Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 23:20   #751
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Hej, jestem od razu mówie, przeczytałam wszystko ale nadrabianie jeszcze dzis sobie musze darowac no za duzo tego

Bartulo dzis w nocy lepiej, tzn tugezował, ale po dawnemu, bez płaczu. Za to w dzien czadu dał, wyjec wyjcowaty
chcesz na rower? taaaaaaaa! Siedzi na rowerze -wyje
chcesz babki robic? taaaaa! Idziemy do piaskonicy - wyje
chcesz pic? taaaaaaaa! daje butelke- wyje
chcesz banana? taaaaaa! daje w łapke- wgniata w chodnik i wyje
No i tysiac sytuacji okołowyjcowych, wysiadła mi psycha, pocieszyłam sie teraz desperadosem i zaraz ide lulu.

Mam zamiar z tą melisą spróbowac, torebke zaparzyc i dodawac mu d picia kazdego. Myslicie, ze tak powinno byc ok? Bo nie chce go szprycowac lekami bez potrzeby.... Wiecie, mnie sie wydaje, ze mały po prostu zbyt wiele rzeczy magazynuje w głowie. On wie/widzi/slyszy WSZYSTKO. I to go chyba przytłacza.... mam nadzieje, ze rozumiecie o co chodzi? Takie sytaucje:
Nie przejdzie obok listka lezącego na chodniku,,zeby go nie podniesc i nie wyrzucic do kosza... To samo sie tyczy kazdego kamyczka (odnosi do swojej ciezarowki), nawet leżącą zdechła muche by podniósł i wyrzucił..... No masakra z tym jest.
Tak samo w domu, jak np zdejme mu bluzke i z głupia frant poloze na krzesle to on ja zbiera i leci chowac do szafki albo mnie ciągnie. Tak jest z kazda rzeczą, jakąkolwiek, jesli tylko zauwazy ze jest nie na swoim miejscu,...

W temacie jedzenia owoców, ja obieram banana () no i pozostałe cytrusy , jabłko (wypluwa ze skórą) i gruszke (bo gorzka), reszte typu winogrono, brzoskiwnie, nekatryny je ze skórką. Pomidory tez zawsze obieram,.

Dobił mnie post Fifani o wódce......

W temacie słodyczowym- poluzowałam majty wiadomo, nie pase go batonami i cukierkami, ale np drozdzówke z biedry zje jak juz nie chce nic innego a wyraznie widze, ze głodny. Od czasu do czasu skubnie ode mnie gryza np princessy, ale to tyle- czekolady sensu stricte nie daje. Loda dałam polizac raz, chciał wiecej, dałam drugi to go potrzepało i sobie poszedł Ciasto domowe daje.
Smieci typu czipsy never, choc jak widzi to sie glosno dopomina, to jemy jak nie widzi Nie próbował tez nigdy coli, piany z piwa (), kawy i tym podobnych uzywek. Nie wydaje mi sie, zeby byl z tego powodu nieszczesliwym dzieckiem

A jakie macie zdanie na temat placków ziemniaczanych? Bigosu? Sosu grzybowego?
Bo kiedys mi kolezanka powiedziała, ze jej roczna córka to noramalnie z nim jadło wszystko po kolei..... Jakos tego nie widze

Do reszty sie nie odnosze, bo nie chciałabym nikogo pominac. Przytulam mocno mamy buntowników jak i buntówników

