Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 12:31   #3151
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

irsin, Etam jest w Arkadii na parterze
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:35   #3152
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
dziewczyny, gdzie kupowałyście koszule do karmienia?
patrzę na allegro i nie ejstem w stanie wybrać zadnej bo wszedzie sa jakis misie, serca, zabki - ja chcialabym jednokolorowa, prosta, bez zadnych udziwnien.
http://www.bieliznadlamamy.pl/catego...mienia-i-nocna
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 12:54   #3153
cinnilla88
Raczkowanie

Malwisks ta pierwsza jest z dobranocki - kupilam taka sama i jeszcze dwie inne. W sumie wszystkie pizamy mam z dobranocki i jestem z nich zadowolona

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-05-28, 12:58   #3154
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Malwisks ta pierwsza jest z dobranocki - kupilam taka sama i jeszcze dwie inne. W sumie wszystkie pizamy mam z dobranocki i jestem z nich zadowolona

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
Mi ona tez bardziej się podoba i jest wygodniejsza jeśli chodzi o karmienie a druga podoba się tz. Mówi ze jest taka zywa mlodziezowa ... mówi tak jakby ta pierwsza była babcina

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-28, 12:59   #3155
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja na allegro kupiłam sobie taką

i taką

u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=33827322
dziekuje! lece ogladac!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:19   #3156
svelta
Rozeznanie

Co do koszul- jedną kupiłam na allegro- zupełnie gładką za jakieś chyba 40zł. Drugą kupiłam u mnie na takim bazarku za 23zł. Ma jakieś tak badziewne kwiatki, ale kupowałam ją z myślą, że w razie poplamienia to nie będzie mi jej żal.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:32   #3157
rybka13
Zakorzenienie

i like it lekarz powiedzial- szyjka skrocona, ale co wazniejsze miekka, prosze sie oszczedzac zeby wytrzymac do terminu ale nic nie przepisal, wiec moze nie jest tak zle. Troche sie oszczedzam, bo mam mega lenia no ale cos w domu tez robie jak mam natchnienie. I mam plan wytrzymac jeszcze miesiac
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 13:35   #3158
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Co do koszul- jedną kupiłam na allegro- zupełnie gładką za jakieś chyba 40zł. Drugą kupiłam u mnie na takim bazarku za 23zł. Ma jakieś tak badziewne kwiatki, ale kupowałam ją z myślą, że w razie poplamienia to nie będzie mi jej żal.
Ja do porodu kupiłam taka za 19zl w hurtowni, szara z misiem też gdyby coś to ją wyrzuce, choć jedna położna powiedziała ze vanish wszystko spierze i mamy czuć się ładnie (bo wcześniej jedną powiedziała ze wystarczy zwykły za duży t-shirt

Stary 2014-05-28, 13:35   #3159
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

ok, to terazz jeszcze staniki - problem w tym ze nie wiem jaki rozmiar brac
Stary 2014-05-28, 13:37   #3160
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z zapasem tez chya z tej strony zamawialam, tak jak pisała sunfire cycki jej urosły o 2rozmiary, więc wolałam kupić większy.

Stary 2014-05-28, 13:39   #3161
svelta
Rozeznanie

Cytat:
mam ten sam problem. A powoli będę chciała się zabrać za szukanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 13:43   #3162
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
mam ten sam problem. A powoli będę chciała się zabrać za szukanie
ja też, niby jestem w 30 tyg, ale mam jakies przeczucia, ze urodze wczesniej
Stary 2014-05-28, 13:46   #3163
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
....Wiem co czujesz ja jutro jadę do lab do kontroli mocz, krew, cukier eh jak nie urok to ...
Trzymam kciuki za wizytę -daj znać jakie wyniki

malwiska - najpierw to czy mówili o mleku matki czy takim ze sklepu i czy jakieś polecali, że jest lepsze od innych - przy pierwszym synku nie mogliśmy znaleźć mleka które by wogóle chciał pić -bo rok go karmiłam a jak byłam chora z temp pow 39 i antybiotyk i nie mogłam go karmić to cały dzień nie jadł a ja siedziałam i ryczałam razem z nim

