|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
to dlaczego ja byłam świecie przekonana że te majtki wręcz trzeba?
![]() a ogólnie kupowałyście te majtki siateczkowe? |
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
![]() U mnie można mieć majty jednorazowe, ale tam gdzie nie można, podobno trzeba udami trzymać tą podpachę i tak chodzić jak pingwin
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie nie można niby
Ja te siateczkowe dostałam od kumpeli bo ona nie zużyła
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież ja tak nie dam rady, mam nadzieję, ze będzie u mnie można |
|
|
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaciśnięte nogi i do przodu :-D
Ja całe szczęście mogę siateczkowe i bawełniane wiec się nie martwię. A jsj bym nie mogła to i tak bym wzięła,lepszy opiernicz w razie przylapania niż strach ze się coś przesunie i pobrudze prześcieradło.
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie miałam premii, zawsze jedna pensja. A w ogóle licząc tak jak rozpisałaś, to wychodzi prawie tyle co pensja - u mnie więcej o jakieś 20 zł(na miesąc). A mówiłyśmy o 20%
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-05-28 o 19:58 |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z mamą dziś rozmawiała to była w szoku ze w ogóle można w szpitalach takie majtki, że kiedyś to właśnie bez majtek, tylko sama podpaskę...no ale ile temu to było 27 lat temu ![]() Mówi do mnie jak będziesz miała majtki, to co na obchód bedziesz zdejmowała jak tam będą cię oglądać ? ![]() Moja mam miała fajnie, jak rodziła pierwsze dziecko to na obchodzie miała grupkę studentów...którzy sobie ogłądali jak sie goi
|
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno te wielorazowe są dużo lepsze Cytat:
![]() pamiętam, jak lata temu leżałam w szpitalu, na chirurgii i dziewczyna na łóżku obok dostała okres (16 lat miała) niespodziewanie po operacji. Poprosiła o przebranie pościeli to taką zrype dostała, że ile ona ma lat, żeby nie wiedzieć, że ma dostać okres...masakra... |
||
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
No bez jaj że bez majtasów mam chodzić i to jeszcze po porodzie...ja normalnie bez nich nie chodzę a co dopiero jak mam mieć taką wielką pieluchę między nogami...ładne cyrki
mam spotkanie z położna to się dopytam, teraz to już chyba nie ma tak, że czegoś nie można. idę spać
|
|
|
|
#2200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sypialni wietrzę codziennie. Odkąd zaczęły się upały, a nawet jak od wczoraj jest troszeczkę chłodniej, to mam otwarte wszystkie okna w domu. Jak jest ciepło to śpimy z otwartym. Więc u mnie, to chyba nie działa...
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-05-28 o 20:08 |
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to świetnie, to czy będe miała czy nie(a zabrudze posciel) to i tak opiernicz dostanę ale wolę chyba za to, ze mam te majtki przeciez ja w życiu nie usnę , bez podtrzymacza....
|
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
ja mam w planach zakup majtek siateczkowych. Z tego co mi mówiła położna i koleżanki, to w szpitalach (jeszcze nie podjęłam decyzji), które biorę pod uwagę można takowe nosić. Nie wyobrażam sobie tak z podpaską chodzić bez majtek. Jeszcze w koszuli nocnej. Bałabym się, że wstanę, źle się poruszę i sru na ziemię
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak, majtki muszą być, nie wyobrażam sobie bez. Ja nawet śpię w gaciach, bo bez mi nie wygodnie.
Dziewczyny, samoopalacza to wiem, że nie wolno, a te balsamy brązujące dzień po dniu to możemy?
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
laski nie chce straszyć, ale nie jedna z nas zakrwawi prześcieradło, (a w sumie podkład bo dają je na prześcieradło) mimo tych mega podpasek i majtek
![]() i przynajmniej u mnie w szpitalu, traktowały to jak standard, a ja pamiętam, ze mi tak strasznie głupio było ![]() i pamiętam jak ze mnie pociekło, to w zyciu bym się tego tyle nie spodziewała , ale moze dlatego, ze ja miesiączki to zawsze skape miałam i trwały 3 dni
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pepek obrocilo po 24 tygodniu
a linia, z ta linia to mam zagwozdke. Ciagle myslalam, ze sie zrobi ciemniejsza, jak o niej czytalam, dowcip w tym, ze ja taka linie od pepka az do spojenia lonowego, mam od zawsze, odkad pamietam, od nastoletnich czasow. Nie mialam pojecia, ze to jest cos zwiazanego z ciaza .Obiad mi wyszedl, nieskromnie powiem, nieziemsko pyszny najadlam sie jak prosie.