Wszystkie nasze dzieci piekne są

Od jutra postaram sie byc na bieżąco z pisaniem
ja daje spróbować wszystkiego jeśli tylko chce. Ostatnio w tv się wypowiadała kobitka-specjalistka, ktora powiedziała, że roczne dziecko, powinno jeść w 99proc to co dorosły, oczywiście w granicach rozsądku! a jedyna rzecz, której by nie podała to grzyby. I że rzeczy typu kapusta kiszona czy ogórki kiszone wbrew powszechnej opinii dziecku takiemu nie zaszkodzą i są wręcz zalecane. Ja OSOBIŚCIE się z tym zgadzam, u mnie w domu nie robi się np placków ziemniaczanych (za dużo roboty :p ) ale jakby były i Ola by chciała,to bym jej dała, tyle co ona zje to są śladowe ilości w przypadku mojego dziecka, więc wiem, że by jej nie zaszkodziły. bigos już próbowała, smakował,dziecko ma się dobrze, dużo nie zjadła, ale zawsze to coś.
Tak samo jak daje jej spróbować np kotleta - ona i tak nie zje - uznaje tylko zupy, wszelkie "suche dania" typu kanapka,kotlet, ryba z ziemniakami - pomemle i pluje. taka jej uroda, ale jak chce próbować to, co jem ja - daje, niech się uczy, że są też inne smaki poza rosołem, deserkiem BD, kaszką i serkiem homo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:21   #752
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja daje tylko ze sloiczka Ryb nienawidze, nie cierpie, nie przelkne.... W ogole powiem wam, ze nie mam kompletnie zaufania do swojej kuchni, w sensie, wole mlodemu dawac sloiczki niz to, co ja gotuje..... A specjalne zupki/obiadki robione pod Pietraszka - nie ma szans, nie zje i koniec

Dzisiaj farbnelam wlosy, bylam na paznokciach, regulacji i hennie brwi. Mission complete. Tylko dalej nie wiem w co sie ubrac

Aniu, jaka pogode na najblizsze dni sie planuje??? no i gdzie mniej wiecej mieszkacie? Widzialas moja odpowiedz, gdzie jedziemy?

Jejkuuuuuuuu jaka jestem nietomna.....

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 23:54   #753
ania13.03
Zadomowienie

Moja placki jadla a raczej probowala, ale ja smaze na minimalnej ilosci tluszczu, doslownie ze dwa psikniecia. Bigosu nie robie wiec nie jadla, grzybow nienawidze wiec nie zje pewnie jeszcze dluugo Pieczarki w minimalnych ilosciach je od dosc dawna ale dla mnie to nie grzyby

Ryby mrozone czasem daje tak jak i warzywa Poza tym je normalne obiady takie jak my Czesto makaron z jakims sosem miesnym, dzisiaj np. gulasz z ryzem i buraczkami, wczoraj mielonego (z teflonu, bez tluszczu) z ziemniakami i mizeria na jogurcie nat. Takze ogolnie dosc nudno u nas w tej kwestii a mimo to zajada ladnie (koniecznie sama )

Lady widzialam, tylko zapomnialam odpisac, wybacz
Pogoda tradycyjna niestety, nie jakos zimno ale sporo opadow Sprawdzilam wtedy nawet czy to daleko i jakies dwie godziny od nas wiec nie tak najgorzej Ja mieszkam w Birmingham. A powiedz mi czy zamierzacie jeszcze cos zwiedzac? Moze udaloby nam sie spotkac w jakims ladnym miejscu

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 07:05   #754
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

proszę o kciuki - jadę do Kato na konsultacje u promotora i egzamin
boję się, bo nei jestem tak przygotowana jakbym mogła i chciała, no ale doby sobie nie wydłużę...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 07:41   #755
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Duzo odnosnie jedzenia bylo. U nas wyglada to tak:
Owoce zawsze obrane.
Grzyby w sladowych ilosciach je.
Zadnych sosow a la pieczeniowy.
Bigos chetnie dalabym, ale skad wziac kapuste kwaszona?
Placki ziemniaczane czesto robie z roznymi dodatkami warzywnymi. U nas to hit. Smaze na papierze do pieczenia wiec tluszcz nie jest potrzebny.
Mielone tez robie, ale z jednej strony obsmazam bez tluszczu a pozniej dolewam wody do polowy wysokosci kotletow i pod przykryciem dochodza.
Miesa nie podaje codziennie, ale kazdy posilek zawiera bialko.
Ryby tylko swieze i nancy jest nowa technika mrozenia - tuz po odlowie i zamrozona jest w kilka minut doslownie. Taka ryba zachowuje wlasciwosci swiezej.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Yae jadla rownez warzywa w ciescie oraz krokiety smazone na glebokim tluszczu i bylo w porzadku. Tylko trzeba przestrzegac kilku zasad.
ewulka kciuki!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 07:45   #756
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja luzuje jak jestem u mojej rodziny nad morzem - tam jest TAKA koalicja proslodyczowa, ze ja autentycznie wysiadam. W domu mlodemu slodyczy nie daje, tescie mnie sluchaja, malz tez slodyczy nie daje, ale tam.... Dziewczyny, NIE DA sie tego opisac, co tam sie dzieje. Mam 5 kuzynek, 3 ciotki, plus moi dziadkowie, mama, WSZYSCY uwazaja, ze jestem wyrodna matka, bo nie daje slodyczy najbardziej wsiadaja na mnie kuzynki i ciotki, kuzynki dzieciate;] no i nie dalo sie po prostu uniknac codziennego wciskania kinderkow, czekoladowych jajeczek, ciasta, itd itd. Musialabym wyjechac, albo jak kwoka stac nad glowa Pietraszka i pilnowac. I prowadzic wojne, w ktorej jedyna osoba, ktora stala po mojej stronie, byl M.takze....odpuscilam. Wrocilismy do domu i zyjemy dalej bez slodyczy