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
Bądź dobrej myśli i się nie stresuj, zwłaszcza tym szpitalem!Będzie dobrze Kochana
dziękuję szpitalem to się najmniej martwię bo wiem, że jak już pójdę to wyjdę z maluszkiem na rękach

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
....Mój tz posprzata garaż a mój tata i nie tylko on w tydzień doprowadzi go do stanu kompletnego zasmiecenia. Ostatnio na głos powiedziałam żeby nie sprzątal bo tu nikt tego nie doceni i za tydzień znów bedzie syf hehe mam nadzieję ze poskutkowało.

z tym garażem to u mnie jest identyczna sytuacja - co tż posprząta to mój tata zrobi taki bałagan, że wejść się nie da

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Co do mieszkania z rodzicami .....Tż się z nmi dogaduje bardzo dobrze lepiej niż ze swoimi......Dla odmiany ja z jego rodzicami jak bym mieszkała to byśmy się chyba pozabijal tam..Nigdy.. moj tż powiedział ze z nimi też by nie mógł mieszkać tacy ludzie już..
Kila godz w ich towarzystwie to i tak dużo..wystarczy nawet czasem żeby się pokłucić....

o ja z moimi teściami też nigdy w życiu ! nie wyobrażam sobie tego i nigdy w życiu bym się nie zgodziła na cokolwiek wspólnego - to są ludzie z innego świata (tż też tak uważa) i ja/my ich raczej mało obchodzimy a ja jak i druga synowa to wogóle mogłybyśmy nie istnieć -tak czuje i zwłaszcza teraz jak wie, że powinnam odpoczywać i nie mam z kim synka zostawić ale ją to nie obchodzi a ja jej o nic nie poproszę

a przy okazji do niej kilka razy powiedziałm mamo ale do ojca tż nigdy nie powiedziałam tato i raczej nigdy tego ode mnie nie usłyszy -nie przejdzie mi to przez gardło niestety

elcia - super, że już w domu

wróciłam niedawno z synkiem od dentysty i dziś dwie łezki poleciały ale też dwa ząbki zrobione
długo się dziś wyczekaliśmy :/ ale tak to jest jak na normalną wizytę zapisać się nie można

a jutro mój mały duży synuś jedzie pierwszy raz do teatru -aż się boję czy da radę -bo najmłodszy w przedszkolu jest
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:47   #3164
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

My już u cioci, synek śpi, ja też pokimałam, bo nocka średnia:/

Ją koszule mam 2 targowe i 2 z lampka nowki. Jakoś nie zebrałam się na kupno jakiejś fajniejszej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:48   #3165
rybka13
Zakorzenienie

joanna jak tam badania??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 13:54   #3166
svelta
Rozeznanie

Cytat:
ja też, niby jestem w 30 tyg, ale mam jakies przeczucia, ze urodze wczesniej
Ja sobie uświadomiłam dziś, że to już 35 tydz leci. Jakoś jak sobie myślę, że cały czerwiec przede mną i początek lipca to mi się termin wydaje odległy i chciałabym urodzić pod koniec czerwca. Ale jak myślę tygodniami to stwierdzam, że trzeba zwiększyć obroty i się przyszykować tak konkretnie.
A tak w ogóle to mam przeczucie, że urodzę przynajmniej tydzien po terminie.
Stary 2014-05-28, 13:55   #3167
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość

A co do zdania Debesciary to mądra babeczka jest
Jaaa ale spaliłam cegłę Ja bym nie powiedziała ale dzięki
Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Witam kochane
Dzisiejsza noc minela pod znakiem "siku i piekielna zgaga"
Sniadanie zjedzone i czas brac sie za koktajl
na siku nie mam rady, a na zgagę polceam Gaviscon, mi jako jedyny lek pomaga, a zgagę miewam obrzydliwą..
Zrobiłam dziś koktajl dla wszystkich domowników, a co Był przepyszny, dzięki za inspirację Kupiłam 3kg trusawek więc chyba będę teraz takie koktajle piła na śniadanie obiad i kolację
Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Mamaya mój Andrzejek też się urodził z dość długimi włoskami, po tatusiu, bo ja mam krótkie a jak żal było jak zaczęły się "ścierać".
u nas było identycznie.. Mała urodziła się z fajną czuprynką, a w dniu chrztu św. (miała nieco ponad 3 miesiące) była łysiuteńka
Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Witam w końcu w domu, nocka spędzona na wygodnym materacu od razu boczki mniej bolą.
Wypuścili mnie bez pessara bo stwierdzili że w 34tc już nie ma sensu, może narobić więcej kłopotu niż korzyści. Tosia waży ok. 2kg więc rośnie to znaczy że podejrzenie JUGR się nie sprawdziło, po prostu będzie troszkę mniejsza ale Nadia też urodziła się w 41tc z wagą 3050g.
Pozostała tylko ta pępowina dwunaczyniowa, ale mam zalecenia cotygodniowego ktg, plus za tydzień wizyta na badanie szyjki i za dwa tygodnie usg.
A i jeszcze od 28tygodnia była ciągle główką do dołu a w dniu wyjścia ze szpitala ułożenie miednicowe mam nadzieję że ta pozycja jej się nie spodoba
Super że się poleprzyło i jesteś już w domku, za to żeby było już tylko lepiej
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja chyba powoli wracam do zywych, wiec trzeba zaczac ogarniac chate, bo jeszcze czeka mnie pranie i prasowanie ciuszkow, a jestem w proszku
Ostatnio prawie caly czas mam twardy brzuch :/
Niedobrze z tym brzuchem Pilnuj się kochana, powodzenia w praniu i prasowaniu... ja też jeszcze większość mam przed sobą... uprałam i uprasowałam jedną pralkę, a mam ich jeszcze conajmniej 3
Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
w Krakowie dalej duchota i tylko obiecują te burze codziennie a dalej nic...
pod Częstochową to samo, wczoraj jedna burza przeszła jakby bokiem, chwilę było dobrze.. teraz wciąż duchota... ;/

joanna i jak wyniki, masz już?
Gratuluję udanych wizyt!!!
i like itpiękny brzunio, ale cycuchy

Co do sprzątania, ja na Wielkanoc pomyłam okna na naszym piętrze, teraz by mi było ciężko, bo w ogóle cokolwiek zrobić mi ciężko... Firanki całą ciążę wieszał tż, bo to jednak już konkretne wyciąganie, także przyłączam się do uczynnych tżtów

Dziś miałam intensywny poranek, mała pospała i własnie wstała, zaraz się ogarniamy i jedziemy do kumpeli w odwiedziny, także miłego popołudnia życzę
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 13:56   #3168
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Ja sobie uświadomiłam dziś, że to już 35 tydz leci. Jakoś jak sobie myślę, że cały czerwiec przede mną i początek lipca to mi się termin wydaje odległy i chciałabym urodzić pod koniec czerwca. Ale jak myślę tygodniami to stwierdzam, że trzeba zwiększyć obroty i się przyszykować tak konkretnie.
ja mam termin pod koniec lipca, a wydaje mi sie, ze bedzie koniec czerwca
Stary 2014-05-28, 14:12   #3169
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
malwiska - najpierw to czy mówili o mleku matki czy takim ze sklepu i czy jakieś polecali, że jest lepsze od innych - przy pierwszym synku nie mogliśmy znaleźć mleka które by wogóle chciał pić -bo rok go karmiłam a jak byłam chora z temp pow 39 i antybiotyk i nie mogłam go karmić to cały dzień nie jadł a ja siedziałam i ryczałam razem z nim
mówili o tym i o tym. To był przedstawiciel z firmy Enfamil. Ogólnie nakłaniał do karmienia piersią i mówił na co trzeba zwrócić uwagę przy wyborze mleka i jakie błędy popełniają rodzice przygotowując mleko.