|
|
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zrobiłam wielkie pranie
|
|
|
|
|
#2208 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak czytam o tych majtkach i powiem szczerze, że nie umiem sobie wyobrazić ich braku... Jak sobie pomyślę o wielkiej podpasce zaciskanej udami to wydaje mi się to jakąś masakrą
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
a mnie wczoraj odwiedzila health visitor, kobietka 55 lat bardzo zabawna. powiedziała ze chciała się przedstawić i przywitać i ze będzie mnie odwiedzać jak urodze, ze one sa po to żeby mama po porodzie nie czula się samotnie i żeby pomoc przy dzidzi i ze będzie przychodzić tak często jak tylko będę chciała
pytala czy chce karmic piersią i powiedziała ze oni mi pomoga i ze jeśli zdecyduje się na butelke to oni tez tego nie potepiaja i ze najważniejsze jest żeby mama i dziecko było szczęśliwe.zasugerowala ze oni sa za tym żeby na początek dziecko spalao w koszu mojzesza no i w sumie nie wiem bo ja jakos nie miałam zamiaru go kupywac, a i jeszcze jedno nie podobalo się jej ze nie mamy alarmu przeciw pożarowego i to musimy zalozyc
|
|
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
ja to niestety wiem ze pewnie nie raz mi pocieknie, podczas miewsiaczek, nawet jak spałam w tamponach to potrafiło mi pocieknać, a nie miałam jakos strasznie obfitych miesiaczek...a jak nosiłam podpaskę do spania, to czasem była masakra
więc jak pomyśle o szpitalu i jeszcze bez majtek, jestem przerażona![]() Dziewczyny a jakies podkłady pod prześcieradło kupujecie teraz, czy ceratki? Czy nie potrzebne są? bo na przewijak to chyba będe kładła, bo zamówiłam przewijak z frotte, więcbym chyba nie nadążała prać... jak wy uważacie?
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-28 o 21:16 |
|
|
|
#2212 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny które macie dylematy zusowe zalogujcie się koniecznie na tą platformę pue.zus.pl, też mi się nic nie zgadzało a tam jest w miarę przejrzyście ile za jaki okres i w pewnym momencie od złożenia zwolnienia widać datę kiedy zrobią przelew
z tym plamieniem prześcieradeł to ja miałam przygodę, zakrwawiła mi tak naprawdę pielęgniarka przy wyjmowaniu wenflonu, poprosiłam o zmianę i okazało się że to kłopot bo zmiana pościeli jest przewidziana dopiero przy wypisie ale jeszcze lepsza checa była z papierem toaletowym, był jedyną rzeczą którą można było wytrzeć podłogę w razie jakiegoś zachlapania, więc rolka czasami nie starczała nam do wieczora, a panie sprzątające więcej niż jednej dać nie chciały a i to nie zawsze, pewnie myślały że do domu zbieramy ![]() to były bardzo długie 2 dni jak pomyślę że teraz mam 5 dni przetrwać |
|
|
|
#2213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam kolyske, to jak kosz mojzesza, alarmy tez mamy wiec spelniamy wszystkie wymogi ![]() A kosz mojzesza mozna kupic uzywany na gumtree za ok 20F, wiec mysle, ze to nie duzy wydatek, zawsze pozniej mozesz go sprzedac.
|
|
#2214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie moja midwife mi mówiła ostatnio, że może się taka osoba do mnie odezwać. I tak się zastanawiałam, czy ona ma za zadanie nas sprawdzać, czy jak? Interesują ją ogólnie warunki mieszkaniowe i takie tam? Też tego kosza mojżesza nie mam
|
|
|
|
|
#2215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 | ||||
|
Zadomowienie
|
Umi super sasiadka, dla niej
![]() Cytat:
Cytat:
Moni podobno sa takie szpitale ze nie wolno majtek Moze po to wiekszosc podkladow poporodowych wyglada jak powrot do podpaskowego piekla czyli prawie 1cm grubosci i zadnego wciecia anatomicznego brrr to wtedy jest co nogami sciskac?![]() Osobiscie niewyobrazam sobie czegos takiego ![]() juz wole takie ![]() Tylko czemu pasek z klejem jest taaaaaki waski?? Cytat:
Szyjka jest mierzona a tu wpada 3 zagranicznych studentow w tym 2 chlopakow i kolejny gin A potem z podwinieta koszula pod biust usg zwykle ale moja brocha i tak na wierzchu byla. Tak to bywa w szpitalach Cytat:
Szukam inspiracji na urzadzenie stylowego pokoju dla dziewczynki, macie jakies przyklady? Wolalabym uniknac tandety i przeladowania "ala" ksiezniczka z targu Jesli bedzie chlopiec to pokoj bedzie w stylu marynarskim wiec nie mam problemu |
||||
|
|
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
Tak, niby jakbym się uparła to mogę próbować sn ale wszyscy mądrzejści odradzają
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szpitala to ja te majtki wezmę ale koleżanka mi mówiła, że ona tylko ubierała jak gdzieś szła a jak leżała to bez bo położne skrzeczały, żeby krocze wietrzyć
![]() Co do pościeli to mam nadzieję, że nie zaplamię, kupiłam około 15 podkładów firmy Seni, mam nadzieję, że się sprawdzą, jak zabraknie to tż dokupi Co do maluszka to mam dwie ceratki wielkości prawie materaca pod prześcieradło, podobno zasikany materac z gryki można wyrzucić bo trzymają się w nim bakterie i wtedy właśnie mogą się zalęgnąć te robale także wolę dmuchać na zimne Przewijak mam na łóżeczko z takiej ceraty, nie kupowałam tej narzutki bo stwierdziłam, że nie po to mam taki ładny przewijak, żeby go zasłaniać Przed zmianą pieluszki będę kłaść na niego pewnie pieluszkę flanelową albo becik![]() Kupiłam też paczkę takich właśnie ceratek do przewijania jakbym gdzieś z małą jechała albo przewijała na przykład na łóżku, myślę że to jest fajna sprawa |
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie jest tylko informacja , jak sie loguję na mój profil w zusie, kiedy był rozpatrzony wniosek, z tego co widziałam, to nawet tydzień po tym jak zaniosłam zwolnienie...a daty kiedy bedzie przelew, czy za jaki okres nie było;( |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

za wyniki