Problem mam np z taka salatka grecka. Mlody ostatnio jadl ze mna, ale wyrzuty sumienia mialam ogromne. No bo kurczak w srodku przyprawiony przyprawa do kurczaka z kamisa, a sos z tytki, grecki ;] no i nie wiem, dawac nie dawac?

Farbuje wlosy, ale bede maszine blonde :P
Nie zapomnij się obfocić
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dzięki, muszę kupić amarantusa i mąkę kuku.

Placuszki znalazłam, wyszukałam na wątku. Zajadam ja, i młoda też je
No to super, doczytałam że co prawda kilka kęsów ale moze jej posmakują
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, w jakiej postaci Wasze dzieciaczki zjadają owoce? Obieracie np brzoskwinię ze skórki?
Ja nawet winogorna obieram, jakoś tak sama nie wiem, nie potrafię jej ze skórką dac.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
przyjaciel przywiozl mi mnostwo warzyw, dwie skrzynki ,nie wiem co ja z tym zrobię bo nie mam piwnicy a w domu ciepło jak nie wiem co
pomyslalam,że usmażę placuszki z cukini, ciekawe czy Leos będzie jadl

a jak juz jesteśmy przy jedzeniu to własnie zrobiłam rybę po greckuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu taka ciążowa zachcianka

acha i ogłaszam wszem i wobec że moje dziecko dziś nie usnęło w dzień
Warzywa zamrażaj a placki z cukini
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a co do podania wodki. to zbieram szczękę z podłogi! chociaż jak byliśmy u Rodziców, stoję sobie przy grillu, głowę odwracam a mój kochany wujek daje Hani piankę z piwa myślałam, że go rozniosę. i komentarz, że przecież dzieci tak lubią piwo i czemu się denerwuję
Ale powiedzcie co te dzieci w tym pieiwe widzą, Oli az się trzęsie na widok piwa, ostatnio nawet w lodówce jedno stoi i jak zobaczyła to ręce wyciaga i am am
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie wyprawki
myslę o otulaczu dla maleństwa, S spał sobie nieskepowany, spał kiepsko
Leos spał w rozku i w kokonie z tetry, nie ma porównania, nie wybudzał się, lubił mieć ciasno
czy myślicie,że warto kupić otulacz, ktory zachwala tyle rodziców?
Kurde teraz dooglądałam co to no i fajna rzecz.
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
powiedzcie mi dziewczyny jak to jest, że zamierzam spędzić życie z człowiekiem, który nawet z odległości 500km jest w stanie podnieść mi ciśnienie tak bardzo, że mam ochotę rozerwać na strzępy wszystko co mam po ręką??
No włąsnie takie jest zycie i taka jest miłość, cięzko "Z" i cięzko "Bez".
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziś będę oglądać finał Bitwy o dom (Debrah oglądasz?)
Ja oglądałam, dobrze ze wygrał Łukasz bo jakby dziewczyny wygrały to tylko dlatego ze są parą, a tak to fajnie, jest młody, ambitny.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 07:48   #757
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Heja. . .
Nie wiem czy iść z Antoniem do lekarza . Przedwczoraj wysoka gorączka. . Wczoraj rano i wieczorem stan Podgorączkowy. .. teraz nic. ?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 07:52   #758
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
[/COLOR]Yae jadla rownez warzywa w ciescie oraz krokiety smazone na glebokim tluszczu i bylo w porzadku. Tylko trzeba przestrzegac kilku zasad.
ewulka kciuki!
tzn?

ewulka - powodzenia!!!!

