|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
, tzn maly za nim strasznie a S go olewa ale dziś jak do niego rączki wyciągnal i dał mu buziaka to S chyba zmiękłteraz weszlam do pokoju to maly spiewał do mikrofonu Hje- nie znam jeszcze płci a co do usypiania to mam plan ze o 19 kąpiel i porządnie go wycieszę żeby nie było histerii ze zmęczenia |
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, chodziło mi, że 100% jeśli chodzi o same imiona
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ja nie uchronię mojej A. od słodyczy, czasem dostanie cukierka od babci, albo kawałek ciasta. Ja jej daje spróbować ale w minimalnych ilosciach. Ale zdrowo do tego podchodzę.
Jestem wykończona, dziś mialam zerówke i to była najgorsza zerówka mojego życia;] jutro kolejne egzamy i jeszcze konspekt musze oddac... padłam z Amelką i wstałysmy niedawno.. no nic, dobrze ze kawa jest.
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
W temacie szczepień: http://tatapad.pl/zdrowie/szczepionk...m-juz-wiadomo/
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez dzisiaj placuszki na kolacje Pyszne, momentalnie znikaly z talerza Nie pamietam dokladnie kto pierwszy podal przepis (misia?) ale dziekuje
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
jak nie upały to ulewy jak żyć?![]() co do słodyczy i innch takich tez poluzowałam majty ![]() laurko dziękuję, kupiłam te kropelki i podałam. zobaczymy.. marsi śliczne imiona Ultra, fifania, cała boskie dziewczyny i chłopaki aniu tak to ja podałam przepis cieszę się, że smakują a co do podania wodki. to zbieram szczękę z podłogi! chociaż jak byliśmy u Rodziców, stoję sobie przy grillu, głowę odwracam a mój kochany wujek daje Hani piankę z piwa myślałam, że go rozniosę. i komentarz, że przecież dzieci tak lubią piwo i czemu się denerwuję
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam ostatnio z L na wsiowym festynie, spotkałam znajomych i oczywiście koledzy baaardzo się cieszyli kiedy L widział browar i się aż trząsł, oczywiście że też chcieli dać mu piankę spróbować ale dostali taki OPR że nikt się nie odważył![]() ale u mnie była raz sytuacja jak wróciliśmy z Austrii i Tz kupił troszkę piwek, zostawił butelki obok pojemnika na szkło, Leoś jak wstał to dorwał się do nich, obudził mnie dziwięk połykania i męskie aaaaaaaaaaaaaaaa ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Gojka, Krowa widzę Was, odezwijcie się a mlody padł o 20 bez histerii kurde mam nadzieję,że brak drzemki to tylko jednorazowy incydent[COLOR="Silver"] Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-05-28 o 20:17 |
|
|
|
|
#699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze fajne tematy dzis poruszalyscie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O ile z otoczeniem potrafie sobie poradzic (t.gdzies od pol roku co jakis czas pyta czy moze dac Kubie danonka czy ciastko), o tyle z Kuba jest mi ciezko. Gdy na spacerze jemy lody z TZ, to Kubus malo z wozka nie wyskoczy. Koniecznie chce sprobowac, wtedy daje mu polizac i zwykle na jednym razie sie nie konczy. Jak ja nie chce dac mu polizac, to nadstawia mi smoczka, zeby mu nabrac ![]() Ostatnio jemu kupilismy banana, a sobie lody. Banana zjadl w tempie ekspresowym i od razu upomnial sie o loda, jakby wiedzial, ze musi sie spieszyc, zeby sie zalapac ![]() Takze z lodami ma stycznosc, innych slodyczy nie daje (jem jak nie widzi - wiem, straszne, ale ja uzalezniona od czekolady jestem Cukru tez staram sie malo dawac (do twarogu do nalesnikow daje troszke, bo bez cukru okropne sa), soli w sumie w ogole... Cytat:
Rozbila bank!!!!! Widze, ze rzetelnie nas podczytujesz ![]() A synek swietny Cytat:
![]() TZ uwielbia, a ze len to zwykle robi syf z torebki :/ marsi, Ty to jestes super babka, nie dosc, ze pracujesz, jestes w ciazy, spedzasz czas z dziecmi to jeszcze masz czas i ochote zrobic rybe po grecku skad bierzesz checi na to wszystko?Ja jak pomysle o staniu przy garach.......... ![]() Oddalabym wszystko za osobistego kucharza! U nas dzis drzemka 20min - telefon obudzil, a potem juz nie dalo sie uspac zreszta - jakie spanie!! Teraz w modzie jest chodzenie! ![]() ![]() Jesli chodzi o rozwoj, to moj synek niezly wywrotowiec jest. Najpierw zaczal wstawac przy meblach, potem czworakowac i na koncu siadac. Teraz najpierw zaczal stawiac samodzielne kroczki, a dopiero dzis zainteresowal sie pchaczem - wczesniej 2,3 kroki i bach na pupe, a dzis z 20 dlugosci mieszkania zrobil ![]() Padl przed 20 po butli, szkoda, ze TZ razem z nim
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-28 o 20:27 |
||||
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie wyprawki
![]() myslę o otulaczu dla maleństwa, S spał sobie nieskepowany, spał kiepsko Leos spał w rozku i w kokonie z tetry, nie ma porównania, nie wybudzał się, lubił mieć ciasno czy myślicie,że warto kupić otulacz, ktory zachwala tyle rodziców? |
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedzcie mi dziewczyny jak to jest, że zamierzam spędzić życie z człowiekiem, który nawet z odległości 500km jest w stanie podnieść mi ciśnienie tak bardzo, że mam ochotę rozerwać na strzępy wszystko co mam po ręką??
