|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
część
![]() u mnie leci 3 pralka Dziecięcych ubranek - jedną partię wczoraj upraną już prawie całą wyprasowałam i ułożyłam w szafie. Dzisiejsza pierwsza tura w większości wysuszona - miałam wywieszone w ogrodzie, ale zaczęło padać i musiałam do domu wnieść. Teraz leci trzecia pralka, rozwieszę w domu z nadzieją, że do jutra wyschnie. Mam jeszcze prania na 2 pralki dziecięcych ubranek. Sąsiadka przyniosła mi dzisiaj 3 prześcieradła - wyglądają jak nowe, mały polarowy kocyk (w wielkości pieluchy tetrowej) i kilka bluzek ciążowych - pomierzyłam i niestety tylko 2 na mnie pasowały (reszta za duże w ramionach, a przeróbki nie wchodzą w grę, bo po ciąży będę je oddawać) - są na cienkich ramiączkach, więc będę miała w czym chodzić, jak będą upały. Jeszcze pamiętam jak ona w nich chodziła Stan bardzo dobry. Oddam po ciąży - chyba, że wyrosnę wcześniej Idę trochę poprasować, a potem będę leżeć z nogami do góry
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
moj Tz w koncu dodzwonil sie do ginki te sekretarki nigdy nie odbieraja telefonu a chcialam sie dowiedziec czy moge isc do dentysy i czy sa wyniki wymazu
' Możesz iść do dentysty bo już się nie używa znieczulenia z adrenalina a wyniki są super Masz małe bakterie ale to jest właśnie bardzo zdrowe w ciąży. Jakbyś wogole nie miała albo za duzo to by było źle ale tak jak jest jest super. Bo ta mała ilość chroni dziecko przed innymi syfami ' wiec super juz myslalam ze mam jakies swinstwo i dlatego mam takie uplawy |
|
|
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wyniki ![]() Ciekawe jak moje wyniki krwi, jutro wizyta w szpitalu wiec sie dowiem. Mniej sie drapie wiec myśle, ze bedą lepsze.
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie masz pokazna ilosc ubranek
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Justa 36 lat to chyba masz tylko patrzac na PESEL a nie ciebie
![]() Zuken poplakalam sie od tej reklamy Butter slowa twojej tesciowej mnie zamurowaly...yyy...jakbys ty akurat mogla cos jej zagwarantowac ![]() Tekst Tz o masazu "nie"-krocza mnie rozbroil Angelika masz za duzo stresu i pracy Odpocznij i wyluzuj. Lekarz podal ci bezpieczne dla dziecka terminy porodu wiec bedzie dobrze Mysia bosssska kiecka ale tekst Tz lepszyHalinka moje dziecie tez mniej ostatnio kopie a wiecej sie przeciaga i wypina az takie smieszne wystajace gorki sie robia na brzuszku ![]() Daisy fajna data u was
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jutro oo to super ze juz tak Cie nie meczy to swedzenie |
|
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Zuken zdjecie usg Melki jest super
W ogole dobra jakosc jest tego usg, ja mam zawze jakies ziarniste bo chca obejrzec szczegoly a potem nie przestawiaja juz rozdzielczosci![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Kompletowanie wyprawki uwazam za oficjalnie rozpoczete. Karte Rossne zalozona, 2 mega sklepy dzieciece odwiedzone. I tu ciekawostka cenowa - Paklanki pachnace woreczki na zuzyte pieluszki 50szt w jednym dzieciecym kosztowaly 8,5zl, w drugim 11zl(!!), na allegro 4,60 + wysylka a w Carrefourze 4,80 od reki... Podklady porodowe Canpol w sklepie dzieciecym tansze niz w Rossmanie a 50gr drozsze niz na allegro... W moim szpitalu pozwalaja miec majtki na poporodowym ale tylko siateczkowe - zadnych bawelnianych czy flizelinowych (polozna mowila ze w tych ostatnich pooooci sie kobieta masakrycznie). Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-05-28 o 16:58 |
|
|
|