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Heja. . .
Nie wiem czy iść z Antoniem do lekarza . Przedwczoraj wysoka gorączka. . Wczoraj rano i wieczorem stan Podgorączkowy. .. teraz nic. ?

a trzydniowke mial?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 07:53   #759
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Nie...i tak myślałam że to to. Ale Tylko we wtorek miał wysoka temperaturę. Wczoraj tylko rano i wieczorem ...37.6....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-29, 07:57   #760
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie...i tak myślałam że to to. Ale Tylko we wtorek miał wysoka temperaturę. Wczoraj tylko rano i wieczorem ...37.6....

u nas max temp to 37.3 o ile dobrze pamietam... Szajkowa Dorotka tez niska temp miala....

Stary 2014-05-29, 08:00   #761
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
u nas max temp to 37.3 o ile dobrze pamietam... Szajkowa Dorotka tez niska temp miala....
Aha.. czyli Wysoka nie musi być? To co do lekarza dziś czy czekać do jutra?

Stary 2014-05-29, 08:07   #762
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
hejka!

tzn?

ewulka - powodzenia!!!!

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

a trzydniowke mial?

Dobry tluszcz, odpowiednia temperatura podczas smazenia (ok. 180st) i na koniec odsaczyc ewentualne resztki tluszczu

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:

Czekalabym
Stary 2014-05-29, 08:08   #763
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

hmm, ja bym nie szla. skoro dzis juz jest ok to czekalabym na dalszy rozwoj sytuacji, a najlepiej jego brak moze to tylko zeby a jak trzydniowka to powinno go wysypac....
a przypomnij, on ma katar/kaszel? czy to tylko goraczka byla i nic wiecej?

Stary 2014-05-29, 08:17   #764
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
dzień dobry!

boję się, bo nei jestem tak przygotowana jakbym mogła i chciała, no ale doby sobie nie wydłużę...

trzymane!

Cytat:
Heja. . .

babo, pisałam kilka razy, że moja Agatka miała 37,4 max a 3dniówka jak ta lala.

Cytat:
Agatka ale zgadza się

_------------

Bigos teściowy Dorka jadła, ale on łagodny taki, pieczarkową nieraz, lubi, zresztą ja to jako zupę krem robię i fajnie można kombinować - makaron, ryż, groszek ptysiowy... placówk ziemniaczanych nie, bo nie robiłam wieki muszę zrobić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:20   #765
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulka kciuki!!!

Magnoliss ijsiju!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:21   #766
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

SZAJA sorki umknęło mi....

PSTRYKU sama temperatura . Zapisałam go na jutro. ..w razie co odwołam. Dzięki dziołchy

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

EWULKA Kciukasy of Cors:thumbup:

Stary 2014-05-29, 08:42   #767
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

u nas nocka już lepsza, bez kaszlu. tylko o 6 Ją obudził bidna spać się chciało strasznie a nie mogła już:/
ja na szczęście też już lepiej ale teraz Tż rozkłada

ewulka kciuki!

neti ja bym poczekała z lekarzem. a prócz temperatury coś jeszcze dolega?

Ultra oby ta trójka szybko wyszła!

silver śliczne te sandałki. gdzie je kupiłaś?

pstryku ojaaaa ale boscy są! zakochana para

marsi a widziałaś te otulacze? http://www.otulacz.pl/

mała ja też obieram wszystko też mam złe doświadczenia z tym związane:/

nancy poproszę przepis na tą potrawkę. chyba, że już wklejałaś gdzies?

sylwia placków ziemniaczanych nie dawałam bo robiłam chyba ostatnio w ciąży ale muszę spróbować. grzybów nie dam

ania w Birmingham mieszkasz? ja mieszkałam tam jak poleciałam do pracy po maturze

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:47   #768
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej!

dziewczyny!!!!!!!! doczekałam się!!!!!!! Amelka powtórzyła dzis MAMA!!!!!!!!!!!!! jestem wzruszona na maksa, nie spałam prawie całą noc przez tą cholerną kawę ale humor mam cudowny!!!!!!!!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 08:49   #769
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Igor przy trzydniówce też miał temperaturę max 38 stopni. Ja bym nie szła do lekarza tylko poczekała.
Stary 2014-05-29, 09:00   #770
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Igor przy trzydniówce też miał temperaturę max 38 stopni. Ja bym nie szła do lekarza tylko poczekała.
Dzięki. ..

Misia....sama temp. A teraz nic...SZOGUN kom bek

Jem śniadanko. ..a Wy już po?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1401346852030.jpg (82,1 KB, 23 załadowań)

Stary 2014-05-29, 09:02   #771
hope01
Zakorzenienie

Dawid padł po 22 ale do końca wesoły i skory do zabawy, jedna pobudko o 4 i wstaliśmy o 8.
Teraz coś kombinuje, bo za cicho w jego pokoju ......................... ...
Aha rozkłada swoje krakersiki Safari na części pierwsze po dywanie

Neti moze faktycznie trzydniówka?

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Misia to piona. Dadusiowi już lepiej, to TZta rozkłada

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:05   #772
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
no ba
Boska paraa
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Mam zamiar z tą melisą spróbowac, torebke zaparzyc i dodawac mu d picia kazdego. Myslicie, ze tak powinno byc ok? Bo nie chce go szprycowac lekami bez potrzeby.... Wiecie, mnie sie wydaje, ze mały po prostu zbyt wiele rzeczy magazynuje w głowie. On wie/widzi/slyszy WSZYSTKO. I to go chyba przytłacza.... mam nadzieje, ze rozumiecie o co chodzi? Takie sytaucje:
Nie przejdzie obok listka lezącego na chodniku,,zeby go nie podniesc i nie wyrzucic do kosza... To samo sie tyczy kazdego kamyczka (odnosi do swojej ciezarowki), nawet leżącą zdechła muche by podniósł i wyrzucił..... No masakra z tym jest.

W temacie jedzenia owoców, ja obieram banana () no i pozostałe cytrusy , jabłko (wypluwa ze skórą) i gruszke (bo gorzka), reszte typu winogrono, brzoskiwnie, nekatryny je ze skórką. Pomidory tez zawsze obieram,.

A jakie macie zdanie na temat placków ziemniaczanych? Bigosu? Sosu grzybowego?
Bo kiedys mi kolezanka powiedziała, ze jej roczna córka to noramalnie z nim jadło wszystko po kolei..... Jakos tego nie widze
Pogrubione: dokładnie tak samo, wszystko musi byc dotknięte, karzdy płot dotknięty sprawdzony, w rzultacie spacer na nogach wygląda tak że od ogrodzenia do ogrodzeni achodzimy i dotykamy
Jak już pisałam obieram owoce.
Placków nie dawałam jeszcze ale jakbym gdzies w niedalkeij przyszłości zrobiła to dam spróbować (zawsze odsączamy tłuszcz ze smażonego) ale dawałam np racuchy - lubi bardzo; bigosu jeszcze nie dawałam, z grzybów to pieczarki -zupa, sos itp.
Ale generalnie nie gotuje już specjalnie do Małej, zupy je takie jak my ( nie daje kostek rosołowych-oduczyłam się), drugie danie podobnie, jak jest kotlet to dla niej bez panierki, zamiast mielonego smażonego - pulpet w warzywach, guladz normalnie, makarony normalnie. Dawałan nawet karkówke z grila - grill gazowy, mięsko wychodzi bardzo miekkie i smaczne, wiadomo małe ilości.
I jeszcz nie daje melisy ale do picia dolewam rumianek - podobnio też ma uspokajające działanie.
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny od jutra w biedronce mają być wszystkie książki za 5 zł. Możecie mi przybliżyć co autor miał na myśli pisząc WSZYSTKIE? Wie coś ktoś na ten temat?
Kurcze, nic nie widziałm co by mnie zainteresowało
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny sorry że nie nadrabiam.
Z Dadolinem już lepiej. Także mam nadzieję że od jutra będę grzecznie się odnosić
No to dobrze że Dadolin lepiej sie ma
Cytat:
Spróbuję z domowymi lodami, sama bym zjadła, jogurtowe są dobre przecież bardzo. Ja po prostu póki co nie zamierzam jej dawać typowo sklepowych słodkości, chipsów, batonów i tak dalej, oraz śmieciowatych lodów, wolę jej zrobić. I tyle. Ale widzę, że faktycznie chyba do nielicznych należę i mam mocną spinę..

