|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
dziewczyny mozna brac ibuprom? strasznie boli mnie brzuch..;/
kochane bierzecie kwas foliowy?
`Globalne korzyści i perły Twojego życia.. ![]() Uwielbiam koty Edytowane przez martus336 Czas edycji: 2014-05-29 o 00:03 |
|
|
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba w 9tc dziecko robi pierwsze ruchy ciałem ale że jest jeszcze malutki to te ruchy są tak subtelne że tego nie czuć. Szybciej poczuje się to co przepycha się w jelitach
|
|
#1383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że nie będzie miało. Głowa do góry.Cytat:
Biorę kwas, ale od niedawna
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam ze orzechy sa zabronione. A nawet jest to w diecie ktora jest tutaj dolaczona na 1wszej stronie |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć gaduły
![]() Chyba Was nie nadrobię. suszarka jak Ciebie wierzę, że wytrzymasz. Nie zawiedź mnie hihi Stratobiluska wydaje mi się, że zawsze ciąza wg usg jest młodsza niż według om. W końcu organizm lubi nam platać figle i owulacja zawsze mogła się przesunąć ![]() Albo plemniory się ociągały ![]() anairda1986 tez mam takie założenie. Strasznie się nenerwuje i z chęcią poleciałabym na bete zobacyzc jak przyrasta, ale nie. Wytrzymam do 12 czerwca do kolejnego usg. Wtedy sie okaże mam nadzieję, że wszystko dobrze ![]() zmienna mam nadzieję ze wwszystko bęzie ok i mocno 3mam ![]() Brawurka tez jak czytam o objawach i to zastaawiam się, czy moje dziecko rośnie, bo tez nie mam typowych objawów ![]() Martusia ja tez ciągle śpię, więc to normalne ![]() na ból brzucha to no-spe. A na inny ból to paracetamol. Ibupromu nie wolno. Chociaz moja gin mnie zadziwiła jak ostatnio powiedziała, żę można. Ale wmawiam sobie, ze sie przejęzyczyła. simone dobrze mówisz. Moja gin powiedziała, że wg usg nie jest aż tak dokładnie, bo wystarczy że zaznaczy źle dosłownie o 1 mm i już będzie duża róznica na takim maleńswie. Więc trzeba spokojnie czekać. U nas znów pada i dzisiaj zimno. Od rana mam gęsią skórę brrr. A w ogóle to księgowa od rana działa mi na naerwy. kaze mi robic coś, co do mnie nie nalezy. Nie mam zamiaru, a jak się wkurze to wezme tydzien wolnego albo zwolnienia i tyle.
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane.poprosze o kciuki
o 11 Waszego czasu mam scan Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka czyli naszego o 10
za 30 min.
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
brawurka
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka kciuki i zaraz po daj znać.
Ale mnie z rana sponiewiaralo, a juz 3 dni miałam spokoj, wydaje mi sie, ze to wina wczorajszej diety bo juz tak sie dobrze czułam i poczułam, ze moge jesc wszystko. Wydaje mi sie ze to pieczarki ktore tak lubie, chyba musze zwracac uwage co jem. Wszystko zniose byle zdrowe siedzialo w brzuchu. U nas taka pogoda, ze zalamka, grzanie chodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Ciekawe co tam u tomorrow ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- PS.tak jeszcze a propos porannych wymiotów to czytalam, ze to pamiątka po czasach zamierzchłych, organizm pozbywal sie zawartości żołądka w razie, gdyby ciezarna zjadła trucizne czyli pewnie jakies grzyby lub trujace jagody.Taka natura w czystej postaci
|
|
|
|
#1391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie denerwuj się Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja i tak orzechy sparzam woda zeby skorka odeszla bo mi gorzkie czuc. W poprzedniej ciąży jadłam sporo orzechów, byly wskazane. |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem ze Turek jest ok sprawdzalam :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-05-29 o 11:17 |
|
|
|
|
#1395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka dawaj szybko znac
Ja zaczelam dzien od plamien
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte mocno ![]() Cytat:
Dziewczyny nie świrujcie z tym co można jeść, a co nie. Wykluczam przypadki osób, które są uczulone na dane produkty. Jedyne czego należy unikać to: surowego mięsa, surowych jaj, serów z prawdziwego mleka (nie pasteryzowanego), mniej wątróbki (co nie znaczy, że wcale), a i jeszcze nadmierna ilość maku też jest szkodliwa. Orzechy są wskazane, migdały też i wszelkie inne produkty. To nasz organizm mówi co w danej chwili nam nie pasuje.
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też pada, a w bloku zimnoo.. nie mogę doczekać się przeprowadzki do naszego nowego cieplutkiego domu
będę grzała, kiedy będę chciała w moim rodzinnym domu zawsze było 25 stopni ponoć nie zdrowo ale za to przyjemnie u mnie mdłości minęły chyba, że jestem mega głodna to wtedy nie wiem na co mam ochotę i muszę szybko coś wymyślać bo robi się niedobrze kupiłyście już coś dla Maluszków??? Ja jeszcze nie ale za to wózek już wybrałam w związku z przeprowadzką szaleć nie będę ale wybrałam taki http://allegro.pl/3w1-wozek-nano-alu...209742657.html poczekam jeszcze parę tygodni i idę na l4 bo w pracy jest mi tak słabo i senno ehh... jeszcze troszeczkę