- skąd pobierany jest kwas DHA z grupy kwasów omega 3, ich firma i jeszcze jedna(której nie wymienił bo konkurencja) pozyskują z alg, czyli pierwszego produktu w łańcuchu żywieniowym bo inny pozyskują z ryb które zjadły inne rybki które zjadły algi
- mówił że jak jest napisane 3 płaskie miarki to 3 płaskie a nie czubate bo to zmienia kaloryczność posiłku co jest przyczyną nadwagi malucha, zmienia także smak i gęstość. Smak jest bardziej intensywny a dzieci wcale tego nie lubią
- no i mówił że to że my lubimy ciepłe to nie znaczy że mleko do karmienia też ma być cieplejsze niż jest napisane bo też zmienia smak co dzieciom może nie pasować

a reszte mówiła położna ale to o karmieniu piersią i o tym co wprowadzać po kolei i dlaczego

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

a i jeszcze mówił że oni jako nieliczni wprowadzili do składu mleka jakieś probiotyki (ale nie wiem czy dobrze to nazwałam) - ogólnie coś co jest w składzie mleka matki dzięki czemu kupka dziecka bardziej przypomina kupkę przy karmieniu piersią - no i powiedział że teraz może to śmieszne ale dla nas to właśnie kupka własnego dziecka będzie na początku wyznacznikiem wszystkiego i że będzie dla nas najważniejsza

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
ja mam termin pod koniec lipca, a wydaje mi sie, ze bedzie koniec czerwca
też bym tak chciała, choć ja 18.06 mam dopiero wizyte
a powiedzcie mi jak to jest jak nie zrobie tego GBS - tzn nie zdążę to profilaktycznie mi podadzą antybiotyk czy jak to wtedy wygląda??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 14:15   #3170
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo, troche ponad miesiac to niby sporo czasu, ale jak mysle ze ciaza donoszona za 3tyg to

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Niedobrze z tym brzuchem Pilnuj się kochana, powodzenia w praniu i prasowaniu... ja też jeszcze większość mam przed sobą... uprałam i uprasowałam jedną pralkę, a mam ich jeszcze conajmniej 3
Dzieki
Ja za te dzieciowe rzeczy to bym sie juz chetnie wziela, ale tz byl przez miesiac sam w domu, wiec jest co sprzatac no ale z tym jestem ostrozna, lzejsze rzeczy robie sama, a z ciezszymi czekam na jego powrot z pracy
Stary 2014-05-28, 14:30   #3171
kularek
Zadomowienie

malwiska - dziękuję to może mówił o bebilonie ? bo chyba tam dołożyli probiotyki a wcześniej ich nie było - my używamy właśnie jego tylko, że to droższe mleko niestety
a z tą kupką to niestety miał rację :/ u nas problemy zaczeły się ok 4 mies i trwały do ok roku potem było już lepiej

z GBS dokładnie nie wiem jak jest teraz ale 3 lata temu jak się nie miało badania (tak jak ja) to profilaktycznie nie podawali i potem niestety mały był chory - CRP 55 miał (norma jest do 5,5) i ponad tydzień w szpitalu na silnych antybiotykach a teściowej znajomej dziecko to nawet sepsy dostało też od tego -ale jeśli dobrze pamiętam to tam CRP było dużo większe
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:33   #3172
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
malwiska - dziękuję to może mówił o bebilonie ? bo chyba tam dołożyli probiotyki a wcześniej ich nie było - my używamy właśnie jego tylko, że to droższe mleko niestety
a z tą kupką to niestety miał rację :/ u nas problemy zaczeły się ok 4 mies i trwały do ok roku potem było już lepiej

z GBS dokładnie nie wiem jak jest teraz ale 3 lata temu jak się nie miało badania (tak jak ja) to profilaktycznie nie podawali i potem niestety mały był chory - CRP 55 miał (norma jest do 5,5) i ponad tydzień w szpitalu na silnych antybiotykach a teściowej znajomej dziecko to nawet sepsy dostało też od tego -ale jeśli dobrze pamiętam to tam CRP było dużo większe
on o innym mleku niz ze swojej firmy nie mówił a był z Enfamil
Stary 2014-05-28, 14:43   #3173
svelta
Rozeznanie