Śpi od 22. Dziś spokojniej. Były bajki, czytanie, przytulanie, masowanie, śmichy-chichy z tatą... w końcu klepana po pupie, trzymana przeze mnie za rączkę - zasnęła. Bez uu - nie chciała (szok!) Płaczu nie było.

Mam teorię, że to zmęczeniowe było, bo rano spała do 10:00, więc chyba odespala ostatnie masakry, potem normalna drzemka i zasnęła lepiej.
Debrah takie masz podejście i to Twoja sprawa, nie mam tyle silnej woli zeby tak restrykcyjnie tego przestrzegac ale podziwiam Cię za to. Czekolady właśnie na razie unikam jak ognia, podobnie chipsy i inne takie, ale np dawał już frytki takie domowe oczywiście
za ładne zasypianie.
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
ja daje spróbować wszystkiego jeśli tylko chce. Ostatnio w tv się wypowiadała kobitka-specjalistka, ktora powiedziała, że roczne dziecko, powinno jeść w 99proc to co dorosły, oczywiście w granicach rozsądku! a jedyna rzecz, której by nie podała to grzyby. I że rzeczy typu kapusta kiszona czy ogórki kiszone wbrew powszechnej opinii dziecku takiemu nie zaszkodzą i są wręcz zalecane. Ja OSOBIŚCIE się z tym zgadzam, u mnie w domu nie robi się np placków ziemniaczanych (za dużo roboty :p ) ale jakby były i Ola by chciała,to bym jej dała, tyle co ona zje to są śladowe ilości w przypadku mojego dziecka, więc wiem, że by jej nie zaszkodziły. bigos już próbowała, smakował,dziecko ma się dobrze, dużo nie zjadła, ale zawsze to coś.
Tak samo jak daje jej spróbować np kotleta - ona i tak nie zje - uznaje tylko zupy, wszelkie "suche dania" typu kanapka,kotlet, ryba z ziemniakami - pomemle i pluje. taka jej uroda, ale jak chce próbować to, co jem ja - daje, niech się uczy, że są też inne smaki poza rosołem, deserkiem BD, kaszką i serkiem homo
wychodze z takiego założenia własnie.
Cytat:
są, powodzenia
Cytat:
Ja bym poczekała.
Czy przy trzydniówce zawsze po gorączce wysypka jest??
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-29, 09:24   #773
Ultra81
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Mycha chora. Wczoraj jeszce wieczorem rzygańsko bylo, biegunki, rano dzis tez. Bylysmy juz u pediatry - podobno duzo dzieci teraz biegunki ma, wiec Mloda sie na tę "falę" załapała. Specjalnych zaleceń nie mamy, dietka zestalająca po prostu, probiotyk i smecta. No i duzo picia, ale to wiadomo. Jak się nie poprawi przez dwa dni, to się mamy pokazać.
Teraz Młoda śpi, a ja może zjem wreszcie.

I w ogole wkurzylam sie. Mycha podczas badania plakala i tak juz jej zostalo do konca wizyty. Lekarka spoko, ale wyszlam z gabinetu, a tam jedna babka czekajaca na wizyte mowi "ale placz, takie przedstawienie dla mamy, i po co to? Przyzwyczaisz sie". No to powiedzialam, co ja mysle o jej zdaniu.
Naprawde nie kumam, dlaczego w pierwszej mysli uwaza sie, ze ponad roczne dziecko ma chec przede wszystkim manipulowac doroslym, a nie bierze sie pod uwage, ze jest mu po prostu zle?

Nadrobilam troche:
Sylwieta - u nas podobnie z tym odkladaniem rzeczy na miejsce. Musi byc porzadek i juz.