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak głupia bo mi sie chcialo a potem doczytałam, ze to zabronione bo surowe jajka.Tak samo jak olejki, położna mi mowila, ze moge stosowac aromaterapie jak lubie i potrzebuje, ale mam uwazac na bodajże olejek lawendowy. Tymczasem w pracy (jestem kosmetyczka),mialysmy zeszle lato dziewczyne w ciazy i pytalam szefowa, jak ona sobie radzi z zabiegami aromaterapii, i szefowa na to, ze spoko nie narzeka, A ja mowie, ze ciezarna nie powinna miec kontaktu z olejkiem lawendowym na co szefowa mi daje książkę a tam jak byk, ze lawenda jest ok dla kobiet w ciąży. Ja mysle, ze ta ksiazka byla stara i pewnie jakbym tam dalej pracowala, musialabym robic aromaterapie Suszi też nie wolno, bo to surowa ryba, a ja lubie od czasu do czasu. |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też uważam, że organizm sam wie co mu brakuję i właśnie te nasze zachcianki spełniajmy bo to może być sygnał, że jakiegoś elementu nam brakuje natura głupia nie jest.. ja mam ochotę na fastfoody ale stakam się zastąpić je czymś równie smacznym i zdrowym, żeby w styczniu na porodówce nie zobaczyli hipcia, który nie będzie mieścił się w fotelu porodowym :d ohh.. jak tylko go sobie przypomnę.. wrr .. to już? już muszę tu usiąść? już do końca? dopóki małej nie wyprę? |
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
to jest właśnie czas na nasze zachcianki (oczywiście z umiarem). Po porodzie może się okazać, że trzeba będzie unikać jakiś produktów, czy stosować dietę eliminacyjną, jeżeli dziecko będzie alergikiem a nie wiemy na co....
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w ten piękny Bawarski poranek. Słońca nie ma ale przynajmniej nie pada, bo juz mam z lekka dość
![]() Trzymam kciuki za wizyty, te które mają. Ja odkąd zaraziłam się toxoplazmozą mam z lekka uczulenie i nie tykam wszystkiego co podejrzane, orzechy chyba są silnie alergizujące. Pleśniowego nie lubię więc nie mam problemu ![]() Kurde czy wy też cierpicie na bezsenność? Bo ja chodzę spać przed północą, leżę, leżę, liczę 1235 barana, patrzę na zegarek 1:10-2....i dopiero zasypiam.... |
|
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja siedze w kocu + koldra sie przykrylam,ale zaraz trzeba wstac pozalatwiac rzeczy.Apropo P.S - niezla ciekawostka ![]() Cytat:
|
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ciąży zdarzyło mi się jeść sushi (z surowym łososiem) i kogel mogel ale nie namawiam, bo wiem, że są to potrawy nie wskazane w ciąży.
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też paskudna pogoda, mała daje mi dziś strasznie popalić... Oj silna musi być ta moja ciąża
Chciałabym, żeby już mała chodziła i nie trzeba było tyle jej taszczyć. Dobrze, że nalezy do takich iskiereczek, ale zawsze to 8,5 kg... Co do kupowania coś dla dziecka-ja uważam, że to za wczas. Nie ze względu na zabobony, ale jest to ponad 30 tyg na przygotowania, zdąży się wszystko
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pochmurno i wogole.. ja nie bede miala problemu z wozkiem, ani z lozeczkiem ani z ciuszkami bo chrzestny tż skladuje dla nas ciuchy po swojej corci ktora we wrzesniu bedzie miala 2latka
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w 2 trymestrze jest lepiej... Ja za to mam sporo energii od rana od 6 tak do 18... Potem ledwo chodzę... Ale jak na razie mąż mnie mocno wspiera i dużo mi pomaga w obowiązkach domowych chyba ktoś mi go podmienił |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Zauwazylam ze pare dziewczyn ma termin na moje urodziny
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Skad ja to znam. Moj tż tez sie zmienil tak ze go nie poznaje. Bylismy na zakupach wczoraj i do mnie " mycha ty wez sobie jakies serki, jogurty bo przeciez musisz nabial jesc by miec duzo wapna " zeswirowal normalnie |
|
|
|
#1409 |
|
Buc
|
Hej,
już po wizycie - z zarodem wszystko OK. tylko niestety wyszło mi za wysokie TSH (3,55) i muszę zacząć brać Euthyrox na obiżenie. ![]() kurczę, jak nie urok to sraczka, nigdy nie miałam problemów z tarczycą.
|
#1410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bardzo zwlekałam z kupowaniem czegokolwiek. Wózek kupiłam w 33 tygodniu ciąży, razem z ubrankami, poprałam, poprasowałam do 36 tyg się wyrobiłam a w 37 urodziłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

chyba w 9tc dziecko robi pierwsze ruchy ciałem ale że jest jeszcze malutki to te ruchy są tak subtelne że tego nie czuć. Szybciej poczuje się to co przepycha się w jelitach
Ja myślę, że nie będzie miało. Głowa do góry.

to zastaawiam się, czy moje dziecko rośnie, bo tez nie mam typowych objawów 

Chciałabym, żeby już mała chodziła i nie trzeba było tyle jej taszczyć. Dobrze, że nalezy do takich iskiereczek, ale zawsze to 8,5 kg...