#2169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ma to po swojej babci - też taka była. Uwielbiałam tą kobietę - była dla mnie, jak babcia. A teraz sąsiadka, to taka, że drugiej takiej ze świecą szukać! Od niej ubranek dla Małej nie dostałam, bo pożyczyła koleżance i jej nie oddała, mimo że się upominała Chciała pożyczyć nam elektroniczną nianię, ale coś nie działało - najprawdopodobniej "złamał" się kabel z zasilacza - wzięła żeby naprawić i jak się da to wtedy przyniesie ![]() Piorę ubranka pożyczone od szwagrostwa - jest tego ogrom, ale to są rzeczy od rozmiaru 56 do takich na roczek, a nawet trochę powyżej. Chcę wyprać wszystko, bo już więcej szafek na ciuchy dla Małej przeznaczyć nie dam rady, a upranych z nieupranymi trzymać nie chcę. Została jeszcze jedna partia bodziaków, sweterków itp. do wyprania, do tego jedna pralka z kombinezonami. Suszaka pęka w szwach ![]() Jeszcze moja ciocia po swojej wnuczce przywiozła nam kilka rzeczy w rozmiarze 56 i 62. Większe obiecała dać jak Mała się urodzi Znalazło się tam jeszcze kilka rzeczy nie używanych z metkami Te rzeczy dostaliśmy ![]() Mamy też już całkiem spory zapas nowych ubranek, które sami pokupowaliśmy. Mam nadzieję, że do końca czerwca zamkniemy sprawę wyprawki.
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
loooo ja ![]() to MAla bedzie mogla byc przebierana po 30 razy dziennie ![]() ja to wychodze z zalozenia lepiej za duzo niz za malo ![]() a sasiadka to fakt taka to skarb ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Jutro jest jakies swieto w Polsce ? bo moj Tz ma jutro wolne |
|
|
|
|
#2171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wynikiCytat:
![]() Kupiłam sobie na allegro 2 spódnice maxi na upały. Są na gumce więc leżą idealnie. Szkoda tylko, że strasznie prześwitują
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To juz zycze Ci wszystkiego najlepszego i samych cudownych chwil w powiekszonym gronie rodzinnym jutro moge zapomniec wiec skladam na zas bo w ciazy strasznie sie zrobilam zapominalska
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
UmiZumi, ale ciuszków masz. Wow! Ale jak pisze Zaczarowana, lepiej więcej niż mniej. Tu kupa, tam się uleje, tam jakiś sik... lepiej mieć, niż na szybko prać!
Też mam chyba dość sporo, nie będę musiała codziennie prać ![]() Twin, kurcze, ale masz wtyki, że z Twoich urodzin zrobili święto narodowe hehe..Pokaż spódnice. Też bym musiała coś kupić, byłam przekonana, że wejdę w te, co mam, ale chyba niekoniecznie Bo te na gumie muszę dać albo pod brzuch (to niewygodne), albo nad brzuch (wtedy wyglądam jak snop siana - a nie pasuje mi ten imidż)...Optymistka, jak się czujesz?
|
|
|
|
#2175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
świetna jest ! jak cyganka ![]() ale znam to skądś, moja babcia zainteresowana mną bardzo, nawiozła mi bluzek po wszystkich ciotkach jakie były w ciąży.. również w taki deseń jak ta sukienka no ale można docenić to, że się o nas troszczą ![]() dzisiaj dopadły mnie jakieś straszne myśli co do porodu.. przypomniałam sobie wszystkie straszne przypadki i sama siebie straszę.. nie śmiejcie się. mój pępęk chyba się odwraca powoli! dziwne to jest, co chwilę się mu przyglądam, jest taki miękutki pokaże tż i będziemy obydwoje się na niego patrzeć i linia negra też się wyłania powoli
|
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
kro0pka a to na drugą stronę Ci wychodzi?
Ja mam prawie płaski i czuję się jak kosmitka ![]() ps. ja miewam ostatnio koszmary senne - zupełnie jak na początku ciąży.
|
#2177 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze chciałam mieć wystający pępek ale chyba się nie doczekam, mam jeszcze dziurę taką, że palec wkładam
|
|
|
|