Pytanie do dziewczyn, które już prały ubranka? Zdarzyło Wam się, że któreś puściły farbę, odbarwiły się lub pofarbowały na inny kolor?
Stary 2014-05-28, 14:46   #3174
simka234
Wtajemniczenie

kuluarek dokładnie mi też przez gardlo żadko przechodzi mamo raczej bezosobowo lub tesciu, tesciowo

Podac powinni profilaktycznie antybiotyk przy braku GBS

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:46   #3175
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
i like it lekarz powiedzial- szyjka skrocona, ale co wazniejsze miekka, prosze sie oszczedzac zeby wytrzymac do terminu ale nic nie przepisal, wiec moze nie jest tak zle. Troche sie oszczedzam, bo mam mega lenia no ale cos w domu tez robie jak mam natchnienie. I mam plan wytrzymac jeszcze miesiac
tylko nie przeginaj! trzymam kciuki aby przeszło to twardnienie i udało się dotrwać do tp

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś koktajl dla wszystkich domowników, a co Był przepyszny, dzięki za inspirację Kupiłam 3kg trusawek więc chyba będę teraz takie koktajle piła na śniadanie obiad i kolację
Super że się poleprzyło i jesteś już w domku,

pod Częstochową to samo, wczoraj jedna burza przeszła jakby bokiem, chwilę było dobrze.. teraz wciąż duchota... ;/

i like itpiękny brzunio, ale cycuchy

Co do sprzątania, ja na Wielkanoc pomyłam okna na naszym piętrze, teraz by mi było ciężko, bo w ogóle cokolwiek zrobić mi ciężko... Firanki całą ciążę wieszał tż, bo to jednak już konkretne wyciąganie, także przyłączam się do uczynnych tżtów
a z tymi cycuchami to nie tak łatwo,szczególnie ,że od kilku dni mam wrażenie,że coraz twardsze i cięższe są...

ja od kilku dni prawie codziennie po 2 kilo truskawek kupuję i z tż-tem wpierniczamy wieczorem,że aż miło niedługo zamienimy się w 2 wielkie truskawki

do krakowa w końcu dotarł deszcz i burza

a z wyciąganiem się do firanek to ja nie mam wielkiego problemu bo mam 1,80
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:47   #3176
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Pytanie do dziewczyn, które już prały ubranka? Zdarzyło Wam się, że któreś puściły farbę, odbarwiły się lub pofarbowały na inny kolor?
Ja nawet nie wiem, bo uzywam chusteczek wylapujacych barwnik

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:51   #3177
i like it
Rozeznanie

Cytat:
głównie puszczały farbę świntuchy jedne. Każdy ciuch prałam osobno,aby wiedzieć na przyszłość, które farbią i aby nie załatwić pozostałych. Głównie kolorowe ciuszki z tesco i lidla a także jeden sweterek z nexta

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:

a co to ????
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:52   #3178
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, zdarzyło mi się Dlatego też te ubranka "niepewne" prałam ręcznie w Jelpie.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 14:55   #3179
svelta
Rozeznanie

Cytat:

Też je mam i się zastanawiam czy mogę ich użyć. Ale chyba jednak też je wsadzę do pralki. Bo się boję, o te śliczne kolorowe ubranka

Tak w ogólę to moge polecić kolejnego sprzedawcę allegro- ROBIK-Radom. Wczoraj zamawiałam koło 14, a pół godziny temu odebrałam paczkę. Ubranka śliczne i dobre jakościowo. Jedyne do czego mam uwagę to to, że np. półśpiochy i śpiochy wypadają mniejsze, ale ja akurat przed zakupem sobie pomierzyłam to co już mam i porównałam z wymiarami podanymi na aukcji.
Stary 2014-05-28, 14:57   #3180
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja drugą córę karmiłam mlekiem Gerbera i było ok od roku dostawała krowie i żyje jest zdrowa Arek dostawał Enfamil i już nie dostaje ma Bebilon

ja używam tych z rossmanna ściereczek aby nie farbowało jak bym miała każdy ciusze farbujący prać ręcznie to by czasu mi zabrakło

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-05-28 o 15:03
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości