak mam natchnienie. I mam plan wytrzymac jeszcze miesiac
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
ok, to terazz jeszcze staniki - problem w tym ze nie wiem jaki rozmiar brac
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, niby jestem w 30 tyg, ale mam jakies przeczucia, ze urodze wczesniej
|
|
|
|
#3163 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
malwiska - najpierw to czy mówili o mleku matki czy takim ze sklepu i czy jakieś polecali, że jest lepsze od innych - przy pierwszym synku nie mogliśmy znaleźć mleka które by wogóle chciał pić -bo rok go karmiłam a jak byłam chora z temp pow 39 i antybiotyk i nie mogłam go karmić to cały dzień nie jadł a ja siedziałam i ryczałam razem z nim Cytat:
Cytat:
z tym garażem to u mnie jest identyczna sytuacja - co tż posprząta to mój tata zrobi taki bałagan, że wejść się nie da Cytat:
o ja z moimi teściami też nigdy w życiu ! nie wyobrażam sobie tego i nigdy w życiu bym się nie zgodziła na cokolwiek wspólnego - to są ludzie z innego świata (tż też tak uważa) i ja/my ich raczej mało obchodzimy a ja jak i druga synowa to wogóle mogłybyśmy nie istnieć -tak czuje i zwłaszcza teraz jak wie, że powinnam odpoczywać i nie mam z kim synka zostawić ale ją to nie obchodzi a ja jej o nic nie poproszę a przy okazji do niej kilka razy powiedziałm mamo ale do ojca tż nigdy nie powiedziałam tato i raczej nigdy tego ode mnie nie usłyszy -nie przejdzie mi to przez gardło niestety ![]() elcia - super, że już w domu wróciłam niedawno z synkiem od dentysty i dziś dwie łezki poleciały ale też dwa ząbki zrobione długo się dziś wyczekaliśmy :/ ale tak to jest jak na normalną wizytę zapisać się nie można ![]() a jutro mój mały duży synuś jedzie pierwszy raz do teatru -aż się boję czy da radę -bo najmłodszy w przedszkolu jest
|
||||
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My już u cioci, synek śpi, ja też pokimałam, bo nocka średnia:/ Ją koszule mam 2 targowe i 2 z lampka nowki. Jakoś nie zebrałam się na kupno jakiejś fajniejszej
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
joanna jak tam badania??
|
|
|
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to mam przeczucie, że urodzę przynajmniej tydzien po terminie. |
|
|
|
|
#3167 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jaaa ale spaliłam cegłę
Ja bym nie powiedziała ale dzięki Cytat:
![]() Zrobiłam dziś koktajl dla wszystkich domowników, a co Był przepyszny, dzięki za inspirację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za to żeby było już tylko lepiej Cytat:
Pilnuj się kochana, powodzenia w praniu i prasowaniu... ja też jeszcze większość mam przed sobą... uprałam i uprasowałam jedną pralkę, a mam ich jeszcze conajmniej 3 ![]() Cytat:
joanna i jak wyniki, masz już? Gratuluję udanych wizyt!!! i like itpiękny brzunio, ale cycuchy ![]() Co do sprzątania, ja na Wielkanoc pomyłam okna na naszym piętrze, teraz by mi było ciężko, bo w ogóle cokolwiek zrobić mi ciężko... Firanki całą ciążę wieszał tż, bo to jednak już konkretne wyciąganie, także przyłączam się do uczynnych tżtów ![]() Dziś miałam intensywny poranek, mała pospała i własnie wstała, zaraz się ogarniamy i jedziemy do kumpeli w odwiedziny, także miłego popołudnia życzę |
|||||
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- skąd pobierany jest kwas DHA z grupy kwasów omega 3, ich firma i jeszcze jedna(której nie wymienił bo konkurencja) pozyskują z alg, czyli pierwszego produktu w łańcuchu żywieniowym bo inny pozyskują z ryb które zjadły inne rybki które zjadły algi - mówił że jak jest napisane 3 płaskie miarki to 3 płaskie a nie czubate bo to zmienia kaloryczność posiłku co jest przyczyną nadwagi malucha, zmienia także smak i gęstość. Smak jest bardziej intensywny a dzieci wcale tego nie lubią - no i mówił że to że my lubimy ciepłe to nie znaczy że mleko do karmienia też ma być cieplejsze niż