#2179 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jak któraś z Was wcześniej pisała (chyba Ty?), wyjdzie ok 20% więcej niż normalnie pensji. A co z podatkiem dochodowym, coś wiesz? Bo normalnie jest zaliczka pobierana z pensji jakoś...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale termin dostarczenia zwolnienia zależy od pracodawcy (no bo my mamy 7 dni a pracodawca kolejne 7, tak?) jak się nie wywiąże, to jest obsuwa a przecież zawsze może powiedzieć że złożył..Cytat:
))) na pewno by się ucieszyła. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mogłaś wstawić link do tego filmiku? Ryczę jak bóbr
|
|
|
|
|
#2181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no tak na zewnątrz do tej pory miałam taką sporą dziurę ale to chyba normalne bo maluszek rośnie i go 'wypycha' ![]() radzę przewietrzyć sobie pokój i nie jeść nic na noc powinno pomóc żeby nie było koszmarów
|
|
#2182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tego wszystkiego, co Ci pobierają z pensji, to nic się nie martw, to co dostajesz z ZUSu już jest okrojone Wszystko to samo zżerają ![]() Ty masz 7 dni na dostarczenie zwolnienia pracodawcy. A co on z tym potem zrobi - no cóż... Chyba nie ma terminu. Ze 2 zwolnienia temu kadrowa zapodziała moje l4 i złożyła je w ZUSie po miesiącu... cóż-jedyne co, to że nie dostałam kasy...
|
||
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Policzyłam jeszcze raz i w takim razie się nie zgadza wg tych obliczeń przelali mi za dużo. Płakać z tego powodu nie będę, ale naprawdę chciałabym wiedzieć, ile będę dostawać
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nam mały pępek,jak jestem najedzona to jest plaski,a na głodzie tak sobie kawałeczek zwisa w dół,haha jak mały siusiak. Ale jeat na tyle miękki,ze pod bluzka sie robi płaski
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno policzyłaś dokładnie x tyle dni, ile miałaś l4? Ogólnie powinnaś dostać ciut więcej, niż dostajesz normalnie wynagrodzenia. Dużo więcej za dzień Ci wyszło? |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanko, gdzie kupujecie staniki do karmienia? i w jakich cenach mniej więcej? bo w ogólne się nie orientuję
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
optymistka to moze być tak ze w szpitalu nie będzie mozna tych majtek siateczkowych...? A ja myślałam, ze one są obowiązkowe..,bo niby co mi będzie podtrzymywało wielką podpaskę ?
|
|
|
|
#2188 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
podatek jest uwzgledniony w ostatniej pozycji wyliczen- to -18% polecam załozyc sobie profil na zus.pl w celu monitoringu co sie tam dzieje na naszym koncie ![]() pracodawca moze powiedziec oc chce, ale zus odnotowuje daty wpływu dokumentów ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
no nic nie bedzie podtrzymywac
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

Stan bardzo dobry. Oddam po ciąży - chyba, że wyrosnę wcześniej

za wyniki
do tego sałata i keczup! Mniam!
Dostałam od teścia wielki kawał karkówki rozmrożonej. 2 dni karkówka z ziemniakami z worka, 2 kolejne dni gulasz. Potem nie tkniemy karkówki przez miesiąc 

za jutro 

Chciała pożyczyć nam elektroniczną nianię, ale coś nie działało - najprawdopodobniej "złamał" się kabel z zasilacza - wzięła żeby naprawić i jak się da to wtedy przyniesie 

jeśli moja dzidzia się nie podniesie do czwartku to mam jechać na IP i zobaczy jak się sprawy toczą. Może być tak, że zostawi mnie na obserwacji. Jeżeli będzie ok to w pon lub wt mam jechać na IP na kontrolę. O komunii mogę zapomnieć... mam leżeć z nogami do góry i zamienić się w oazę spokoju. 
Jak tu nie kochać tesciowej.
Ryczę jak bóbr