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby nie to to na pewno bym kupila ewulkaaa
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam bardzo ciepło w domu i boję się,że w rozku maleństwo przegrzeje |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdyby byly takie, ze np. jeden raz uzyte bo dziecko nie polubilo to tez bys chciala?
|
|
#706 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
a wiesz, 6 rano to środek dnia, u nas od kilku dni pobudka o... 5 ![]() Cytat:
![]() http://naszezyciebezchemii.blogspot....02/stewia.html Dorka parówek nie bardzo (też lidlowe biorę), Agatka w jej wieku kochała, teraz tez niespecjalnie. Ciasto moje pieczone daję zawsze, zresztą przy starszej córce to musiałaby jedna przed drugą się chować... nierealne. Już i tak nieraz robię, że Agu w dużym pokoju idzie jeść, a Dorka w kuchni, gdy A. dostaje coś, czego młoda nie powinna jeszcze, ale to męczące. Chipsów żadnych nie jemy wcale. W macu - Agatka czasem frytki i kurczaczki, nic więcej, Dorotce ostatnio kupiłam owocogurt (dobre! pierwszy raz jadłam, jogurt naturalny, wiśnie i crunchy) to połowę zjadła, polecam, nie jest ulepek. Lody u nas - Agatka najczęściej dostaje wafelek i 1 gałkę (4latka ma frajdę w tym, że wybiera sobie... kolor loda, nie smak ), a Dorka wafelek i jeśli my jemy też, to brzegi umoczę w tym lodzie i tyle. Ale chyba fajnym pomysłem, tak mi teraz wpadło, byłoby do loda danie... serka :d tutti choćby. A fajny pomysł na domowe lody mam, smaczne! owoce np. truskawki, maliny, jagody miksujesz razem z jogurtem naturalnym, trzeba posłodzić czymś bo wychodzi kwaśne - ja zwykłym cukrem słodziłam, niedużo, trzeba próbować (może miód się sprawdzi?) i do silikonowych foremek na muffinki, zamrażasz - naprawdę fajne no albo można kupić formy do lodów plastikowe z patyczkami. A dla dzieci w ogóle fajne, jako dziecko się bawiłam, to woda mineralna z sokiem (obojętnie jakim, no wiadomo, dobrym jakimś) i zamrozić, lody wodne jak nic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale muszę przyznać, że Agatkowe nieźle wypada Cytat:
Cytat:
------------------------- Dziewczyny, jakie 2 fajne książki kupiłam dzisiaj! dla naszych maluchów i dla tych, które mają starsze dzieci jak ja ![]() http://www.kotmania.pl/2014/05/o-krokodylu.html dla Agatki, z tyłu dziura jest! http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...a-tidholm.html dla Dorotki - świetne to! na DD mam. A w empiku teraz akcja 3 za 2, więc jeszcze dla mentalnego brata Agatki wzięłam coś.
|
|||||||||
|
|
|
#707 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Dziekujemy za komplementy! Mloda miala dzis ciezkie popoludnie, bo wychodzi jej ostatnia trojka i meczy sie moja bidulinka. Kolacji nie chciala, kaszke zwymiotowala, dalam czopek przeciwbolowy na noc, to wyraznie pomoglo. Mam nadzieje, ze nocka bedzie spokojna. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I brawa dla Kubusia za chodzenie i trasy z pchaczem ![]() Cytat:
Cytat:
Znamy takie sytuacje |
||||
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam nic przeciwko używanym[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46652855] a próbuj, cenowo różnie wychodzą, a tym bardziej, że wiele rzeczy po L. masz, prawda? .[/QUOTE] noooo wszystko praktycznie a nie chcę pozbawiać się przyjemności kompletowania wyprawki dlatego szukam troszkę na siłę ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Szaja z tymi lodami domowymi to super pomysł ja jakiś czas temu wkleiłam w klubie przepis na semifredo- co prawda przepis z kawą ale napisałam że fajnie zastąpić owocami - robiłam malinowe do tego w skladzie jajka i śmietanka więc nabialu pod dostatkiem ![]() Nafiqa dziękuję za miły komplement ![]() co do gotowania to mam taki dar że wszystko robię w ekspresowym tępie gorzej posprzątać potem po mnie
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-05-28 o 20:57 |
|
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma o czym mowic, wiesz, ze na carbootsach kupuje sie za grosze ![]() Ultra oby sie zabek szybko przebil!