Deli - brawa za "mama"

Pstryczku - piekna para

Misia, Hope - dobrze, ze dzieciaczkom juz lepiej

Milego dnia!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:26   #774
hope01
Zakorzenienie

Debrah mówiłaś ostatnio że Amelka tak rączki chce czyścić. Dawid to samo. Jak się czegoś dotknie, czy ma np włosa na ręce to od razu leci wycierać, albo przylatuje żeby mu ściągnąć. W piasku podobnie jak ma ręce całe z piachu to wyciąga żeby mu otrzepać, albo chce się wytrzeć w moje spodnie jak ostatnio dorwał się to resztki chrupek "duszków" które TZwpierdzielał, to jak mi uciekał na łóżko to nie łaził oparty na dłoniach, tylko na łokciach, bo dłonie w okruszkach

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 09:31   #775
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej!

dziewczyny!!!!!!!! doczekałam się!!!!!!! Amelka powtórzyła dzis MAMA!!!!!!!!!!!!! jestem wzruszona na maksa, nie spałam prawie całą noc przez tą cholerną kawę ale humor mam cudowny!!!!!!!!!!!!!
super
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dawid padł po 22 ale do końca wesoły i skory do zabawy, jedna pobudko o 4 i wstaliśmy o 8.
Teraz coś kombinuje, bo za cicho w jego pokoju ......................... ...
Aha rozkłada swoje krakersiki Safari na części pierwsze po dywanie

Dziewczyny wyszła nam ostatnia jedynka, więc mamy aż 4 zęby, na więcej na razie się nie zanosi.
W nocy Oli obudziła się koło 2 ,próbowałam smoczkiem uspić a ona am am, no to poszłam zrobiłam mleko, wypiła i spała dalej
Dzisiaj jedziemy na zakupy, sandałków będziemy szukać, musze się pozytywnie nastawić.
Takie pytanko jeszcze mam: jak ubieracie spódniczkę albo sukienkę w gorąco (bez body) to na pampka zakałdacie jakies majteczki??

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Naprawde nie kumam, dlaczego w pierwszej mysli uwaza sie, ze ponad roczne dziecko ma chec przede wszystkim manipulowac doroslym, a nie bierze sie pod uwage, ze jest mu po prostu zle?
Zdróweczka dla Mychy
Dokładnie, wczoraj w pracy coś rozmawiamy o małych dzieciach, ja coś opowiadam, i pada hasło że Oli wymusza, na szlak mało mnie nie trafił, tłumacze że takie dziecko jeszcze nie wie co to wymuszanie - jak grochem o ścianę.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-29, 10:08   #776
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Mycha chora. Wczoraj jeszce wieczorem rzygańsko bylo, biegunki, rano dzis tez. Bylysmy juz u pediatry - podobno duzo dzieci teraz biegunki ma, wiec Mloda sie na tę "falę" załapała. Specjalnych zaleceń nie mamy, dietka zestalająca po prostu, probiotyk i smecta. No i duzo picia, ale to wiadomo. Jak się nie poprawi przez dwa dni, to się mamy pokazać.
Teraz Młoda śpi, a ja może zjem wreszcie.

I w ogole wkurzylam sie. Mycha podczas badania plakala i tak juz jej zostalo do konca wizyty. Lekarka spoko, ale wyszlam z gabinetu, a tam jedna babka czekajaca na wizyte mowi "ale placz, takie przedstawienie dla mamy, i po co to? Przyzwyczaisz sie". No to powiedzialam, co ja mysle o jej zdaniu.

Nadrobilam troche:
Sylwieta - u nas podobnie z tym odkladaniem rzeczy na miejsce. Musi byc porzadek i juz.

Deli - brawa za "mama"

Pstryczku - piekna para

Misia, Hope - dobrze, ze dzieciaczkom juz lepiej

Milego dnia!
zdrowiejcie! i dobrze, że babie przygadałaś

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
super

Dziewczyny wyszła nam ostatnia jedynka, więc mamy aż 4 zęby, na więcej na razie się nie zanosi.
W nocy Oli obudziła się koło 2 ,próbowałam smoczkiem uspić a ona am am, no to poszłam zrobiłam mleko, wypiła i spała dalej
Dzisiaj jedziemy na zakupy, sandałków będziemy szukać, musze się pozytywnie nastawić.
Takie pytanko jeszcze mam: jak ubieracie spódniczkę albo sukienkę w gorąco (bez body) to na pampka zakałdacie jakies majteczki??
heh, to widzę, że Oli tak samo zębata jak Agatka była

Majtek nie daję, i tak w pielusze gorąco...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-29, 10:16   #777
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
super

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Zdróweczka dla Mychy
Dokładnie, wczoraj w pracy coś rozmawiamy o małych dzieciach, ja coś opowiadam, i pada hasło że Oli wymusza, na szlak mało mnie nie trafił, tłumacze że takie dziecko jeszcze nie wie co to wymuszanie - jak grochem o ścianę.