jest napisane bo też zmienia smak co dzieciom może nie pasować a reszte mówiła położna ale to o karmieniu piersią i o tym co wprowadzać po kolei i dlaczego ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- a i jeszcze mówił że oni jako nieliczni wprowadzili do składu mleka jakieś probiotyki (ale nie wiem czy dobrze to nazwałam) - ogólnie coś co jest w składzie mleka matki dzięki czemu kupka dziecka bardziej przypomina kupkę przy karmieniu piersią - no i powiedział że teraz może to śmieszne ale dla nas to właśnie kupka własnego dziecka będzie na początku wyznacznikiem wszystkiego i że będzie dla nas najważniejsza---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() a powiedzcie mi jak to jest jak nie zrobie tego GBS - tzn nie zdążę to profilaktycznie mi podadzą antybiotyk czy jak to wtedy wygląda?? |
||
|
|
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja za te dzieciowe rzeczy to bym sie juz chetnie wziela, ale tz byl przez miesiac sam w domu, wiec jest co sprzatac no ale z tym jestem ostrozna, lzejsze rzeczy robie sama, a z ciezszymi czekam na jego powrot z pracy |
||
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
malwiska - dziękuję
a z tą kupką to niestety miał rację :/ u nas problemy zaczeły się ok 4 mies i trwały do ok roku potem było już lepiej z GBS dokładnie nie wiem jak jest teraz ale 3 lata temu jak się nie miało badania (tak jak ja) to profilaktycznie nie podawali i potem niestety mały był chory - CRP 55 miał (norma jest do 5,5) i ponad tydzień w szpitalu na silnych antybiotykach a teściowej znajomej dziecko to nawet sepsy dostało też od tego -ale jeśli dobrze pamiętam to tam CRP było dużo większe |
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie do dziewczyn, które już prały ubranka? Zdarzyło Wam się, że któreś puściły farbę, odbarwiły się lub pofarbowały na inny kolor?
|
|
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
kuluarek dokładnie mi też przez gardlo żadko przechodzi mamo raczej bezosobowo lub tesciu, tesciowo
Podac powinni profilaktycznie antybiotyk przy braku GBS
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3175 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki aby przeszło to twardnienie i udało się dotrwać do tpCytat:
![]() ja od kilku dni prawie codziennie po 2 kilo truskawek kupuję i z tż-tem wpierniczamy wieczorem,że aż miło niedługo zamienimy się w 2 wielkie truskawki do krakowa w końcu dotarł deszcz i burza a z wyciąganiem się do firanek to ja nie mam wielkiego problemu bo mam 1,80
|
||
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- a co to ???? |
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak w ogólę to moge polecić kolejnego sprzedawcę allegro- ROBIK-Radom. Wczoraj zamawiałam koło 14, a pół godziny temu odebrałam paczkę. Ubranka śliczne i dobre jakościowo. Jedyne do czego mam uwagę to to, że np. półśpiochy i śpiochy wypadają mniejsze, ale ja akurat przed zakupem sobie pomierzyłam to co już mam i porównałam z wymiarami podanymi na aukcji. |
|
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Ja drugą córę karmiłam mlekiem Gerbera i było ok od roku dostawała krowie i żyje jest zdrowa
Arek dostawał Enfamil i już nie dostaje ma Bebilon ja używam tych z rossmanna ściereczek aby nie farbowało jak bym miała każdy ciusze farbujący prać ręcznie to by czasu mi zabrakło Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-28 o 16:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

ale nic nie przepisal, wiec moze nie jest tak zle. Troche sie oszczedzam, bo mam mega lenia
no ale cos w domu tez robie jak mam natchnienie. I mam plan wytrzymac jeszcze miesiac 

Ja bym nie powiedziała 
mój Andrzejek też się urodził z dość długimi włoskami, po tatusiu, bo ja mam krótkie
za to żeby było już tylko lepiej 

no ale z tym jestem ostrozna, lzejsze rzeczy robie sama, a z ciezszymi czekam na jego powrot z pracy