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz usiadłam ![]() Od 6.30 ciągle na nogach. Daria zasnęła o 20.00. Dziś była z t. pół dnia. Drzemkę dziś miała od 11 do 12 a potem nic więc teraz padła od razu. Ale boję się nocki bo dziś w nocy znów się męczyła przez te zęby ma mega spuchnięte dziąsełka. Dziś będę oglądać finał Bitwy o dom (Debrah oglądasz?) Mam milion stron do nadrobienia ale chyba nie dam rady ![]() Kupiłam Darii sandałki ![]() Zaraz wrzucę fotki ![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZUltra, TZezzo, ktora daje nastepnego? ![]() Cytat:
![]() fajny pomysl z tymi lodami szajka, ta ksiazeczke ("jest tam kto" i inne tej autorki) strasznie zachwalala nasza logopedka Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-05-28 o 21:17 |
||
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam 3 kawy, a laski z grupy przekładają zaliczenie
|
|
#713 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, mogę swojego oddać na trochę - świetnie sprząta, robi tanio zakupy
A księgę dźwięków znasz? też logopedycznie super. |
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
ale dzis zwariowany dzien... byla u nas Kuby przyszla zona ![]() ostatnio jak byly to dzieciaki bawily sie osobno. kazde robilo co chcialo, oddzielnie. a dzis!!!!! jak juz dziewczyny przyjechaly to K. wniebowziety. pokazywal jej wszelkie zakamarki, zaprowadzil do cielaczka zeby poglaskala, pokazal kurki, kazal jej wsiasc do traktorka a najlepsze bylo jak chodzili razem za raczke, na podlam jak to zobaczylam nie mam sily nadrabiac... CUDNE fotki!!! ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- a najlepsze jak kolezanka zachwycala sie K. i jego mowa! ) a ta jej coreczka tylko po swojemu a z poczatku marca 2012
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46653626]Nawijko, mogę swojego oddać na trochę - świetnie sprząta, robi tanio zakupy
A księgę dźwięków znasz? też logopedycznie super.[/QUOTE] o jakich książeczkach mówicie? mogę jakieś linki prosić bo chciałam dla mojego Leosia na DD Ania- jesteś cudowna Pstryku a fotki zrobila ?
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Takie kupiłam
uploadfromtaptalk1401305559381.jpgWysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
|
#717 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, ja dzisiaj wrzucałam - Dorci kupiłam na DD tę pierwszą, a na roczek dostała drugą:
http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...a-tidholm.html http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...su-ksiega.html |
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz ze dobre będą? w sensie, nie mają tego zabudowania z tyłu i ja się bałam, że one nie bedą sie dobrze trzymać ;p Szajuś, mozna juz takie buty? kurde, ja już zgłupiałam z tymi butami;/
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46653816]Marsi, ja dzisiaj wrzucałam - Dorci kupiłam na DD tę pierwszą, a na roczek dostała drugą:
http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...a-tidholm.html http://ulksiazkowy.blogspot.com/2013...su-ksiega.html[/QUOTE] faktycznie jedną kojarzę a gdzie można kupić bo na allegro nie ma księgi dzwiękow a chciałąbym komplet kurcze cena dość wysoka ![]() już znalazłam
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-05-28 o 21:42 |
|
|
|
#720 |
|
Konto usunięte
|
Deli, moja Agatka w takich chodzila, bez pięty. Ale ona chodzila wówczas bardzo sprawnie, nie krzywiła nóżek, Dorci bym nie kupiła bo jej sprawnośc chodzenia jest mocno średnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

, tzn maly za nim strasznie a S go olewa ale dziś jak do niego rączki wyciągnal i dał mu buziaka to S chyba zmiękł
Pyszne, momentalnie znikaly z talerza
Nie pamietam dokladnie kto pierwszy podal przepis (misia?) ale dziekuje
jak żyć?

byłam ostatnio z L na wsiowym festynie, spotkałam znajomych i oczywiście koledzy baaardzo się cieszyli kiedy L widział browar i się aż trząsł, oczywiście że też chcieli dać mu piankę spróbować ale dostali taki OPR że nikt się nie odważył

, a teraz ma na rączce obtarte, bo się przewróciła i chodzi pokazuje to miejsce i mówi, że ma kuku.

ma mega spuchnięte dziąsełka.