Tak, zakladam majtki lub krotkie leginsy.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46658634]zdrowiejcie! i dobrze, że babie przygadałaś

heh, to widzę, że Oli tak samo zębata jak Agatka była

Majtek nie daję, i tak w pielusze gorąco...[/QUOTE]

Dziwic sie bede; nie zdejmie? Yae od razu
Stary 2014-05-29, 10:25   #778
Konto usunięte

A wiesz, że nawet nie? Ale tak czy siak pieluchomajtki będę dawała, te DADA ciężko się rozpinają, więc utrudnienie

No ale na razie pieluch nie ściągała.

Ale popatrz, co znalazłam japońskiego - świetne!

http://tako.biz.pl/dla%20dzieci.htm Taro Miura świetny i ten Genichiro Yagyu!
Stary 2014-05-29, 10:34   #779
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46658920]A wiesz, że nawet nie? Ale tak czy siak pieluchomajtki będę dawała, te DADA ciężko się rozpinają, więc utrudnienie

No ale na razie pieluch nie ściągała.

Ale popatrz, co znalazłam japońskiego - świetne!

http://tako.biz.pl/dla%20dzieci.htm Taro Miura świetny i ten Genichiro Yagyu![/QUOTE]

Pieluchomajtki zdejmie jak majtki albo rozerwie po bokach. No problem.
Nie moge otworzyc linka

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Ten drugi to nie jest ten od pepka i sutkow?
Stary 2014-05-29, 10:37   #780
marsi11
Zakorzenienie

hello,
ale mialam dziś kiepską noc, juz dawno nie pamiętam kiedy Leo tak źle spał

Delicjanko juz danow pytałam jak zdrowie Twojego TZ? bo pisałaś,że bois się cukrzycy
moj TZ zrobił badania, poza wysokim cholesterolem wsio ok ale nadal się martwiłam bo przyspyiał i nawet jak gdzieś jechał autem to musiał się zatrzymywać żeby się zdrzemnąćmamy takiego cudnego młodego lekarza i co się okaało- TZ ma zakwaszony organizm dobrze że tylko tyle od dziś zaczyna dietę i będzie brać proszek zasadowy
dam znac za jakis czas czy są efekty
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja daje tylko ze sloiczka Ryb nienawidze, nie cierpie, nie przelkne.... W ogole powiem wam, ze nie mam kompletnie zaufania do swojej kuchni, w sensie, wole mlodemu dawac sloiczki niz to, co ja gotuje..... A specjalne zupki/obiadki robione pod Pietraszka - nie ma szans, nie zje i koniec
rozwaliłaś mnie kobieto na łopatki
a co będzie jak Pietraszko będzie mieć 4-5 lat?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

marsi a widziałaś te otulacze? http://www.otulacz.pl/
gdzies?
tak ale nowy woombie to straszny wydatek, liczę na cud,że Ania trafi w UK na używkę

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Sylwietta-bigos próbował(ale my nie robimy na tłusto bo nie lubimy takiego),sos grzybowy czasem daje mu z ziemniakami,placki smakował ale ociupinke.
Żyje jakoś
grzybów bym nie podała boje sie dawać pieczarek a pisałyście,że są lekkostrawne
a skórkę ściągam zawsze ale tylko z pomidora

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wlasnie, jak juz mowimy o jedzeniu.
Co aktualnie podajecie dzieciom na obiad? Szukam inspiracji, czegos nowego...
(marsi, zgapilam ostatnio dorsza z cukinia i porem - Kubus zasuwal az milo!!)
Codziennie dajecie mieso?
codziennie nie
a do tej ryby wkroiłaś pomidorka bez skórki? sypie do tego dużą ilość zieleniny
wczoraj rybkę po grecku mały jadł aż mu się uszy trzęsły

Cytat:

Marsi: ja jestem za otulaczem, poczytaj o metodzie Karpia.
Tylko, że nie wszystkie dzieci lubią ( jak ze wszystkim), wielu pomaga
chodzi o to kołysanie maleństwa? widziałam filmiki jak dziecko kołysać na pilce i to mi się bardzo podoba
dziękuję kochane za Wasze opinie odnośnie otulacza
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości